2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

EYESZAY ismin neydi cnm senin ?? hamişlik unutkanlığı
normal doğum yapmış biri olarak ilk sancıda dr hemen gitmeyin bence ben baya bekledim
hatta biraz daha bekleseymişim evde doğuracakmışım
ben epidural normal istiyordum ama onu da 5 cm lik açıklıktan sonra yapıyorlarmış
ben geç gittiğim için onu ve lavmanı yapmadılar bilemiyorum
hatta ben doğuma girmeden kantinden bir poğaca yemiştim tam d.haneye girerken de
kapıda sebil vardı suyumu da içmiştim

:))) isin komik tarafi ben münihte yasiyorum almanyanin en gelismis sehrinde burda muayene icin hastaneye gitmiyosun zaten bi doktor belirliyosun kendine onun özle bi klinigi oluyo oraya gidiyosun onu da sigortan karisliyo tabi ki herseyi degil belirli seyleri bu karsiladigi seyler de en gerekli olanlar zaten onun disindakilere lüks olarak bakiliyo ve gittigim doktor da münih in en iyi doktorlarindan biri buna ragmen herseyde oldugu gibi bunda da kurallari var almanlarin ve onlara uygun olarak devam ediyo hamilelik boyunca kontrollerin ayrica burda sürekli ultrasona sokmamalarinin nedeni bunun her ay gerekli olmadigiymis ve her ay ultrasona girmek bebek icin de iyi degilmis öyle diyolar ne kadar dogru tartisilir tabi

canım ben anlamadım şimdi doppler mi oluyor benim yaptırdığım değil heralde. çünkü doktor bana ayrıntılı usg dedi. bende 3d/4d olanmı deyince bizde o yok dedi beni başka biyere yönlendirdi heralde ayrıntılı usg benimki.

bu arada ben tetanoz aşısını yaptırıcam doktor tavsiye etti. bide hani uniceff ile primanın bir reklamı var hatırlarsanız. yeni doğan tetanozundan bebeklerin söylemek istemiyorumda işte izlersiniz reklamı. bende ondan araştırdım iyice yaptırmam gerektiğine karar verdim.

boyaya ben hala güvenemiyorum. aslında yapılabilir ama ilk defa uzun zaman sora kendi saç rengimi görüp çok beğendim:)) sanırım boyatmıcam ondan.

bu arada badem yağı yazına katılıyorum bende. ben diğerlerine güvenemiyorum mesela içerisinde kimyasal şeyler var. badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum bende. annemde hergün badem yağı sürmüş çatlağı yok. tabi çatlayacaksa mutlaka çatlıyormuş ama aza indirme şansımız varmış. bol su içmek, bol meyve yemekte bunlara yardımcı tabiki.

canım büyük geçmiş olsun. dikkat edin.

slm kızlar bende 2 gün önce doktordaydım bebişim kızmış cok mutluyum gayette saglıklıymıs cok sukur.3 lü testi yapmadı 2li testın gayet ıyı ve ayrıntılıydı dedi.

slm canım tebrik ederim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. biz daha öğrenemedik cinsiyetini bakalım bekliyoruz

kızlar ebru da yenı sezon baharlıklar 15 mart ta çıkacakmıs haberınız olsun. bence mağzalarında coktan cıkmıstırda. intenet sitesinde 15 martta yerını alacakmıs:) ben o zamanı beklıyım bakalım belkı guzel seyler olur. gercı yenı sezon bıraz pahalı olur ama bakalım neler varmıs.

gözde canım. merak etme unutmadın söylemedim daha önce adımı. yaa nasıl geçti normal doğumun anlatsana biraz. bişey yememenmi gerekiyorki?? bu lavman nasıl yapılıyor tam olarak. karnını ağrıtıyormu? 5cm den fazla açılmışsa epidural yapmıyorlarmı?

allalla çok enteresan valla yaa. kuralcılar demekki çok:)) yaa ultrasona her ay almadıklarını biliyorum yurtdışında bi çok ülkede. ama ultrason cihazı bebeğe zarar verdiği içinmi yoksa hani o bebeği oynatma rahatsız etme kısmımı rahatsız ettiği için bilmiyorum. bize kalsa hergün giricez. sen kaç kez girdin ultrasona?? yaa aslına bakarsan bende risksiz gebeler için biçok testi hani inanılmaz gerekli buluyor değilim. ama işte insan içi rahatlasın istiyor. sanırım türkiye teknolojiyi bulup kullanmada yarışıyor ya dünya ülkeleri ile. cep telleri falan gibi. ultrasondada öleyiz heralde:)

sementhacım unutmşum bi sorunu daha. doktor neden beni 15 de bir çağırdı bende anlam veremedim valla. zaten çok ultrasona girdiğim içinde bi an pişmanlık duydum herkes kaç defa girdi burda ultrasona?

ben hamilelik testim pozitif ciktiginda randevu alip gittim iste o zaman vaginal ultrasonla bakti keseyi gördü sonra 2 hafta sonra cagirdi gelisme var mi yok mu bakmak icin yine vaginal ultrasonla bakti ilk fotografini verdi bize minnacik biseydi :) 3 hafta sonra yine gittim yine vaginal ultrason yine bi fotograf o kadar 2li test icin gittigimde de iste ense kalinligini ölcmek icin girdim bu sefer karnimdan baktilar gittigimde 10 subatti ondan beridir ultrasona girmiyorum ayrica bu süre icinde kalp atisi falan dinletmedi hic 25 subatta ebeye randevu vermislerdi ona gittim bi aletle kalp atislarini duyduk bebegimizin ilk kez simdi 25 martta gidicem iste detayli ultrasona sokucakmis nasil bisey olucak bende merak ediyorum bakalim :)

sana yapılan sanırım ayrıntılı USG. 3d/4d her klinikte olmayabiliyor. Doplerde ise rahimdeki kan damarlarındaki kan akışını izleyip bir çizelgeye döküyor ona göre bi analiz yapılıyor.

Bu arada primanın o reklamı yanlış hatırlamıyorsam az gelişmiş ülkelere yardım için. Zaten zenci bir bebek gösteriliyor. Tabiki doktorlarınızın tavsiyelerine kulak verin. Ben gerekli olmadığını düşünüyordum. doktorumun açıklamalarıyla iyice ikna oldum.

gunaydın kızlar 3-4 gundur yazamıyorum ara ara girip okudum ama şimdide fazla vaktim yok yazamıycam gene ben idare ederim biraz fazla yorulmuşum hafta sonu dün pestil vaziyeti yattım eşime sinir oluyorum bana destek olmuyor kafasını ezicem de en vurucu darbeyi bekliyorum ne zaman adam olur bilmiyorum keşke annem yanımda olsa tüm nazımı kahrımı çeker beni nazlardı yemegimi yapardı eyeszaycım valla senin durumun zor biliyorum ama özenmedim değil benim anne baba şehir dışında da
hippycimbeni sormuşsun idare eder hallerdeyim bi toparlanmam gerek ama bakalım daha düğmeye basamadım
velhasıl kelam bu durum kitapta beslenme kısmındayım bende yetişirim heralde size benim ayrıntılı ultrason da 22. haftamda atıl yükselde olacak
umarım herkes iyi herşey yolundadır cinsiyeti öğrenenler gözünüz aydın 2011 kız yılı oluyor sanırım :))
rahatsız olanlar çabuk iyileşir umarım :)
bugünde tatil olur diiyodum ama maalesef hala iyi haber gelmedi paşa paşa gidicem ama nasıl dönerim bilmiyorum olmadı eşimi ararım gelsin alsın hemde eziyet olur ona işlerini ayarla toplantı iptal et falan :))ehuehue
hadi ben kaçtım öpüldünüz :))

Canım bende seninle aynı sayıda kontrol ve usg yaptırmışım. Günlerimiz de yakın seninle. Bende 2li test için 10 şubatta gitmiştim. İlkkez o zaman karından bakıldı. detaylı usg için 23 marta gün verdi. 23 martı bekleyemediğim için dün gittim cinsiyet öğreniriz diye ama göstermedi (

yani toplamda 4 kezmi girdin canım??

ee tabiki az gelişmiş ekonomisi kötü ülkelere yardım için. zaten ekonomisi iyi ülkelerde aşı alınması zor bi durum değil. sadece ben uniceff in sitesinden de baktım. dğer sitelerden de bu tetanoz aşısının önemi ile ilgili. yoksa sağlık ocağında ilk sölediklerinde kesinlikle yaptırmam demiştim. çokta önemli olduğunu bende düşünmüyorum ama önlem. ben grip olmam normalde diye grip aşısı yaptırmadım sora 3 kez grip olunca ah keşke yaptırsaydım bebeğime eziyet oldu diye üzülmüştüm. ondan sora pişman olmiyim diye yaptırıyorum.

ahh canım benim öyle deme. ufakta olsa onun yardımı, senin heyecanını paylaşması bile senin için ayrı bi şans. benimde annem çalışıyor ondan karşı yakada kalıyor. haftada bir eve geliyor ben babamla kalıyorum. dediğin gibi babam çok yardımcı oluyor annemde nazımı çekiyor ama ben kendi evimde eşimle olup ona yemek yapmayı yeğlerdim şu duruma. (hadi ev işlerini o yapmaya başlamıştı bebekten sonra onlardan yırtardım.) yani bi doktora gidiyorsun anne babayla ne kadar paylaşabilirsin ki heyecanını. bebek senin ve eşinin bi parçası ilk heyecanı. içimde kalıyor hep anlatmak istediklerim saatlerce konuşmak istediklerim. daha bisürü bisürü şey. hiç öyle deme cidden şükret. hamilelikte insan en çok heyecanını paylaşmak istiyor.

canım geçmiş olsun, buzdan mı kaydı araba..seni çok sarsmamıştır umarım

keşke bende normal yapabilsem ama sanmıyorum. normal kontrollerde bile tansiyonum 13e çıkıyor ellerim titriyor.:18:

evet canım bende gün sayıyorum..güzel koleksiyon olacağına eminim ama biraz pahalı olur tabi..

sementhacım unutmşum bi sorunu daha. doktor neden beni 15 de bir çağırdı bende anlam veremedim valla. zaten çok ultrasona girdiğim içinde bi an pişmanlık duydum herkes kaç defa girdi burda ultrasona?

aman bir taraftan görüyosun işte sürekli ne güzel.. ama son aylarda 15 günde bir yada haftada 1 çağırıyolar diye biliyorum.ben toplamda 3 kere gittim..ilk keseyi gördüm,2.si kalp atışı 7 haftalıkken,3.süde 13 haftalıkken, bakalım bide ayın sonunda var 3lü test

dopperla kalp atışı dinleniyormş ama oda 4.aydan sonra diye biliyorum.eğer öyle birşey varsa bende sağlık ocağımdaki hemşiremden rica edeyim

benim eşim yardım ediyor, en azından kahvaltımı hazırlıyor. ama oda bu uyku ve miskinliğimi bazen çekemiyor..evide derleyip düzenleyemiyorum çok dağınık diyor.. 2 haftada bir temizlkçi geliyor o yapıyor temizliği

cnm ben geçen gün gittim bakırköy deki ebru mağazasına. bana da oradaki satışçı kızlar şimdi çok şey almamamı yeni sezonun martın ortasından sonra çıkcağını sölediler. Anladığım kadarıyla internet sitesiyle aynı zamanda çıkıo mağazaya da görevlilerin sölediğine göre...

bi de kızlar ben hala hissedemedim bebeğimin hareketlerini aranızda hisseden var mı? neye benzio?? acaba hissediorum da farkındamı değilimm .... offfff çok sabırsızım bu konuda :18:

GözdeCim benim ağrı eşiğim yüksek olduğu için dayandım sancılara
benim sancılar gece 2 de filan başladı cuma günü işyerinden çağırmışlardı geldim
ctesi ömerliye gittik eşimle pazar günü de görümcem vardı yedik içtik işte gece
başladı ben TV de kiler gibi 5 dk.bire düşmesini bekledim ama nerdeee çok dengezisdi
sabah 8 de kurtköyden medicanaya geldik işte 5 cm ken epidural yapılıyor çünkü sonrasında
tesir edene kadar doğurmuş oluyorsun ben 8 cm açıklıkla gittim 10 cmle de doğum gerçekleşiyor....

bu arada kadınlar gününüz kutlu olsun kızlar.

bide bişey daha sanırım ben dün bebişimin hareketlerini hissetmeye başladım. unutmuşum yazmayı bugün tekrar olunca yazıyım dedim. daha önce doğum yapmış yada hareketini hisseden anneler. böle içeride bişey pıt pıt pıt dışarıya vuruyor. nasıl anlatıyım bilemedim. böle bıt bıt bıt hani anladınızmı??:)))

selam kızlar,

moralim acayip bozuk.Dr.umdan hiç memnun değilim.Normalde perşembe kontrolüm vardı.Fakat geçen haftadan beri yanmam olduğu için aradım gel dedi.İdrar testi muayene derken hiçbir açıklama yok toz bi ilaç,sorularıma zorla geçiştirme cevaplar.AFp diye bi test birde kan uyaşmazlığımız dolayı bir test.yine açıklama yok.2li testim temiz çıktı bu arada.Folik asit kullanıyodum onu kes yada elevit ,demir hapı başla yada hiç bir bilgi yok.
geçen ayki kontrol de %75 erkek iken bu %95 kız ama alışveriş yapma dedi.Kafam karıştı.
Hepiniz detaylı ultrason tarihi almışsınız,bende o da yok.
Önümüzdeki ay başka dr. a başlıycam.
Böyle işte paylaşayım istedim.

ben de bi kaç kez öle bıt bıt die hissettim ama acaba nabzımmıdır die pek üstünde durmadım... ay ne biliimm daha farklı bişey mi hayal ediodum acaba sanki daha kuvvetli bişey gibi... o kadar taktım ki buna sürekli kuruorum kafamda saçma sapan şeylerr... poffff

bu arada eyeszay çok teşekkürler... bende senin aracılığınla tüm forum arkadaşlarımızın kadınlar gününü kutlarım ...

yaa işte bende öleyim. genelde benim psikolojik o yüzden anlamadım kendimi. bilmediğim yada korktuğum bişey yapıldığında hemen tansiyonum düşer bişey sendromuymuş unuttum. ama acıdan çok korkudan aslında. ama bildiğim şeylerde mesela iğne olmaya bayılıyorum ben. sonra kan aldırmak, hani bazı insanlar kaş aldırırken dayanamaz epilasyon acısına dayanamaz. ben bayılıyorum mesela bunlara. ama hasta olduğumda ağrım olduğundada dayanılmaz geliyor. migrenim vardı mesela eskiden bide reglilerimde üşütmüşsem o hafta çok ağrım olurdu onlarada hiç dayanamazdım. ne biliyim.

bu arada ben 6 kez girmişim ultrasona. bunların 3 ü de üstüste. off off çokmuki. iki hafta sorada şu 4 d ye giricem. sora bide kesin doktor bakar 8 olucak oyy oyy

off off ben kesin dayanamam düşer bayılırım biliyorum ama genede normal doğurmak istiyorum.

evet cnm pıt pıt nabız atışı gibi daha çok güçleri olmadığı için az hissediliyor
ileriki aylarda uykudan uyandıracak kadar ağır tekmeler duyacaksınız )
ben de öğlen yemekte profiterol yedim içeride nasıl oynuyor şimdi kızım )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…