2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben de 3 günde 1 balık yağı tableti alıyorum, çok sık alma demişti dr arada al yeter demişşti. bir de badem,fındık,ceviz,kuruüzüm yiyorum. geçen 1 hafta kadar bitmişti o ara yiyemedim sadece. her sabah bi kase dolduruyorum akşama kadar git gel atıyorum ağzıma. bir de tahin pekmez ve tahin helvası çok yiyorum o da besliyormuş bebeği. her gün olmasa da haftada 3-4 defa da et yiyorum, yumurtayla aram yok tiksindim hamilelikte mecburen onun yerine et yiyorum napiimm
benimki gerideydi öne geçti bi kaç gün.. izne ayrılınca rahat oldu kendime ve oğluşuma bakmam.

kızlar, herekese yine merhaba.
doğum günü filan mıydı canım ne güzel bi hediye olmuştur
bugün de benim doğum günüm ama gelen giden bişi yok henüz
demek ki bebeğin gibi sende yaz çocuğusun:) doğum günün kutlu olsun. umarım hayal ettiğin herşey gerçek olur. bundan sonraki seneler bebeğinle birlikte kutlamak dileğiyle.

kizlar esime cicek sepetinden kek buketi gondermistim ya bugun icin;
eline ulasmis; aradi , cok hosuna gitmis; ogleden sonra acip arkadaslara da ikram edicem dediii
canim yaaaa
o sepet baya güzel oluyor. banada kışın çok yakın arkadaşım göndemişti. inanırmısın bozasım bile gelmedi:)

valla, ben mevsim temizliği temmuzun ortasına kadar ertelemeye düşünüyorum. hem annem 15nde geliyor. o zaman işte tüm perdeler falan hepsi indirilecek. halıları bir tek haftaya gönderecem ancak yıkamadan geldikten sonra açmayacam malum izmir cayir cayir yanıyor. bir tek salon halısını serecem. ama tabi bu mevsim temizliği için insan kime çağıracak bile bilmiyor. ben işte bir zamanlar bir şirket çağırmıştım. ilk zamanlarda çok beğiniyordum. 120 lirya çok güzel her yeri pırıl pırıl yapıyorlardı ama son bir kaç defa gelen kişileri hiç beğenmedim. kadın banyonun tavanını silmemişti mesela, avizeleri hepsi olduğu gibi kaldı. ben zaten kısa boylu olduğum için tavan, avize ve pencere olayları için daha çok çağırıyorum, onu yapmayınca diğer işleri kendimde rahatça yapıyorum. bide üstelik salondaki koca vazomuda kırdılar. tabi insan neyse diyip geçiyor. ama bu sefer kesinlikle başka şirkete bakınacam.
bu arada, eben pozisyona geçip geçmediğini nasıl anladı? benimki elliyor benide ama kızımın ne pozisyonda olduğunu söylemiyor
zaten, bu haftalarda galiba yavaş yavaş hepimiznki inecek. çünkü doğumları yakınlaşmaya başladı. da benimki son kontrolde tersti. dün kızım içimde baya yuvarlandı, acaba döndü mü:18: cuma günü benimde kontrolüm var, bakalım kızın kafası nerde:)

hadi ya, ben belki doktorun farklı bakmıştır diye düşünüyordum. ay, inş. 12 temmuzda güzel haberlerlerle gelirsin. şimdi böyle olunca insan hergün bebeğim nasıl oldu diye meraktan çatlar. kendimde bir ara öyle bir şey geçirdiğim için biliyorum. umarım herşeyi iyi olur.

Canım, ebe bebeğin kalp atışlarını dinlemek için yattığımda karnımı şöyle bir yokladı, üste bastırdı falan, ondan sonra dedi, bebeğin başı aşağıda,üst tarafın boşalmış, bebek aşağı inmiş, zaten kasılmalarım olduğunu biliyordu, gerçekten doğum yaklaşmış hazırlıklı ol dedi. Ki ben de diyordum eşime bebek daha aşağıda duruyor bu günlerde diye, hissetmiştim yani aşağıda olduğunu. Mesela şimdi uzanınca bakıyorum, tam göğüs altımdan bebeğin olduğu yere kadar yaklaşık 1 karış kadar mesafe var. Sizin nasıl bebeğiniz ne kadar aşağıda duruyor hissedebiliyor musunuz?

canım sen çalışmıyorsun sanırım izindesın..bol bol dinlen..umarım bebeğin gelişir canım o zamana kadar..12 gün biraz uzun değil mi haftada bir çağırsalar ya..seni endişelendrmek istemem ama 12 gün bu durumda uzun geldi bana
bu arada herkesin kandili mübarek olsun...
senın de canım
kızlar hepinizin kandili mübarek olsun..

peppermint nice senelere canım
senınde canım

canım 1 kase çok değil mi kuruyemiş.ben bir avuç yiyorum acaba az mı..2-3 ceviz,2 fındık 2 badem az da kuru üzüm

bu arada birçok arkadaşın cuma günü kontrolü var, benımki pazartesi günü benide şüpheye düşürdnz eve gidip bakıcam acaba cuma mıydı diye

Bozma moralini hem dışarıda demek ki daha iyi gelişecek hemde 12 temmuza baya var o zamana kadar hep dinlen faydalı şeyler ye cnm....

Canım telaşlandırmak istemem ama bir karış mesafe ise baya aşağı inmiş karnın ayakların havada sürekli dinlen canım gerçekten az kalmış tutabildiğin kadar tut hoş benim karnım da çok yukarıda değil ama bir karış kadar mesafe de yok.....

gkcbsrg doğum günün kutlu mutlu olsun seneye bebişinle beraber kutlamak nasip etsin....

ayy ne güzel...benimki kocaman dev gibi bi evim var günlük temizliğim bile günümü alıyo
derinde ise kendim yaparsam 1 haftayı buluyo bitmesi dinlene dinlene tabi..
bende temmuzun sonuna doğru kadın alıcam o camları siler ablam hafif işleri yapar ertesi günüde kadın tekrar gelir evin ince dip köşesini temizler..
doğumdan sonrada yine anlaşıcam dip köşe devamlı birisi için yoksa başa çıkmam mümkn değil..
çok teşekkür ederim canım..inşallah sende güzel haberlerle dönersin...

inş cnm inş..güzel kilolanmış olsun sağlığı yerinde olsun başka bişi istemiyom
ödemmiş neymiş hepsi vız gelir tırs gider.

selam kizlar

offf bana yatmaktan fenalik geldi disarda mis gibi hava var böyle kendimi daha da kötü hissediyorum cuma gününden ber disari cikmadim esim surda 5 dk mesafede markete bile göndermiyo beni allahtan yarin doktor kontrolüm var da bi gün yüzü görücem

bu arada alt tarafta bi baski hissediyorum ve cok korkuyorum acaba bu kasilmalar cok mu asagiya itti bebegi sürekli tuvalete gidiyorum gerci cok su iciyorum offf 2 hafta öncesine kadar hic bisey yoktu simdi sürekli kendimi dinliyorumm en ufak bisey bile korkutuyo beni karnimda sanki asagiya indi gibiii

bi de bisey sorum size ben daha 10 haziranda gitmistim doktora bebisin kilosunu 1805 gr demisti simdi ne kadar bilmiyorum da bütün gün sola yatiyorum cok kilolu olucak diye korkuyorummm cünkü ben ufak tefek biriyim nasil normal dogum yapicam düsüncesi hic cikmiyo aklimdan simdiye kadar 11 kilo aldim son zamanlarda hic kilo almiyorummm

kızlar, bu arada hafta sonu eşimle çıkıp gecelik olayımı da hallettik. Cossy by Aqua'nın pembe gecelikle sabahlık aldık. gecelik 86, sabahlıkta 89 lirayaydı. kadın indirim yapıp 150ye verdi. tipi çok hoşuma gitt ama biraz pahalı geldi. eşim israr etmesydi büyük ihtimal almazdım diye düşünüyorum:):) ama ne yapalım artık. bide pijama takımıda alcaktım ama istediğim pijamasının bedeni çıkmadı. bir iki hafta sonra yine bakacam.
aslında size hem geceliğin, hem bebeşimle kendi kıyafetlerimizin fotoğraflarımızıda çektim, ancak makinamı görümcemin evinde unuttum. alınca direk koyarım, söz:):)

Valla canım, zaten baya telaşlıyız, doktor bir iki hafta daha dayan en azından dedi, o derece yani. Arada aşağı baskı yaptığını da hissediyorum, kasılmalar da oluyor, ama nidilat kullanıyorum, daha önce de söylemiştim. Her hafta kontroldeyiz, rahim ağzı geçen hafta 3 cm civarıydı, bu hafta doktor baktı ama bana söylemedi, kötü değil dedi sadece, şimdi evham yapıyorum acaba daha telaşlandırmamak için mi söylemedi diye. İşte evdeyim dinleniyorum sürekli.

güle güle kullan canımm..önemli olan içine sinmesi parayı dert etme bir kere olcak tadını çıkarmak en güzeli )

Canım ben ped aldım gece olanlarından, hastaneye de sordum onlar hasta bezi veriyorlarmış ben almayacağım yani. gerekirse onlar verir.
Evet canım yaa Kaan Kocatepe'de diyordu doğumdan sonra olduğu gibi doğum öncesinde dfe bebeğin anne karnında bakıma ihtiyacı ve o yüzden ben annelerin 32. haftada izne ayrılmalarını öneriyorum diye...

Canım sıkma canını ama bu dönemde hep sola yatarak dinlen, bir de beslenmene gerçekten dikkat et; badem ceviz ve kuru siyah üzüm ye. İnşallah gelişim sağlar bekler biraz daha bebişin.
Bir de arkadaşlar bulgur bebek gelişimi için demiştiniz ya buğday da öyleymiş yarma yani... bu aralar ayran aşı şeklinde yenir güzelce diye düşünüyorum, sizlerle de paylaşayım dedim

peppermint; canım nice mutlu senlere
gkcbsrg ; doğum günün kutlu olsun canım

Kızlar birşey soracağım artık ben her hafta kontrole gideceğim, siz her kontrolde NST'ye giriyor musunuz artık???

benimki o zaman daha ne döndü ne indi. çünkü tam kaburgamın altında baya bir hissediyorum. benim kızın büyük ihtimal dışarıya çıkmaya hiç niyeti yok içeriyi baya bir sevmiş:)

açıkçası 12 temmuza randevu vermeleri bana da uzun kaldı. benim doktorum bile cumadan sonra daha sık sık görüşürüz artık dedi. cuma günü artık hepimiz bebişlerimizin durumlarını döktürürüz. sende olmazsa cuma git, doktorun neden erken geldi diye sorarsa içimden geldi dersin

ay, sanada yazık. hele bu sıcaklarda hep evin içinde kalmak hiç çekilmiyor ama az bir şey kaldı. biraz daha sıkacaksın dişini sonrada mis gibi bebeğine kavuşursun, inş.
doğum konusunda merak etme. bir şekilde bu çocuk doğacak, içerde kalacak değil ya:) zaten, tıp baya bir gelişti, sana hiç ağırtmadan doğuttururlar. bun arada, beni kayınvalidem de ufak tefek birisi ama görümcemi 5300 olarak doğurdu ve hiç kesik olmadı. düşün artık:)

ayy zor senin isin yaa,
annemin evi de senin gibi; 160 m2 3 balkon 1 camekan, kadin 1 hafta-10 gun ugrasiiyor temizlikle

cnm yaa 33. haftaya gelmissin, hic korkma
bana doktorum demisti ki 34. haftaya gelsek artik dogsa da bi sorun olmaz demisti.

cnm bende ayni dertten 2 haftadir yatiyorum 1 haftasini hastanede gecirdim ama bana doktor sadece magnezyum verdi. bende su son bi kac gündür asagida baski hissediyorum ve cok korkuyorum acikcasi yarin doktora gidicem allahtan yine hastaneye yatma düsüncesi bile geriyo beni . rahim agzi 3 cm derken acilman mi var 3cm cünkü 3 cm normal dedi doktor bana benimde 3,3 cm ölcmüstü ama rahim tamamen kapali demisti bana 4 hafta dayan dedi bu arada ondan sonra cocuk küveze girmezmis

güle güle kullan canım ben de bu modeli görmüştüm mağazada, resimdekinden daha güzeldi beğenmiştim...pembe deyince aklıma geldi seninki de mi bu?

Lohusashop.com - Lohusa geceliğinde moda... En iyi markalar... En yeni modeller... Şıklığın ve zerafetin adresi... burda senin aldığın markanın modelleri var? senin modelinden de vardır belki linkini koyarsın resim yerine

sorma canim ya disarida öyle güzel hava varken evde bütün gün yatmak cok kötü bi durum. :) tabi ki bi sekilde cikicak ama burda normal dogum diyolar baska da bisey demiyolar ama iri bi bebegi de normal dogurmak korkutuyo beni :)

benimde bildiğim kadarıyla hastanede gece pedi veriyorlar. ben benim hastanemden sormuştum, gece pedi biz veriyoruz siz sadece normal ped getirin yeter demişti.
bu arada, bana şu ana kadar ne çapı muanesi nede NST'ye bağladılar. belki cuma kontrolümde yaparlar.

peppermint, bu arada sizi de tebrik ediyorum. nice mutlu senelere
narciçek 16, cumartesi nasıl geçti, eglendin mi baren:)

canım bak 32.haftandasın allah korusun en kötüsü bile olsa bebeğin sapasağlam kucağında olacak..ki 12 güne kadar bu bebek tosun olur tosun
buğday dedinde canım birşey çekti sizede söylemiym bari

dimi bende cuma gidiyim..doktorda neden geldin derse bizim topikteki kızlar cuma gününe sıryaa girmiş ben 2 gün nasıl beklerdm diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…