2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla ben üzerime alındım bi an. ben hani doğru görüş nedir bilmiyorum. bende doktorumun lafı üzerine bi sakınca yok madem bende 6 kilo alırım dedim çünkü bünyem kilo yapmaya yatkın bi bünye değil. tabi ama bilinmez. sonraki aylarda bu sağlıklı beslenmemle 10 12 20 kaç kilo alırsam onun önüne geçemem zaten. ben sadece şunu söylemek istedim bi çok akrabam benim gibi zayıftı ve 5 ile 7 kilo arasında aldı hamileliklerinde. ve gayet sağlıklı bebekleri. hani onların hamileliğide çok kilo almadıklarında dolayı son aylar yaşanan bi çok sıkıntıyı yaşamadılar. bende bu konuda o yüzden doktorumla hem fikir oldum 6 kilo konusunda. tabi tutupta şimdiki doktorum az yiyosun bikaç kilo al daha derse o zaman tabi zorla yerim.

canım benim sana demedim. basey bana yazdı zannettim ona biraz alındım da yanlış anlamışım. ben diyet yapmıorum canım hayatımda hiçde yapmadım. ama kilo almaya musait bir yapım yok. ondan dolayı çok kilo alabileceğimi düşünmüyorum açıkçası ama bilinmez tabi. son aylarda bi bakmışsın ödemler falan kaç kilo olmuşsun. sadece doktorum 6 kilo alıcaz dedi ve bana akşamları 8 den sonra meyve ve sebze dışında bişey yeme. et balık gibi ağır ögünleri akşama doğru 6 7 gibi tüket dedi bende onun söylediği gibi besleniyorum. çikolata vs yememeye çalış dedi ona dikkat ediyorum. oda bebişe verimli kilo gitsin diye. karnım çıkmadı diye panik yapıyodum sordum doktoruma bebeğin kilosu haftasına göre gayet iyi. şimdi ondan dolayı bende hurraa yemeye içmeye saldırıyım en azından bi kilo alıyım demiyorum açıkçası. yoksa diyet yapılır mı hamilelikte yahu. doğaya aykırı. benim karnım acıkınca 5 dakika içinde yemezsem tansiyonum düşüyor direk. hamilelikten önce yoktu mesela böle bişey dayanıyordum. ama şimdi allahın işi doğa kanunu acıkır acıkmaz hemen koşuyorum mutfağa.

ya valla hepsi ip gibi kuzenlerimin. acıbadem hastanesinde profesore gitti bi tanesi gebelik kontrolune. çok zayıftı çok az kilo aldı. doktorunun da tabi beslenme önerisi ile. bebeği maşallah top gibi doğdu. ben onu anlatmaya çalıştım. bence herkesin bünyesi farklı. önemli olan bebeği sağlıklı verimli beslemek diye düşünüyorum. ama tabi doktor değilim iddia edemem. sadece bende danıştığım doktorumun sölediği 6 kilo doğrultusunda hedefimin o olduğunu söyledim. ama belkide gebeliğimizin 8. ayı olucak ben bisürü kilo alıcam bana al diyen arkadaşlar hiç alamıycak belkide:)) bilemeyiz şimdiden. ama kişisel fikrim bana sağlıklı beslenip az kilo almak daha sağlıklı geliyor sadece.

canım kakaolu zararlımıymış????

bu arada biraz önce pttye gittim işim vardı. beni aile hekimliğimi sağlık ocağımı ne ordan geçerken durdurdular. bizde sizi arıyorduk. evinize gelecektik bulamasaydık. hamile olduğunuz çıkmış sistemimizde takibinizi yapmamız gerekiyor diye. şöle bi kaldım. nasıl ne takibi dedim. bakanlıktan her gebeyi takip ediyorlarmış ve tetanoz aşısı yapıyorlarmış. dedim ben aşı istemiyorum yaptırmam. ama yapmamız gerek dedi. aldılar beni içeri tansiyonumu falan ölçtüler. kilomu nabzımı. kan sonuçlarımı sordular falan. bisürü bişey. sora bana randevu verdiler 5 kez tetanoz aşısı yapıcaklarmış. ben hiçbişey anlamadım allahaşkına sizede oldumu bu aşı falan yaptırdınızmı?? ben iğneden korkmam aşıdan korkarım küçükken okulda yaptıklarında başım dönmüştü. hem şimdi gebelikte ne biliyim doğru olurmu?

bende gebelik testini sağlık ocağında yaptırdım şu hafta bu hafta dediler ama bi daha hiç uğramadım bilmiyorum ne zamanmış ki bu aşı olsak mı bilemedim ki

slm canım gebelıkte aşılar var ama 5 tane tetanoz cok geldı bana
ben ilk hamileliğimde düzenli gidiyordum
2. hamileliğimdeyim henüz sağlık ocağına gitmeye başlamadım yakında giderim ama
aşı kartı veriyolar sen ordan takip ediyorsun aşılarını tıpkı bebeklerde olduğu gibi

Son düzenleme:
bende gebelik testini sağlık ocağında yaptırdım şu hafta bu hafta dediler ama bi daha hiç uğramadım bilmiyorum ne zamanmış ki bu aşı olsak mı bilemedim ki

aynen bende bilemedim. bide bi defada değil. yani ben bu aşı konusunu hiç araştırmamıştım bide onu araştırıcam şimdi:)) bide mutlaka tabi kendi doktorumuza soralım yaptırmadan önce. bizi deneme tahtası gibi kullanıyor olmasınlar sora. hani biz bu yıl tetanoz aşısı yapalım gebelere dedik bakalım bebeğe faydası oluyormu diye. ben ondan zaten gitmek istemiorum devlet hast vs. araştıralım bakalım yurtdışında falanda yapılıomuymuş. ona göre paylaşalım burdan

canım tetanoz aşısı muhakkak olmak zorundasınz..4 yada 5.aydan sonra diye biliyorum

evet yahu 5 tane tetanoz ne. ondan sora bidaha hiç tetanoz olmuyomuşsun göya. ne biliyim ya ben bi korktum araştırıyım diorum.

canım tetanoz aşısı muhakkak olmak zorundasınz..4 yada 5.aydan sonra diye biliyorum

ee bi doktora soralım olalım madem olmak gerekiyorsa. yaa sanki birisi olunmamalı gibi bişey demişti gibi hatırlıyorum gene bu forumda. dışarıda da yapıyorlarmı acaba her ülkede?

kızlar benimde beslenme için gittiğim dr hepatit yaptırmamı(direncim düşükmüş)istedi tetanosu gerek yok dedi bende aşı neticede virüs olduğundan (hoş griple bi sürü virüsüm oldu oda ayrı)biraz işime gelmedi sonra cmtsi dr gittim prof. ona sordum hepatit aşısını istiyorsan olabilirsin zararı olmaz dedi bende sizin öneriniz diyince bence hamilelik sonrası ol dedi acelen yok dedi
geçenlerde de bi arkadaş sanırım amerikada hemşireydi amerikada hamilelikte aşı yapılmıormuş ama netten baktım ben tr de tetanos hepatiti gibi daha başka bi sürü aşı yapılıyor bende biraz bocaladım bu konuda sanırım yaptırmıycam bu aile hekimliğinden dolayı biz biraz karışıgız nakil almadık adresi ondan garip bi yerde görünüyoruz hayatta bulamazklar beni bide zorla aşımı olurmuş canım ne demek yapıcaz yapıcaz allah allah ...

bende düşünüyorum hala olsammı olmasammı diye bilmiyorum :?

Kızlar merhaba. siteye yeni üye oldum.benimde ilk hamileliğim ve bugün 14+6 günlük hamileyim.ilk haftalarda çok mide bulantısı çektim.şükür şuanda biraz daha iyiyim. yarın akşam doktor kontrolüm var çok merak ediyorum acaba bebeğim gösterir mi cinsiyetini. ikili test zamanında öğrenememiştik. tabi herşeyin başı sağlık, yeterki sağlıklı olsun.

hoşgeldin aramıza hayırlı olsun bebişinde :)

ee bi doktora soralım olalım madem olmak gerekiyorsa. yaa sanki birisi olunmamalı gibi bişey demişti gibi hatırlıyorum gene bu forumda. dışarıda da yapıyorlarmı acaba her ülkede?

Bana da sağlık ocağı 20. haftada gel tetanoz aşısı olacaksın, bir ay sonra 2. dozu olacaksın dedi. Benim bildiğim hamilelikte iki doz, doğumdan sonra da bir ya da iki doz daha yapıyorlar.

Ben geçen gidişimde kendi doktoruma sordum, çok şart değil dedi...Doğumun kötü şartlarda (paslı aletlerin kullanılması gibi) olması durumunda önlem olarak eski zamanlardan beri yapılan bir aşı dedi. Siz büyük şehirde yaşıyorsunuz, buradaki hastanelerin durumu, şartları malum; isterseniz yaptırmayabilirsiniz dedi.
Ben de yaptırmanın herhangi bir sakıncası var mı dedim....Hayır, sadece kolda ağrı ve ateş yapıyor genelde dedi.

almayı geç ben eksideyim :)
3 kg zayıflamıştım daha onu alamadım. 2.5 kilo zayıfım başa göre

slmm bende seninle aynı durumdayım. 15 haftalık hamileyim başa göre şuan bende eksideyim.çok üzülmüştüm bebeğimi besleyemiyorum diye ama Allahtan mide bulantılarım biraz geçti yavaş yavaş yemeye başladım

haha valla hiç sorma çok komikti. dedim nerden biliyorsunuz ben hamileyim. dedi sistemde çıkıyor özel hastane muayenelerinizde dedi. ee dedim ya ben burda olmasam bulamasanız. o zaman evinize ziyarete geleceğiz dedi. şaşırdım. sonra aşıyı söyledi işte dedim ben yaptırmam bildiğim kadarıyla yurtdışında yapılmıyor dedim. öle okumuştum çünkü biyerde. dedi bakanlıktan bize kızıyorlar yapmak zorundayız. olurmu yahu öle şey. imza neyin verelim istemiyoruz diye olsun bitsin. yani eminde değilim bi yandan faydası olur gibi geliyor bi yandan zararı. anlamadım gitti. iyice araştırmak lazım.

bende düşünüyorum hala olsammı olmasammı diye bilmiyorum :?

hep beraber araştıralım karar verelim:)

hoşgeldin. bebeğin hayırlı olsun. sağlıkla kucağına al işallah.

ya zaten ateşte bebeğe zararlı. off ne biliyim ben çok muallak ta kaldım.

ya zaten ateşte bebeğe zararlı. off ne biliyim ben çok muallak ta kaldım.[/QUOTE]

ben de kararsızım.

Amin inşallah canım..Aynı sorun bende de var arkadaşlar.sağlıkocağından 17 mart a gün verdiler o gün tetanoz aşısının ilk dozu yapılacakmış. sezeryan doğum falan olursa mikrop kapmamak için bu aşı gerekliymiş.işin açıkçası bende yaptırmak istemiyorum..ilaç kullanamıyoruz zaten ateşle nasıl başedicez

hoşgeldin canımmmm

ben ilk hamileliğimde yaptırmadım şimdi de sağlık ocağından ablanıza sorun yapın derse yaparız dediler bende ablama sordum yaptırma gerek yok dedi yaptırmıycam
hepatit aşısını da ben çok önceden yaptırmıştım onu da yaptırmaya gerek yok

ay direk giriş yaptım selamlar tünaydınlar arkadaşlarrr ben okuldayım herzamanki gibi yorgunum bi de uykum var :))
dr a yarı n gidiyorum bakalım sağlık haberlerini getiririm inşallah size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…