2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

haklisin cnm,
ne sigarasi alkolu; kahve kola bile icmedim ben ,i sucuk salam yemedim ona zarari olmasin diye..

moralim iyi sukur; 2 kg bile dogsa bakimla 1 ayda toparlar kendini diye umut ediyorum simdi ..

cok sevindim cnm iyi olmana;
darisi bize;
insallah bi sonraki, kontrolden mutlu cikariz

ben de evi umursamiyorum, dedigin gibi tozlu berbat ama iyice batsin diyorum nasil olsa dogum oncesi temizleticem, napim artik

cnm ben de ne zaman birine hareketlerini anlatsam ertesi gun azaliyordu hareketleri artik akillandim kimseye demiyorum
naara cok inaniyorum
sen yine de hareketlerini takip et cnm, benim doktorum gunde en az 10-12 hareket saymalisin dedi

biraz sut ic; tatli bisey ye uzan bi dinle bakalim minnosu, o zaman oynamaya baslar

ben de14-15kg aldim cnm,
doktorum da dedi, sonucta besinsiz kalan biri degilsin dedi; bu tamamen rahim ici bi durum belli bi sebepten degil dedi
insallah 36. haftayi tamamlariz dedigin gibi ve kuveze gerek kalmaz;

sevinirim cnm perinatologun dediklerini de yazarsan
ben doktoruma guveniyorum bir de kafam karissin istemiyorum o yuzden baska doktora gorunmedim ama gitmeli miyim sence ??

ben 32 haftalık raporunu verdim 10 haziranda sadece 1 hafta çalıştım seminerim olmadığı için şube müdürü bana 37 de almana gerek yok dedi ben de doğumda alcam sadece doğum yaptı raporunu.

of yaaa burada 37. haftada asiri ciddi bir saglik sorunum yoksa hayatta vermezler calisamaz raporunu 37. haftada. 32. hafta icin bir yazi aldim yalvar yakar ama 37 icin sansi yok gibi... Bakalim daha cok var belki calisamayacagim ...

kızlar şaka gibi ama şimdi gelse kargocu çantamda hiç para yok bide karı koca bankacıyız yaaaa para çekmeyi unutuyorum hep kart kullandığım için maaş da otomatik karta gittiğinden...
inşallah kargom bugüngelmez:)))))))))))))

bana da en güzel hediye geliyo erime vs olmuyo o zaman he iyi ben de kaynatayım küçük tencerede
biberon ve emziği saol canımcım

ben dün akşam ilk hediyem formunu doldurdum nihayet)burda e bebek mağazası olmadığı için kargo gelcek 5tl karşılığı olarak kabul ettim ...)
ben de ben de doldurdum :49:
valla benim ki sprey canım sıkıyorum renkliye beyaza bişi olmuyo
çok kullanmadığın ya da önemsemediğin bir kıyafette deneme yap bence

hahahah benim böyle bi hikayem var..pizza sipariş etmiştim..tamam onu kartla ödedim ama nakitte lazımdı
pizzacıya kartı verdim çek burdan ver bana nakit para çekmeyi unuttum sucu gelecek para yok dedim :78:
çekti saolsun makinadan verdi nakiti bana

valla benim durumuma düşmeni istemem..adama diytorum birde olmazsa başka zaman bu tarafa işiniz düşünce versem..yok diyo...5 kuruş için neler yaşadım üstelik onun hakkı olmayan 5 kuruşşş

aaa sprey demek senin benimki bildiğin toz deterjan gibi toz..

sinir olurum böyle durumlara keske fatura sorsaymissin :)

aslinda hamilelik hormonlarindan mi, kayinvalidemi uzzuuuun süredir görmedigimden mi, esim seni istedmedigin bir durumda birakmayacagim dedigi icin mi yoksa bilincaltindaki baska baska nedenlerden dolayi mi bilmiyorum ama kayinvalidemi seviyormusum gibi bir his var icimde he he :) Cok iyi kadindir aslinda, herkes bayilir cok sever onunla vakit gecirmeyi cunku hem azicik hareketli, hem neseli kipir kipir genclik ruhunu kaybetmemis bir insan... Ama zamaninda beni uzdu, simdi bende daha temkinliyim, beni oglu ya da kendisi yine uzsun ya da esim buna izin versin ikisini de hayatimdan cikartacagim diyorum he he :) Bekara koca bosamak kolay diye bir söz vardi di mi :) Oglum icin daha guclu olmam lazim cunku, ufak tefek sorunlarla ugrasamam :):) Dedigim gibi bana cok sik gelmesin, beni sik bogaz etmesin ben seve seve onu hayatimin icine alir sik sik da ziyaret ederim, aramizda gerginlik istemiyorum, oglumda babaanne sevgisinden mahrum kalmasin. Bakalim donunce onun davranislari nasil olacak ona göre sekillenecek...

Valla süpersin ne diyeyim :) Bende bana karisilmasindan hic mi hic hoslanmam, hele dir dir dir ayni seyi tekrar tekrar gündeme getiren kadinlara sinir olurum he he :) bir de kendi isteklerinin bana dayatilmasina cok tepki veririm, 9 köyden kovulacak olsam da yalniz da kalacak olsam ruhumun kabul etmedigi bir seyi bana kimse yaptiramaz, eninde sonunda kendi istedigimi yaparim. O yuzden bana karismasin kimse yeter, esimle mutlu mesut karar verelim iste, az olsun bizim olsun :) Biz yapalim izin versinler... Aslinda cok ama cok uyumlu bir insanimdir, yaslilar bana bayilir senin gibi kizimiz olsun derler ama kayinvalidem beni cok uzunce bir yerden sonra artik tepki verdim ve o geri adim atmak zorunda kaldi. Bundan sonra da heralde beni uzene tepki veririm :) ayy kesin simdi kayinvalidem de o kocaman evinin bir odasini(hatta katini mi desem acaba) torunu icin dösetir off bu ihtimal de var simdi siz yazínca farkettim neyse dösetsin canim benim oglum benim yanimda kalir insallah ve insallah bebegimi ona birakmam zorunda kalmam, onu seviyorum falan ama bebegimi birakacak kadar degil sanirim he he :) bakalim tr ye donunce kayinvalidem bizim eve mi yerlesecek, bebege ben bakacagim diye mi tutturacak falan anlatirim size. Dilegim kayinvalidemin tatillerine devam etmesi, arada bizim onu ziyarete gitmemiz... 40 i cikana kadar sizde kalayim muhabbeti de yapmaz insallah... yaparsa da annemin evine gidceegim kararliyim.... benim oglum.. birde insallah o uzuuuuuun tatilleri yine uzuuun uzuuuun devam eder hi hihi :) dinlensinler gezsinler, cidden tum kalbimle cok mutlu olmalarini diliyorum...

yahu nasilda hemen aklimdan bunlar geciveriyor ya ben cidden kayinvalidemi bile özledim aslinda bilincaltinda demek ki hala sorunlarimiz var puffff

Son düzenleme:
slm kızlarr..yarım yamalak okumöaya çalıştım.anladığım kkadarıyla pepermintin ve bir arkadaşımızın daha kızları minik olacakmış.lütfen üzülmeyin çokta takılmayın.erken doğum olmadığı sürece sıkıntı yok.önemli olan doplerrdeki kan akımı.epğer onda sorun olursa çocukta hem gelişim hem zeka geriliği oluyor.ama çok şükür ki öyle bir durumunuz yok.sizinki tamamemn bbeişin tipiyle alakalı.minik zarif küçük hanımlar.erkek olsa üzülün derdim belki :) ama onlar kız zarif olacaklar.ayrıoca doğum öncesi bakımın önemli olduğu kadar sonrası bakımda çok önemli.hele doğum sonrası ilk 3 ay gelişimin en hızlı olduğu dönem.zaten 7 yaşa kadar bu durum böyle.düşünnsenize zekanın bilke % 70 i okulöncesi dönemde oluşuyor.yani hiç sıkmayın canınızı.hepimizde bilinçli anneleriz.bebeğpimiz en güzel şekild e bakarız doğunca inş..karnımızdayken elimizden gelen sınırlı sonuçta.

neyse böyle işte.bende fenarahatsuızım.bebk oturtmuyor ayakta durdurmuyor.hep sola dönük yatıyoruz.şu an fena toplandı mesela.asma sabır diyorum az kaldı bu zmana geldik çok şükür inş 4-5 hafatyıda hayırlısıyla talatırız.bi de benim ayaklar şiş.sizinkiler ne alemde..

ya ben bir kere ne yapmistim, okula esim birakiyor o aliyor bir suru de karti vardir, yaninda hep nakit olur zaten artik öyle rahatim ki ... yanimda para hic tasimiyorum, zaten normalde de cok savruk biriyimdir, evin bir yerinden nereden geldigini bile hatirlamadigim 3 milyar cikabilir, tabii ayni sekilde o kadar parayi kaybededebilirim ruhum dyumaz... o gun 2 saatlik bir yere yalniz gittim... gittim ama donus icin param yok... neyse cantami 3-4 kez incik cincik aradiktan sonra kuruslari birlestirince otobuse binebildim ama bir otobuse daha binmem lazim ve param yok :) telefonum da yok... ay cok kotuydu... neyse ki kazara kredi kartim yanimdaydi, bakkala girdim, ufak tefek bir seyler aldim ve dedim ki benim minibus param yok 1ytl fazla ceker misiniz dedim, adam tam 5 ytl fazla cekti he he :) ögrenci halime cok acidi... neyse otobuse bindim eve gittim cok sukur cok sukur diye diye :) gercekten parasizlik zor yaaa....

benim ayaklarım da şişiyor sabah kalktığımda ellerim de şişmiş oluyor sonra sonra açılıyor
benim aklıma takılan bişey var,emzirdikten sonra göğsümüzü karbonatlı suyla silmek iyi bişey m yoksa sadece kendi sütümüzle mi silmeliyiz.bu konuda fikri olan var mı

insallah hayirlisiyla atlatiriz dedigin gibi...

Benim ayaklar geceleri inanilmaz sisiyor basamiyroum lavoboy agiderken... gece uyaninca ellerimi yumruk yapinca eklemlerim aciyor ama sabaha geciyor... sonra yeniden...

sik sik uyaniyorum geceleri artik

benim hicbir fikrim yok sadece annem her emzirmeden once eger istersem sonra da usenmeyip gögsumu yikamami önerdi. bunu uygulamayi dusunuyorum bende...

bense sunu merak ediyorum:

dun 3 haftalik bir bebegin altini degistirdim. islak parfumsuz mendillerden kullandim temizlemek icin(annesi öyle kullaniyor) ama sanki cocugun poposu tahris olurmus, pisik ihtimali de artarmis gibi bir hisse kapildim. Kucucuk bacaklari vardi biraz da uzuldum. evdeyken her altini degistirmeden once yikasam nasil olur sizce? tahrisi engeller miyim ne dersiniz?

birde dunden sonra organik yikanabilir bez olayina girmeye karar verdim. bebek daha rahat eder bence, o kadar hassati ki cildi bir görseniz... yumusacikti :)

doktoruna guveniyorsan bence baska doktora gitmene gerek yok, sen iyi dinlen, moralini yuksek tut yeter bence. merak etme herkesin bunyesi farkli, bebegin de sana benziyordur muhtemelen... endiselenirsen bu icinde bulundugunuz durumu olumsuz etkileyebilir...

seninki de kötü olmuş canım yaaa şimdi eşimi aradım gelirken bana nakit para getir yanımda bulunsun dedim:))))

canım seninki yine güler yüzlü fıkır fıkırmış..bizimki 5 karış surat..ama oluşu öle..nerdeyse hiç gülmüyor..muhabbet yok..farklı kültürdeniz ayrıca....hatta gören bazı kişiler diyorkii: neden kayın validen burnuna kötü koku gelmiş gibi duruyortahmin edin nasıl durduğunu ben ve şimde tam tersi gayet güler yüzlü ve espiriliyiz...muhabbet yok birbirimizin nedemek istediğinide doğru düzgün anlamıyoruz...ayrıca kendine göre kuralları var..benim evide kendi evine çevirmeye çalışıyor..bazen kanım kaynıyo ama bazende soğuyorum bi anda....

geldin mi dr dan canım

canım randevum akşam 7 buçukta..henüz gitmedim..gelince yazarım canım...

aboo ne kadar geç bi saat
gelmen 9-10 olur bakarım gerçi gene de yazmış mısın diye

kizlar yaa az önce vajinamdan iceri dogru(heralde en iyi böyle tarif ederim) sanci gibi bir sey oldu, nefesim kesildi o kadar canim yandi... bunu yasayan var mi ?

canim benim dogumumda ebe her altini acisinda pamugu ilik suyla islat oyle temizle yikanmis gibi olur pisik falan olmaz demisti bende oyle yaptim disarda olsam bile evde islatip kucuk kapta tasiyodum cok sukur pisik falan olmadi oglum. bunda da oyle yapicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…