2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

akşam yazamadım canım ama bayıldım fikrine)bence şahane olcak)

canım ben çalışıyorum ama ilk 6 ay evde olcam diye almadım sonra topicteki kızlar almak gerek deyince benimde aklım karıştı.dün 2 ay önce doğum yapan eltimle konuştum o da mutlaka al doğumun ardından sütün gelmezse yada ucu olmazsa sağman gerekir dedi.eltimin 3 gün sütü gelmedi mecburen biberonla mama verdi ama bebek memeyi bırakmadı süt gelince emmeye başladı ayrıca bazen çok süt oluyor meme sertleşiyor ve sağmak gerekiyormuş...bu durumda almak tek çare heralde.

günaydın anneler,
yazdıklarım gittiüşendim yazmıcam tekrar
kızlar ya 2 günde 2 kilo almış olmak ne kadar normal sizce??ödemden mi kaynaklanıyor acaba? iki günde 2 kilo alcak kadar yemedim ki

duygumutlu çok geçmiş olsun canım verilmiş sadakanız varmış ya yüzüne gelseydi Allah muhafaza....

günaydın güzel anneler....
biz kalktık şimdi kahvaltı zamanı herkese güzel bir hafta diliyorum....

bana dayanabilirim gibi geliyor ama bunca alternatif yöntem... bunca korkan anne adayı... beni de bazen korkutuyor.

Benim kaç hastam "dr.um beni bayıltın öyle yapın dişlerimi" diye yalvardı.Konuşup anlattım,deneriz olmadı o zaman genel anestezi yaparız dedim.Ve hep normal tamamladık tedavileri.Hastanın yaklaşımı ve dr.un tavrı da önemli.Kendimizi zor olacak,yapamayacağım vs. diye şartlandırırsak kötü olasıkların gerçekleşme ihtimali artar.Gerçekten gerektiği durumda bence dr. yetkisini kullanır ve anestezi-sezeryan vb. neyse uygular.Ama ben ne kadar dışardan az müdahale o kadar iyi diye düşünüyorum

günaydın anneler,
kızlar ya 2 günde 2 kilo almış olmak ne kadar normal sizce??ödemden mi kaynaklanıyor acaba? iki günde 2 kilo alcak kadar yemedim ki
belkide kabız olmşsundur canım..dün yediklerini falan hazedemediysen fazla çıkarsın tartıda..sabah aç karnına tuvalet ihtiyacını giderdkten sonra tartıl

günaydın,afiyet olsun..uzun zamandır yoktun topicte:44:

Minik melekler ve güzel anneleri günaydın, iyi haftalar.

Ayy bugün senin ve benim için zor geçeceğe benziyor, ben senden biraz daha fazla uyumuşumdur ama şimdiden gözler kızarık ve yanıyor ((

kızlar ben daha kötüyüm gece camları açtım üşütmüşüm galiba sölemesi ayıptır hem ishal olmuşum hemde çok uykusuzu

Devamını okudum normal demiş dr.geri sayım başladı annecim demiş demek ki

hadi hayırlısı inş.tansiyonun çıkmaz da bebişin biraz daha kalır...

yarın sınavım var ben yatayım artık..dularınızı eksik etmeyin..iyi geceler..inşallah herkes deliksiz uyur....

Sınavın inş.iyi geçmiştir.

önemli değil cnm ayak bileğinden sonrasının şişmesi benim de çok şişiyor:-((

Canım çook geçmiş olsun çok üzüldüm ya neyseki bebişe birşey olmamış

Canım bende dün aldım bakalım inş.mışıl mışıl uyurlar içlerinde..

kızlar göğüs pompası olarak ne almıştınız?

Ben ilkinde almamıştım şimdi çalışmayacağım için manuel aldım lanisoh inş.memnun kalırım...

ay canım çok kötü olmuş ama allah korumuş resmen gene de iyi tatiller ayaklarını filan sokarsın ne güzel tuzlu tuzlu

Ben de hiç uyuyamıyorum artık kızımda çok hareketli yarında işde son günüm çrşb.kontrole gidicem inş.herşey yolundadır, perşembe de valizimi hazırlarım en tembel ben çıktım )

kızlar size bişey danışıcam bir ilaç duydum propess ovül diye düz tablet şeklinde doğum sırasında suni sancı verilmeden bu ilaç rahme yerleştiriliyormuş ve rahim kendiliğinden açılıyormuş ağrı sızı olmadan bu konuyu inceleyelim isterseniz

Doğum şeklini biz seçebilsek de süreç başladıktan sonrası doktorun kontrolündedir ki kullanılacak ilaçlar da buna dahil.Bütün ilaçların endikasyon ve kontrendikasyonları vardır.Kar zarar dengesi kurulur,durumunuza bakılır ve en uygunu seçilir.Örneğin sözünü ettiğiniz ilaç çoğul gebeliklerde, serviks ameliyatı geçirmiş olanlarda,uzun süreli kasılma riskliyse,bazı ilaçları kullananlarda vb . kullanılamıyor.İyi ve güvenilir bir doktor bulup gerisini ona bırakmak en iyisi.

Son düzenleme:
Günaydın kizlaaar bu aksam bende iyi uyuyamadim neyse kalsiyum kahvaltı yaptım annemler yola çıkmışlar )) 37. Hafta raporunu ne zaman alıyoruz kızlar 36+ damı 37 + damı ona göre alıcam da ...
günaydın anneler,yazdıklarım gittiüşendim yazmıcam tekrarkızlar ya 2 günde 2 kilo almış olmak ne kadar normal sizce??ödemden mi kaynaklanıyor acaba? iki günde 2 kilo alcak kadar yemedim ki
Ödem yada bağırsakların doludur endişe etme hemen :)) İlk defa duydum ben bı arastiriim ama Dr kara verir yani :) Çok haklısını canimilac önermek bizim ısımız değil bana isimle ilgili böyle yapsalar çok biliyosan kendin yap derim valla :))))

Minik melekler ve güzel anneleri günaydın, iyi haftalar.

Ayy bugün senin ve benim için zor geçeceğe benziyor, ben senden biraz daha fazla uyumuşumdur ama şimdiden gözler kızarık ve yanıyor ((

hakkaten canım saatleri sayıyorum valla.. neyse öğlen yaptık sayılır..
günaydın anneler,

tatlım kızların dediği gibi tuvalete çıkmak çook farkettiriyo, şişlik de olabilir geçicidir..
kızlar ben daha kötüyüm gece camları açtım üşütmüşüm galiba sölemesi ayıptır hem ishal olmuşum hemde çok uykusuzu

çokk geçmiş olsun canım
bende bir haftadır ishalim..ve afedersnz siyah renk resmen:78:
sana da geçmiş olsun demir hapı öyle yapıyo di mi?

kızlar buarada ben feci kabızdım. ishaliğe özenir mi insan o moddaydım. aç karnına meyve+ osmoloc kabızlık şurubu sayesinde bi nebze rahatladım.. çeken varsa şiddetle öneririm.

Çok kasmayın kızlar oluruna bırakın herşeyi ben öyle yapmıştım,
ben epidural normal istiyordum onda da 5 cm den önce iğneyi vurmuyorlarmış ben de dedim evde çekeyim
o kısma kadarki açılmayı bir gittim 8 cm artık yapamayız dediler ve tamamen normal oldu allah
yardım edecektir çok ıncıklamayın herşeyin hayırlısı ben allah izin verirse herşey yolunda giderse
gene normal yapmayı istiyorum

37+0 da alman gerekiyor cnm

kızlar bebişimi gördüm geldim 47 cm 2253 gram olmuş maaşallah kızıma... suyumuz iyi kanımızı verdik geldik çok şükür

herkese günaydın

bizim dinlenmemiz gerekir ama bu gece uykusuz kalmalar tamamiyle doğuma hazırlık geceleri emzirmede sorun yaşamayalım diye herhalde.(okuduğum kadarıyla herkeste var bu sorun)
ben ki normalde uykuma kıyıp gözümü açmadan tuvalet ihtiyacımı giderirdim.şimdi gece kaç defa kalkıyorum bilmiyorum.
ama bildiğim bişi var eğer bir bebek daha düşünürsem bu kesinlikle doğum kışa gelecek şekilde olacaktır inşallah.bu sıcaklar mahvetti beni.

doğum olayına gelince(şimdi zaman yaklaştıkça bir çok rivayette çıkıcaktır ortaya)
bi şekilde çıkıcak kalmayacak orda.tek dileğim inşallah herkes için en hayırlı bir doğum gerçekleşir.

dediklerine aynen katılıyorum canım.hepimiz hayırlısıyla bebişlerimizi dünyaya getiririz umarım.

Ben baktım bu ilaca 38 . Haftada olgunluğa ulaşılmamışsa kullaniliyomus link de vereyim size PROPESS OVUL 10 MG 1 OVÜL - dinoprostone - etkin madde bilgisi Süper valla tuttum bu lafı inciklamaya gerek yok ki sen ne güzel bir orneksin Gece uyuyamayinca normal dogum hikayelerini okudum cesaret geldi valla yaa acımaz diyen yok ama inanılmaz acilarda degilyanigenelde son 30 dk 1 saat bilemedin 2 saat sancıların acılı oluyormuş o eğer kesı atilipta dikişin olursa ki %80 kesili herkes. Oda 7-10 gün arası değişiyor iyileşmesi dediler Düşünsenize genişimin dünyadaki ilk bağırmasın ilk dakikaları muhteşem bı şeydir heralde ya sanırım kızımı görünce o sancı ağrılarını hatırlamam zaten dikiş yapilirkende hissetmiyomusuz benim 2 arkadasımda kesili normal onlarda çok memnunlar tavslye ediyorlar bana hatta sezeryan olan 2 kez hemde bir arkadasimda normal yap diyip dürüyor bana bende Dr da bı aksilik olmazsa normale gidiyoruz valla amasan annem doğurdu benmiş duguramiycam )) annem çok pimpiriklidir aciya falandayanamaz ilaç ödemez Dr a gitmez :))))
37+0 da alman gerekiyor cnm

günaydın kızlar.
yeni yasaya göre son güne kadar çalışabiliyomuşuz ve sekiz haftayı doğumdan sonraya ekletebiliyomuşuz.ben zaten öğretmen olduğum için tatildeyimde yinede son üç hafta başlayınca doğum izni için rapor almamız gerekiyomu? yaz tatilindeyiz ya ,bilen arkadaşlar bilgi verirse öğrenmiş oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…