2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

başında başladım okumaya masal gibi ama devamına gelince gözlerim açıldı çok korktum senin adına ay cnm büyük geçmiş olsun gerçekten bulaşmış olsa işin zordu sadaka falan ver bi fakire...ayy Allah koruusun ya...

daha çok ayrıntı vardı an an heycanlı ama sıkılırsınız diye en kısa haliyle yazdım....yorgun argın geldim eve dün akşam hemen 2 tepsi poğaca yapıp öğrencilerime ve öğretmenlere götürdüm bugün..aklıma ilk o geldi onu yaptım...

saol canım. keşke benimde çekse portakal canım ama hergün zorla yiyorum:))

ciddi sölüyorum kalbime iniyordu okurken. büyük geçmiş olsun. yaa izin alsan falan kaçıncı ayda vericekler izin??

günaydın kızlar!!

dilerim herkes iyidir pazar sabahında. ben gene boğaz ağrısı ve burun akması ile kalktım. doktor önerirse kesin grip aşısı olucam insan korkuyor bebeğe bişey olucak diye.

yarında doktora gidicem 4lü testimin sonucunu göstermeye. nolur dua edin çok korkuyorum. her test ayrı bir stress.

canım tek tedbir bulaşıcı hastalıkları geçirip geçirmediğini öğren..geçirdiğsen bi daha geçmiyor...yada test yaptır...

Merhaba. Bulaşıcı hastalıkları geçirip geçirmediğimizi nasıl öğreneceğiz? Çocukken kızıl ve kızamıkcık geçirip geçirmediğimi annem hatırlamıyor. Kimse hatırlamıyor..16 haftalık hamileyim, ikiz gebelik ve yaşım 39. İNŞALLAH ağustosa doğum. Bebeklerim doğduktan sonra bu hastalıkları geçirirlerse nasıl davranmalıyım? İlla ki bu hastalıkları kişiler geçirmek zorunda mı? Aşı korur mu ? Sevgiler....

saol canım. keşke benimde çekse portakal canım ama hergün zorla yiyorum:))

ciddi sölüyorum kalbime iniyordu okurken. büyük geçmiş olsun. yaa izin alsan falan kaçıncı ayda vericekler izin??

canım izne büyük ihtimal mayıs gibi çıkarım..bu bişrazda bana kalmış..bebekten sonra çalışmayı düşünmüyorum zaten..ama şimdi ayrılmak için çok erken

geçmiş olsun ben hafiften bile hissetsem rahatsızlanacağımı..bol limonlu ıhlamur içip vicks buğu yapıyorum..genelde başlamadan atlatıyorum...ikiside bebeğe zararsız...

canım herhangi bir sağlık kuruluşuna gidip bu hastalıkları geçirip geçirmediğini bilmediğini ve bununla ilgili test yapıp yapmadıklarını sor..benim gittiğim yerde yapıyorlardı..gerçi ben sadece su çiçeğini yaptırdım...daha önce geçirmişim..su çiçeği bildiğim kadarıyla en tehlikelisi bunu hatırlamıyorsan önce bunu yaptır...öğrendiğim kadarıyla 21. haftamıza kadar tehlikeli.....son aylarda datehlike içeriyor ama sadece erken doğuma sebep oluyor..şuanda geçirilmesi...allah korusun bebekte %15 zeka geriliği...kol ve bacaklarda kısalık..göz rahatsızlıkları vb.... oluşuyor...bu hastalıklar genelde geçiriliyor çocukken ama çocuklukta geçirildiğinde sorun olmuyor...korkulcak bişey yok..sanırım aşılarıda yapınca belki geçirmeyebilirler..emin değilim...ama çocukken zararı yok...

canım hippy nin dediği gibi marketlerde satılan e x o t i c a diye bir marka var onlar taze zaten portakal limon havuç çeşitleri var 2-3- günde tüketilecek şekilde üretiliyor :)) çoook geçmiş olsun bende atlattığım için o süreçleri bilirim çok fenadır bide benim faranjit ve laranjitim olduğundan daha fena oluyor neyse sen iyi bak kendine
bu arada rezene hamilelelre zararlı deniyor ama ben 1 çay kaşıgının ucu kadarı kaynatıp limon ve balla içtim 1-2 defa acayip terletti ve rahatladım onun üstüne ben denedim seni de bilmeme canım ama rezene tüketmeyin diyorlar
tekrar çok geçmiş olsun çabuk iyileş

bende de var sanırım sinüzit çünkü banyoda yüzüme sıcak su deyince fönün havası suratıma çarpınca elmacık kemiklerimdenn alnıma doğru basınçla agrı hissediyorum
çok geçmiş olsun sen hemen tansiyon aleti al bende aldım bitaane hamilelikle beraber lazım
ayyy iyi sevindim anlattığın manzara çok kötüydü çünkü iyi bişey çıkmamış sevindim:)
2li testi iyi çıkıp da 3lü testi yaptırmayacak olanlar var mı???
benim doktor gerek yok dedi de...benden başka bu durumda olan var mı die merak ettim?
var ben :)) dr gerek yok dedi adam bi daha bidaha kan aldırmana gerek yok iyi çıkmış dedi :)
canım grip aşısı na gerek yokki martı atlatınca havalar toparlanacak zaten tetanosu bilmem de grip aşısı riskli geliyor bana dr na sor umarım daha iyisindir :)
canımcım öyle hoplama zıplama olmamamlı aman dikkat et koşmak falan aman aman ben dün çocuklarla uğraşırken yere çömeldimde arkadaşım napıyosun sen falan şeklinde panik yaptı dikkat et canım :)
aman da aman yeni cicileri hayırlı olsun güle güle giy
o kitabı bende okuyorum dünyada en çok satanlardan onun devam serileride var bebğiniz büyürken falan diye :))
hayırlı olsun artık okur okur yazışırız :))
ben buraya takıldığımdan beri netten pek bilgi araştırmıyorum ya zamanım kalmıyor aslında o yüzden kitap faideli oluyor vesselam :))
evet eşimde hep öyle der o yüzden kısı duyunca çok sevindi :)))
aman diyiiim aman dikkat et canım biz öğretmenler kalabalık içinde olduğumuzdan çok riskliyiz aslında bende 2 kez grip geçirdim aman aman dikkat et diyecemde sen nasıl dikkat edebilirsen artık:))

kızlar ben çok fenayım bu arlar unutkanlık başıma bela oldu valla çokulda kaç kez çantamı orda burda unuttum dün cep tel. numu arkadaşımın evinde unuttum elimdeki su şişesini magazanın birinde unuttum valla örnekler çogaltılabilir yarın dr mu arayıp sorucam bakalım ne diycek normalmi değilmi sizde de varmı acaba ?

Gelisimci, cok gecmis olsun. Umarim bir kez daha boyle birseyle karsilasmazsin. Cocugun annesi nasil faretmemis anlamadim dogrusu?

Eyeszay, 4'lu testin sonucu umarim iyi cikar, bizim de ya yarin yada Sali gunu belli olacak. Riskli ciksa bile bu kesin bir sey degil, sadece ileri testlere anne adayini yoneltiyor amaci da bu zaten. 20.haftadaki detayli ultrasonun doktorum cok onemli oldugunu soyledi, sanirim detayliya gideceksindir.

Gunesbulut, doktorunla mutlaka konus canim.

Cinsiyeti belirlenen arkadaslarin bebeklerini tebrik ederim, artik mavi mi pembe mi kesinlesiyor.

Bildigim kadariyla su aralar 3'lu testi bir cok doktor onermiyor, ikiliden sonra direk 4'luye geciyorlar yada hic istemiyorlar. Cunku 4'lu testte extradan DIA'ya bakiliyor, bu 3'lu testte yok.

Hepimize saglikli gebelikler...

benim doktorumda 2'li teste gerek görmedi, direk 3'lü test yaparız o daha kapsamlı dedi:44:

canım izne büyük ihtimal mayıs gibi çıkarım..bu bişrazda bana kalmış..bebekten sonra çalışmayı düşünmüyorum zaten..ama şimdi ayrılmak için çok erken

ayy ne biliyim okuyunca yüreğim hopladı. dikkat et kendine. bende 2 kere kızamık aşısı olunca kızamık geçirmemişim.

geçmiş olsun ben hafiften bile hissetsem rahatsızlanacağımı..bol limonlu ıhlamur içip vicks buğu yapıyorum..genelde başlamadan atlatıyorum...ikiside bebeğe zararsız...

çok saol. vicks buğu ne canım?

saol canım. yaa rezene aslında anne sütünü arttırıyormuş. ben okudum netten doktor kağan kocatepe falan hamilelikte tüketilebilen 3 meyve çayından biri demiş. ben çok gaz olduğunda akşam bi bardak yapıp içiyorum.

yaa aşı konusunda çok grip olunca korktum. bide şimdi benim yeğenim falanda bebekler doğduğunda çok grip oluyorlar. biyerde okudum grip aşısı doğduktan sonra griptende koruyor diye. bi soriyim doktora dedim. zırt pırt grip olmaktan iyidir heralde. gerçi bu kadar grip geçirdim oda aşıya eşdeğer bebeğim gribe dayanıklı olucak heralde:))

yaa valla göbeğim olmadığından daha mı nedir hareketlerimi kısıtlama moduna giremedim daha henuz. ilk doktorada söylemiştim bişey olmaz demişti ama şimdi tırstım bak herkes öle deyince. hamileliğimden beri daha dans etmeyi bırakmadım. aşırı yürüyorum, çömelme uzanma zaten gün içinde mutlaka oluyor. çamaşır as, tabağa uzan falan. ne biliyim bana hiç bişey olurmuş gibi gelmiyordu. şimdi tırstım.

unutkanlığa bi formul bulursan valla söle babamada uygulayacağım:)) bu aralar herşeyi unutup beni deli ediyor çünkü. b vitaminide kullanıyor ama bi değişiklik yok.

bu arada şu kitabın adı neydi gönderiyim babamı aldırıyım.

biliyorum canım. ama yinede insan stress yapıyor işte.

ayyy sağol cnm diyorum ya tecrübeli olmama rağmen yinede insan acabamı diyo
inş. hamileliğimiz boyunca hiç sıkıntımız olmaz
güzel olacak güzel biliyorum
yukarı çıktığını nasıl anlıyorsunuzki canım. ben perşembe randevum vardı iyiydi ama öyle yukarı aşağı diye yorum olmadı

yukarı nasıl çıkıyor canım?? hiç doktor öle bişey sölemedi o ne hiç bilgim yok.
bebek büyüdükçe yukarı doğru çıkar yani rahim büyür göbek seviyenize gelir
nasıl anladığım konusunda da eskiden eğildiğimde rahasızlık veriyodu
böyle sıkışıyo gibi oluyodu şimdi öyle bişey hissetmiyorum

cinsiyetlerini öğrenen arkadaşları tbr ederim
çoğunluk kızdan yana inş. bende bi kız haberi alır sonrada size veririm :))

valla arkadaşlar hoplama zıplama koşma tamamda
yere eğilip kalkma konusunda pekte sorun çıkmaz
ben ilk hamileliğimde camlarımı siliyodum sonuçta pamuk ipliğine bağlı değil bebişlerimiz
Allah korusun tabide yinede çok ağır kaldırmadığınız sürece iş yapabilirsiniz ki hepimiz illaki yapıyoruzdur
bnm 2 yaşında oğlum var ve hergün kucağımda Allah koruusun bebişim de önemli ama
oğlumuda ihmal etmek beni çok üzüyo (

canım vicks ecanelerde satılan mentollü merhem tarzı bişey görünce hatırlarsın..1 çay kaşığı vicksi 1tas kaynamış suya koyalım...tası elimize alıp yüzümüzden 1 karış kadar uzak tutup nefes alıp verelim...ama bu arada başımıza bi örtüyle kapatıcaz...tas örtünüğn içinde kalcak ...kına yakılıyo gibi umarım tarif edebiliriz...yani buharı soluycaz...gerekirse eczaneyede sorarsın..

inşallah tarif edebilmişimdir...10dk tutsan yeterli canım

çok çok geçmiş olsun canım yaa cidden kötü bir gün yaşamışsın elhamdülilllah sonuç iyi çıkmış.nasıl sonuçla karışır bunu da ben anlamıyoum hayrett yaşadığın stres yetti sana yani....

selam kızlar direk giriş yaptım yine ikili üçlü 4 lü testlerden bahsedilmiş strese sokmayın kendinizi yaa ne kadar stres o kadar mutsuz ve yaramaz bebek demekti...
açıkçası ben ense kalınlığına baktırdım gayet iyi dedi ablam pamaklarına kada herşeyini tek tek saydı ikili test yapalım mı dedi bende strese girmek istemiyorum sonuçta O2ndan gelene razıyım dedim ve yaptırmadım 20 hafta ayrıntılı ultrasona giricem çünkü doğumda herhangi bir müdahale geekiyorsa 20 haftada görünebiliyormuş. hayırlısı olsun sağlıkla gelsin kuzularımız inşallah
ay bu arada benim bebiş erkekmiş cuma günü gittiğimde belli oldu ...

Günaydın canım...

Doktor bana 19. haftada hissedersin demişti. İlk hamileliklerde hissetmek zaman alıyormuş. Birde kilolu isen daha geç hissediyormuşsun...

Bende 18+4 deyim ama henüz bişey hissedemedim, hamileliğimin başladığı zmn 55 kiloydum şimdi 59 kiloyum, kilomun da normal olduğunu düşünüyorum ... inanılmaz heyecanlanıorum ve sabırsızlanıorum hissedeceim anla ilgili :))

cnm ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ve tedavinin başladığı günden itibaren yani gebelikten 1 ay öncesinden beri gyno frro snl kullanıorum, üstelik kan değerlerim biraz düşük çıkmasına rağmen doktor başka bişey önermedi aynen devam et dedi...

canim pekmezde demir var , yiyebilirsen
aklinda olsunn

bana da pekmez yememi önerdiler, çok faydası varmış demir için kan açısından birebirmiş. her sabah 1 yemek kaşığı iç dediler.

bende 2. ayımdan itibaren 3 kez kanama geçirdim, Allah'a şükür şimdi iyiyim ... seni çok iyi anlıorum benimde hayatım slow motion olmuştu ama sonradan kendini iyi hissettikçe eskisi gibi oluosun, tabi yinede dikkat etmek lazım ...
ilk önce ben de 'Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?' kitabını aldım beğenince devam kitapları olan 'bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler' ve ' çocuğunuz büyürken sizi neler bekler' kitaplarını da aldım :) bi de Sinem Olcay Kademoğlu'nun Merhaba Bebek kitabını da tavsiye ederim...

Dün bende havayı güzel görünce alışverişe çıktım... şimdiye kadar sadece zara'nın mom kolelsiyonundan bi jean pant. almıştım onun dışında kendi dolabımdan idare ediodum, ama son 2 haftadır karnım biras hızlı büyüdü :)) bakırky ebru mternity'den boru paça bi jean 2 tane de basic t-shirt aldım... ama bunların dışında efsung gibi bende lcw'den altı lastikli yakası işli bluzlardan aldım 3 tane XL beden gayet rahat yaza kadar idare eder, bide zara'dan leoparlı bir tunik (leopar desenine bayılırım ) kadınlar gününde bir davette giymek için aldım... bide yine leopar desenli baharlık tunik gömlek aldım... giydikçe resimlerini eklerim inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…