2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben ilk hamişliğimde yaptırdım bir zararı yok hamişlikde 2 kez yaptırıyordunuz sanırım
ama bende 5 doz yapmadılar 3 doz yeter demişlerdi 55 yaşına kadarmı ne koruyor
sadece doğum için değil de evde kadınsınız yerleri silerken bıçakla yemek doğrarken
kesikler oluyor ya onlar için de geçerli demişlerdi,bende ateş yapmadı hiç....

bu şimdi ohio daki bi ünv. oranın yazıları aşağıdaki enjeksiyonlar hamilelikte güvenlidir diyor.

Which vaccines can I receive while I am pregnant?

The following vaccines are considered safe to give to women who may be at risk of infection:

* Hepatitis B--Pregnant women who are at high risk for this disease and have tested negative for the virus can receive this vaccine. It is used to protect the mother and baby against infection both before and after delivery.
* Influenza--This vaccine can prevent serious illness in the mother during pregnancy, but should be received after the mother has been pregnant for more than 14 weeks. If you have a serious medical condition that can lead to flu-related complications, you can receive the vaccine at any stage of your pregnancy.
* Tetanus/Diphtheria--This combination of vaccines are routinely recommended for pregnant women, both those who have never been immunized and those who have not received a booster in 10 years.

tetanoz için bu aşı kombinasyonu rutin olarak gebelere önerilir diyor. hiç aşılanmamış yada güçlendirici almamış kişilere

The Tetanus Toxoid (TT) vaccine is given during your pregnancy to prevent tetanus to you as well as your baby. Antibodies formed in your body, after the vaccination, are passed on to your baby and protect her for a few months after birth. It also helps prevent premature delivery.

bu hindistandaki bir siteden. orda zorunlu olarak yapılıyormuş başka sitelerinide okudum. burdada aşı siz hamileyken sizi ve bebeğinizi tetanozdan korumak için verilir diyor. işte sizin bedeninizden bebeğin bedenine geçiyormuş ve onu hamilelikten soraki bikaç ay koruyormuş ve premature doğan bebeklerede yardım ediyormuş.

http://www.indusladies.com/forums/im-pregnant/75329-tt-injection-during-pregnancy.html

şöyle bir forum var. işte çeşitli ülkelerden hamileler yazmışlar. şu ana kadar okuduğum bitek hindistanda zorunlu yapılıyor bu aşı sadece hamilelere. de4vam ediyorum okumaya.

Best Answer - Chosen by Voters
the vaccine is givin straigt into your muscles in the upper arm or thigh of the leg. it is to prevent tetanus (lock jaw)usually caused from punturing the skin with rusty objects. IT SHOULD NOT BE GIVIN WHEN PREGNANT UNLESS CLEARLY NEEDED so please consult with your dr. on why he/she has decided to give it to you while preg. if you have not had any exposure to tetanus, then please do not have the vaccine unless it is essential to your child's well being, as it is not very safe for the baby. it also may contain murcury which is harmful to your child. hope this helped. good luck and please make sure you talk with the dr. as soon as possible

tetanoz sorusuna verilmiş en iyi cevap seçilmiş diğer anneler tarafından. burdada eğer gerçekten hamilenin buna ihtiyacı yoksa verilmemesi gerek olduğunu söylüyor. pek güvenli olmadığını söylüyor. daha araştırıorum.

canım hoşbulduk bana da ablam yaptırma diyor kendisi de yaptırmadı hepatit b aşısını bende oldum üstelik hamile kalmadan 1 ay önce bitmişti hepatit b aşım..

bene yarın doktora gidicem sağlık haberleriyle ve cinsiyet bilgileriyle dönelim inşallah

:2:
inşallah canım ya duymak istediğim tek şey onun sağlıklı olması ikimizde güzel haberlerle döneriz inşallah

cnm dogru,
ben de burdaki arkadaslardan duyup gitmistim saglik ocagina.
kaydimi aldilar.
22 marta gun verdiler tetanoz asisi cin.
doktoruma da sordum yaptir dedi.
zaten asilari ozel hastaneler falan yapmaz dedi.
dogumdan sonra bebegin asilarini da yapacaklarmis saglik ocaginda

benimde aşılarım yapıldı da hani 5 yılda bir bi daha yaptırmak gerekmiş ya ben onu yaptırmadım dr da vücudun alışık zaten hepatiti virüsüne bence yaptır aşısı var ama tedavisi yok dedi sonra gittiğim prof da gerek yok dedi bende şaşırdım şimdi ne yapıcamı:???

kakao zararlı diil de kalsiyumun emilimini azaltıyo.
benim nesquickle ilgili düşündüğüm asıl olarak içindeki katkı maddeleriydi.

canım hepatit aşısı için geçerliliği 5 yıl diyorlar ama ömür boyuymuş aslında sen bence gidip kanda aşının geçerliliğine baktır hepatit markerlarında belli olur bana ablam öyle bakmıştı

şimdi sanırım aşımın geçerliliği kalmamış çünkü dr kan tahlili sonuçlarıma bakıp hepatite koruman yok dedi aşı iyaptırsan iyi olur dedi
hepatit marker yani kanımda ki hepatit virüsünün seviyesi gibi bişeymi oluyor
muhtemelen koruyuculuk yoksa aşı yapılmalımı ablana sorarmısın :?
sağol canım:)

aman karar veremedim en iyisi doktora soruyim bide. okudum okudum bazı ülkelerde yapılıyor özellikle risk altında olan ülkelerde. bazılarında yapılmıyor. amerikada bile bazı yerlerde yapılıyormuş mesela california da. bazılarında yapılmıyormuş. ben acaba doğumdan soramı yaptırsam. okul aşılarımı hiç güzel hatırlamıorum çünkü:)

buda olmayan göbeğim:))ekledim.

http://www.kadinlarkulubu.com/agust...neleri-gobek-sov-baslasin-7.html#post17972612

şimdi şöyle bir şey buldum ama benim durumum benlara uymuyor
Hepatit B s Antijeni (HBsAg) negatif
Hepatit B s Antikoru (anti-HBs) negatif < 2.00 ************* bunda arlık 10 dan büyük olmalıymış bende 2 den küçük
Hepatit C Antikoru (anti-HCV) negatif

Hepatit marker profilinizi görmeden yorum yapmak zor.Genel bilgi olarak;
eğer hastalığı geçirdikten aylar sonra dahi serumunda Hepatit-B yüzey
antijeni ( HbsAg ) Pozitif ise, bu insanlar hepatit B taşıyıcısıdırlar.Bunlar,
ya yüzey antijenini karaciğerlerine hiç bir zarar vermeden taşırlar ( ki
bu guruptaki insanlar hastalığın yayılmasında rol oynarlar) yada kronik
hepatit ve siroza , yani karaciğer yetmezliğine kadar ilerleyebilen hastalığa muzdarip olurlar.
Eğer hepatit B yüzey antijeni ( HbsAg ) negatif ; buna karşılık Hepatit B
yüzey antikoru (anti-Hbs) pozitif veya hepaitit B kor antikoru (anti-Hbc)
pozitif ise bu hastalar, hastalığı geçirmişler ve vucut tamamen bu hastalığa
karşı bağışıklık kazanmış, tekrar hastalanma riskleri olmayan sağlıklı
bireylerdir.

Hepatit B markerlarınıza bakarak söylediklerimizi değerlendirebilirsiniz.

Ama en doğrusu hekiminizle yüz yüze marker sonuçlarını tartışmanızdır.

canım hepatit markerları aşının hala koruyuculuğu devam ediyor mu etmiyor mu onunla igili bir test ...
yarın ablamın yanına gidicem inşallah senin için sorarım yanlış anlamadıysam daha önce yaptırdın ama koruyuculuğunu kaybetti öyle değil mi ona göre sorucam da....

hehehe...beni de telle aramışlardı...okulda dersteydim bi de :)
gittim kayıt neyn oldum..Zeynep Kamil hast.den gelme bir hemşire vardı...onla konuştuk bu tetanoz aşısını...doktorunuza danışırsınız..isterseniz ve doktorunuz önerirse yapıyoruz biz dedi...

hoş geldin canım...sağlıkla al bebişini kucağına inşallah:)

ben de sordum benim doktoruma gerek yok dedi yaaa..ve açıklaması aynen seninki gibi...

hemen ilgileniyorum :)

Bir cimcime daha geliyor demek, gözün aydın canım. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Umarım test sonuçların tertemiz çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…