hoşgeldin canımmmm
ben ilk hamileliğimde yaptırmadım şimdi de sağlık ocağından ablanıza sorun yapın derse yaparız dediler bende ablama sordum yaptırma gerek yok dedi yaptırmıycam
hepatit aşısını da ben çok önceden yaptırmıştım onu da yaptırmaya gerek yok
ay direk giriş yaptım selamlar tünaydınlar arkadaşlarrr ben okuldayım herzamanki gibi yorgunum bi de uykum var :))
dr a yarı n gidiyorum bakalım sağlık haberlerini getiririm inşallah size
ozelden yazidm ;-)ben de pendikteyim:) sancak köprüsünden kartal tarafına doğru giderken sen nerdesin??
slm bende pendikte oturuyorum
canım hoşbuldukbana da ablam yaptırma diyor kendisi de yaptırmadı hepatit b aşısını bende oldum üstelik hamile kalmadan 1 ay önce bitmişti hepatit b aşım..
bene yarın doktora gidicem sağlık haberleriyle ve cinsiyet bilgileriyle dönelim inşallah
bu arada biraz önce pttye gittim işim vardı. beni aile hekimliğimi sağlık ocağımı ne ordan geçerken durdurdular. bizde sizi arıyorduk. evinize gelecektik bulamasaydık. hamile olduğunuz çıkmış sistemimizde takibinizi yapmamız gerekiyor diye. şöle bi kaldım. nasıl ne takibi dedim. bakanlıktan her gebeyi takip ediyorlarmış ve tetanoz aşısı yapıyorlarmış. dedim ben aşı istemiyorum yaptırmam. ama yapmamız gerek dedi. aldılar beni içeri tansiyonumu falan ölçtüler. kilomu nabzımı. kan sonuçlarımı sordular falan. bisürü bişey. sora bana randevu verdiler 5 kez tetanoz aşısı yapıcaklarmış. ben hiçbişey anlamadım allahaşkına sizede oldumu bu aşı falan yaptırdınızmı?? ben iğneden korkmam aşıdan korkarım küçükken okulda yaptıklarında başım dönmüştü. hem şimdi gebelikte ne biliyim doğru olurmu?
canım hoşbuldukbana da ablam yaptırma diyor kendisi de yaptırmadı hepatit b aşısını bende oldum üstelik hamile kalmadan 1 ay önce bitmişti hepatit b aşım..
bene yarın doktora gidicem sağlık haberleriyle ve cinsiyet bilgileriyle dönelim inşallah
valla ben üzerime alındım bi an. ben hani doğru görüş nedir bilmiyorum. bende doktorumun lafı üzerine bi sakınca yok madem bende 6 kilo alırım dedim çünkü bünyem kilo yapmaya yatkın bi bünye değil. tabi ama bilinmez. sonraki aylarda bu sağlıklı beslenmemle 10 12 20 kaç kilo alırsam onun önüne geçemem zaten. ben sadece şunu söylemek istedim bi çok akrabam benim gibi zayıftı ve 5 ile 7 kilo arasında aldı hamileliklerinde. ve gayet sağlıklı bebekleri. hani onların hamileliğide çok kilo almadıklarında dolayı son aylar yaşanan bi çok sıkıntıyı yaşamadılar. bende bu konuda o yüzden doktorumla hem fikir oldum 6 kilo konusunda. tabi tutupta şimdiki doktorum az yiyosun bikaç kilo al daha derse o zaman tabi zorla yerim.
canım benim sana demedim. basey bana yazdı zannettim ona biraz alındım da yanlış anlamışım. ben diyet yapmıorum canım hayatımda hiçde yapmadım. ama kilo almaya musait bir yapım yok. ondan dolayı çok kilo alabileceğimi düşünmüyorum açıkçası ama bilinmez tabi. son aylarda bi bakmışsın ödemler falan kaç kilo olmuşsun. sadece doktorum 6 kilo alıcaz dedi ve bana akşamları 8 den sonra meyve ve sebze dışında bişey yeme. et balık gibi ağır ögünleri akşama doğru 6 7 gibi tüket dedi bende onun söylediği gibi besleniyorum. çikolata vs yememeye çalış dedi ona dikkat ediyorum. oda bebişe verimli kilo gitsin diye. karnım çıkmadı diye panik yapıyodum sordum doktoruma bebeğin kilosu haftasına göre gayet iyi. şimdi ondan dolayı bende hurraa yemeye içmeye saldırıyım en azından bi kilo alıyım demiyorum açıkçası. yoksa diyet yapılır mı hamilelikte yahu. doğaya aykırı. benim karnım acıkınca 5 dakika içinde yemezsem tansiyonum düşüyor direk. hamilelikten önce yoktu mesela böle bişey dayanıyordum. ama şimdi allahın işi doğa kanunu acıkır acıkmaz hemen koşuyorum mutfağa.
ya valla hepsi ip gibi kuzenlerimin. acıbadem hastanesinde profesore gitti bi tanesi gebelik kontrolune. çok zayıftı çok az kilo aldı. doktorunun da tabi beslenme önerisi ile. bebeği maşallah top gibi doğdu. ben onu anlatmaya çalıştım. bence herkesin bünyesi farklı. önemli olan bebeği sağlıklı verimli beslemek diye düşünüyorum. ama tabi doktor değilim iddia edemem. sadece bende danıştığım doktorumun sölediği 6 kilo doğrultusunda hedefimin o olduğunu söyledim. ama belkide gebeliğimizin 8. ayı olucak ben bisürü kilo alıcam bana al diyen arkadaşlar hiç alamıycak belkide:)) bilemeyiz şimdiden. ama kişisel fikrim bana sağlıklı beslenip az kilo almak daha sağlıklı geliyor sadece.
canım kakaolu zararlımıymış????
benimde aşılarım yapıldı da hani 5 yılda bir bi daha yaptırmak gerekmiş ya ben onu yaptırmadım dr da vücudun alışık zaten hepatiti virüsüne bence yaptır aşısı var ama tedavisi yok dedi sonra gittiğim prof da gerek yok dedi bende şaşırdım şimdi ne yapıcamı:???
canım hepatit aşısı için geçerliliği 5 yıl diyorlar ama ömür boyuymuş aslında sen bence gidip kanda aşının geçerliliğine baktır hepatit markerlarında belli olur bana ablam öyle bakmıştı
ozelden yazidm ;-)
aa ne guzelll
hangi doktorlara gidiyorsunuz kizlarr
canım hepatit markerları aşının hala koruyuculuğu devam ediyor mu etmiyor mu onunla igili bir test ...şimdi sanırım aşımın geçerliliği kalmamış çünkü dr kan tahlili sonuçlarıma bakıp hepatite koruman yok dedi aşı iyaptırsan iyi olur dedi
hepatit marker yani kanımda ki hepatit virüsünün seviyesi gibi bişeymi oluyor
muhtemelen koruyuculuk yoksa aşı yapılmalımı ablana sorarmısın :?
sağol canım:)
yaa kızlar hangi hastaneye gidiyosunuz ben hala bi hastane bulamadım kendime.bende kartal civarında oturuyorum
hehehe...beni de telle aramışlardı...okulda dersteydim bi de :)bu arada biraz önce pttye gittim işim vardı. beni aile hekimliğimi sağlık ocağımı ne ordan geçerken durdurdular. bizde sizi arıyorduk. evinize gelecektik bulamasaydık. hamile olduğunuz çıkmış sistemimizde takibinizi yapmamız gerekiyor diye. şöle bi kaldım. nasıl ne takibi dedim. bakanlıktan her gebeyi takip ediyorlarmış ve tetanoz aşısı yapıyorlarmış. dedim ben aşı istemiyorum yaptırmam. ama yapmamız gerek dedi. aldılar beni içeri tansiyonumu falan ölçtüler. kilomu nabzımı. kan sonuçlarımı sordular falan. bisürü bişey. sora bana randevu verdiler 5 kez tetanoz aşısı yapıcaklarmış. ben hiçbişey anlamadım allahaşkına sizede oldumu bu aşı falan yaptırdınızmı?? ben iğneden korkmam aşıdan korkarım küçükken okulda yaptıklarında başım dönmüştü. hem şimdi gebelikte ne biliyim doğru olurmu?
hoş geldin canım...sağlıkla al bebişini kucağına inşallah:)Kızlar merhaba. siteye yeni üye oldum.benimde ilk hamileliğim vebugün 14+6 günlük hamileyim.ilk haftalarda çok mide bulantısı çektim.şükür şuanda biraz daha iyiyim. yarın akşam doktor kontrolüm var çok merak ediyorum acaba bebeğim gösterir mi cinsiyetini. ikili test zamanında öğrenememiştik. tabi herşeyin başı sağlık, yeterki sağlıklı olsun.
Bana da sağlık ocağı 20. haftada gel tetanoz aşısı olacaksın, bir ay sonra 2. dozu olacaksın dedi. Benim bildiğim hamilelikte iki doz, doğumdan sonra da bir ya da iki doz daha yapıyorlar.
Ben geçen gidişimde kendi doktoruma sordum, çok şart değil dedi...Doğumun kötü şartlarda (paslı aletlerin kullanılması gibi) olması durumunda önlem olarak eski zamanlardan beri yapılan bir aşı dedi. Siz büyük şehirde yaşıyorsunuz, buradaki hastanelerin durumu, şartları malum; isterseniz yaptırmayabilirsiniz dedi.
Ben de yaptırmanın herhangi bir sakıncası var mı dedim....Hayır, sadece kolda ağrı ve ateş yapıyor genelde dedi.
kızlar kendime ve bebikime aldıklarımı ekledim linkleri aşağıda çok show olmasada göbüşümüde ekledim:)))
benim aldıklarım
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...ldiklari-hamile-giysileri-9.html#post17971697
kızma aldıklarım cinsiyeti döner diye pembeye cesaret edemedim:))
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...klerine-aldiklari-ciciler-4.html#post17972128
göbişim :)
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...neleri-gobek-sov-baslasin-7.html#post17971883
Cnm ben kurtköy de oturuyorum ve pendik bölge hst gidiyorum
merhaba arkadaşlar,
ben sık sık giremiyorum işlerimin yoğunluğundan dolayı ama bu saatlerde neler yazılmış onları okumaya çalışıyorum.
benimde herşey yolunda gidiyor çok şükür.
dün kontrolümüz vardı, benim kızım olacak allah izin verirse
rahim kasılmalarım varmış, bu yüzden hareketlerim kısıtlı ama ben hiç hissetmiyorum
kasılmalarımı.
böyle olan arkadaşlar varmı?
birde down sendromu riskim var işte öncedende anlatmıştım,
18 martta detaylı ultrasona gidiyorum, ali ipek demetevler servet ünsal polikliniğinde, ismini duyan varmı?
doktroum onu önerdi bakalım.
gerek görülürsede amniyosentez yapılacak.
Rabbim hayırlısını versin, sağlıcakla bebeklerimizi kucaklarımıza
almayı nasib etsin.
iyi istirahatler herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?