- 13 Nisan 2010
- 197
- 50
- 318
Cnm merhaba
hastalıkları gecirip gecirmediğini ancak kan tahlili ile anlarsın.benm dr um ilk kan testi yaptıgında kızamıkcık gecirmişsin sen dedi ama ben sadece kabakulak oldugumu biliodum hatta annemde öyle hatırlıo ama bu test herseyi gösterir demişti dr um.aklında kalmasın git bi kan testi yaptır.
Arkadaşlar 15. haftam bitti. Bugün 16. haftaya başladım. 8 gündür açık kahverengi bir akıntı geliyor miktarı 1 çay kaşığı kadar ama hergün. Günlük ped tahriş etti ondan olabilir mi derken baktım ki değil. Yarın ikili test sonuçları için hastaneye gidince doktora sorucam ve rica edicem ultrasonda bakar mı diye. çok korkuyorum. Bebeklerime bişey olmasın. Zaten yaşım kaç olmuş... Böyle açık kahve akıntısı olupda vaktinde doğum yapan varmıdır, bilen ? Arkadaş dedi mantardır şampuan verir doktor dedi umarım öyledir. 8 gündür sürüyor çok minikte olsa....Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN tüm destek olan arkadaşlardan ve ALLAH isteyen herkese evlat versin , bizede beraber amin.
nerde her ay ultrasona girmek gibi bi lüks yok sormaya da cekiniyo insan parasini versem bakarmisiniz diye sanki doktora güvenmiyomus gibi :) evet bana hem ebe bakiyo alttan gittiigimde hemde doktor alttan bakarken üstten de rahime bastiriyolar ama neyini nasil anliyolar bilemiyorum ben de hic sevmiyorum zaten darlik problemim var benimde vaginal ultrason ya da alttan muayene beni deli ediyooo :) nasil dogum yapicam kara kara onu düsünmeye basladim simdi :)))
Arkadaşlar bişey soracağım sizlere; 20. haftadan sonra ayrıntılı ultrasonla bakılması gerekiyormuş öyle okudum nette. Sizin böyle bir duyumunuz veya tecrübeniz var mı? Bu ayrıntılı ultrason dedikleri nedir?
Ben özel hastaneye gidiyorum ama doktorum böyle bişeyden bahsetmedi hiç.
Hımmm bir de tetanoz aşısı yapılması gerekiyor dedi arkadaşım, bu konuda da bilgi istiyorum mümkünse.
:112:
işte aynı bahsettiğin gibi ankatmış kitaptada. kesinlikle aynı şeyin bendede olduğunu düşünüyorum. bikere akıntı örneği almışlardı hamileliğimden önce. aman allahım bidaha söleseler yok istemiyorum derim. bende hem normal doğurmak istiyorum hem nasıl doğurucam hiç bilmiyorum:)) korku had safhada.
Arkadaşım 8-14. haftalar arasında benim de olmuştu. Hemen doktora gittim ve düşük önleyici ilaç verdi bana. Progest........ 2 kutu kullandım, günde 2 tane. Ayağa bile kalkmamı yasaklamıştı, çok şükür geçti şimdi. Sen kendine dikkat et canım, gün içinde eğilip kalktığım zaman ve fazla hareket ettiğim zaman gelirdi sen de fazla hareket ettiğinde oluyordur belki. Ayaklarını kaldırıp veya karnına toplayıp da yat, dinlen.
Arkadaşlar bişey soracağım sizlere; 20. haftadan sonra ayrıntılı ultrasonla bakılması gerekiyormuş öyle okudum nette. Sizin böyle bir duyumunuz veya tecrübeniz var mı? Bu ayrıntılı ultrason dedikleri nedir?
Hımmm bir de tetanoz aşısı yapılması gerekiyor dedi arkadaşım, bu konuda da bilgi istiyorum mümkünse.
geçmiş sayfalara bakarsan bizde tetanoz aşısı ile ilgili çok konuştuk. bi kısmımız yaptırmıyor bi kısmımız yaptıracak. bende yaptırmaya karar verdim bugün doktorumla konuştuktan sonra. sağlık ocağından zaten buluyorlar seni onlar. kaydın yoksada bi sordur yakın bi sağlık ocağından.
20 hafta ayrıntılı ultrasonuda bikaç sayfa önce konuştuk. onu genelde herkes yaptırıyor. bebeğin organları ayrıntılı çıkıyormuş.
Arkadaşlar 15. haftam bitti. Bugün 16. haftaya başladım. 8 gündür açık kahverengi bir akıntı geliyor miktarı 1 çay kaşığı kadar ama hergün. Günlük ped tahriş etti ondan olabilir mi derken baktım ki değil. Yarın ikili test sonuçları için hastaneye gidince doktora sorucam ve rica edicem ultrasonda bakar mı diye. çok korkuyorum. Bebeklerime bişey olmasın. Zaten yaşım kaç olmuş... Böyle açık kahve akıntısı olupda vaktinde doğum yapan varmıdır, bilen ? Arkadaş dedi mantardır şampuan verir doktor dedi umarım öyledir. 8 gündür sürüyor çok minikte olsa....Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN tüm destek olan arkadaşlardan ve ALLAH isteyen herkese evlat versin , bizede beraber amin.
bende hem korkuyorum hem normal istiyorum gerci sezeryan istesemde de yapmazlar ki gerekli görülmedigi sürece sezeryan yapmiyo burda cogu doktor pek iyi gözle bakilmiyo
geçmiş sayfalara bakarsan bizde tetanoz aşısı ile ilgili çok konuştuk. bi kısmımız yaptırmıyor bi kısmımız yaptıracak. bende yaptırmaya karar verdim bugün doktorumla konuştuktan sonra. sağlık ocağından zaten buluyorlar seni onlar. kaydın yoksada bi sordur yakın bi sağlık ocağından.
20 hafta ayrıntılı ultrasonuda bikaç sayfa önce konuştuk. onu genelde herkes yaptırıyor. bebeğin organları ayrıntılı çıkıyormuş.
yaaa evet kesinlikle kimseyi üzmesin( zannedersem bahsettiğin şey açıklıkla alakalı bişey tahminimce. ne dedi doktor sana. endişelenecek bişey yokmuş değilmi? aman dikkat et kendine yaa. valla ben çok duygusal oldum zaten üzülüyorum burda biri kanamam oldu dese falan. bu aralar hepimiz iyiyiz ondan çok mutluyum.
bu arada benimde bir korkum doğuma yakın bakıcaklar ya. o zaman vagina dar normal doğum yapamazsın diyecekler diye çok korkuyorum. off her anımız korku yaa
eyeszay cnm cvp vermedin bana...
baban kitabı nereden almıştı?
bide şu önceki sayfalarda bahsettiğiniz test detaylı usg falan onlar nedir illa kimin yaması gerkiyo falan konuşmuşunuz ne zaman yapılması gerekiyomuş onun ayyh çokmu sordum?*
evet yaaa o anda alttan muayeneye gıcık oldum ama herşey sağlık için naparsın...
sonuçta o da bebişim ve benim için yapılması gerekli olan bişeydi...allaha şükür bi sorun yokmuş rahim uzunluğunda..düşük tehditi deyince aklıma ilk o gelmişti...neyse rahatladım o muayeneden sonra....
normal doğum kulağa her zaman hoş geliyor...teoride güzel de inşallah pratikde de başarabiliriz
bugün boş günümdü ama annem geldi beni görmeye...bi de yemek ve ütü derken gün geçti...uykum da erken geldi bu akşam...diyorimki kaçıyım ben ...aliyim kitabı elime...okurken muhtemelen bayılırım eheue...1.ayı anca bitirdimdi dün kitapta canım...güncele gelmek istiyorum biran önce...eheue
hadi millet ben kaçarrrrrr...öperim sizi...bebişlerinize ve kendinize ii bakın...yarın 8 saat okuldayım...yorucu bir gün beni bekler ühühüh...byeee!
canım görmemişimdir kesin gözümden kaçmıştır. babam kitabı inkılap kitapevinden almış. ümraniye carrefour in içindeki.
20. haftada yapılması gerekiyormuş. bebeğin bütün organları inceleniyor. bide 3d yada 4d olduğu içinde görüntüde çok iyi. sana cd veriyorlar daha sonra izliyorsun bebişini:) ama bu testi perinatologmuydu neydi yazdık yazdık yazılışını şaşırdım şimdi. onun yapması gerekiyormuş. bikaç arkadaşın söylediği yerlerle benim doktorumun verdiği yer var benim sıralamamda iyice araştırıp karar vericem nerde yaptıracağımada.
işallah yaa. aman şimdiden düşünmeyelim. sora korku basıyor insana. dilerim başarırız. bu arada kitabı okuyormusun? çok detay değilmi? herşeyden bahsetmişler nerdeyse. ama bazı yerleride gereksiz panik yahu:))
3lü testde ayrıntılı ultrasyona mı giriliyo canım naısl oluyo anlatsana
slm kızlar bende 2 gün önce doktordaydım bebişim kızmış cok mutluyum gayette saglıklıymıs cok sukur.3 lü testi yapmadı 2li testın gayet ıyı ve ayrıntılıydı dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?