Ay canım benim ben sana demedim sen zaten birşey demedinki beni yanlış anlamışsın ben laf eden yakınımı kastederek söyledim zira kız hayatının her döneminde çok kiloluydu hamile kalınca zayıfladı ve kilo alan insanlara laf etmeye başladı....
valla ben üzerime alındım bi an. ben hani doğru görüş nedir bilmiyorum. bende doktorumun lafı üzerine bi sakınca yok madem bende 6 kilo alırım dedim çünkü bünyem kilo yapmaya yatkın bi bünye değil. tabi ama bilinmez. sonraki aylarda bu sağlıklı beslenmemle 10 12 20 kaç kilo alırsam onun önüne geçemem zaten. ben sadece şunu söylemek istedim bi çok akrabam benim gibi zayıftı ve 5 ile 7 kilo arasında aldı hamileliklerinde. ve gayet sağlıklı bebekleri. hani onların hamileliğide çok kilo almadıklarında dolayı son aylar yaşanan bi çok sıkıntıyı yaşamadılar. bende bu konuda o yüzden doktorumla hem fikir oldum 6 kilo konusunda. tabi tutupta şimdiki doktorum az yiyosun bikaç kilo al daha derse o zaman tabi zorla yerim.
canim benim yazdiklarim uzerine bunu soylemiyorsundur umarim.
cunku ben de seni elstirmedim.
zaten yukarida da yazdim, saglikli besleniyorsan sorun yok diye.
burda bilgilerimizi paylasiyoruz sadece, sen 6 kilo alicam diyince ben de bunu eskiden kabul goren bir gorus oldugunu , yeni kabul goren goruse gore 10-12 kg nun ideal oldugunu okuduklarimdan yola cikarak anlatmak istedim. diger arkadasimiz da , sen zayifsin hatta zayif annelerde daha da fazla alinmasi gerek dedi.
tabi ki kilo alicam diye zorla yicek halin yok
ama diyet de yapmamak gerek ben onu demek istedim sadece
simdi kilo almamis olman normal cnm, onemli olan bundan sonrasi; bundan sonra saglikli sekilde en ideali ve bebegine yetecek kadarini alirsin/ aliriz dilerim.
canım benim sana demedim. basey bana yazdı zannettim ona biraz alındım da yanlış anlamışım. ben diyet yapmıorum canım hayatımda hiçde yapmadım. ama kilo almaya musait bir yapım yok. ondan dolayı çok kilo alabileceğimi düşünmüyorum açıkçası ama bilinmez tabi. son aylarda bi bakmışsın ödemler falan kaç kilo olmuşsun. sadece doktorum 6 kilo alıcaz dedi ve bana akşamları 8 den sonra meyve ve sebze dışında bişey yeme. et balık gibi ağır ögünleri akşama doğru 6 7 gibi tüket dedi bende onun söylediği gibi besleniyorum. çikolata vs yememeye çalış dedi ona dikkat ediyorum. oda bebişe verimli kilo gitsin diye. karnım çıkmadı diye panik yapıyodum sordum doktoruma bebeğin kilosu haftasına göre gayet iyi. şimdi ondan dolayı bende hurraa yemeye içmeye saldırıyım en azından bi kilo alıyım demiyorum açıkçası. yoksa diyet yapılır mı hamilelikte yahu. doğaya aykırı. benim karnım acıkınca 5 dakika içinde yemezsem tansiyonum düşüyor direk. hamilelikten önce yoktu mesela böle bişey dayanıyordum. ama şimdi allahın işi doğa kanunu acıkır acıkmaz hemen koşuyorum mutfağa.
günaydın kızlar bugün bos günüm olduğundan kalktıgımdan beri kanepelerle butunleşiyorum :)))
kilo konusunda bebegin gelişimi iyiyse ki eyeszaydengeli ve sağlıklı besleniyor kaç kılo aldığın çok muhim değil ben arkadaşım bel fıtıgı olduğundan hep dikkat etmesi gerekiyordu 7yada 8 kiloyla doğuma girdi ikizannesi arkadaşım ilk 6 ayda 11 kg aldı sonra şeker çıktınca beslenme uzmanının verdiği listeye dikkat etti son 3ay o kilo almadı ama çoçuklar kilo aldılar toplamda sanırım 13-14 ile doğuma gitti ki ikizler için bu tartı az kabul edilir ama bebekleride ikizlere göre gayet iyi doğdum agırlığına sahiptiler zaten zayıfda doğsalar 1 ayda acığı kapatıyormuş bebekler arada ugrarım yine görüşürüz :))
ya valla hepsi ip gibi kuzenlerimin. acıbadem hastanesinde profesore gitti bi tanesi gebelik kontrolune. çok zayıftı çok az kilo aldı. doktorunun da tabi beslenme önerisi ile. bebeği maşallah top gibi doğdu. ben onu anlatmaya çalıştım. bence herkesin bünyesi farklı. önemli olan bebeği sağlıklı verimli beslemek diye düşünüyorum. ama tabi doktor değilim iddia edemem. sadece bende danıştığım doktorumun sölediği 6 kilo doğrultusunda hedefimin o olduğunu söyledim. ama belkide gebeliğimizin 8. ayı olucak ben bisürü kilo alıcam bana al diyen arkadaşlar hiç alamıycak belkide:)) bilemeyiz şimdiden. ama kişisel fikrim bana sağlıklı beslenip az kilo almak daha sağlıklı geliyor sadece.
kızlar süt içemiyorum demiştim ya..
kakao kalsiyumun emilimini azalttığı için nesquick içmek istememiştim bi de tabi ki acaba bi zararı olur mu diye..
geçen marketten nesquick aldım.. anaaa açtım bi baktım çilekli :) yanlış aldım ama iyi oldu.. sanki Allah denk getirdi Walla
kakaolu kadar güzel olmasa da en azından günde 1 bardak süt içebilmemi sağlıyo..
canım kakaolu zararlımıymış????