Canım, geçmiş olsun. Omega 3 veya vitamin falan kullanıyor musun? Okuduğum bir yazıda omega 3 (semizotu, balık, ceviz veya balıkyağı tableti vs) 2,5 kilo doğacak bir bebeğin 3,5 kilo doğmasını sağlar diyordu. Bir de dinlenmek çok önemli, sol tarafa yatmak kan akışını hızlandırıyormuş, biraz öyle dinlenmeye çalış, inşallah o zamana kadar iyi gelişir bebeğin, çok üzme kendini stres de çok etkiliyor bebeği...
demek ki bebeğin gibi sende yaz çocuğusun:) doğum günün kutlu olsun. umarım hayal ettiğin herşey gerçek olur. bundan sonraki seneler bebeğinle birlikte kutlamak dileğiyle.doğum günü filan mıydı canım ne güzel bi hediye olmuştur
bugün de benim doğum günüm ama gelen giden bişi yok henüz
o sepet baya güzel oluyor. banada kışın çok yakın arkadaşım göndemişti. inanırmısın bozasım bile gelmedi:)kizlar esime cicek sepetinden kek buketi gondermistim ya bugun icin;
eline ulasmis; aradi , cok hosuna gitmis; ogleden sonra acip arkadaslara da ikram edicem dediii
canim yaaaa
valla, ben mevsim temizliği temmuzun ortasına kadar ertelemeye düşünüyorum. hem annem 15nde geliyor. o zaman işte tüm perdeler falan hepsi indirilecek. halıları bir tek haftaya gönderecem ancak yıkamadan geldikten sonra açmayacam malum izmir cayir cayir yanıyor. bir tek salon halısını serecem. ama tabi bu mevsim temizliği için insan kime çağıracak bile bilmiyor. ben işte bir zamanlar bir şirket çağırmıştım. ilk zamanlarda çok beğiniyordum. 120 lirya çok güzel her yeri pırıl pırıl yapıyorlardı ama son bir kaç defa gelen kişileri hiç beğenmedim. kadın banyonun tavanını silmemişti mesela, avizeleri hepsi olduğu gibi kaldı. ben zaten kısa boylu olduğum için tavan, avize ve pencere olayları için daha çok çağırıyorum, onu yapmayınca diğer işleri kendimde rahatça yapıyorum. bide üstelik salondaki koca vazomuda kırdılar. tabi insan neyse diyip geçiyor. ama bu sefer kesinlikle başka şirkete bakınacam.Günaydın kızlar, gerçi biraz geç oldu ama:)
Herkes iyi sanırım,benim erken doğum riski olduğu için 32. haftada çalışamaz raporu verdi doktorum, artık çalışma dediben doğum sonrasına aktarmak istiyordum izinlerimi çok üzüldüm. Artık evdeyim, dinleniyorum, sıkılıyorum Size eşlik edicem artık bol bol inşallah:)
Geçmiş olsun canım, ben de kasıldım 2 hafta önce o zamandan beri nidilat kullanıyorum. Ama nidilat yerine magnezyum kullanan da var. Nidilat çarpıntı yapıyor, tansiyonu düşürüyor ama ne yapalım, idare edicez. en azından 1-2 hafta daha dayan dedi doktor.
Ben de bu kasılmalar başlayınca korkumdan hemen hazırladım valla. Sağlık ocağında ebe bebek yerleşmiş aşağı inmiş çantanı hazırla dedi, eve geldiğim gibi ilk yaptığım iş o oldu..
Bence biraz daha bekle, ne kadar geç yaparsan o kadar iyi. Ben de geçen hafta yaptırdım, aslında temmuz sonunda yaptırmayı planlıyorduk ama bebek acele etmeye başlayınca, ne olur ne olmaz öne alalım dedik, apar topar bir şirket bulduk halıları, koltukları da yıkattık. Halılar yokken bir de temizlik şirketinden bir kadın geldi camlar, perdeler de temizlendi.
Ben de ped idare eder diye düşünmüştüm ama, kanama çok oluyormuş genelde canım, o yüzden hasta bezi de al mutlaka dediler. Onun dışında pedi de uzun olanlarından almak lazım, malum normale göre fazla oluyormuş yine de kanama.
Aynı şeyden ben de muzdaribim, ama benimkisi şirket, kadın baştan ben başındayken çok güzel yaptı, beğendim, iyi dedim içime siner bu temizlik. Sonra ben yemek falan hazırladım, koltuk yıkanıyordu onunla ilgilendim derken, bir de fazla ayakta kalmamam gerekiyor malum erken doğum tehtidi var, gittikten sonra bir baktım, banyoyu yıkamamış, tuvaleti ile doğru düzgün yıkamamış. Mutfakta temizlik malzemesi sıkmış aspiratöre onu bile güzelce silmemiş beyaz beyaz duruyor, nasıl sinirlendim. Bir de iyi temizlik yapılsın diye özellilkle şirket çağırmıştık, tek kadın bulsam daha az para verirdim en azından içim yanmazdı.. Ama camlar perdeler temizlenmiş oldu. Diğerleri sonuçta haftalık yapılıyor nasıl olsa diye avutuyorum kendimi:)
zaten, bu haftalarda galiba yavaş yavaş hepimiznki inecek. çünkü doğumları yakınlaşmaya başladı. da benimki son kontrolde tersti. dün kızım içimde baya yuvarlandı, acaba döndü mü:18: cuma günü benimde kontrolüm var, bakalım kızın kafası nerde:)slm güzel anneler
herkesin miraç kandili mübarek olsun
hamilelerin dualarının geri çevrilmeyeceğini belirtip herkesin birbirine dua etmesini istiyorum
haftasonu yogundu gıremedım pek artık sabahlarıda erken kalkamıyorum pek yoruluyorum cabucak ama hamdolsun su 2-3 gundur iyiyim
sizler nasılsınız neler yaptınız pek gecmısı okuyamadım yazmıssınz yine bissürü :)
cuma günü kontolumüz var bizimde bakalım drumuz ne dicek bu haftadan sonra her hafta yada 10-15 gunde 1 cagıracak
şeker olayıda dandini gidiyor ara ögünleri, ana ögünleri saatlı yersem düzeni bişekilde sorun yok ama cnm bazen yemek ıstemıyor o zamanda su ıcsem yüksek cıkıyor
benım su aralar tek kafamı karıstıran şeker olayı galıba benımde sezeryan olacak ole gözüküyor....
bu arada 1 haftadır göbek delıgım sankı bıraz aşağıya indi kızlazr yaaa acaba sizde de oldumu boyle yoksa tamamen dogum pozısyonumu aldı bebek ?
hepınızı öpüyoz teyzelerıı
hadi ya, ben belki doktorun farklı bakmıştır diye düşünüyordum. ay, inş. 12 temmuzda güzel haberlerlerle gelirsin. şimdi böyle olunca insan hergün bebeğim nasıl oldu diye meraktan çatlar. kendimde bir ara öyle bir şey geçirdiğim için biliyorum. umarım herşeyi iyi olur.selamlar gecen gün yazmıştım bebeğim gelişmiyor diye doktor tekrar dopler istemişti.bugün perinatoloğa gittim.o da aynı şeyleri söyledi.12 temmuza randevu verdi.bi kez daha bakalım o zamana kadar bi gelişme olmazsa hemen alırız bebeği dedi.durması daha tehlikeli olurmuş
nst ye girdim biraz sancı çıktı.tam idrar tahlili istedi onda bişey çıkmadı çok şükür.moralimi bozmak istemiyorum ama yine de üzülüyorum elimde olmadan.dua edin bana ne olur
doğum günü filan mıydı canım ne güzel bi hediye olmuştur
kızlar, herekese yine merhaba.
demek ki bebeğin gibi sende yaz çocuğusun:) doğum günün kutlu olsun. umarım hayal ettiğin herşey gerçek olur. bundan sonraki seneler bebeğinle birlikte kutlamak dileğiyle.
o sepet baya güzel oluyor. banada kışın çok yakın arkadaşım göndemişti. inanırmısın bozasım bile gelmedi:)
valla, ben mevsim temizliği temmuzun ortasına kadar ertelemeye düşünüyorum. hem annem 15nde geliyor. o zaman işte tüm perdeler falan hepsi indirilecek. halıları bir tek haftaya gönderecem ancak yıkamadan geldikten sonra açmayacam malum izmir cayir cayir yanıyor. bir tek salon halısını serecem. ama tabi bu mevsim temizliği için insan kime çağıracak bile bilmiyor. ben işte bir zamanlar bir şirket çağırmıştım. ilk zamanlarda çok beğiniyordum. 120 lirya çok güzel her yeri pırıl pırıl yapıyorlardı ama son bir kaç defa gelen kişileri hiç beğenmedim. kadın banyonun tavanını silmemişti mesela, avizeleri hepsi olduğu gibi kaldı. ben zaten kısa boylu olduğum için tavan, avize ve pencere olayları için daha çok çağırıyorum, onu yapmayınca diğer işleri kendimde rahatça yapıyorum. bide üstelik salondaki koca vazomuda kırdılar. tabi insan neyse diyip geçiyor. ama bu sefer kesinlikle başka şirkete bakınacam.
bu arada, eben pozisyona geçip geçmediğini nasıl anladı? benimki elliyor benideama kızımın ne pozisyonda olduğunu söylemiyor
zaten, bu haftalarda galiba yavaş yavaş hepimiznki inecek. çünkü doğumları yakınlaşmaya başladı. da benimki son kontrolde tersti. dün kızım içimde baya yuvarlandı, acaba döndü mü:18: cuma günü benimde kontrolüm var, bakalım kızın kafası nerde:)
hadi ya, ben belki doktorun farklı bakmıştır diye düşünüyordum. ay, inş. 12 temmuzda güzel haberlerlerle gelirsin. şimdi böyle olunca insan hergün bebeğim nasıl oldu diye meraktan çatlar. kendimde bir ara öyle bir şey geçirdiğim için biliyorum. umarım herşeyi iyi olur.
canım sen çalışmıyorsun sanırım izindesın..bol bol dinlen..umarım bebeğin gelişir canım o zamana kadar..12 gün biraz uzun değil mi haftada bir çağırsalar ya..seni endişelendrmek istemem ama 12 gün bu durumda uzun geldi banaselamlar gecen gün yazmıştım bebeğim gelişmiyor diye doktor tekrar dopler istemişti.bugün perinatoloğa gittim.o da aynı şeyleri söyledi.12 temmuza randevu verdi.bi kez daha bakalım o zamana kadar bi gelişme olmazsa hemen alırız bebeği dedi.durması daha tehlikeli olurmuş
nst ye girdim biraz sancı çıktı.tam idrar tahlili istedi onda bişey çıkmadı çok şükür.moralimi bozmak istemiyorum ama yine de üzülüyorum elimde olmadan.dua edin bana ne olur
senın de canımbu arada herkesin kandili mübarek olsun...
senınde canımkızlar hepinizin kandili mübarek olsun..
peppermint nice senelere canım
ben de 3 günde 1 balık yağı tableti alıyorum, çok sık alma demişti dr arada al yeter demişşti. bir de badem,fındık,ceviz,kuruüzüm yiyorum. geçen 1 hafta kadar bitmişti o ara yiyemedim sadece. her sabah bi kase dolduruyorum akşama kadar git gel atıyorum ağzıma. bir de tahin pekmez ve tahin helvası çok yiyorum o da besliyormuş bebeği. her gün olmasa da haftada 3-4 defa da et yiyorum, yumurtayla aram yok tiksindim hamilelikte mecburen onun yerine et yiyorum napiimm
benimki gerideydi öne geçti bi kaç gün.. izne ayrılınca rahat oldu kendime ve oğluşuma bakmam.
selamlar gecen gün yazmıştım bebeğim gelişmiyor diye doktor tekrar dopler istemişti.bugün perinatoloğa gittim.o da aynı şeyleri söyledi.12 temmuza randevu verdi.bi kez daha bakalım o zamana kadar bi gelişme olmazsa hemen alırız bebeği dedi.durması daha tehlikeli olurmuş
Canım, ebe bebeğin kalp atışlarını dinlemek için yattığımda karnımı şöyle bir yokladı, üste bastırdı falan, ondan sonra dedi, bebeğin başı aşağıda,üst tarafın boşalmış, bebek aşağı inmiş, zaten kasılmalarım olduğunu biliyordu, gerçekten doğum yaklaşmış hazırlıklı ol dedi. Ki ben de diyordum eşime bebek daha aşağıda duruyor bu günlerde diye, hissetmiştim yani aşağıda olduğunu. Mesela şimdi uzanınca bakıyorum, tam göğüs altımdan bebeğin olduğu yere kadar yaklaşık 1 karış kadar mesafe var. Sizin nasıl bebeğiniz ne kadar aşağıda duruyor hissedebiliyor musunuz?
doğum günü filan mıydı canım ne güzel bi hediye olmuştur
ayy ne güzel...benimki kocaman dev gibi bi evim var günlük temizliğim bile günümü alıyobenim evimin temizligi cok kolay, camlarim falan az, kucuk.
guclu bir kadin 1 gunde heryeri temizleyebilir..
bakalim iyi birini bulurum insallah
cnm hadi hayirlisi, 12 temmuza kadar hep soluna yat kipirdamadan, insallah gelisir bebegin.
bebegin icin hepimiz birer ayetel-kursi kuruz simdi, bugun kandil, Allah kabul eder ins.
cnm sagoll
evet hepimizin kandili mubarek, dualari kabul olsun insallahhh
çok teşekkür ederim canım..inşallah sende güzel haberlerle dönersin...
Bozma moralini hem dışarıda demek ki daha iyi gelişecek hemde 12 temmuza baya var o zamana kadar hep dinlen faydalı şeyler ye cnm....
Canım telaşlandırmak istemem ama bir karış mesafe ise baya aşağı inmiş karnın ayakların havada sürekli dinlen canım gerçekten az kalmış tutabildiğin kadar tut hoş benim karnım da çok yukarıda değil ama bir karış kadar mesafe de yok.....
gkcbsrg doğum günün kutlu mutlu olsun seneye bebişinle beraber kutlamak nasip etsin....
kızlar, bu arada hafta sonu eşimle çıkıp gecelik olayımı da hallettik. Cossy by Aqua'nın pembe gecelikle sabahlık aldık. gecelik 86, sabahlıkta 89 lirayaydı. kadın indirim yapıp 150ye verdi. tipi çok hoşuma gitt ama biraz pahalı geldi. eşim israr etmesydi büyük ihtimal almazdım diye düşünüyorum:):) ama ne yapalım artık. bide pijama takımıda alcaktım ama istediğim pijamasının bedeni çıkmadı. bir iki hafta sonra yine bakacam.
aslında size hem geceliğin, hem bebeşimle kendi kıyafetlerimizin fotoğraflarımızıda çektim, ancak makinamı görümcemin evinde unuttum. alınca direk koyarım, söz:):)
Canım ben ped aldım gece olanlarından, hastaneye de sordum onlar hasta bezi veriyorlarmış ben almayacağım yani. gerekirse onlar verir.ben de ped koydum kendim için bak yazmamışım(hasta bezi mi alsam ped korumaz mı diyorsun?geçen yıl ağustosta doğum yapan bir arkadaşım nappy sprey önerdi şiddetle pişik için eczanede satılıyormuş gerçi daha almadım hiç pişik olmamış bebeği bir de altını çok sık değiştirmiş mesela gece her emzirmede altını değiştirmiş çok etkili diyor...
aklıma gelmişken sorayım şampuan hangi marka aldınız sebamed alıcam sanırım ben ....
Evet canım yaa Kaan Kocatepe'de diyordu doğumdan sonra olduğu gibi doğum öncesinde dfe bebeğin anne karnında bakıma ihtiyacı ve o yüzden ben annelerin 32. haftada izne ayrılmalarını öneriyorum diye...cnm ben de basta uzulmustum senin gibi ama artik uzulmuyorum,
bebegim kucuk kaldi ben calistigim surece, bi ara rapor almistim bikac gun o ara toparladi farki kapatti bebegim
bugun gittigim goz doktoru bayaninda bebegi varmis, bugunku aklim olsa calismaz, izne ayrilir ayaklarimi uzatir dinlenirdim diyor;
o da son haftalara kadar calismis, bebegi kucuk dogmus; 2,5 kg. sonra cok ugrastik diyor;
hic gerek yokmus boyle son ana kadar calismaya, bebek anne karnindaylen de bakima ihtiyac duyuyor diyor
selamlar gecen gün yazmıştım bebeğim gelişmiyor diye doktor tekrar dopler istemişti.bugün perinatoloğa gittim.o da aynı şeyleri söyledi.12 temmuza randevu verdi.bi kez daha bakalım o zamana kadar bi gelişme olmazsa hemen alırız bebeği dedi.durması daha tehlikeli olurmuş
benimki o zaman daha ne döndü ne indi. çünkü tam kaburgamın altında baya bir hissediyorum. benim kızın büyük ihtimal dışarıya çıkmaya hiç niyeti yokCanım, ebe bebeğin kalp atışlarını dinlemek için yattığımda karnımı şöyle bir yokladı, üste bastırdı falan, ondan sonra dedi, bebeğin başı aşağıda,üst tarafın boşalmış, bebek aşağı inmiş, zaten kasılmalarım olduğunu biliyordu, gerçekten doğum yaklaşmış hazırlıklı ol dedi. Ki ben de diyordum eşime bebek daha aşağıda duruyor bu günlerde diye, hissetmiştim yani aşağıda olduğunu. Mesela şimdi uzanınca bakıyorum, tam göğüs altımdan bebeğin olduğu yere kadar yaklaşık 1 karış kadar mesafe var. Sizin nasıl bebeğiniz ne kadar aşağıda duruyor hissedebiliyor musunuz?
açıkçası 12 temmuza randevu vermeleri bana da uzun kaldı. benim doktorum bile cumadan sonra daha sık sık görüşürüz artık dedi. cuma günü artık hepimiz bebişlerimizin durumlarını döktürürüz. sende olmazsa cuma git, doktorun neden erken geldi diye sorarsa içimden geldi dersincanım sen çalışmıyorsun sanırım izindesın..bol bol dinlen..umarım bebeğin gelişir canım o zamana kadar..12 gün biraz uzun değil mi haftada bir çağırsalar ya..seni endişelendrmek istemem ama 12 gün bu durumda uzun geldi bana
senın de canım
senınde canım
canım 1 kase çok değil mi kuruyemiş.ben bir avuç yiyorum acaba az mı..2-3 ceviz,2 fındık 2 badem az da kuru üzüm
bu arada birçok arkadaşın cuma günü kontrolü var, benımki pazartesi günü benide şüpheye düşürdnz eve gidip bakıcam acaba cuma mıydı diye
ay, sanada yazık. hele bu sıcaklarda hep evin içinde kalmak hiç çekilmiyor ama az bir şey kaldı. biraz daha sıkacaksın dişini sonrada mis gibi bebeğine kavuşursun, inş.selam kizlar
offf bana yatmaktan fenalik geldi disarda mis gibi hava var böyle kendimi daha da kötü hissediyorum cuma gününden ber disari cikmadim esim surda 5 dk mesafede markete bile göndermiyo beni allahtan yarin doktor kontrolüm var da bi gün yüzü görücem
bu arada alt tarafta bi baski hissediyorum ve cok korkuyorum acaba bu kasilmalar cok mu asagiya itti bebegi sürekli tuvalete gidiyorum gerci cok su iciyorum offf 2 hafta öncesine kadar hic bisey yoktu simdi sürekli kendimi dinliyorumm en ufak bisey bile korkutuyo beni karnimda sanki asagiya indi gibiii
bi de bisey sorum size ben daha 10 haziranda gitmistim doktora bebisin kilosunu 1805 gr demisti simdi ne kadar bilmiyorum da bütün gün sola yatiyorum cok kilolu olucak diye korkuyorummm cünkü ben ufak tefek biriyim nasil normal dogum yapicam düsüncesi hic cikmiyo aklimdan simdiye kadar 11 kilo aldim son zamanlarda hic kilo almiyorummm
ayy ne güzel...benimki kocaman dev gibi bi evim var günlük temizliğim bile günümü alıyo
derinde ise kendim yaparsam 1 haftayı buluyo bitmesi dinlene dinlene tabi..
bende temmuzun sonuna doğru kadın alıcam o camları siler ablam hafif işleri yapar ertesi günüde kadın tekrar gelir evin ince dip köşesini temizler..
doğumdan sonrada yine anlaşıcam dip köşe devamlı birisi için yoksa başa çıkmam mümkn değil..
inş cnm inş..güzel kilolanmış olsun sağlığı yerinde olsun başka bişi istemiyom
ödemmiş neymiş hepsi vız gelir tırs gider.
Valla canım, zaten baya telaşlıyız, doktor bir iki hafta daha dayan en azından dedi, o derece yani. Arada aşağı baskı yaptığını da hissediyorum, kasılmalar da oluyor, ama nidilat kullanıyorum, daha önce de söylemiştim. Her hafta kontroldeyiz, rahim ağzı geçen hafta 3 cm civarıydı, bu hafta doktor baktı ama bana söylemedi, kötü değil dedi sadece, şimdi evham yapıyorum acaba daha telaşlandırmamak için mi söylemedi diye. İşte evdeyim dinleniyorum sürekli.
Valla canım, zaten baya telaşlıyız, doktor bir iki hafta daha dayan en azından dedi, o derece yani. Arada aşağı baskı yaptığını da hissediyorum, kasılmalar da oluyor, ama nidilat kullanıyorum, daha önce de söylemiştim. Her hafta kontroldeyiz, rahim ağzı geçen hafta 3 cm civarıydı, bu hafta doktor baktı ama bana söylemedi, kötü değil dedi sadece, şimdi evham yapıyorum acaba daha telaşlandırmamak için mi söylemedi diye. İşte evdeyim dinleniyorum sürekli.
kızlar, bu arada hafta sonu eşimle çıkıp gecelik olayımı da hallettik. Cossy by Aqua'nın pembe gecelikle sabahlık aldık. gecelik 86, sabahlıkta 89 lirayaydı. kadın indirim yapıp 150ye verdi. tipi çok hoşuma gitt ama biraz pahalı geldi. eşim israr etmesydi büyük ihtimal almazdım diye düşünüyorum:):) ama ne yapalım artık. bide pijama takımıda alcaktım ama istediğim pijamasının bedeni çıkmadı. bir iki hafta sonra yine bakacam.
aslında size hem geceliğin, hem bebeşimle kendi kıyafetlerimizin fotoğraflarımızıda çektim, ancak makinamı görümcemin evinde unuttum. alınca direk koyarım, söz:):)
ay, sanada yazık. hele bu sıcaklarda hep evin içinde kalmak hiç çekilmiyor ama az bir şey kaldı. biraz daha sıkacaksın dişini sonrada mis gibi bebeğine kavuşursun, inş.
doğum konusunda merak etme. bir şekilde bu çocuk doğacak, içerde kalacak değil ya:) zaten, tıp baya bir gelişti, sana hiç ağırtmadan doğuttururlar. bun arada, beni kayınvalidem de ufak tefek birisi ama görümcemi 5300 olarak doğurdu ve hiç kesik olmadı. düşün artık:)
benimde bildiğim kadarıyla hastanede gece pedi veriyorlar. ben benim hastanemden sormuştum, gece pedi biz veriyoruz siz sadece normal ped getirin yeter demişti.Canım ben ped aldım gece olanlarından, hastaneye de sordum onlar hasta bezi veriyorlarmış ben almayacağım yani. gerekirse onlar verir.
Kızlar birşey soracağım artık ben her hafta kontrole gideceğim, siz her kontrolde NST'ye giriyor musunuz artık???
canım bak 32.haftandasın allah korusun en kötüsü bile olsa bebeğin sapasağlam kucağında olacak..ki 12 güne kadar bu bebek tosun olur tosunValla canım, zaten baya telaşlıyız, doktor bir iki hafta daha dayan en azından dedi, o derece yani. Arada aşağı baskı yaptığını da hissediyorum, kasılmalar da oluyor, ama nidilat kullanıyorum, daha önce de söylemiştim. Her hafta kontroldeyiz, rahim ağzı geçen hafta 3 cm civarıydı, bu hafta doktor baktı ama bana söylemedi, kötü değil dedi sadece, şimdi evham yapıyorum acaba daha telaşlandırmamak için mi söylemedi diye. İşte evdeyim dinleniyorum sürekli.
buğday dedinde canım birşey çektiCanım ben ped aldım gece olanlarından, hastaneye de sordum onlar hasta bezi veriyorlarmış ben almayacağım yani. gerekirse onlar verir.
Evet canım yaa Kaan Kocatepe'de diyordu doğumdan sonra olduğu gibi doğum öncesinde dfe bebeğin anne karnında bakıma ihtiyacı ve o yüzden ben annelerin 32. haftada izne ayrılmalarını öneriyorum diye...
Canım sıkma canını ama bu dönemde hep sola yatarak dinlen, bir de beslenmene gerçekten dikkat et; badem ceviz ve kuru siyah üzüm ye. İnşallah gelişim sağlar bekler biraz daha bebişin.
Bir de arkadaşlar bulgur bebek gelişimi için demiştiniz ya buğday da öyleymiş yarma yani... bu aralar ayran aşı şeklinde yenir güzelce diye düşünüyorum, sizlerle de paylaşayım dedim
peppermint; canım nice mutlu senlere
gkcbsrg ; doğum günün kutlu olsun canım
Kızlar birşey soracağım artık ben her hafta kontrole gideceğim, siz her kontrolde NST'ye giriyor musunuz artık???
benimki o zaman daha ne döndü ne indi. çünkü tam kaburgamın altında baya bir hissediyorum. benim kızın büyük ihtimal dışarıya çıkmaya hiç niyeti yokiçeriyi baya bir sevmiş:)
açıkçası 12 temmuza randevu vermeleri bana da uzun kaldı. benim doktorum bile cumadan sonra daha sık sık görüşürüz artık dedi. cuma günü artık hepimiz bebişlerimizin durumlarını döktürürüz. sende olmazsa cuma git, doktorun neden erken geldi diye sorarsa içimden geldi dersin
ay, sanada yazık. hele bu sıcaklarda hep evin içinde kalmak hiç çekilmiyor ama az bir şey kaldı. biraz daha sıkacaksın dişini sonrada mis gibi bebeğine kavuşursun, inş.
doğum konusunda merak etme. bir şekilde bu çocuk doğacak, içerde kalacak değil ya:) zaten, tıp baya bir gelişti, sana hiç ağırtmadan doğuttururlar. bun arada, beni kayınvalidem de ufak tefek birisi ama görümcemi 5300 olarak doğurdu ve hiç kesik olmadı. düşün artık:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?