ben eşime uzun süredir ima ediyorum....ayrıca o an agresfi olabileceğimi annesinin kalbini kırabileceğimi söylüyorum...birde eşim arkadaşlarından annesiyle tanışan oldu ve bu klişiler yeni doğum yaptı..eşime diyolarki: aman aman sakın annen kalmasın...sütü filan kesilir kadının diyolar...( eşimin annesini pek sevmemeişlerde)heralde eşimin kulağına küpe olmuştur..ayrıca benim kayınvalide biraz rahatına düşkündür..burda rahatı bozulur..belki ilk günler biraz kalır ama çok uzun kalamaz..ayrıca benim başka misafirlerimde olcak gibi...
ufff çok zor ama istemiyorsan gelmemeliler ve eşin de sana anlayış göstermeli, ailesiyle konuşmalı bence. Ben hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez bu konuda çok stres yaşadım, en büyük korkum kayınvalidemin doğuma gelmesiyd düşünün yani. Eşimle çok tartıştık, tamam boşanalım o zaman bile dedim, kendimi huzursuz hissettiğim şeylere zorlayamazsın beni dedim. O da tamam boşanırız ama bebeği üzmeyeceksin dedi. Şimdi kaygılarım azaldı çünkü kayınvalidem gelmiyor, tr ye dönünce gelebilir ama çok sık gelirse ve sinirlerim bozulursa bebeğimi alıp anneme yerleşmeye karar verdim he he :) Eşimde tamam ama merak etme gelmeyecekler diyor. Benimde eşim hiç konuşamaz ailesiyle, dua edelim sık gelmek istemesinler yani :)
Bütün bu olumsuzlukların yanında(yıllardır görmüyorum kayınvalidemi bu arada) geçen anneler gününde arayıp anneler gününü kutladım ve çok sıcak konuştu benimle, eşimde mutlu oldu bende rahatladım. Böyle davranırsa bana döndüğümüzde de gelmesini isterim aslında, onun tavrıyla alakalı. Çocuğum babaannesiz büyümesin hem :)
Eşinle konuş öyle ya da böyle ikna edersin, kendini huzursuz hissediyorsan gelmemeliler, sütün kesilir falan... İnşallah yluna girer..
al iste benimkisi de ayni :) herseye karisir bi susmak bilmez simdi gelirse herseye karisicak ve sinirlerim alt üst olucak. benimde annemle kardesim gelicekler babam ben rahat ediyim diye gelmiyo ama esim kendi babasini cagirabiliyo yok böyle bisey yaaa
al benden de o kadar hamile kaldigimi ögrendigim zaman burdaydilar zaten yeteri kadar stresli gecmisti daha o zamanlardan düsünüyodum dogumuma gelmesin diye ama simdi yine karistirmaya calisiyo ortaligi esimi de anlamiyorum niye ikide bi soruyo ben hic o konuda konusmuyorum annesiyle. aslinda onlari istemedigimi bal gibi biliyo ama anlamamazliktan geliyo galiba. kendi babam bile gelmiyo ben rahat edemem diye ve ben bunu her zaman söylüyorum esim de duyuyo yani :) offff offff ne zor bisey bu yaaa insallah gelmezler de bebegimin ilk zamanlarini huzurlu bi sekilde geciririz.
hem iyi niyetle gelmek isteyen bi insan olsa simdi gelebilir mesela ben bütün gün yatiyorum yemek bulasik camasir temizlik islerine yardim edebilir ama onun niyeti kötü illa ki annem gelince gelicek.
ben dün akşam ilk hediyem formunu doldurdum nihayet)burda e bebek mağazası olmadığı için kargo gelcek 5tl karşılığı olarak kabul ettim ... )
ufff çok zor ama istemiyorsan gelmemeliler ve eşin de sana anlayış göstermeli, ailesiyle konuşmalı bence. Ben hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez bu konuda çok stres yaşadım, en büyük korkum kayınvalidemin doğuma gelmesiyd düşünün yani. Eşimle çok tartıştık, tamam boşanalım o zaman bile dedim, kendimi huzursuz hissettiğim şeylere zorlayamazsın beni dedim. O da tamam boşanırız ama bebeği üzmeyeceksin dedi. Şimdi kaygılarım azaldı çünkü kayınvalidem gelmiyor, tr ye dönünce gelebilir ama çok sık gelirse ve sinirlerim bozulursa bebeğimi alıp anneme yerleşmeye karar verdim he he :) Eşimde tamam ama merak etme gelmeyecekler diyor. Benimde eşim hiç konuşamaz ailesiyle, dua edelim sık gelmek istemesinler yani :)
Bütün bu olumsuzlukların yanında(yıllardır görmüyorum kayınvalidemi bu arada) geçen anneler gününde arayıp anneler gününü kutladım ve çok sıcak konuştu benimle, eşimde mutlu oldu bende rahatladım. Böyle davranırsa bana döndüğümüzde de gelmesini isterim aslında, onun tavrıyla alakalı. Çocuğum babaannesiz büyümesin hem :)
Eşinle konuş öyle ya da böyle ikna edersin, kendini huzursuz hissediyorsan gelmemeliler, sütün kesilir falan... İnşallah yluna girer..
Canım şuan her hastalığın çaresi gibi lanse ediliyor kordon kanı ( kök hücre) ancak benim seminerden anladığım, daha kök hücre hakkında da tam bir kesşnleşmiş durum yok. Mesela allah göstermesin kanser durumunda kök hücre tedavisi deniliyor ama adamın bu konuda anllattığı bütün tedaviler birbiri ile çelişiyordu. O yüzden fake olduğu kanısındayım. Birtek organ üretimi konusunda biraz mantıklı geldi ama düşünsene sen kordon kanını saklasınlar diye dünyanın parasını ödetyeceksin, yetmeyecek yıllık aidat ödeyeceksin. İşin düştü hem kendi kordon kanını kullanamadığın gibi bir de kullanabilmek için çok çok daha fazla para ödeyeceksin ki daha kesin olmayan yöntemler için.
Ammaaannnn!! sakın 90 dereceye falan atma. Gerek yok. Zaten ütü yapılınca mikrobu kırılır. Makinanda bebek programmı varsa onda yıka bir de. Benimkinde yok ama enneminkinde var. Zaten aynı sitede oturuyoruz o yüzden ben götürüp annemin makinasında yıkayacağım. Sonrada kadınaütületeceğim.
şundan dolayım diyorum bende 5 tl iye hatırlıyoırum..ama adam benden 5 buçuk istedi..ve ben 5 tl hazırlamışltım...bozuğpum yoktu...o 5 kuruş için komşuya gittim yok..adama diyorum 5 diye hatırlıyorum 5 olmazmı diye yok diyo cebimdenmi vereyim ben diyor azarlar gibi sinirim bozuldu kapıcıya gittim istedim en sonunda...
hemen hemen aynı duyguları yaşamış..bak senden bi önceki yorumda bana ait...bende baştan beri stresliyim ama en çokta arkadaşlarının lafından dolayı şimdi annesini pek istemiyor gibi ..birde bebek için..benim için olduğunu sanmam
gelişimci- canım 5 tl hatta 4.96 tl fatura da verdi..dün gelmişti. ayıp valla.. nolur 50 kuruş verse ölür mü hamile kadına yaptığına bak.. bazı insanlar çok aksi oluyolar yaaa
acaba cebe mi indircek 50 kuruşu?50 kuruş için o kadar konuşmaya değer mi ne ayıp etmiş!!
ben telaştan faturayıda sormayı unuttum..hiç samimi olmadığım komşulardan 5 kuruş istedim..onlardada yoktu...üstelik bizim evde asansör yok..4 kat indim çıktım kapıcıya..kan ter içinde kaldım..üstelik adamın suratıda beş karıştı..çok moralim bozuldu....hem normal kargo değğildi gibi ups mi ne yazıyor arabada ..o kargomu tam bilemdim....banada cebe atcak gibi geldi..hem suçlu hem güçlü..beni mahvetti....
Canım kendini suçlama hic çünkü bana ilk sordukları soru kaç kılo aldın oluyor, ben şimdiye kadar 13kg aldım, senin de bu civardaydi sanırım, doktor bazı bebekler buyumemekte ısrarcı oluyor gercekten dedi, çünkü ben isten ayrıldım biliyorsun gerçi gecen hafta biraz yoruldum ve moralim de çok bozuktu. Biraz da ona veriyorum sen dinlenmene moralini yüksek tutmaya dikkat et.cnm Allah'a sukur kontrolun iyi gecmis;
darisi basima
kac gr olmus minnosun ?
cnm doktora ayrintili sorabildin mi? ben,m cok aklima takilan seyler var;
bebeklerimiz dogduktan sonra sorun yasarlar mi ? kuvezde kalacaklar mi? bir de neden bizim bebeklerimiz boyle oldu ? kendimi sucluyorum hep, calistigim icin mi oldu diyorum ? yoksa besleyemedim mi yavrumu? yoksa nedir :-((((( 16sinda gittigimde sorucam bunlari doktora
cnm 37-38 cok da farketmez sanirim; sen doktorunu dinle cnm? benim de icime dogan ben de 37 de falan yapicam sanirim dogumu
olsun; bebeklerimizin saglikli olsunlarda insallahh
arkadaslar öğretmen olanlar 37.haftanın çalışmaz raporunu almaya gerek varmı sizce sonuçta tatildeyiz gerekmez gibi
ben telaştan faturayıda sormayı unuttum..hiç samimi olmadığım komşulardan 5 kuruş istedim..onlardada yoktu...üstelik bizim evde asansör yok..4 kat indim çıktım kapıcıya..kan ter içinde kaldım..üstelik adamın suratıda beş karıştı..çok moralim bozuldu....hem normal kargo değğildi gibi ups mi ne yazıyor arabada ..o kargomu tam bilemdim....banada cebe atcak gibi geldi..hem suçlu hem güçlü..beni mahvetti....
canım benimde 25-27 temmzu gibi dr. doğumu ama ilk önce 23-24 demişti..haftasonu olacağı için günü erteledi..bakalım bugün yine kontrolüm var ama bence 22 side olabilir gibi geliyor bana..benim şekereden dolayı erken alıcak sizin sebep neydi? suyun azalmasımı?
canım leke çıkarıcıyı kim dedi bilmiyorum ama sa8 diye bir ürünü var ben çok memnunum..
bebek kıyafetinde henüz kullanmadım ama diğer tüm lekelerde müthiş valla 20 TL
oh oh maşallah
Kızlar günaydın,
Dün kordon kanı konusu konuşulmuş. Ben kordon kanı saklayan hastanelerden birinde çalışıyorum ve bu konuda daha yeni bir seminer verildi hastane içinde. Ben sadece senin yzını alıntı yaptım ama vakit klmaz yazamazsam başka yazan arkadaşlarınkini almadım.
Şuan türkiyede devlet bu konuda yasa çıkarmaya hazırlanıyor ancak, özelde olsun, devlette olsun kordon kanınız için saklama değil bağışlama işlemi yapılıyor. Yani kordon kanını veriyorsunuz ( belli bir ücret ödyerek) bu kordon kanları ile bir veri tbanı oluşturuluyor. İhtiyaç halinde siz kendi kordon kanınızı alabilirsiniz diye birşey yok. Herhangi bir kordon kanından yararlanılıyor ve bunu kullanabilmek için de ayrıca ( 10.00 USD diye aklımda kalmış) ücret ödemeniz gerekiyor. Kısacası bence mantıklı bir olay değil.
arkadaslar öğretmen olanlar 37.haftanın çalışmaz raporunu almaya gerek varmı sizce sonuçta tatildeyiz gerekmez gibi
gelisimci bende sinir oldum simdi adama canim. bazi insanlarda gercekten hic insaf olmuyor. bizde burda cok kosturduk bazi islemler icin kac ay. her goren bankada iste devlet ofisi olsun vs her goren bize yerini verdi. postanede bi kadin elimdeki kagidi alip beni pttdeki kadina goturdu hamile gormuyormusun neden once onu almiyormusun diye. ki ben gercekten normaldim hani yorulmuyorum falan bu bekleme etme konularinda allaha bin sukur belkide hergun kosturmaktan alistim. neyse. bigun bir ofise gittik noter gibi burda yeminli tercume yapan. kuyruk odayi gecmisti yilan gibi sira halindeydi. girdik siraya. ama hava cok sicakti burda 40 derece civari havalar. iceridede klima yoktu biraz kotu hissetmeye basladim hemen bi cocuk esime dediki kuyrugun basina gidin sizi almak zorundalar. esim kuyrugun basina gitti dedi esim hamile tek bir kagit vericez verebilirmiyiz. adam arnavuttu ve burdaki arnavutlar turkiyedeki gibi degil. cogu insanlik ne bilmiyor caliyor adam olduruyor. herkes korkuyor onlardan. adam alt tarafi bir kisi fazla bekleyecek ki kuyrugun basinda. esime ben saatlerdir bekliyorum bisey yapamam sirami veremem dedi. alex ole bir sinirlendiki bir bakti adama bide sok olmus halde tabi. ben dedim bosver lutfen sonra yandaki officerin oraya gectik ama cikarken anladim 5 dakika daha bekleseydim kesin bisey olurdu sicaktan. iste bazi insanlar bole insafsiz ne diye yasiolar ben bilmiorum. senin adamada sinir oldum. keske butun verseydin o kostursaydi..
ayyy allah bildiği yapsın o adamı ne diyeyim. ben ankardayım iş yerime geldi. 4,20 ücret, 0,76 kdv yazıyo upsden geldi, toplamda 4,96 ..
Canım bizde gelisim geriliği var yani bebekler 2-3 hafta geriden geliyor , kontrol altindayiz kan akımları ve su miktarı kontrol ediliyor bunlarda azalma olursa acil sezeyan gerekebilir. sorun olmadan böyle devam ederse de 37 -38 de dogum olacak gibi;ama bizim bebislerin kilosu düşük iste 37 de dogum olsa 35. Haftadaki ile uyumlu olacak kilosu. biz de en azından 2500 gr a ulaşsınlar diye dua ediyoruz, kuveze girmesinler insallah diye... Sizlerin dualarını da bekliyoruz tabi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?