2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun canım, umarım biran önce kurtulursn kum sorunundan..
canım kendine bir meşgale bulsan..örgü falan yada başka hobiler..kitap oku mesela bol bol
bu arada isim onerisi sormak istiyorum sizlere, ben 'Cagan Ege' diyorum esim 'Kuzey' diyor sizce hangisi? ikiside degil diyorsaniz isim soyleyin lutfen. simdiden tesekkurler

bence Kuzey canım

canim annem 15 i falan gibi gelicek. yaa bi an sadece dusundum neden bosuna yorulsun kadin diye ama olmadi kadin utuler annem bidaha utuler:) cunku o kadar cok kiyafet varki. alexin hayranlarindan her konserde hediyeler geliyor. sanirim 6 aya kadar hergun baska baska giydirsem gene articak:)) bide doktor bebek uzun olucak dedi. esimde 1.90 kesin kucuk gelicek o kiyafetler.

dimi yerden goge kadar hakliyiz. ama burasi ilginc bi ulke cidden. musterimisin senmi bisey satiosun belli degil. para kazanmak gibi bir dertleri yok. musteri memnuniyeti bilmemne hic umurlarinda degil. sen ne hakla benimle kavga edersin hem bana acilmis seyi 60 euro pahaliya satiyorsun. aslinda ben basinda anladim esimede soledim ama o herseyde bole inanilmaz utangac. tabi soylemedi hicbisey. ama sora o bile delirdi. nasil sey anlamadim.

banada oluyor canim. bebek kafasini falan oynatiyor heralde:) benimde cok siddetli hareketleri canim. ozellikle gece yatiyorum karnim resmen biyerden biyere gidiyor aciyla uyaniyorum. ama sanirim bu uyaniklik ve hareket durumu doguncada ayni olucak o zaman hicde cekilir olmayacak:)) bebis sadece hareket edip seninle kungfu yapmiyorsa bir sorun yoktur canim. her bebek ayni olacak diye bisey yok.

gunaydin kizlar
gece uyuyamayanlara bende katildim. 3 te kalkdim 6.30 anca uyudum. 8 de oglum geldi anneee ben cok aciktim:)))) yataktan kalkmak cok zor geldi valla. gun boyu uykusuzum artik..

ahh ahh kiyamam. benimde buraya geldigimde uyuma duzenim degisti. ama uykumda sorun yok sukur. uyuyunca uyanamiorum.

Kızlar günaydın,

Dün kordon kanı konusu konuşulmuş. Ben kordon kanı saklayan hastanelerden birinde çalışıyorum ve bu konuda daha yeni bir seminer verildi hastane içinde. Ben sadece senin yzını alıntı yaptım ama vakit klmaz yazamazsam başka yazan arkadaşlarınkini almadım.

Şuan türkiyede devlet bu konuda yasa çıkarmaya hazırlanıyor ancak, özelde olsun, devlette olsun kordon kanınız için saklama değil bağışlama işlemi yapılıyor. Yani kordon kanını veriyorsunuz ( belli bir ücret ödyerek) bu kordon kanları ile bir veri tbanı oluşturuluyor. İhtiyaç halinde siz kendi kordon kanınızı alabilirsiniz diye birşey yok. Herhangi bir kordon kanından yararlanılıyor ve bunu kullanabilmek için de ayrıca ( 10.00 USD diye aklımda kalmış) ücret ödemeniz gerekiyor. Kısacası bence mantıklı bir olay değil.

Canım sen de benim gibisin. Ben de hiç anlamam çamaşırdan. Kendim ütü yapmaya kalktığımda ya kıyafeti yakıyorum yada daha beter buruşturuyorum. Ben de annemi bekliyordum ama annem ne zaman gelir falan belli olmaz. Şimdi kendim yıkayacağım ve eve gelen kadına ütületeceğim. Zaten bizim eşyları da o ütülüyor. Yıkama derecesine ben akıllandım kıyafetlerin içeriğine etiketine bakıyorum. orada yazan ortalama derecede yıkıyorum. Hiç birşey yazmıyorsa da 30 derecede yıkyınca birşey olmuyor. Ama Only dry clean yazıyorsa sakın yıkama. kuru temizlemeye ver.

:)))))))))))))))))))
uzatma tabi sonuçta annen veee artık senden bır annesın cektıgın sıkıntıları düşün annende senı dogurana akdar ve sonrasında aynılarını cektı
haklarını ödeyemeyizz :))))))
drajeler içinde erken cnm ben bebek sekerlerını nereye koyacagımı sasırdım erır dıye korkuyorum
ben lavanta istemıstım onlar seker koymus napım dolabada sıgmazlar ki bılemedım bı turlu ??????????

Son düzenleme:
günaydın kızlar.. zaman geçtikce hareket etmede zorlanıyorum artık yarın misafirim gelecek yatılı misafir oyüzden yemek falan yapmam lazım bu diyetli halimle ne yapabilirsem artık?? dün kıyafeylerini yıkadım bebişin bugün ütülemem lazım ki yarına ortalık toparlanmış olsun rahat rahat evi süpürebileyim... ama gel görki hava çok sıcaaaakkkk

evet arkadaşımın da öyleydi, kaburgalarımı kıracak bu çocuk derdi, dün gidip yeniden gördüm bebeği maşallah hala çok hareketli, daha 3 haftalık kafasını dik tutuyor, yatakta yan dönebiliyor he he :)

Benim bebeğim ise hiç canımı acıtacak bir hareket yapmıyor,yapmadı. içeride kıpırdanıyor, dönüyor... Bugünlerde biraz falz mı hareketli yoksa yeri daraldığı için ben mi daha çok hissediyorum emin değilim ama sık sık hissediyorum içimde onu... Dün gece üzerine yattım mesela, tepki vermedi, hay allah çocuğa zarar mı verdim diye düşündüm ama az önce yine kıpırdandı sorun yok sanırım :)

Geceleri uyku konusunda artık bende sorun yaşıyorum. Geceleri uyuyor ile uyumuyor arasında oluyorum ki ben gece lavobo için uyansam da iyi dinlenerek uyuyabiliyordum. 3-4 gün önce karnım birden büyüdü falan her şey değişiverdi :)

canim bende bununla ilgili doktora soracaktim. burda dunyada tek bir kordon kani bankasi varmis tamnlamadim ama esimin ablasi soledi. neyse bana bu konuda birde arkadasimdan mail geldi ama cok uzundu hepsine bakamadim. simdi tam olarak hangi durumlarda kordon kani hastaligi iyilestiriyor? yada ne biliyim ciddi anlamda cozum gibi biseymi. ay hicbirsey bilmiyorum iste kisaca nedir bu.

haha valla cok faydali oldu bilgilerin. camasirin etiketine bakmak pek aklima gelmiyordu dogrusu. bende 40 derecede yikiyordum renk yakalayici mendille. ama renk yakalayici mendili bir kez unuttum hersey pembe oldu. simdide korkuorum. ee bari yikiyim bebegin camasirlarini kendim etikete bakarak. 90 derecede falan yikamak zorunda degilim dimi bunlari??

valla ben dün yıkadım roxy matik almıştım ondan koydum 30 derece hassasta yıkadım.. zaten yeni kıyafetler lekeli değil oyüzden 30 derece yeterli olur dedim zaten ütüde yapılacağı için mikrobu kırılır dedim.. bu arada renk alıcı mendil mutlaka koyun kızlar acayip renk veren ürünler oluyo benim mendiller morlandı mavilendi :)

Canım şuan her hastalığın çaresi gibi lanse ediliyor kordon kanı ( kök hücre) ancak benim seminerden anladığım, daha kök hücre hakkında da tam bir kesşnleşmiş durum yok. Mesela allah göstermesin kanser durumunda kök hücre tedavisi deniliyor ama adamın bu konuda anllattığı bütün tedaviler birbiri ile çelişiyordu. O yüzden fake olduğu kanısındayım. Birtek organ üretimi konusunda biraz mantıklı geldi ama düşünsene sen kordon kanını saklasınlar diye dünyanın parasını ödetyeceksin, yetmeyecek yıllık aidat ödeyeceksin. İşin düştü hem kendi kordon kanını kullanamadığın gibi bir de kullanabilmek için çok çok daha fazla para ödeyeceksin ki daha kesin olmayan yöntemler için.

Ammaaannnn!! sakın 90 dereceye falan atma. Gerek yok. Zaten ütü yapılınca mikrobu kırılır. Makinanda bebek programmı varsa onda yıka bir de. Benimkinde yok ama enneminkinde var. Zaten aynı sitede oturuyoruz o yüzden ben götürüp annemin makinasında yıkayacağım. Sonrada kadınaütületeceğim.

cnm senın bebegın kılo ne kadar senın seker etkılemıyo kılosunu galıba ??

cnm dün aktara dordum hamıleyken ıcılmez bu cay dedı bebege zararı olabılır dedı zaten sunun surasında 1 ay kaldı gerek yok bole seyler ıcmeye

bu arada isim onerisi sormak istiyorum sizlere, ben 'Cagan Ege' diyorum esim 'Kuzey' diyor sizce hangisi? ikiside degil diyorsaniz isim soyleyin lutfen. simdiden tesekkurler

ıkısıce cok güzel ama çağan ege koy bu aralar kuzey ısmını koyan cok

senerd canım sabah alıntı yaptım ama altına yazmamaışım:)) hamişlik işte!

Canım ben de annemin teyzeme üzüldüğünün farkındayım ama sorun teyzem değil. Zaten ben de o kadar anlayışsız değilm. Teyzemin hastalığı çıkmadan önce de bir hayrını görmedim. Haa! allah var maddi anlamda çok yardımcı oldu. Ama benim derdim maddiyat değil. Manen yalnızım. Benim en çok bozulduğum nokta günlerdir aramayan annem eşimi arayıp yazlıkta bilmem kim arkadaişı bursadan 1+ 1 70.000 TL ye ev istiyormuş bir araştır demesi ve beni yada bebeği yada eşimi sormaması. ve bunun gibi başından beri devam eden düşüncesizlikleri. Şaşırdığım nokta ise benim annem normalde benim 5 yıl sonraki rahatımı bile düşünen bir kadınken bu dönemde bana karşı çok acımasız davranıyor. Ne oldu da böyle değişti onu çözemiyorum. Bana sürekli benin senin gibi hamileyken şu işi kendim yapardım bu işi bilmem ne yapardım falan diye sanki anormal kapris yapıyormuşum muamelesi yapması. Halbuki aramızda ki fark şu, o evde çalışmıyordu hamileyken. Ben hem sabah 08:30 -18:00 çalışıyorum hemde onun yaptığı işleri yapıyorum. ama dedeiğin gibi b çocuğu kimseye güvenerek yapmadım. o yüzden de ister bakmak istesin ister bakamam desin ben kendimi grantiye almak için bakıcı tutacağım. Zaten artık annemi öyle kabul ettiğimden beri üzülmüyorum duruma. Çok şükür eşim bana yardımcı oluyor. :))

Kızlar herkese merhaba.
ben de şu gecelik, pijama işini sonunda hallettim. 36. haftadayım hastane çantam anca hazır

canım maşallah ya ama senin satında bi yanlışlık olmasın,erken döllenme falan,bu haftada bu kiloda olması muhteşem
,benimki öyle olsa hemen doğururum bi dakka beklemem valla...

saol canım satta yanlışlık yok oğlum tosun oldu valla ben de dedim doktora şakasına. şu anda doğsa her şeyi çok iyi ama yine de 2 hafta daha durması akciğerleri için çok önemli dedi. zaten biraz daha beklesin de annesi gibi aslan burcu olsun hatta benim doğum günüm 28 temmuz belki aynı güne bile denk gelir

Çok güzel yazmışsın, insanın yaşı ne olursa olsun annesinden ilgi bekliyor işte. İnşallah hep böyle olur ama annem benim hem maddi hem manevi olarak hep yanımdaydı(cidden Allah razı olsun) o yüzden kendimi düşünerek cevap yazdım, ben hem hamilelikten hem yaşadığım küçük sorunların gözüme dev gibi görünmesinden dolayı biraz duygusalım, o yüzden alınacak yer arıyorum. Ama ayakkabılarımı çıkartıp, annemlerin gözünden baktığımda onlara da hak veriyorum. Sanırım kayınvalidem çok ilgili ve annem daha az ilgili olsaydı yine kırılırdım, sen çok güzel ifade etmissin. Annelerimizden ilgi bekliyoruz ne olursa olsun, yaşımız kaç olursa olsun... Sanırım annen de eşine güveniyor. Beni her zaman çok merak eden annem ben evlendikten sonra eşimi arayıp haaa iyi misiniz tamam diyen bir insan oldu. Ben bundan eşime çok güvendiği sonucunu çıkartıyorum, belki annende nasılsa eşi yanında ve o halleder diye düşünüyordur.

Ne olursa olsun bizi bilerek yüzüstü bırakacaklarına inanmıyorum annelerimizin... Kesinlikle bizim göremediğimiz nedenleri vardır. Belki hayatları boyunca çlaıştılar, yoruldular şimdi dinlenme vakti diyorlar... Bilemiyorum ama bizim göremediğimiz nedenleri olduğuna inanıyorum. Sen yine de ilişkinizin kopmasına izin verme bence. Benim anneannem de hep, daima, her koşulda dayımın yanında olmuş :) O yapamaz, ona yardım edelim :) Halbuki güçsüz olması gereken kız çocuk değil mi he he :) Belki de bunu yaşadığı için annem daima yanımızda, biz ne yaparsak yapalım bize arkasını dönmüyor,küsmüyor yardım etmeye devam ediyor. Ben annemi çok özledim, umarım dönmeden bir kez daha görebilirim Uzakta olmak çok kötü. Her gün konuşyoruz ama hamileliğimde gidip bir tabak çorbasını içebilmeyi, benim için endişelenmesini yaşamayı, üzülünce ona sarılmayı çok isterdim. Allah annelerimize uzun ömürler verir inşallah... Sanırım anne olmaya bile hazırlansam hala küçük bir çocuğum ve ona ihtiyaç duyuyorum. Çok şansılınız anneleriniz yanınızda... normalde ayda bir,iki ayda bir gidiyordum tr ye ama hamile kaldıktan sonra uçağa binemedim heralde 9 aydır görmüyorumdur...

kızlaaarrrr :))

hepnizeee slmmm :)) malum pek giremiorum artık topiğe ama aklımda sizde deil desem yalan olur acaba doğum yapan varmı die? şöle atlaya hoplaya bi baktım genelde herşey iyi gözüküo... hiç bişeyi takmayın kafanıza ve kendinizi bebeğinizi düşünmeye verip booll bolll dinlenmenize bakın... :))

bu arada tecrübeyle sabittirr :)) unibaby yenidoğan ıslak mendill bol bol stoklayınn... bide bebek bezleri için ayrı bi çöp kovası alabiliosanız alın şu özel olanlardann yoksaa fenaaaaaa :))) ayrıca bol penye battaniye edinin ...

cnm bebeğim küveze girmedi Allah'a şükür hemen yanıma geldi... :))

aklıma daha geldikçe ya da ihtiyaçlar çıktıkça aldıklarımızın dışında hemen yazmaya çalışırım :)) bu arada bak yine bişey daha göğüs pompası şiddetle tavsiye edilir ve stoklamak üzere lansinohun saklama poşetleri :)))

şimdilik öptük sizi ve miniklerinizi :)))

kızlar çok takip edemediğimden özelden yazarsanız daha iyi iletişim kurabiliriz... :)

Senden haber aldıkça mutlu oluyrouz, ne de olsa forumun ilk bebeği o :) HEr şeyin yolunda olmasına çok sevindim, inşallah böyle de devam eder.
Sütün hemen geldi mi? Bazen endişe ediyorum süt konusunda ama sorun olmaz inşallah... Göğüs ucu kullanman gerekti mi mesela, alsak daha mı iyi olur?
Göğüs pompasını neden şiddetle tavsiye ediyorsun? Evde isek yine de alalım mı?

Minicik minicik yanaklarından öpüyorum, inşallah bize de kısmet olur kucağımıza almak :) Sevgiyle kalın...

Bebeğimin İlk Günlüğü / Dikkat Bebek Var! isimli kitabı inceleyeniniz varsa bana yorumlarını yazabilir mi?

sütüm geldi cnm... zaten ilk günlerde sen geldiğini görmüosun ama bebeğin bi iki damla bile çekmesi ilk zamanlarda ona yetio ... rahat olmak en iyisi sakın olumsuz şeyler düşünmeyin...
ben göğüs ucuna ihtiyaç duymadım henüz herşey yolunda şimdilik...

ilkgünler bebeğin emme gücü çok yoktu bizim göğsü tam boşaltamıodu... o yüzden kalanı boşaltmak için çok gerekli yoksa ödem oluşabilir memede... benim bi kez anormal sertleşmişti hemen çekmem gerektiğini sölediler çokta işime yaradı... bende hep evdeyim ama bu onunla ilgili deil pek malesef... yani bu benim başıma geldi sonuçta belki sizde farklı olur ama benim işime çok yaradığı için sizinlede paylaşiim dedim :))

Kızlar giremiyorum artık, aklım sizlerde valla ama full dinlenme modundayim.
Dünkü doppler kontrolum iyi gecti kan akımı ve su miktarı şimdilik normal. Suda azalma olmuş ama hala kabul edilebilir bir sinirdaymis. Ama çok yakın takip edilmeliymisim suda daha fazla azalma olmamalı.
Günde 3 lt suyu geçecem, sıcakta kalmayıp terlememeye dikkat edecem ve bol dinlemme...
Ben de evde yatıyorum genelde...
He bir de doktor gidişatına göre 37. Haftada doğumun planlanır gibi dedi. çok da fazla beklemek istemiyor. Riske atmaya gerek yok diyor. ben de en azından 38 i görsek de 2500gr fln olsun istiyorum bebisim; Allah insallah saglikla kavuşmayı nasip eder. Dogum en geç 20-25 Temmuz gibi, tabi durumumuzda yani degerlerde kötüye giden birsey olmazsa...
doktor bu sekilde diyor; he birde cmtsi başka bir doktora da randevu aldık ayrıntılı ultrasona gittiğimiz doktora... Bakalım o ne diyecek, o da aynı seyleri söylerse en geç 38 de alınması gerek derse en azından bizim de icimiz rahat edecek, yani iste tek doktorla kalmayalım teyit edelim mantığı:))
İcimiz rahat olsun da gerisi de allah a emanet zaten.

Bizden böyle kızlar ben pek ortalarda gozukmeyecem ama 2hafta sonra fln dogum haberi verebilirim sizlere hayirlisiyla...

Bu arada herkes iyidir umarım, başka dogum yapan yok değil mı???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…