2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

eyeszay, tavas testlerinizin iyi olmasına çok sevindim.. darısı bizim başımıza...

cok tesekkur ederım canım inş insanın uzerınde bır yuk yanı yapılınca rahatlıyosun allaha şükür iyi çıktı darısı senın basına canım en önemlısı sağlık canım

kızlar avatar resmı nasıl oluyo bılgınız varmı ben yapamadım nasıl yapıcam bılgısı olan yardım ederse cok sevınırım

Eyeszay, 20.haftadaki detayli ultrasondan bahsetmisiniz, sirada ben de varim. Evet, bir perinatalogun yapmasi gerekiyor, biz 12.haftada ikili testi yaparken de perinatalog fetal biyometri yapti, o zaman bile bebegimiz icin "kiz gibi" demisti gercekten de bebegimiz simdi %99 kiz bekleniyor. Bu 3d, 4d ultrasonlar muthis! Yaniniza mutlaka tatli bir meyva suyu yada cikolata filan gibi seyler alin, eger bebek uygun pozisyonda degilse, tatli seyler yemek icmek bebegi harekete geciriyor, bilginiz olsun, perinatolog da olcumlerini daha rahat yapabiliyor. Zaten bu olcumlerde karna o kadar bastiriliyor ki-bebege bir zarari yok- bir sureligine anne adayina rahatsizlik verebiliyor.

Testi iyi cikan arkadaslar gozunuzaydin!

Kanamasi olan arkadaslar, gecmis olsun. Dinlenme en iyi cozum.

e-gebelik sitesinde normal dogum ve sezeryanin goruntuleri var, izlenmeye deger, tavsiye ederim. Biz sezeryan dusundugumuz icin ben sadece sezeryani izledim, insan ister istemez endiseleniyor.:26:

Herkese guzel bir gun olsun.

günaydın arkadaşlar,
bende daha 9 haftalık hamileyken arkadaşlarımızın uyarıları üzerine Atıl Yükselden randevu almıştım 20. hafta için. geçen yıl 400 müş muayne ücreti bu yıl kaç sormadım. inşallah özel sigorta karşılar bi kısmını .önümüzdeki hafta gidicez allahın izniyle detaylı ultrason için. inşallah hiç birimiz kötü sonuçlar ile karşılaşmayız kızlar ama detaylı ultrason konusu baya önemli aman ihmal etmeyelim.

Günaydın kızlar yeni gelen arkadaşlar olmuş herkese hoşgeldiniz diyorum tebrik ediyorum....
Doktordan güzel haberlerle dönen cinsiyet öğrenen arkadaşar gözünüz aydın
Detaylı ultrasondan bahsetmişsiniz 20. haftada yapılıyor diye benimde 2'li testimi yaptırdığım zaman doktor sonuca bakıp çok iyi 20. haftaya kadar herhangi bir test vs. istemiycem demişti haftaya pazartesi randevum var sanırım bir sonraki randevuda ne yacağımızı söyler...

Bu sene giden bir arkadaşım var, 500TL verdiler diye biliyorum. Özel sigorta için faturanı alıp bazı belgelerle (sigortan ne istiyorsa) sigortaya göndermen gerekiyor, onlar da limitler dahilinde (sigorta şartların nasılsa) sana geri ödemesini yapıyorlar.

Günaydın arkadaşlar....
yeni arkd.katılmış aramıza hoşgelmişler cinsiyet öğrenenlerimiz olmuş gene erkekler azınlıkta )
biz de dün akşam annemde kaldık Alp' i almaya gittik baktık hava çok soğuk orada uyuduk
sabahta işe geldik kar da şimdi dindi burada

günaydınnn,ben baya şey kaçırmışım sanırım,kitap ne kitabı acaba ,bilgi verirmisin bende bakayım :)

benım de şu bıçak makas olayında makas çıkmıştı yani kız olacakmş,hayırlısı bakalım

Günaydın kızlar, güzel sağlıklı haftalar...Ankarada kar var, biz toprağa cemre düşmesini beklerken kar taneleri düşüyor....

aynen ya, artık yaz gelsin şöyle gezip tozalım yürüyüş yapalım

bende de bulantı her daim var özellikle sabahları.sürekli yemem gerekiyor bulantının geçmes için

ay canım ne güzel anlatmışsın ya, inşallah bizlerde yaşarız o duyguları

arkadaşlar folikasitten sonra bir ilaç kullanmaya başladınız mı? doktor bana vitamin yada benzeri herhangi bişey vermedi.siz kullanıyo musunuz?

7.haftama folik asiti kesip elev.. verdı kansızlık olduğu için, onun dışında bir i,laç kullanmıyorum

ohh canım ne güzel iyi çıkmasına sevindim..15 günde bir gitmene gerek varmıki sen sağlıklı bir gebelik yaşıyorsun.beni ayda bir çağırıyor kıskandım şimdi

yuh yani niye o kadar pahalı, benimde nisanın sonunda ayrıntılı ultrasyon için randövm var radyoloji uzmanı bakacakmş sanırım.damarlarına organlarına falan..üzreti ne kadar bilmiyorum.ama ikili testn fiyatını sormştum 60 tl demişlerdi.özel hastaneye gidiyorum

hoş geldin canım aramıza

bayağı bir sömürüyolar yurt dışında da,paran yoksa yandın demek

bu ikili test ve kan tahlilleri sigortan yoksa aynı fiyata denk geliyor burdada maalesef. doğum olayı cidden biraz pahalı bir olay( 2li teste 400 küsür fiyat vermişlerdi banada. sonra öğrendimki devlet hastanelerinde daha ucuza yapılıyormuş. devlet hastanesinde yaptırdım bu seferde kan sonucum kayboldu.[/QUOTE]

2li test niye okadar pahalıki bana 60 tl dediler..özel hastane üstelik..sağlık güvencen mi yok?:44:

[sıze="2"][/sıze]
sitede bende yeniyim aranıza yeni katıldım...bende 20 agustosta bır erkek annesı adayıyım..cok ama cok guzel bır mutluluk bu!!allah herkese böyle mutlulugu nasip etsin...

hoş geldin canım aramıza, oo cinsiyetide belliymiş.darısı benim gibi öğrenemeynlern başına

vajinadan bana kimyasal gebelik geçirdiğimde bakmşlardı..bu hamileliğimde hiç bakmadı henüz..ama uzman tvde duymştumn vajinadan bakmanın hiçbir sakıncası yokmuş.. ama çok rahatsız edici ya

aman canım maşallah diyelim benim doktorum tam bir sezeryancı önüne gelene çatın dar deyip kesiyor.aslında benımd eişime gelecek bu durum normal doğmdan çok korkuyorum:18:

canım 8 gün nasıl dayandın ben hemen giderdim doktora..hayırlısıyla birşeyin yoktur inşallah.güzel haberlerini bekliyoruz:26:

bende hem korkuyorum hem normal istiyorum gerci sezeryan istesemde de yapmazlar ki gerekli görülmedigi sürece sezeryan yapmiyo burda cogu doktor pek iyi gözle bakilmiyo

sen benim doktoruma gel bak bakalım nasıl sezeryan yapıyor..

vallahi bu saate kadar nasıl dayanıyosunz hayret vallahi,dün çok yorulmştum 8-9 gibi uyudum

hehe. benimde uykum geldi valla. aynen bende durmadan okuyorum güncele geliyim diye. hadi canım benim öpüldün dikkat et kendine. bende kaçıyorum kitabımı okucam. herkese iyi akşamlar.

ohh be nihayet çıkıyosunz amma yazmışsınz oku oku 1 saatimi mal oldu

slm kızlar bende 2 gün önce doktordaydım bebişim kızmış cok mutluyum gayette saglıklıymıs cok sukur.3 lü testi yapmadı 2li testın gayet ıyı ve ayrıntılıydı dedi.

oyy maşallah, tebrik ederim canım..kucağına aldığın günleride göresın inşallah

merhaba...:)))
valla ben de netten okuduklarım sayesinde işin mantığını çözmeye çalışıyorum canım. test sonucun iyi çıktıysa hiç dert etme canım bence, çünkü benim de kilom 72 ama test sonucumda hamilelik başlangıç kilom olan 68 yazılıydı. hiç önemsemedim anlayacağın.
ikili testte önemli olan öncelikle ense kalınlığı değeriyken yani 2.5 mm nin altında olması gerekiyor, üçlü testte de AFP ve HCG oranları canım. çünkü bebek eğer hastaysa bu değerler nomalden çok üst düzeyde ya da az düzeyde salgılanıyormuş... anne kilosunun çok önemli bir değişken olmadığı ortada yani. hatta bu yüzden sadece AFP değerlerini ölçüp bunu yeterli bulan dr.lar bile var.
kısacası sıkma canını.. daha da olmadı ara dr.unu ya da hemşiresini anlat derdini. eminim önemli olmadığını söyleyeceklerdir.

Günaydın kızlarr

bugün işe gelmem bayaa maceralı oldu. Eşimle çıkmıştıkm evden yolda kavşaktan dönerken araba 360 derece döndü şükür araba falan yoktu etrafımızda kaza yapmadık. Korktum biraz ama.. Allah beterlerinden korusun cümlemizi. Neyse metro taksi derken geldim işyerime..

Yeni arkadaşlar katılmış aramıza hoşgelmişler...
Kanaması olan arkadaşlar çok geçmiş olsun..

Buarada kızlar ben hep perinatologa gidiyorum. Muayene ücreti 300 tl.. Bakalım sözünü ettiğiniz şeyler için ayrıca bişey ödeyecek miyim? 2li testi ankarada düzen labaratuarında yaptırmıştım. Doktorum özellikle ordan istedi, sgk indirimli 75 tl idi..

Günaydın kızlar,

Test sonuçlarını alan arkadaşlar gözünüz aydın.
Yeni gelen arkadaşlar hoşgelsiniz.

Bende dün çat kapı doktoruma gittim, cinsiyetini öğrenirim umuduyla. Ama bizim ufaklık kıpır kıpırdı (tavsiyelerinize uyup çikolata yemiştim, sonuç bebek yerinde durmadı ) ve bacak arasında kordon vardı göremedik :)) bize dil çıkardı o haliyle fotosunu çekti doktor, durup durup bakıyorum bizimle resmen dalga geçti kerata :))) 14 cm ve 130 gr olmuş.

23 Martta detaylı ultrason ve 3lü testim var. Daha sonradaki haftada da 3D görüntüsünü görüp CD de alacağız. Dopler ve detaylı USG ve 3D ultrason karklı şeyler.

aşağıda gebelik.org-->hafta hafta ve ay ay hamilelik dnemi belirtileri, doum, hesaplama - Jinekolog (jinekolok) Dr. Kaan (Kaan) Kocatepe dan alıntı yaptım.
''Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.''

Yapılan çalışmalar, rahimden plasentaya ve buradan da bebeğe kan götüren yapıların 20-24. haftalar arasında incelenmesiyle gebeliğin ilerleyen haftalarında preeklampsi, rahim içi gelişme geriliği, plasentanın erken ayrılması ve bebeğin rahim içinde aniden ölmesi gibi normaldışı durumların ortaya çıkması açısından daha büyük risk altında olan anne adaylarının belirlenebileceğini göstermektedir.

Bu verilere dayanılarak önerilen tarama testinde 20. haftadan itibaren her iki rahim ana atardamarlarının ("uterin arter") kan akımları Doppler cihazıyla ölçülmekte ve ultrasonografi ekranında ortaya çıkan kan akımı dalga şekilleri görsel olarak gözden geçirilmektedir.

Ayrıntılı USG:
''Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.''

Doppler:
Yapılan çalışmalar, rahimden plasentaya ve buradan da bebeğe kan götüren yapıların 20-24. haftalar arasında incelenmesiyle gebeliğin ilerleyen haftalarında preeklampsi, rahim içi gelişme geriliği, plasentanın erken ayrılması ve bebeğin rahim içinde aniden ölmesi gibi normaldışı durumların ortaya çıkması açısından daha büyük risk altında olan anne adaylarının belirlenebileceğini göstermektedir.

Bu verilere dayanılarak önerilen tarama testinde 20. haftadan itibaren her iki rahim ana atardamarlarının ("uterin arter") kan akımları Doppler cihazıyla ölçülmekte ve ultrasonografi ekranında ortaya çıkan kan akımı dalga şekilleri görsel olarak gözden geçirilmektedir.

Ayrıntılı USG ve Doppleri karışmasın diye ayırdım :))

Bu arada ben tetanos aşısını da sordum doktorum gerekli bulmadı bunları eskiden yapardık, köylerde yapardık şimdi gerek yok dedi.

Çatlak kremi olarak bebe yağı, badem yağı önerdi diğerleri para tuzağı dedi.

Saçımı henüz boyatamamıştım, boyayada izin çıktı :))

Canım çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Hangi doktora gidiyorsun?

herkese günaydinnn

dün geceden beri baya biseyler yazan olmus okurken aklim karisti :))) acemilikten de dolayi :)
bu detayli ultrason dediginiz sey 19. -22. haftalar arasi yapiliyo benimde bildigim kadariyla genelde doktorlar normal ultrasonda yapiyolar yani en azindan almanyada böyle sigortanin karsiladigi ama doktor ayrintili bi sekilde göremezse organlarini falan o zaman 3 boyutlu ultrasona gönderiyomus ebemin bana söyledigi kadariyla 3 boyutlu ultrasona burda lüks olarak bakiliyo da :)))) benim randevum 25 martta gittigimde bu detayli ultrasona sokucak beni umarim cinsiyetini de görebilir bu sefer meraktan catlicam :)) 3 boyutlu ultrasona girip bebegimin bol bol fotograflarini cektirme cd vs. isini de türkiyeye geldigim zaman yapmayi düsünüyorum onu da doktorum ucaga binmem de bi sakinca görmezse 25 nisan gibi yapmayi planliyorum allahin izniyle

bende bugün carre..daydım ama baktım baktım bulamadım marketin içinde sen carre.. diyince ama buradakinde o kitabevi yok yanlışlık orada
açıklaman için sağol cnm

canım carrefour un içinde derken. hani carrefourun içindede dükkanlar oluyorya. burdada inkılap kitapevi vardı ordan aldım. ama büyük kitapçıların herhangi birinde vardır mutlaka oldukça çok satılan bir kştapmış çünkü netten bakmıştım.

slm kızlar bende 2 gün önce doktordaydım bebişim kızmış cok mutluyum gayette saglıklıymıs cok sukur.3 lü testi yapmadı 2li testın gayet ıyı ve ayrıntılıydı dedi.

maşşallah canım gözün aydın.

kızlar avatar resmı nasıl oluyo bılgınız varmı ben yapamadım nasıl yapıcam bılgısı olan yardım ederse cok sevınırım

kontrol panelini tıkla. solda avatarı değiştir var ordan yükleyebilirsin canım.

bu 3d/4d ultrasonlarda zaten bebişin cinsiyetide çıkıyormuş kesin olarak. yaa ama bu sistemin bebeğe bi zararı varmı acaba ona dair çok bi bilgi bulamadım. bugünde o takıldı kafama.

bu arada ben daha ne doğum izledim ne sezeryan korkudan ölürüm heralde:))

günaydınnn,ben baya şey kaçırmışım sanırım,kitap ne kitabı acaba ,bilgi verirmisin bende bakayım :)

bebeğinizi beklerken sizi neler bekler kitabın adı eğer onu diyorsa. 38 lira ama kızlar hepsi burada.comdan 26 liraya bulmuşlar. birde bedava kitap var sabiha paktuna'nın. onuda google dan arat formu bulursun.

bende bıçağa oturdum erkek diyede ne olucak kız çıktı:))

bu arada o yurtdışında pahalı olayını almanyada ki bi arkadaş anlattı. ben athinadayken tam tersiydi. athinanın en iyi doktorlarından birinin muayenehanesine gidiyordum. çok uzun süre muayene ediyordu. çok az para veriyorduk. tahlilller konusunda bi bilgim yok çünkü orda hiç tahlil istenmedi benden. ama ben buraya gelince çok pahalı geldi. çünkü sağlık güvencem yok. tabi bana verilen bütün rakamlar uçuk o yüzden:)) bende yaptırsam olurmu sağlık güvencesi:))

ben normal doğurucam taktım. çatın dar deselerde 2 3 doktora daha sorarım. o kadar normal doğum kursunada gidicem. hem normal doğum çok faydalı bşey. normal doğumdan sonra vucud kendini tamamen yeniliyor. doğum yapmanın mucizesi normal doğumla ortaya çıkıyor. eminim ben hepinizden daha korkağımdır. canımda çok kıymetli. ama taktım ille normal doğurucam. en olmadı dayanamıyorum doktora derim epidural falan bişey ver diye. ben uzun doğumdan çok korkuyorum. annemin doğumuda zor olmuş üstelik onunda canı kıymetlidir. durmadan söleyip duruyor. ama napalım işte bi an karar vericez ondan sora hadi bitip gidicek. ben ondan pozitif doğum hikayelerini okuyorum daha bi yüreklendiriyor.

canım benim sen almanyanın neresindesin yahu?? o kadar gelişmiş ülkede 3d ultrason nasıl lüx olsun. muhtemelen sende burdaki devlet yada sigorta hastaneleri gibi biyere gidiyorsundur ondan dolayı kullanmıyorlardır yeni sistemi. burdada ssk ya yada devlet hastanesine gitsen ultrasonu bile miladdan kalma. ama özel klinikler yapıyor bu testleri.

Eyeszay, masallah cok yureklisin gercekten! Insallah dogumun gonlune gore olur, bir avazda kurtulursun. 4'lun de iyi cikmis gozunaydin.:13:

Hakikaten bu yil "Kiz Bebek Yili" gecen yil da cok erkek bebek haberi almistim, saglikla gelsinler.

Herkesin "Kadinlar Gunu" kutlu ve mutlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…