onu sordumda bişey demedi tarih vermiyo hatta tarihe 38 de karar veririz diyor beslenme uzmanım da 38 le ilgili bişey demedicanım benim dr. sende şeker olduğu için riske atamayız dedi..38. haftadan sonra şeker bebeğe zararlı olabilir dedi...38. haftada ya normal yada sezaryanla doğurcam..ama büyük ihtimal sezaryan...çünkü vücut hazır olmaz...sana dr. bununla ilgili bişey dedimi? yada sen bi sor bakalım..benim normal doğum tarhim 7-8 ağustos ama şimdiş 25 temmuza alındı gibi büyük ihtimal...
ben canta almıycam bi arkadaşım aldı da kocaman ve agır oluyokızlar bana bu çantalar pahalı geldi...ya ben piyasayı bilmiyorum..yada çanta için bukadar bütçe ayırmadım...
amaaannn dikkat et yaaa geçmiş olsunslm kızlar cuma'dan beri tatildeyim.burda da hastalanmayı başardım.dün çok kötü karnımda sancı ile uyandım,akşam 6'ya kadar o sancıyla durdum.herhalde dedim idrar yollarından.burda bir hastaneye gittik.idrar tahlili verdim.nst'ye bağladılar.sancı çıkmadı.idrarda sorun çıktı,kum düşürüyomuşum bide.sonuç 2 serum ve antibiyotik bu aya kadar hiç ilaç almadım.1 ay kala antibiyotik kullanıyorum.bebeğim iimiş bu arada.artık havuza girmiyorum.hayırlısıyla bi ist dönsem.bu arada Zeynebin doğumuna çok sevindim.bebeğinle beraber sağlıklı ömürleri olsun inşallah.
ben canta almıycam bi arkadaşım aldı da kocaman ve agır oluyokızlar bana bu çantalar pahalı geldi...ya ben piyasayı bilmiyorum..yada çanta için bukadar bütçe ayırmadım...
amaaannn dikkat et yaaa geçmiş olsunslm kızlar cuma'dan beri tatildeyim.burda da hastalanmayı başardım.dün çok kötü karnımda sancı ile uyandım,akşam 6'ya kadar o sancıyla durdum.herhalde dedim idrar yollarından.burda bir hastaneye gittik.idrar tahlili verdim.nst'ye bağladılar.sancı çıkmadı.idrarda sorun çıktı,kum düşürüyomuşum bide.sonuç 2 serum ve antibiyotik bu aya kadar hiç ilaç almadım.1 ay kala antibiyotik kullanıyorum.bebeğim iimiş bu arada.artık havuza girmiyorum.hayırlısıyla bi ist dönsem.bu arada Zeynebin doğumuna çok sevindim.bebeğinle beraber sağlıklı ömürleri olsun inşallah.
slm kızlar cuma'dan beri tatildeyim.burda da hastalanmayı başardım.dün çok kötü karnımda sancı ile uyandım,akşam 6'ya kadar o sancıyla durdum.herhalde dedim idrar yollarından.burda bir hastaneye gittik.idrar tahlili verdim.nst'ye bağladılar.sancı çıkmadı.idrarda sorun çıktı,kum düşürüyomuşum bide.sonuç 2 serum ve antibiyotik bu aya kadar hiç ilaç almadım.1 ay kala antibiyotik kullanıyorum.bebeğim iimiş bu arada.artık havuza girmiyorum.hayırlısıyla bi ist dönsem.bu arada Zeynebin doğumuna çok sevindim.bebeğinle beraber sağlıklı ömürleri olsun inşallah.
onu sordumda bişey demedi tarih vermiyo hatta tarihe 38 de karar veririz diyor beslenme uzmanım da 38 le ilgili bişey demedi
benim mayısta doğum yapan bi arkadaşımda da şeker vardı sezeryan oldu sata göre 19 mayıstı ama 5 mayısta sezeryan oldu gerçi o bi an önce alınsın sıkıldım arık diyip duruyordu şekerin etkisiyle alındığından bahsetmedi hiç bana bi arkadaşım erkek bebekti yine şekeri vardı 37. haftada izne ayrıldı 2 gün sonra normal doğum yaptı
başka bir arkadaşım yine şekari olan ama ikiz gbelik ve düşük riski vardı 9 ay yattı onunda 35.5 haftalıkken aldılar sezeryanla
başka bir arkadaşımda sekeri falan yoktu 38+ da sezeryan oldu
yani bu biraz kişiyede bağlı sanırım kişi derken elimizde olmuyor tabiide bebk nasıl geleceğine kendi karar veriyor kısacası ve drm la ben normal doğum olarak konuşuyoruz başından beri artık bakalım elisim nasıl gelmek isterse
valla bazen doğum çok kasıyo bazende sallıyorum nasılsa çıkacak bi şekilde :)))
ben canta almıycam bi arkadaşım aldı da kocaman ve agır oluyo
evde bi sırt çantam var onu kullanıcam ama rahat etmezsem sonra alırım diyorum :)
amaaannn dikkat et yaaa geçmiş olsun
benim koca havuza izin vermiyo enfeksiyondan dolayı
ki dr larım yüz diyorlar istanbulda da denize girilmez zaten :))
ben canta almıycam bi arkadaşım aldı da kocaman ve agır oluyo
evde bi sırt çantam var onu kullanıcam ama rahat etmezsem sonra alırım diyorum :)
amaaannn dikkat et yaaa geçmiş olsun
benim koca havuza izin vermiyo enfeksiyondan dolayı
ki dr larım yüz diyorlar istanbulda da denize girilmez zaten :))
ağustos anneleri nerdesiniz niye yazmıyonuz az 1 zamanımz kaldı ben kızımda hiç böyle sıkıntılar çekmedim ama 35 hafta oldu erkek olucak allah izin verirse bu daha kötü geçiyor,fazla ağustos annesi yok galiba
kızlar bana bu çantalar pahalı geldi...ya ben piyasayı bilmiyorum..yada çanta için bukadar bütçe ayırmadım...
canım keşke daha önce deseydin..egeden yeni geldim...buralarda bulurmuyum bilmem..ama bebeğe zararı olmadığından eminsin değilmi? ayrıca benim dr. tatlandırıcı(sakarin.aspartam ) kullanma dedi..mesela canın çokmu çikolata istiyo normal çikolatadan ye..yada çokmu kola isityo nornal kola iç demişti..bebeğe zararlı tatlandırıcılar demişti...hatta başka yerdede okudum bebeğin zekasını bile etkiliyor diye....
verdiğin bu faydalı bilgi için teşekkürler canımcım.. inan hemen kullanmak isterim ama hamilelikten dolayı doktoruma sormam lazım ve bunu sorarsam yine internetten bişeyler duydun ve kafanı karıştırıyosun boşver bunları demesinden tırsıyorum :26:
aaaa gfercekten mı yaaa aktarlarda bulabılırız heralde bı sorum bakım
bu arada dıyet kolamı ben ayran ve su harıcı bısey ıcmıkyorum yaaa ne kolası :)))
bunu denıcemm
cok saol
canım benim dr. sende şeker olduğu için riske atamayız dedi..38. haftadan sonra şeker bebeğe zararlı olabilir dedi...38. haftada ya normal yada sezaryanla doğurcam..ama büyük ihtimal sezaryan...çünkü vücut hazır olmaz...sana dr. bununla ilgili bişey dedimi? yada sen bi sor bakalım..benim normal doğum tarhim 7-8 ağustos ama şimdiş 25 temmuza alındı gibi büyük ihtimal...
ben de çanta istiyorum ama fiyatlar uçuyor bebek bakım denince.Mağazada da aynı uçuk fiyatlar karar veremedim.Bubchenin ürünlerini alayım diyorum ,onun çantalı kiti 74 falan sanırım.Kırmızı ve siyah verdı amahala kararsızım
kızlar çok moralim bozuk herşeyi kafama takıp ağlıyorum ben yaaa psikolojim hiç ii değil (( bebişimi de üzdüğüm için kendimede kızıyorum beni üzenlere daha çok kızıyorum gözlerim çıkcak ağlmaktan. çok büyütülecek şeyler de değil ama kendimi çook yalnız hissediyorum
Canım biliyorsun bazı çayları hamileyken içmeyin diyorlar. Adaçayı mesela. Söktürücü özelliği olan bazı çaylar. Zeytin yaprağının nelere faydalı olduğuna bakınca da zararlı gelmiyor. Şeker ve kolesterolü düşürüyor. Ben doktorumu arayıp sordum ama sen de sor istersen. Bu arada kuru zeytin yaprağını aktarlarda bulabilirsin. Ben tazesiyle de denedim ama kurusu gibi demlenmiyor. Kurusu daha etkili diye okudum zaten. Bir fincana 3 yaprak...
Benim duyduğuma ve okuduklarıma göre sakarin bebeğe geçiyor ama zararı bulunamamış. Yine de kullanmam tabii. Aspartam ise kesinlikle bebeğe geçmiyormuş. Bir kere de burada sormuştum aspartamda fenilalanin diye bir madde var ben onun zararı var mı onu çok merak ediyorum. Belki de en iyisi risk almamak. Zaten 3-4 gün içtim. Bu keyif bana yetsin. :) Ama normal kolayı deneyip şekerimi kontrol etmeyi düşünüyorum. :)
Tabii ki sor canım. Ben de sordum. Ama doğrusu ilk defa doktoruma bir şey sordum. Ben bunu internetten değil, güvendiğim bir arkadaştan duymama rağmen emin olamadım. Duyduğum her şeyi denemem ama bu diğer şeylere benzemiyor. Çünkü bu hamilelik şekeri bize değil bebeğimize zarar veriyor.O yüzden yaptım ve çok şükür pişman olmadım.
Ben de dediğim gibi 3-4 gün içtim ama bir daha diyet içmiycem. Çünkü şu ne yaptığı belli olmayan fenilalanini tamamen unutmuşum.Çocuklarda fazla tüketimi zeka geriliğine sebep olduğunu biliyorum. Ama hamilelikte plasentaya geçmiyor yazıyor diyabet vakfı sitesinde. Yine de risk almayalım.
Evet canım aktarda bulabilirsin hatta ben evden hiç çıkmadım, gittigidiyordan sipariş verdim ertesi sabah geldi. :)
Bu arada istediğimi içememek beni çok fazla etkiledi. Ben de 2 ay boyunca sadece ayran içtim. Arada da maden suyuna bol limon dilimleyip öyle içiyordum, tadını sevmediğimden limonla kapatıyordum. :) Onu da sıcak günlerde tavsiye ederim. Ama eğer yüksek tansiyon sorunun varsa doktoruna sor. Nedenini anlamadım ama diyetisyenim bana o yüzden fazla içme dedi.
Araya griyorum ama bana doktor 38. hafta gelsin konuşuruz dedi. Ben şeker olduğu için bir de tansiyon riski, kesin 38. hafta sezeryan der diye rahattım ama doktorun pek niyeti yok gibi. Normal doğumdan korkuyorum ama kimin için hangisinin daha zor olacağı hiç belli olmuyor. Sezeryandan da, spinalden de normal doğumdan da şikayetçi olanlar da var, öve öve bitiremeyenler de... Hakkımızda hangisi hayırlıysa, bizim ve bebeklerimiz için hangisi rahat olacaksa öyle olsun diye dua ediyorum hep.
çantalı kiti 74 demissin anlayamadım canım ?
kızlar çok moralim bozuk herşeyi kafama takıp ağlıyorum ben yaaa psikolojim hiç ii değil (( bebişimi de üzdüğüm için kendimede kızıyorum beni üzenlere daha çok kızıyorum gözlerim çıkcak ağlmaktan. çok büyütülecek şeyler de değil ama kendimi çook yalnız hissediyorum
eşimden ayrıyım 2 aydır taa doğuma gelebilecek anca .annemlerin yanındayım 2 aydır ona en ço ihtiyacımın olduğu zamanda yanımda değil o yüzden herşeyi takar oldumcanmım hepimiz aynı durumdayız senin derdin ne bakalım söyle? neler üzüyor seni?
http://www.e-.......... /cantali_be...en/bubchen_bakim_cantasi_kirmizi/BUB-BUCAK001
şu set ,aslında hesaplı ama köpük yerine pudra olsaymış içinde keşke.
insanlar tepkini hak etse de bebişin bu stresi yaşamasınonu düşün kokusunu hayal et...güzel şeyler olsun.
eşimden ayrıyım 2 aydır taa doğuma gelebilecek anca .annemlerin yanındayım 2 aydır ona en ço ihtiyacımın olduğu zamanda yanımda değil o yüzden herşeyi takar oldum(((((((((((
slm kızlar
masaallah herkesin kuzuları tosuncuk.benm kuzum ptesi kontrole gttigimizde 47 cm 2075 gr dı doktorum normal herseyi dedi ama bana zayıf gelio.
Ben kızıma kilo aldırmak icin neler yesem siz neler yediriosunuz.
Ben hep bulgur pilavı yiorum,cewizimi yiyorum ama benm kız manken olmaya kararlı sanırım.
Son 1 ay kaldı artık 1 kilo daha alsa baska ne isterim.
Peppermint,rehnuma, sdkhkn; canlarım üzülmeyin. İnşallah sağlıkla doğacak bebiklerimiz. Benim kızımda çok kilo almadı sanırım, çünkü karnım çok büyümedi. Hala normal boyutta. Zaten son kontrolde de kilosu biraz azdı. Ben normal sanıyordum ama baktım herkesin çok fazla. Haftaya gidicem kontrole bakalım kaç kilo olmuş. Çok merak ediyorum... Çok çok geçmiş olsun... Yatıp dinlenmek ve moralini yüksek tutmak en iyi çözüm olsa gerek...
sspapatyass;canım maşallah bebeğine... Ne yapıyorsunuz da bu kadar büyüyor minişleriniz...??
Canım anneminde her hamileliğinde olmuş ve doğumdan sonra yavaş yavaş geçmiş. Bende olmadı şans işte....
Canım bizde araştırdık bu konuyu. İlk başta 2500 euro civarı veriyormuşsun, sonrada her yıl 100 dolar... Ama kesin karar veremedik. Birde güvenemiyorsun, acaba gerçekten uygun şartlarda saklayabilirler mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?