hahahah ben ne yazıcam biliyomusun karar verdimben de eskiden epidural normal doğum bstiyordum ama yeterli ıkınma olmuyor vakum kullanmak gerekiyor diye duyduğum için vazgeçtim(şuan herşey normal gittiği ve ben de ısrarla sezaryan istemediğim için normal doğum olcak gibi görünüyor...
biz şekerleri sipariş vereli çok zaman oldu haliyle doğum tarihi de belli değildi şekere''hoşgeldin eda bebek -2011-teşekkür ederiz''yazıldı ama şimdi keşke hoşgeldin meleğim yazsaydık diyorum...
Sezeryan olan anneler bir sorum olacak;
Benim de Sezeryan olacağım kesinleşti. Ben gecelik aldım bı tane ama terlendigi için bı tane daha koyacağım yine gecelik mı alayım yoksa bı tane de pijama mü hangisi rahat olur.
Bir de lohusa kilodu almıştım 1 paket 4 tane var, yeter mı ? Penye de alayım yeni diye düşündüm dikişlere denk gelmemesi için nasıl almak lazım yüksek mı büyük mü???
kizlar bu arada aranizda normal dogum yapmaya karar veren varmi?? epidural dusunuyormusunuz?
kısmetse ben normal istiyorum ve mümkünse anestezi istemiyorum.olurda oligohidroamnıozdan ya da başka sebepten sezeryan derse de anestezi fobim var genel olmasın isterim.duyduklarınızı unutundinlemeyin.bir arkadaşım evinden uzakta bilmediği bir hastane de epidural sezeryan oldu(kayinvalidesin yanında) sadece biraz başı ağrımış.Bir diğeri burda çok iyi bir doktora ,ki 1.derece akrabası çok özendi arkadaşıma ,normal başladı epidural yapıldı,olmadı genele dönüldü.2 ay oldu hala sıkıntılı.
Ben de o kliniği istedim hem dr.lar çok iyi hem de eve çok yakın diye ama sgk anlaşması yok,acayip uçuk rakamları var.Herkes kendi hikayesini yaşıyor dua edelim de bizim doğumlarımız da hayırlısıyla kolayca olsun.
normal doğum olsa, epiduralde istemesek, dayanamaz mıyız acaba?
birde arkadaşının ne sıkıntısı oldu?
annem evde beni 4kg doğrurmuş,dayanmış.ben de dayanmaya çalışıcam.kısmet.arkadaşım da bebek epiduralle normalde baya görünmüş,ama takılmış çıkmamış.sonrasında o bel ağrısı var hareket ettikçe ama bence normal.bir buçuk ay oldu daha.bir yere kolumuzu çarpsak morluğu 15 günde geçiyor.olacak biraz zorluğu
kızlar bel ağrısı sürekli olmuyor kısa süre sonra geçiyor,baş ağrısıda spinal anestezidede epiduraldede oluyor,tansiyon düşüyor onun için ama doğum sonu kahve,bol sıvı ve serum takviyesi ile geçiyor.
offfff şimdi aklım karıştı, epidural normal doğum istiyordum ama bunları hiç duymamııştım... Ama burada epidural çok yaygın ve normal doğum esnasında isteye herkese yapılıyor, tehlikeli değil diye düşünmüştümşimdi kararsız kaldım. En iyisi normal doğum sanırım....
yaa evet benim doktorumda soledi aslinda hicbir kotu yani yok diye. burda herkes epiduralle dogum yapiyor. bisey olsa yapmazlar sanirim.
bana dayanabilirim gibi geliyor ama bunca alternatif yöntem... bunca korkan anne adayı... beni de bazen korkutuyor.
yaa evet sorma dayanilmayacak bir aci gibi anlatiyor herkes korkuorum bende.
merhaba arkadaslar; gecen gun eve ebe geldi ve dogum uzerine konustuk epiduralden bahseti herseyi hissedeceksin, bebegin ciktigini hissediceksin ama acisiz dedi yan etki olarakta korkulacak hic birsey yok dedi;yakinda anestezi uzmaniyla randevum var onunlada iyice bir konusayim bakalim sizede yazarim hayirlisi hepimiz icin..
benim doktorumda ayni seyi soledi ki cok cok iyi bir doktor. persembe randevum var benimde soracagim iyice.
benim tansiyonum zaten dusuk 9 a 4 herzaman. biraz daha duserse olurum heralde.
offfff şimdi aklım karıştı, epidural normal doğum istiyordum ama bunları hiç duymamııştım... Ama burada epidural çok yaygın ve normal doğum esnasında isteye herkese yapılıyor, tehlikeli değil diye düşünmüştümşimdi kararsız kaldım. En iyisi normal doğum sanırım....
yaa evet benim doktorumda soledi aslinda hicbir kotu yani yok diye. burda herkes epiduralle dogum yapiyor. bisey olsa yapmazlar sanirim.
yaa evet sorma dayanilmayacak bir aci gibi anlatiyor herkes korkuorum bende.
benim doktorumda ayni seyi soledi ki cok cok iyi bir doktor. persembe randevum var benimde soracagim iyice.
merhaba
bende yurtdisindayim,burda 10 sene once epiduralle cok kolay dogum yaptigini anlatan arkadaslar var
bende en son kontrolumde ebeme bununla ilgili dezavantajlari sordum, 10 senedir epidural ile dogum yaptiriyoruz kalici bir sorunla karsilasmadim dedi.En kotu ihtimalle bacaklarimda kisa sureli bi his kaybi olabilecegini soyledi.
4 cm aciklik oldugunda epidural verilecegini, eger ikinmakta zorlanirsam(veya ikinamzsam)epidurali keseceklerini soylediler
Ben almaya karar verdim,umarim bi sıkıntı yasamam.
günaydın kızlar, dün başıma neler geldi of yaaadışarda sodalar vardı buzdolabına yerleştiriodum bi tanesi devrilmesiyle bi patladı bomba gibiii şoka girdim bebeğe bişi oldum sandım doğruom sandımmm sonra elimi bi kaldırdım nasıl kanlar akıo hemen acile gittik ağlaya ağlaya elime 3 dikiş atıldııı diğer kolumda bantlar içinde ama Allah baktı resmen tuz buz olmuş soda şişesii iyiki yüzüme gözüme bebeğime gelmedii tatile gidioduk bugün denize gircektim ama giremicem artık oturcam şemsiyenin altında
kızlar bu yatma meselesi varya ben soluma dönüp yatamıyorum artık ya kızım çok tekmeliyo ve resmen yan tarafım çürüdü çok acıyo düz yatmak çokmu zararlı kızlar ya
kızlar ben 14 haziranda spinal sezeryan oldum. merak etttiğiniz bişey varsa cevaplayablirim. ben çok memnun kaldım, ameliyat esnasında hafif bi baş ağrım oldu, sonrasında hiç olmadı. sıvı alımı başladıktan sonra bardak bardak çay istedi canım, sıvı alımının faydası var...
Bazen bende de oluyor sanki idrara sikismisim gibi bir his gidiyorum tuvalete 2damla baskıdan dolayı oluyormuş ama öyle çığlık atacak kadar olmadı hiç Uyuyamadim Yaaa tv de de bisey yokarkadşlar birde bişey sormak istiyorum...benim cücük aşağı tarafta bişeyler yapıyo ama tekme gibi değil tam olarak,vajinadada değil,böyle sanki idrar deliğimin o kısmında ve mesanede aşırı anlık bi sancı oluyo,yırtılıyo gibi,anlık ama devamı gelmiyo ama vajinadaki ağrı değil o ayrı bu tam mesane ile idrar deliği arasında çok aşağıda, aynı anda anlık bi aşırı idrara çıkma isteği oluyo,buğün çığlık attım oturduğum yerde aniden...böyle bişey yaşayan oluyomu,vajende yada rahim ağzında falan olsa anlıcam ama bu nedir ya,birden suyum falan gelcek zannediyorum...bu sıra o kadar çok oluyoki,herkesde varmı acaba böyle bi his...
Günaydıın fıstıklarr
3-4 saatlik uykuyla geldim işe baklaım bugün nası geççekk.. Sıcaklar uyutmuyo ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?