Ben de varım... Gerek olmadığını söyledi doktorum ve yaptırmadık.
benimde iyidi sonuç bende yaptırmıyorum....dr. gerek görmedi...
mrb kızlar...dün neler çektim bir bilseniz sizle paylaşayım dedim..perşembe günü öğrencimde su çiçeği farkettim anneye söyledim..annenin haberi bile yok..yarın dr.a götüreyim bakalım dedi...ama ben sabahı zor ettim..cuma sabah kadın aradı : hocam korkulcak bişey yokmuş 3 gün önce su çiçeği olmuş dedi...başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki..3gün öncede ben bu çocuğu aldım...ve 3gün öncede hamileydimkadın düşünemiyor..dr. büyük ihtimal onun çocuğu için tehlike yok demişitr.daha önce su çiçeği çıkartıp çıkartmadığım belli değil.hemen gittim test yaptırdım..akşam sonucu dr.a faksladılar..dr. beni aradı.çocukken bu hastalığı geçirmediğim ve şuan bana bulaştığını söyledi..o an dünyam başıma yıkıldı..dr. hemen çapaya git dedi...perinitoloji ne bi bölüm var oraya hemen git durumuna baksınlar.belki karnından suda alabilirler bebeğin durumuna bakmak için dedi...ben hüngür hüngür ağlıyorum...tası tarağı topladım çapaya gidicemki dr. tekrar aradı ve laboratuvar sonuçları karıştırmış türk filmi gibi....dr. dediğine inanmıyorum doğru mu diyorum neden yalan söylim diyor....çok şükürki herşey yolunda..allah bu durumu kimseye yaşatmasın....
başında başladım okumaya masal gibi ama devamına gelince gözlerim açıldı çok korktum senin adına ay cnm büyük geçmiş olsun gerçekten bulaşmış olsa işin zordu sadaka falan ver bi fakire...ayy Allah koruusun ya...
meraba kızlarr :))
cumartesi dememişsin yazmışsınız bayaaaa...
eyeszay geçmiş olsun yorma kendini.. canımı portakal çektirdin valla gidip yiyeyim bi tane..
zeynepela bişey çıkmamasına çok sevindim. tekrar geçmiş olsun...
cinsiyeti kesinleşen arkadaşlar tebrik ederim.. hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallahhh...
buarada bugün sinemaya gittim arkadaşlar aşk tes. severe.. bi ankaralı olarak daha etkileyici geldi tabi.. zaten duygusaldım şimdi direk ağlamaya başlıyorumm..
mrb kızlar...dün neler çektim bir bilseniz sizle paylaşayım dedim..perşembe günü öğrencimde su çiçeği farkettim anneye söyledim..annenin haberi bile yok..yarın dr.a götüreyim bakalım dedi...ama ben sabahı zor ettim..cuma sabah kadın aradı : hocam korkulcak bişey yokmuş 3 gün önce su çiçeği olmuş dedi...başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki..3gün öncede ben bu çocuğu aldım...ve 3gün öncede hamileydimkadın düşünemiyor..dr. büyük ihtimal onun çocuğu için tehlike yok demişitr.daha önce su çiçeği çıkartıp çıkartmadığım belli değil.hemen gittim test yaptırdım..akşam sonucu dr.a faksladılar..dr. beni aradı.çocukken bu hastalığı geçirmediğim ve şuan bana bulaştığını söyledi..o an dünyam başıma yıkıldı..dr. hemen çapaya git dedi...perinitoloji ne bi bölüm var oraya hemen git durumuna baksınlar.belki karnından suda alabilirler bebeğin durumuna bakmak için dedi...ben hüngür hüngür ağlıyorum...tası tarağı topladım çapaya gidicemki dr. tekrar aradı ve laboratuvar sonuçları karıştırmış türk filmi gibi....dr. dediğine inanmıyorum doğru mu diyorum neden yalan söylim diyor....çok şükürki herşey yolunda..allah bu durumu kimseye yaşatmasın....
canım tek tedbir bulaşıcı hastalıkları geçirip geçirmediğini öğren..geçirdiğsen bi daha geçmiyor...yada test yaptır...
saol canım. keşke benimde çekse portakal canım ama hergün zorla yiyorum:))
ciddi sölüyorum kalbime iniyordu okurken. büyük geçmiş olsun. yaa izin alsan falan kaçıncı ayda vericekler izin??
günaydın kızlar!!
dilerim herkes iyidir pazar sabahında. ben gene boğaz ağrısı ve burun akması ile kalktım. doktor önerirse kesin grip aşısı olucam insan korkuyor bebeğe bişey olucak diye.
yarında doktora gidicem 4lü testimin sonucunu göstermeye. nolur dua edin çok korkuyorum. her test ayrı bir stress.
Merhaba. Bulaşıcı hastalıkları geçirip geçirmediğimizi nasıl öğreneceğiz? Çocukken kızıl ve kızamıkcık geçirip geçirmediğimi annem hatırlamıyor. Kimse hatırlamıyor..16 haftalık hamileyim, ikiz gebelik ve yaşım 39. İNŞALLAH ağustosa doğum. Bebeklerim doğduktan sonra bu hastalıkları geçirirlerse nasıl davranmalıyım? İlla ki bu hastalıkları kişiler geçirmek zorunda mı? Aşı korur mu ? Sevgiler....
saol canım. var evde ateş ölçer. tansiyon aleti de var ama pili bitmiş ölçemedik. dün çok fenalardaydım. bugünde boğazlarım şiş uyandım. burnum akıyor. sanırım ben aşı olmam derken gidip grip aşısı olucam. durmadan grip oluyorum ki hamilelikten önce hiç olmazdım. 1 ayda 3 kez grip olunurmu. doktora bi soriyim.
bu arada size bişey sorucam sıkma portakal bulamıyorum ben marketlerde ama iyisinden hani içinde tortuları bile olanlardan. varmı acaba? ondan içsek nasıl korur bizi. ben normalde her gün 1 litre sıkma portakal içiyorum. ondan heralde grip olmamam. burda bikaç marka buldum ama eve geldim açtım şok oldum hiç tortu yok su gibiler. varmı bildiğiniz güzel bi marka sıkma portakal suyu?
bende de var sanırım sinüzit çünkü banyoda yüzüme sıcak su deyince fönün havası suratıma çarpınca elmacık kemiklerimdenn alnıma doğru basınçla agrı hissediyorumArkadaslar Merhaba
Oncelikle herkese daha saglikli bir gebelik dilerim.
Soyle bir yazdiklarinizi okudum asagi yukari herkes ayni zorunlari yasiyor. Ben de de gebelikle bilrikte yuksek tansiyon basladi, 13'un altinda oldugu icin ilaca gerek gorulmedi ama 13 olmasi bile beni cok fena yapiyor, bir de bugunlerde sinuzit sorunum hat sahfada, surekli basagrisi, gozagrisi, yuz agrisi cekiyorum. Sinuzit icin okyanus burun spreyi ve viks bugu yapiyorum, doktor bebegine bir zarari yok dedi. Tansiyon icin de bir alet almam sart oldu artik ama benimki genelde yukseliyor. Bol bol limon yiyorum zaten gebeligin basindan beri hep eksi seyler yemek istedigim icin limon yemekte sikinti cekmiyorum.
Bazi arkadaslar balik yagi takviyesinden bahsetmisler, derin su baligi olmamasina ozen gosterin bir de balik cigeri filan gibi Omega 3 lerde var, bunlarda tavsiye edilmiyor aklinizda olsun. Hamsi cok iyi bir secim ama artik bitti sanirim. Levrek de onerilen baliklar arasinda yer aliyor. Ben genelde sabahlari ve aksamlari iki ceviz yiyorum, tavsiye ederim ayriyeten keten tohumunda da bol miktarda Omega 3 var. Onu da salatalariniza serpebilirsiniz.
ayyy iyi sevindim anlattığın manzara çok kötüydü çünkü iyi bişey çıkmamış sevindim:)kızlar günaydın dün sizlere üç gündür ağzımdan sabahları kan geldiğini tükürünce söylemiştim dün dahiliyeye ve kbb doktorlarına gittim ne ciğerde ne midede ne burunda ne boğazda hiç bişey yok kusmaktan yemek borum tahriş olmuş o ince kanamış o kadar çok şükür ama bir sürü test yapıldı. hepsi temiz maaşallahhh... aman dikkatli olun sizlerde ılık su içmek lazımmış bir de annem bal ye yat demişti gece yatarken bir kaşık bal yedim sabah acımıyordu kan man da gelmedi. umarım sizler yaşamazsınız ama en azından korkmayın çok doğalmış...
var ben :)) dr gerek yok dedi adam bi daha bidaha kan aldırmana gerek yok iyi çıkmış dedi :)2li testi iyi çıkıp da 3lü testi yaptırmayacak olanlar var mı???
benim doktor gerek yok dedi de...benden başka bu durumda olan var mı die merak ettim?
canım grip aşısı na gerek yokki martı atlatınca havalar toparlanacak zaten tetanosu bilmem de grip aşısı riskli geliyor bana dr na sor umarım daha iyisindir :)herkeslere geçmiş olsun kızlar. bişey çıkmayanlarada çok sevindim. allah hepimizi korusun. bebişlerimizi koruyup sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin. üzülüyorum rahatsız olanlar olunca(
bu arada ben bu tetanoz aşısını yaptırıcam sanırım. hatta bide grip yaptırıcam 1 ayda 3 defa grip oldum çünkü.
canımcım öyle hoplama zıplama olmamamlı aman dikkat et koşmak falan aman aman ben dün çocuklarla uğraşırken yere çömeldimde arkadaşım napıyosun sen falan şeklinde panik yaptı dikkat et canım :)2li testimin kan sonucu kayboldu( yada yapmayı unutmuşlar bi ton testin içinden. ondan şimdi 4lü testi yaptırdım ben.
çok saol canım benim. bugün sabah biraz boğazlarım ağrıyordu. dayanamadım bi çıktım saatlerdir dışarıdayım gene. pazar gördüm girdim bide meyve alıyım diye. taşıyabileceğimden fazla almışım. pazarda maşallah kaç km. takside bulamadım o kadar ağırlıkla gene biton yol yürüdüm. acaba zararlımıdır yaa. ben her allahın günü böle evden çıkıp taaa atakentten santrala kadar mağaza geze geze yürüyorum hergün. ama normaldede çok yürürdüm. bişey olmaz heralde:)))hehe insan pimpiriklimi oluyo ne hamile olunca:)
aman da aman yeni cicileri hayırlı olsun güle güle giyben de bugün eşimle çıktım dışarı hava güzel diye...dolanıyoruz,yürüyoruz ama ben ağır çekim...yaa şu kanama olayından sonra hızlı hareket etmeye korkar oldum...eşim de yanımda bayıldı tabe eheuehe:)
o seri çekimde yürümeyi sevenlerden...neyse bana bikaç bişi aldık..çamaşıra ihtiyacım vardı...malum göğüsler büyümecebi de bebişime bi tulum ,patik ve çoyaaaaaaaaap aldık :)
pazarlara gidip gaza gelip çok ağır şeyler alıp kendini yorma bakemmmmmmmmmmm...
haa kızlar bu arada bi akideşim bana 'Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?' diye bir kitap getirdi okiyimmm diye...çok beğendim ben...baya içerikli,kalın,eğitici...tavsiye ederim...eps...yayın evinden..fiyat 25 civarı sanırsam..
evet eşimde hep öyle der o yüzden kısı duyunca çok sevindi :)))ayy kızlar çok heyecanlandığım bişeyi paylaşmak istedim. çok sevdiğim yönetmen ve yağımcı bir arkadaşıma kızım olacağını söyledim bebeğin cinsiyetini diğer doktorumun yanlış bildiğini benimde alışamadığımı. bana çok güzel bişeyler söledi paylaşmak istedim. kız deyince sevindi olley çok güzel kız bebek dedi. bende neden dedim. erkek çocuklar 10 yaşından sonra sarılma olayından filan sıkılmaya başlar kız çocuklar herzaman sarılır, dokunur..
40 yaşında bile küçük kızın olurlar. bunu söyledi bana. onunda bi kızı var. çok böyle beni mutlu etti bu sözler. hihi alışıorum galiba kızım olacağına:))
aman diyiiim aman dikkat et canım biz öğretmenler kalabalık içinde olduğumuzdan çok riskliyiz aslında bende 2 kez grip geçirdim aman aman dikkat et diyecemde sen nasıl dikkat edebilirsen artık:))mrb kızlar...dün neler çektim bir bilseniz sizle paylaşayım dedim..perşembe günü öğrencimde su çiçeği farkettim anneye söyledim..annenin haberi bile yok..yarın dr.a götüreyim bakalım dedi...ama ben sabahı zor ettim..cuma sabah kadın aradı : hocam korkulcak bişey yokmuş 3 gün önce su çiçeği olmuş dedi...başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki..3gün öncede ben bu çocuğu aldım...ve 3gün öncede hamileydimkadın düşünemiyor..dr. büyük ihtimal onun çocuğu için tehlike yok demişitr.daha önce su çiçeği çıkartıp çıkartmadığım belli değil.hemen gittim test yaptırdım..akşam sonucu dr.a faksladılar..dr. beni aradı.çocukken bu hastalığı geçirmediğim ve şuan bana bulaştığını söyledi..o an dünyam başıma yıkıldı..dr. hemen çapaya git dedi...perinitoloji ne bi bölüm var oraya hemen git durumuna baksınlar.belki karnından suda alabilirler bebeğin durumuna bakmak için dedi...ben hüngür hüngür ağlıyorum...tası tarağı topladım çapaya gidicemki dr. tekrar aradı ve laboratuvar sonuçları karıştırmış türk filmi gibi....dr. dediğine inanmıyorum doğru mu diyorum neden yalan söylim diyor....çok şükürki herşey yolunda..allah bu durumu kimseye yaşatmasın....
Gelisimci, cok gecmis olsun. Umarim bir kez daha boyle birseyle karsilasmazsin. Cocugun annesi nasil faretmemis anlamadim dogrusu?
Eyeszay, 4'lu testin sonucu umarim iyi cikar, bizim de ya yarin yada Sali gunu belli olacak. Riskli ciksa bile bu kesin bir sey degil, sadece ileri testlere anne adayini yoneltiyor amaci da bu zaten. 20.haftadaki detayli ultrasonun doktorum cok onemli oldugunu soyledi, sanirim detayliya gideceksindir.
Gunesbulut, doktorunla mutlaka konus canim.
Cinsiyeti belirlenen arkadaslarin bebeklerini tebrik ederim, artik mavi mi pembe mi kesinlesiyor.
Bildigim kadariyla su aralar 3'lu testi bir cok doktor onermiyor, ikiliden sonra direk 4'luye geciyorlar yada hic istemiyorlar. Cunku 4'lu testte extradan DIA'ya bakiliyor, bu 3'lu testte yok.
Hepimize saglikli gebelikler...
canım izne büyük ihtimal mayıs gibi çıkarım..bu bişrazda bana kalmış..bebekten sonra çalışmayı düşünmüyorum zaten..ama şimdi ayrılmak için çok erken
geçmiş olsun ben hafiften bile hissetsem rahatsızlanacağımı..bol limonlu ıhlamur içip vicks buğu yapıyorum..genelde başlamadan atlatıyorum...ikiside bebeğe zararsız...
canım hippy nin dediği gibi marketlerde satılan e x o t i c a diye bir marka var onlar taze zaten portakal limon havuç çeşitleri var 2-3- günde tüketilecek şekilde üretiliyor :)) çoook geçmiş olsun bende atlattığım için o süreçleri bilirim çok fenadır bide benim faranjit ve laranjitim olduğundan daha fena oluyor neyse sen iyi bak kendine
bu arada rezene hamilelelre zararlı deniyor ama ben 1 çay kaşıgının ucu kadarı kaynatıp limon ve balla içtim 1-2 defa acayip terletti ve rahatladım onun üstüne ben denedim seni de bilmeme canım ama rezene tüketmeyin diyorlar
tekrar çok geçmiş olsun çabuk iyileş
bende de var sanırım sinüzit çünkü banyoda yüzüme sıcak su deyince fönün havası suratıma çarpınca elmacık kemiklerimdenn alnıma doğru basınçla agrı hissediyorum
çok geçmiş olsun sen hemen tansiyon aleti al bende aldım bitaane hamilelikle beraber lazım
ayyy iyi sevindim anlattığın manzara çok kötüydü çünkü iyi bişey çıkmamış sevindim:)
var ben :)) dr gerek yok dedi adam bi daha bidaha kan aldırmana gerek yok iyi çıkmış dedi :)
canım grip aşısı na gerek yokki martı atlatınca havalar toparlanacak zaten tetanosu bilmem de grip aşısı riskli geliyor bana dr na sor umarım daha iyisindir :)
canımcım öyle hoplama zıplama olmamamlı aman dikkat et koşmak falan aman aman ben dün çocuklarla uğraşırken yere çömeldimde arkadaşım napıyosun sen falan şeklinde panik yaptı dikkat et canım :)
aman da aman yeni cicileri hayırlı olsun güle güle giy
o kitabı bende okuyorum dünyada en çok satanlardan onun devam serileride var bebğiniz büyürken falan diye :))
hayırlı olsun artık okur okur yazışırız :))
ben buraya takıldığımdan beri netten pek bilgi araştırmıyorum ya zamanım kalmıyor aslında o yüzden kitap faideli oluyor vesselam :))
evet eşimde hep öyle der o yüzden kısı duyunca çok sevindi :)))
aman diyiiim aman dikkat et canım biz öğretmenler kalabalık içinde olduğumuzdan çok riskliyiz aslında bende 2 kez grip geçirdim aman aman dikkat et diyecemde sen nasıl dikkat edebilirsen artık:))
kızlar ben çok fenayım bu arlar unutkanlık başıma bela oldu valla çokulda kaç kez çantamı orda burda unuttum dün cep tel. numu arkadaşımın evinde unuttum elimdeki su şişesini magazanın birinde unuttum valla örnekler çogaltılabilir yarın dr mu arayıp sorucam bakalım ne diycek normalmi değilmi sizde de varmı acaba ?
Gelisimci, cok gecmis olsun. Umarim bir kez daha boyle birseyle karsilasmazsin. Cocugun annesi nasil faretmemis anlamadim dogrusu?
Eyeszay, 4'lu testin sonucu umarim iyi cikar, bizim de ya yarin yada Sali gunu belli olacak. Riskli ciksa bile bu kesin bir sey degil, sadece ileri testlere anne adayini yoneltiyor amaci da bu zaten. 20.haftadaki detayli ultrasonun doktorum cok onemli oldugunu soyledi, sanirim detayliya gideceksindir.
Gunesbulut, doktorunla mutlaka konus canim.
Cinsiyeti belirlenen arkadaslarin bebeklerini tebrik ederim, artik mavi mi pembe mi kesinlesiyor.
Bildigim kadariyla su aralar 3'lu testi bir cok doktor onermiyor, ikiliden sonra direk 4'luye geciyorlar yada hic istemiyorlar. Cunku 4'lu testte extradan DIA'ya bakiliyor, bu 3'lu testte yok.
Hepimize saglikli gebelikler...
ayyy sağol cnm diyorum ya tecrübeli olmama rağmen yinede insan acabamı diyocanım benım, bende bu korkuları 1.5 ay yaşadım çünkü randevüm 1.5 ay sonraydı..hatta muayene sırasını beklerken ellerim titriyordu ya birşey olduysa diye..tansiyonumu ölçtüklerinde 13 çıkmştı, hep 11 çıkardı yükselmişti...ultrasyona bakamadım ilk başta ama sonra onu gördüm kıpır kıpırdı ne güzel bir duyguydu yaşıyordu..burda paylaşıyordum sen bana korkma korkulacak birşey yok diyordun gerçektende birşey çıkmadı.şimdi bende sana diyorum sakın korkma 2-3 hafta gelir geçer..güzel şeyler düşün..
yukarı çıktığını nasıl anlıyorsunuzki canım. ben perşembe randevum vardı iyiydi ama öyle yukarı aşağı diye yorum olmadı
bebek büyüdükçe yukarı doğru çıkar yani rahim büyür göbek seviyenize geliryukarı nasıl çıkıyor canım?? hiç doktor öle bişey sölemedi o ne hiç bilgim yok.
ayy ne biliyim okuyunca yüreğim hopladı. dikkat et kendine. bende 2 kere kızamık aşısı olunca kızamık geçirmemişim.
çok saol. vicks buğu ne canım?
saol canım. yaa rezene aslında anne sütünü arttırıyormuş. ben okudum netten doktor kağan kocatepe falan hamilelikte tüketilebilen 3 meyve çayından biri demiş. ben çok gaz olduğunda akşam bi bardak yapıp içiyorum.
yaa aşı konusunda çok grip olunca korktum. bide şimdi benim yeğenim falanda bebekler doğduğunda çok grip oluyorlar. biyerde okudum grip aşısı doğduktan sonra griptende koruyor diye. bi soriyim doktora dedim. zırt pırt grip olmaktan iyidir heralde. gerçi bu kadar grip geçirdim oda aşıya eşdeğer bebeğim gribe dayanıklı olucak heralde:))
yaa valla göbeğim olmadığından daha mı nedir hareketlerimi kısıtlama moduna giremedim daha henuz. ilk doktorada söylemiştim bişey olmaz demişti ama şimdi tırstım bak herkes öle deyince. hamileliğimden beri daha dans etmeyi bırakmadım. aşırı yürüyorum, çömelme uzanma zaten gün içinde mutlaka oluyor. çamaşır as, tabağa uzan falan. ne biliyim bana hiç bişey olurmuş gibi gelmiyordu. şimdi tırstım.
unutkanlığa bi formul bulursan valla söle babamada uygulayacağım:)) bu aralar herşeyi unutup beni deli ediyor çünkü. b vitaminide kullanıyor ama bi değişiklik yok.
bu arada şu kitabın adı neydi gönderiyim babamı aldırıyım.
biliyorum canım. ama yinede insan stress yapıyor işte.
Günaydın canım...
Doktor bana 19. haftada hissedersin demişti. İlk hamileliklerde hissetmek zaman alıyormuş. Birde kilolu isen daha geç hissediyormuşsun...
Folik asit kullandım ilk 3 ay bende. 2 aydan beri de gynoferon kullanıyorum, demir eksikliği hamilelikte sık görüldüğü için herkes kullanıyor diye biliyorum. Bunlara ilave hiç ilaç kullanmadım, hatta ilk 3 ay bulantı hapını bile 1 kez kullandım sadece.
canim pekmezde demir var , yiyebilirsen
aklinda olsunn
ben de bugün eşimle çıktım dışarı hava güzel diye...dolanıyoruz,yürüyoruz ama ben ağır çekim...yaa şu kanama olayından sonra hızlı hareket etmeye korkar oldum...eşim de yanımda bayıldı tabe eheuehe:)
o seri çekimde yürümeyi sevenlerden...neyse bana bikaç bişi aldık..çamaşıra ihtiyacım vardı...malum göğüsler büyümecebi de bebişime bi tulum ,patik ve çoyaaaaaaaaap aldık :)
pazarlara gidip gaza gelip çok ağır şeyler alıp kendini yorma bakemmmmmmmmmmm...
haa kızlar bu arada bi akideşim bana 'Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?' diye bir kitap getirdi okiyimmm diye...çok beğendim ben...baya içerikli,kalın,eğitici...tavsiye ederim...eps...yayın evinden..fiyat 25 civarı sanırsam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?