2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın güzel anneler

estadacım maşallhhh teyze olmuşsun. inşallah burda biz de bebişlerin teyzesi olucaz.. bakalım ilk doğumu kim yapıcak hayırlısıyla...

güzel kıyafet alan arkadaşlar, çok özendim, güle güle kullanmak nasip etsin Allah.. ben bi şey alamadım daha 1 tane hamile pantalonum var .. ama ben yazın çok kilo almıştım 8 kilo vermiştim, hamile kaldığımı öğrendiğimde o yüzden elimde 3 farklı beden kıyafet var ve büyük geliyo hala bu kıyafetler. bi ay daha idare edip baharlıklara saldırıcam inşallah...

canim uzulme,
ben calistigim icin tarzim hep gomlek kumas pantolon seklindeydi ya da dar etek.
etek ve pantolanlar da karnimi sikmaya kasiklarimi agritmaya baslamisti,
yani ben mecburiyetten aldim.

senin kiyafetlerin uzerine uyuyosa suan musriflige gerek yok bence
ben de zaten hamilelikten sonra lohusayken de giyilebilecek seyler aldim. cunku dogum yapr yapmaz kilolar hup diye ucmicak, eski kiyafetler yine uymicak, o zamanda bol seyler gerekecek

valla ben pek 6 kilo alabileceğimi sanmıyorum:)) daha anca verdiğim kiloları aldım. hergünde tartılıyorum artış yok. ben 6 kilonun yeterli olduğunu düşünüyorum çünkü bebeğin kilosunu söylüyorlar ultrasonda nede olsa. normalin altında olsa. doktor söyler. kilo al bebeğin kilosu az der bende yerim:)) ki ben zaten normale göre çok daha dengeli verimli yiyorum ama kilo artışım yok. birde benim kuzenlerim falan hep az kilo aldı hepsi çok zayıftı maşallah bebişleri top gibi gayet normal kilolarda doğdu. bana daha sağlıklı geliyor açıkçası bebek içinde anne içinde. tabi şahsi fikrim zaten alacağımız varsa 20 kiloda alırız. alamazsak 5 kilo bile alamayız:)))

bu arada saol canım fotoğraf küçültmeyi biliyorum ama o kadar şeyi küçültmek zor geldi akşam gözlerim bozulmuştu artık. bugün küçültür koyarım.

saol jnm don aldık donanırmış diye. annemde sen ne ilginç bir kız oldun bu hurafelere inanma konusunda diyor. yaa annem beni sürekli cahil cuheylan yerine koyuyor kızlar yaa:))) bebek erkek ben şuna aşeriyorum. hem çin takvimindede erkek çıktı doktor nasıl kız gördü diyorum. sen nasıl okul okudun ben anlamıyorum. sen hamile kalınca beynin durdu diyor. çin takvimi nerden biliyormuş erkek hangi kromozomu vericek. çok sinir........:))

yaa annem diyorki biz hamile kaldık ne sola yat ne bişi dediler. şimdiki bebekler sola yatıpmı gelişiyor diye dalga geçiyor benle. bende sola yatmaya çalışıyorum ama tabi gece o yüzüstü yada sağa dönüyor uyurken. benimde en büyük sorunum ben uyanamam kızlar. öyle bir sorunum var. bi uyuyorum taa sabah kalkıyorum idrar kesem ağrıdan çıldırmış durumda oluyor. dokunamıyorum bile.

dediğin gibi biraz daha karnımız büyüse ne olucak ben bilmiyorum yani. kesin bacak kaslarımız gelişiyor böle.

aynen eskiden kilometrelerce yol yürürdüm şimdi çıktığım an daha özellikle yokuş varsa tıkanıyorum. artık ileriki haftalarda yataktan kalkmayız:)

lcwaikiki ve ebrumaternity.com kurtaricin olabilir canim.
siteye uye olursan cok cok indirimli urunler alabiliyorsun hem de.

lcw ya baktım da hafta sonu pek bişey bulamadım belki yavaş yavaş gelir.
ebrumaternity yi de epey inceledim dün ama üye olamadım. bugün tekrardan bi deneyim
bakalım gömlekleri çok hoşuma gitti ama pantolon konusunda pek emin olamadım. ben biraz
spor sevdiğim için işte giydiklerim bile klasik değilde spor tarzda keten pantolonlar.
tekrardan bi inceleyeceğim üye olunca.
teşekkür ederim canım

Kızlar bunlar gebelik eğitiminden size iletmek istediklerim. Kilo alımı konusu hepimizi yakınen ilgilendiriyor peppermint' in yazdıkları doğru ona ek olarak aşağıdakiler de aklınızda bulunsun. Bunlar idealde istediğimiz kilo alımı taplosu yani kişiye göre değişiyor.

eyeszas; 49 kg ile hamile kalmışsın mesela sen Gebelik öncesi zayıf olanlar sınıfına giriyorsun ( tabi boyunun uzun olduğunu yazdığın için bu kanıdayım) 6 kg sana ve bebeğe dehşet yetersiz.

Gebelik öncesi kilosu fazla olanlar için,
Tavsiye edilen toplam kilo alımı; 6-10,5 kg
Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının yaklaşık olarak 0.3 kg / hafta olmalıdır.

Gebelik öncesi zayıf olanlar için,
• Tavsiye edilen toplam kilo alımı; 12,5 – 18 kg
Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının yaklaşık olarak 0.5 kg / hafta olmalıdır.

Karnında birden fazla bebek taşıyanlar için,
• Tavsiye edilen toplam kilo alımı; 16 – 20,5 kg
• Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının ortalama 0.7 kg / hafta olması iyidir.
• Üç bebek taşıyan kadınlar hamilelik süresince 20.5 - 30 kg ve hafta başına yaklaşık olarak 1 kg almalıdırlar.

benim de okuduklarim bu yondeydi canim.
sagol paylasimin icin.

bunları bende okudum. ama cidden ben 12 kilo alabileceğimi sanmıyorum hiç. zaten doktorda bana 6 kilo alıcaz dedi. türkiyeye geldiğimde gittiğim ilk doktorumada söyledim bunu oda birşey sölemedi sağlıklı beslendiğin sürece diye. şimdi hiç durmadan faydalı şeyler yiyorum. ceviz, koca tabak salatalar, hergün fındık, süt, 3 yumurta, meyve, sebze hergün illa tükettiğim şeyler. tek sorunum balık ve kırmızı et onuda zorla yiyorum arada. daha bi kilo artışım yok napiyim şimdi 12 kilo alıcam diye çikolata baklavayamı saldırıyım:)) testlerim normal bebeğim haftasına göre kilosunun üstünde bile çıktı. kilomla ilgili ilk gördüğünde amanın diyen doktorum bile bişey demedi valla:)) ama dediğim gibi insan alıcak olursa 20 kiloda alır alamazsada 5 kilo bile almaz bence önemli olan doğru ve dengeli beslenmek bebeğe faydalı şeyler yemek.

Günaydın kızlar,

Aynen canım ya bende sağa sola dönmekden bi bakıyorum sabah olmuş kalk işe git bazı günler ruh gibi dolaşıyorum....

Benimde okuduklarım ve duyduklarım bu yöndeydi ama bir tanıdığım benimle aynı zamanda hamile kaldı ve kız 5/6 kilo verdi tabi onun kilo verdiği süreçte ben 2 kilo aldım sürekli olarak benim çok kilo aldığımı söyleyerek kendi durumunu normal adlediyor (bu kız hamilelik öncesi spor salonlarından çıkmayan biriydi).. Aslında ben normal bir süreci yaşıyorum sadece göbeğim belirginleşti ve hiçbiryerimde başka bir değişiklik yok birde şu halimi aynada izlemeye doyamıyorum yani gayet yakıştırdım kenime bu durumu Bence kilo almayanlar kilo alalara laf etmesin...:90:

cannim ilk 4 ay zaten 0-1,5 kilo arasi aliniyor
sonradan geliyor kilolar
ben de daha hic kilo almadim.
tabi saglikli besleniyorsan sorun yok ama hamileyken diyet yapmak su kdar kilo alicam diye kendini sinirlamak zararli, ben onu demek istemistim.

baklava borege saldirmak degil de,
daha kaliteli yememiz lazim orasi kesin.

gerçekten çok aşkolsun.

kimseye kilo alamıyorum diye laf etmedim. eğer sölediklerimden böyle birşey anlaşılıyorsa ben kendimi ifade edemiyorum demektir. hiçbir fikir beyan etmiyim bundan sonra daha iyi o zaman..

canimm benim de gobegim cikti,
benim de cok hosuma gidiyor bu durum.
is arkadasim diyor ki cok tatli bi hamile oldun, cok yakisti diyorr

ya herkesin bunyesi hakli ben kilo kaybedenlere de bisey diyemiyorum cunku ellerinde degil, biliyorum yiyememek nasil bisey.
ben sadece 1 kg vermistim. onu simdi geri aldim. ayni kiloma geldim.

gerçekten çok aşkolsun.

kimseye kilo alamıyorum diye laf etmedim. eğer sölediklerimden böyle birşey anlaşılıyorsa ben kendimi ifade edemiyorum demektir. hiçbir fikir beyan etmiyim bundan sonra daha iyi o zaman..

Ay canım benim ben sana demedim sen zaten birşey demedinki beni yanlış anlamışsın ben laf eden yakınımı kastederek söyledim zira kız hayatının her döneminde çok kiloluydu hamile kalınca zayıfladı ve kilo alan insanlara laf etmeye başladı....

gerçekten çok aşkolsun.

canim benim yazdiklarim uzerine bunu soylemiyorsundur umarim.
cunku ben de seni elstirmedim.
zaten yukarida da yazdim, saglikli besleniyorsan sorun yok diye.
burda bilgilerimizi paylasiyoruz sadece, sen 6 kilo alicam diyince ben de bunu eskiden kabul goren bir gorus oldugunu , yeni kabul goren goruse gore 10-12 kg nun ideal oldugunu okuduklarimdan yola cikarak anlatmak istedim. diger arkadasimiz da , sen zayifsin hatta zayif annelerde daha da fazla alinmasi gerek dedi.
tabi ki kilo alicam diye zorla yicek halin yok

ama diyet de yapmamak gerek ben onu demek istedim sadece

simdi kilo almamis olman normal cnm, onemli olan bundan sonrasi; bundan sonra saglikli sekilde en ideali ve bebegine yetecek kadarini alirsin/ aliriz dilerim.

kizlar ben cmr. gunleri tartiliyorum
bu hafta daha tartilmadim.
ama bu hafta bira aldim gibi hissediyorum,
bakalim yarin tartida kac cikicam.

bu arada baslangic kilom 55,8
55 e dustum. en son da 56,1 ciktim.(gecen cmr.)
+300 gr yani .

ama bu hafta +1300 gr olmustur belki )))))))))))))

Maşallah sanada canım bende aynı fikirdeyim kimseyi yadırgamıyorum zaten benim ifade etmeye çalıştığım durum çok çok farklı...

günaydın kızlar bugün bos günüm olduğundan kalktıgımdan beri kanepelerle butunleşiyorum :)))
kilo konusunda bebegin gelişimi iyiyse ki eyeszaydengeli ve sağlıklı besleniyor kaç kılo aldığın çok muhim değil ben arkadaşım bel fıtıgı olduğundan hep dikkat etmesi gerekiyordu 7yada 8 kiloyla doğuma girdi ikizannesi arkadaşım ilk 6 ayda 11 kg aldı sonra şeker çıktınca beslenme uzmanının verdiği listeye dikkat etti son 3ay o kilo almadı ama çoçuklar kilo aldılar toplamda sanırım 13-14 ile doğuma gitti ki ikizler için bu tartı az kabul edilir ama bebekleride ikizlere göre gayet iyi doğdum agırlığına sahiptiler zaten zayıfda doğsalar 1 ayda acığı kapatıyormuş bebekler arada ugrarım yine görüşürüz :))

ben de pendikteyim:) sancak köprüsünden kartal tarafına doğru giderken sen nerdesin??

kızlar süt içemiyorum demiştim ya..
kakao kalsiyumun emilimini azalttığı için nesquick içmek istememiştim bi de tabi ki acaba bi zararı olur mu diye..
geçen marketten nesquick aldım.. anaaa açtım bi baktım çilekli :) yanlış aldım ama iyi oldu.. sanki Allah denk getirdi Walla
kakaolu kadar güzel olmasa da en azından günde 1 bardak süt içebilmemi sağlıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…