canım çok sağol insan panik oluyor bende kefir alayım bari ...
sütten sıkıldım ama ayran içiyorum sbahtan beri moralimi bozdu doktorun sözü...çooook teşekkür ederim...
cnm insan ister istemez düşünüyo haklısın ama hakkikaten erken bu konuya yoğunlaşmak için düşündükçe kendimizi korkutuyoruz. mesela ben hep sezeryan diycek doktor diye düşünüyodum kan pıhtılaşması sorunum yüzünden rahattım kesin sez. diye.. ama öyle bi zorunluluk yokmuş. şimdi kafamı fazla vermiyorum. belk sez. diye gün alıcam bi hafta önce gelmek istiycek bebiş bilemem ki.. allah hepimize hayırlı kolay doğumlar, sağlıklı bebişler versin.
buarada bi gün eşimle eczaneden bişey alıyoduk eczanacı hanım da doğurmak üzere o kadar şirin bi hamileydi ki.. allah kurtarsın dedi. ben de sizi de dedim. çıkınca eşim niye allah kurtarsın dedi sana nolmuş ki dedi. hamilelere ööle denir dedim niye ki diye soruyo anlam veremedi bu kurtarma lafına .. dedim ki hamile olsan
anlarsınn..
biz geldik teyzoşlarrrrrrr...
nasılsınız??
ben kötü bir gece geçirdim...kızım coştu dün gece..uyutmadı beni...ben de acaba kasılma mı değil mi diye söylenip durdum...eşim kalk gidelim acile dedi...yatıp rahatlamaya çalıştım...nefes alıp verip felan ama yok...en son ağladığımı hatırlıyorum...ve de uykuya daldığımı...
sabah gittik doktora,annem yanımdaydı sağolsun...yaşadığım stresi anlatınca NST'ye bağlandım ben de...ama allaha şükür kasılma felan yok...herşey yolunda çıktı...anlıyacağınız bizimki anneyi tepmeyi seviyor:)
2130 gr olmuş...boyu da yaklaşık 44 cm....başı haftasına göre önden gidiyor...doktor endişe etme dedi ama ben pimpirikli olduğum için aklıma bi ton şey geliooo..
32.hafta çalışamaz raporumu aldımmmmmm oh beeeeeeeeeeeee,hemen okula da gidip verdim....artık bol bol dinlenmeye çalışacağım....doğum şekliyle ilgili konuşmanın erken olduunu söyledi...dizimdeki ağrı için ortopediye de gittim...muayene etti...gebelikte genelde kalça ve dizlerde sorun çıktığını belirtti....film çektirmemi istedi...son aylarda olduğum için bebişe zarar vermeden kurşunla korumaya alınarak çektirebileceğimi söyledi...hatta kendi kadın-doğumcuma da tel açtı ama annem de ben de tırstık açıkcası ve çektirmedik...soğuk uygulayacağım bi de voltaren jel verdi....pek idare edicekmiş gibi durmuyor ama bebişim için herşeye katlanacağız ...annemle evdeyiz ve bize mama yapıyor ...ben yalnız bırakmıyımm onu...görüşürüs sonra..öptükkk
slm kızlar
dün kontrolumuz vardı ama dr um çoook moralimi bozdu.ağlamaktan helak oldum.
1.si çok kilo almışım bu ay ve diyetisyene başladım.
bebişim fazla beslenememiş 1750 gr olmuş ve suyu da azalmış.
bunlar tehlike çanları dedi.
nolur bana dua edin.çok korkuorum.haftama göre aslında beb
eğimin kilosu normal gibi görünüo,netten arastırdgm kadarıyla.
ayrıca ben normal yapmak dogum yapmak istemediğimi söledim ama dr um bu benim vereceğim bir karar senin değil dedi.her şey yolunda giderse normal doğum yapmamak gibi bi lüksün yok dedi.
çok moralim bozuk yaaaa.
suyu azalan var mı hiç benim haftamda olup da?
hayırlı olsun desem kızar mısınbenim de çatlağım varmış cuma günü doktordan öğrendim!!doktora benim karnımda kırmızı çizgiler var bunlar ne dedim?çatlak dedi o da.ben şoklarda tabi her gün badem yağı ile yağlıyom ama boşuna:84:
teşekkür ederim kızlar..
güle güle kullanın canım... şekerden dolayı canım..kesin değil ama dedi 38. haftadan sonra şeker zarar verebilirimiş..suyum azalabilir yada çoğalabilirmiş..bebeğin eşi yaşlanabilir dedi..bebek büyük tuvaletini yapabilir dedi..bunlar hep tehlikeymiş...riske atmamak için...benim rahmimde hazır olursa normal doğum olcak hazır olmazsa sezaryan dedi...genel olarak sezaryan yapıyoruz dedi..2 hafta erken olduğu için vücut kendini doğuma hazırlamayabilir dedi..
slm kızlar
ayrıca ben normal yapmak dogum yapmak istemediğimi söledim ama dr um bu benim vereceğim bir karar senin değil dedi.her şey yolunda giderse normal doğum yapmamak gibi bi lüksün yok dedi.
çok moralim bozuk yaaaa.
Bu hıçkırıkları okumuş ama hangisi hıçkırık çözememiştim.Kontrole gittiğimizde 3d bakarken bir de gördük ki bizim kız hıçkırıyor.Çok sevimliydi.Artık ayırt edebiliyorum hıçkırıklarını o hali gözümün önüne geliyor ama o kadar uzun sürmüyor bizim ki bir kaç dakikamasallah tontisine annesi :)
benimkide bi yerinde durmuyo gece gündüz hareket halinde bazen kiziyorum ona bi rahat dur diye ama biraz kipirdamasa da bi tuhaf oluyorum sonra :) dizin icin de cok gecmis olsun canim raporunu da almissin bundan sonra bol bol dinlenirsin
bu arada ne zamandir yazicam unutuyorum hic bebislerin hickirdigini hissettiginiz oluyo mu??? benim kizim bazen öyle cok hickiriyo ki 10-15 dk sürüyo ritmik bi sekilde karnim hopluyooo :)
cnm benım doktor hersey yolunda gıderse normal nıye olmasın dıyo
sımdı bende pıhtılasma problemı var hergun gıne kullanıyorum
bıde seker sınırda cıktı bılıyosun dıyet yapıyorum yınede doktor son kontorolumde kokrkuttu benı karın cevresı geniş dıye
sımdı bole 2 probşlem varken normal olurmu bende onu dusunuyorum ya bı sorun olurda dıye
bazende hıc dusunmeden 38. de sezer olum kafam rahat etsın dıyorum
esımde normal dogur dıyıp duruyo
offf saldım falla bebegım saglıklı olsunda hersey güzel olur ıns...
canım druna bırak..dr.un ne diyor...benimki 38. haftada kesin diyor..ama normalde olabilir sezaryanda diyor..ogün gelsin duruma göre bakarız dedi...şeker bebeğin karın çevresini etkiliyormuş. ama senişn sınırda çıktığı halde neden öyle çıktı acaba....benim şeker yüksekti ve insülün kullanıyorum ..çok şükürki bebeği etkilememeiş..her gittğimde soruyorum..şuan bi zarar vermemiş ama genelde son 2 haftada zarar verebiliyor diyor dr.um....
cnm benım doktor hersey yolunda gıderse normal nıye olmasın dıyo
sımdı bende pıhtılasma problemı var hergun gıne kullanıyorum
bıde seker sınırda cıktı bılıyosun dıyet yapıyorum yınede doktor son kontorolumde kokrkuttu benı karın cevresı geniş dıye
sımdı bole 2 probşlem varken normal olurmu bende onu dusunuyorum ya bı sorun olurda dıye
bazende hıc dusunmeden 38. de sezer olum kafam rahat etsın dıyorum
esımde normal dogur dıyıp duruyo
offf saldım falla bebegım saglıklı olsunda hersey güzel olur ıns...
ben işte bunu anlamıyorum hem sınırda yanı ınsulkıne gerek yok ama dıyet yapıcaksın ok yaparım sorun deılç yeterkı bebegım ıyı olsun
eee karın cevresı bıraz genısmı sekerden olabılır ınan kaçamak bıle yapmadım 1 ay boyunca
kiii sekerı olan arkadaslarım tatlı dondurma vs yedıkerını soyluyolar düşün ben onu bıle yapmadım
ee halıyle korktum sekerden olabılır dıkkat et yoksa normal doguramazsın dıyo
eee seker olan gebelerde 38 den sonra rısklı dıyolar bıde püstüne pıhtılasma nasıl normal dıyor
bu aya kadar güvensızlık yasamadım dr. umla ama bu ay kafam cok karıstı .........
gerçekten çok karışık..bi dahaki muayene nzaman?sen nerde oturuyordun canım?benim dr.a gitsen diycem ama tabi kendin bilirsin...şekerinide tekrar ölçtürseydin....
slm kızlar
çok moralim bozuk yaaaa.
biz geldik teyzoşlarrrrrrr...
nasılsınız??
ben kötü bir gece geçirdim...kızım coştu dün gece..uyutmadı beni...ben de acaba kasılma mı değil mi diye söylenip durdum...eşim kalk gidelim acile dedi...yatıp rahatlamaya çalıştım...nefes alıp verip felan ama yok...en son ağladığımı hatırlıyorum...ve de uykuya daldığımı...
sabah gittik doktora,annem yanımdaydı sağolsun...yaşadığım stresi anlatınca NST'ye bağlandım ben de...ama allaha şükür kasılma felan yok...herşey yolunda çıktı...anlıyacağınız bizimki anneyi tepmeyi seviyor:)
2130 gr olmuş...boyu da yaklaşık 44 cm....başı haftasına göre önden gidiyor...doktor endişe etme dedi ama ben pimpirikli olduğum için aklıma bi ton şey geliooo..
32.hafta çalışamaz raporumu aldımmmmmm oh beeeeeeeeeeeee,hemen okula da gidip verdim....artık bol bol dinlenmeye çalışacağım....doğum şekliyle ilgili konuşmanın erken olduunu söyledi...dizimdeki ağrı için ortopediye de gittim...muayene etti...gebelikte genelde kalça ve dizlerde sorun çıktığını belirtti....film çektirmemi istedi...son aylarda olduğum için bebişe zarar vermeden kurşunla korumaya alınarak çektirebileceğimi söyledi...hatta kendi kadın-doğumcuma da tel açtı ama annem de ben de tırstık açıkcası ve çektirmedik...soğuk uygulayacağım bi de voltaren jel verdi....pek idare edicekmiş gibi durmuyor ama bebişim için herşeye katlanacağız ...annemle evdeyiz ve bize mama yapıyor ...ben yalnız bırakmıyımm onu...görüşürüs sonra..öptükkk
kızlar ilk çatlaklarım göründü malesef hem mustela hem lierac kullandım hiç yoktu ohh derken bugün karnımın alt kısmında aynada bakarken gördüm çünkü o kısmı göremiyorum normalde ince ufak kırmızı bir kaç tane çizgi gördüm galiba çatlaklarım
günaydın kızlar ben de yarın sağlık ocağına gideceğim kan ve idrar vereceğim. bir de kızlar vajina kültüründe benim gibi bakteri çıkıp antibiyotik kullanan vardı sanırım. sonra tekrarladınız mı kültürü ayrıca akıntınız tamamen bitti mi. benim azaldı ama hala bitmedi benim diğeri de kokulu falan değildi beyaz krem arasıydı bazen yoğun geliyordu şimdi azaldı ama hala ara ara o yoğun hali geliyor endişeleniyorum
selam kizlar
son bi kac gündür giremiyorum biraz islerimiz yogundu. bugünde sinemaya falan gittik 1 saat öncesine kadar hersey cok güzeldi ama esime suan o kadar kizginim ki onu bogabilirimmm
olayi kisaca anlatiyim yoksa catlicam birileriyle paylasmazsam annemle konusuyodum telefonda bebegin ismi icin hala karar veremedik biz esim sagolsun bisey begenmiyo en son gecen gün bi kac tanesini begendigini söyledi bende annemle konusurken söyledim telefonda bugün de annem komsularla konustuk beren ismini begendiler falan derken esim duydu bana bi kizdi ben annemlere daha bisey demedim yok annen komsulara kadar söylemis falan filan diye sanki ben ona aman sakin annenlere begendigimiz koymayi düsündügümüz isimleri söyleme dedimmm cok sinirliyim kizlar coooookkkk
canım bende gittigidiyordan vermeyi düşünüyorum.kelebekli bir model var çok hoşuma gitti.fiyatlarıda oldukça uygun.50 bebek şekeri sepet +kapı süsü 80 tl civarı bişeydi.
bu arada emzirme sütyenini netten nerden sipariş verebilirim? mark & spencer arıyodum nette online satışını bulamadım.önerebileceğiniz kullanışlı bir marka var mı?yaşadığım yerdeki dükkanlardakileri beğenmedim.
Oncelikle canini hic sikma derim. Su doktorlar biraz daha duyarli olsalar cok iyi olacak. Benim de son kontrolde amniyon sivisi iyi ama daha onceki kontrole gore azalmis, kontrol altinda tutacagiz dediler. Haftaya Pzt. kontrolum var. Bu siviyi su ve sivi seyler icerek cogaltmak gibi bir sey sozkonusu degilmis! Zaten oyle olsa ben o kadar cok su iciyorum ki....Bebisin kilosu da normal aralikta, nicin oyle demis anlamadim. Sonra internetten arastirdim 30.hafta civarlarinda suyun biraz azalabilecegini yaziyordu ama hangi kaynakti hatirlayamadim bulursam eklerim. Dogum icinde hepimiz hakkinda hayirlisi olsun diyecegim.
Senin bebis biraz tombik olacak hi hi hi... Senin yada esinin kafasi buyuk mu? Biliyorsun bu tarz seyler kalitsal. Bize de yaklasik 2 ay once oyle denmisti, esimin kafasi biraz buyuk ben de ona soylenip durmustum.Sonra perinatologa gittik, orada normal cikti ve her organin ayni hizda buyuyemeyecegini soyledi. Dizin icin gecmis olsun.
Sanirim gittigidiyorda daha da uygun gibi ama buna kargo ucreti ekleniyor degil mi? Ben yurtdisinda yasiyorum o yuzden emzirme sutyenlerini bebek magazasindan aldim. Umarim diger emzirme sutyeni siparisi veren arkadaslar sana yardimci olurlar.:13:
canım, ilk olarak geçmiş olsun. ikincisi, bebeğini görmüşsün, hem gayet iyiymiş. maşallah. böyle devam:) röntgen çektirmemen bencede iyi oldu. birazcık acıyla boğuşmak zorunda kalacaksın, onun için üzüldüm açıkçası. ama zaten az kaldı. belki o kadar bundan sonra acılı olmaz. olmazsa her acıdığında eşine bir ısırık at, o da çeksin:):) yine geçmiş olsunbiz geldik teyzoşlarrrrrrr...
nasılsınız??
ooo, hissetmezmiyiz, daha 20nci haftalarda hıçkırmaya başlamıştı. ben eşime anlattığımda, annesine benzeyecek galiba demişti çünkü ben normalde de çok sık hıçkırıyorum. eşim 2 defa hıçkırığını hissetti bile. ama çok komik oluyormasallah tontisine annesi :)
benimkide bi yerinde durmuyo gece gündüz hareket halinde bazen kiziyorum ona bi rahat dur diye ama biraz kipirdamasa da bi tuhaf oluyorum sonra :) dizin icin de cok gecmis olsun canim raporunu da almissin bundan sonra bol bol dinlenirsin
bu arada ne zamandir yazicam unutuyorum hic bebislerin hickirdigini hissettiginiz oluyo mu??? benim kizim bazen öyle cok hickiriyo ki 10-15 dk sürüyo ritmik bi sekilde karnim hopluyooo :)
canım, kilosu aslında iyiymiş ama su konusunda hiç bilmiyorum. inşallah düzelir. sen yine canını çok sıkmamaya çalış. tabi söylemesi kolay, ama kendini çok sıkarsan bu sefer bebeğine daha çok zarar verirsin. umarım, herşey yoluna girer. bol bol uzanmaya çalış. geçmiş olsun. bide başka doktorla da görüşsen, ondan da fikir alırsın. çünkü banada ilk doktorum bebeğime gelen kan damarları ince olduğunu söylemişti, ondan bebeğin gelişiminde sorun olur demişti. başka doktora gittim ve bana gayet herşey normal dedi. gerçektende öyle çünkü bebeğim hep ilerde ve gelişiminde hiç bir sorun gözükmüyor. o yüzden sen başka doktorla da görüş. yine geçmiş olsunslm kızlar
çok moralim bozuk yaaaa.
slm kızlar
çok moralim bozuk yaaaa.
günaydın güzel anneler..dün giremedim topiğe umarım herkes iyidir..bugün samsun yolcuysum halamın kızı evleniyor pazar günüde döneceğim..sizleri belki takip edemem..bei özleyin anacığım
slm kızlar
Bebişim fazla beslenememiş 1750 gr olmuş ve suyu da azalmış.
Bunlar tehlike çanları dedi.
Nolur bana dua edin.çok korkuorum.haftama göre aslında beb
Ayrıca ben normal yapmak dogum yapmak istemediğimi söledim ama dr um bu benim vereceğim bir karar senin değil dedi.her şey yolunda giderse normal doğum yapmamak gibi bi lüksün yok dedi.
çok moralim bozuk yaaaa.
Suyu azalan var mı hiç benim haftamda olup da?
günaydın güzel anneler..dün giremedim topiğe umarım herkes iyidir..bugün samsun yolcuysum halamın kızı evleniyor pazar günüde döneceğim..sizleri belki takip edemem..bei özleyin anacığım
Canım günaydın...
Valla ben burdan Bursa'ya gitmeye çekiniyorum, Samsun'a nasıl gideceksin... Allah kolaylık versin canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?