günaydın güzel anneler
estadacım maşallhhh teyze olmuşsun. inşallah burda biz de bebişlerin teyzesi olucaz.. bakalım ilk doğumu kim yapıcak hayırlısıyla...
güzel kıyafet alan arkadaşlar, çok özendim, güle güle kullanmak nasip etsin Allah.. ben bi şey alamadım daha 1 tane hamile pantalonum var .. ama ben yazın çok kilo almıştım 8 kilo vermiştim, hamile kaldığımı öğrendiğimde o yüzden elimde 3 farklı beden kıyafet var ve büyük geliyo hala bu kıyafetler. bi ay daha idare edip baharlıklara saldırıcam inşallah...
canim pek cok kaynakta (yabanci kitaplar, internet dahil) okudugum kadariyla eski inanis ne kadar az kilo o kadar iyi, 5-6 kilo ideal seklindeymis.
ama suan en az 12 kilo alinmasi oneriliyor. internette bulursun zaten 12 kilo aldiginda bu kilolarin dokumune bakiyorsun sadece 1-2 kilosu annenin yag depolarinda artis.
digerleri (tam hatirlamadan rakamlari atiyorum)
3 kg bebek
1 kg plesanta
1 kg amniyos sivisi
2 kg annenin kan hacminde artis
1,5 kg memelerde buyume
2 kg odem-sislik
seklinde gidiyor
o yuzden 6 kg cok cok az cnm
12-15 arasi alsak iyi bence
cicilerini gule gule giy cnm, kiyafet topigine yazdim nasil kucultecegini.
bebeginde donusunu gule gule giysin minik popocuguna insallahh
olmaz mı...bugün derse giricem...üst kattaki sınıflardan birine çıktım....sınıfa girdim...oturdum,dedim ki otur bu ders coşmadan işle şu dersi...dayanamadım ilerleyen dakikalarda kalktım gene...ders anlatıyorum ama bir nefes nefese kalışım var...kendim korktum halimden...dedim napıosun otur bee...aaa...deli:)
vücudum fenalarda bende de ağırlık var...bi de bel ağrımm tavan yapmış durumda....
uyku deseniz tamamen gitti gibi...
sola yatın öyle uyuyun diyorlar yaa...hiiiiiiiiiiiiiiiiç uyuyamadığım bir pozisyon...eşimi de huzursuz ediyorum döne döne...ayyy ilerleyen haftaları düşünemiyorum kızlar bennnnnnnnn
bende bugunlerde yorgunluk var bide çabuk tıkanıyorum sanırım bende bugun ders anlatırken nefesimin yetmediğini iyice hissettim 1-2 gündür vardı ama ben grip in etkisi heralde burnum falanda tıkanık olunca ama sizde de aynı seyler olunca demekki bu işin rutini bu :)
lcwaikiki ve ebrumaternity.com kurtaricin olabilir canim.
siteye uye olursan cok cok indirimli urunler alabiliyorsun hem de.
canim pek cok kaynakta (yabanci kitaplar, internet dahil) okudugum kadariyla eski inanis ne kadar az kilo o kadar iyi, 5-6 kilo ideal seklindeymis.
ama suan en az 12 kilo alinmasi oneriliyor. internette bulursun zaten 12 kilo aldiginda bu kilolarin dokumune bakiyorsun sadece 1-2 kilosu annenin yag depolarinda artis.
digerleri (tam hatirlamadan rakamlari atiyorum)
3 kg bebek
1 kg plesanta
1 kg amniyos sivisi
2 kg annenin kan hacminde artis
1,5 kg memelerde buyume
2 kg odem-sislik
seklinde gidiyor
o yuzden 6 kg cok cok az cnm
12-15 arasi alsak iyi bence
cicilerini gule gule giy cnm, kiyafet topigine yazdim nasil kucultecegini.
bebeginde donusunu gule gule giysin minik popocuguna insallahh
Kızlar bunlar gebelik eğitiminden size iletmek istediklerim. Kilo alımı konusu hepimizi yakınen ilgilendiriyor peppermint' in yazdıkları doğru ona ek olarak aşağıdakiler de aklınızda bulunsun. Bunlar idealde istediğimiz kilo alımı taplosu yani kişiye göre değişiyor.
eyeszas; 49 kg ile hamile kalmışsın mesela sen Gebelik öncesi zayıf olanlar sınıfına giriyorsun ( tabi boyunun uzun olduğunu yazdığın için bu kanıdayım) 6 kg sana ve bebeğe dehşet yetersiz.
Gebelik öncesi kilosu fazla olanlar için,
Tavsiye edilen toplam kilo alımı; 6-10,5 kg
Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının yaklaşık olarak 0.3 kg / hafta olmalıdır.
Gebelik öncesi zayıf olanlar için,
• Tavsiye edilen toplam kilo alımı; 12,5 – 18 kg
Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının yaklaşık olarak 0.5 kg / hafta olmalıdır.
Karnında birden fazla bebek taşıyanlar için,
• Tavsiye edilen toplam kilo alımı; 16 – 20,5 kg
• Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının ortalama 0.7 kg / hafta olması iyidir.
• Üç bebek taşıyan kadınlar hamilelik süresince 20.5 - 30 kg ve hafta başına yaklaşık olarak 1 kg almalıdırlar.
Kızlar bunlar gebelik eğitiminden size iletmek istediklerim. Kilo alımı konusu hepimizi yakınen ilgilendiriyor peppermint' in yazdıkları doğru ona ek olarak aşağıdakiler de aklınızda bulunsun. Bunlar idealde istediğimiz kilo alımı taplosu yani kişiye göre değişiyor.
eyeszas; 49 kg ile hamile kalmışsın mesela sen Gebelik öncesi zayıf olanlar sınıfına giriyorsun ( tabi boyunun uzun olduğunu yazdığın için bu kanıdayım) 6 kg sana ve bebeğe dehşet yetersiz.
Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının yaklaşık olarak 0.3 kg / hafta olmalıdır.
Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının yaklaşık olarak 0.5 kg / hafta olmalıdır.
• Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının ortalama 0.7 kg / hafta olması iyidir.
• Üç bebek taşıyan kadınlar hamilelik süresince 20.5 - 30 kg ve hafta başına yaklaşık olarak 1 kg almalıdırlar.
olmaz mı...bugün derse giricem...üst kattaki sınıflardan birine çıktım....sınıfa girdim...oturdum,dedim ki otur bu ders coşmadan işle şu dersi...dayanamadım ilerleyen dakikalarda kalktım gene...ders anlatıyorum ama bir nefes nefese kalışım var...kendim korktum halimden...dedim napıosun otur bee...aaa...deli:)
vücudum fenalarda bende de ağırlık var...bi de bel ağrımm tavan yapmış durumda....
uyku deseniz tamamen gitti gibi...
sola yatın öyle uyuyun diyorlar yaa...hiiiiiiiiiiiiiiiiç uyuyamadığım bir pozisyon...eşimi de huzursuz ediyorum döne döne...ayyy ilerleyen haftaları düşünemiyorum kızlar bennnnnnnnn
bunları bende okudum. ama cidden ben 12 kilo alabileceğimi sanmıyorum hiç. zaten doktorda bana 6 kilo alıcaz dedi. türkiyeye geldiğimde gittiğim ilk doktorumada söyledim bunu oda birşey sölemedi sağlıklı beslendiğin sürece diye. şimdi hiç durmadan faydalı şeyler yiyorum. ceviz, koca tabak salatalar, hergün fındık, süt, 3 yumurta, meyve, sebze hergün illa tükettiğim şeyler. tek sorunum balık ve kırmızı et onuda zorla yiyorum arada. daha bi kilo artışım yok napiyim şimdi 12 kilo alıcam diye çikolata baklavayamı saldırıyım:)) testlerim normal bebeğim haftasına göre kilosunun üstünde bile çıktı. kilomla ilgili ilk gördüğünde amanın diyen doktorum bile bişey demedi valla:)) ama dediğim gibi insan alıcak olursa 20 kiloda alır alamazsada 5 kilo bile almaz bence önemli olan doğru ve dengeli beslenmek bebeğe faydalı şeyler yemek.
Günaydın kızlar,
Aynen canım ya bende sağa sola dönmekden bi bakıyorum sabah olmuş kalk işe git bazı günler ruh gibi dolaşıyorum....
Benimde okuduklarım ve duyduklarım bu yöndeydi ama bir tanıdığım benimle aynı zamanda hamile kaldı ve kız 5/6 kilo verdi tabi onun kilo verdiği süreçte ben 2 kilo aldım sürekli olarak benim çok kilo aldığımı söyleyerek kendi durumunu normal adlediyor (bu kız hamilelik öncesi spor salonlarından çıkmayan biriydi).. Aslında ben normal bir süreci yaşıyorum sadece göbeğim belirginleşti ve hiçbiryerimde başka bir değişiklik yok birde şu halimi aynada izlemeye doyamıyorum yani gayet yakıştırdım kenime bu durumuBence kilo almayanlar kilo alalara laf etmesin...:90:
gerçekten çok aşkolsun.
kimseye kilo alamıyorum diye laf etmedim. eğer sölediklerimden böyle birşey anlaşılıyorsa ben kendimi ifade edemiyorum demektir. hiçbir fikir beyan etmiyim bundan sonra daha iyi o zaman..
gerçekten çok aşkolsun.
kimseye kilo alamıyorum diye laf etmedim. eğer sölediklerimden böyle birşey anlaşılıyorsa ben kendimi ifade edemiyorum demektir. hiçbir fikir beyan etmiyim bundan sonra daha iyi o zaman..
canimm benim de gobegim cikti,
benim de cok hosuma gidiyor bu durum.
is arkadasim diyor ki cok tatli bi hamile oldun, cok yakisti diyorr
ya herkesin bunyesi hakli ben kilo kaybedenlere de bisey diyemiyorum cunku ellerinde degil, biliyorum yiyememek nasil bisey.
ben sadece 1 kg vermistim. onu simdi geri aldim. ayni kiloma geldim.
Maşallah sanada canım bende aynı fikirdeyim kimseyi yadırgamıyorum zaten benim ifade etmeye çalıştığım durum çok çok farklı...
evet canim pendikte oturuyorum.
ist. anadolu yakasini ben de avr.yakasina tercih ederim. isyerim avr.yakasinda ve burayi hic oturulacak yer gibi goremiyorum, cok karmasa var herdaim. trafik hep altust.
anadolu yakasi nispeten daha sakin
dedigin gibi hersey elinin altinda
istersen git pendik marinada otur kahvalti yap,
sahile in,
carsida gez
alisveris merkezlerine git
hersey hersey var
ben de pendikteyim:) sancak köprüsünden kartal tarafına doğru giderken sen nerdesin??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?