Doğum gerçekleşti mi acaba? Nasılsın şuan?
Canım geçen hafta bende de aynısı oldu ama doktora sorduğumda bebek yerleşiyor dedi. Ama doğum aşlangıcı ile alakalı değilmiş.
Tatlım sütün yeterli ama mama vermen gerekiyorsa ver bence. mama vermek kötü birşey değil. Daha ilerleyen dönemde sütün daha yeterli hale geldiğinde kesersin. Birde sdhkn da söylemiş 2 memeden de emzir.
36+ 6 da 3400 g dedi doktorum 37+4 de 3200 g dedi. Ölçümlerden bu farkların olmasının normal olduğunu söyledi. Karın çevresini biraz içten ölçerse daha az çıkıyor dıştan ölçerse daha fazla çıkıyor falan. Fazla kafana takma bence. Birde son haftalarda hatalar daha fazla oluyormuş.
Hadi bakalım canım artık sona geldin hayırlısı olsun :)))
Ya ben de bebeğimle ilk başlarda yalnız kalabilsem keşke( ama görümcem kayınvalidem falan dörtgözle doğumu bekliyorlar. Hemen çöreklenecekler. Eşime bugün bebek sağlığı ansiklopedisinden notlar okudum anne bebek ve baba ilk etapta yalnız kalmalı yazıyor diye. Şaşırdı. Yarın da kayınvalidem gelecekmiş. Beni arayıp söylemiyor. Eşimi aramış güya beni merak ediyormuş. Ya beni merak eden beni arar dedim. Onun beni falan merak ettiği yok. 6 yıldır evliyiz merak etmişliği yok şimdi mi edesi tuttu?!!! Neyse umarım günübirlik gelir giderler.
Gunboyu sayfada sorun var yaziyodu acilmadi hic.
ya kızlar canım çoook sıkkın.daha önceden yazmıştım buraya annemle ilgili sorunlarımı.ya benim ailem çok sorunlu.şimdi düşüncesiz annem;babamı ve abimi burada hiç düşünmeden ramazan günü bırakıp köye gitti gezmeye.beni de hiç düşünmedi son günlerim olmasına rağmen.çıktı gitti.sonra ben abimle babama burada bakmak zorunda kaldım gibi bişey.1 haftada 4 kere iftara aldım.eşim sorun yapmıyor ama sürekli hizmet ettiğim için de üzülüyo.anlıyorum içten içe anneme de kızıyor.çünkü halimi bi tek eşim anlıyo.sonra annem cadısı bugün geldi köyden.az önce abim tekrar aradı beni "ne yemek var" diye.ya annem gelmesine rağmen hala bana gelmek istiyor.ben de bişey yapmıycam dedim (ki gerçekten yapmıycam eşim çok yorulduğumu gördüğü için 2 gündür dışardan söylüyo garibim oruçlu oruçlu).sonra annem aradı."ne yicek kocan akşama"dedi.ben de ayıptır sölemesi pide yaptırcak dedim.sesleniyo telefondan abime bak yemekleri varmış kalk git diye.sonra ben de dedim ki "ya anne ben artık hizmet etmekten yoruldum.sürüne sürüne yürüyorum evde bel ağrısından yemin ederim". """aaa aaaa ne ayııppppp,istemiyo
bizi""" diyerek kapattı telefonu.kızlar ağlıycam yaaa burnumun ucunda yemin ederim.sonra aradım tekrar "sen benden ne istiyosun ya,hiç düşünmeden gittin,kaç gündür abim görüyo sürünerek iş yapıyorum,daha benden
ne istiyorsun" dedim.hiç bişey demeden suratıma kapattı telefonu.Eşim de yok şimdi evde.dersanede zümreleri
başladı.yalnızım.yemin ederim stresten ani doğuracam diye ödüm patlıyo.bıktım kızlar.ne yapmam lazım yardım edin ya((((
hele şükür açıldı :)
yaa kızlar genel qanestezi mi yoksa epidural mi karar veremiyorum?
iyiki doğdun iyiki doğdun:)
Oğlun ve kocanla nice mutlu yıllar geçirmen dileğiyle... Allah üçünüzü ayırmasın hiç.
Yavrunla ve eşinle nice mutlu huzurlu yıllar geçirmeni dilerim. Herşey gönlünce olsun...:)
,
Mutlu yıllar canım, ne güzel bir doğum günü geçiriyorsun...ne mutlu sana...
Rica ederim :) Canım sağmaya devam et,daha 1 haftalıkmaşallah süt miktarın da iyi bence endişe etme sağdıkça günden güne artacaktır....
Bikesha allah bir avazda kurtarsın, kolay bir doğum olsun inşallah...
gunaydin kizlar
azra dogum gunun kutlu olsun. benimde yakinda dogum gunum ayni duygular icerisindeyim senle.
kizlar cok uykusuzum. gene hic uyumadim. bizimki ben ne zaman gozumu kapasam uyanip durdu. allahtan yarin doktorumuz geliyor. herbiseyi soracagim. birde sanirim hemsire alicaz biz. bisure biseyleri ogrenene kadar. anlayamiyoruz neden agladigini ne kadarda hangi pozisyonda beslememiz gerektigini. bebek emzirmek cidden cok zor ismis. sizler nasilsiniz. yeni dogumlari herkesi takip etmek zor oluyor artik. herkeslere hayirli dogumlar diliyorum. hamileligin son gunlerini yasayanlarda tadini cikarsinlar bence. bebisten bigun once sinemaya gitmistik iyikide gitmisiz.
bu arada bebisi isilik olan avrmi ne yapiyorsunuz bu konuda. yarin doktora sorucam gerci ama.
birde bizimde gobusumuz dustu teyzeleri. dun hippy solediginde kesin bizimkide yarin duser dediydim dustu:))
ya kızlar canım çoook sıkkın.daha önceden yazmıştım buraya annemle ilgili sorunlarımı.ya benim ailem çok sorunlu.şimdi düşüncesiz annem;babamı ve abimi burada hiç düşünmeden ramazan günü bırakıp köye gitti gezmeye.beni de hiç düşünmedi son günlerim olmasına rağmen.çıktı gitti.sonra ben abimle babama burada bakmak zorunda kaldım gibi bişey.1 haftada 4 kere iftara aldım.eşim sorun yapmıyor ama sürekli hizmet ettiğim için de üzülüyo.anlıyorum içten içe anneme de kızıyor.çünkü halimi bi tek eşim anlıyo.sonra annem cadısı bugün geldi köyden.az önce abim tekrar aradı beni "ne yemek var" diye.ya annem gelmesine rağmen hala bana gelmek istiyor.ben de bişey yapmıycam dedim (ki gerçekten yapmıycam eşim çok yorulduğumu gördüğü için 2 gündür dışardan söylüyo garibim oruçlu oruçlu).sonra annem aradı."ne yicek kocan akşama"dedi.ben de ayıptır sölemesi pide yaptırcak dedim.sesleniyo telefondan abime bak yemekleri varmış kalk git diye.sonra ben de dedim ki "ya anne ben artık hizmet etmekten yoruldum.sürüne sürüne yürüyorum evde bel ağrısından yemin ederim". """aaa aaaa ne ayııppppp,istemiyo bizi""" diyerek kapattı telefonu.kızlar ağlıycam yaaa burnumun ucunda yemin ederim.sonra aradım tekrar "sen benden ne istiyosun ya,hiç düşünmeden gittin,kaç gündür abim görüyo sürünerek iş yapıyorum,daha benden ne istiyorsun" dedim.hiç bişey demeden suratıma kapattı telefonu.Eşim de yok şimdi evde.dersanede zümreleri başladı.yalnızım.yemin ederim stresten ani doğuracam diye ödüm patlıyo.bıktım kızlar.ne yapmam lazım yardım edin ya((((
yaw anneme uyduk göbeği düşmeden yıkamayın felan diyee kafamızı karıştırdı..oysa doktor yıkayın dedi...arada kaldık ...göbeği düşünce de hoooooooop hemen bıcıyaa...artık her gün olmasa da gün aşırı yıkıyoruz kuzuyu biz de...düşmüş evanın da göbüşuuuuuuuuuuuu ...gözünüz aydın annesi eheuehe:) isilik sorunu bizde de ooluyor gözde teyzesi...haftasonu doktora gideceğiz muhtemelen bakalım soracağımmmmmm...yok jnm ben biberon vermicem. napalim cekicez bi sure bole.
canim o ebenin alttan muayene dedigi sanirim bana yapilan sey. plasentaya incelmesi icinmi pelvisin acilmasi icinmi ne ya ilac koyuyorlar ya krem suruyorlar. bence sadece suni sanci ile baslatsinlar. vitamin k falan bize yapilmadi.
kusum daha yenimi yikadiniz bebegi siz? senin gobek bugun dustuyse bizimkide yarin duser kesin. derlerya gobegimiz berabermi dustu hehe
bugün benım dogum günümmmmmm
anne olarak ilk doğum günüm olacak bu sene en güzel hedıyem oğlum olduu
geceden berı uykusuzum ama olsun herseye degerr
ya kızlar canım çoook sıkkın.daha önceden yazmıştım buraya annemle ilgili sorunlarımı.ya benim ailem çok sorunlu.şimdi düşüncesiz annem;babamı ve abimi burada hiç düşünmeden ramazan günü bırakıp köye gitti gezmeye.beni de hiç düşünmedi son günlerim olmasına rağmen.çıktı gitti.sonra ben abimle babama burada bakmak zorunda kaldım gibi bişey.1 haftada 4 kere iftara aldım.eşim sorun yapmıyor ama sürekli hizmet ettiğim için de üzülüyo.anlıyorum içten içe anneme de kızıyor.çünkü halimi bi tek eşim anlıyo.sonra annem cadısı bugün geldi köyden.az önce abim tekrar aradı beni "ne yemek var" diye.ya annem gelmesine rağmen hala bana gelmek istiyor.ben de bişey yapmıycam dedim (ki gerçekten yapmıycam eşim çok yorulduğumu gördüğü için 2 gündür dışardan söylüyo garibim oruçlu oruçlu).sonra annem aradı."ne yicek kocan akşama"dedi.ben de ayıptır sölemesi pide yaptırcak dedim.sesleniyo telefondan abime bak yemekleri varmış kalk git diye.sonra ben de dedim ki "ya anne ben artık hizmet etmekten yoruldum.sürüne sürüne yürüyorum evde bel ağrısından yemin ederim". """aaa aaaa ne ayııppppp,istemiyo bizi""" diyerek kapattı telefonu.kızlar ağlıycam yaaa burnumun ucunda yemin ederim.sonra aradım tekrar "sen benden ne istiyosun ya,hiç düşünmeden gittin,kaç gündür abim görüyo sürünerek iş yapıyorum,daha benden ne istiyorsun" dedim.hiç bişey demeden suratıma kapattı telefonu.Eşim de yok şimdi evde.dersanede zümreleri başladı.yalnızım.yemin ederim stresten ani doğuracam diye ödüm patlıyo.bıktım kızlar.ne yapmam lazım yardım edin ya((((
benimki 1 hafta önce 3100 du doğumdan bir gün önce 300 du doğumdada 3200 çıktıselam anneler
doğum yapan anneler ultrasondakı kıloyla doğum kılonuz aynımıydı nolur cevap verin?_
yaaa bende artırmak istiyorum okudum ettim bol sıvı su ve sağmanın faydalı olduğu nu okudum 4 saatte bir falan gögüsler boşaltılsın yazıyodusaol canım cevabın için. humana içiyorum. günde 4 lt su içmeye çalışıyorum. duş olayını da yaptım. günden güne artıyor ama yetmiyormuş gibi geliyor bana nedense
kızlar bu arada biraz önce bikesha ya mesaj attım. saat 4 te suyu gelmiş, sancıları da varmış.açılmam şimdilik 1 parmak demiş.gazi hastanesinden ege üniversitesine göndermişler.şimdi bekliyorum demiş.
inşallah hayırlısıyla doğum yapıp, sağlıkla bebeğini kucağına alır.
nice mutlu yıllara oğlunla eşinle :)))bugün benım dogum günümmmmmm
anne olarak ilk doğum günüm olacak bu sene en güzel hedıyem oğlum olduu
geceden berı uykusuzum ama olsun herseye degerr
sor canım bize de yazz :) drm banada mamayı bırak emzirmeye devam dedi allahtan sağ gögüsümüde verebiliyorum sabah denedim tuttu kızım :))gunaydin kizlar
azra dogum gunun kutlu olsun. benimde yakinda dogum gunum ayni duygular icerisindeyim senle.
kizlar cok uykusuzum. gene hic uyumadim. bizimki ben ne zaman gozumu kapasam uyanip durdu. allahtan yarin doktorumuz geliyor. herbiseyi soracagim. birde sanirim hemsire alicaz biz. bisure biseyleri ogrenene kadar. anlayamiyoruz neden agladigini ne kadarda hangi pozisyonda beslememiz gerektigini. bebek emzirmek cidden cok zor ismis. sizler nasilsiniz. yeni dogumlari herkesi takip etmek zor oluyor artik. herkeslere hayirli dogumlar diliyorum. hamileligin son gunlerini yasayanlarda tadini cikarsinlar bence. bebisten bigun once sinemaya gitmistik iyikide gitmisiz.
bu arada bebisi isilik olan avrmi ne yapiyorsunuz bu konuda. yarin doktora sorucam gerci ama.
birde bizimde gobusumuz dustu teyzeleri. dun hippy solediginde kesin bizimkide yarin duser dediydim dustu:))
ahhh canııım yaaa amaaan kaynana der gecersin de annede diyemiyosunya kızlar canım çoook sıkkın.daha önceden yazmıştım buraya annemle ilgili sorunlarımı.ya benim ailem çok sorunlu.şimdi düşüncesiz annem;babamı ve abimi burada hiç düşünmeden ramazan günü bırakıp köye gitti gezmeye.beni de hiç düşünmedi son günlerim olmasına rağmen.çıktı gitti.sonra ben abimle babama burada bakmak zorunda kaldım gibi bişey.1 haftada 4 kere iftara aldım.eşim sorun yapmıyor ama sürekli hizmet ettiğim için de üzülüyo.anlıyorum içten içe anneme de kızıyor.çünkü halimi bi tek eşim anlıyo.sonra annem cadısı bugün geldi köyden.az önce abim tekrar aradı beni "ne yemek var" diye.ya annem gelmesine rağmen hala bana gelmek istiyor.ben de bişey yapmıycam dedim (ki gerçekten yapmıycam eşim çok yorulduğumu gördüğü için 2 gündür dışardan söylüyo garibim oruçlu oruçlu).sonra annem aradı."ne yicek kocan akşama"dedi.ben de ayıptır sölemesi pide yaptırcak dedim.sesleniyo telefondan abime bak yemekleri varmış kalk git diye.sonra ben de dedim ki "ya anne ben artık hizmet etmekten yoruldum.sürüne sürüne yürüyorum evde bel ağrısından yemin ederim". """aaa aaaa ne ayııppppp,istemiyo bizi""" diyerek kapattı telefonu.kızlar ağlıycam yaaa burnumun ucunda yemin ederim.sonra aradım tekrar "sen benden ne istiyosun ya,hiç düşünmeden gittin,kaç gündür abim görüyo sürünerek iş yapıyorum,daha benden ne istiyorsun" dedim.hiç bişey demeden suratıma kapattı telefonu.Eşim de yok şimdi evde.dersanede zümreleri başladı.yalnızım.yemin ederim stresten ani doğuracam diye ödüm patlıyo.bıktım kızlar.ne yapmam lazım yardım edin ya((((
valla benimki geneldi çok memnunum :))hele şükür açıldı :)
kızlar ben de birşey soracağım benim sancım yok ama dün alt tarafıma ardarda bıçak saplanması gibi ağrı girdi bebek hareket ettikçe şimdi de sanki açılma varmış gibi hissediyorum yürürken zorlanıyorum böyle birşey olabilir mi yani sancı olmadan açılma olabilir mi ya da biz açılmayı hissedebilir miyiz bu arada doktor 12sinden sonra bekleyin demişti salı da çatı muayenesi var
bebekle başbaşa kalmak güzel ama benim kızın şuanda gaz ve kabızlık problemi var....hep ilgi bekliyor.ve cır cır böceği gibi cırlıyor...annem varken bi annem birde ben ilgileniyordum ama şimdi bakım tamamen bana kaldı...hiçbir işimi yapamıyorum kahvaltımı yapamıyorum banyomu yapamıyorum..çoğu şeyi erteledim...tabi kayınvalidem gelmesinden başbaşa kalmak iyidir:....ama şuan zorlanıyorum bakalım hayırlısı....
hele şükür açıldı :)
redmask doghum yapmıs aksam 5 ten sonra konustuk telefopnu kapalıydı
oğluda kednıde ıyı masallah sesı cok guzel gelıyodu cok mutlu çok güzel bi duyguymus dıyor
50 cm 3200 dogmus yusuf eren paşa
bilgi verim dedim
kızlar herkeze selam..biliyomusunuz doktor doğumun 16-31 ağustos arasında olucağını söyledi ve kardeşimin düğünüde 3 eylülde sizce gidebilirmiyim...aslında ben söylemiştim ya vajinusmus gibi bişeyim çatı muaynesi yaptıramadım doktorda nasıl normal doğum yapıcaksın dedi..ayrıca çocuğun başı 1 hafta önden gidiyo,şimdilik normal doğuma engel değil dedi..yani erkenden sezeryan olsamda düğüne yetişmeye çalışsam olurmu..çünkü bi çok arkadaş gibi çekip çekip yine sezeryan olmak istemiyorum..yani düğün şansımıda denemiş olurum..ne biliyim çocuğun kilosu 2 gün önce 2.800 dü..ne dersiniz bu duruma..yorumlarınızı bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?