valla ben ilk kızımı normal doğurdun enfeksiyon 40 dikiş derken tam 2 ayımı aldı kalkmam.tabi herkesin böyle olucak diye bişey yok benim ki kiloluydu 5 kilocuk ondan öle.ama 2. doğumumu sezeryan düşünüyorum çünkü aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum eşimde müsade etmiyo normal doğuma.nerde oturduğunu bilmiyorum umu ben il merkezine 2 saat uzaklıkta biryerdeyim normal doğum bana zor.
kızlar ben de normalden korkanlardanım ama bi aksilik olmazsa normal istiyorum. eşim de sen nasıl rahat diyosan öyle olsun diyo da.. aslında son 1 haftaya kadar sezeryan diodum da yine de sanki dayanabilirim gibi geldi.
benim korkum normal doğumda dikiş atılması.. tek korkutan o, yoksa sancı falan çok takmıyorum. ama ya dikiş atarlarsa insan nasıl dayanır o acıya yaaa :2::2:
ayy çok hoş ben de denizci bi takım düşünüyorum.. alınca fotosunu çeker misin kopya çekeyim..
tatlım bizde sonra konuşcaz ama sen iğne kullanıyosun sezeryan olucaksın gibi bi tutumu yok..
benim eşim de ööle düşünüyo.. ben doğum sırasındaki acıdan çok nası anlıycam hastaneye nası panikle gidicem onun derdindeyim. ama tamamen doktora bırakıcam o da prof çokk büyük ihtimal saati günü belli olsun diye sezeryan diycek.. amaaannn hayırlısı neyse o olsun.
Bulgur da bebişe yararmış, bol bol tüketelim kızlar
Bence oluruna bırakın benim abimin eşleri de hep sez.yaptı hayırlısı neyse o olsun ben ikinciyi de normal düşünüyorum çok da sakin girdim doğuma inş. bu da öyle olur
canım zaten doğum yeni bitmiş olduğundan oran uyuşuk oluyo sadece cimcik atılıyo gibi hissedersin.zaten yorgun olacaksın.Rabbim sabrını veriyo merak etme...
sagol, canım. valla, tatil gerçekten çok işe yaradı. özellikle temizlik yemek derdi olmayınca insan ne kadarda rahat oluyormuşeşimde pazartesi işe başladı, şimdi o işten gelene kadar evde yine yalnız takılıyorum. bazen içimden keşke işi bu kadar da erken bırakmasaymışım diyorum ama yine iyi oldu, baren iki aylığına memleketime gitmiş oldum.
canım, bu takımlar hepsi çok güzeller. özellikle renkli kareli olanı daha çok beğendim. terliklerde baya şirinler. da dediğin kadar, insan hangisini seçeyim diye kararsız kalıyor. bu arada, bunlar lohusa takımları dimi? çünkü normal pijamalar gibide duruyor
bu erkeklerde var bir sorun. senin annenlerin yaptıklarını görmezlikten gelirler hep. benimkilerde her doğum günlerimize, özel bayramlarımızda hep güzel hediyeler yada kendimiz seçelim diye para falan verirler kendi ailesi doğum gününüz kutlu olsun bile diyemiyorlar. ona rağmen bir kere baren annemlere teşekkür bile etmedi, ben ise annesi bana bir kere günlük bir elbise almıştı nasıl teşekkür edeceğimi bile bilememiştim. yinede ne yapılırsa yapılsın kıymetli olan onun ailesi oluyor. şimdide sen senin annene benimkinin daha haberi olmadan nasıl söylersin diye çocuk oyunu oynuyorlar. hele bu zamanlarda böyle gereksiz yere sorun çıkartmalarıda yakışmıyor
bana göre normal doğum daha mantıklı, hem bebeğin çevreye alışma ve ciğerlerin gelişim açıdan, hem annenin sonradan daha çabuk toparlanma şansı var. sonuçta ne olursa olsun, sezeryan bir ameliyattır, içindeki bir kaç katını olduğu gibi kesiyorlar. bide kışları dikiş yerleri sızlıyor. annemden biliyom, kadının hala dikiş yerlerinin ağrıdığını biliyorum. üstelik normal doğumda bebeğini direk görebilme şansın var. bide epidrual yaptın mı acısını bile çok hissetmeyeceksin. sezeryandan sonra o dikiş yerlerin geçmesi için bir kaç gün acısını çekiyon. ayrıca eşin yetişemez diye korkmasın, sonuçta sen doğumu yapana kadar daha bir sürü zamanı var. iş yerlerinde de eşlere doğum nedeniyle bir kaç günlük izin alma hakları bile var. ben kendim normal doğumdan yanayım ancak bebğimi şimdilik ters duruyor. o da beni birazcık sıkıyor. ama yeterki bebklerimiz sağlıklı bir şekilde doğsunlar, bizde sıpalarımızı direk anne sütüyle besleyip onlardan superman ile supergirl yaratsak:)
canım, kilosu gayet normal değil mi. hele şu kilo ölçen sayfalara bakılınca gayet normal duruyor. hem sonuçta bebeğin zayıf olması o kadar önemli değil, sonuçta doğumdan sonra hemencik toparlanıyorlar. ben mesela 2 hafta geç doğmama rağmen 2500 doğmuşum ama kısa sürede toparlanmıştım. sen o yüzden kafana bunu takma. benimkinede doktor fena değil demişti ama ben çok oralı olamdım çünkü beslenmeme gerçektende çok dikkat ediyorum. ama bünye meselesi.
ya, bir şey soracağım. acısını çeken biziz, sırt ağrılarından uyuyamayan biziz, çirkinleşen biziz, emzirten biziz, neden bu erkekler isim konusunda kendilerin hak sahibi olarak görüryorlar. neden onun babasının ismi koyulacakmış. bu erkekler çok ilginç bir düşünce yapısına sahipler. susup sorunç çıkartmayınca kendilerini kazançlı görüyorlar sonrada daha da tepelerimizie biniyorlar.
Canım bende normal istiyorum kesinlikle. Ama çok acı çekmemek için epidural tercih edicem... Umarım herşey yolunda gider tabi.
Eğer sezeryan olmam gerekirse de epidural sezeryan istyorum.
Eşinin düşüncelerine katılmıyorum canım, herşey doğal süreçte olmalı bence. Acı çekmeni istemiyorsa epidural yapabilirsin...
taptazehamile;
canım dikiş olayını araştırdım ben, doktoruma da sordum. İğne yapıyorlarmış, dikişi hiçbir şekilde hissetmiyormuşsun...
Rahat ol yani... Sadece ıkınma süreci biraz sıkıntılı, onun dışında korkmana gerek yok. Ikınma sürecinde de şansının iyi gitmesi lazım ve doktorunu can kulağıyla dinlemelisin. Onun ıkın dediği yerde ıkınıp, dur dediği yerde durmalısın.
Arkadaşlar normal doğumdan korkmayalım, milyarlarca kadın normal yolla doğum yapmış ve hala da yapıyor... Umarım şansımız olurda herşey yolunda gider...
aman canim ya beni sinir etmekten baska bi ise yaramiyo iste bu arada sen daha iyisin galiba okudugum kadariyla bebisin gelisimi de iyiymis hadi gözün aydin...
cnm ya bizdeki sorun birilerinin isimlerini falan koymak da degil ki ben bi sürü isim buluyorum esime söylüyorum cogunu begenmiyo zaten en son bi kac tanesini begendigini söyledi bende annemle konusurken paylastim sunlar sunlar var diye o da bizim komuslara söylemis bunlari düsünüyolar diye onun cikardigi sorun yok ben daha annemlere düsünmedik hic dedim de sen söyledin komsulara kadar duymuslar annesi geri kaldi ya yazikkkk söyleseydi ben söyleme demedim böyle sacma bi nedenle beni sinirlendirmesine kiziyorum bendeee
var tabi olmaz mi onlarin isi gücü sorun yaratmak zaten böyle bi zamanda destek olucaklari yerde.yukarida da yazdigim gibi sacma sapan biseyden sorun yaratip dünden beri sinir etmeyi basardi iste
bu arada kizlar okudugum kadariyla dogum seklinden falan konusmussunuz ben doktora sordukca daha zaman var diyo ve hic bilmiyorum basima neler gelicek ayrica gecen hafta 29+3 günlükken 1805 gr dedi bebegime ve iri degil mi dedigimde normal normal diyo herse ynormal zaten burda catlicam artik dogana kadar 4 kilyou gecerse de normal dogum der hic sasirmam dogrusu ama ben cok korkuyorum iri bi bebegi normal dogrumaktan
ay kizlar valla dogum konusunda kafam cok karisik
normal dogum sonrasi bel rahatsizliklari vs cok oluyormus;
ben zaten hamilelikten once 1 yil cektim belimden, bu beni korkutuyor
sonraaa; normal dogum kesisinden cok korkuyorum; hem acisi hem sonra iyilesme sureci, o yarayi hijyen tutma meselesi vsss cok urkutuyor beni..
dogum anini anlayamamaktan, hastaneye gec kalmaktan, sonradan cok kanamamin olmasindann...... daha bisuru seyden dolayi korkuyorum
bir de esim sezeryan diyor ya, en normal isterim de sonra da cok zor gecerse dogumum esimi dinlemedim diye cok pisman olurum diye bi dusunce olustu kafamda ..
surda 1 ay oncesine kadar herkese normal dogum tavsiye eden, kendim icin de insallah normal olur diye dualar eden ben korkudan bu hale geldimm