ya kizlar bende korkmaya basladim dogrusu dogum yaklastikca korku da ortaya cikiyo herhalde benim zaten secme sansim pek yok gibi burda doktorlar istege göre sezeryan yapmiyolar galiba yani herkes öyle diyo da doktorla da bu konu hic konusulmadi daha erken diyip duruyo ayrica ben sezeryandan da korkuyorum hem tamamen bayilmaktan hemde epiduralden sonucta bi ameliyat o da kesiyolar falan onun iyilesme süreci de zor olabilir offf ya ikisi de zor gözüküyo ama bi sekilde olucak iste. ben simdiye kadar hic hastanede yatmadim bi de onun stresi var üzerimde burda refakatci de almiyolar odaya yanliz basina yabanci bi ülkede bi hastane odasinda düsünmek ürkütüyo beni
Canım bak kaç tane doktor birşey olmaz demiş. Rahat ol biraz. Kendini çok sıkarsan antibiotikten daha çok zarar verirsin bebeğe. Ayrıca öyle kendini suçlayıpta haksızlık etme. Burada birçok arkadaşımızın başına geldi enfeksiyon. Rahtla bakiiiimmm
evet onlar daha sacma seylerden kavga cikartabiliyolar bence :) takmamaya calisiyorum ama ne kadar da olsa bi moral bozuklugu oluyo iste. gerci kizim böyle seyleri düsünmeme pek izin vermiyo sürekli hareket halinde sanki cikicak ordan ya da ben huzursuz oldugum icin o da huzursuzluktan öyle kipirdanip duruyo
aynı ben)ben de ameliyattan,hasyanede yatmaktan çok korkuyorum!ama normal doğurmaktan da korkuyorum çünkü uzun süre vajinismusla uğraştım!!kasarsam doğumun gerçekleşmesine izin vermezsem diye korkuyorum.ağrıya sancıya dayanırım da ya kasarsam..benim doktorumda 37.hafta da konuşuruz doğumu daha çok erken diyor!!
kıpırdasın kıpırdasın daha iyi kendini yalnız hissetmeni engeller .bazen düşünüyorum da bebeğim karnımda değilken ne kadar boşmuş herşey öyle sıradan yaşıyormuşum şimdi hayatımın anlamı kızım)
biz geldik teyzoşlarrrrrrr...
nasılsınız??
ben kötü bir gece geçirdim...kızım coştu dün gece..uyutmadı beni...ben de acaba kasılma mı değil mi diye söylenip durdum...eşim kalk gidelim acile dedi...yatıp rahatlamaya çalıştım...nefes alıp verip felan ama yok...en son ağladığımı hatırlıyorum...ve de uykuya daldığımı...
sabah gittik doktora,annem yanımdaydı sağolsun...yaşadığım stresi anlatınca NST'ye bağlandım ben de...ama allaha şükür kasılma felan yok...herşey yolunda çıktı...anlıyacağınız bizimki anneyi tepmeyi seviyor:)
2130 gr olmuş...boyu da yaklaşık 44 cm....başı haftasına göre önden gidiyor...doktor endişe etme dedi ama ben pimpirikli olduğum için aklıma bi ton şey geliooo..
32.hafta çalışamaz raporumu aldımmmmmm oh beeeeeeeeeeeee,hemen okula da gidip verdim....artık bol bol dinlenmeye çalışacağım....doğum şekliyle ilgili konuşmanın erken olduunu söyledi...dizimdeki ağrı için ortopediye de gittim...muayene etti...gebelikte genelde kalça ve dizlerde sorun çıktığını belirtti....film çektirmemi istedi...son aylarda olduğum için bebişe zarar vermeden kurşunla korumaya alınarak çektirebileceğimi söyledi...hatta kendi kadın-doğumcuma da tel açtı ama annem de ben de tırstık açıkcası ve çektirmedik...soğuk uygulayacağım bi de voltaren jel verdi....pek idare edicekmiş gibi durmuyor ama bebişim için herşeye katlanacağız ...annemle evdeyiz ve bize mama yapıyor ...ben yalnız bırakmıyımm onu...görüşürüs sonra..öptükkk
slm kızlar
dün kontrolumuz vardı ama dr um çoook moralimi bozdu.ağlamaktan helak oldum.
1.si çok kilo almışım bu ay ve diyetisyene başladım.
bebişim fazla beslenememiş 1750 gr olmuş ve suyu da azalmış.
bunlar tehlike çanları dedi.
nolur bana dua edin.çok korkuorum.haftama göre aslında beb
eğimin kilosu normal gibi görünüo,netten arastırdgm kadarıyla.
ayrıca ben normal yapmak dogum yapmak istemediğimi söledim ama dr um bu benim vereceğim bir karar senin değil dedi.her şey yolunda giderse normal doğum yapmamak gibi bi lüksün yok dedi.
çok moralim bozuk yaaaa.
suyu azalan var mı hiç benim haftamda olup da?
hiç sorma, bende şu sıcaklara dayanamıyom artık. hele izmirde havalar git gide daha bir bunaltıcı oluyorlar. klimaları açmaya da korkuyorum, üşütürüm falan diye, sonra bide hastalıklarla uğraş. bide hamililikte gerçektende vücüt ısısı baya bir yükseliyormuş. duştan çıkıyorum iki saniye sonra üzerimden resmen sular akıyor. hayatımda böyle bir şey olmadım.
yer verme konusunda da haklısın. millet çok garip oldu. metroda otobüslerde millet yüzüne baka baka oturmaya devam ediyor. hele geçenlerde ben urlaya otobüsle gitmeye karar verdim, pişman oldum. zaten otobüs tıklım tıklım, bide yol uzun, üstelik fici bir trafik vardı. 1 saatten fazlası ayakta geçirdim. bir kişi bile kalkmaz mıen sonda otobüs şoförü sinirlenip insanlara söylenmeye başladı ama sadece bir kişi kalktı yer verdi. o da zaten bayandı. erkeklerin popaları galiba daha ağır basıyordu sinirden çatlamıştım. ayaklarımda felaket bir şekilde şişmişti. ondan insan artık beklemiyor
oh, maşallah oğluşuna. bakıyom bizim bıdıklar yavaş yavaş büyüyorlar. bide doğumdan sonra asıl büyüdüklerini görmek var.
göbeğimde çatlağım henüz yok ama ğöğüslerde biraz var. bende lansinohla bebe yağını kullanıyom ama kesinlikle herşey vücüt yapısından kaynaklanıyor
valla, ben normalde 80-85 kullanıyordum ama hamililikte 90na geçtim. emzirme sütyeni henüz almadım ama numarası ne olacağını hayal bile edemiyom:44:bu arada, ben henüz hamilelik pantolanlara ve eteklere geçmedim. hamilikten öncesi olan pantolanları henüz üzerime oluyor. zaten hep düşük bel giyerdim ama bu ay bir iki tane almaya düşünüyom. tek sorun kısa boylu olduğum için gebe pantolanlar üzerimde acayip şekilde duruyor. ama bir şekilde giymek zorundayım
canım, çok geçmiş olsun. ya, bizim bu başımıza gelenler neden ille bu dönemde oluyor ki. bende geçenlerde yazmıştım, kaktüsün üstüne bastım. o zaman çok takmadım ama şimdi şiştiğini fark ediyom. da, vücüt atar diye yine bekliyom. ama iltihab çok daha önemli bir olay çünkü bebeğide etkiliyebilir, ondan sen antibiyotiği yine kullansan daha iyi olur. zaten burda hamilikte kullanan çok vardı. hem doktorun söylemiş. bu arada, çok geçmiş olsun
hoş geldin. bebeğin cinsiyeti ne? isimde karar verdiniz mi? bide sağlılkla kucağına alırsın inş.
güle güle kullanırsınız inş. zaten halını çok beğenmiştim. hem sen odaya uyar mı diye düşünüyordun, perdenin aynı tarz çıkması iyi oldu. bebeğinede maşallah. kız sen onu neyle besliyon ona göre bende kızımı besleyim:) baksana, maşallahısı var. hem boy hem kilo. hep böyle sorunsuz olur inş.
sağol canım...ben hep diyet yaptım..diyet yaptıkça bebek büyüdü ben küçüldüm
ay, o isim konusuda zaten ayrı bir dert. bizde eşimle daha sevgiliyken ilerde çocuğumuz olursa Deniz adını koyarız diye düşünmüştük, ondan hamile kaldığımdan beri onu hiç düşünmedik ama sonra kayınvalidem ismi Deniz koymaya düşündüğümüzü söyleyince, yüz ifadeyle beğenmediğini göstermekle birlikte ay bu ismi koymaya nerden aklınıza geldi demiz mineymiş herkes koyuyormuş da, bide eski bir isimmiş da. ben yine çok kafama takmadım. aman, o zaten bizim yaptığımızı hiçbirşeyi beğenmez. ama beni sinirlendiren eşimin ondan sonrası ha biri internette isim araştırması. yok bu isim nasıl olur, yok o sim da nasıl olur. sonuçta bu isimde ikimiz çoktan karar vermiştik, şimdi de ne oldu. bir şeyde söylemedim ama içimden birazcık kızdım ona.
senin anneninde komşularına söylemesi gayet normal bir şey. sonuçta şu an onlar bizden daha çok heyecanlılar, bunuda herkesle paylaşmak isterler, bunda kırılacak ne varki. sanki kendi annesi etraftakilere hiçbir şey söylemiyor. istiyorsa kendiside annesine söylesin. bide sonuçta kız çocukları herşeylerini anneleriyle paylaşırlar. geyet normal bir şey. valla, bu erkekler bizim herşeyi çok abartığımızı, sorun ettiğimizi söylerler ama bence onlar daha çok sebepsiz yere sorun çıkartıyorlar. bide herşeye karışmaya çok seviyorlar
canım ben de sormuştum evet vanilya cevabını biri vermişti ama nasıl kullanacağımı sormamıştım
süpersin canım benim..ben odayı 3 haftadır sabah ve akiam eve gelince havalandırıyorum hala kokuyor bu akşam vanilyayı koyucam bakalım..
ilk önce sade su ile sildik..sonra hafta sonu loc temizleyici ile sildim..birkez daha silip vanilyaları koyayım bari çok saol
ne güzel haberlerle geldin canım..çok sevindim senin adına..
sakin ol canım sıkma canını..bu dönemde daha hassas oluyormuşuz ben de sinirleniyorum herşeye sonra da üzülüyorum zuzu üzüldü diye..
sıkma sen güzel canını
çok güzel güle güle kullan
Kızlar herkesin günü güzel geçsin:)))
Ben dünden beri sadece girip 2 kelime birşeyler ancak okuyabiliyorum yazamadım sizlere ama genel olarak iyi olduğunuzu gördüm. Ben perişanım ya! İş arkadaşım izne ayrıldı ve ben dün 1 dk. bile boş vaktim olmadan at gibi koşturdum. doğal olarak eve gittiğimde de pelte gibi serildim koltuğa... Bakalım bu 1 ay nasıl geçecek?!!
Peppermint Canım iyi olmana sevindim. İş yerinde yormuyorsun kendini değil mi?
Eyeszay Eva Mina iyi mi canım? Bizim doktor son haftalarda ancak doğumdan bahsedecekmiş. Senin ki bahsetti mi? Belli mi nasıl doğum yapacağın?
efsung Canım raporun hayırlı olsun. Darısı bizim başımıza, umarım bizlerde sorunsuzca alırız :)
Bikeshka Tatile gitmişsiniz ne güzel canım. Sana iyi bir moral olmuştur. Kocişin başladı mı işe?
Gelişimci Hoş geldin canım. Maşallah muyeneniz iyi geçmiş.
Senard Canım sen de iyisin değil mi? göremedim senin yazını falan???
Neyse kızlar ben kaçar yatan hastalar beni bekler :))))
İyi diyelim iyi olsun....
öyle başa gelince anlaşılıyor zaten mühim olan hst değil dr.allah iyi drlarla karşılaştırsın bizi...
oy maşallah kuzuna ne güzel herşey yolunda gitmiş işlerinin...
eee erkekler ben seninkine demedim sen neden dedin birde komşular soruyor napsın kadıncaz fikir alıyor, eşler böyle valla...
32+6 ya kadar alabilirsin çalışamaz rap.37 de alman gerekiyor, peki vizite kağıdı isteniyor mu acaba alanlar onu söyleyebilir mi ??
Günaydın herkese:)
valla canım ne zaman sorsam 38. haftada konuşuruz. şimdi bi şey söylemek için erken diyor. ben de beklicem artık 38. haftayı.
canım benim doğum zaten 38.de olcak..çok şükürki senin sorunun yokki ozamana erteliyor konuyu...
canım ben dün aldım 32+0 da aldım. vizite kağıdı dediğin sevk mi? bizde sevk kalktığı için hiç bir şey götürmedim ben.
cnmöcok sevındım muaynenın ıyı gecmesıne
bende havuzlu handa begendım perdemı üzerinde dümen ve çapa var tülün altınada stor güneşlik düşünüyoruz
bu arada 38. de alıcaklar bebeği demek şekerden dolayı dimi ? bizim dr da önümüzde ay konusucaz dedı normal olabılırsmıs ole dıyo anlamadım gıttı
kuzunada bı kere daha masallah
kızlar ilk çatlaklarım göründü malesef hem mustela hem lierac kullandım hiç yoktu ohh derken bugün karnımın alt kısmında aynada bakarken gördüm çünkü o kısmı göremiyorum normalde ince ufak kırmızı bir kaç tane çizgi gördüm galiba çatlaklarım
slm kızlar
dün kontrolumuz vardı ama dr um çoook moralimi bozdu.ağlamaktan helak oldum.
1.si çok kilo almışım bu ay ve diyetisyene başladım.
bebişim fazla beslenememiş 1750 gr olmuş ve suyu da azalmış.
bunlar tehlike çanları dedi.
nolur bana dua edin.çok korkuorum.haftama göre aslında beb
eğimin kilosu normal gibi görünüo,netten arastırdgm kadarıyla.
ayrıca ben normal yapmak dogum yapmak istemediğimi söledim ama dr um bu benim vereceğim bir karar senin değil dedi.her şey yolunda giderse normal doğum yapmamak gibi bi lüksün yok dedi.
çok moralim bozuk yaaaa.
suyu azalan var mı hiç benim haftamda olup da?
sagol, canım. valla, tatil gerçekten çok işe yaradı. özellikle temizlik yemek derdi olmayınca insan ne kadarda rahat oluyormuşeşimde pazartesi işe başladı, şimdi o işten gelene kadar evde yine yalnız takılıyorum. bazen içimden keşke işi bu kadar da erken bırakmasaymışım diyorum ama yine iyi oldu, baren iki aylığına memleketime gitmiş oldum.
canım, bu takımlar hepsi çok güzeller. özellikle renkli kareli olanı daha çok beğendim. terliklerde baya şirinler. da dediğin kadar, insan hangisini seçeyim diye kararsız kalıyor. bu arada, bunlar lohusa takımları dimi? çünkü normal pijamalar gibide duruyor
bu erkeklerde var bir sorun. senin annenlerin yaptıklarını görmezlikten gelirler hep. benimkilerde her doğum günlerimize, özel bayramlarımızda hep güzel hediyeler yada kendimiz seçelim diye para falan verirler kendi ailesi doğum gününüz kutlu olsun bile diyemiyorlar. ona rağmen bir kere baren annemlere teşekkür bile etmedi, ben ise annesi bana bir kere günlük bir elbise almıştı nasıl teşekkür edeceğimi bile bilememiştim. yinede ne yapılırsa yapılsın kıymetli olan onun ailesi oluyor. şimdide sen senin annene benimkinin daha haberi olmadan nasıl söylersin diye çocuk oyunu oynuyorlar. hele bu zamanlarda böyle gereksiz yere sorun çıkartmalarıda yakışmıyor
bana göre normal doğum daha mantıklı, hem bebeğin çevreye alışma ve ciğerlerin gelişim açıdan, hem annenin sonradan daha çabuk toparlanma şansı var. sonuçta ne olursa olsun, sezeryan bir ameliyattır, içindeki bir kaç katını olduğu gibi kesiyorlar. bide kışları dikiş yerleri sızlıyor. annemden biliyom, kadının hala dikiş yerlerinin ağrıdığını biliyorum. üstelik normal doğumda bebeğini direk görebilme şansın var. bide epidrual yaptın mı acısını bile çok hissetmeyeceksin. sezeryandan sonra o dikiş yerlerin geçmesi için bir kaç gün acısını çekiyon. ayrıca eşin yetişemez diye korkmasın, sonuçta sen doğumu yapana kadar daha bir sürü zamanı var. iş yerlerinde de eşlere doğum nedeniyle bir kaç günlük izin alma hakları bile var. ben kendim normal doğumdan yanayım ancak bebğimi şimdilik ters duruyor. o da beni birazcık sıkıyor. ama yeterki bebklerimiz sağlıklı bir şekilde doğsunlar, bizde sıpalarımızı direk anne sütüyle besleyip onlardan superman ile supergirl yaratsak:)
canım, kilosu gayet normal değil mi. hele şu kilo ölçen sayfalara bakılınca gayet normal duruyor. hem sonuçta bebeğin zayıf olması o kadar önemli değil, sonuçta doğumdan sonra hemencik toparlanıyorlar. ben mesela 2 hafta geç doğmama rağmen 2500 doğmuşum ama kısa sürede toparlanmıştım. sen o yüzden kafana bunu takma. benimkinede doktor fena değil demişti ama ben çok oralı olamdım çünkü beslenmeme gerçektende çok dikkat ediyorum. ama bünye meselesi.
ya, bir şey soracağım. acısını çeken biziz, sırt ağrılarından uyuyamayan biziz, çirkinleşen biziz, emzirten biziz, neden bu erkekler isim konusunda kendilerin hak sahibi olarak görüryorlar. neden onun babasının ismi koyulacakmış. bu erkekler çok ilginç bir düşünce yapısına sahipler. susup sorunç çıkartmayınca kendilerini kazançlı görüyorlar sonrada daha da tepelerimizie biniyorlar.
hiç sorma, bende şu sıcaklara dayanamıyom artık. hele izmirde havalar git gide daha bir bunaltıcı oluyorlar. klimaları açmaya da korkuyorum, üşütürüm falan diye, sonra bide hastalıklarla uğraş. bide hamililikte gerçektende vücüt ısısı baya bir yükseliyormuş. duştan çıkıyorum iki saniye sonra üzerimden resmen sular akıyor. hayatımda böyle bir şey olmadım.
yer verme konusunda da haklısın. millet çok garip oldu. metroda otobüslerde millet yüzüne baka baka oturmaya devam ediyor. hele geçenlerde ben urlaya otobüsle gitmeye karar verdim, pişman oldum. zaten otobüs tıklım tıklım, bide yol uzun, üstelik fici bir trafik vardı. 1 saatten fazlası ayakta geçirdim. bir kişi bile kalkmaz mıen sonda otobüs şoförü sinirlenip insanlara söylenmeye başladı ama sadece bir kişi kalktı yer verdi. o da zaten bayandı. erkeklerin popaları galiba daha ağır basıyordu sinirden çatlamıştım. ayaklarımda felaket bir şekilde şişmişti. ondan insan artık beklemiyor
oh, maşallah oğluşuna. bakıyom bizim bıdıklar yavaş yavaş büyüyorlar. bide doğumdan sonra asıl büyüdüklerini görmek var.
göbeğimde çatlağım henüz yok ama ğöğüslerde biraz var. bende lansinohla bebe yağını kullanıyom ama kesinlikle herşey vücüt yapısından kaynaklanıyor
valla, ben normalde 80-85 kullanıyordum ama hamililikte 90na geçtim. emzirme sütyeni henüz almadım ama numarası ne olacağını hayal bile edemiyom:44:bu arada, ben henüz hamilelik pantolanlara ve eteklere geçmedim. hamilikten öncesi olan pantolanları henüz üzerime oluyor. zaten hep düşük bel giyerdim ama bu ay bir iki tane almaya düşünüyom. tek sorun kısa boylu olduğum için gebe pantolanlar üzerimde acayip şekilde duruyor. ama bir şekilde giymek zorundayım
canım, çok geçmiş olsun. ya, bizim bu başımıza gelenler neden ille bu dönemde oluyor ki. bende geçenlerde yazmıştım, kaktüsün üstüne bastım. o zaman çok takmadım ama şimdi şiştiğini fark ediyom. da, vücüt atar diye yine bekliyom. ama iltihab çok daha önemli bir olay çünkü bebeğide etkiliyebilir, ondan sen antibiyotiği yine kullansan daha iyi olur. zaten burda hamilikte kullanan çok vardı. hem doktorun söylemiş. bu arada, çok geçmiş olsun
hoş geldin. bebeğin cinsiyeti ne? isimde karar verdiniz mi? bide sağlılkla kucağına alırsın inş.
güle güle kullanırsınız inş. zaten halını çok beğenmiştim. hem sen odaya uyar mı diye düşünüyordun, perdenin aynı tarz çıkması iyi oldu. bebeğinede maşallah. kız sen onu neyle besliyon ona göre bende kızımı besleyim:) baksana, maşallahısı var. hem boy hem kilo. hep böyle sorunsuz olur inş.
ay, o isim konusuda zaten ayrı bir dert. bizde eşimle daha sevgiliyken ilerde çocuğumuz olursa Deniz adını koyarız diye düşünmüştük, ondan hamile kaldığımdan beri onu hiç düşünmedik ama sonra kayınvalidem ismi Deniz koymaya düşündüğümüzü söyleyince, yüz ifadeyle beğenmediğini göstermekle birlikte ay bu ismi koymaya nerden aklınıza geldi demiz mineymiş herkes koyuyormuş da, bide eski bir isimmiş da. ben yine çok kafama takmadım. aman, o zaten bizim yaptığımızı hiçbirşeyi beğenmez. ama beni sinirlendiren eşimin ondan sonrası ha biri internette isim araştırması. yok bu isim nasıl olur, yok o sim da nasıl olur. sonuçta bu isimde ikimiz çoktan karar vermiştik, şimdi de ne oldu. bir şeyde söylemedim ama içimden birazcık kızdım ona.
senin anneninde komşularına söylemesi gayet normal bir şey. sonuçta şu an onlar bizden daha çok heyecanlılar, bunuda herkesle paylaşmak isterler, bunda kırılacak ne varki. sanki kendi annesi etraftakilere hiçbir şey söylemiyor. istiyorsa kendiside annesine söylesin. bide sonuçta kız çocukları herşeylerini anneleriyle paylaşırlar. geyet normal bir şey. valla, bu erkekler bizim herşeyi çok abartığımızı, sorun ettiğimizi söylerler ama bence onlar daha çok sebepsiz yere sorun çıkartıyorlar. bide herşeye karışmaya çok seviyorlar
Günaydın herkese:)
valla canım ne zaman sorsam 38. haftada konuşuruz. şimdi bi şey söylemek için erken diyor. ben de beklicem artık 38. haftayı.
canım ben dün aldım 32+0 da aldım. vizite kağıdı dediğin sevk mi? bizde sevk kalktığı için hiç bir şey götürmedim ben.
masallah tontisine annesi :)
benimkide bi yerinde durmuyo gece gündüz hareket halinde bazen kiziyorum ona bi rahat dur diye ama biraz kipirdamasa da bi tuhaf oluyorum sonra :) dizin icin de cok gecmis olsun canim raporunu da almissin bundan sonra bol bol dinlenirsin
bu arada ne zamandir yazicam unutuyorum hic bebislerin hickirdigini hissettiginiz oluyo mu??? benim kizim bazen öyle cok hickiriyo ki 10-15 dk sürüyo ritmik bi sekilde karnim hopluyooo :)
amin canım,hepimizinnn...inşallahhhhhhhhhhhippy maaşallah canım bebeişine diz ağrın için de geçmiş olsun aman dayanmaya çalış. film çektirmemekle iyi yapmışsın bence. benim de zaten var olan boyun ağrım kulunçlarım kötü benim de bacak ve kol ağrım oluyor bazen dayanılmaz oluyor ama bebeğimiz için değer ne yapalım diyoruz. rabbim hepimizi de bebeklerimizi de korusun...
Cok guzeller yaaa ev kiyafeti gibi bile kullanilir:)) hayirlinolsun254-255 copy236-237 copybunları aldım kızlar lohusa takımı nasıl
ben 32+2 de aldim canimselam kızlar ben doğum iznini 32. hafta başlangıcındamı alcam yani 31+0 ,yoksa bitimnindemi 31+6 yada 32+0 damı bilgisi olan varsa bana söyleyebilirmi....bu arada pijamalar güzelmiş ben lohusa tipli bol bişey aldım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?