2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kizlar

dün gece hic uyuyamayanlardan biri de benim.hem burasi bi kac günüdr sicak oldugu icin geceleri com terliyorum hemde minik yaramazim hic durmuyooo :) agustos basina kadar dogmasin diyorum da cok canimi yakiyo bu aralar yaa. annemde taaa 16 agustosta geliyo zaten ondan erken gelmesini istemiyorum. bu arada esim beni 2 gündür sinir ediyo annesiyle her telde konustugunda gelicekmisin doguma yer var gelin demez mi bi de babasini da cagiriyo yeni dogum yapmis lohusa kadin evde baska bi erkekle rahat edebilir mi hic ya bi de ailelerimizin arasi hic iyi degil eger gelirlerse kesin problem yasanicak ve ben üzülücem sinirlenicem sütüm falan gelmicek diye simdiden korkuyorum. ne anlayissiz bi kocam var benim ya kücücük eve bi sürü insan cagiriyo deliricem. düsünmek isemiyorum moralimi bozmamak icin ama aklima takiliyo sürekli. dua edin benim icin kizlar gelmesin kaynanam ya da kayinpederim ikisine de istemiyorummmm.....

sagol cnm insallah bekler biraz daha minik yaramaz :) aynen benimkide ayaklariyla öyle bi ittiriyo ki canimin acisindan bagiriyorum artik :)

:) sagol cnm

geçmiş olsun canımm şuan ikinizinde iyi olması önemli olan..çok dikkat et kendine dinlen moralini de yüksek tut...dualarımız seninle)

benim dr. 38. haftayı geçmemesi gerekiyor dedi..bakarsın vücudun hazır olur normal doğumda yapabilirsin diyor...ama genel olarak 2 hafta erken olacağı için vücut hazır olmuyor..büyük olasılıkla sezaryan olur diyor..ama şuan kesin birşey diyemeyiz dedi..bakalım bugün yine gidicem dr.a farklı bişey diycekmi? canım sende demi şeker var? insülün kullanıyormusun?

canım bana dr. şeker hapları ve insülün 7. aydan sonra fazla kilo aldırmıycak dedi...yani kontrollü şeker hastaların bebekleri fazla kilolu olmaz dedi...illaki kiğlolu bebek istersen şeker haplarını yada insülünü kesmemeiz gerek ozamanda bebek tehlikeye girer dedi..ama bu ilaçlara devam edersende fazla kilolu olmıycak ve 7. aydan sonra fazla kilo almıycak dedi...ama sağlıklı olacak dedi..kararı bana bıraktı..tabi bende ilaçları kullanmaya devam ediyorum...yani şimdiye kadar bebeğim 10gün 1 hafta önden giderken artık ilaçmı etkiliyor bilmiyorum son kontrolde 3gün önde gidiyordu..eskisi kadar hızlı kilo almıyor artık...(sanırım ilaçların etkisiyle) geri değil fazlada ilerde değil..şuan satla uyumlu hemen hemen....bakalım bugün yine dr.a gidicez..ne diycek...birde şeker hastaların bebeklerin boyları ve kilosu fazla olmasından çok karın çevresi önemlimiş..dr.önemli olan bebeğin karın çevresinin fazla olmaması dedi...karın çevresi büyüdükçe şekerin etkilediğiniğ gösteriyormuş..benimkinin karın çevresi uyumlu gidiyor...senin bebeğin nasıl canım? kilosu boyu? dr.un ne diyor?

canım küveze girmediğine çok sevindim...artık bende korkmuyorum erken doğumdan...daha önce ciğer geliştirici iğne vurmuşmuydular? bu arada bende süt makinesini hastaneye götürcem...ve süt saklama kaplarınıda.... bilgilerin için teşekkürler..en kısa zamanda fotolarınızı bekliyoruz

selam kızlarben de işten izin alıp geldimm yarından itibaren gitmiyorum sıcaklar çok kötü ayrıca içim yanıyor sanki yaaaaaaaaaa

bugün yarın tekrar arayıp bir iki soru daha sorucam..ona göre karar vericez özelde mi yoksa devlette mi saklatıcağımıza..şu an için değil belki ama ilerisi için iyi bir yatırım yapmış olabilirz diye düşünüyoruz biz de..geri dönüşü de yok bu işin..en azından devlete bağışlamak iyi fikir bence..kaybedicek bir şey yok çünkü..

cnm Allah'a sukur kontrolun iyi gecmis;
darisi basima
kac gr olmus minnosun ?

cnm doktora ayrintili sorabildin mi? ben,m cok aklima takilan seyler var;
bebeklerimiz dogduktan sonra sorun yasarlar mi ? kuvezde kalacaklar mi? bir de neden bizim bebeklerimiz boyle oldu ? kendimi sucluyorum hep, calistigim icin mi oldu diyorum ? yoksa besleyemedim mi yavrumu? yoksa nedir :-((((( 16sinda gittigimde sorucam bunlari doktora

cnm 37-38 cok da farketmez sanirim; sen doktorunu dinle cnm? benim de icime dogan ben de 37 de falan yapicam sanirim dogumu
olsun; bebeklerimizin saglikli olsunlarda insallahh

selam kızlarben de işten izin alıp geldimm yarından itibaren gitmiyorum sıcaklar çok kötü ayrıca içim yanıyor sanki yaaaaaaaaaa

ayyy hakikaten çokk sıcakkk.. öğle arası çıkayım dedim pişman oldummmm valla.. benim bebiş de bugün pek bi tembel o da sevmiyo sıcağı büyük ihtimal...

Okiedog Viva Sumo Anne Bebek Bakım Çantası Red New 2011 | Ayhan Çocuk Gereçleri

ben bunun kurşuni rengini aldım, hem sırt çantası olarak da çok kullanışlı, bebeğin hastane için gerekli tüm eşyalarını koydum içine, tavsiye ederim bayanlar...
(paraminiden 120 tl ye almıştım)
içinde alt değiştirmesi, termoslu biberon kabı, kirli torbası, bebek arabasına asılması için aparatları da var

Son düzenleme:
kizlar nasilsiniz?

koptum biraz sizlerden , fazla giremiyorum ama aklim sizlerde?

kids_go; rehnuma, venus, vermidon, narcicegi, suleslii iyiler mi?
sanirim topluca dinlenmedeyiz diy mi?

diger arkadaslar iyisiniz sanirim hepiniz; hazirliklar devam ediyorokudugum kadariyla

k,zşar ben de gecen h.sonu doktora gitmeden esimle bebegin giysilerini yikamistim; biberonlari falanh kaynatmistim
yarin annem gelip utuleri yapacak, cantamizi da hazirlicaz insalah. ufak tefek bikac sey eksik ama onlari da esime aldirticam.

bu arada annem hergun az da olsa ugruyor, bana yemek pisirip getiriyor sagolsunn. cok hosuma gidiyor bu ilgisi...
pzt. gunu de k.valideme gidiyoruz esimle

haberler boyle simdilik; optum cokk

canımm çok iyi anlıyorum seni inşallah gelmezler )ben de kayınvalidem gelsin çok istiyordum ele güne karşı kaynanası gelmedi demesinler diye!!sonra kayınvalidem ben gelirsem baban da gelcek deyince aman dedim..kaynanam annen gelcek nasılsa ben kışa doğru geleyim deyince hiç itiraz etmedim dedğin gibi lohusayken kayınpeder çekilmez zaten temmuz sonu ya da ağustos başı olcak doğum çok sıcak olcak yani kayınpeder gelirse kılığa kıyafete d,kkat etmek gerek gelmesinler ki rahat rahat ilgilenelim yavrularımızla...
sen eşine anlat durumu rahat edemeyebilirizm de biraz geç gelmeleri bizim için daha iyi olur de eminim anlayış gösterecektir sana..

canım benimde 25-27 temmzu gibi dr. doğumu ama ilk önce 23-24 demişti..haftasonu olacağı için günü erteledi..bakalım bugün yine kontrolüm var ama bence 22 side olabilir gibi geliyor bana..benim şekereden dolayı erken alıcak sizin sebep neydi? suyun azalmasımı?

CANIM kendini neden suçluyosun.bugüne kadar hep doktorun ne dediyse dikkat ettin,çoğumuz çalışıyoruz,kimimizin şartları daha ağır tabi fakat genel anlamda herkes bir türlü stres altında. sigara mı içtin alkol mü aldın da kendini suçluyosun.yapma böyle moralini yüksek tut.senin yavrun çok sağlıkla doğacak inşallah.yeter ki sen doğuma kadar mora depola

bebeğim artık son çiçeğine kavuşmuş buarada prima ürünleri geldi..kızlar siz kargoya ne kadar verdiniz? birde bugün kontrolüm var..inşallah iyi gecer...

ben de 29 temmuz doğumluyum ama meleğim 1 ağustos da gelsin istiyorum
biz iki aslan bakalım ne yapıcaz
aynı gün olursa büyüyünce benimle kutlamaz ayrı kalırız
onun için farklı günlerde olsun istiyorum valla

bu arada biberon ve emziği nasıl siteril edicem neyde kaynatıcam hiçbişi yapmadım onlara daha ?

cnm ben iyiyim simdilik biseyim yok dün doktor kontrolümüz vardi hersey normal simdilik bebiste gayet saglikliydi cok sükür ama 2 hafta daha dikkatli davranmam gerek dinlemeliyim bol bol o yüzden yatiyorum yine :)

sende iyisindir umarim bol bol dinlen sakin is yapma bosver ev kirlenirse kirlensin isler yarim kalsin önemli olan bebislerin iyi olmasi bizim ev suan öyle berbat bi halde ki pazar da badana falan isi var ama hic takmiyorum annemde uzakta biliyosun gelmesine 1 aydan fazla var daha sen yine bana göre daha sanslisin

iyi haberlerini bekliyorum kontrolden sonra

cnm yine senin kayinvaliden anlayisliymis ne güzel benimki sirf annem gelicek diye sindiremiyo ondan simdi bi gelme lafi atti ortaya. isi gücü ortaligi karistirmak kadinin. keske seninkisi gibi bana deseydi annen gelicek nasilsa ben o gidince gelirim yardima basimin üstünde yeri var. ama nerdeee. haklisin esimle konusmaliyim sakin bi sekilde istemedigimden degil de böyle böyle diye anlatmaliyim galiba gerci anliycagini sanmiyorum da ben bi sansimi deniyimmm

burdayım canımm
ben de seni merak ediyordum görünmüyorsun ??
ben iyiyim bir de gece uyuyabilsem...çok ilginç gece uyuyamayan ben sabahları gayet iyi uyuyorum sonra gündüz uyuduğum için gece uyuyamıyorum...

ya bide kızlar benim bebğim iki gündür çok hareketsiz hele bugün daha hiç hissetmedim hareketini..önceki gün yakın arkadaşımla konuştum telefonla kızımın ne kadar yaramaz olduğunu anlattım hiç durmuyor kıpır kıpır artık canımı acıtıyor dedim.karpuzu çok seviyor yer yemez başlıyor hoplamaya içimde dedim nazar değdi kızıma!!telefonu kapattık kızımın hareketleri bıçak gibi kesildi resmen!!!çok üzülüyorum yaa nazar mı yoksa artık doğum mu yaklaştı anlamıyorum ??

minik tencere gibi bi kapta kaynat canım...

ben eşime uzun süredir ima ediyorum....ayrıca o an agresfi olabileceğimi annesinin kalbini kırabileceğimi söylüyorum...birde eşim arkadaşlarından annesiyle tanışan oldu ve bu klişiler yeni doğum yaptı..eşime diyolarki: aman aman sakın annen kalmasın...sütü filan kesilir kadının diyolar...( eşimin annesini pek sevmemeişlerde) heralde eşimin kulağına küpe olmuştur..ayrıca benim kayınvalide biraz rahatına düşkündür..burda rahatı bozulur..belki ilk günler biraz kalır ama çok uzun kalamaz..ayrıca benim başka misafirlerimde olcak gibi...

ufff çok zor ama istemiyorsan gelmemeliler ve eşin de sana anlayış göstermeli, ailesiyle konuşmalı bence. Ben hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez bu konuda çok stres yaşadım, en büyük korkum kayınvalidemin doğuma gelmesiyd düşünün yani. Eşimle çok tartıştık, tamam boşanalım o zaman bile dedim, kendimi huzursuz hissettiğim şeylere zorlayamazsın beni dedim. O da tamam boşanırız ama bebeği üzmeyeceksin dedi. Şimdi kaygılarım azaldı çünkü kayınvalidem gelmiyor, tr ye dönünce gelebilir ama çok sık gelirse ve sinirlerim bozulursa bebeğimi alıp anneme yerleşmeye karar verdim he he :) Eşimde tamam ama merak etme gelmeyecekler diyor. Benimde eşim hiç konuşamaz ailesiyle, dua edelim sık gelmek istemesinler yani :)

Bütün bu olumsuzlukların yanında(yıllardır görmüyorum kayınvalidemi bu arada) geçen anneler gününde arayıp anneler gününü kutladım ve çok sıcak konuştu benimle, eşimde mutlu oldu bende rahatladım. Böyle davranırsa bana döndüğümüzde de gelmesini isterim aslında, onun tavrıyla alakalı. Çocuğum babaannesiz büyümesin hem :)

Eşinle konuş öyle ya da böyle ikna edersin, kendini huzursuz hissediyorsan gelmemeliler, sütün kesilir falan... İnşallah yluna girer..

valla canım iki aslan anlaşamaz derler ama bakalım nasıl olcak
ben de başlarda farklı günlerde olsun diyodum ama ne bileyim aynı gün olursa da güzel olur. eşim de al işte sana doğum günü hediyesi oğlumuz diyo
ben onları küçük bi tencerede kaynattım.

bebeğim artık son çiçeğine kavuşmuş buarada prima ürünleri geldi..kızlar siz kargoya ne kadar verdiniz? birde bugün kontrolüm var..inşallah iyi gecer...

ben dün akşam ilk hediyem formunu doldurdum nihayet)burda e bebek mağazası olmadığı için kargo gelcek 5tl karşılığı olarak kabul ettim ...)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…