canım, iyi güzel haberlerle gelmişsin. umarım bizde 2 hafta sonra seni hala hamile olarak görürüz. bu gidişle sen bizi bile geçecen galiba:) bu arada, kızınada maşallah demeyede unutmayalım:)
ya, benim kuzumda artık beni hiç uyutturmuyor, hep hareket içinde. yakında beni delip geçecek galiba. hiç annesini umursamıyor, ne gücü varsa ittiriyor:)
oh oh maşallah
herkese merhaba
bugün sabah kahvaltıdan sonra sofradan kalktım ve annem arkan ıslanmış dedi.ben de hemen gidip baktım baya bi suyum gelmişti.(annem ter sanmış malum havalar çok sıcak) apar topar hastaneye gittik hemen ultrasonda suyuma bakıldı ve yeterli olduğunu söyledi.küçük bir sızıntının olabileceğini ama şükür ki akıntının kesildiğini söyledi doktor.zaten erken doğum riskim olduğundan ciğer geliştirici iğne verdi. şimdi 12 saat arayla 4 doz vurulucam.sanırım burda da venüs vurulmuştu bu iğneden başka vurulan var mı?(çok korkuyorum yaaa)
bir de bu iğneyi vurulduktan sonra erken doğum olmasa yani bebek zamanında gelse bu iğnelerin bir zararı olur mu?
ben şimdi ne yapıcam yaaa.canım burnumda oturan boğalar gibiyim kendimden sıkıldım artık allahım şu günler çabucak geçsin bebeğim zamanında gelsin inşallah.
sizde dua edin erken doğum olmasın.
hepinizi kucaklıyorum
tabii canım kadın doğum doktoruma sordum zaten. hiçbir sakıncası yok dedi. siz de sorarken miktarını sorabilirsiniz. ben onu unutmuşum. 3 fincan içiyorum ama dokunur mu bilmiyorum. gerçi bu siyah ve yeşil çay gibi değil, nedense çok güveniyorum bu çaya :) ama kafasına takılan sorabilir...
Doğumun zamanı önemli evet ama hani doktorlar diyorlar ya kendiliğinden gelmeme olasılığı da var, sezeryan olabilir 38. haftada diye. Benimki onu da demiyor. bekleyip görcez diyor. Her konuda çok telaşlı ama doğum konusunda belki de beni de heyecanlandırmamak için böyle çok rahat konuşuyor. :)
cnm senın bebegın kılo ne kadar senın seker etkılemıyo kılosunu galıba ??
cnm dün aktara dordum hamıleyken ıcılmez bu cay dedı bebege zararı olabılır dedı zaten sunun surasında 1 ay kaldı gerek yok bole seyler ıcmeye
ıkısıce cok güzel ama çağan ege koy bu aralar kuzey ısmını koyan cok
kızlaaarrrr :))
hepnizeee slmmm :)) malum pek giremiorum artık topiğe ama aklımda sizde deil desem yalan olur acaba doğum yapan varmı die? şöle atlaya hoplaya bi baktım genelde herşey iyi gözüküo... hiç bişeyi takmayın kafanıza ve kendinizi bebeğinizi düşünmeye verip booll bolll dinlenmenize bakın... :))
bu arada tecrübeyle sabittirr :)) unibaby yenidoğan ıslak mendill bol bol stoklayınn... bide bebek bezleri için ayrı bi çöp kovası alabiliosanız alın şu özel olanlardann yoksaa fenaaaaaa :))) ayrıca bol penye battaniye edinin ...
cnm bebeğim küveze girmedi Allah'a şükür hemen yanıma geldi... :))
aklıma daha geldikçe ya da ihtiyaçlar çıktıkça aldıklarımızın dışında hemen yazmaya çalışırım :)) bu arada bak yine bişey daha göğüs pompası şiddetle tavsiye edilir ve stoklamak üzere lansinohun saklama poşetleri :)))
şimdilik öptük sizi ve miniklerinizi :)))
kızlar çok takip edemediğimden özelden yazarsanız daha iyi iletişim kurabiliriz... :)
Kızlar günaydın,
Dün kordon kanı konusu konuşulmuş. Ben kordon kanı saklayan hastanelerden birinde çalışıyorum ve bu konuda daha yeni bir seminer verildi hastane içinde. Ben sadece senin yzını alıntı yaptım ama vakit klmaz yazamazsam başka yazan arkadaşlarınkini almadım.
Şuan türkiyede devlet bu konuda yasa çıkarmaya hazırlanıyor ancak, özelde olsun, devlette olsun kordon kanınız için saklama değil bağışlama işlemi yapılıyor. Yani kordon kanını veriyorsunuz ( belli bir ücret ödyerek) bu kordon kanları ile bir veri tbanı oluşturuluyor. İhtiyaç halinde siz kendi kordon kanınızı alabilirsiniz diye birşey yok. Herhangi bir kordon kanından yararlanılıyor ve bunu kullanabilmek için de ayrıca ( 10.00 USD diye aklımda kalmış) ücret ödemeniz gerekiyor. Kısacası bence mantıklı bir olay değil.
Kızlar giremiyorum artık, aklım sizlerde valla ama full dinlenme modundayim.
Dünkü doppler kontrolum iyi gecti kan akımı ve su miktarı şimdilik normal. Suda azalma olmuş ama hala kabul edilebilir bir sinirdaymis. Ama çok yakın takip edilmeliymisim suda daha fazla azalma olmamalı.
Günde 3 lt suyu geçecem, sıcakta kalmayıp terlememeye dikkat edecem ve bol dinlemme...
Ben de evde yatıyorum genelde...
He bir de doktor gidişatına göre 37. Haftada doğumun planlanır gibi dedi. çok da fazla beklemek istemiyor. Riske atmaya gerek yok diyor. ben de en azından 38 i görsek de 2500gr fln olsun istiyorum bebisim; Allah insallah saglikla kavuşmayı nasip eder. Dogum en geç 20-25 Temmuz gibi, tabi durumumuzda yani degerlerde kötüye giden birsey olmazsa...
doktor bu sekilde diyor; he birde cmtsi başka bir doktora da randevu aldık ayrıntılı ultrasona gittiğimiz doktora... Bakalım o ne diyecek, o da aynı seyleri söylerse en geç 38 de alınması gerek derse en azından bizim de icimiz rahat edecek, yani iste tek doktorla kalmayalım teyit edelim mantığı:))
İcimiz rahat olsun da gerisi de allah a emanet zaten.
Bizden böyle kızlar ben pek ortalarda gozukmeyecem ama 2hafta sonra fln dogum haberi verebilirim sizlere hayirlisiyla...
Bu arada herkes iyidir umarım, başka dogum yapan yok değil mı???
selam kızlarben de işten izin alıp geldimm yarından itibaren gitmiyorum sıcaklar çok kötü ayrıca içim yanıyor sanki yaaaaaaaaaa
selam kizlar
dün gece hic uyuyamayanlardan biri de benim.hem burasi bi kac günüdr sicak oldugu icin geceleri com terliyorum hemde minik yaramazim hic durmuyooo :) agustos basina kadar dogmasin diyorum da cok canimi yakiyo bu aralar yaa. annemde taaa 16 agustosta geliyo zaten ondan erken gelmesini istemiyorum. bu arada esim beni 2 gündür sinir ediyo annesiyle her telde konustugunda gelicekmisin doguma yer var gelin demez mi bi de babasini da cagiriyo yeni dogum yapmis lohusa kadin evde baska bi erkekle rahat edebilir mi hic ya bi de ailelerimizin arasi hic iyi degil eger gelirlerse kesin problem yasanicak ve ben üzülücem sinirlenicem sütüm falan gelmicek diye simdiden korkuyorum. ne anlayissiz bi kocam var benim ya kücücük eve bi sürü insan cagiriyo deliricem. düsünmek isemiyorum moralimi bozmamak icin ama aklima takiliyo sürekli. dua edin benim icin kizlar gelmesin kaynanam ya da kayinpederim ikisine de istemiyorummmm.....
sagol cnm insallah bekler biraz daha minik yaramaz :) aynen benimkide ayaklariyla öyle bi ittiriyo ki canimin acisindan bagiriyorum artik :)
:) sagol cnm
cnm Allah'a sukur kontrolun iyi gecmis;
darisi basima
kac gr olmus minnosun ?
cnm doktora ayrintili sorabildin mi? ben,m cok aklima takilan seyler var;
bebeklerimiz dogduktan sonra sorun yasarlar mi ? kuvezde kalacaklar mi? bir de neden bizim bebeklerimiz boyle oldu ? kendimi sucluyorum hep, calistigim icin mi oldu diyorum ? yoksa besleyemedim mi yavrumu? yoksa nedir :-((((( 16sinda gittigimde sorucam bunlari doktora
cnm 37-38 cok da farketmez sanirim; sen doktorunu dinle cnm? benim de icime dogan ben de 37 de falan yapicam sanirim dogumu
olsun; bebeklerimizin saglikli olsunlarda insallahh
Kızlar giremiyorum artık, aklım sizlerde valla ama full dinlenme modundayim.
Dünkü doppler kontrolum iyi gecti kan akımı ve su miktarı şimdilik normal. Suda azalma olmuş ama hala kabul edilebilir bir sinirdaymis. Ama çok yakın takip edilmeliymisim suda daha fazla azalma olmamalı.
Günde 3 lt suyu geçecem, sıcakta kalmayıp terlememeye dikkat edecem ve bol dinlemme...
Ben de evde yatıyorum genelde...
He bir de doktor gidişatına göre 37. Haftada doğumun planlanır gibi dedi. çok da fazla beklemek istemiyor. Riske atmaya gerek yok diyor. ben de en azından 38 i görsek de 2500gr fln olsun istiyorum bebisim; Allah insallah saglikla kavuşmayı nasip eder. Dogum en geç 20-25 Temmuz gibi, tabi durumumuzda yani degerlerde kötüye giden birsey olmazsa...
doktor bu sekilde diyor; he birde cmtsi başka bir doktora da randevu aldık ayrıntılı ultrasona gittiğimiz doktora... Bakalım o ne diyecek, o da aynı seyleri söylerse en geç 38 de alınması gerek derse en azından bizim de icimiz rahat edecek, yani iste tek doktorla kalmayalım teyit edelim mantığı:))
İcimiz rahat olsun da gerisi de allah a emanet zaten.
Bizden böyle kızlar ben pek ortalarda gozukmeyecem ama 2hafta sonra fln dogum haberi verebilirim sizlere hayirlisiyla...
Bu arada herkes iyidir umarım, başka dogum yapan yok değil mı???
cnm Allah'a sukur kontrolun iyi gecmis;
darisi basima
kac gr olmus minnosun ?
cnm doktora ayrintili sorabildin mi? ben,m cok aklima takilan seyler var;
bebeklerimiz dogduktan sonra sorun yasarlar mi ? kuvezde kalacaklar mi? bir de neden bizim bebeklerimiz boyle oldu ? kendimi sucluyorum hep, calistigim icin mi oldu diyorum ? yoksa besleyemedim mi yavrumu? yoksa nedir :-((((( 16sinda gittigimde sorucam bunlari doktora
cnm 37-38 cok da farketmez sanirim; sen doktorunu dinle cnm? benim de icime dogan ben de 37 de falan yapicam sanirim dogumu
olsun; bebeklerimizin saglikli olsunlarda insallahh
Kızlar herkese merhaba.
ben de şu gecelik, pijama işini sonunda hallettim. 36. haftadayım hastane çantam anca hazır
saol canımsatta yanlışlık yok oğlum tosun oldu valla ben de dedim doktora şakasına. şu anda doğsa her şeyi çok iyi ama yine de 2 hafta daha durması akciğerleri için çok önemli dedi. zaten biraz daha beklesin de annesi gibi aslan burcu olsun hatta benim doğum günüm 28 temmuz belki aynı güne bile denk gelir
kizlar nasilsiniz?
koptum biraz sizlerden , fazla giremiyorum ama aklim sizlerde?
kids_go; rehnuma, venus, vermidon, narcicegi, suleslii iyiler mi?
sanirim topluca dinlenmedeyiz diy mi?
diger arkadaslar iyisiniz sanirim hepiniz; hazirliklar devam ediyorokudugum kadariyla
k,zşar ben de gecen h.sonu doktora gitmeden esimle bebegin giysilerini yikamistim; biberonlari falanh kaynatmistim
yarin annem gelip utuleri yapacak, cantamizi da hazirlicaz insalah. ufak tefek bikac sey eksik ama onlari da esime aldirticam.
bu arada annem hergun az da olsa ugruyor, bana yemek pisirip getiriyor sagolsunn. cok hosuma gidiyor bu ilgisi...
pzt. gunu de k.valideme gidiyoruz esimle
haberler boyle simdilik; optum cokk
canımm çok iyi anlıyorum seni inşallah gelmezler)ben de kayınvalidem gelsin çok istiyordum ele güne karşı kaynanası gelmedi demesinler diye!!sonra kayınvalidem ben gelirsem baban da gelcek deyince aman dedim..kaynanam annen gelcek nasılsa ben kışa doğru geleyim deyince hiç itiraz etmedim dedğin gibi lohusayken kayınpeder çekilmez zaten temmuz sonu ya da ağustos başı olcak doğum çok sıcak olcak yani kayınpeder gelirse kılığa kıyafete d,kkat etmek gerek gelmesinler ki rahat rahat ilgilenelim yavrularımızla...
sen eşine anlat durumu rahat edemeyebilirizm de biraz geç gelmeleri bizim için daha iyi olur de eminim anlayış gösterecektir sana..
kizlar nasilsiniz?
koptum biraz sizlerden , fazla giremiyorum ama aklim sizlerde?
kids_go; rehnuma, venus, vermidon, narcicegi, suleslii iyiler mi?
sanirim topluca dinlenmedeyiz diy mi?
diger arkadaslar iyisiniz sanirim hepiniz; hazirliklar devam ediyorokudugum kadariyla
k,zşar ben de gecen h.sonu doktora gitmeden esimle bebegin giysilerini yikamistim; biberonlari falanh kaynatmistim
yarin annem gelip utuleri yapacak, cantamizi da hazirlicaz insalah. ufak tefek bikac sey eksik ama onlari da esime aldirticam.
bu arada annem hergun az da olsa ugruyor, bana yemek pisirip getiriyor sagolsunn. cok hosuma gidiyor bu ilgisi...
pzt. gunu de k.valideme gidiyoruz esimle
haberler boyle simdilik; optum cokk
ben de 29 temmuz doğumluyum ama meleğim 1 ağustos da gelsin istiyorum
biz iki aslan bakalım ne yapıcaz
aynı gün olursa büyüyünce benimle kutlamaz ayrı kalırız
onun için farklı günlerde olsun istiyorum valla
bu arada biberon ve emziği nasıl siteril edicem neyde kaynatıcam hiçbişi yapmadım onlara daha ?
cnm ben iyiyim simdilik biseyim yok dün doktor kontrolümüz vardi hersey normal simdilik bebiste gayet saglikliydi cok sükür ama 2 hafta daha dikkatli davranmam gerek dinlemeliyim bol bol o yüzden yatiyorum yine :)
sende iyisindir umarim bol bol dinlen sakin is yapma bosver ev kirlenirse kirlensin isler yarim kalsin önemli olan bebislerin iyi olmasi bizim ev suan öyle berbat bi halde ki pazar da badana falan isi var ama hic takmiyorum annemde uzakta biliyosun gelmesine 1 aydan fazla var daha sen yine bana göre daha sanslisin
iyi haberlerini bekliyorum kontrolden sonra
cnm yine senin kayinvaliden anlayisliymis ne güzel benimki sirf annem gelicek diye sindiremiyo ondan simdi bi gelme lafi atti ortaya. isi gücü ortaligi karistirmak kadinin. keske seninkisi gibi bana deseydi annen gelicek nasilsa ben o gidince gelirim yardima basimin üstünde yeri var. ama nerdeee. haklisin esimle konusmaliyim sakin bi sekilde istemedigimden degil de böyle böyle diye anlatmaliyim galiba gerci anliycagini sanmiyorum da ben bi sansimi deniyimmm
cnm ben iyiyim simdilik biseyim yok dün doktor kontrolümüz vardi hersey normal simdilik bebiste gayet saglikliydi cok sükür ama 2 hafta daha dikkatli davranmam gerek dinlemeliyim bol bol o yüzden yatiyorum yine :)
sende iyisindir umarim bol bol dinlen sakin is yapma bosver ev kirlenirse kirlensin isler yarim kalsin önemli olan bebislerin iyi olmasi bizim ev suan öyle berbat bi halde ki pazar da badana falan isi var ama hic takmiyorum annemde uzakta biliyosun gelmesine 1 aydan fazla var daha sen yine bana göre daha sanslisin
iyi haberlerini bekliyorum kontrolden sonra
cnm yine senin kayinvaliden anlayisliymis ne güzel benimki sirf annem gelicek diye sindiremiyo ondan simdi bi gelme lafi atti ortaya. isi gücü ortaligi karistirmak kadinin. keske seninkisi gibi bana deseydi annen gelicek nasilsa ben o gidince gelirim yardima basimin üstünde yeri var. ama nerdeee. haklisin esimle konusmaliyim sakin bi sekilde istemedigimden degil de böyle böyle diye anlatmaliyim galiba gerci anliycagini sanmiyorum da ben bi sansimi deniyimmm
ben de 29 temmuz doğumluyum ama meleğim 1 ağustos da gelsin istiyorum
biz iki aslan bakalım ne yapıcaz
aynı gün olursa büyüyünce benimle kutlamaz ayrı kalırız
onun için farklı günlerde olsun istiyorum valla
bu arada biberon ve emziği nasıl siteril edicem neyde kaynatıcam hiçbişi yapmadım onlara daha ?
bebeğim artık son çiçeğine kavuşmuşbuarada prima ürünleri geldi..kızlar siz kargoya ne kadar verdiniz? birde bugün kontrolüm var..inşallah iyi gecer...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?