Doğum Fotoğrafçısından Gayriresmi Tavsiyeler « Alev Durmuşoğlu – Hamilelik, Doğum, Bebek Fotoğrafçısı
kızlar bu yazı hoşuma gitti ...okuyun siz de beğeneceksiniz bence :))
herkese merhaba
bugün sabah kahvaltıdan sonra sofradan kalktım ve annem arkan ıslanmış dedi.ben de hemen gidip baktım baya bi suyum gelmişti.(annem ter sanmış malum havalar çok sıcak) apar topar hastaneye gittik hemen ultrasonda suyuma bakıldı ve yeterli olduğunu söyledi.küçük bir sızıntının olabileceğini ama şükür ki akıntının kesildiğini söyledi doktor.zaten erken doğum riskim olduğundan ciğer geliştirici iğne verdi. şimdi 12 saat arayla 4 doz vurulucam.sanırım burda da venüs vurulmuştu bu iğneden başka vurulan var mı?(çok korkuyorum yaaa)
bir de bu iğneyi vurulduktan sonra erken doğum olmasa yani bebek zamanında gelse bu iğnelerin bir zararı olur mu?
ben şimdi ne yapıcam yaaa.canım burnumda oturan boğalar gibiyim kendimden sıkıldım artık allahım şu günler çabucak geçsin bebeğim zamanında gelsin inşallah.
sizde dua edin erken doğum olmasın.
hepinizi kucaklıyorum
kızlar sizinde karnınızda sertleşmeler oluyo mu
evet kasılmalar olunca taş gibi oluyo ve acıyo
o zaman bende de var kasılma
bende bakayım bari kaç kere olduğuna dikkat etmedim hiç akşamları oluyo genelde
sanki bebek kafasını falan sivreltiyomuş gibi oluyo kasılmanın olduğu yer sivriliyor ve acıyo
BEnde kilosu fazla diye üzülüyorumGerçi önemli değil sanırım ama bakalım 32+4 te 2255 gr idi
canim sanci kasilmayla oluyo gerci ben o esnada agri duymuyorum da böyle göbek deliginin üstünde bi yerde oluyo kasilma bebegin ittirmesi gibi de degil degisik bisey zaten olunca farkli bisey oldugunu anlarsin hemen kasiklara dogru cekiliyo gibi oluyo beline baski hissediyosun yani bunlar benim yasadiklarim. umarim daha en azindan 1 ay böyle sancilar yasamam.
valla cnm bende sasiriyorum kilosuna. bizim kiz biraz babasina cekmis herhalde diye düsünüyorum :))))
herkese merhaba
bugün sabah kahvaltıdan sonra sofradan kalktım ve annem arkan ıslanmış dedi.ben de hemen gidip baktım baya bi suyum gelmişti.(annem ter sanmış malum havalar çok sıcak) apar topar hastaneye gittik hemen ultrasonda suyuma bakıldı ve yeterli olduğunu söyledi.küçük bir sızıntının olabileceğini ama şükür ki akıntının kesildiğini söyledi doktor.zaten erken doğum riskim olduğundan ciğer geliştirici iğne verdi. şimdi 12 saat arayla 4 doz vurulucam.sanırım burda da venüs vurulmuştu bu iğneden başka vurulan var mı?(çok korkuyorum yaaa)
bir de bu iğneyi vurulduktan sonra erken doğum olmasa yani bebek zamanında gelse bu iğnelerin bir zararı olur mu?
ben şimdi ne yapıcam yaaa.canım burnumda oturan boğalar gibiyim kendimden sıkıldım artık allahım şu günler çabucak geçsin bebeğim zamanında gelsin inşallah.
hepinizi kucaklıyorum
BEnde kilosu fazla diye üzülüyorumGerçi önemli değil sanırım ama bakalım 32+4 te 2255 gr idi
Herkese merhaba.
Bizim de pazartesi randevumuz vardı. kızlar en tosun benim oğlum galiba. korkuyorum valla tombişliğinden. doktor suyumuz iyi, bebek sağlıklı, doğum poziyonunda dedi. elleri yine yüzündeydi. doktor, yüzünü bize tam göstermese de tombiş yanaklarını görebiliyoruz dedi
35+0 da kilosu 3322 gr 52 cm tosun paşam2 hafta önden gidiyor yine.
doktor 2 hafta sonraya randevu verdi. çatı muayenesi için ve doğumla ilgili konuşmak için hazır ol dedi. 20 temmuzda belli olacak bakalım her şey hayırlısıyla.
pepermint, rehunma, sdhkn sizler için ve bütün arkadaşlar için her gün dua ediyorum. her şey iyi olacak inşallah kızlar. bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alıcaz inşallah.
bikesha sen doğumu gazide mi yapıcaksın belli oldu mu?
ne güzel canım,aman zamanı gelene kadar sancı mancı çıkmasın hiçbirimzde:26:selam kızlar biz geldik..
nst de sancım çıkmadı çok şükür iyiyiz..
kızım büyüyordarısı tüm kontrole girecek arkadaşlara artık haftada bir görecek beni doktor öyle dedi
canım bebek şekerlerini mevlüde sakla, ama ne olur ne olmaz diye yanına 5-10 tane alabilrsn hastane içinarkadaşlar yaa ben de bebek şekerlerini yaptırdım bir heves şimdi düşünüyorum kara kara hastaneye gelcek kimse yok gibi yani burda yeniyiz okullar kapalı arkadaşlar tatilde eşimin daireden arkadaşları gelir mi sanmam!!ben şimdi onca şekeri napcam??mevlit konusunda kararsızım ama eve gelen olur en azından kuzenlerim yengelerim apartmandaki komşularım gelir diye düşünüyorum..bu durumda şekerleri heralde eve gelenlere dağıtcam mevlit yaparaam da başka alternatif düşüncem(
ben canım,bende melesma illeti var yanakalarımda oluştu..umarım geçer bazılarında kalıcı oluyor sanırım•Melesma, genelde yanaklarda, dudak kenarlarında ve alın bölgesinde farklı renklerde lekelerin oluşmasıdır ve nedeni östrojen hormonu ile ultraviole ışınlarıdır. Bu lekeler doğumdan hemen sonra geçecektir. Yine de hamilelik boyunca SPF 30 korumalı güneş kremleri kullanmalısınız.
bugün kim sormuştu bu konuyu??
süper canım ya, kızının ayaklarınada çok yakışacakkızlar ben buğün kızım için patik siparişi vermeye gidiyorum, nasıl sizce:
Eki Görüntüle 220264
biraz fazladan süsülü ama çok hoşuma gitti. kendim örgü hiç bilmiyorum o yüzden dışarda ören bir yer var onlara verecem. umarım güzel yaparlar. neyse ben hazırlanmaya gidiyorum. akşam görüşürüz.
ne oldu canım neyın var?:44:
sürekli uyku hali, baş ağrısı, senın kadar olmasada bel ve sırt ağrıları mide bulantısı, ödem yani ne ararsan var bende:84:merhaba arkadaşlar 2 gündür bel agrılarım kuvvetlenmeye başladı hatta 15 25 saniye arası belime sancı giriyor.Sizlerdede oluyor muSürekli uyuma istegim var sıkıldım artık hamilelikten biran önce normal şekilde uyumak ve agrılardan kurtulmak istiyorum
senın kızda sıkıntıya gelemiyor desene..hemen hoplayıp zıplıyor yaramaz prenses...2 hafta ya inanamıyorum aylar vardı doğuma şimdi haftalardan bahseder oldukselam kizlar
doktor kontrolümüzden simdi geldik bugün biraz komikti :) nts mi nst mi ne diyolar orda bilmiyorum ama sancilarin kasilmalarin var mi diye baktiklari alet var ya iste onu bagladilar ilk gittigimde ama benim kizim onu hic sevmiyo artik buna eminim :) tam o sancilari ölcen yuvarlak parcayi öyle bi ittiriyo ki görmeniz lazim:)) doktorum bile sasirdi kaldi onun haline :) hareket edince de kalp atislari bi yükseldi ki bi ara 200 lere kadar cikti ama allahtan doktorum vardi yanimda panik yaptirmadi bana cikardi hemen o bagladiklari seyleri ultrasonla bakti kizima herseyi yolunda mi diye. allaha cok sükür ki gayet saglikli ilerliyoruz 2442 gr olmus kizimo kadar harekete kilo alabildigine sasirmak lazim diye espiri yapti bi de doktor teyzesi :))))) jogging yapiyo icerde dedi :))))bende simdiye kadar 11 kilo aldim son zamanlarda pek almiyorum ama bebegim aliyo yaaa sorun degil :)
rahim agzi uzunlugunda da herhangi bi kisalma acilma yok yatmak iyi geliyo ama bi 2 hafta daha yatmam lazim doktorumun dedigine göre. 2 hafta sonra da seni hamile olarak görmek istiyorum dedi :) dogumla ilgili de konustuk bana hersey olmasi gerektigi gibi olucak herhangi bi sorun görülürse sezeryanla müdahale edilir zaten icini ferah tut dedi gerci bu ön konusmaydi 2 hafta sonra detayli bi sekilde konusulucakmis....
bizde haberler böyle teyzoslari
canım sakin ol, dularım senınle..merak etme bebişin dayanacak biraz dahaherkese merhaba
hepinizi kucaklıyorum
kızlar pzt gittim dr a bebiş 1998gr iyi dedi dr suyum sınırda habire yatıyorum ilaç falan vermedi haftaya yine gel dedi su da azalma olmazsa doğuma kadar dayanırmışım kafası aşağıda doğum pozisyonu almış dua edin zamanında gelsin kızım dua isteyenler dualarım sizlerle sağlıklı olanlar maşallah hepinizemorali bozuk olanlar üzülmeyin bu hayatta hepimiz yalnızız herşey boş sizden başka üzülen olmuyo çünkü sallayın herşeyi annem burda evi topluyo temizlik falan sonrada ananem gelcek ben habire yatıyorum bu arada söyliyim sizleri artık ailem gibi görüyorum inanın veeee hepiniizi ÇOOOOKK SEVİYORUUUUMM aeo
herkese merhaba
hepinizi kucaklıyorum
senerd evet canim ya cok heyecanli.
evet haberim var kids go faceden yazmisti bana. sonra herkese sordum detaylari. cok heyecanli bisey cidden. bakalim ilk bebisler gelmeye basladi. dogumlari cok merak ediyorum ama buyuk ihtimalle dogum yapinca kimsenin pek vakti olmuyor anlatmayaD ben yinede bir topik actim bize. bakalim ilk kim anlaticak hikayesini. bu arada sizlere tesekkurde yazdim orda bakin D
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...s-anneleri-dogum-hikayeleri.html#post19979824
herkese merhaba
hepinizi kucaklıyorum
canim o ignelerden bende oldum 3 hafta kadar önce. bende cok korkmustum ignenin bebege bi zarari olur mu diye ama doktor erken dogum olursa ve igneler yapilmazsa solunum problemi yasar bebek dedi bu daha zor olur bizim icin dedi ve yapti aynen 12 saatte bi 4 defa zamaninda dogum yaparsan da bi sakincasi olmazmis merak etme onun bebegin cigerlerini erken gelistirmek icin yapiyolar...
tıp o kadar gelişti ki canım içimiz aslında biraz rahat olmalı..
hatırlıyor musun haziran annelerinden çınar bebeği ?
minicikdi..Allah bağışladı..
inşallah vakitli alacağız kucağımıza..en önemli şeyin fazla yorulmamak olduğunu ben de sonunda kabullendim.
pazar günü yoruldum ptesi salı sancım oldu
bugün iyiyim..
ne olur kızlar yatın dinlenin sıkıntıya sokmayın kendinizi..
canım bende vuruldum o iğneden
cumartesi sabah kalktım çamaşırımda kan vardı şüphelendim doktorumu aradım bi kaç soru sordu sonra gel bi göreyim dedi allahtan eşim evdeydi hemen gittik ultrasondan baktı ilk önce sonra muayeneye aldı enfeksiyon ve 1cmlik açılma var dedi enfeksiyon vardı zaten fitil kullanıyodum içeride kanama yok korkma dedi açılmadan dolayı olmuştur dedi nst ye yolladı sonra sancı var mı diye uzun tutsunlar dedi nst çekildi normal dedi çok küçük küçük sancın olmuş dedi 3tane iğne yazdı 2si 1şırıngaya karıştırılp yapıldı o erken doğumu engellemek için 1tanede bir hafta sonra yine vurulacak. 1tanede erken gelirse doğduğunda nefesi iyi alabilsin diye ciğerlerini geliştiriyomuş ondan vuruldum. 35inci haftada doğumdan pek hoşlanmıyoruz 37den sonra problem yok dedi ama senin bebeğin zaten 3hafta önden gidiyo o yüzden hiçbi problem olmaz dedi bende zaten erken olsunda normal olsun istiyodum dedim
doktorda tam bi tedavi uygulamıcam zaten okadar riskin yok 2hafta bize yeter dedi.
yaa ben bu resimlere baktıkça ağlıyom bi tuhaf oldum iyice
sen niye ağlıyon canım sende mi resimlere duygulandın benim gibi
sağlıkla hayırlı zamanda gelsin inşallah aman dikkat et kendine
internet gidiyor arada baskasinin oldugu icin ondan on saate cevap veriorum:)) yok yahu uzulme kilosu fazla diye. zaten dogar dogmaz 600 grammi ne kaybediolarmis hastaneden cikana kadar. ben ondan uzuluyorum zayif diye. daha iyi
valla benim bole karnimda cekilme gibi bisey oluyor arada ama agri sizi olmuyor o olunca. rahatsizlik veriyor sirf. yaa sanirim benim bebis gelmeyecek doktor dogumu kendi baslatmak zorunda kalicak. gayet konforlu anne karninda. yeri bile varmis doktor ultrasonda gosterdi. off off o kadarda hergun deli gibi yuruyorum yuzuyorum.
yaa ben aslinda 3 5 kilo domusum gayet tombis. esimde 4 kilo. ama eva doktorun tahminine gore 3 kilo civari bisey dogucak. onuda hastanede kaybedince aman valla cok korkuorum korkudan bu hafta durmadan yedim. bide 8 kilo aldim 2 100 bebek gerisi nerde cok merak ediorum.
sanmiorum canim ignenin zarari oldugunu. merak etme sen iyice dinlen sanmiorum erken gelicegini bebisin. dinlenmek cok yariyor.
maşallah senın tosuncuğa...4 kiloyuda geçecek gibi
ne güzel canım,aman zamanı gelene kadar sancı mancı çıkmasın hiçbirimzde:26:
canım bebek şekerlerini mevlüde sakla, ama ne olur ne olmaz diye yanına 5-10 tane alabilrsn hastane için
ben canım,bende melesma illeti var yanakalarımda oluştu..umarım geçer bazılarında kalıcı oluyor sanırım
süper canım ya, kızının ayaklarınada çok yakışacak
sürekli uyku hali, baş ağrısı, senın kadar olmasada bel ve sırt ağrıları mide bulantısı, ödem yani ne ararsan var bende:84:
senın kızda sıkıntıya gelemiyor desene..hemen hoplayıp zıplıyor yaramaz prenses...2 hafta ya inanamıyorum aylar vardı doğuma şimdi haftalardan bahseder olduk
canım sakin ol, dularım senınle..merak etme bebişin dayanacak biraz daha
umarım suyun azalmaz canım,bizde senı seviyoruz
çok geçmiş olsun... inşallah tekrarlamadan atlatırsın kalan günleri...
benım bugun misafirim vardun temızlık bugun yeme içme derken öldum yorgunluktan.az kaldı daha bıtemedi çok yordu ufaklığı...
Annelerden dem vurmuşssunuz,Allah yardımcınız olsun.Valla annem görse şu halimi sıkıbir fırça çeker bana iş miş yaptırmazdı da ona söylemiyorum.Benim valide genç daha 48 inde.Maşallah pek de beceriklidir,ilgilidir de ama bazen o da yoruyor kızlar.Her şeyi organize etmeye alışmış ben de kendi başıma iş yapmaya...Gel desem koşa koşa gelicek(farklı şehirlerdeyiz) ama ben 2 hafta kala çağırıcam.Zaten 40 ı çıkana kadar kalacak bizde,eşimin ailesi de burda,onlarda evde olacak,teyzem de geliyorev çarşamba pazarına dönecek.Şimdi kalabildiğimiz kadar sessiz sakin kalalım eşimle diye dayanmaya çalışıyorum.Eşim yurtdışındayken bir ay annemlerde kalmıştım,en çok o ay kilo aldım ondan da diyorum annem gelmesin.Bizim ki torununa çeyiz hazırlamış,ben artık sormuyorum ne alayım diye.3 yaşına kadar benim aldıklarım sana yeter diyor. Kayınvalidemde elinden geleni yapıyor sağolsun misafir falan olunca pastamı yemeğimi takviyeler.Gel desem evin işine de gelecek de ben yapamıyorum başkası evimi temizleyince.Ama temzilikçiler gelecek bu ay sonu mecbur.O zaman çağırıcam onu da ben bütün gün başlarında dolanamıcam kadınların.Bizim kontrol de salı merakla bekliyorum bakalım.Aslında pazartesiydi ama mobilya gelecekmiş evde bekliycez bakalım.Ama halıcımla kavgam yakındır.Geçen cuma gidip bir mağazadan Sanat Halıdan bir model beğendik aldık,Allahtan paranın hepsini vermedik.2 güne gelecekti sözde hala yok.Cumartesiye kadar gelmezse iptal ettiricem.Adı belli modeli belli başka şubeden alırım
Herkese merhaba,
Yazılanları tek tek okuyorum her gün ama pek katılamıorum. Şekerle ilgili sıkıntısı olanları okuyunca hemen bir şey paylaşmak istedim.
ŞEKERİ OLAN ARKADAŞLAR!
Bir yerden zeytin yaprağı çayının şekeri dengelediğini duydum. İnternette arattığımda inanılmaz sonuçlar gördüm. 10 yıllık şeker hastalarının bile iyileştiği gibi... Kuru zeytin yaprağı sipariş verdim internetten ve doktorumu aradım. Hiçbir sakıncası yok içebilirsin dedi. Tokluk şekerim 200ü geçebiliyordu üstelik günde 4 kez toplam 24 ünite insülin alıyordum bana mısın demiyordu. Her neyse bu çayı denedim yavaş yavaş düşmeye başladı. Üçüncü gün tamamen dengelendi. Günde 3 kupa içiyoroum ben yemeklerden önce. Ama saati önemli değilmiş, istediğiniz zaman içebilirsiniz. Şu anda önceden asla yiyemediğim makarna yiyebildiğim için çok mutluyum. :)Ekmeği de biraz arttırdım. Çok bunalınca diyet kola da içiyorum. Kolanın zararı konusunda bir şey diyemem tabii fakat diyet kola şekeri yükseltmiyor ve aspartam plasentadan geçmiyor arkadaşlar. Diyetisyenime sordum ve bir haftadır da deniyorum. Sırf bu konuda biraz ferahladığım için bile şekerim düşmüş olabilir. Biliyorsunuz çok stresli bir şey yiyip içememek. Allah hepimize şifalar versin, doğumdan sonra kalıcı olmasın inşallah bu şeker.
maşallah senın tosuncuğa...4 kiloyuda geçecek gibi
ne güzel canım,aman zamanı gelene kadar sancı mancı çıkmasın hiçbirimzde:26:
canım bebek şekerlerini mevlüde sakla, ama ne olur ne olmaz diye yanına 5-10 tane alabilrsn hastane için
ben canım,bende melesma illeti var yanakalarımda oluştu..umarım geçer bazılarında kalıcı oluyor sanırım
süper canım ya, kızının ayaklarınada çok yakışacak
sürekli uyku hali, baş ağrısı, senın kadar olmasada bel ve sırt ağrıları mide bulantısı, ödem yani ne ararsan var bende:84:
senın kızda sıkıntıya gelemiyor desene..hemen hoplayıp zıplıyor yaramaz prenses...2 hafta ya inanamıyorum aylar vardı doğuma şimdi haftalardan bahseder olduk
canım sakin ol, dularım senınle..merak etme bebişin dayanacak biraz daha
umarım suyun azalmaz canım,bizde senı seviyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?