kızlar daha önce yazdım mı bilemedim hamilelik unutkanlığı)
bu hftlardan sonra göbeğiniz kaşınırsa parmaklarınızla hart hurt kaşımayın avucunuzun içi ile ovalayın çünkü o izler çatlak olarak kalıyor ben ilkin de öyle dikkat ettim kaşınınca çatlak önleyicinizi sürün kaşıntısını alsın...
21 mart'ta benimde gebelik kontrolüm var... doktoruma soracağım konular birikti zaten bunu da danışiim... simiti görmüştüm bi de başkasından da duymuştum bakalım tavsiye ederse bana da bende alırım... zaten işbirin bu gibi ürünleri çok ii oluo bende sırt ağrısı çok oluodu şimdi onun sırt yastığını kullanıorum çok rahatladım yanımdan eksik etmiorum...
kof kilo yaglanma yani kas vs değil :)) dengeli besleniyorum ama benim genetik olarak insüline direncim var yani bişeyler yediğimde vucudumdaki insülin efendi alarm veriyor depola depola diye sonra yalandan kan şekerim düştü zannedip açlık hissine kapılıyorum tekrar yemek yeme tekrar depolama anlayacağın bir kısır döngüçok saol canım benim iyiyim. umarım sende iyisindir.
yahu bu bişilere bağışıklık vs nerde hangi testlerde çıkıyor?? bana sorarsan doktoruna sormadan alma ilaç canım. çünkü gerekli olsaydı o verirdi. ben hamilelerin daha sakin bırakılması bi çok şeyle panik yapılmaması taraftarıyım. birde senin bebişin kaç gram canım?? beslenme uzmanı ultrasonda bebeğe mi baktı kilosunu biliyor?
o ilk ilacı burda kullanan anneler vardı öle hatırlıorum. zararı yoktur heralde. ama diğerinde uyarıda vermiş beni korkuttu. doktoruna sor canım herşeyi. bana bebeğe kof kilo aldırmak kısmı biraz garip geldi. ben daha hiç kilo almadım bebişim normalden ağır. zaten ilk bebeklerimizi besliyoruz. sen ne yiyorsun ki genelde. dikkat ediyormusun işte akşam meyve, yemekte bigün sebze bigün başka bişey protein falan??? heralde bitek çikolata yemen gerek kof kilo diye bişi varsa:)
gözün aydın sen bi çırpıda bunuda bitirirsin şimdi :))Kızlarrr kitabım geldi nihayet:))
bu arada kimse seminere katılmıyormu??
kof kilo yaglanma yani kas vs değil :)) dengeli besleniyorum ama benim genetik olarak insüline direncim var yani bişeyler yediğimde vucudumdaki insülin efendi alarm veriyor depola depola diye sonra yalandan kan şekerim düştü zannedip açlık hissine kapılıyorum tekrar yemek yeme tekrar depolama anlayacağın bir kısır döngüçok saol canım benim iyiyim. umarım sende iyisindir.
yahu bu bişilere bağışıklık vs nerde hangi testlerde çıkıyor?? bana sorarsan doktoruna sormadan alma ilaç canım. çünkü gerekli olsaydı o verirdi. ben hamilelerin daha sakin bırakılması bi çok şeyle panik yapılmaması taraftarıyım. birde senin bebişin kaç gram canım?? beslenme uzmanı ultrasonda bebeğe mi baktı kilosunu biliyor?
o ilk ilacı burda kullanan anneler vardı öle hatırlıorum. zararı yoktur heralde. ama diğerinde uyarıda vermiş beni korkuttu. doktoruna sor canım herşeyi. bana bebeğe kof kilo aldırmak kısmı biraz garip geldi. ben daha hiç kilo almadım bebişim normalden ağır. zaten ilk bebeklerimizi besliyoruz. sen ne yiyorsun ki genelde. dikkat ediyormusun işte akşam meyve, yemekte bigün sebze bigün başka bişey protein falan??? heralde bitek çikolata yemen gerek kof kilo diye bişi varsa:)
gözün aydın sen bi çırpıda bunuda bitirirsin şimdi :))Kızlarrr kitabım geldi nihayet:))
bu arada kimse seminere katılmıyormu??
valla çok açıklayıcı olmuş bizde eşimle birasz bakındık ama derya deniz içine girdinmi çıkamazsın :))Resim eklemeyi çok denedim ama bir türlü beceremiyorum((
Şimdi araba piyasasında durum şu; en kalitelisi ne derseniz Orbit veya Stokke marka bebek arabaları ancak bunlar en azından bana göre gereksiz pahalılar. Orbit' in sadece 0 - 6 ay arasında kullanılan kısmı 2000 TL civarında Stokke yine aynı şekilde ve zaten Stokke marka şuan türkiyede yok. yurt dışında bile Türk parası ile 1800 TL civarında Tr satış fiyatları çok daha yüksek. Benim araştırmalarına göre ve tecrübeli arkadaşlarımdan aldığım fikirlere göre ya Chicco veya Concord neo alacaktım Chicco nun özel bir serisi var black label trio travel system diye oto koltuğu ( 0-13 kg) , port bebesi, kangrusu, bebek ıvır zıvırı konulan takım çantası( içinde alt değiştirme süngeri var) , yağmurluk, 4 yaşa kadar kullanılan arabası + mama sandalyesi (ki dediğim gibi bu mama sandalyesini yeni doğandan 4 yaşa kadar kullanabiliyorsunuz - ana kucağı oluyor, daha ileride sandalye gibi kullanılıyor) 1700 TL bu kampanyadan önce mama sandalyesi hariç 1800 TL idi. Zaten aradığım bütün özelliklere uyduğu ve kullanan ve çok memnun olduğunu belirten arkadaşlar olduğu için bunu tercih ettim. Tabi komple siyah tüm araba seti bu belki bazıları için istenmeyen özellik olabilir.
Bu arada benim için bebek arabasını çok alçak olmaması önemli idi 1- belim tutulmasın diye 2- bebeği yol kenarında gezdirirken zararlı gazlar 1 m nin altında oluyor dolayısı ile yüksek bebek arabası ile bebeği gazlardan uzak tutabiliyorsunuz.
Kesinlikle çinde üretilmemiş. Özel seri olduğu için italyada üretilmiş. Kumaşı nefes alabilen kumaş. Bebek olmaz ama olduya ters döndü yüzü üstü duruyor kumaş hava aldığı için bebek de nefes almaya devam ediyor. Terletmiyor ve yıkanabiliyor.
Çift yönlü kullanılabiliyor. ( güneş, yağmur gibi hava durumuna göre yönünü değiştirebiliyorsunuz.
Akşam evdeki PC de silmediysem tüm markaların özellikleri ile ilgili bilgiler vardı. onu da ekleyeyim size.
yaa kızlar benim göbek değil de şu ara akşamları bacaklarım çok kaşınıyor...dün mahvoldum yaa akşam....haşır huşur...kıpkırmızı oldu bacaklarım
ben de hala %100 kız demediği için inanamıyorum...ayrıntılı ultrasona az kaldı...bakalım bu cts gideceğim diğer doktor da belki bişi söler...ama olsun sağlıklı olsun da no prb:)
tebrik ederim arkideşlerrrrrrrr
o osteo.....ilacından bende kullanıyorum bi 15 gündür...kalsiyum sorunu yaşamak istemedim...süt hariç kalsiyum depolamaya çalışıyorum besinlerle aama doktoruma süt içemediğimi sölediiim için bana o ilacı verdi...bi de içinde magnezyum,çinko,vitamin D falan da olduu için iiidir ama sen gene de doktorunla konuş tabeeeeeeeeeee....
bu arada bugün akıntım beni çıldırtma aşamasına geldi...pedimi sık sık değiştiriyorum ama banamısın demiyor yaa...paranoyalar başladı ben de...her teneffüs tuvalate koşuyorum
canım bacakların ya kurumuştur yada çatlak olacaktır öyle haşur huşur kaşıma öncelikle bacaklarına da çatlak kremi sür sonra kaşırken avuç içi ile ovala dr umla konuştum onayladı ilaçları :)
valla akıntı bende de bir ara çoktu ama artık normalllerdeyim napılır bilmiyorum bazılarına drları fitil vermiş cmtsi bi sor gene :)
kızlar kadın doğumcular bu konuda pek yeterli olmuyor benim eski dr prof. du bişey yapamaz yani benim bulduğum fizik tedavi dr u manuel tedavi ediyor öyle kırıkçıların yaptığı gibi çekme değil ki o çok tehlikeliymiş simitede 10-15 dk dan fazla oturma demişti 2 seans sonunda benim hiç şikayetim kalmadı ki ben 2 aylık gebeliğimde gittim çok daha riskliydi ama allahtan suan iyiyim hiç şikayetim yok uzun süre oturursam bazen kendini hatırlatıyor bende ayaklanıyorum :))) bu arada sizinki kalça kemiği genişlemesindende olabilir doğuma hazırlık bu aylarda olabilir demişti bana
isterseniz dr u özelden mesaj atabilirim geçmiş olsun :)
merhaba kızlar ankarada kamu kurumlarında idari izin uzatılmış öğlen geldim evime güzelce dinlendim. bi de yrn tatil olsa ne güsel olurdu. buldum da bunuyorum di mi
kızlar benim bulantılar yeniden başladı.. sol kasığımda da çekilme gibi his var.. gögüslerim deli gibi kaşınıyo hatta beyaz beyaz deri yenileniyo gibi..
ooohh prenseslerimiz artıyooo. oğluma kız seçerim artık kesin değildi ama çaktırmadan ben hava girdim. cmt belki bana daeyezsay gibi kız derler. gerçi ona da gönlüm var.. hayırlısı..
çooook güzeel inşallah iştahla yemeklerini yemek nasip olur bebişine :)) hayırlı olsunEki Görüntüle 155902 bu mama sandalyesi
bende sen gibiydim ama şimdi durum farklı benim ve bebişimin sağlığını riske atmama gerek 2 dr da onaylayınca hapları kullanıyorumselam arkadaşlar nasılsınız bir sürü kız haberi gelmiş hepinizin gözü aydın olsun :))
eyeszay cim sen nasılsın şu son yazılara bakarak paniğini atlattığını fark ediyorum şimdi daha sakinsindir umarım bende daha sakin bir ortamda bebeğimin hareketlerini takip edemedim hep otururken bakmaya caluşıyorum :))
sabah beslenme uzmanı dr.ma gittim daha önce söyledimmi bilmiyorum ama benim insüline direncim çıkmıştı bu yüzden de hemde gebeliğim için sık sık kontrollere gidiyorum bu gittiğimde gecen sefere göre 1200 gr almışım ama kof kilo yani yağ alımı bebekte haftası itibari ile 200 gr falan olmalı neyse bana 2 hap verdi
Osteocar.. Tablet etken madde olarak 400 mg Kalsiyum, 150 mg Magnezyum, 5 mg Çinko, 2.5 mcg Vitamin D (100 IU) içerir.
diğeride
GLUCOPHAG... 1000 MG 100 FİLM TABLET içeriğinde
Gebelik ve laktasyon dönemlerinde, dehidrasyona neden olabilecek durumlarda, ciddi enfeksiyon ve travma durumunda Glucophage kullanımı önerilmez
yazıyor
dr özellikle B sınıfı gebelikte de kullanılabilir falan dedi ama ben ikna olmadım şimdi netten prospektüse baktım da rahatsız oldum kendi kadın doğumcuda sorucam ama bilginiz varsa yazarsanız sevinirim[/
ya bana da şeker ilacı vermişti doktorum benimde prospektüste hamileler kulanmasın yazıyodu, kullanmadım, bence ya doktoruna sor yada diyetisyenini arayıp prospektüsünde yazılanı söle. ama ben bu konuda biraz kör cahil davranırım çünkü doktorumun yazdığı mide bulantısı ilacını bile kullanmadım. grip oldum doktorum antibiyotik vercek diye doktora bile gitmedim.
mesela aşı konusunda birisi jinekologum gerek yok dedi aşı yaptırmıyorum allahtan öteki illla olacak diyen cinsten değil :))) prospektüsü jinekologuma sordum yazaröyle dedi hatta düşük tehlikesi olan bbazı gebelere bende veriyorum dedi insülin direncimde önemli es geçilecek bi mevzu değil bide 1 tableti sabah akşam yarım yarım alıcam ilk 3 aydan sonrada riskli bir durum teşkil etmez dedi içicem valla :))
bence riskin yoksa oyna :)))kızlar,
Akşam arkadaşın kınasına gideceğiz, sizcee;
Kına yakılırsa elime zararı olur mu?
Bi de oynayabilir miyim acaba?
ama kına allah bilir içinde ne var boş ver bence yakıpta nolcak ki...
(ben zaten sevmem sen bana bakma kendi kınamda bile hemen yıkadım hiç tutmadı elimde :)))
teşekkürler efsung... bak bu kalça kemiği genişlemesi olayı hiç aklıma gelmemişti.... bide şöle bi durum var bende ilk 3 ay kanamalardan dolayı yatmak zorunda kalmıştım yeni yeni ayaklandım... yine de günde en az 20 dk yürüyüşleri eksek etmemeye çalışıorum ama belki hem vücudumun hamlığı hemde bu kemik genişlemesinden kaynaklıdır benim durumum... tabi yinede danışmak lazım bilen birine... çok tahammül edilemeyecek duruma gelirse senden mutlaka yardım isterim :)
uzun süre yatmak kuyruk sokumunu falan tetikliyor canım bende 2 yıl önce düştüm 3 gün yattım dr o bugun hamilelikten hormon değişimi ile ortaya çıkmış olabilir demişti
mesela ben dr muayeneye gitmeden tlf görüştük bana belki kuyruk sokumu değildir gebelikte olabilir sen karıştırıyorsundur dedi sonra manuel tedavide resmen kuyruk sokumum tıkırt diye oynattı :))) çoook komiktim yaaaa ben oturduğum kalkmak ,kalktığımdada oturmak istemiyordum oz aman ahhhh ahhhh çoook rezil omuştum okulda falan arkadaşlarım acıyarak bakıyordu çünkü ızdırabım yüzüme yansıyordu yani:)) neyse ben kurtuldum ama genede yaşabilirmişim bu kalça genişlemsi hikayesinden falan
kof kilo yaglanma yani kas vs değil :)) dengeli besleniyorum ama benim genetik olarak insüline direncim var yani bişeyler yediğimde vucudumdaki insülin efendi alarm veriyor depola depola diye sonra yalandan kan şekerim düştü zannedip açlık hissine kapılıyorum tekrar yemek yeme tekrar depolama anlayacağın bir kısır döngü
hemileliğin ilerleyen ayları yada gebelikten sonraki hayatımda(%50ihtimali var) yada bebişimin ileriki yaşlarında falan diyabet hastası olmaması için dikkat etmeliyim babaannem ve babamdan miras :)) su an için tehlikeli bir durum yok işte olmaması için kontrol altındayım :)
açlık tokluk kan şekeri ve ayrıca insüline direncin varmı diye extra testlerle çıkıyor ilk muayenelerde hasta hikayesi alınır ya orada ailede ki rahatsızlıklara yazdığım için bakılma gereği duyuldu erken bakıldı ama olsun en azından bilerek hareket ediyorum :))
pastalar kekler tatlılar işlenmiş gıdalardan uzak durmam bol hareket etmem gerek bide karbonhitrat azaltmamı istedi tokturum : ))
aa bu arada ken kadın doğumcum konuştum kullanabilirsin ilk 3 ay olsa tedirgin olurduk ama bu haftalarda hiç gerek artık bebek organ gelişimini tamamladı bundan sonra buyuyecek dedi:))
(kızım buyuyor:))) yok sıkıntı yapmaz dedi senin insülinin dengede olmasıda çok önemli hem bebek hem senin için dedi
gözün aydın sen bi çırpıda bunuda bitirirsin şimdi :))
ben o hamileyimi (ayıptır söylemesi wc kitabı yaptım orda okuyorum ) baya okudum ama hiç ileriki sayfalara bakmadım bazı arkadşlar normal doğum fotosu falan dediler ama bakmadım daha bence hamileyimi de iste benim çok hoşuma gidiyor o kitap resimli falan hemde dili çok rahat :))
ya bende istiyorum seminer ama hala kendimi şöyle rahata erdirip araştırma yapamadım
Hamileliğinin 28. Haftasından Sonraki Anne ve Baba Adayları için Doğuma Hazırlık Kursuna katılım......
kızlar bu seminerler genelde 28. haftadan sonraymış ama bizde 16-20 arasıyız sanırım erken dimi 2 aydan fazla zaman var
selam kizlarrr
kac gundur yazamadim, beni unuttunuz mu ;-))
benim ev istirahatim devam ediyor, cumartesi doktor kontrolum var , insallah hersey yolundadir
bebeklerini hisseden arkadaslara cok ozendim, ozellikle eyeszay sana; sen cok zayifsin o yuzden belki bu kadar iyi hissettin. ben de zayif sayilirim ama senin kadar degil. haftam da senden geri de sanirim; dedigini yaptim bal yedim, anne-bebk muzikleri actim; oturdum bekledim ama bisey hissedemedim yine :-((
bebek arabalari falan alinmis simdiden. masallah.gule gule kullanin kizlar. valla bebek alisveisi derya deniz; nasil icinden cikicaz bilmiyorum :-(
kizlar cinsiyet tablosunu da guncelleyemedim, listem isyerinde kayitli o yuzden. ama topluca eklerim ise donunce.
bu arada kalca agrisindan yakinmis bazi arkadaslar.
kizlar bende sakrolyak eklem disfonksiyonu (sacroiliac joint disfonction) vardi 1 senedir. hamileligimde cok agrimadi sukur ama bu rahatsizligin en cok da hamilelik sirasinda ortaya ciktigini okumustum, hatta sakrolyak kemeri var, doktorum agrim olursa hamileyken bu kemeri kullanmamai onermisti. legen kemiginde meydana gelen bir agri. cok sikayeti olan arkadaslarin bi fizik tedavi doktoruna gidip bu rahatsizligi ve kemeri danismalarini oneririm.
kizlar cinsiyet tablosunu gunceledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?