o kadar yazdım sonra yine 3g nin azizliğine uğradım..tüm yazdıklarım silindi..neyse kısaca toparlamaya çalışıcam..
ileride tıpın ilerleyişini düşünürek aldırmayı düşündük bi zde..yani şimdiki başarı oranının bu kadar düşük olduğunu ben de bilmiyordum.ama sanırım bağış yapıldıkça uyumluluk oranı da artacaktır ve yeni gelişmelerle yaşama şansı da artar gibi geliyo..bunları düşünerek (geri dönüşü olmadığı için) aldormayı düşündük..ama sanırım özel olarak değil de devlete bağış şekilden düşünücez biz de..açıkçası bana da çok fazla güven vermedi..
karşımdaki kişi çok fazla inanarak anlatmadı gibi geldi bana..alınan hücre yeterliyse saklıyolarmış,2 ye ayırıp biriisi çoğaltmak amacıyla saklanıyomuş..diğeri de kullanım için..diyelim kiileride bi rahatsızlık için kullanıldı,sonra tekrar tekrar kullanılabiliyomu diye sordum.evet 2 ye ayrılıyo diye cevap verdi..peki kesin olarak çoğaltılabilir de mi dedim.doktor hepsini kullanmadıysa çoğaştılır gibi bi cevap verdi..bu hala kafama takılıyo..madem çoğaltılabiliyo neden hepsini kullansın..yani garantisi yok mu anlamadım
neyse devlete bağış için de yine aynı kurum(onkim..) gelip alıyomuş,bu ücretsiz ve çok mantıklı..organ bağışı gibi bişey..devlet saklıyo daha sonra kullanmak istersen 70 bin gibi bi ücretmiş..aslında rahatsızlık olursa ödemek daha mı mantıklı..çoğaltılabiliyosa kendi hücreni kullanırsın ileride de öyle değil mi?
yazarken karar vermiş oldum ben de,devlete bağış en mantıklısı..hem başkalarına yararın olur hem de bi garantin durur bankada..
bilgi için siz de arayın:5305233255
herkese merhaba
bugün sabah kahvaltıdan sonra sofradan kalktım ve annem arkan ıslanmış dedi.ben de hemen gidip baktım baya bi suyum gelmişti.(annem ter sanmış malum havalar çok sıcak) apar topar hastaneye gittik hemen ultrasonda suyuma bakıldı ve yeterli olduğunu söyledi.küçük bir sızıntının olabileceğini ama şükür ki akıntının kesildiğini söyledi doktor.zaten erken doğum riskim olduğundan ciğer geliştirici iğne verdi. şimdi 12 saat arayla 4 doz vurulucam.sanırım burda da venüs vurulmuştu bu iğneden başka vurulan var mı?(çok korkuyorum yaaa)
bir de bu iğneyi vurulduktan sonra erken doğum olmasa yani bebek zamanında gelse bu iğnelerin bir zararı olur mu?
ben şimdi ne yapıcam yaaa.canım burnumda oturan boğalar gibiyim kendimden sıkıldım artık allahım şu günler çabucak geçsin bebeğim zamanında gelsin inşallah.
sizde dua edin erken doğum olmasın.
hepinizi kucaklıyorum
benimde toplamda 26 ünite olmuş olacak ama benim insülinim %30 erken yayıllıp %70 geç yayılıyormuş öğlen yapmıyorum oyüzden sabah akşamcanım benimde son 4-5 gündüğr fazlaydı şekerim..2. saatim 200ü geçiyordu...ben insülün günde 4 kez oluyorum sabah 5 öğle 7 akşam 7 gece 5 oldu..birer doz artırdı..toplamda 24 doz vuruluyorum....canım bunalırsan sıkılırsan nasıl olsa yakınız görüşebilirz....
arkadaşlar merhaba,kök hücre için kordon kanını aldırtmayı düşünüyoruz..bu konuyla ilgisi olan arkadaşlar var mı? bir ara tv'de görmüştüm,devlete ait olan türkkök projesi hayata geçti diye..ankara'da bir hastanede sanırım ücretsiz olarak alıp saklıyolarmış..ben istanbuldayım,haftaya doktordan randevum var cerrahpaşa'da,o sırada sorucam..özel kuruluşlar da var..1000 eoro ya alıyolarmış,10 taksit yapılabiliyomuş..sonra her yıl 100 dolar sanırım ücret ödeniyo..biraz daha araştırma yapmam lazım..devlet alırsa daha ii olur tabi ama kimsenin çok fazla bilgisi yok..
Bunu ben de duymuştum ama devlete verdiğin kök hücreyi kendin için saklayamıyorsun bildiğim kadarıyla, bir anlamda bağış yapmış oluyorsun. Orada bir kök hücre veritabanı oluşturuluyor, sonra ihtiyacı olanlar oradan yararlanıyor sanırım. Ama yine de ayrıntılı araştırmak lazım. Özel kuruluşlarda kendin için saklıyorsun ve senin de dediğin gibi yıllık ödemeleri de var. Bilgi aldığında bizi de bilgilendirirsen sevinirim, ama ben İstanbulda değilim
bende dr mla konuştum bu konuyu 7-8 yıl önce çok insanı ticari olarak soydulardedi ki benim hastanede kordon kanı bankası var yani dr saklat diyebilirbu konuyu bende araştırdım, yurtdışındayım burada devlet gün içinde doğan bebeklerin kordon kanını alıyor, inceliyor ve uygun ise ailenin onayını alarak saklıyor(sanırım isim ile değil bir kod numarası ile saklanıyor), çocuk 18 yaşına geldiğinde hala kordon kanı kullanılmamışsa ve kordon kanını bağışlamaktan vazgeçerse başvurup iptal ettirebiliyor. Burada gittiğim eğitimde sordum kordon kanını saklatabilir miyim diye , aldığım cevap : genelde az gelişmiş ülkelerden gelen insanlar kordon kanlarını saklatmayı düşünüyor ve bu bize çok garip geliyor. Çünkü kordon kanının uygulama alanı henüz kesin değil, sadece varsayımlar var. Eğer çok istiyorsan özel kuruluşlarla görüşebilirsiniz ama bu ticari bir dayatma, çok gerekli olduğunu düşünmüyoruz. Bütün kordon kanlarının saklanması çok maaliyetli olduğu için devlet herkesin kordon kanını saklamıyor dediler.
Özel kuruluşları araştırdım, bulunduğum ülkede yok, başka ülkeden gelip alacaklar, saklayacaklar ve her yıl belli bir tutar ödememiz gerekecek. Sonunda vazgeçtik. Bikesha çok güzel açıklamışsın, benim aklımda bu kadar kalmamıştı okudumlarım :) Başka araştıranlar varsa yazmaları çok iyi olur...
canım merak etme sakın bak bi sürü kişi iğne oldu burda endişe etmeherkese merhaba
bugün sabah kahvaltıdan sonra sofradan kalktım ve annem arkan ıslanmış dedi.ben de hemen gidip baktım baya bi suyum gelmişti.(annem ter sanmış malum havalar çok sıcak) apar topar hastaneye gittik hemen ultrasonda suyuma bakıldı ve yeterli olduğunu söyledi.küçük bir sızıntının olabileceğini ama şükür ki akıntının kesildiğini söyledi doktor.zaten erken doğum riskim olduğundan ciğer geliştirici iğne verdi. şimdi 12 saat arayla 4 doz vurulucam.sanırım burda da venüs vurulmuştu bu iğneden başka vurulan var mı?(çok korkuyorum yaaa)
bir de bu iğneyi vurulduktan sonra erken doğum olmasa yani bebek zamanında gelse bu iğnelerin bir zararı olur mu?
ben şimdi ne yapıcam yaaa.canım burnumda oturan boğalar gibiyim kendimden sıkıldım artık allahım şu günler çabucak geçsin bebeğim zamanında gelsin inşallah.
sizde dua edin erken doğum olmasın.
hepinizi kucaklıyorum
sen kendime ve bebeğine odaklan gerisi boş canım dikkat et çok geçmişolsun bi tanem dert ortağı olduk dimi burda :))kızlar pzt gittim dr a bebiş 1998gr iyi dedi dr suyum sınırda habire yatıyorum ilaç falan vermedi haftaya yine gel dedi su da azalma olmazsa doğuma kadar dayanırmışım kafası aşağıda doğum pozisyonu almış dua edin zamanında gelsin kızım dua isteyenler dualarım sizlerle sağlıklı olanlar maşallah hepinizemorali bozuk olanlar üzülmeyin bu hayatta hepimiz yalnızız herşey boş sizden başka üzülen olmuyo çünkü sallayın herşeyi annem burda evi topluyo temizlik falan sonrada ananem gelcek ben habire yatıyorum bu arada söyliyim sizleri artık ailem gibi görüyorum inanın veeee hepiniizi ÇOOOOKK SEVİYORUUUUMM aeo
kızlar benım yüzümde lekelenmeler var ne zamandır..doğumdan sonra sizce çıkar mı? lazerle tedavısı var mı? bir de pembe maske diyorlar ama umarım gerek kalmaz bunlara
arkadaşlar merhaba,kök hücre için kordon kanını aldırtmayı düşünüyoruz..bu konuyla ilgisi olan arkadaşlar var mı? bir ara tv'de görmüştüm,devlete ait olan türkkök projesi hayata geçti diye..ankara'da bir hastanede sanırım ücretsiz olarak alıp saklıyolarmış..ben istanbuldayım,haftaya doktordan randevum var cerrahpaşa'da,o sırada sorucam..özel kuruluşlar da var..1000 eoro ya alıyolarmış,10 taksit yapılabiliyomuş..sonra her yıl 100 dolar sanırım ücret ödeniyo..biraz daha araştırma yapmam lazım..devlet alırsa daha ii olur tabi ama kimsenin çok fazla bilgisi yok..
kızlar şimdi annem aradı pzt geliyolar ne eksiğin var dedi salça v.s gibi sen nasılsın dedi sabah diyetisyene gittiğimi duymuş babamdan onu sordu mutfagını indirme ben gelince yaparım dedi bende gerek yok 2 kez kadın alıcam halledecek hepsini dedim
neyse uzatmayayım dimi :)
kızlar bu arada kabızlıktan sıkayet edenler ıcın müthiş bi bilgim varrrrrrrrrrr
karalahana corbası
evet yanlıs duymadınız tecrubeyle sabıttır süper ıyı gelıyor
bende tesadüf öğrendım k.validem demıstı yaptı ıctım gercekten saka gıbı :)))))))))))))
kızlar şimdi annem aradı pzt geliyolar ne eksiğin var dedi salça v.s gibi sen nasılsın dedi sabah diyetisyene gittiğimi duymuş babamdan onu sordu mutfagını indirme ben gelince yaparım dedi bende gerek yok 2 kez kadın alıcam halledecek hepsini dedim
neyse uzatmayayım dimi :)
maraş canım ama mersinde oturuyorlar :)canım sen nereliydinm? annenin aradığına ve ilgilendğine sevindim canım..bu arada senin tahmini doğum tarihin nezman?
Avviobaby - Anne Bebek Çantaları | Bebek Taşıma Ürünleri | Kanguru | Portbebe
teyzoşlarıııııııııııııı...
anne ve bebek bakım çantaları almayıp hala arıyorsanız...bu siteye bakın derim...çok güzel modeller var ya....fiyatlarda mevcut...satış noktaları da...
Kızlar doğum yapacağım hastane de doğum fotoğrafçısı 850 TL istemişti. Ben bikaçtane başka fotoğrafçı buldum. Ort 450 TL. Nerdeyse yarısı...
Daha ucuz bulursam tam süper olacak
maraş canım ama mersinde oturuyorlar :)
dr m hala tarih vermedi ama ultrasona göre 9 agustos ama dr dioki gebelikte bugunu esas alırız ki zynep bunun en iyi örneği sanırım hiç beklenmiyodu zira
bende önümüzdeki hafta sonuna kadar herşeyimi temizlik dahil bitecek şekilde planladım cumave salı temizlik kadın gelecek
cuma halılarım gidecek oda kokusuda çıkıyo haftaya yerleştiririm artık annemle :)))
ondan sonrada beklemeye başlarız muhtememlen
:))
kızlaaaar yaaa süslediğim kutularıniçine draje alıcam yaaa şimdiden alsam bayatlarmı acaba alsamda hazırlasam kutuları diorum
ayyy süper nerdesin canım sen ist. mu hangi semttesin
bulunca haber verde bizde belki anlaşırız :))
Avviobaby - Anne Bebek Çantaları | Bebek Taşıma Ürünleri | Kanguru | Portbebe
teyzoşlarıııııııııııııı...
anne ve bebek bakım çantaları almayıp hala arıyorsanız...bu siteye bakın derim...çok güzel modeller var ya....fiyatlarda mevcut...satış noktaları da...
evet ben de bu çantayı almıştım, içinden termo alt açma ve kirli bez koyma çantası çıkıyor çok kaliteli tavsiye ederim
Avvio Anne Bebek Bakım Çantası A-1009-Kırmızı - Avviobaby - Anne Bebek Çantaları | Bebek Taşıma Ürünleri | Kanguru | Portbebe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?