2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar,

Akşam arkadaşın kınasına gideceğiz, sizcee;

Kına yakılırsa elime zararı olur mu?

Bi de oynayabilir miyim acaba?

aynen dediğini yapıyorum umarım çatlamazz

cnm kınayı bilmem ama eğer düşük tehliken yoksa oyna cnm serbest
ben ikisinde de çok oynadım hele ilkinde haberim yoktu her havadan oynamıştım )

merhaba güzel anneler :) maşşalahınız var ya geriden baslıyayım okumaya dedim ben ilerledikçe sayfa atladı :)

benim doktorum da büyük ihtimalle kız dedi ama 20.hafta geldiğinde tekrar bakalım dedi öyle veya böyle saglıklı gördüm ya göbek atıyorum kaç gündür bide parmagını emiyordu çok tatlılar ya... allah saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin.

kızlar kadın doğumcular bu konuda pek yeterli olmuyor benim eski dr prof. du bişey yapamaz yani benim bulduğum fizik tedavi dr u manuel tedavi ediyor öyle kırıkçıların yaptığı gibi çekme değil ki o çok tehlikeliymiş simitede 10-15 dk dan fazla oturma demişti 2 seans sonunda benim hiç şikayetim kalmadı ki ben 2 aylık gebeliğimde gittim çok daha riskliydi ama allahtan suan iyiyim hiç şikayetim yok uzun süre oturursam bazen kendini hatırlatıyor bende ayaklanıyorum :))) bu arada sizinki kalça kemiği genişlemesindende olabilir doğuma hazırlık bu aylarda olabilir demişti bana
isterseniz dr u özelden mesaj atabilirim geçmiş olsun :)

kof kilo yaglanma yani kas vs değil :)) dengeli besleniyorum ama benim genetik olarak insüline direncim var yani bişeyler yediğimde vucudumdaki insülin efendi alarm veriyor depola depola diye sonra yalandan kan şekerim düştü zannedip açlık hissine kapılıyorum tekrar yemek yeme tekrar depolama anlayacağın bir kısır döngü
hemileliğin ilerleyen ayları yada gebelikten sonraki hayatımda(%50ihtimali var) yada bebişimin ileriki yaşlarında falan diyabet hastası olmaması için dikkat etmeliyim babaannem ve babamdan miras :)) su an için tehlikeli bir durum yok işte olmaması için kontrol altındayım :)
açlık tokluk kan şekeri ve ayrıca insüline direncin varmı diye extra testlerle çıkıyor ilk muayenelerde hasta hikayesi alınır ya orada ailede ki rahatsızlıklara yazdığım için bakılma gereği duyuldu erken bakıldı ama olsun en azından bilerek hareket ediyorum :))
pastalar kekler tatlılar işlenmiş gıdalardan uzak durmam bol hareket etmem gerek bide karbonhitrat azaltmamı istedi tokturum : ))

aa bu arada ken kadın doğumcum konuştum kullanabilirsin ilk 3 ay olsa tedirgin olurduk ama bu haftalarda hiç gerek artık bebek organ gelişimini tamamladı bundan sonra buyuyecek dedi:))
(kızım buyuyor:))) yok sıkıntı yapmaz dedi senin insülinin dengede olmasıda çok önemli hem bebek hem senin için dedi
Kızlarrr kitabım geldi nihayet:))

bu arada kimse seminere katılmıyormu??
gözün aydın sen bi çırpıda bunuda bitirirsin şimdi :))
ben o hamileyimi (ayıptır söylemesi wc kitabı yaptım orda okuyorum ) baya okudum ama hiç ileriki sayfalara bakmadım bazı arkadşlar normal doğum fotosu falan dediler ama bakmadım daha bence hamileyimi de iste benim çok hoşuma gidiyor o kitap resimli falan hemde dili çok rahat :))
ya bende istiyorum seminer ama hala kendimi şöyle rahata erdirip araştırma yapamadım

kof kilo yaglanma yani kas vs değil :)) dengeli besleniyorum ama benim genetik olarak insüline direncim var yani bişeyler yediğimde vucudumdaki insülin efendi alarm veriyor depola depola diye sonra yalandan kan şekerim düştü zannedip açlık hissine kapılıyorum tekrar yemek yeme tekrar depolama anlayacağın bir kısır döngü
hemileliğin ilerleyen ayları yada gebelikten sonraki hayatımda(%50ihtimali var) yada bebişimin ileriki yaşlarında falan diyabet hastası olmaması için dikkat etmeliyim babaannem ve babamdan miras :)) su an için tehlikeli bir durum yok işte olmaması için kontrol altındayım :)
açlık tokluk kan şekeri ve ayrıca insüline direncin varmı diye extra testlerle çıkıyor ilk muayenelerde hasta hikayesi alınır ya orada ailede ki rahatsızlıklara yazdığım için bakılma gereği duyuldu erken bakıldı ama olsun en azından bilerek hareket ediyorum :))
pastalar kekler tatlılar işlenmiş gıdalardan uzak durmam bol hareket etmem gerek bide karbonhitrat azaltmamı istedi tokturum : ))

aa bu arada ken kadın doğumcum konuştum kullanabilirsin ilk 3 ay olsa tedirgin olurduk ama bu haftalarda hiç gerek artık bebek organ gelişimini tamamladı bundan sonra buyuyecek dedi:))
(kızım buyuyor:))) yok sıkıntı yapmaz dedi senin insülinin dengede olmasıda çok önemli hem bebek hem senin için dedi
Kızlarrr kitabım geldi nihayet:))

bu arada kimse seminere katılmıyormu??
gözün aydın sen bi çırpıda bunuda bitirirsin şimdi :))
ben o hamileyimi (ayıptır söylemesi wc kitabı yaptım orda okuyorum ) baya okudum ama hiç ileriki sayfalara bakmadım bazı arkadşlar normal doğum fotosu falan dediler ama bakmadım daha bence hamileyimi de iste benim çok hoşuma gidiyor o kitap resimli falan hemde dili çok rahat :))
ya bende istiyorum seminer ama hala kendimi şöyle rahata erdirip araştırma yapamadım

valla çok açıklayıcı olmuş bizde eşimle birasz bakındık ama derya deniz içine girdinmi çıkamazsın :))
inşallah atmamışsındır da bizde bakarız :)

teşekkürler efsung... bak bu kalça kemiği genişlemesi olayı hiç aklıma gelmemişti.... bide şöle bi durum var bende ilk 3 ay kanamalardan dolayı yatmak zorunda kalmıştım yeni yeni ayaklandım... yine de günde en az 20 dk yürüyüşleri eksek etmemeye çalışıorum ama belki hem vücudumun hamlığı hemde bu kemik genişlemesinden kaynaklıdır benim durumum... tabi yinede danışmak lazım bilen birine... çok tahammül edilemeyecek duruma gelirse senden mutlaka yardım isterim :)

gögüsler çatlıyor olabilir kaşıma kremleini kullan çatlak kremi badem yagı vs. tatil her zaman iyidir herkes ister :))) bize tatil vermediler ama (

kızlar bi de bu bebek arabalarıyla ilgili ben de bir marka önerebilirim: britx römer

benim eşim çok araştırdı, euro ncap'te yani arabaların güvenlik testlerinde çocuk yolcu koruma testlerinde genelde bu marka çocuk koltuğu kullanılıyormuş (çarpışma testi, v.s.)
bu arabaya takılan çocuk koltuğu aynı zamanda evde ana kucağı ve bebek arabası koltuğu olarak da kullanılabiliyor... yani tek koltuk la 3 işlev görebiliyorsunuz. üstelik tek elle bebek arabasını katlayıp koltuğu tek elle üniteden ayırabiliyorsunuz (single hand release) şubat ayında yeşilköydeki anne bebek çocuk fuarında da inceleme fırsatı bulduk... bunu gördükten sonra başka bişeyi gözüm görmedi... kısmet olursa bende bundan almak istiyorum...

sizde de bir fikir olması açısından incelemenizi tavsiye ederim.

çooook güzeel inşallah iştahla yemeklerini yemek nasip olur bebişine :)) hayırlı olsun

sanırım bebişim hareketlerini anlamam için çırpınıp duruyor da ben anlamıyorum çünkü annem öyle dedi hani dedim ya karnımda hamlama gibi garip bişey var falan 2 gundur çocuğum bana belli etmeye ugrasıyor sanırım
anne de iş yok napsın :)))

Hamileliğinin 28. Haftasından Sonraki Anne ve Baba Adayları için Doğuma Hazırlık Kursuna katılım......
kızlar bu seminerler genelde 28. haftadan sonraymış ama bizde 16-20 arasıyız sanırım erken dimi 2 aydan fazla zaman var

selam kizlarrr

kac gundur yazamadim, beni unuttunuz mu ;-))

benim ev istirahatim devam ediyor, cumartesi doktor kontrolum var , insallah hersey yolundadir

bebeklerini hisseden arkadaslara cok ozendim, ozellikle eyeszay sana; sen cok zayifsin o yuzden belki bu kadar iyi hissettin. ben de zayif sayilirim ama senin kadar degil. haftam da senden geri de sanirim; dedigini yaptim bal yedim, anne-bebk muzikleri actim; oturdum bekledim ama bisey hissedemedim yine :-((

bebek arabalari falan alinmis simdiden. masallah. gule gule kullanin kizlar. valla bebek alisveisi derya deniz; nasil icinden cikicaz bilmiyorum :-(

kizlar cinsiyet tablosunu da guncelleyemedim, listem isyerinde kayitli o yuzden. ama topluca eklerim ise donunce.

bu arada kalca agrisindan yakinmis bazi arkadaslar.
kizlar bende sakrolyak eklem disfonksiyonu (sacroiliac joint disfonction) vardi 1 senedir. hamileligimde cok agrimadi sukur ama bu rahatsizligin en cok da hamilelik sirasinda ortaya ciktigini okumustum, hatta sakrolyak kemeri var, doktorum agrim olursa hamileyken bu kemeri kullanmamai onermisti. legen kemiginde meydana gelen bir agri. cok sikayeti olan arkadaslarin bi fizik tedavi doktoruna gidip bu rahatsizligi ve kemeri danismalarini oneririm.

anladım canım benim dikkat et o zaman tabi.

seminer bitane var şimdi ben gidicem. ayşe önerin. biçok kurumun katkısıyla. 17-19 martta. kozyatağı kültür merkezinde.ücretsiz. ben yaklaşık on kere bi yazdım bilgileri ama kimse ilgilenmedi:)) bitiminde ertifika veriyorlarmış hatta.

kızlar merhaba
uzun zamandır yoktum
internete sınırlı girebiliyorum

bi sorum var cevap yazar unutmazsanız sevinirim

akıntı için dr bana biteral 500 hap verdi
aranızda bunu ya da başka hapı kullanan var mı akıntı için

2-3 gündür sarı bi akıntı başladı tahminimce üşüttüm

canım kurs ayrı seminer ayrı. kurs diyosan onada memorial ataşehirinkine gidicem:)) seminer zaten her daim var her daim gidebilirsin.

kizlar cinsiyet tablosunu gunceledim

hehe mutlaka hissedersin canım benim. çok yakındır. özellikle zayıfsan ve derin ince ise sende daha erken hissedebiliyormuşsun. zaten hissedince anlaşılmayacak gibi değil. yani ben her daim elimde kamera çekip size göstermek istiyorum karnım nasıl çıkıp iniyor ama işte kızım alınca kamerayı elime duruyor:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…