aa canım çok hoş ya..şimdi baktımda sitesine senınki pembe olan mı kalpli..bizim geçen haftaydı dün sen pasta al deyince bende pasta aldım üstünede 1 mum koydum 1.yıl dönümümz olduğu için..onunda hoşuna gitti..ama o bana bir süpriz yapmadı babalar gününde ben yine hatrladım onu o hatrlamadı..senin eşin nasıl o ne yaptı
doğum günü filan mıydı canım ne güzel bi hediye olmuştur
bugün de benim doğum günüm ama gelen giden bişi yok henüz
Günaydın kızlar, gerçi biraz geç oldu ama:)
Herkes iyi sanırım,benim erken doğum riski olduğu için 32. haftada çalışamaz raporu verdi doktorum, artık çalışma dediben doğum sonrasına aktarmak istiyordum izinlerimi çok üzüldüm. Artık evdeyim, dinleniyorum, sıkılıyorum Size eşlik edicem artık bol bol inşallah:)
Geçmiş olsun canım, ben de kasıldım 2 hafta önce o zamandan beri nidilat kullanıyorum. Ama nidilat yerine magnezyum kullanan da var. Nidilat çarpıntı yapıyor, tansiyonu düşürüyor ama ne yapalım, idare edicez. en azından 1-2 hafta daha dayan dedi doktor.
Ben de bu kasılmalar başlayınca korkumdan hemen hazırladım valla. Sağlık ocağında ebe bebek yerleşmiş aşağı inmiş çantanı hazırla dedi, eve geldiğim gibi ilk yaptığım iş o oldu..
Bence biraz daha bekle, ne kadar geç yaparsan o kadar iyi. Ben de geçen hafta yaptırdım, aslında temmuz sonunda yaptırmayı planlıyorduk ama bebek acele etmeye başlayınca, ne olur ne olmaz öne alalım dedik, apar topar bir şirket bulduk halıları, koltukları da yıkattık. Halılar yokken bir de temizlik şirketinden bir kadın geldi camlar, perdeler de temizlendi.
Ben de ped idare eder diye düşünmüştüm ama, kanama çok oluyormuş genelde canım, o yüzden hasta bezi de al mutlaka dediler. Onun dışında pedi de uzun olanlarından almak lazım, malum normale göre fazla oluyormuş yine de kanama.
Aynı şeyden ben de muzdaribim, ama benimkisi şirket, kadın baştan ben başındayken çok güzel yaptı, beğendim, iyi dedim içime siner bu temizlik. Sonra ben yemek falan hazırladım, koltuk yıkanıyordu onunla ilgilendim derken, bir de fazla ayakta kalmamam gerekiyor malum erken doğum tehtidi var, gittikten sonra bir baktım, banyoyu yıkamamış, tuvaleti ile doğru düzgün yıkamamış. Mutfakta temizlik malzemesi sıkmış aspiratöre onu bile güzelce silmemiş beyaz beyaz duruyor, nasıl sinirlendim. Bir de iyi temizlik yapılsın diye özellilkle şirket çağırmıştık, tek kadın bulsam daha az para verirdim en azından içim yanmazdı.. Ama camlar perdeler temizlenmiş oldu. Diğerleri sonuçta haftalık yapılıyor nasıl olsa diye avutuyorum kendimi:)
kirmizi kalpli olan buket cnm;
kirmizi masumiyet kek buketi mi neydi adi ...
cok guzel yapmisin cnm. pasta iyi bi supriz olmus
bizim bu 2. yildonumumuz
gecen yil isyerime cicek gelmisti; genelde sevgililier gunu, dogun gunuunde falan gonderir esim cicek.
bazen de aksam eve alir gelir
bugun henuz bisey gelmedi, bakalim???????
cnm sizin ki cenazeye falan denk geldi o yuzden atlamistir napsin;
sen ona soyle, dogumda acisini cikart bunun, artik guzel bi dogum hediyesi isterim de)))
2. evlilik yildonumumuz cnm
doğum günün kutlu olsun canım, nice senelere.... artık seneye bu günlerde bebeğinde yanında olacak
canım ben de evde olup gün boyu dinlenmek istiyorum..bence keyfını çıkar..bu pazartesi aslında bende izne ayrılmak istiyorum ama bebeğime daha uzun bakmak içinde ayrılmamam gerek
Günaydın kızlar, gerçi biraz geç oldu ama:)
Herkes iyi sanırım,benim erken doğum riski olduğu için 32. haftada çalışamaz raporu verdi doktorum, artık çalışma dediben doğum sonrasına aktarmak istiyordum izinlerimi çok üzüldüm. Artık evdeyim, dinleniyorum, sıkılıyorum Size eşlik edicem artık bol bol inşallah:)
Geçmiş olsun canım, ben de kasıldım 2 hafta önce o zamandan beri nidilat kullanıyorum. Ama nidilat yerine magnezyum kullanan da var. Nidilat çarpıntı yapıyor, tansiyonu düşürüyor ama ne yapalım, idare edicez. en azından 1-2 hafta daha dayan dedi doktor.
Ben de bu kasılmalar başlayınca korkumdan hemen hazırladım valla. Sağlık ocağında ebe bebek yerleşmiş aşağı inmiş çantanı hazırla dedi, eve geldiğim gibi ilk yaptığım iş o oldu..
Bence biraz daha bekle, ne kadar geç yaparsan o kadar iyi. Ben de geçen hafta yaptırdım, aslında temmuz sonunda yaptırmayı planlıyorduk ama bebek acele etmeye başlayınca, ne olur ne olmaz öne alalım dedik, apar topar bir şirket bulduk halıları, koltukları da yıkattık. Halılar yokken bir de temizlik şirketinden bir kadın geldi camlar, perdeler de temizlendi.
Ben de ped idare eder diye düşünmüştüm ama, kanama çok oluyormuş genelde canım, o yüzden hasta bezi de al mutlaka dediler. Onun dışında pedi de uzun olanlarından almak lazım, malum normale göre fazla oluyormuş yine de kanama.
Aynı şeyden ben de muzdaribim, ama benimkisi şirket, kadın baştan ben başındayken çok güzel yaptı, beğendim, iyi dedim içime siner bu temizlik. Sonra ben yemek falan hazırladım, koltuk yıkanıyordu onunla ilgilendim derken, bir de fazla ayakta kalmamam gerekiyor malum erken doğum tehtidi var, gittikten sonra bir baktım, banyoyu yıkamamış, tuvaleti ile doğru düzgün yıkamamış. Mutfakta temizlik malzemesi sıkmış aspiratöre onu bile güzelce silmemiş beyaz beyaz duruyor, nasıl sinirlendim. Bir de iyi temizlik yapılsın diye özellilkle şirket çağırmıştık, tek kadın bulsam daha az para verirdim en azından içim yanmazdı.. Ama camlar perdeler temizlenmiş oldu. Diğerleri sonuçta haftalık yapılıyor nasıl olsa diye avutuyorum kendimi:)
O zaman ilk ben kutlayayım, doğum günün kutlu olsun, bebeğinle birlikte, mutlu, huzurlu, sağlıklı nice senelere:))
doğum günün kutlu olsun canım, nice senelere.... artık seneye bu günlerde bebeğinde yanında olacak
canım ben de evde olup gün boyu dinlenmek istiyorum..bence keyfını çıkar..bu pazartesi aslında bende izne ayrılmak istiyorum ama bebeğime daha uzun bakmak içinde ayrılmamam gerek
cnm ben de basta uzulmustum senin gibi ama artik uzulmuyorum,
bebegim kucuk kaldi ben calistigim surece, bi ara rapor almistim bikac gun o ara toparladi farki kapatti bebegim
bugun gittigim goz doktoru bayaninda bebegi varmis, bugunku aklim olsa calismaz, izne ayrilir ayaklarimi uzatir dinlenirdim diyor;
o da son haftalara kadar calismis, bebegi kucuk dogmus; 2,5 kg. sonra cok ugrastik diyor;
hic gerek yokmus boyle son ana kadar calismaya, bebek anne karnindaylen de bakima ihtiyac duyuyor diyor
cnm ben de basta uzulmustum senin gibi ama artik uzulmuyorum,
bebegim kucuk kaldi ben calistigim surece, bi ara rapor almistim bikac gun o ara toparladi farki kapatti bebegim
bugun gittigim goz doktoru bayaninda bebegi varmis, bugunku aklim olsa calismaz, izne ayrilir ayaklarimi uzatir dinlenirdim diyor;
o da son haftalara kadar calismis, bebegi kucuk dogmus; 2,5 kg. sonra cok ugrastik diyor;
hic gerek yokmus boyle son ana kadar calismaya, bebek anne karnindaylen de bakima ihtiyac duyuyor diyor
merhaba canım
benim bebeğim de izne ayrıldıktan sonra toparlandı. kanamadan dolayı uzun süre evdeydim ben işe gitsem de uğrayıp çıkıyodum o ara bebek iyiydi. ardından 1.5 ay hergün 9-5 gidince işe bebek geriledi. eve döndüğümden bu yana toparladı şükür. yani annenin yatması, dinlenmesi, iş stresinden uzak durması çok önemli. ben yıllık izin vs de kullandım 29 dan beri evdeyim. hiç olmazsa istediğim gibi yatıp uzanıyorum, düzenli yemek yiyorum. annenin içinde bulunduğu durum bebeği ne kadar çok etkiliyo aslında, bizim durumlarımız buna en güzel örnek..
cnm...çok güzel bi kontrol geçirmişiniz e güzel...darısı başıma diyeyeim cuma benimde randevum var inş sorunsuz geçer...kızlar dr.dan geldik .çok şükür herşey yolunda ..ben 500 gr. vermişim..tansiyon iyi ödem yok...bebekte çok şükür iyi suıyu normal..kilosu 2.350 gr ..boyu 47 cm...ortalama doğum tarihimiz 25-27 temmuz gibi..ama suyun gelirse yada küçük tansiyon 9u gecerse doğumu erkende yapabiliriz dedi.şuanda doğsa bile 2gün küvezde kalır..2 hafta sonra doğsa hiç küvezde kalmadan alır gidersin dedi...bu arada bugün el parmaklarımın aralarında minik minik sivilce gibi şişlikler var ve kaşınıyor..dr. hamileliten dedi..alerji olmuşsun deterjanlara dikkat et dedi..kasılmayı sordum nasıl olur diye..şuan çok erken kasılma olmaz dedi..olsa bile aşağı doğru itme gibi oluyormuş ve 1 dk.sürer dedi...
ayy yok cnm yaa dün farkettim bende şişliği ama şoke oldum resmencnm iyi bu haftaya kadar sismemisse;
benim haftalardir sisiyor ayaklarim.
doktor bilekten asagisi siserse korkulacak bisey yok dedi; ayaga kan akisi oluyor fakat rahim buyuyup damarlara baski yaptigindan kan geri gelemiyor, ondan oluyor dedi.
firsat buldukca ayaklarini yukari dkip yat dedi.
kaval kemigi uzeri siserse o tehlikeli imis.
ben 36 giyerken simdi 38 numara terlikle ise geliyorum, aksam uzeri o da dar gelmeye basliyor dusun :-((((
soguk su, buz, masaj da iyi geliyor
hmm demek ilaclar dokunmus cnm.
dikkat et kendine
ben de bugun bi aricam nazan hn.i; belki bize de bi ind. yapar
ohh,
masallah cnm bebegine de sana da.
dogum cok yaklasmis senin cnm, ilk annemiz sen olacaksin sanirim
yalniz dr.un dogum kasilmasi olmaz bu haftada demek istemistir; yoksa yalanci kasilmalar (braxton hicks) 28. haftadan itibaren basliyor; ben de 24 de basladi hatta
eymen guzel nm
dini ya da siyasi cagrisimli isimleri cocuga koymayi ben fazla uygun bulmuyorum kendi fikrimce.
o yuzden mucahit'i eledim ;-)
her bebegin yapisi farkli oluyor cnm,
1775 az degil bence,
cunku son aylar ayda ort.2 kg aliyormus;
sen 38 de dogum yapsan 1,5 kg daha alir bebegin 3200 dogar (insallah )
ben bu yil tatile cesaret edemiyorum..
cok sagol cnm benimm
ben de kasilip duruyorum, artik alistim takmiyorum da;
ama dunden beri icimi bi korku kapladi, ya ansizin dogum olursa diye,
daha cantam bile hazir degil
esimle konustuk, bu aksam bebegin esyalarini yikcaz; yarinda utulicez; h.sonundan once hazirlicaz cantayi
bu arada gunaydin herkesee
aynı şeyi ben düşünüyodum ne zaman kadın alsam diye ve temmuzun ortaları sonuna yakın gibi karar verdim ben kadın alıcam ama kadın sadece bigünde anca camlarımı siler camlarım çok benim ablamda gelecek hafiften yardıma ama ertesi günü tekrar alırım koltuklar yerler falan mutfakta cabası..kizlar ben dogum oncesi evde buyuk temizlik yaptiricam kadin cagirip,
halilarimi falan da yikamaya gondericem
kacinci haftada cagirayim sizce??
simdi yaptirsam butun camlar aciliyor vss; 2 gune batar yine
cnm...çok güzel bi kontrol geçirmişiniz e güzel...darısı başıma diyeyeim cuma benimde randevum var inş sorunsuz geçer...
bu arada alerji için kimyasal maddelere el sürme dikkatli ol
gülse bebeğede maşallah annesini hiç üzmüyo...
doğum tarihide netleşmiş oh oh hbrler çok güzel..
ayy yok cnm yaa dün farkettim bende şişliği ama şoke oldum resmen
meğerse ödemle tanıma vaktimiz gelmiş..vuma dr uma gösterecem bakalım bi tahlil falan isteyecekmi?
artık ayaklarım uzanmış bi şekilde oturuyorum devamlı...
aynı şeyi ben düşünüyodum ne zaman kadın alsam diye ve temmuzun ortaları sonuna yakın gibi karar verdim ben kadın alıcam ama kadın sadece bigünde anca camlarımı siler camlarım çok benim ablamda gelecek hafiften yardıma ama ertesi günü tekrar alırım koltuklar yerler falan mutfakta cabası..
selamlar gecen gün yazmıştım bebeğim gelişmiyor diye doktor tekrar dopler istemişti.bugün perinatoloğa gittim.o da aynı şeyleri söyledi.12 temmuza randevu verdi.bi kez daha bakalım o zamana kadar bi gelişme olmazsa hemen alırız bebeği dedi.durması daha tehlikeli olurmuş
nst ye girdim biraz sancı çıktı.tam idrar tahlili istedi onda bişey çıkmadı çok şükür.moralimi bozmak istemiyorum ama yine de üzülüyorum elimde olmadan.dua edin bana ne olur
bu arada herkesin kandili mübarek olsun...
selamlar gecen gün yazmıştım bebeğim gelişmiyor diye doktor tekrar dopler istemişti.bugün perinatoloğa gittim.o da aynı şeyleri söyledi.12 temmuza randevu verdi.bi kez daha bakalım o zamana kadar bi gelişme olmazsa hemen alırız bebeği dedi.durması daha tehlikeli olurmuş
nst ye girdim biraz sancı çıktı.tam idrar tahlili istedi onda bişey çıkmadı çok şükür.moralimi bozmak istemiyorum ama yine de üzülüyorum elimde olmadan.dua edin bana ne olur
cnm...çok güzel bi kontrol geçirmişiniz e güzel...darısı başıma diyeyeim cuma benimde randevum var inş sorunsuz geçer...
bu arada alerji için kimyasal maddelere el sürme dikkatli ol
gülse bebeğede maşallah annesini hiç üzmüyo...
doğum tarihide netleşmiş oh oh hbrler çok güzel..
ayy yok cnm yaa dün farkettim bende şişliği ama şoke oldum resmen
meğerse ödemle tanıma vaktimiz gelmiş..vuma dr uma gösterecem bakalım bi tahlil falan isteyecekmi?
artık ayaklarım uzanmış bi şekilde oturuyorum devamlı...
aynı şeyi ben düşünüyodum ne zaman kadın alsam diye ve temmuzun ortaları sonuna yakın gibi karar verdim ben kadın alıcam ama kadın sadece bigünde anca camlarımı siler camlarım çok benim ablamda gelecek hafiften yardıma ama ertesi günü tekrar alırım koltuklar yerler falan mutfakta cabası..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?