canım benim sen almanyanın neresindesin yahu?? o kadar gelişmiş ülkede 3d ultrason nasıl lüx olsun. muhtemelen sende burdaki devlet yada sigorta hastaneleri gibi biyere gidiyorsundur ondan dolayı kullanmıyorlardır yeni sistemi. burdada ssk ya yada devlet hastanesine gitsen ultrasonu bile miladdan kalma. ama özel klinikler yapıyor bu testleri.
Ayrıntılı USG:
''Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.''
Doppler:
Yapılan çalışmalar, rahimden plasentaya ve buradan da bebeğe kan götüren yapıların 20-24. haftalar arasında incelenmesiyle gebeliğin ilerleyen haftalarında preeklampsi, rahim içi gelişme geriliği, plasentanın erken ayrılması ve bebeğin rahim içinde aniden ölmesi gibi normaldışı durumların ortaya çıkması açısından daha büyük risk altında olan anne adaylarının belirlenebileceğini göstermektedir.
Bu verilere dayanılarak önerilen tarama testinde 20. haftadan itibaren her iki rahim ana atardamarlarının ("uterin arter") kan akımları Doppler cihazıyla ölçülmekte ve ultrasonografi ekranında ortaya çıkan kan akımı dalga şekilleri görsel olarak gözden geçirilmektedir.
Ayrıntılı USG ve Doppleri karışmasın diye ayırdım :))
Bu arada ben tetanos aşısını da sordum doktorum gerekli bulmadı bunları eskiden yapardık, köylerde yapardık şimdi gerek yok dedi.
Çatlak kremi olarak bebe yağı, badem yağı önerdi diğerleri para tuzağı dedi.
Saçımı henüz boyatamamıştım, boyayada izin çıktı :))
Günaydın kızlarr
bugün işe gelmem bayaa maceralı oldu. Eşimle çıkmıştıkm evden yolda kavşaktan dönerken araba 360 derece döndü şükür araba falan yoktu etrafımızda kaza yapmadık. Korktum biraz ama.. Allah beterlerinden korusun cümlemizi. Neyse metro taksi derken geldim işyerime..
Yeni arkadaşlar katılmış aramıza hoşgelmişler...
Kanaması olan arkadaşlar çok geçmiş olsun..
Buarada kızlar ben hep perinatologa gidiyorum. Muayene ücreti 300 tl.. Bakalım sözünü ettiğiniz şeyler için ayrıca bişey ödeyecek miyim? 2li testi ankarada düzen labaratuarında yaptırmıştım. Doktorum özellikle ordan istedi, sgk indirimli 75 tl idi..
slm kızlar bende 2 gün önce doktordaydım bebişim kızmış cok mutluyum gayette saglıklıymıs cok sukur.3 lü testi yapmadı 2li testın gayet ıyı ve ayrıntılıydı dedi.
EYESZAY ismin neydi cnm senin ?? hamişlik unutkanlığı
normal doğum yapmış biri olarak ilk sancıda dr hemen gitmeyin bence ben baya bekledim
hatta biraz daha bekleseymişim evde doğuracakmışım
ben epidural normal istiyordum ama onu da 5 cm lik açıklıktan sonra yapıyorlarmış
ben geç gittiğim için onu ve lavmanı yapmadılar bilemiyorum
hatta ben doğuma girmeden kantinden bir poğaca yemiştim tam d.haneye girerken de
kapıda sebil vardı suyumu da içmiştim
:))) isin komik tarafi ben münihte yasiyorum almanyanin en gelismis sehrinde burda muayene icin hastaneye gitmiyosun zaten bi doktor belirliyosun kendine onun özle bi klinigi oluyo oraya gidiyosun onu da sigortan karisliyo tabi ki herseyi degil belirli seyleri bu karsiladigi seyler de en gerekli olanlar zaten onun disindakilere lüks olarak bakiliyo ve gittigim doktor da münih in en iyi doktorlarindan biri buna ragmen herseyde oldugu gibi bunda da kurallari var almanlarin ve onlara uygun olarak devam ediyo hamilelik boyunca kontrollerin ayrica burda sürekli ultrasona sokmamalarinin nedeni bunun her ay gerekli olmadigiymis ve her ay ultrasona girmek bebek icin de iyi degilmis öyle diyolar ne kadar dogru tartisilir tabi
gözde canım. merak etme unutmadın söylemedim daha önce adımı. yaa nasıl geçti normal doğumun anlatsana biraz. bişey yememenmi gerekiyorki?? bu lavman nasıl yapılıyor tam olarak. karnını ağrıtıyormu? 5cm den fazla açılmışsa epidural yapmıyorlarmı?
allalla çok enteresan valla yaa. kuralcılar demekki çok:)) yaa ultrasona her ay almadıklarını biliyorum yurtdışında bi çok ülkede. ama ultrason cihazı bebeğe zarar verdiği içinmi yoksa hani o bebeği oynatma rahatsız etme kısmımı rahatsız ettiği için bilmiyorum. bize kalsa hergün giricez. sen kaç kez girdin ultrasona?? yaa aslına bakarsan bende risksiz gebeler için biçok testi hani inanılmaz gerekli buluyor değilim. ama işte insan içi rahatlasın istiyor. sanırım türkiye teknolojiyi bulup kullanmada yarışıyor ya dünya ülkeleri ile. cep telleri falan gibi. ultrasondada öleyiz heralde:)
canım ben anlamadım şimdi doppler mi oluyor benim yaptırdığım değil heralde. çünkü doktor bana ayrıntılı usg dedi. bende 3d/4d olanmı deyince bizde o yok dedi beni başka biyere yönlendirdi heralde ayrıntılı usg benimki.
bu arada ben tetanoz aşısını yaptırıcam doktor tavsiye etti. bide hani uniceff ile primanın bir reklamı var hatırlarsanız. yeni doğan tetanozundan bebeklerin söylemek istemiyorumda işte izlersiniz reklamı. bende ondan araştırdım iyice yaptırmam gerektiğine karar verdim.
boyaya ben hala güvenemiyorum. aslında yapılabilir ama ilk defa uzun zaman sora kendi saç rengimi görüp çok beğendim:)) sanırım boyatmıcam ondan.
bu arada badem yağı yazına katılıyorum bende. ben diğerlerine güvenemiyorum mesela içerisinde kimyasal şeyler var. badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum bende. annemde hergün badem yağı sürmüş çatlağı yok. tabi çatlayacaksa mutlaka çatlıyormuş ama aza indirme şansımız varmış. bol su içmek, bol meyve yemekte bunlara yardımcı tabiki.
canım büyük geçmiş olsun. dikkat edin.
ben hamilelik testim pozitif ciktiginda randevu alip gittim iste o zaman vaginal ultrasonla bakti keseyi gördü sonra 2 hafta sonra cagirdi gelisme var mi yok mu bakmak icin yine vaginal ultrasonla bakti ilk fotografini verdi bize minnacik biseydi :) 3 hafta sonra yine gittim yine vaginal ultrason yine bi fotograf o kadar 2li test icin gittigimde de iste ense kalinligini ölcmek icin girdim bu sefer karnimdan baktilar gittigimde 10 subatti ondan beridir ultrasona girmiyorum ayrica bu süre icinde kalp atisi falan dinletmedi hic 25 subatta ebeye randevu vermislerdi ona gittim bi aletle kalp atislarini duyduk bebegimizin ilk kez simdi 25 martta gidicem iste detayli ultrasona sokucakmis nasil bisey olucak bende merak ediyorum bakalim :)
ben hamilelik testim pozitif ciktiginda randevu alip gittim iste o zaman vaginal ultrasonla bakti keseyi gördü sonra 2 hafta sonra cagirdi gelisme var mi yok mu bakmak icin yine vaginal ultrasonla bakti ilk fotografini verdi bize minnacik biseydi :) 3 hafta sonra yine gittim yine vaginal ultrason yine bi fotograf o kadar 2li test icin gittigimde de iste ense kalinligini ölcmek icin girdim bu sefer karnimdan baktilar gittigimde 10 subatti ondan beridir ultrasona girmiyorum ayrica bu süre icinde kalp atisi falan dinletmedi hic 25 subatta ebeye randevu vermislerdi ona gittim bi aletle kalp atislarini duyduk bebegimizin ilk kez simdi 25 martta gidicem iste detayli ultrasona sokucakmis nasil bisey olucak bende merak ediyorum bakalim :)
sana yapılan sanırım ayrıntılı USG. 3d/4d her klinikte olmayabiliyor. Doplerde ise rahimdeki kan damarlarındaki kan akışını izleyip bir çizelgeye döküyor ona göre bi analiz yapılıyor.
Bu arada primanın o reklamı yanlış hatırlamıyorsam az gelişmiş ülkelere yardım için. Zaten zenci bir bebek gösteriliyor. Tabiki doktorlarınızın tavsiyelerine kulak verin. Ben gerekli olmadığını düşünüyordum. doktorumun açıklamalarıyla iyice ikna oldum.
gunaydın kızlar 3-4 gundur yazamıyorum ara ara girip okudum ama şimdide fazla vaktim yok yazamıycam gene ben idare ederim biraz fazla yorulmuşum hafta sonu dün pestil vaziyeti yattım eşime sinir oluyorum bana destek olmuyor kafasını ezicem de en vurucu darbeyi bekliyorum ne zaman adam olur bilmiyorum keşke annem yanımda olsa tüm nazımı kahrımı çeker beni nazlardı yemegimi yapardı eyeszaycım valla senin durumun zor biliyorum ama özenmedim değil benim anne baba şehir dışında da
hippycimbeni sormuşsun idare eder hallerdeyim bi toparlanmam gerek ama bakalım daha düğmeye basamadım
velhasıl kelam bu durum kitapta beslenme kısmındayım bende yetişirim heralde size benim ayrıntılı ultrason da 22. haftamda atıl yükselde olacak
umarım herkes iyi herşey yolundadır cinsiyeti öğrenenler gözünüz aydın 2011 kız yılı oluyor sanırım :))
rahatsız olanlar çabuk iyileşir umarım :)
bugünde tatil olur diiyodum ama maalesef hala iyi haber gelmedi paşa paşa gidicem ama nasıl dönerim bilmiyorum olmadı eşimi ararım gelsin alsın hemde eziyet olur ona işlerini ayarla toplantı iptal et falan :))ehuehue
hadi ben kaçtım öpüldünüz :))
Günaydın kızlarr
bugün işe gelmem bayaa maceralı oldu. Eşimle çıkmıştıkm evden yolda kavşaktan dönerken araba 360 derece döndü şükür araba falan yoktu etrafımızda kaza yapmadık. Korktum biraz ama.. Allah beterlerinden korusun cümlemizi. Neyse metro taksi derken geldim işyerime..
Yeni arkadaşlar katılmış aramıza hoşgelmişler...
Kanaması olan arkadaşlar çok geçmiş olsun..
Buarada kızlar ben hep perinatologa gidiyorum. Muayene ücreti 300 tl.. Bakalım sözünü ettiğiniz şeyler için ayrıca bişey ödeyecek miyim? 2li testi ankarada düzen labaratuarında yaptırmıştım. Doktorum özellikle ordan istedi, sgk indirimli 75 tl idi..
canım carrefour un içinde derken. hani carrefourun içindede dükkanlar oluyorya. burdada inkılap kitapevi vardı ordan aldım. ama büyük kitapçıların herhangi birinde vardır mutlaka oldukça çok satılan bir kştapmış çünkü netten bakmıştım.
maşşallah canım gözün aydın.
kontrol panelini tıkla. solda avatarı değiştir var ordan yükleyebilirsin canım.
bu 3d/4d ultrasonlarda zaten bebişin cinsiyetide çıkıyormuş kesin olarak. yaa ama bu sistemin bebeğe bi zararı varmı acaba ona dair çok bi bilgi bulamadım. bugünde o takıldı kafama.
bu arada ben daha ne doğum izledim ne sezeryan korkudan ölürüm heralde:))
bebeğinizi beklerken sizi neler bekler kitabın adı eğer onu diyorsa. 38 lira ama kızlar hepsi burada.comdan 26 liraya bulmuşlar. birde bedava kitap var sabiha paktuna'nın. onuda google dan arat formu bulursun.
bende bıçağa oturdum erkek diyede ne olucak kız çıktı:))
bu arada o yurtdışında pahalı olayını almanyada ki bi arkadaş anlattı. ben athinadayken tam tersiydi. athinanın en iyi doktorlarından birinin muayenehanesine gidiyordum. çok uzun süre muayene ediyordu. çok az para veriyorduk. tahlilller konusunda bi bilgim yok çünkü orda hiç tahlil istenmedi benden. ama ben buraya gelince çok pahalı geldi. çünkü sağlık güvencem yok. tabi bana verilen bütün rakamlar uçuk o yüzden:)) bende yaptırsam olurmu sağlık güvencesi:))
ben normal doğurucam taktım. çatın dar deselerde 2 3 doktora daha sorarım. o kadar normal doğum kursunada gidicem. hem normal doğum çok faydalı bşey. normal doğumdan sonra vucud kendini tamamen yeniliyor. doğum yapmanın mucizesi normal doğumla ortaya çıkıyor. eminim ben hepinizden daha korkağımdır. canımda çok kıymetli. ama taktım ille normal doğurucam. en olmadı dayanamıyorum doktora derim epidural falan bişey ver diye. ben uzun doğumdan çok korkuyorum. annemin doğumuda zor olmuş üstelik onunda canı kıymetlidir. durmadan söleyip duruyor. ama napalım işte bi an karar vericez ondan sora hadi bitip gidicek. ben ondan pozitif doğum hikayelerini okuyorum daha bi yüreklendiriyor.
kızlar ebru da yenı sezon baharlıklar 15 mart ta çıkacakmıs haberınız olsun. bence mağzalarında coktan cıkmıstırda. intenet sitesinde 15 martta yerını alacakmıs:) ben o zamanı beklıyım bakalım belkı guzel seyler olur. gercı yenı sezon bıraz pahalı olur ama bakalım neler varmıs.
sementhacım unutmşum bi sorunu daha. doktor neden beni 15 de bir çağırdı bende anlam veremedim valla. zaten çok ultrasona girdiğim içinde bi an pişmanlık duydumherkes kaç defa girdi burda ultrasona?
gunaydın kızlar 3-4 gundur yazamıyorum ara ara girip okudum ama şimdide fazla vaktim yok yazamıycam gene ben idare ederim biraz fazla yorulmuşum hafta sonu dün pestil vaziyeti yattım eşime sinir oluyorum bana destek olmuyor kafasını ezicem de en vurucu darbeyi bekliyorum ne zaman adam olur bilmiyorum keşke annem yanımda olsa tüm nazımı kahrımı çeker beni nazlardı yemegimi yapardı eyeszaycım valla senin durumun zor biliyorum ama özenmedim değil benim anne baba şehir dışında da
hippycimbeni sormuşsun idare eder hallerdeyim bi toparlanmam gerek ama bakalım daha düğmeye basamadım
velhasıl kelam bu durum kitapta beslenme kısmındayım bende yetişirim heralde size benim ayrıntılı ultrason da 22. haftamda atıl yükselde olacak
umarım herkes iyi herşey yolundadır cinsiyeti öğrenenler gözünüz aydın 2011 kız yılı oluyor sanırım :))
rahatsız olanlar çabuk iyileşir umarım :)
bugünde tatil olur diiyodum ama maalesef hala iyi haber gelmedi paşa paşa gidicem ama nasıl dönerim bilmiyorum olmadı eşimi ararım gelsin alsın hemde eziyet olur ona işlerini ayarla toplantı iptal et falan :))ehuehue
hadi ben kaçtım öpüldünüz :))
kızlar ebru da yenı sezon baharlıklar 15 mart ta çıkacakmıs haberınız olsun. bence mağzalarında coktan cıkmıstırda. intenet sitesinde 15 martta yerını alacakmıs:) ben o zamanı beklıyım bakalım belkı guzel seyler olur. gercı yenı sezon bıraz pahalı olur ama bakalım neler varmıs.
canım geçmiş olsun, buzdan mı kaydı araba..seni çok sarsmamıştır umarım
keşke bende normal yapabilsem ama sanmıyorum. normal kontrollerde bile tansiyonum 13e çıkıyor ellerim titriyor.:18:
evet canım bende gün sayıyorum..güzel koleksiyon olacağına eminim ama biraz pahalı olur tabi..
aman bir taraftan görüyosun işte sürekli ne güzel.. ama son aylarda 15 günde bir yada haftada 1 çağırıyolar diye biliyorum.ben toplamda 3 kere gittim..ilk keseyi gördüm,2.si kalp atışı 7 haftalıkken,3.süde 13 haftalıkken, bakalım bide ayın sonunda var 3lü test
dopperla kalp atışı dinleniyormş ama oda 4.aydan sonra diye biliyorum.eğer öyle birşey varsa bende sağlık ocağımdaki hemşiremden rica edeyim
benim eşim yardım ediyor, en azından kahvaltımı hazırlıyor. ama oda bu uyku ve miskinliğimi bazen çekemiyor..evide derleyip düzenleyemiyorum çok dağınık diyor..2 haftada bir temizlkçi geliyor o yapıyor temizliği
GözdeCim benim ağrı eşiğim yüksek olduğu için dayandım sancılara
benim sancılar gece 2 de filan başladı cuma günü işyerinden çağırmışlardı geldim
ctesi ömerliye gittik eşimle pazar günü de görümcem vardı yedik içtik işte gece
başladı ben TV de kiler gibi 5 dk.bire düşmesini bekledim ama nerdeee çok dengezisdi
sabah 8 de kurtköyden medicanaya geldik işte 5 cm ken epidural yapılıyor çünkü sonrasında
tesir edene kadar doğurmuş oluyorsun ben 8 cm açıklıkla gittim 10 cmle de doğum gerçekleşiyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?