2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

al iste benimkisi de ayni :) herseye karisir bi susmak bilmez simdi gelirse herseye karisicak ve sinirlerim alt üst olucak. benimde annemle kardesim gelicekler babam ben rahat ediyim diye gelmiyo ama esim kendi babasini cagirabiliyo yok böyle bisey yaaa

al benden de o kadar hamile kaldigimi ögrendigim zaman burdaydilar zaten yeteri kadar stresli gecmisti daha o zamanlardan düsünüyodum dogumuma gelmesin diye ama simdi yine karistirmaya calisiyo ortaligi esimi de anlamiyorum niye ikide bi soruyo ben hic o konuda konusmuyorum annesiyle. aslinda onlari istemedigimi bal gibi biliyo ama anlamamazliktan geliyo galiba. kendi babam bile gelmiyo ben rahat edemem diye ve ben bunu her zaman söylüyorum esim de duyuyo yani :) offff offff ne zor bisey bu yaaa insallah gelmezler de bebegimin ilk zamanlarini huzurlu bi sekilde geciririz.

hem iyi niyetle gelmek isteyen bi insan olsa simdi gelebilir mesela ben bütün gün yatiyorum yemek bulasik camasir temizlik islerine yardim edebilir ama onun niyeti kötü illa ki annem gelince gelicek.

ayy herkes kaynanadan şikayetçi benim derdim annemle gerçi geçenlerde gelmiyor diye dert yanmıştım ama şu sebeptendi:şimdi benm annem gelip yerleşmeyi düşünüyor resmen!!ona kalsa haziranda gelcek bir daha da gitmeyecekti!!ben de şimdi gel biraz kal doğuma bi daha gelirsin deuince bozuldu daha bişey diyemiyor!!benim annem çok zzor mutlu oluyor,sıkılıyor herkes onunla ilgilendin istiyor.onu gezdirelim bi yerlere götürelim o varlken birileri gelsin ..sıkılmasın da kendisi..çok zor bir kadın anlatamam!!biz de çok iyi anlaşamayız ezelden beri!kocamda gerilir aramızdaki bu elektrikten hep allahtan sakin biri de annemle aralarında hiç sorun çıkmadı şimdiye kadar bi de annem çekinir eşimden...anlıycanız annem varken üçümüz de çok mutlu olamayız!!biz yeni evliyken gelip 1 ay kalmıştı!!bir de bir sürü trrip yağmıştı bize ben artık gelip uzun kalmasını istemiyorum doğuma çok az kala gelsin kısa sürede de gitsin istiyorum bakalım nıolcak?anneme kalsa bize yerleşip çocuğa da bakacak ben işe giderken ama ben istemiyorum nasıl isteyeyim bu şartlarda ??
siz kaynanalardan dertli ben annemden (

ben dün akşam ilk hediyem formunu doldurdum nihayet)burda e bebek mağazası olmadığı için kargo gelcek 5tl karşılığı olarak kabul ettim ...)

şundan dolayım diyorum bende 5 tl iye hatırlıyoırum..ama adam benden 5 buçuk istedi..ve ben 5 tl hazırlamışltım...bozuğpum yoktu...o 5 kuruş için komşuya gittim yok..adama diyorum 5 diye hatırlıyorum 5 olmazmı diye yok diyo cebimdenmi vereyim ben diyor azarlar gibi sinirim bozuldu kapıcıya gittim istedim en sonunda...

hemen hemen aynı duyguları yaşamış..bak senden bi önceki yorumda bana ait...bende baştan beri stresliyim ama en çokta arkadaşlarının lafından dolayı şimdi annesini pek istemiyor gibi ..birde bebek için..benim için olduğunu sanmam

gelişimci- canım 5 tl hatta 4.96 tl fatura da verdi..dün gelmişti. ayıp valla.. nolur 50 kuruş verse ölür mü hamile kadına yaptığına bak.. bazı insanlar çok aksi oluyolar yaaa

benim kayınval,dem oğlum 20 günlükken geldi 40 ım çıkana kadar kaldı
ki ben her işimi hallediyordum sütüm tam gelmişti bebek iyiydi evi temizliyor yemek yapıyordum
yine de beni depresyona sokmayı başardı 3 haftadan sonra
o yüzden mümkünse bu sefer hiç uğraşamam gelsin 2 gün görsün gitsin bi de sıcaklarda hiç uğraşamam
artık değişti zaman devran döndü o zman bana yaptıklarına artık izin yok kimle papaz oluncaksa olurum valla sonuçta benim ailem önemlidir
gelmiyom de se bile ayy olur mu gel demem o kadar yani

poff karisik desene. bilmemekte kotu sora pisman olmak hic istemiyorum. bizim hastanenin sitesinde kordon kanlari ucretsiz saklaniyor yaziyordu ama bilmiyorum saklasinlar yani zaten dogum cok pahali. cidden bana kalsa trye giderim dogum yapmaya. gerci haftaya gorucez hastaneyi anlaticaklar bize nasil oluyor dogum falan ama bana hersey oldugu gibi oda sacma pahali ama konforsuz geldi.

acaba cebe mi indircek 50 kuruşu?50 kuruş için o kadar konuşmaya değer mi ne ayıp etmiş!!

gelişimci- canım 5 tl hatta 4.96 tl fatura da verdi..dün gelmişti. ayıp valla.. nolur 50 kuruş verse ölür mü hamile kadına yaptığına bak.. bazı insanlar çok aksi oluyolar yaaa

acaba cebe mi indircek 50 kuruşu?50 kuruş için o kadar konuşmaya değer mi ne ayıp etmiş!!

ben telaştan faturayıda sormayı unuttum..hiç samimi olmadığım komşulardan 5 kuruş istedim..onlardada yoktu...üstelik bizim evde asansör yok..4 kat indim çıktım kapıcıya..kan ter içinde kaldım..üstelik adamın suratıda beş karıştı..çok moralim bozuldu....hem normal kargo değğildi gibi ups mi ne yazıyor arabada ..o kargomu tam bilemdim....banada cebe atcak gibi geldi..hem suçlu hem güçlü..beni mahvetti....

ups de bir kargo şirketi diğerleri gibi...adam pislik yapmış resmen vicdansız!!olan olmuş artık üzme kendini allahından bulsun..

valla benim kayinvalidemle bir problemim yok. belki ben takmiyorumdur. yani mesela profesor gibi herseyi o biliyor. bazen kendini doktor saniyor. doktorun dediklerine bile dogru degil diyorD ben 3 cocuk dogurdum. alexandrosta sinirleniyor bagirip duruyor. bende susturuyorum dalga geciyorum surekli. bagirma kadina yahu diye. oda beni cileden cikarmayi bitek bu kadin basariyor diyor. cidden cok komik eger kafaya takan biri olsam delirir insan ama ben hic sallamam guler dalga gecerim. bitek ben biraz cocuk gibiyim konusmalarim falan ondan daha bole anne gibi bana karsi hani arkadas falandan ziyade. bildigim seyleri bana ogretmeye kalkar on saat anlatir. gerci bazen iyi oluyor. ok cogu zaman annem burda olmadigi icin evle ilgili cogu seyi ondan ogrendim. mesela kendi evine oda yapti binbir hevesle:)) ben gece eglenmeye yada esimi dinlemeye gittigimde eva kalsin diye. yatak falan aldi nerdeyse bizim evden daha cok hazir onun evi. hehe. diyorum ben bebegi emziricem nasil birakicam orda. ama o inaniyor ben en fazla 1 2 ay emzirirmisim. artik kimse emzirmiyormus. sutte gelmiyormus yediklerimizden dolayi:)) ne desem nafile gorursun dogunca diyor. napiyim gulup geciorum bende tamam gorursun 2 yasina kadar emziricem diyorum. ama bizim eve ben surekli cagiririm. pek gelmez. ama ilginctir bi isim oldugunda cagirdigimda gelir. yardim etmeye bayiliyor. ama onun disinda cagirinca gelmez. haha isin komigi biz hergun gidiyoruz ama birakamadik. ne isim olsa esime yaptiramasam onu ariorum. o esimi arayip yaptiriyor zorla. ama dedigim gibi inanilmaz bir kabul etmeme herseyi ben biliyorum deme durumu var. asla baskasinin solediklerini kabul etmiyor. gerci bende oleyim. hehe alexin isi zor annesi aslan, esi aslan, simdi kizida aslan olucak. hayatindaki 3 kadin aslan. dedigim dedik:)) ama uyumluyum ben yani ben cok takmam genelde yaslilarla iliskilerim iyidir. annemin arkadaslari ilede ole. cunku biliorum onlar genc degiller ve tavirlari inandiklari seyler cok farkli, hatta komik. ama mutlaka bazi karakterler vardir katlanilmaz. isallah hepiniz cozersiniz problemleri kayinvalidelerle kizlar. ama cozmesenizde demek istedigim mecbur kalirsaniz gulup gecin:) ise cidden yariyor. su an icin tabi. bebek dogunca ne olur bilemem. bi bakmissiniz benim bile sinirlerim gerilmis:)

arkadaslar öğretmen olanlar 37.haftanın çalışmaz raporunu almaya gerek varmı sizce sonuçta tatildeyiz gerekmez gibi

gelisimci bende sinir oldum simdi adama canim. bazi insanlarda gercekten hic insaf olmuyor. bizde burda cok kosturduk bazi islemler icin kac ay. her goren bankada iste devlet ofisi olsun vs her goren bize yerini verdi. postanede bi kadin elimdeki kagidi alip beni pttdeki kadina goturdu hamile gormuyormusun neden once onu almiyormusun diye. ki ben gercekten normaldim hani yorulmuyorum falan bu bekleme etme konularinda allaha bin sukur belkide hergun kosturmaktan alistim. neyse. bigun bir ofise gittik noter gibi burda yeminli tercume yapan. kuyruk odayi gecmisti yilan gibi sira halindeydi. girdik siraya. ama hava cok sicakti burda 40 derece civari havalar. iceridede klima yoktu biraz kotu hissetmeye basladim hemen bi cocuk esime dediki kuyrugun basina gidin sizi almak zorundalar. esim kuyrugun basina gitti dedi esim hamile tek bir kagit vericez verebilirmiyiz. adam arnavuttu ve burdaki arnavutlar turkiyedeki gibi degil. cogu insanlik ne bilmiyor caliyor adam olduruyor. herkes korkuyor onlardan. adam alt tarafi bir kisi fazla bekleyecek ki kuyrugun basinda. esime ben saatlerdir bekliyorum bisey yapamam sirami veremem dedi. alex ole bir sinirlendiki bir bakti adama bide sok olmus halde tabi. ben dedim bosver lutfen sonra yandaki officerin oraya gectik ama cikarken anladim 5 dakika daha bekleseydim kesin bisey olurdu sicaktan. iste bazi insanlar bole insafsiz ne diye yasiolar ben bilmiorum. senin adamada sinir oldum. keske butun verseydin o kostursaydi..

Son düzenleme:
Canım kendini suçlama hic çünkü bana ilk sordukları soru kaç kılo aldın oluyor, ben şimdiye kadar 13kg aldım, senin de bu civardaydi sanırım, doktor bazı bebekler buyumemekte ısrarcı oluyor gercekten dedi, çünkü ben isten ayrıldım biliyorsun gerçi gecen hafta biraz yoruldum ve moralim de çok bozuktu. Biraz da ona veriyorum sen dinlenmene moralini yüksek tutmaya dikkat et.
bebeklerin durumuna gelince canım 35. Haftalarda artık hic korkmuyoruz dedi, akciğer gelişimleri iyi düzeyde oluyormuş. Kuveze girer herhalde ama dedim 36. Haftalarda kuveze girmeme ihtimali daha yuksek merak etme dedi. kilosu en son 2100gr di benim, 2500gr olsa dedim o zaman gayet iyi bur durumda olur zaten diyor. ama bu saatten sonra büyüme göstermezse illa 2500 a ulaşmasını beklemenin bir anlami yok diyor.
Sen de canım olumlu senin haftan da gayet iyi ki evde dinlenmedesin zaten, bebegin yasar tabiki bunu hic düşünme. Bende erken olursa da kuvezde kalır artık sonu hayırlı olsun da diyorum. sende öyle duşun canım. Hem küçük bebekler daha çabuk kılo alıyorlar daha çabuk büyüyorlar. Cmtsi başka bur doktora daha gozukucez biz onun söylediklerini de yazarım sana canım....

arkadaslar öğretmen olanlar 37.haftanın çalışmaz raporunu almaya gerek varmı sizce sonuçta tatildeyiz gerekmez gibi

ben 32 haftalık raporunu verdim 10 haziranda sadece 1 hafta çalıştım seminerim olmadığı için şube müdürü bana 37 de almana gerek yok dedi ben de doğumda alcam sadece doğum yaptı raporunu.

ayyy allah bildiği yapsın o adamı ne diyeyim. ben ankardayım iş yerime geldi. 4,20 ücret, 0,76 kdv yazıyo upsden geldi, toplamda 4,96 ..

Canım bizde gelisim geriliği var yani bebekler 2-3 hafta geriden geliyor , kontrol altindayiz kan akımları ve su miktarı kontrol ediliyor bunlarda azalma olursa acil sezeyan gerekebilir. sorun olmadan böyle devam ederse de 37 -38 de dogum olacak gibi;ama bizim bebislerin kilosu düşük iste 37 de dogum olsa 35. Haftadaki ile uyumlu olacak kilosu. biz de en azından 2500 gr a ulaşsınlar diye dua ediyoruz, kuveze girmesinler insallah diye... Sizlerin dualarını da bekliyoruz tabi :))

Son düzenleme:
slm kızlarr
bugün tatilimizin son gün yarın dönüş var...
hergünkü gibi sizleri bi okuyayım dedim bişi kaçırmak istemiyorum...
bizde bi yaramazlık yok şükür herşey yolunda...
canım leke çıkarıcıyı kim dedi bilmiyorum ama sa8 diye bir ürünü var ben çok memnunum..
bebek kıyafetinde henüz kullanmadım ama diğer tüm lekelerde müthiş valla 20 TL

oh oh maşallah

cnm ehh benim aldığımda o üzerinde öyle yazıyo
birisi demişti bebek kıyafetlerindede kullandım renklilerde çok faydasını gördüm diye ama bumuydu acaba
sen bunu renklilerdede kullanıyomusun ve deterjan gözünemi konuyo bu

merhaba teyzoslar evım tadılattan cıktı hala toparlanmaya calsııyorum eksıkler cıkıyo tammlamaya calısıyoruz flan o sebeble sıksık gıremıyorum gırsemde yazamıyorum bıseyler ama takıpteyım
bugun oglusumla kontrole gıttık 34+1 haftalıgız kılomussa 2786 gr olmus masallh ogluma tahmını 40 gunum var doguma 1 kılo kadar daha alsa masallh ele avuca gelır kucuk olmasın korkarım bakarken ben kılolu ıstıyorum ınsallh allh gonlume gore verır saglıklı olsunda bebegım ınsallh hayrlısıyla gelsın tosun pasam herseyı hazır bebısımın beklıyoruz suanda oglumuzun gelmesını bırde nst ye gırdım hersey yolunda cıktı bebek ters degıl suanda yolundaymıs donmus yanı hyrlısıyla gel oglusumm....

devlete bağış yapıldığında ihtiyaç halinde 10.000 dolar mı ödeniyo diyolar? bize,onkimdeki kişi 70.000 tl ödemek gerektiğini söylediler..arada çok fak var..siz hangi şehirdesiniz? hangi hastane diye sorucam ama..:)

bugün yine aradım onkimi,aile bireyleri de ileride ücretsiz olarak yararlanabiliyomuş..ileride bebeğimin çocukları olduğunda onlar da ücretsiz yararlanabiliyomuş..

canım benim özel okul olduğu için ben çalışmaz raporunu aldım götüğrdüm..sizin durumu tam bilmiyorum

kimi insanlar insafsız..bazen göz göre göre otobüste yer bile vermiyolar..

ayyy allah bildiği yapsın o adamı ne diyeyim. ben ankardayım iş yerime geldi. 4,20 ücret, 0,76 kdv yazıyo upsden geldi, toplamda 4,96 ..

ben kesin nekadar olduğunu bilemedim .... nekadar olduğunu bilseydim bana yaptığı eziyetten dolayı burnundan fitl fitl getirirdim...komşularada rezil oldum 5 kuruşun peşine düştüm...

anladım canım hayırlı haberlerini bekliyoruz..inşallah bebeklriniz gelişir.....35te bile doğum olsa 2,5 kiloyu gecer canım bence....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…