2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayy aynen benimki de bu hafta 3 hafta olucakk eşime zorla haftasonu süpürttürdüm evi kadına ayıp olmasın diye.. yoruluyorum hemen eşim de sağolsun pazarlarda gezmeyi biliyosun ama demiyor.. keyif için olunca yorulmuyorum sanki...

benim bulundğm yerde de temzlk şirketleri yok.küçük bir ilçe sonuçta..bende bir kadın çağırıyorum ve memnun değilim, seninki kadar kötü olmasada oda yüzeysel yapıyor..eşim yardım ediyor olsaydı bende almam o kadını..zaten bu çağrdığmda uyaracağm

ben dalin aldım canım
ama araştırmama göre sebamed en iyisiymiş

benim eşim deli ediyor beni..her hafta içi tamam hafta sonu temzleriz beraber diyor..hafta sonu gelince yapmıyor..bu hafta sonu aldım elime süpürgeyi süpürüyordum kapattı makineyi yapma diye..ee sen yap diyorum ben de yapmayacağm sen de yapmayacksın kalsın böyle diyor

merhaba canım
benimde evde birkaç tadilatım oldu temizlik şirketiyle anlaştım doğumdan tam bir ay öncesine 18temmuza gün aldım
bitse şu temizlik işi kafam rahat olacak ama daha vakit var

canım ben en geç temmuzun ortasında çağıracam.. halılar duvarlar ...... 2-3 gün gerekicek.. kullandığımız odayı bebiş odası yapacağım için güzel temizlik gerekiyo..

G

Bence Temmuz sonlarına doğru yaptırabilirsin, Doğumdan 2-3 hafta önce yani.

şimdi yaptırsan gene batar be güzelim ben izne çıkınca doğuma 10 gün kala falan inşallah yaptırcam ama doğum buı belli mi olur ufak tefek temizlikleri de yapmak lazım aslında[/B]

benim esim haftada bi supurup siliyor sagolsun,
tozlari da artik iyice batinca yavas yavas birlikte aliyoruz;
banyoya bi camasir suyu dokup bi yikiyorum kir falan kalmiyor

iste oyle ustun koru temizlik, dp kose yapamiyorum

temizlikcim de yok, arastirip iyi birini bulmam lazim
guvenilir birini bulsam dogumdan sonra duzenli almayi dusunuyorum, cunku bebek dogduktan sonra evin hep hijyen olmasi gerekecek.

dediginiz gibi buyuk temizligi temmuz sonuna dogru yaptirayim ben de..

Günaydın kızlar...

kizlar ben dogum oncesi evde buyuk temizlik yaptiricam kadin cagirip,
halilarimi falan da yikamaya gondericem

kacinci haftada cagirayim sizce??

simdi yaptirsam butun camlar aciliyor vss; 2 gune batar yine
canım benim eşim bi temizlik şirketiyle anlaşmış. 11 temmuzda gelecekler. 37. haftam falan oluyor benim. ben temmuz başı istemiştim aslında ama anca o gün boşlarmış. geçen hafta da görümcem geldi sağ olsun nerdeyse dip köşe temizlik yaptı, eşim de arada süpürüyor evi öyle idare ediyoruz.

canım valla ben de çantamı yarı hazırladım. bebişin her şeyini hazırladım ama kendime daha dün 1 tane pijama takımı aldım diğer eksiklerimi de bu hafta sonu alıcam inşallah. pijama terlik emzirme sütyeni gibi şeyler hariç gerisi hazır

sağol canım..dr. krem vermedi..deterjanlara dikkat et dedi..geçmezse haftaya gidicem ya sorarım kremi..

inşallah canım...

canım ben şuan 35. haftanın içinmdeyim doğuma hemen hemen 1 ay var..bana daha erken gelişyor vakit 1-2 hafta sonra halıları verip perdeleri yıkıycam..

sağol canım..bende motive oluyorum zaten kilom azalıp bebeğin kilosu çoğalınca...

hayırlısıyla bakalım..belki süpriz annlerde olabilir...muhtemelen normal doğum kasılmalarından bahsetmiştir...

benim kocişte hamile kaldığımdan beri düşün 35 haftadır ne silmeme ne de süpürmeme izin vermedi hep yaptı hatta balkonları camları yıkadı sağolsun ...ben kendim kaşındım o kadını çağırdım onun yaptığını kocam yapıyo zaten mühim olan yapılmayan yerleri yapması...geçen yıl yaşadığımız yerde süperdi temizliğe gelen kız vardı gözüm hiç arkamda kalmıyordu ama bu yıl ...kötü şeyler söylemek istemiyorum ama çok ağırıma gitti kadının yaptığı hazmedemedim bir görsem söylücem ama aldın parayı gittin nasıl geçti boğazından dicem!!

aaayyy canım sanki benim eşimi anlattın yaaa:)
o da aynı ne bana yaptırıyor ne de kendi yapıyor annem izmirde ben sivasta ondan da fayda yok doğuma 3 hafta kala gelecek inşallahh..kayınvalidem de hafta sonu biraz yardım etti ama insanın içine sinmiyor kapıcının hanımı da meşgulmüş bana kaldı işin çoğu hafta sonu çok yoruldum....
Bu arada bu sabah kızımı kontrole gittim çok güzeldi onu görmek yaaa 2150 gram olmuş biraz zayıf galiba ama sağlıklı olsun da....

yok tatlım güzel kilosu maşallah
sivasta hangi dr a gidiyorsun

bu eşleri acilen yola getirmemiz lazım..nedir canım bu kadar rahatlık kızına maşallah canım,kilosuda gayet güzell

soya dunyada genetiği ile en fazla oynanmis gıdalardan biridir yani gdo lu demek.Genleri değiştirilmiş yiyecekler, tüketiciler bilmeden yediği için alerjilere, sakatlıklara ve ölümlere sebep oldu. 1997 yılında genetik mühendisliği ürünü triptofan’ın üretimi sırasında ortaya çıkan zehirli ve ölümcül bakteriler nedeniyle 51 kişi öldü ve bin 500 kişi kalıcı olarak sakatlandı. Soya fasulyesine eklenmiş olan brezilya fıstığı genleri birçok insanın ciddi alerjik reaksiyonlar göstermesine sebep oldu. Daha fazla yan etki ve ölüm vakalarının olabileceğini tahmin etmek zor değil. Etiket üstünde doğru bilgi verilmezse sağlık problemlerinin sonu gelmez.
Mısır ve soyaya özellikle çok dikkat etmek lazım çünkü birçok paketli üründe kullanılıyorlar. İçeceklerde, asitli meşrubatlarda, tatlı yiyeceklerde, şekerlemelerde ve aspirinde bulunan mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, fruktoz ve fruktoz mısır şurubundan kaçının. Mısır yağı, mısır nişastası, mısır unu, karbonat, kabartma tozu, glikoz şurubundan uzak durun. Soyadan uzak durun. Soya unu kullanılan hamur işleri, pizza, kurabiye, kek, makarna, et ürünleri (mesela Big Mac), tofu, soya sütü,bazı bebek mamaları, gofret, margarin, dondurma, kedi-köpek maması, hazır salata sosları, soya sosu, lesitin ve soya lesitini yemeyin. Bu liste toplam 30 bin üründen uzak durun anlamına geliyor.

bu nedenle hamileliğim boyunca alacagım her ürünü okudum ve soya içeren herhangi bir şey tüketmedim anneden direk olarak bebeğe geçtiğinden ilerideki pekçok sağlık sorununa yol açıyor

kizlar esime cicek sepetinden kek buketi gondermistim ya bugun icin;
eline ulasmis; aradi , cok hosuna gitmis; ogleden sonra acip arkadaslara da ikram edicem dediii
canim yaaaa

eline ulasmis; aradi , cok hosuna gitmis; ogleden sonra acip arkadaslara da ikram edicem dediii
canim yaaaa

aa canım çok hoş ya..şimdi baktımda sitesine senınki pembe olan mı kalpli..bizim geçen haftaydı dün sen pasta al deyince bende pasta aldım üstünede 1 mum koydum 1.yıl dönümümz olduğu için..onunda hoşuna gitti..ama o bana bir süpriz yapmadı babalar gününde ben yine hatrladım onu o hatrlamadı..senin eşin nasıl o ne yaptı

canim yaaaa

doğum günü filan mıydı canım ne güzel bi hediye olmuştur
bugün de benim doğum günüm ama gelen giden bişi yok henüz

Günaydın kızlar, gerçi biraz geç oldu ama:)

Herkes iyi sanırım,benim erken doğum riski olduğu için 32. haftada çalışamaz raporu verdi doktorum, artık çalışma dedi ben doğum sonrasına aktarmak istiyordum izinlerimi çok üzüldüm. Artık evdeyim, dinleniyorum, sıkılıyorum Size eşlik edicem artık bol bol inşallah:)

Geçmiş olsun canım, ben de kasıldım 2 hafta önce o zamandan beri nidilat kullanıyorum. Ama nidilat yerine magnezyum kullanan da var. Nidilat çarpıntı yapıyor, tansiyonu düşürüyor ama ne yapalım, idare edicez. en azından 1-2 hafta daha dayan dedi doktor.

he he ben redmaskı gelişimci zannederek yazmşım hani onun 34 haftalık ya.. ama yinede hazrlayın kızlar bak ben hazrlayalı 1.5 ay olacak sağolsun annem burdayken yapmştık

Ben de bu kasılmalar başlayınca korkumdan hemen hazırladım valla. Sağlık ocağında ebe bebek yerleşmiş aşağı inmiş çantanı hazırla dedi, eve geldiğim gibi ilk yaptığım iş o oldu..

Bence biraz daha bekle, ne kadar geç yaparsan o kadar iyi. Ben de geçen hafta yaptırdım, aslında temmuz sonunda yaptırmayı planlıyorduk ama bebek acele etmeye başlayınca, ne olur ne olmaz öne alalım dedik, apar topar bir şirket bulduk halıları, koltukları da yıkattık. Halılar yokken bir de temizlik şirketinden bir kadın geldi camlar, perdeler de temizlendi.

Ben de ped idare eder diye düşünmüştüm ama, kanama çok oluyormuş genelde canım, o yüzden hasta bezi de al mutlaka dediler. Onun dışında pedi de uzun olanlarından almak lazım, malum normale göre fazla oluyormuş yine de kanama.

Aynı şeyden ben de muzdaribim, ama benimkisi şirket, kadın baştan ben başındayken çok güzel yaptı, beğendim, iyi dedim içime siner bu temizlik. Sonra ben yemek falan hazırladım, koltuk yıkanıyordu onunla ilgilendim derken, bir de fazla ayakta kalmamam gerekiyor malum erken doğum tehtidi var, gittikten sonra bir baktım, banyoyu yıkamamış, tuvaleti ile doğru düzgün yıkamamış. Mutfakta temizlik malzemesi sıkmış aspiratöre onu bile güzelce silmemiş beyaz beyaz duruyor, nasıl sinirlendim. Bir de iyi temizlik yapılsın diye özellilkle şirket çağırmıştık, tek kadın bulsam daha az para verirdim en azından içim yanmazdı.. Ama camlar perdeler temizlenmiş oldu. Diğerleri sonuçta haftalık yapılıyor nasıl olsa diye avutuyorum kendimi:)

arkadaslar,
birara bahsetmistim size;
ileri derece miyobu olan normal dogum yaparsa retina yirtiklari oluyormus falan diye.

ben bu sabah goz kdoktoruna gittim kontrole;
bunu da sorsum,

eger gozde ince catlaklar, yirtiklar varsa normal dogumda bunlar buyuyup, icine su doluyormus falan, ama herkes de olacak diye bisey yok dedi; olsa bile lazerle basit bi tedavisi var dedi,

size bakalim eger cizik yirtik varsa dogumdan once isterseniz lazerle kapatiriz; ya da dogumu bekleriz; dogumdan 2-3 ay sonra kontrole gelirsiniz o zaman bisey varsa lazerle tedavi ederiz dedi

sonra beni muayene etti, herhangi bi yirtik vs yokmus;
suanda sizin icin risk yok dedi, normal dogum da yapsaniz sorun yok dedi

ozetle; miyobu olan arkadaslar korkmasin;
fazla kanitlanmis bi risk yokmus,
yirtik varsa risk olabiliyormus, onun da tedavisi varmis

yine de tedbir olarak bi kontrole gidebilirsiniz siz de belki..

doğum günü filan mıydı canım ne güzel bi hediye olmuştur
bugün de benim doğum günüm ama gelen giden bişi yok henüz

O zaman ilk ben kutlayayım, doğum günün kutlu olsun, bebeğinle birlikte, mutlu, huzurlu, sağlıklı nice senelere:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…