[sıze="2"][/sıze]
sitede bende yeniyim aranıza yeni katıldım...bende 20 agustosta bır erkek annesı adayıyım..cok ama cok guzel bır mutluluk bu!!allah herkese böyle mutlulugu nasip etsin...
sende hoşgeldin canım.
Sağlıkla al sende bebişini kucağına işallah. Ademel'e mesaj atında sizleride eklesin listeye.
yaa ben gene kitabıma döndüm de. size kaç oldu sorucam unutuyorum. bir bu vaginadan ultrason varmış. onla baktımı hiç doktor size?? bana çünkü şu anda gereksiz geldi ama geçende bir arkadaşıma bakmışlar böle daha gerekli diye. bide rahim kontrolu gibi bişey demiş şimdide kitapta. ilk sayfalarındada vaginal ultrason vardı. buna baktıran varmı hiç?
cok tesekkur ederım..bu arada sıteyı henuz cözemedıım...su profıle fotoyu nasıl eklıyoruz
ağrı ne kelime yaa kopuyor belim...bende ayakta acık kalıyımmm hemen başlıyor ağrılar...az önce yemek yedik...sofrayı toplamayamadım düşün...eşim olaya müdahale etti ..ben de acık uzanacağım şimdi....tabikide. hep sağlıkla büyüsünler içerdetekmelerinide hissedelim. ya bendede o oluyor o yüzden hiç anlamaya çalışmıyorum. değişik bişiler oluyo karnımda ama gazmı hareketmi bi fikrim yok. 20. haftada artık iyice dinlemeye başlıcam:)) bu arada benim çok sırtım ağrıyor yaa seninde ağrıyormu?? sanki bi ağırlık var vucudumda. yoruluyorum hemen iş yapınca. sırtım kopuyor sanki. dik duramaz oldum bide (
evet yaa hem mutluluk,hem de dertlerimizi anında dile getiriyoruz..ben de çok mutluyum burda olmaktan:)hosbuldukkk :) keske daha önce gelseymisim :) ne kadar güzel bisey hemen hemen ayni zamanlarda dogum yapicak insanlarin bi arada olup tecrübelerini paylasmasi
hoş geldin canım aramıza...Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:)
[sıze="2"][/sıze]
sitede bende yeniyim aranıza yeni katıldım...bende 20 agustosta bır erkek annesı adayıyım..cok ama cok guzel bır mutluluk bu!!allah herkese böyle mutlulugu nasip etsin...
yaa ben gene kitabıma döndüm de. size kaç oldu sorucam unutuyorum. bir bu vaginadan ultrason varmış. onla baktımı hiç doktor size?? bana çünkü şu anda gereksiz geldi ama geçende bir arkadaşıma bakmışlar böle daha gerekli diye. bide rahim kontrolu gibi bişey demiş şimdide kitapta. ilk sayfalarındada vaginal ultrason vardı. buna baktıran varmı hiç?
bu ilk kitabı değilmi canım. yolladım babamı almaya:)) artık okur okur paylaşırız burdan. birde hani şu ücretsiz kitap vardıya bana hala gelmedi. ama aradılar telefonla bir yoğunluk vardı mutlaka yollayacağız diye.
cok tesekkur ederım..bu arada sıteyı henuz cözemedıım...su profıle fotoyu nasıl eklıyoruz
en sinir oldugum sey :) hamileligimin ilk haftalarinda hep vaginal ultrasonla bakmisti doktor cok sükür ki artik karnimdan bakiyo cünkü vaginal ultrasonda belli olmicak kadar büyüdü ama yine de her gittigimde vaginal muayene yapiyo elle rahimi kontrol ediyo bi de akintinin normal olup olmadigina bakiyolar cok sevimsiz bisey ama yapiyolar iste alistim ben artik :)
ağrı ne kelime yaa kopuyor belim...bende ayakta acık kalıyımmm hemen başlıyor ağrılar...az önce yemek yedik...sofrayı toplamayamadım düşün...eşim olaya müdahale etti ..ben de acık uzanacağım şimdi....
evet yaa hem mutluluk,hem de dertlerimizi anında dile getiriyoruz..ben de çok mutluyum burda olmaktan:)
hoş geldin canım aramıza...Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:)
ben hani kanama geçirmiştim yaa...o zaman rahim uzunluğumu merak etti doktor...servikal yetmezlikten şüphelendi herhal...tabi o zaman rahmin uzunluğunu ölçmek için vajinal muayene yaptı...biliyorsun servikal yetmezlik bir numaralı tehditlerden
ama gebeliğimin başlangıcında hep vajinal oldu muayenelerim benim...12.haftaya kadar felan baktı vallaha alttan...hatta bi akideşim 2li testinde ayrıntılı ultrasona girdiğinde bile ense kalınlığı ölçümü için vajinal ultrasonda muayene etmişti...
hadi hayırlısı. herkesin gönlünce olur inşallah..inşallah canım, bizim cinsiyetimz bu ayın sonunda belli olacak inşallah..bu gidişle benimkide kızdır herkesin kız bu sene
bende de öle bir huy vardır.çok sıkılsam bile başladığm kitabı bitiririm üstelik her sayfasını okuyarak:84:
hoşbulduk arkadaşım.. faydalı bi kitap demekki herkes önerdi.kevok 1985 arammıza hoşgeldin...
kızlar kitaplar okunmaya başlanmış ben Ahsene hamileyken çok okudum sizler okuduklarınızı paylaşında ben de eski bilgilerimi hatılamış olayım...
he bi de çocuk doğduktan sonra yazılanları uygulayamıyorsun malesef o seni yönlendiriyor:)))bizde öyle oldu ne zaman isterse yattı istediğinde kalktı ağladı zıladı güldü herşeyi istediğinde yaptı kitapta rafta kaldı :)))ama hamileyim kitabını hamileyken 2 kere okumuştum :)))
mrblar. biz 3 aydan sonra foliği bıraktık, demire başladık doğuma kadar..arkadaşlar folikasitten sonra bir ilaç kullanmaya başladınız mı? doktor bana vitamin yada benzeri herhangi bişey vermedi.siz kullanıyo musunuz?
mrb hoşgeldin öncelikle.herkese merhaba
ben siteye bugün üye oldum allah izin verirse agustosta bebegimi kucagima alicam suan 16+1 günlük hamileyim hala cinsiyetini bilmiyorum bebegimin hareketlerini hissedemiyorum burda yazilanlarin neredeyse hepsini okudum ayni zamanlarda dogum yapicak insanlarin bi arada toplanmis olmasi cok güzel beni de araniza alirsaniz sevinirim
kontrol panelinden solda avatarı değiştir var canım ordan.
haydaa. yahu bana kimse bakmadı. bütün doktorlarım erkekti ondanmı acaba. gereklimi ki? han, doğuma yaklaşınca bakıyorlar onu biliyorumda. alalla
allala çok enteresan valla. heralde gerekli bişey değil. geçende arkadaşım söledi oda şaşırmış. bende şaşırdım.
şüphelenecek herhangibir durum yoktur...ondan yapmamıştır doktorlar...
ama bu servikal yetmezlik fena bişi...allah kimseye yaşatmasın.... 20küsür haftalarında bundan dolayı bebiş kaybedenler var...benim bir arkideşim 2 bebiş kaybettiallaha şükür şimdi 2 tane çocuğu var..gayette sağlıklılar maşallah...
Allahım sen kimseyi üzme
mrb hoşgeldin öncelikle.
hareketleri hissetmemen normal şimdi. çok büyük bişey hissedemesende şu haftalarda hafif seyirmeleri farkedersin kendini dinlersen..
Gunesbulut, [/B]doktorunla mutlaka konus canim.
Cinsiyeti belirlenen arkadaslarin bebeklerini tebrik ederim, artik mavi mi pembe mi kesinlesiyor.
Bildigim kadariyla su aralar 3'lu testi bir cok doktor onermiyor, ikiliden sonra direk 4'luye geciyorlar yada hic istemiyorlar. Cunku 4'lu testte extradan DIA'ya bakiliyor, bu 3'lu testte yok.
Hepimize saglikli gebelikler...
erkek diye degildir canim gerekli olsa bakardi herhalde burda muayene biraz degisik söylemistim her ay ultrasona sokmuyolar ebeler var onlar da kontrol ediyo oyüzden bakiyolardir belki bende bilemiyorum neden baktiklarini ama bana her seferinde cok güzel diyolar baktiktan sonra ne cok güzel kim bilebilir ki :))))
canım herhangi bir sağlık kuruluşuna gidip bu hastalıkları geçirip geçirmediğini bilmediğini ve bununla ilgili test yapıp yapmadıklarını sor..benim gittiğim yerde yapıyorlardı..gerçi ben sadece su çiçeğini yaptırdım...daha önce geçirmişim..su çiçeği bildiğim kadarıyla en tehlikelisi bunu hatırlamıyorsan önce bunu yaptır...öğrendiğim kadarıyla 21. haftamıza kadar tehlikeli.....son aylarda datehlike içeriyor ama sadece erken doğuma sebep oluyor..şuanda geçirilmesi...allah korusun bebekte %15 zeka geriliği...kol ve bacaklarda kısalık..göz rahatsızlıkları vb.... oluşuyor...bu hastalıklar genelde geçiriliyor çocukken ama çocuklukta geçirildiğinde sorun olmuyor...korkulcak bişey yok..sanırım aşılarıda yapınca belki geçirmeyebilirler..emin değilim...ama çocukken zararı yok...
her ay ultrasona sokmuyorlar dimi:)) bize kalsa her dakika giricez. ben bikere 3 gün üstüste girmiştim. kendi doktorumda, devlet hastanesinde, sorada 2li test için. şimdide 15 günü bulmuyor arası zaten. valla geçende muhteşem yüzyıl diye bir dizi varya orda izl3emiştim ebe kadın alttan bakıyordu anlıyordu gebe olduğunu. hiç anlamamıştım nasıl anlar. ne yapıyor diye. şimdiki kitapta yazıyor hamile olunca mukoza değişip yumuşuyormuş rahimde. ordan anlıyormuş. ama beni korkuttu vallahi yaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?