2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bebekle başbaşa kalmak güzel ama benim kızın şuanda gaz ve kabızlık problemi var....hep ilgi bekliyor.ve cır cır böceği gibi cırlıyor...annem varken bi annem birde ben ilgileniyordum ama şimdi bakım tamamen bana kaldı...hiçbir işimi yapamıyorum kahvaltımı yapamıyorum banyomu yapamıyorum..çoğu şeyi erteledim...tabi kayınvalidem gelmesinden başbaşa kalmak iyidir:....ama şuan zorlanıyorum bakalım hayırlısı....

gunaydin kizlar

azra dogum gunun kutlu olsun. benimde yakinda dogum gunum ayni duygular icerisindeyim senle.

kizlar cok uykusuzum. gene hic uyumadim. bizimki ben ne zaman gozumu kapasam uyanip durdu. allahtan yarin doktorumuz geliyor. herbiseyi soracagim. birde sanirim hemsire alicaz biz. bisure biseyleri ogrenene kadar. anlayamiyoruz neden agladigini ne kadarda hangi pozisyonda beslememiz gerektigini. bebek emzirmek cidden cok zor ismis. sizler nasilsiniz. yeni dogumlari herkesi takip etmek zor oluyor artik. herkeslere hayirli dogumlar diliyorum. hamileligin son gunlerini yasayanlarda tadini cikarsinlar bence. bebisten bigun once sinemaya gitmistik iyikide gitmisiz.

bu arada bebisi isilik olan avrmi ne yapiyorsunuz bu konuda. yarin doktora sorucam gerci ama.

birde bizimde gobusumuz dustu teyzeleri. dun hippy solediginde kesin bizimkide yarin duser dediydim dustu:))

ya kızlar canım çoook sıkkın.daha önceden yazmıştım buraya annemle ilgili sorunlarımı.ya benim ailem çok sorunlu.şimdi düşüncesiz annem;babamı ve abimi burada hiç düşünmeden ramazan günü bırakıp köye gitti gezmeye.beni de hiç düşünmedi son günlerim olmasına rağmen.çıktı gitti.sonra ben abimle babama burada bakmak zorunda kaldım gibi bişey.1 haftada 4 kere iftara aldım.eşim sorun yapmıyor ama sürekli hizmet ettiğim için de üzülüyo.anlıyorum içten içe anneme de kızıyor.çünkü halimi bi tek eşim anlıyo.sonra annem cadısı bugün geldi köyden.az önce abim tekrar aradı beni "ne yemek var" diye.ya annem gelmesine rağmen hala bana gelmek istiyor.ben de bişey yapmıycam dedim (ki gerçekten yapmıycam eşim çok yorulduğumu gördüğü için 2 gündür dışardan söylüyo garibim oruçlu oruçlu).sonra annem aradı."ne yicek kocan akşama"dedi.ben de ayıptır sölemesi pide yaptırcak dedim.sesleniyo telefondan abime bak yemekleri varmış kalk git diye.sonra ben de dedim ki "ya anne ben artık hizmet etmekten yoruldum.sürüne sürüne yürüyorum evde bel ağrısından yemin ederim". """aaa aaaa ne ayııppppp,istemiyo bizi""" diyerek kapattı telefonu.kızlar ağlıycam yaaa burnumun ucunda yemin ederim.sonra aradım tekrar "sen benden ne istiyosun ya,hiç düşünmeden gittin,kaç gündür abim görüyo sürünerek iş yapıyorum,daha benden ne istiyorsun" dedim.hiç bişey demeden suratıma kapattı telefonu.Eşim de yok şimdi evde.dersanede zümreleri başladı.yalnızım.yemin ederim stresten ani doğuracam diye ödüm patlıyo.bıktım kızlar.ne yapmam lazım yardım edin ya ((((

Canim ya Cok sinir bozucu bi durum, ama uzme kendini, bu halde onlarin seni dusunmesi lazim senin onlari degil. 9aylik hamilesin gunah bile ya, ama yinede annendir uzme kendini, arayipta canini sikma , belki pisman olup kendisi arar. Ben bile sinirlendim

iyiki doğdun iyiki doğdun:)

Oğlun ve kocanla nice mutlu yıllar geçirmen dileğiyle... Allah üçünüzü ayırmasın hiç.

Yavrunla ve eşinle nice mutlu huzurlu yıllar geçirmeni dilerim. Herşey gönlünce olsun...:)

cok tesekkür ederim kızlar sizlerde güzel duyguları yasayın ınsallah
gözdecim bızım oglanda aynı sankı sensör var ben yatınca direk viyaklıyor bide uyanıkken hep emmek istiyor çok emincede kusuyor

redmask doghum yapmıs aksam 5 ten sonra konustuk telefopnu kapalıydı
oğluda kednıde ıyı masallah sesı cok guzel gelıyodu cok mutlu çok güzel bi duyguymus dıyor
50 cm 3200 dogmus yusuf eren paşa
bilgi verim dedim

cnm inan dogum yaptıgında anlayacaksın bebegınden baska onemlı hıcbısey yok
sen bole stres yaptıkca bebesınde etkılenecek bu durumdan bırak arama sorma allaha havale et o bole düşüncesizlik yapıyo madem allahından bulsun
hıc analmıyorum bole davranan annelerı
yazık yaa

selamlarrrrrrr...
şölee bi bakıp kaçıcam...kızım uyandı uyanacak...bütün günüm onla ve çok yoğun geçiyor...o ne zaman uyusa ben de uyumaya çalışıyorum...yoksa enerji kalmıyor...allahtan annem yemek olayını hallediyor da aç kalmıyoruz...bi de ben bu emzirmeden midir nedir hamilelikten daha çok acıkıyorum yaw eheuehe :)

yaw anneme uyduk göbeği düşmeden yıkamayın felan diyee kafamızı karıştırdı..oysa doktor yıkayın dedi...arada kaldık ...göbeği düşünce de hoooooooop hemen bıcıyaa...artık her gün olmasa da gün aşırı yıkıyoruz kuzuyu biz de...düşmüş evanın da göbüşuuuuuuuuuuuu ...gözünüz aydın annesi eheuehe:) isilik sorunu bizde de ooluyor gözde teyzesi...haftasonu doktora gideceğiz muhtemelen bakalım soracağımmmmmm...

bugün benım dogum günümmmmmm
anne olarak ilk doğum günüm olacak bu sene en güzel hedıyem oğlum olduu
geceden berı uykusuzum ama olsun herseye degerr

canım eşin ve yavrunla nice güzel yaşlaraaaaaaaaaaa...iyi ki doğdun :)

doğum yapmış olan arkideşleri de tebrik ederim...geçmişin hepsini okuyamadımmmmm...atladıklarım varsa özürrrrrr ...kaçtık biz mucuk

ay canım ya.ınsan hassaslıgın otesınde olyr hamıleyken bende aynıyım sen gibi.artık bırde aglamalarım basladı.ınsanın gucune gıdıyor yapılanlar normalde goze batmayan seylere kahroluyorum bende aglamaktan.bırde karnım kasılıyor sınırlenıp gerıldımı.doğumlarımız brbrne cok yakın olacak galıba aynı hormonlarla ılerlıoruz.depresyona gırmekten korkuyorum.bu hamılelık oncesı ve sonrası depresyonu cok ağır atlatılıyor bunu bılıyorum

valla ben annemin düsüncesiz oldugunu zannederdim ama benimkinden bin beterleri varmis.kayinvalidenden degil anladigim kadariyla öz annenden bahsediyorsun.kayinvalide yapsa bu hareketleri demedigimizi birakmayiz,konu kendi annemiz olunca elimiz kolumuz baglaniyor.arkadasim ne diyeyim Allah sabir versin diycem ama sende bitmissin.ki haklisin yani.bence böyle aglamakla falan olmaz al karsina konus bence bu senin annen bulmus senin zafini kullaniyor.ta ben burdan sinir oldum.zaten sen suan en duygusal zamanindasin.öfff valla sinirlerim bozuldu.yazik ya.bak konusmazsan yakinda kocan patlar ondan sonra sorunlar iyice icinden cikilmaz bir hal alir.anladigim kadariyla sende benim gibi kendinden cok baskalrini düsünen birisin ama hic iyi bir huy degil.ben görüyorum zararini benim gibilerinide görünce onlarada aciyorum.sen konus konus valla yeter artik de.korkma bisey olmaz o senin annen,evlatliktan rededecek hali yokya

kızlar çok sağolun destekleriniz için ama yinede boşver diyemiyo insan.üzülüyorum çok.STZMN evet canım aynıyız senle aşağı yukarı.bende duruyorum ama gözyaşları kendi kendine geliyo artık,bebeğim de aynı dediğin gibi kasılıp kalıyo öyle sertleşiyo.strese girmesinden korkuyorum.ama iyiki sizler varsınız.anlattıkça rahatladım biraz daha.çok öptüm sizleri

selam anneler

doğum yapan anneler ultrasondakı kıloyla doğum kılonuz aynımıydı nolur cevap verin?_
benimki 1 hafta önce 3100 du doğumdan bir gün önce 300 du doğumdada 3200 çıktı
son zamanlarda ultrason çok sağlıklı ölçemiyor anladığım kadarı ile:)

yaaa bende artırmak istiyorum okudum ettim bol sıvı su ve sağmanın faydalı olduğu nu okudum 4 saatte bir falan gögüsler boşaltılsın yazıyodu
bugün benım dogum günümmmmmm
anne olarak ilk doğum günüm olacak bu sene en güzel hedıyem oğlum olduu
geceden berı uykusuzum ama olsun herseye degerr
nice mutlu yıllara oğlunla eşinle :)))
sor canım bize de yazz :) drm banada mamayı bırak emzirmeye devam dedi allahtan sağ gögüsümüde verebiliyorum sabah denedim tuttu kızım :))

ahhh canııım yaaa amaaan kaynana der gecersin de annede diyemiyosun en iyisi konsantrasyonunu annenden başka bir yere dağıtmak
hele şükür açıldı :)
yaa kızlar genel qanestezi mi yoksa epidural mi karar veremiyorum?
valla benimki geneldi çok memnunum :))

henuz doğum yapmadm ama buradan da arkadslardan okudugum ve cevremde duydugum acılmanın olup olmamasnı anlayamayabılırsın.doktora gıttgınde 3 cm acılması olan ama bunu sadece ufak sancılarla hısseden cok arkadsım var.hadı bakalım hayırlısı

efsun hocm selamlar.nasılsınız.Elis kızımız nasılll.foto bekliyoruz,meraktayız.Allah sağlık versin inşallah.özelden msj atamıyormuşum henüz.buraya yazdım umarım görürsünz.görüşmek üzere...

Hımmm! o konuda haklısın. Hiç bu açıdan bakmamıştım. Allah kolaylık versin. Ama dediğim gibi bir yardımcın olsa tek başına kalmak daha iyi olurdu.

Tatlım sıkma canını diyemeyeceğim çok haklısın. Ama bebeğini düşün! onuüzmemek adına başka şeylerle meşgul olmaya çalış, düşünme. Mümkünse bir süre ne telefonda ne de yüz yüze görüşmemeye çalış. Uzaklaşmadığın sürece bu durum devam edecek bebeciğine yazık.

hele şükür açıldı :)
yaa kızlar genel qanestezi mi yoksa epidural mi karar veremiyorum?

Tatlımk ben epidurali tercih edeceğim.

Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin.

valla arkadaslar yazmadan edemiycem.ben 3 yildir almanyada yasiyorum.buraya istanbuldan evlenince geldim.dogal olarak dogumuda burda yaptim.simdi ikinciye hamileyim,dogum icin doktor agustos sonu dedi.benim derdim.neden türkiyede bukadar cok sezeryan dogum oluyor.valla okuyorum dogum hikayelerini.en ufak bir seyde hemen sezeryana dönülüyor.yada taaa en bastan sezeryana karar veriliyor.ya burda sezeryan yasak,daha dogrusu buna dogum yapacak kisi karar veremiyor,doktor gerekli görürse karar veriyor.ama öyle eften püften sebeplerde gecmiyor.türkiyede bayanlar aman cocugun kafasi büyük,aman daha asagi inmemis,aman kalp atislari normal degil,catin dar,cocuk kilolu,acilman yok,ikinamiyorsun,.....vs gibi sebeplerden dolayi hemen sezeryana aliniyor.hatta cogu arkadas kendi istegiyle günler önceden doktorla konusup istedikleri tarihte dogum yapiyorlar.bence türkiyedeki cogu doktor sirf maddiyat yüzünden en ufak bir sorunda hastalarini sezeryana yönlendiriyor.valla benim boyum 1.55 yani ufak tefek bir bayanim,catimda dardi,acilmamda cok yavas ilerliyordu...vs.oglumu 3,440gr 50cm dünyaya getirdim.2 gün sanci cektim.ve bana birkere bile sezeryan denilmedi.en son ben dayanamayinca,acilmamda daha sürecegi icin aciyi az hissedeyim diye epidural anestezi yapildi.ama yine normal dogurdum,kesik bile olmadi.ordada bir türk hemsire vardi oda bana:sen bu sartlarda türkiyede olsaydin seni direk sezeryana alirlardi dedi.demem oki;bence herkesin her dedigine kanmayin,normal dogumdan kormayin,sizi korkutmalarina izin vermeyin,dayanabildiginiz son noktaya kadar dayanin ve cocugunuzu gözünüz göre göre,babalar gibi sancinizi ceke ceke dogurun.zaten dogurunca bütün agrilar inanin bitiyor.Allah size bu sansi vermis,bence degerlendirin.hep büyüklerimiz derlerya:eskiden doktor,ilac,hastanemi vardi diye.tamam cogu yerde bu kelimeler anlamsiz kaliyor ama bazende,tasi gedigine cuk oturtturuyor.valla ben gereken uyariyi ve öneriyi yaptim.kendi ülkemde böyle bir sömürücülügün yapilmasina gönlüm razi gelmiyor.dogum hikayelerinde sezeryan degilde normal dogumu en azidan cogunlukta görmek istiyorum.Allah bütün hamilelere hayirli dogumlar nasip etsin

arkadasim seni siddetle kiniyorum :))) saka bir yana sakin sezeryan falan olma ,ne güzel iste hersey yolunda gidiyor.deneyimli birisi olarak söylüyorum.normal dogumunu yap ve 2-3 saat sonra kalk dügünde bütün kurtlarini dök.o derce güzel bir sey yani ama sezeryanda o sansin yok onu bilesin.sezeryan olan arkadaslarim var onuda ordan biliyorum.ufak capta ameliyat iste,gerisini sen düsün dikis falan filan.nedir bu sezeryan tutkusu anlamiyorum.yapma gözünü seveyim,yazik edersin,böyle eften püften nedenlerle sezeryanmi olunur ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…