Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
arkadaşlar bir şey soracağım sizlere ben incir kürünü yapıyorum bu ayda aşılamayla birlikte yaptım adetimin 12 günü yumurtamı çatlattılar doktora söyledim ben bilmiyorum ama faydasını gördüysen bişey olmaz yap dedi geçen ay 21 kullandım 7 gün ara verdim şimdi yine başladım 21 gün kullan
maya bide korkuyorum bişey olur diye ama yapmakta istiyorum başladım devamını getiriyim diyorum aslında faydasınıda gördüm normalde 14 günü çatlatma iğnesi vurulurkene 12günü vuruldu şaşırdım erken oldu sadece geçen ay adetimi 5 gün geçiktirdi kürü uygulayan varmı bana yardımcı olurmusunuz?

kimse yok yine kızlar nerdesiniz ben çıkıyorum sizler oluyorsunuz bi denk gelemiyoruz akannehir

evet aşılamaların 2 side raporlu oldu.zaten iki hakkım vardı.ben ilaçların parasını sağlık güvencem olduğu için(emekli sand)ve raporlu olduğumdan geri aldım.sadece doktora 360 lira fark verdim her aşılama için o kadar.ama poliklinik hastası olsaydım yine ilaç parasını alırdım ve hastaneye 150 gii bir para öderdim.umarım senin aşılama gerek kalmaz.direk tüp yaparlar.aslında telefonla da sorabilirsin bence.

canım benim allah sizlerede nasip etsin inşallah.çok dua ediyoruz,yazdıklarını annemede okudum oda dua ediyormuş artık size..onun duası kabul olur,kalbi çok temizdir.sizlerde eşinizle ve gelecek olan bebişlerinizle uzun ve sağlıklı ömür versin inşallah yüce rabbim.

--------------------------------------------------------------------------------

Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU Sayfa Bulunamadı (Tüp bebek fiyatlarıda indirim istiyoruz)

yarın mail günü unutmayalım ARKADAŞLAR ıLK SAYFADA HER ŞEY YAZIYOR LÜTFEN BıZLERE DESTEK VERıN

bence ara vermek çok doğru değil sonuçta aşılam olmazsa bile normalle şans arttırılmaya çalışılıyor ve çatlatma olduktan sonra 2 gün bekleyeyim derken zaten yumurta ömrünü tamamlar tabi bu bence:)) ama hepsi farklı işte...

cnm temizlik yapma günün geçtiyse rengli olunca yap belki hamilesindir kendine dikkat et akşam eşim aldı pcyi cnm odada oluyorum ama bakamıyorum

yok aşkım geldi benimki ütü daha yeni bitti kısa bir ara vereyim dedim yarın ankaraya gideceğiz belki o nedenle az sonra işimi bitireyim yemekten sonrada bıcı bıcı yaparım gelince evim temiz olsun ertesi gün okul var çünkü:))

ben incir mucizesine inanıyorum çünkü hamiş kaldığı ay ömrümde yemediğim kadar taze incir yemiştim çokta severim ... şimdide diyetisyen tavsiyemle 2 tane kuru yiyorum sabah-öğle arası ara öğün olarak ve tatlı steğimi inanılmaz bastırıyor hem lifli çokta iyi oluyor bence devam et küre gerçi ben kür mür hiç yapmadım yıkadım yedim hep...opuyorumnanaktan

ayy inşallah canım ya annenin ellerinden öp benim yerime annelerin duaları kabul olur derler inşallah olur canım.... inşallah sanada rabbim eşin ve meleğinle uzun ve sağlıklı ömürler verir...:Saruboceq:

Bebek sahibi olamayan kadınların 'anne' olma umutlarını artıracak yeni bir yöntem uygulanmaya başlandı.

Ege Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde, klasik yöntemlerle tedavide başarılı olunamayan polikistik yumurtalıklı (düzensiz adet görme dolayısıyla az ve nadir yumurtlama) kadınların 'anne' olma umutlarını artıracak yeni bir yöntem uygulanmaya başlandı.

Alternatif yöntem
Merkez Müdürü Prof. Dr. Erol Tavmergen, 'invitromatürasyon' (yumurtaların dış koşullarda olgunlaştırma) yöntemini rutin uygulamaya soktuklarını belirterek, "Bu yöntem polikistik yumurtalıklı olgularda alternatif bir tedavi olacak" dedi.

Kanada'da başlayan ve dünyaya yavaş yavaş yayılıp uygulanmaya başlanan 'invitromatürasyon' yöntemi kısırlık tedavisi gören kadınların hizmetine sunuldu. Yöntemi kamu sağlık kuruluşlarında uygulayan ilk merkez olduklarını belirten Prof. Dr. Tavmergen, şunları söyledi:

"Her 6- 7 çiftten biri kısırlık tedavisi görüyor. Kısırlık tedavisi görenlerin yüzde 15 kadarını da polikistik yumurtalıklı hastalar oluşturuyor. Özellikle polikistik yumurtalıklı olgularda yaptığımız yumurtlatma tedavilerinde bazen isteğimiz kalitede yumurta elde edemiyoruz. Ne kadar dikkatli bir yumurtlatma tedavisi yapılırsa yapılsın arzu etmediğimiz kadar yumurta gelişmesini engelleyemiyoruz. Yumurtalıkları çok hassas olgularda, ne kadar düşük doz verirseniz verin bazen anormal yüksek hormon düzeylerine ve çok sayıda yumurta gelişimine engel olamıyorsunuz. Bu da karın içersinde sıvı toplanması, akciğerlerde bazen su toplanması, genel dolaşımda sıkıntılar çıkması, yumurtalıkların aşırı büyümesi ve bunların yarattığı kanamalar gibi bazı ciddi problemler ortaya çıkarıyor.

Ne kadar dikkatli yapılırsa yapılsın bunu engellemek her zaman elde değil. Bazen yumurtlatma tedavilerinde düşük doz verdiği zaman yumurta gelişmiyor, biraz yüksek verdiği zaman birden çok gelişiyor. Bu tür tıbbı tedavi şansı zor olan, özellikle polikistik yumurtalıklı olgularda uygulanabilecek bir yöntem. Ya da klasik yumurtlatma tedavileri sonrasında ve tüp bebek uygulamaları sonrasında gebe kalamamış olgularda daha sonra denenebilecek bir yöntem."

Yumurtalar bu ortamda olgunlaşıyor
Prof. Dr. Tavmergen, polikistik yumurtalıklarda her bir yumurtalıkta 8-10-15 bazen 20 ufak yumurta kesecikleri bulunduğunu, bu yöntemde, 8-12 milimetre arasında gelişmiş olanların iğneyle toplanıp dış ortama alındığını söyledi. Olgun olmayan bu yumurtaların laboratuar koşullarında 2-3 gün geliştirildiğini belirten Tavmergen, “Bazı özel maddeler içeren besi vasatı bu.

Yumurtalar bu ortamda olgunlaşıyor. Sonrasında mikroenjeksiyon yöntemi uygulanıyor. Bu yumurtaların olgunlaştığının görülmesiyle birlikte rahim iç tabakasının da geliştirilmesi için bazı ilaçlar dışarıdan veriliyor. Ve böylece doğa taklit edilmiş oluyor bir noktada.

Yumurta kalitesi üzerine etkisi yok
Ve fazla ilaç kullanmadan, ilacın bu tür hastalarda bazı yan etkileri ortaya çıkmadan, ilaçların yumurta kalitesi üzerine olumsuz etkileri olmadan, bunları engellemiş olarak bu yöntem uygulanıyor. Ayrıca ne kadar yüksek doz ilaç verirsek verelim bir ya da en fazla iki yumurta geliştiren hasta grubu var.

Bu tür olgularda da bu teknik gelecek vaat edebilir. Polikistik yumurtalıklı olgularda uygulanabilecek birincil bir yöntem olmasa da klasik yöntemlerle başarılı olunamadığı zaman alternatiftir" dedi.

kaynak:sağlıkkütüpanesi

canım sağlık güvencesi dediğin eşinden dolayı mı yani asker olduğu için soruyorum.
anladığım şu yanlışsam düzelt aşılama olurken hiç iğne parası ödemedin mi?parayı geri aldım demişsin ilk önce verdin sonra mı geri aldın çok soru sordum canım özelden msn mi vermek istiyorum eklersen istersen ordan da görüşebiliriz..
telefonla anlatmam karşısındakinin dinleme olayı zor olabilir onun için zaten görüşmeye gideceğim o zaman sorarım..

canım kolay gelsin iyi yolculuklar hafta sonunuda anneciğinle geçir iyi gelir moral olur...

burpcum süper bir gelişme bu inşallah gerek kalmaz ama bizler için aklımızda olsun..
senin içinde yarın büyük gün değil mi inşallah yumoşlar büyümüştür ve hayırlısıyla tedavine devam edersin o kadar emek para boşa gitmez..

kızlar yeter arkadaşın yazdığı gibi yarın herkse aynı adrese dilekçeli mail atacak yazdığı topiğe sizde girin herkes kedni mail adresinden atacakmış..ne kadar çok olursak belki faydası olur..

selam sekerler farketmemişsiniz yokluğumu...
bguncok yogundum simdi fırsat bulabildim.
burp yazdıgın tedavi senin için de bir umut ışığı olabilir diy mi
özlemcim iyi yolculuklar sana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…