eyeszay, tavas testlerinizin iyi olmasına çok sevindim.. darısı bizim başımıza...
Ben de karşıdayım. Aynen bir kerelik karşıya geçerim ne olacak dedim, sonrasında Nişantaşı'nda turlarız :)
Recep Has Çapa'da halen prof, sorunlu gebeliklerin takibinde adı çok duyulan Atıl Yüksel'in kadrosundan bir doktor. Zaten bizim doktorlarımız gibi gebelik takibi yapmıyor bu doktorlar, sadece sorunlu gebelikler üzerine çalışıyorlar. İşte ikili test, detaylı ultrason, amniyosentez gibi işlemler yapıyorlar.
Tıp merkezi değil, kendi muayenehanesi, ücret 300TL. SSK,özel sigorta farketmiyor. Özel hastanelerde aşağı yukarı aynı fiyatı istiyor. En azından herkes tarafından bilinen, profesör olan birine yaptırmak daha mantıklı geliyor bana. O kadar para vereceksek değsin bari,bu benim düşüncem tabi.
CD'yi özellikle sormadım, ama daha önce yaptıran başka hastalara verdiğini biliyorum. Zaten artık CD vermeyen yer kalmadı gibiİnternette prof. recep has diye arat, forumlarda bir çok yorum/tavsiye bulursun hakkında...
Muayenehaneye buradan ulaşıp, randevu almıştım...
Doktor Prof.Dr.Recep HAS - Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji TavsiyeEdiyorum.com
günaydın arkadaşlar,
bende daha 9 haftalık hamileyken arkadaşlarımızın uyarıları üzerine Atıl Yükselden randevu almıştım 20. hafta için. geçen yıl 400 müş muayne ücreti bu yıl kaç sormadım. inşallah özel sigorta karşılar bi kısmını .önümüzdeki hafta gidicez allahın izniyle detaylı ultrason için. inşallah hiç birimiz kötü sonuçlar ile karşılaşmayız kızlar ama detaylı ultrason konusu baya önemli aman ihmal etmeyelim.
her ay ultrasona sokmuyorlar dimi:)) bize kalsa her dakika giricez. ben bikere 3 gün üstüste girmiştim. kendi doktorumda, devlet hastanesinde, sorada 2li test için. şimdide 15 günü bulmuyor arası zaten. valla geçende muhteşem yüzyıl diye bir dizi varya orda izl3emiştim ebe kadın alttan bakıyordu anlıyordu gebe olduğunu. hiç anlamamıştım nasıl anlar. ne yapıyor diye. şimdiki kitapta yazıyor hamile olunca mukoza değişip yumuşuyormuş rahimde. ordan anlıyormuş. ama beni korkuttu vallahi yaa.
evet valla ilginç. şimdi babama sorcam ben kaç kilo doğmuşum. çünkü yemeyen çok zayıf bi bebek olduğum için annem çok çekmiş benden. ama doğduğumda belki kilolu doğmuşumdur çünkü diş çıkarınca hasta olunca falan kilo veriyorlarmış bebekler. hatta hastaneden çıkarken bile veriyorlarmış. iyi bişey o zaman bu:)) ama sorucam doktora.
ama önden gitmesi ayrı. benimki öndende gitmiyor tam gününde:)) gerçi dün gene yengemi aradım sordum iyi bişey dedi doğduğunda kilosunun olmasıda. normal doğumda nasıl çıkıcak o kadar kiloyla:))
al valla. elimden bıraklamadım:)
şimdi kahvaltı edip çıkıcam canım. işallah iyidir herşeyyy.
hehehe benimde çekti valla:)) bende çok severdim aspirin
hehe hehehehe yahu sen söleseydin benim canım sıkılıyor diye ben kalırdım. kitap kaçmıyor ya
ay hadi bakalım bende merak ettim şimdi. aynen sorma. geçende şu komik hurafe varya bıçak ve makas koyuyosun. gittim gene bıçağa oturdum erkek yani. bi güldüm:)) ama artık alıştım ben kız olayına sanırım. sadece bi korku oldu bu seferde iyice alışıcam dicekki doktor aa pipi varmış ben görmedim:)) neyse daha artık sakinim. sağlıklı olsun yeterki. şu 4 lü test sonucumu alıcam bugün onun stressi yeter
ya benide merak etti4rdiniz o kitabı. ben diğerini istemiştim halbuki:))
yok jnm o ne onu bile bilmiyorum. ne içinmiş o test?
Günaydın kızlar, güzel sağlıklı haftalar...Ankarada kar var, biz toprağa cemre düşmesini beklerken kar taneleri düşüyor....
canım yaa çok zor mide bulantısı. benimde daha yenii geçmeye başladı inşallah tekrar başlamaz.sadece yemek yedikten sonra ağzımda antibiyotik içmişim gibi bir tat kalıyor o rahatsız ediyor tam olarak geçer inşallah çok zor gerçkekten.
yok cnm ne eli o kdrda değil yani ben hiç görmedim
ama son ayda artık dirseğimiydi ayağımıydı öyle bi dayanıyoduki resmen tutuyodum
tepki veriyodu bnm oğluşum
hafif pışpışlıyodum o da bana aynısını yapıyodu genelde gündüzleri uyur geceleri uyanır bebkler
yatakta sen uyumaya çalıştıkça o oynar bnm çok hoşuma giderdi
bide yıkanırken hep oynardı şimdide çok oynar suyla bide tarkanı çok dinletmiştim
tam bir tarkan delisi bütün şarkılarını biliyo hemen taaakkaann diyo başlıyo oynamaya :))
cinsiyetlerini öğrenenler hayırlısı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
sevgicim sende telaşlanma eminimki normal değerdedir
arkadaşlar folikasitten sonra bir ilaç kullanmaya başladınız mı? doktor bana vitamin yada benzeri herhangi bişey vermedi.siz kullanıyo musunuz?
ben geldim kızlar!
4 lü testim çok iyi çıktı. çok sevindim. ama beklerken stressden düşüp bayılıcam zannettim bi ara. bu testler çok stresse sokuyor insanı yaa. bu arada kanı kaybolan 2 li testimin ultrasonuda işe yaradı. onada doktor iyi dedi. şimdi ayrıntılı ultrason istedi. bende dedim hani doppler olanmı. değil dedi ayrıntılı ultrason var bizde dedi. 3d 4d olandan istiyorsan başka yerde yaptıracaksın dedi bağdat caddesinde biryer önerdi. zararı yok dedi doppler'in. yani bide cd ye çekiyorlar ya. inanılma bişey ben ondan istedim bu 3d 4 d olayını. elevitle magnezyumu bitince bırak dedi. demir ilacına doğuma kadar devam. balık yağı ilacını sordum. yazdı ama 6. ayda kullanmaya başla dedi. tekrar ultrasonda bebeğimin cinsiyetime bakmadı( her 15 günde bir kontrole gidicem. bu renkli doppler i de çektirince kontrole gidicem. böle:))
fiyatınıda sordum kızlar 260 dediler. ben netten araştırdığımda bunu mutlaka uzman, prof vs yapması gerek demişlerdi. doktorda aynı şeyi söledi. bu yer iyiye benzziyor cd de veriyorlarmış. büyüyünce izler kızım kendini:)) sizde araştırırsanız paylaşalım burdan arkadaşlar siz nerelerde yaptıracaksınız.
herkese merhaba
ben siteye bugün üye oldum allah izin verirse agustosta bebegimi kucagima alicam suan 16+1 günlük hamileyim hala cinsiyetini bilmiyorum bebegimin hareketlerini hissedemiyorum burda yazilanlarin neredeyse hepsini okudum ayni zamanlarda dogum yapicak insanlarin bi arada toplanmis olmasi cok güzel beni de araniza alirsaniz sevinirim
yok canim nerdeee :) 11-14 testine sadece ultrason icin 160 euro para aldilar kan tahliline de 55 euro sigorta cogu seyi karsilamiyo 3 boyutlu ultrasona hic girmedim simdiye kadar sigortanin karsiladigi seyler cok az o yüzden istedigin ekstra seyleri kendin ödemek zorundasin o da bi hayli pahali
[sıze="2"][/sıze]
sitede bende yeniyim aranıza yeni katıldım...bende 20 agustosta bır erkek annesı adayıyım..cok ama cok guzel bır mutluluk bu!!allah herkese böyle mutlulugu nasip etsin...
yaa ben gene kitabıma döndüm de. size kaç oldu sorucam unutuyorum. bir bu vaginadan ultrason varmış. onla baktımı hiç doktor size?? bana çünkü şu anda gereksiz geldi ama geçende bir arkadaşıma bakmışlar böle daha gerekli diye. bide rahim kontrolu gibi bişey demiş şimdide kitapta. ilk sayfalarındada vaginal ultrason vardı. buna baktıran varmı hiç?
yaaa evet kesinlikle kimseyi üzmesin( zannedersem bahsettiğin şey açıklıkla alakalı bişey tahminimce. ne dedi doktor sana. endişelenecek bişey yokmuş değilmi? aman dikkat et kendine yaa. valla ben çok duygusal oldum zaten üzülüyorum burda biri kanamam oldu dese falan. bu aralar hepimiz iyiyiz ondan çok mutluyum.
bu arada benimde bir korkum doğuma yakın bakıcaklar ya. o zaman vagina dar normal doğum yapamazsın diyecekler diye çok korkuyorum. off her anımız korku yaa
Arkadaşlar 15. haftam bitti. Bugün 16. haftaya başladım. 8 gündür açık kahverengi bir akıntı geliyor miktarı 1 çay kaşığı kadar ama hergün. Günlük ped tahriş etti ondan olabilir mi derken baktım ki değil. Yarın ikili test sonuçları için hastaneye gidince doktora sorucam ve rica edicem ultrasonda bakar mı diye. çok korkuyorum. Bebeklerime bişey olmasın. Zaten yaşım kaç olmuş... Böyle açık kahve akıntısı olupda vaktinde doğum yapan varmıdır, bilen ? Arkadaş dedi mantardır şampuan verir doktor dedi umarım öyledir. 8 gündür sürüyor çok minikte olsa....Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN tüm destek olan arkadaşlardan ve ALLAH isteyen herkese evlat versin , bizede beraber amin.
bende hem korkuyorum hem normal istiyorum gerci sezeryan istesemde de yapmazlar ki gerekli görülmedigi sürece sezeryan yapmiyo burda cogu doktor pek iyi gözle bakilmiyo
bugün boş günümdü ama annem geldi beni görmeye...bi de yemek ve ütü derken gün geçti...uykum da erken geldi bu akşam...diyorimki kaçıyım ben ...aliyim kitabı elime...okurken muhtemelen bayılırım eheue...1.ayı anca bitirdimdi dün kitapta canım...güncele gelmek istiyorum biran önce...eheue
hadi millet ben kaçarrrrrr...öperim sizi...bebişlerinize ve kendinize ii bakın...yarın 8 saat okuldayım...yorucu bir gün beni bekler ühühüh...byeee!
hehe. benimde uykum geldi valla. aynen bende durmadan okuyorum güncele geliyim diye. hadi canım benim öpüldün dikkat et kendine. bende kaçıyorum kitabımı okucam. herkese iyi akşamlar.
slm kızlar bende 2 gün önce doktordaydım bebişim kızmış cok mutluyum gayette saglıklıymıs cok sukur.3 lü testi yapmadı 2li testın gayet ıyı ve ayrıntılıydı dedi.
merhaba,
3 lü test konusunda bilgilisiniz sanırım, benimde bi sorunum var, 3 lü testimi yaptırdım doktorum sorun yok dedi ama eve gelince baktım raporumda kilomu yanlış yazmışlar acaba sonucu direkt etkilermi 1 ay sonra doktor randevum o zamana kadar çatlarım. kilom 68 ama 54 yazmışlar
Günaydın kızlarr
bugün işe gelmem bayaa maceralı oldu. Eşimle çıkmıştıkm evden yolda kavşaktan dönerken araba 360 derece döndü şükür araba falan yoktu etrafımızda kaza yapmadık. Korktum biraz ama.. Allah beterlerinden korusun cümlemizi. Neyse metro taksi derken geldim işyerime..
Yeni arkadaşlar katılmış aramıza hoşgelmişler...
Kanaması olan arkadaşlar çok geçmiş olsun..
Buarada kızlar ben hep perinatologa gidiyorum. Muayene ücreti 300 tl.. Bakalım sözünü ettiğiniz şeyler için ayrıca bişey ödeyecek miyim? 2li testi ankarada düzen labaratuarında yaptırmıştım. Doktorum özellikle ordan istedi, sgk indirimli 75 tl idi..
Canım çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Hangi doktora gidiyorsun?
bende bugün carre..daydım ama baktım baktım bulamadım marketin içinde sen carre.. diyince ama buradakinde o kitabevi yok yanlışlık orada
açıklaman için sağol cnm
slm kızlar bende 2 gün önce doktordaydım bebişim kızmış cok mutluyum gayette saglıklıymıs cok sukur.3 lü testi yapmadı 2li testın gayet ıyı ve ayrıntılıydı dedi.
kızlar avatar resmı nasıl oluyo bılgınız varmı ben yapamadım nasıl yapıcam bılgısı olan yardım ederse cok sevınırım
Eyeszay, 20.haftadaki detayli ultrasondan bahsetmisiniz, sirada ben de varim.Evet, bir perinatalogun yapmasi gerekiyor, biz 12.haftada ikili testi yaparken de perinatalog fetal biyometri yapti, o zaman bile bebegimiz icin "kiz gibi" demisti gercekten de bebegimiz simdi %99 kiz bekleniyor. Bu 3d, 4d ultrasonlar muthis! Yaniniza mutlaka tatli bir meyva suyu yada cikolata filan gibi seyler alin, eger bebek uygun pozisyonda degilse, tatli seyler yemek icmek bebegi harekete geciriyor, bilginiz olsun, perinatolog da olcumlerini daha rahat yapabiliyor. Zaten bu olcumlerde karna o kadar bastiriliyor ki-bebege bir zarari yok- bir sureligine anne adayina rahatsizlik verebiliyor.
Testi iyi cikan arkadaslar gozunuzaydin!
Kanamasi olan arkadaslar, gecmis olsun. Dinlenme en iyi cozum.
e-gebelik sitesinde normal dogum ve sezeryanin goruntuleri var, izlenmeye deger, tavsiye ederim. Biz sezeryan dusundugumuz icin ben sadece sezeryani izledim, insan ister istemez endiseleniyor.:26:
Herkese guzel bir gun olsun.
günaydınnn,ben baya şey kaçırmışım sanırım,kitap ne kitabı acaba ,bilgi verirmisin bende bakayım :)
benım de şu bıçak makas olayında makas çıkmıştı yani kız olacakmş,hayırlısı bakalım
aynen ya, artık yaz gelsin şöyle gezip tozalım yürüyüş yapalım
bende de bulantı her daim var özellikle sabahları.sürekli yemem gerekiyor bulantının geçmes için
ay canım ne güzel anlatmışsın ya, inşallah bizlerde yaşarız o duyguları
7.haftama folik asiti kesip elev.. verdı kansızlık olduğu için, onun dışında bir i,laç kullanmıyorum
ohh canım ne güzel iyi çıkmasına sevindim..15 günde bir gitmene gerek varmıki sen sağlıklı bir gebelik yaşıyorsun.beni ayda bir çağırıyorkıskandım şimdi
yuh yani niye o kadar pahalı, benimde nisanın sonunda ayrıntılı ultrasyon için randövm var radyoloji uzmanı bakacakmş sanırım.damarlarına organlarına falan..üzreti ne kadar bilmiyorum.ama ikili testn fiyatını sormştum 60 tl demişlerdi.özel hastaneye gidiyorum
hoş geldin canım aramıza
bayağı bir sömürüyolar yurt dışında da,paran yoksa yandın demek
bu ikili test ve kan tahlilleri sigortan yoksa aynı fiyata denk geliyor burdada maalesef. doğum olayı cidden biraz pahalı bir olay( 2li teste 400 küsür fiyat vermişlerdi banada. sonra öğrendimki devlet hastanelerinde daha ucuza yapılıyormuş. devlet hastanesinde yaptırdım bu seferde kan sonucum kayboldu.
2li test niye okadar pahalıki bana 60 tl dediler..özel hastane üstelik..sağlık güvencen mi yok?:44:
hoş geldin canım aramıza, oo cinsiyetide belliymiş.darısı benim gibi öğrenemeynlern başına
vajinadan bana kimyasal gebelik geçirdiğimde bakmşlardı..bu hamileliğimde hiç bakmadı henüz..ama uzman tvde duymştumn vajinadan bakmanın hiçbir sakıncası yokmuş..ama çok rahatsız edici ya
aman canım maşallah diyelimbenim doktorum tam bir sezeryancı önüne gelene çatın dar deyip kesiyor.aslında benımd eişime gelecek bu durum normal doğmdan çok korkuyorum:18:
canım 8 gün nasıl dayandın ben hemen giderdim doktora..hayırlısıyla birşeyin yoktur inşallah.güzel haberlerini bekliyoruz:26:
sen benim doktoruma gel bak bakalım nasıl sezeryan yapıyor..
vallahi bu saate kadar nasıl dayanıyosunz hayret vallahi,dün çok yorulmştum 8-9 gibi uyudum
ohh be nihayet çıkıyosunz amma yazmışsınz oku oku 1 saatimi mal oldu
oyy maşallah, tebrik ederim canım..kucağına aldığın günleride göresın inşallah
herkese günaydinnn
dün geceden beri baya biseyler yazan olmus okurken aklim karisti :))) acemilikten de dolayi :)
bu detayli ultrason dediginiz sey 19. -22. haftalar arasi yapiliyo benimde bildigim kadariyla genelde doktorlar normal ultrasonda yapiyolar yani en azindan almanyada böyle sigortanin karsiladigi ama doktor ayrintili bi sekilde göremezse organlarini falan o zaman 3 boyutlu ultrasona gönderiyomus ebemin bana söyledigi kadariyla 3 boyutlu ultrasona burda lüks olarak bakiliyo da :)))) benim randevum 25 martta gittigimde bu detayli ultrasona sokucak beni umarim cinsiyetini de görebilir bu sefer meraktan catlicam :)) 3 boyutlu ultrasona girip bebegimin bol bol fotograflarini cektirme cd vs. isini de türkiyeye geldigim zaman yapmayi düsünüyorum onu da doktorum ucaga binmem de bi sakinca görmezse 25 nisan gibi yapmayi planliyorum allahin izniyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?