geçmiş olsun canım, umarım biran önce kurtulursn kum sorunundan..slm kızlar cuma'dan beri tatildeyim.burda da hastalanmayı başardım.dün çok kötü karnımda sancı ile uyandım,akşam 6'ya kadar o sancıyla durdum.herhalde dedim idrar yollarından.burda bir hastaneye gittik.idrar tahlili verdim.nst'ye bağladılar.sancı çıkmadı.idrarda sorun çıktı,kum düşürüyomuşum bide.sonuç 2 serum ve antibiyotik bu aya kadar hiç ilaç almadım.1 ay kala antibiyotik kullanıyorum.bebeğim iimiş bu arada.artık havuza girmiyorum.hayırlısıyla bi ist dönsem.bu arada Zeynebin doğumuna çok sevindim.bebeğinle beraber sağlıklı ömürleri olsun inşallah.
canım kendine bir meşgale bulsan..örgü falan yada başka hobiler..kitap oku mesela bol bolkızlar çok moralim bozuk herşeyi kafama takıp ağlıyorum ben yaaa psikolojim hiç ii değil (( bebişimi de üzdüğüm için kendimede kızıyorum beni üzenlere daha çok kızıyorum gözlerim çıkcak ağlmaktan. çok büyütülecek şeyler de değil ama kendimi çook yalnız hissediyorum
bu arada isim onerisi sormak istiyorum sizlere, ben 'Cagan Ege' diyorum esim 'Kuzey' diyor sizce hangisi? ikiside degil diyorsanizisim soyleyin lutfen. simdiden tesekkurler
Eyeszay, için rahat etmiyorsan ve annen çok yakında gelecekse bence anneni beklesen daha iyi olur çünkü o kadın belki güzelyapıyordur onu bilemem ama annenle utu yaparken bence dafa fazla zevk alacaksınızdır. ikinizde resmen kıyafetlerle konuşup durursunuz. ben kendim yıkayıp ütleyecektim ama sonra düşündüm 1.5 hafta sonra annem gelecek, onunla beraber yapmak daha zevkli olur deyip bıraktım.
mağazadaki kadın konusunda bence eşinle sen haklıydınız, kadının orda size para iadesi yapması gerekiyordu. keşke kayınvaliden ordan bir şey almayıp hakkınızı savunsaydınız. ama neyse artık geçti. zaten bazen çok uygun ayarlıyoruz herşeyi, bazen dalgınlığımıza gelip kazıklanıyoruz:)
:):)
cici annelerrr hepinize günayın..dün pazarda alışveriş merkezinde gezindim eşimle.eve gelmemize yakın sanki alttan bişiy çıkıcak gibi baskı değilde aşaya doğru sanki iğne battı gibi..bi ka. defa oldu bu..sizdede oluyormu..bide sizin bebekleriniz çokmu hareketli.bi arkadaşım kaburgalarımı kırıcak demişti..benim öyle şiddetli hareketler hissetmedim çokta sık değil hareketleri ama harekette ediyo yani..bilemiyorum..şu erken doğum korkusu sardı iyce30:
gunaydin kizlar
gece uyuyamayanlara bende katildim. 3 te kalkdim 6.30 anca uyudum. 8 de oglum geldi anneee ben cok aciktim:)))) yataktan kalkmak cok zor geldi valla. gun boyu uykusuzum artik..
bende alınıyorum, hatta dün ve önceki gün ağladım annem kardeşin çok yoruluyor, ben halledeyim istediğin şeyi dediğinde. Hamileyiz diye herkes sanki bizimle ilgilenmeliymiş, üstümüzdeki yükü almalıymış, yardımcı olmalıymış gibi hissediyoruz ve ilgi bekliyoruz. Bende aynı durumdayım, kardeşim ki beni hiç kırmaz ama benim ne kadar zor durumda olduğumu anlayamamasına kırılıyorum işte... Halbuki artık bizde anne oluyoruz, ilk önceliğimiz çocuğumuz olacak bundan sonra. Aslında her şeyi yapacak gücümüz de var çok şükür(inşallah hep de gücümüz olur), biraz da empati kurmalıyız diye düşünüyorum bazen. Gerçi böyle düşünsem de ilgi beklemekten kendimi alıkoyamıyorum o başka :) ama böyle olmamalı, kendimiz halletmeliyiz. Kimse biz hamileyiz diye hayatını değiştirip bize ilgi göstermemeli. Herkesin kendi hayatı var, ben hamile kaldım diye bana yardım etmek zorunda değil yani kimse :) Yapmamız gereken şeyler aslında kendimizin yapabileceği şeyler... Anne olmak kolay değil....
Annen de seni ikinci plana atar mı hiç, demek ki teyzene üzülüyor belki çok yoruluyor. Hem artık yaşlılar, belki bizden daha çok yorgun hissediyorlar ve her zaman öyle hissedecekler bundan sonra. ama biz hala yardım bekliyoruz belki biz bencillik ediyoruz
benim kardeşim kız :) ama annem o çalışıyor çok yoruluyor diyor, bende ilk çalışmaya başladığımda acaba aynı şeyleri bana yapıyor muydu bilmiyorum, belki o kadar bencilim ki bunları göremiyroum
Ya annem benim için 4 saat yol gitti, bebek yatağını aldı ve evime yerleştirdi, sonra beyaz eşya dülkkanlarını gezip çamaşır makinası aldı. 4-5 tane hırka örmüş,patik falan da örüyor şimdi. ben alma ne olur dönünce beraber alırız desem de arada beğendiği şeyleri alıyor bebek için. Misal öğrenci belgesi lazım olsun okuluma gider alır, göndermem gereken yere gönderir. Ya da başka bir belge... Her zaman yanımda olmuştur. ama benim için bu kadar yorulmasına üzülüyorum ve kardeşimin kaldığı yere çok yakın olduğu için bir şey sormasını istedim ama kardeşimin hiç fırsatı olmadı ve buna kırıldım. GErçi kardeşim de her zaman bana destek olmuştur ve aslında eminim, cidden yoğun olmasa ve ben acil desem önce gidip onu halleder. Ben acelesi yok ki dediğim için ertelenmiş de olabilir. ama gelin görün ki ağlayacak alınacak yer arıyorum, belki de şu tadilat işleri yüzündenuffffffffffff psikolojim mi kötü yoksa 3. tremester zor mu geçiyor .bir ağlıyorum bir gülüyorum.
arkadaşlar merhaba,kök hücre için kordon kanını aldırtmayı düşünüyoruz..bu konuyla ilgisi olan arkadaşlar var mı? bir ara tv'de görmüştüm,devlete ait olan türkkök projesi hayata geçti diye..ankara'da bir hastanede sanırım ücretsiz olarak alıp saklıyolarmış..ben istanbuldayım,haftaya doktordan randevum var cerrahpaşa'da,o sırada sorucam..özel kuruluşlar da var..1000 eoro ya alıyolarmış,10 taksit yapılabiliyomuş..sonra her yıl 100 dolar sanırım ücret ödeniyo..biraz daha araştırma yapmam lazım..devlet alırsa daha ii olur tabi ama kimsenin çok fazla bilgisi yok..
benim hormonlar yine altust oldu internette sinirimi bozdu aglayip duruorum.
utu ile ilgili sey sordum. simdi ben bebegin kiyafetlerini yikayip utulemedim. annemi bekliyordum.ama bize gurcistanli bir kadin geliyo utuye ve temizlige kayinvalidem sofia utulesin anneni niye yorucaksin dedi. utu utudur dimi iyisi kotusu olmaz amac mikroplar olsun. sizcede beklemiyimmi o zaman annemi? bide mesela nasil yikayacagim ben bebegin kiyafetlerini? roxy denilen deterjan burda yok. proderm diye bisey var. yurtdisindaki arkadaslar hangi deterjani aldilar? kac derecede yikayacagim? ben hic basarili degilim bu yikama islerinde. daha gecende esimin konser kostumunu pembe yaptim korkuyorum. yani yemek memek konularinda iyiyimdirde bu camasir isini beceremiyorum sanirim. bide utuden hic anlamam iste. napiyim simdi ben?
kızlar şimdi annem aradı pzt geliyolar ne eksiğin var dedi salça v.s gibi sen nasılsın dedi sabah diyetisyene gittiğimi duymuş babamdan onu sordu mutfagını indirme ben gelince yaparım dedi bende gerek yok 2 kez kadın alıcam halledecek hepsini dedim
neyse uzatmayayım dimi :)
cici annelerrr hepinize günayın..dün pazarda alışveriş merkezinde gezindim eşimle.eve gelmemize yakın sanki alttan bişiy çıkıcak gibi baskı değilde aşaya doğru sanki iğne battı gibi..bi ka. defa oldu bu..sizdede oluyormu..bide sizin bebekleriniz çokmu hareketli.bi arkadaşım kaburgalarımı kırıcak demişti..benim öyle şiddetli hareketler hissetmedim çokta sık değil hareketleri ama harekette ediyo yani..bilemiyorum..şu erken doğum korkusu sardı iyce30:
Kızlar günaydın,
Dün kordon kanı konusu konuşulmuş. Ben kordon kanı saklayan hastanelerden birinde çalışıyorum ve bu konuda daha yeni bir seminer verildi hastane içinde. Ben sadece senin yzını alıntı yaptım ama vakit klmaz yazamazsam başka yazan arkadaşlarınkini almadım.
Şuan türkiyede devlet bu konuda yasa çıkarmaya hazırlanıyor ancak, özelde olsun, devlette olsun kordon kanınız için saklama değil bağışlama işlemi yapılıyor. Yani kordon kanını veriyorsunuz ( belli bir ücret ödyerek) bu kordon kanları ile bir veri tbanı oluşturuluyor. İhtiyaç halinde siz kendi kordon kanınızı alabilirsiniz diye birşey yok. Herhangi bir kordon kanından yararlanılıyor ve bunu kullanabilmek için de ayrıca ( 10.00 USD diye aklımda kalmış) ücret ödemeniz gerekiyor. Kısacası bence mantıklı bir olay değil.
Canım sen de benim gibisin. Ben de hiç anlamam çamaşırdan. Kendim ütü yapmaya kalktığımda ya kıyafeti yakıyorum yada daha beter buruşturuyorum. Ben de annemi bekliyordum ama annem ne zaman gelir falan belli olmaz. Şimdi kendim yıkayacağım ve eve gelen kadına ütületeceğim. Zaten bizim eşyları da o ütülüyor. Yıkama derecesine ben akıllandım kıyafetlerin içeriğine etiketine bakıyorum. orada yazan ortalama derecede yıkıyorum. Hiç birşey yazmıyorsa da 30 derecede yıkyınca birşey olmuyor. Ama Only dry clean yazıyorsa sakın yıkama. kuru temizlemeye ver.
canim bende bununla ilgili doktora soracaktim. burda dunyada tek bir kordon kani bankasi varmis tamnlamadim ama esimin ablasi soledi. neyse bana bu konuda birde arkadasimdan mail geldi ama cok uzundu hepsine bakamadim. simdi tam olarak hangi durumlarda kordon kani hastaligi iyilestiriyor? yada ne biliyim ciddi anlamda cozum gibi biseymi. ay hicbirsey bilmiyorum iste kisaca nedir bu.
haha valla cok faydali oldu bilgilerin. camasirin etiketine bakmak pek aklima gelmiyordu dogrusu. bende 40 derecede yikiyordum renk yakalayici mendille. ama renk yakalayici mendili bir kez unuttum hersey pembe oldu. simdide korkuorum. ee bari yikiyim bebegin camasirlarini kendim etikete bakarak. 90 derecede falan yikamak zorunda degilim dimi bunlari??
canim bende bununla ilgili doktora soracaktim. burda dunyada tek bir kordon kani bankasi varmis tamnlamadim ama esimin ablasi soledi. neyse bana bu konuda birde arkadasimdan mail geldi ama cok uzundu hepsine bakamadim. simdi tam olarak hangi durumlarda kordon kani hastaligi iyilestiriyor? yada ne biliyim ciddi anlamda cozum gibi biseymi. ay hicbirsey bilmiyorum iste kisaca nedir bu.
haha valla cok faydali oldu bilgilerin. camasirin etiketine bakmak pek aklima gelmiyordu dogrusu. bende 40 derecede yikiyordum renk yakalayici mendille. ama renk yakalayici mendili bir kez unuttum hersey pembe oldu. simdide korkuorum. ee bari yikiyim bebegin camasirlarini kendim etikete bakarak. 90 derecede falan yikamak zorunda degilim dimi bunlari??
geçmiş olsun canım..bebeğe zarar vermeyen bi antibiyotiktir...üzülme yani...
canım belki benim şekerim farklıdır...dr. illa bişey olcak demiyorum ama riske atamıyorum dedi...yani bebeğin eşi yaşlanabilir yada ani ölüm (allah korusun) olabilir demişti....bu benle alakalı bi durumda olabilir...ayrıca belki o tarihe kadar kendiliğinden suyun gelip daha erken doğumda yapabilirsin dedi..ve tansiyonunu hergün ölçtür küçük 9u gecerse hemen doğuma alırız dedi...
cnm dün aktara dordum hamıleyken ıcılmez bu cay dedı bebege zararı olabılır dedı zaten sunun surasında 1 ay kaldı gerek yok bole seyler ıcmeyeCanım biliyorsun bazı çayları hamileyken içmeyin diyorlar. Adaçayı mesela. Söktürücü özelliği olan bazı çaylar. Zeytin yaprağının nelere faydalı olduğuna bakınca da zararlı gelmiyor. Şeker ve kolesterolü düşürüyor. Ben doktorumu arayıp sordum ama sen de sor istersen. Bu arada kuru zeytin yaprağını aktarlarda bulabilirsin. Ben tazesiyle de denedim ama kurusu gibi demlenmiyor. Kurusu daha etkili diye okudum zaten. Bir fincana 3 yaprak...
Benim duyduğuma ve okuduklarıma göre sakarin bebeğe geçiyor ama zararı bulunamamış. Yine de kullanmam tabii. Aspartam ise kesinlikle bebeğe geçmiyormuş. Bir kere de burada sormuştum aspartamda fenilalanin diye bir madde var ben onun zararı var mı onu çok merak ediyorum. Belki de en iyisi risk almamak. Zaten 3-4 gün içtim. Bu keyif bana yetsin. :) Ama normal kolayı deneyip şekerimi kontrol etmeyi düşünüyorum. :)
Tabii ki sor canım. Ben de sordum. Ama doğrusu ilk defa doktoruma bir şey sordum. Ben bunu internetten değil, güvendiğim bir arkadaştan duymama rağmen emin olamadım. Duyduğum her şeyi denemem ama bu diğer şeylere benzemiyor. Çünkü bu hamilelik şekeri bize değil bebeğimize zarar veriyor.O yüzden yaptım ve çok şükür pişman olmadım.
Ben de dediğim gibi 3-4 gün içtim ama bir daha diyet içmiycem. Çünkü şu ne yaptığı belli olmayan fenilalanini tamamen unutmuşum.Çocuklarda fazla tüketimi zeka geriliğine sebep olduğunu biliyorum. Ama hamilelikte plasentaya geçmiyor yazıyor diyabet vakfı sitesinde. Yine de risk almayalım.
Evet canım aktarda bulabilirsin hatta ben evden hiç çıkmadım, gittigidiyordan sipariş verdim ertesi sabah geldi. :)
Bu arada istediğimi içememek beni çok fazla etkiledi. Ben de 2 ay boyunca sadece ayran içtim. Arada da maden suyuna bol limon dilimleyip öyle içiyordum, tadını sevmediğimden limonla kapatıyordum. :) Onu da sıcak günlerde tavsiye ederim. Ama eğer yüksek tansiyon sorunun varsa doktoruna sor. Nedenini anlamadım ama diyetisyenim bana o yüzden fazla içme dedi.
bu arada isim onerisi sormak istiyorum sizlere, ben 'Cagan Ege' diyorum esim 'Kuzey' diyor sizce hangisi? ikiside degil diyorsanizisim soyleyin lutfen. simdiden tesekkurler
canım maşallah ya ama senin satında bi yanlışlık olmasın,erken döllenme falan,bu haftada bu kiloda olması muhteşem
,benimki öyle olsa hemen doğururum bi dakka beklemem valla...
senerd canım sabah alıntı yaptım ama altına yazmamaışım:)) hamişlik işte!
Canım ben de annemin teyzeme üzüldüğünün farkındayım ama sorun teyzem değil. Zaten ben de o kadar anlayışsız değilm. Teyzemin hastalığı çıkmadan önce de bir hayrını görmedim. Haa! allah var maddi anlamda çok yardımcı oldu. Ama benim derdim maddiyat değil. Manen yalnızım. Benim en çok bozulduğum nokta günlerdir aramayan annem eşimi arayıp yazlıkta bilmem kim arkadaişı bursadan 1+ 1 70.000 TL ye ev istiyormuş bir araştır demesi ve beni yada bebeği yada eşimi sormaması. ve bunun gibi başından beri devam eden düşüncesizlikleri. Şaşırdığım nokta ise benim annem normalde benim 5 yıl sonraki rahatımı bile düşünen bir kadınken bu dönemde bana karşı çok acımasız davranıyor. Ne oldu da böyle değişti onu çözemiyorum. Bana sürekli benin senin gibi hamileyken şu işi kendim yapardım bu işi bilmem ne yapardım falan diye sanki anormal kapris yapıyormuşum muamelesi yapması. Halbuki aramızda ki fark şu, o evde çalışmıyordu hamileyken. Ben hem sabah 08:30 -18:00 çalışıyorum hemde onun yaptığı işleri yapıyorum. ama dedeiğin gibi b çocuğu kimseye güvenerek yapmadım. o yüzden de ister bakmak istesin ister bakamam desin ben kendimi grantiye almak için bakıcı tutacağım. Zaten artık annemi öyle kabul ettiğimden beri üzülmüyorum duruma. Çok şükür eşim bana yardımcı oluyor. :))
canım seni çok tebrik ederim...allah analı babalı büyütsün..sağlıklı uzun ömürler versin...fırsat buldukça bize yaz..tecrübelerinden faydalanalım..ayrıca şunu merak ediyorum..erken doğum korkusu olduğu için..bebeğin küveze alındımı?
kızlaaarrrr :))
hepnizeee slmmm :)) malum pek giremiorum artık topiğe ama aklımda sizde deil desem yalan olur acaba doğum yapan varmı die? şöle atlaya hoplaya bi baktım genelde herşey iyi gözüküo... hiç bişeyi takmayın kafanıza ve kendinizi bebeğinizi düşünmeye verip booll bolll dinlenmenize bakın... :))
bu arada tecrübeyle sabittirr :)) unibaby yenidoğan ıslak mendill bol bol stoklayınn... bide bebek bezleri için ayrı bi çöp kovası alabiliosanız alın şu özel olanlardann yoksaa fenaaaaaa :))) ayrıca bol penye battaniye edinin ...
cnm bebeğim küveze girmedi Allah'a şükür hemen yanıma geldi... :))
aklıma daha geldikçe ya da ihtiyaçlar çıktıkça aldıklarımızın dışında hemen yazmaya çalışırım :)) bu arada bak yine bişey daha göğüs pompası şiddetle tavsiye edilir ve stoklamak üzere lansinohun saklama poşetleri :)))
şimdilik öptük sizi ve miniklerinizi :)))
kızlar çok takip edemediğimden özelden yazarsanız daha iyi iletişim kurabiliriz... :)
Senden haber aldıkça mutlu oluyrouz, ne de olsa forumun ilk bebeği o :) HEr şeyin yolunda olmasına çok sevindim, inşallah böyle de devam eder.
Sütün hemen geldi mi? Bazen endişe ediyorum süt konusunda ama sorun olmaz inşallah... Göğüs ucu kullanman gerekti mi mesela, alsak daha mı iyi olur?
Göğüs pompasını neden şiddetle tavsiye ediyorsun? Evde isek yine de alalım mı?
Minicik minicik yanaklarından öpüyorum, inşallah bize de kısmet olur kucağımıza almak :) Sevgiyle kalın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?