hahahah ben ne yazıcam biliyomusun karar verdim
username :bebişimin adı soyadı
password :anne&baba adı
sizce fikrim nasıl komikmi ama eşim de internet işi yaptığından uygun gibi geldi bana
kızlar spinal ve epidurali iyice araştırın ve öyle karar verin siz araştırın dr nuz size bırakacaktır kararı çünkü
epidurale gelince evet bende çok agrı çekmeden kızımın dünyaya geldiği ilk saatleri yaşamak onu görmek ve hemen kucaklamak istiyorum ama ama o omurlara girilip bi miktar sıvı alınıp yerine aynı miktar sıvı verilmesi gerekiyor ki herhangi bir komplikasyon olusmasın ama maalesef ben benim diyen anestezi uzmanına bu konuda güvenmediğimden çok gerekiyorsa narkozu full alırım diye düşünüyorum
bide benim eşim küçükken menenjit geçirmiş yaklaşık 40 gün hastanede kalmış hergün belinden (omurlardan )sıvı çekilmiş bizde bu olayın psikolojik boyutuda var yani hamile kaldımadan öncede epidural bana çok uzaktı yani umarım normal doğum yapabilirim olmadı valla sezeryan bildiğiniz normal sezeryan yani
ama belim sırtım omurum gerekmedikçe kimse ellyemez
Arkadaşlar ben göğüs pompası alacaktım medelanın elektrikli. Doğum yapanlar hastane çantana mutlaka koy diyorlar ama şimdi fena halde kafama bir şey takıldı. :44: :44: Ben çalışmıyorum, ekstrem durumlar hariç inşallah bebeğin yanında olup emzirebileceğim. Benim korkum, bunu sağıp verdiğimde bebeğin biberona alışıp bir daha meme almaması. Ve konuyu forumlarda araştırdığımda bu durumla hep karşılaşıldığını gördüm. Yani bebeğe memeden emmek zor geliyor ve memeyi bırakıyormuş. Pompayı süt azalması durumunda veya kırk yılın başı bir yere gitmem gerekirse sağıp anneme bırakırsam diye istiyordum. :44:
Siz ne düşünüyorsunuz?
bana dayanabilirim gibi geliyor ama bunca alternatif yöntem... bunca korkan anne adayı... beni de bazen korkutuyor.
belkide kabız olmşsundur canım..dün yediklerini falan hazedemediysen fazla çıkarsın tartıda..sabah aç karnına tuvalet ihtiyacını giderdkten sonra tartılgünaydın anneler,
yazdıklarım gittiüşendim yazmıcam tekrar
kızlar ya 2 günde 2 kilo almış olmak ne kadar normal sizce??ödemden mi kaynaklanıyor acaba? iki günde 2 kilo alcak kadar yemedim ki
duygumutlu çok geçmiş olsun canım verilmiş sadakanız varmış ya yüzüne gelseydi Allah muhafaza....
günaydın güzel anneler....
biz kalktık şimdi kahvaltı zamanı herkese güzel bir hafta diliyorum....
Minik melekler ve güzel anneleri günaydın, iyi haftalar.
Ayy bugün senin ve benim için zor geçeceğe benziyor, ben senden biraz daha fazla uyumuşumdur ama şimdiden gözler kızarık ve yanıyor((
kızlar ben daha kötüyüm gece camları açtım üşütmüşüm galiba sölemesi ayıptır hem ishal olmuşum hemde çok uykusuzu
Devamını okudum normal demiş dr.geri sayım başladı annecim demiş demek kiAyyy kizlar karnimin ust tarafi bosaldi kizim asagiya indi nasil panikledim allahtan evde temizlikci vardi korkma bisey olmaz falan dedi Dr mu aradim hastaneye gidin bi baksinlar bana haber versinler dedi sertlesme falan varmi baksinlaendedi Ayyy cok korktum yaaa kizimin beni terk etmesine hazir degilim galiba esimi aradim muhim bir toplantidaydi bitince ara dedim sonra manyakmisin deyip mail attim simdi panikler oda allahtan isi eve yakin yani ayyyy umarim daha vakit vardir yaa
kızlar dr.dan geldik..bebeğim 2900 gr olmuş boyuda 50 cm..bebekte herşey yolunda çok şükür ama benim ilkkez tansiyon yüksek çıktı..dr. haftasoınu kullanmam için ilaç verdi..pazartesi ölçtür bildir dedi..yüksek çıkmaya devam ederse belki salı alırız dedi..ama sanmıyorum bi ihtimal dedi..tansiyondan dolayı doğum yapmazsam eğer haftaya cumada nst ye bağlancam..doğum şekli ve zamanı ozman belirlenecek...
yarın sınavım var ben yatayım artık..dularınızı eksik etmeyin..iyi geceler..inşallah herkes deliksiz uyur....
yaa kızlarrr bişi sorcamm
su ayak sısme mevzusu varya bende hıç yoktu 2 gundur sag ayagım sısıyo özellıkle aksama dogru cok oluyo napimmmm
önemlımıdır bıde sımdıye kadar olnadı sımdı neden oldu ??
herkeze iyi geceler kızlar geçmişi ookuyamadım bile doğum yapan bi arkadaşımız var hayırlı uğurlu olsun darısı baımıza inş benim başıma çok kötü bi olay geldi pazar günü son bi alışverişe çıktık eşimle artık valizimizi hazırlayalım dedim ve yolda düştüm ayağımı bilekten kırdım3 hafta alçıda kalacak bunada şükür dedik bebeğim iyi allahıma hamd olsun bende annemde kalıyorum artık bana dua edin arkadaşlar herkeze iyi geceler görüşmek üzere..
valla ben pamuk doldurma yatak duymuştum satıcıya sordum o da pamuk terletir falan dedi ben de bunu aldım gerçi daha kurmadık biliyor musun yatağımızı ki benim 36 haftam bitti 37deyim!kocişim erteliyor bakalım biz hastaneden dönünce kurcak heralde!!
kızlar göğüs pompası olarak ne almıştınız?
günaydın kızlar, dün başıma neler geldi of yaaadışarda sodalar vardı buzdolabına yerleştiriodum bi tanesi devrilmesiyle bi patladı bomba gibiii şoka girdim bebeğe bişi oldum sandım doğruom sandımmm sonra elimi bi kaldırdım nasıl kanlar akıo hemen acile gittik ağlaya ağlaya elime 3 dikiş atıldııı diğer kolumda bantlar içinde ama Allah baktı resmen tuz buz olmuş soda şişesii iyiki yüzüme gözüme bebeğime gelmedii tatile gidioduk bugün denize gircektim ama giremicem artık oturcam şemsiyenin altında
kızlar size bişey danışıcam bir ilaç duydum propess ovül diye düz tablet şeklinde doğum sırasında suni sancı verilmeden bu ilaç rahme yerleştiriliyormuş ve rahim kendiliğinden açılıyormuş ağrı sızı olmadan bu konuyu inceleyelim isterseniz
Ödem yada bağırsakların doludur endişe etme hemen :))günaydın anneler,yazdıklarım gittiüşendim yazmıcam tekrar kızlar ya 2 günde 2 kilo almış olmak ne kadar normal sizce??ödemden mi kaynaklanıyor acaba? iki günde 2 kilo alcak kadar yemedim ki
İlk defa duydum ben bı arastiriim ama Dr kara verir yani :)kızlar size bişey danışıcam bir ilaç duydum propess ovül diye düz tablet şeklinde doğum sırasında suni sancı verilmeden bu ilaç rahme yerleştiriliyormuş ve rahim kendiliğinden açılıyormuş ağrı sızı olmadan bu konuyu inceleyelim isterseniz
Çok haklısını canimilac önermek bizim ısımız değil bana isimle ilgili böyle yapsalar çok biliyosan kendin yap derim valla :))))Doğum şeklini biz seçebilsek de süreç başladıktan sonrası doktorun kontrolündedir ki kullanılacak ilaçlar da buna dahil.Bütün ilaçların endikasyon ve kontrenikasyonları vardır.Kar zarar dengesi kurulur,durumunuza bakılır ve en uygunu seçilir.Örneğin sözünü ettiğiniz ilaç çoğul gebeliklerde, serviks ameliyatı geçirmiş olanlarda,uzun süreli kasılma risk taşıdığında vb . kullanılamıyor.İyi ve güvenilir bir doktor bulup gerisini ona bırakmak en iyisi.
Minik melekler ve güzel anneleri günaydın, iyi haftalar.
Ayy bugün senin ve benim için zor geçeceğe benziyor, ben senden biraz daha fazla uyumuşumdur ama şimdiden gözler kızarık ve yanıyor((
günaydın anneler,
yazdıklarım gittiüşendim yazmıcam tekrar
kızlar ya 2 günde 2 kilo almış olmak ne kadar normal sizce??ödemden mi kaynaklanıyor acaba? iki günde 2 kilo alcak kadar yemedim ki
kızlar ben daha kötüyüm gece camları açtım üşütmüşüm galiba sölemesi ayıptır hem ishal olmuşum hemde çok uykusuzu
sana da geçmiş olsun demir hapı öyle yapıyo di mi?bende bir haftadır ishalim..ve afedersnz siyah renk resmen:78:
Günaydın kizlaaar bu aksam bende iyi uyuyamadimneyse kalsiyum kahvaltı yaptım annemler yola çıkmışlar )) 37. Hafta raporunu ne zaman alıyoruz kızlar 36+ damı 37 + damı ona göre alıcam da ... Ödem yada bağırsakların doludur endişe etme hemen :))İlk defa duydum ben bı arastiriim ama Dr kara verir yani :) Çok haklısını canimilac önermek bizim ısımız değil bana isimle ilgili böyle yapsalar çok biliyosan kendin yap derim valla :))))
herkese günaydın
bizim dinlenmemiz gerekir ama bu gece uykusuz kalmalar tamamiyle doğuma hazırlık geceleri emzirmede sorun yaşamayalım diye herhalde.(okuduğum kadarıyla herkeste var bu sorun)
ben ki normalde uykuma kıyıp gözümü açmadan tuvalet ihtiyacımı giderirdim.şimdi gece kaç defa kalkıyorum bilmiyorum.
ama bildiğim bişi var eğer bir bebek daha düşünürsem bu kesinlikle doğum kışa gelecek şekilde olacaktır inşallah.bu sıcaklar mahvetti beni.
doğum olayına gelince(şimdi zaman yaklaştıkça bir çok rivayette çıkıcaktır ortaya)
bi şekilde çıkıcak kalmayacak orda.tek dileğim inşallah herkes için en hayırlı bir doğum gerçekleşir.
Ben baktım bu ilaca 38 . Haftada olgunluğa ulaşılmamışsa kullaniliyomus link de vereyim size PROPESS OVUL 10 MG 1 OVÜL - dinoprostone - etkin madde bilgisikızlar size bişey danışıcam bir ilaç duydum propess ovül diye düz tablet şeklinde doğum sırasında suni sancı verilmeden bu ilaç rahme yerleştiriliyormuş ve rahim kendiliğinden açılıyormuş ağrı sızı olmadan bu konuyu inceleyelim isterseniz
Süper valla tuttum bu lafı inciklamaya gerek yok ki sen ne güzel bir orneksin Gece uyuyamayinca normal dogum hikayelerini okudum cesaret geldi valla yaa acımaz diyen yok ama inanılmaz acilarda degilyanigenelde son 30 dk 1 saat bilemedin 2 saat sancıların acılı oluyormuş o eğer kesı atilipta dikişin olursa ki %80 kesili herkes. Oda 7-10 gün arası değişiyor iyileşmesi dediler Düşünsenize genişimin dünyadaki ilk bağırmasın ilk dakikaları muhteşem bı şeydir heralde ya sanırım kızımı görünce o sancı ağrılarını hatırlamam zaten dikiş yapilirkende hissetmiyomusuz benim 2 arkadasımda kesili normal onlarda çok memnunlar tavslye ediyorlar bana hatta sezeryan olan 2 kez hemde bir arkadasimda normal yap diyip dürüyor bana bende Dr da bı aksilik olmazsa normale gidiyoruz valla amasan annem doğurdu benmiş duguramiycamÇok kasmayın kızlar oluruna bırakın herşeyi ben öyle yapmıştım,ben epidural normal istiyordum onda da 5 cm den önce iğneyi vurmuyorlarmış ben de dedim evde çekeyim o kısma kadarki açılmayı bir gittim 8 cm artık yapamayız dediler ve tamamen normal oldu allahyardım edecektir çok ıncıklamayın herşeyin hayırlısı ben allah izin verirse herşey yolunda gidersegene normal yapmayı istiyorum
37+0 da alman gerekiyor cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?