eyeszay geçmiş olsn dikkat et kendine, gelişimci çok büyük tehlike atlatmşsın geçmiş olsun canım
ayyy sağol cnm diyorum ya tecrübeli olmama rağmen yinede insan acabamı diyo
inş. hamileliğimiz boyunca hiç sıkıntımız olmaz
güzel olacak güzel biliyorum
bebek büyüdükçe yukarı doğru çıkar yani rahim büyür göbek seviyenize gelir
nasıl anladığım konusunda da eskiden eğildiğimde rahasızlık veriyodu
böyle sıkışıyo gibi oluyodu şimdi öyle bişey hissetmiyorum
cinsiyetlerini öğrenen arkadaşları tbr ederim
çoğunluk kızdan yana inş. bende bi kız haberi alır sonrada size veririm :))
valla arkadaşlar hoplama zıplama koşma tamamda
yere eğilip kalkma konusunda pekte sorun çıkmaz
ben ilk hamileliğimde camlarımı siliyodum sonuçta pamuk ipliğine bağlı değil bebişlerimiz
Allah korusun tabide yinede çok ağır kaldırmadığınız sürece iş yapabilirsiniz ki hepimiz illaki yapıyoruzdur
bnm 2 yaşında oğlum var ve hergün kucağımda Allah koruusun bebişim de önemli ama
oğlumuda ihmal etmek beni çok üzüyo(
canım vicks ecanelerde satılan mentollü merhem tarzı bişey görünce hatırlarsın..1 çay kaşığı vicksi 1tas kaynamış suya koyalım...tası elimize alıp yüzümüzden 1 karış kadar uzak tutup nefes alıp verelim...ama bu arada başımıza bi örtüyle kapatıcaz...tas örtünüğn içinde kalcak ...kına yakılıyo gibiumarım tarif edebiliriz...yani buharı soluycaz...gerekirse eczaneyede sorarsın..
aldıklarını güle güle giy canım daha bende hiç bişe almadım çıksam iyi olur atık alışverişe....Bende 18+4 deyim ama henüz bişey hissedemedim, hamileliğimin başladığı zmn 55 kiloydum şimdi 59 kiloyum, kilomun da normal olduğunu düşünüyorum ... inanılmaz heyecanlanıorum ve sabırsızlanıorum hissedeceim anla ilgili :))
cnm ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ve tedavinin başladığı günden itibaren yani gebelikten 1 ay öncesinden beri gyno frro snl kullanıorum, üstelik kan değerlerim biraz düşük çıkmasına rağmen doktor başka bişey önermedi aynen devam et dedi...
bana da pekmez yememi önerdiler, çok faydası varmış demir için kan açısından birebirmiş. her sabah 1 yemek kaşığı iç dediler.
bende 2. ayımdan itibaren 3 kez kanama geçirdim, Allah'a şükür şimdi iyiyim ... seni çok iyi anlıorum benimde hayatım slow motion olmuştu ama sonradan kendini iyi hissettikçe eskisi gibi oluosun, tabi yinede dikkat etmek lazım ...
ilk önce ben de 'Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?' kitabını aldım beğenince devam kitapları olan 'bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler' ve ' çocuğunuz büyürken sizi neler bekler' kitaplarını da aldım :) bi de Sinem Olcay Kademoğlu'nun Merhaba Bebek kitabını da tavsiye ederim...
Dün bende havayı güzel görünce alışverişe çıktım... şimdiye kadar sadece zara'nın mom kolelsiyonundan bi jean pant. almıştım onun dışında kendi dolabımdan idare ediodum, ama son 2 haftadır karnım biras hızlı büyüdü :)) bakırky ebru mternity'den boru paça bi jean 2 tane de basic t-shirt aldım... ama bunların dışında efsung gibi bende lcw'den altı lastikli yakası işli bluzlardan aldım 3 tane XL beden gayet rahat yaza kadar idare eder, bide zara'dan leoparlı bir tunik (leopar desenine bayılırım) kadınlar gününde bir davette giymek için aldım... bide yine leopar desenli baharlık tunik gömlek aldım... giydikçe resimlerini eklerim inş.
güzel bilgile canım paylaşımın için sağolçok saol canım
canım şimdi dokundum karnıma. ben o kese gibi şeyi hissediyorum top olan. o sanki biraz yukarı çıkmış gibi geldi. önceden çok aşağıdaydı rahmin hemen üstünde şimdi az daha karnıma yaklaşmış.
valla doktorda bana öle sölemişti ondan bende çok korkmuodum açıkçası. dans olayımı sölemiştim. dedi onlar çok dayanıklı yaratıklar. korkma kolay kolay bişey olmaz demişti. dediğin gibi senin birde bi bebişin daha varmış. onuda ihmal etmemek gerek.
ok tamam zararı yoksa bide onu alıyım bari. ağızdan nefes alıcaz dimi. babamı yollıcam şimdi eczaneye bunu aldırıcam bide keten tohumu aldırıcam. geçende bi arkadaş sölemişti araştırdım internetten hamilelikte tüketilir diyor. bide şöle bi yazıda var. aldırıyım bari. omega varmış içinde
Hamilelikte keten tohumu kullanımı; keten tohumu sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarının temizlenmesinde ve kabızlığın giderilmesinde faydalı olduğundan hamilelikte özellikle kabızlık gibi sindirim sorunlarına karşı kullanılabilmektedir.
Gebelikte keten tohumu nasıl kullanılır? Keten tohumu öğütülmüş olarak günde üç defa bir tatlı kaşığı kullanılması tavsiye edilir.
Keten tohumunun faydaları nelerdir?
• kollestrolü düşürür
• felç ve kanser için iyi bir destek gıdasıdır
• mide ve bağısak iç duvarlarının temizlenmesine yardımcı olur
• kabızlığa iyi gelir.
• Unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebirdir.
Yukarıdaki faydalarının yanında keten tohumun;
• kan şekerini ayarlamada kullanılabilir
• bazı deri hastalıklarına iyi gelmektedir.
• Bazı solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesinde fatdalıdır
• Bağışıklı sisteminde antioksidan olarak kullanılır.
eyeszay cnm dr.un çok doğru söylemiş
bende her sabah yürüyüşe çıkıyorum mesela çok hızlı olmamak şartıyla yürüyorum
oğlumda da çok yürüdüm çok şükür bişeyde olmadı
dediğim gibi kese bebek büyüdükçe yukarı çıkar
hatta son ayda bebiş ağzından çıkıcakmış gibi gelir
aldıklarını güle güle giy canım daha bende hiç bişe almadım çıksam iyi olur atık alışverişe....
güzel bilgile canım paylaşımın için sağol
grip olan arkadaşlara bende viksi öneririm
çok işe yarıyo bütün delikleri açıyo :)))))
:94:
çok çok geçmiş olsun canım yaa cidden kötü bir gün yaşamışsın elhamdülilllah sonuç iyi çıkmış.nasıl sonuçla karışır bunu da ben anlamıyoum hayrett yaşadığın stres yetti sana yani....
selam kızlar direk giriş yaptım yine ikili üçlü 4 lü testlerden bahsedilmiş strese sokmayın kendinizi yaa ne kadar stres o kadar mutsuz ve yaramaz bebek demekti...
açıkçası ben ense kalınlığına baktırdım gayet iyi dedi ablam pamaklarına kada herşeyini tek tek saydı ikili test yapalım mı dedi bende strese girmek istemiyorum sonuçta O2ndan gelene razıyım dedim ve yaptırmadım 20 hafta ayrıntılı ultrasona giricem çünkü doğumda herhangi bir müdahale geekiyorsa 20 haftada görünebiliyormuş. hayırlısı olsun sağlıkla gelsin kuzularımız inşallah
ay bu arada benim bebiş erkekmiş cuma günü gittiğimde belli oldu ...
çok saol canım
canım şimdi dokundum karnıma. ben o kese gibi şeyi hissediyorum top olan. o sanki biraz yukarı çıkmış gibi geldi. önceden çok aşağıdaydı rahmin hemen üstünde şimdi az daha karnıma yaklaşmış.
valla doktorda bana öle sölemişti ondan bende çok korkmuodum açıkçası. dans olayımı sölemiştim. dedi onlar çok dayanıklı yaratıklar. korkma kolay kolay bişey olmaz demişti. dediğin gibi senin birde bi bebişin daha varmış. onuda ihmal etmemek gerek.
ok tamam zararı yoksa bide onu alıyım bari. ağızdan nefes alıcaz dimi. babamı yollıcam şimdi eczaneye bunu aldırıcam bide keten tohumu aldırıcam. geçende bi arkadaş sölemişti araştırdım internetten hamilelikte tüketilir diyor. bide şöle bi yazıda var. aldırıyım bari. omega varmış içinde
Hamilelikte keten tohumu kullanımı; keten tohumu sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarının temizlenmesinde ve kabızlığın giderilmesinde faydalı olduğundan hamilelikte özellikle kabızlık gibi sindirim sorunlarına karşı kullanılabilmektedir.
Gebelikte keten tohumu nasıl kullanılır? Keten tohumu öğütülmüş olarak günde üç defa bir tatlı kaşığı kullanılması tavsiye edilir.
Keten tohumunun faydaları nelerdir?
• kollestrolü düşürür
• felç ve kanser için iyi bir destek gıdasıdır
• mide ve bağısak iç duvarlarının temizlenmesine yardımcı olur
• kabızlığa iyi gelir.
• Unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebirdir.
Yukarıdaki faydalarının yanında keten tohumun;
• kan şekerini ayarlamada kullanılabilir
• bazı deri hastalıklarına iyi gelmektedir.
• Bazı solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesinde fatdalıdır
• Bağışıklı sisteminde antioksidan olarak kullanılır.
bu arada şu kitabın adı neydi gönderiyim babamı aldırıyım.
Bende 18+4 deyim ama henüz bişey hissedemedim, hamileliğimin başladığı zmn 55 kiloydum şimdi 59 kiloyum, kilomun da normal olduğunu düşünüyorum ... inanılmaz heyecanlanıorum ve sabırsızlanıorum hissedeceim anla ilgili :))
cnm ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ve tedavinin başladığı günden itibaren yani gebelikten 1 ay öncesinden beri gyno frro snl kullanıorum, üstelik kan değerlerim biraz düşük çıkmasına rağmen doktor başka bişey önermedi aynen devam et dedi...
bana da pekmez yememi önerdiler, çok faydası varmış demir için kan açısından birebirmiş. her sabah 1 yemek kaşığı iç dediler.
bende 2. ayımdan itibaren 3 kez kanama geçirdim, Allah'a şükür şimdi iyiyim ... seni çok iyi anlıorum benimde hayatım slow motion olmuştu ama sonradan kendini iyi hissettikçe eskisi gibi oluosun, tabi yinede dikkat etmek lazım ...
ilk önce ben de 'Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?' kitabını aldım beğenince devam kitapları olan 'bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler' ve ' çocuğunuz büyürken sizi neler bekler' kitaplarını da aldım :) bi de Sinem Olcay Kademoğlu'nun Merhaba Bebek kitabını da tavsiye ederim...
Dün bende havayı güzel görünce alışverişe çıktım... şimdiye kadar sadece zara'nın mom kolelsiyonundan bi jean pant. almıştım onun dışında kendi dolabımdan idare ediodum, ama son 2 haftadır karnım biras hızlı büyüdü :)) bakırky ebru mternity'den boru paça bi jean 2 tane de basic t-shirt aldım... ama bunların dışında efsung gibi bende lcw'den altı lastikli yakası işli bluzlardan aldım 3 tane XL beden gayet rahat yaza kadar idare eder, bide zara'dan leoparlı bir tunik (leopar desenine bayılırım) kadınlar gününde bir davette giymek için aldım... bide yine leopar desenli baharlık tunik gömlek aldım... giydikçe resimlerini eklerim inş.
caım dr.uma sordum zararı yok dedi..
eyeszay, gelişimci, diğer rahatszlık geçiren arkadaşlarımıza çok geçmiş olsun , Allah hepimize acil şifalar versin, bebeklerimizi korusun...
Bende hamileliğimin başından beri her gün mutlaka en az 3 tane portakal yiyorum ya da sıkarak suyunu içiorum ... soğuk algınlıklarına karşı çok iyi...
Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?
evet bunun serisi var..bende de 2 serisi var...çok güzel bilgiler var içinde...ısrarla tavsiye ederim:)
cicilerini güle güle giy canım...
efsung
keyifler iyidir umarım...kitapları iyice özümseyelim de bilgi alışverişinde bulunalım dimi canım...
herkese iyi pazarlar...
bu arada cinsiyetlerini öğrenen arkideşleri tekrar tebrik ediyorumm....sağlıkla alın kucaklarınıza bebişlerinizi
çok saol jnm. keten tohumu deilmi?
çok saol canım. valla bende yıllardır portakal suyu sayesinde korunuyormuşum bunu anladım. bende ben grip olmam diodum. portakal suyu içmesem gayette oluyormuşum yani:)
canım keten tohumu ile ilgiliş bilgim yok..vicksin zararı yok..buhar yapıp solusanda ağrıyan yerine sürsende zararı yok dedi dr.
Cnm merhabaMerhaba. Bulaşıcı hastalıkları geçirip geçirmediğimizi nasıl öğreneceğiz? Çocukken kızıl ve kızamıkcık geçirip geçirmediğimi annem hatırlamıyor. Kimse hatırlamıyor..16 haftalık hamileyim, ikiz gebelik ve yaşım 39. İNŞALLAH ağustosa doğum. Bebeklerim doğduktan sonra bu hastalıkları geçirirlerse nasıl davranmalıyım? İlla ki bu hastalıkları kişiler geçirmek zorunda mı? Aşı korur mu ? Sevgiler....
mrb kızlar...dün neler çektim bir bilseniz sizle paylaşayım dedim..perşembe günü öğrencimde su çiçeği farkettim anneye söyledim..annenin haberi bile yok..yarın dr.a götüreyim bakalım dedi...ama ben sabahı zor ettim..cuma sabah kadın aradı : hocam korkulcak bişey yokmuş 3 gün önce su çiçeği olmuş dedi...başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki..3gün öncede ben bu çocuğu aldım...ve 3gün öncede hamileydimkadın düşünemiyor..dr. büyük ihtimal onun çocuğu için tehlike yok demişitr.daha önce su çiçeği çıkartıp çıkartmadığım belli değil.hemen gittim test yaptırdım..akşam sonucu dr.a faksladılar..dr. beni aradı.çocukken bu hastalığı geçirmediğim ve şuan bana bulaştığını söyledi..o an dünyam başıma yıkıldı..dr. hemen çapaya git dedi...perinitoloji ne bi bölüm var oraya hemen git durumuna baksınlar.belki karnından suda alabilirler bebeğin durumuna bakmak için dedi...ben hüngür hüngür ağlıyorum...tası tarağı topladım çapaya gidicemki dr. tekrar aradı ve laboratuvar sonuçları karıştırmış türk filmi gibi....dr. dediğine inanmıyorum doğru mu diyorum neden yalan söylim diyor....çok şükürki herşey yolunda..allah bu durumu kimseye yaşatmasın....
bu ilk kitabı değilmi canım. yolladım babamı almaya:)) artık okur okur paylaşırız burdan. birde hani şu ücretsiz kitap vardıya bana hala gelmedi. ama aradılar telefonla bir yoğunluk vardı mutlaka yollayacağız diye.
hı hı ilk kitap bu:)
sırası şöyle...
1-Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?
2-Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler?
3-Çocuğunuz Büyürken Sizi Neler Bekler?
arkadaşlar hepinize çok teşekkürler....kimseye bu olayı tekrar yaşatmasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?