2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

efsung hamileyim kitabinda normal dogum fotolari var evet,
ben baktim , hosuma gitti aslinda, hic rahatsiz olmadim cnm

cnm bendede akıntı var dr um fitil verdi ama hiç sevemedim ben bu fitili,fitilin adı gyno max.
hap nasıl etkilimi cnm bi denede yaz bizede...

masallah cnm sana ve kizina

18. haftayi bekliyorum ben de simdi merakla

masallah cnm sana ve kizina

18. haftayi bekliyorum ben de simdi merakla

saol canım:)) bu haftalar çok enteresan dimi. 15 ken insan 18 olsun istiyor. 18 ken şimdi bende 20 olsun istiyorum. hele şu ayrıntılı ultrason heyecanından ölücem. biran önce gelse diye.

bu arada babam geldi çok komik bi laf etti. durmadan kitap alıyorsun annen hiç okumadı böle kitaplar bi sakatlığında olmadı yani diye..:)) ahh şu eski jenerasyon. annem beni ultrasonda bile görmemiş de kadın hissetmiş kız olucağımı isim hazırlamış bana herkes erkek derken.

kızlar 3 lü test sonucumu aldım .malesef risk 50/1 çıkmış.. ( offf naoıcam ben yaaa...lütfen dua edin..tets tekrarlanıyo şimdi , yarında farklı hastaneler gidicem test vermeye..sonuvca göre a mnio sentezmiş...

canım benim ne riskiymiş bu? yaş mı? umarım yanlş anlaşılmştır.allah yardımcın olsun dualarım sennle:26:

canım benim sakına teste bakıp canını sıkma. bu testler sadece risk belirleyen hiçbir şekilde kesinliği olmayan testler. bak uzman tv de kaan kocatepenin bi videosu var onu izle. risk fazla çıkıp amniyosentez yaptığımız annelerin hiçbirinin bebeklerinde sorun çıkmaz genelde diyor. izle onu. hadi haberlerini bekliyoruz gene.

aslinda bende cok zayifim hamile kaldigimda 50 kilo falandim simdi 52 falanim kilo da almadim öyle bakalim belki 1-2 haftaya bende iyi bi sekilde hissederim bu arada nasil fotograf ekleniyo buraya bilemiyorum bebek arabasi araba koltugu falan bunlarla ilgili seyler yazilmis okudum bizde bugün baya bi dolastik magazalari bu konuda o kadar bilgiliyiz ki :))) büyük ihtimalle ayni markalar orda da vardir belki burdakinden biraz pahalidir ama isterseniz resimlerini eklerim bilgi de verebilirim

valla süper olur. ben zaten şimdi ne almam gerektiği stresine girdim. mesela ben kendime araba konusunda hiç güvenmiyorum yollarda araba ile gezme konusunda. kesin en çok kanguru kullanıcam ben. bide mesela hiç düşündünüzmü. bizimkiler yaz bebeği olacağı için bazı hantal arabalar gereksiz diyorum. ama sora tr de olucağım aklıma geliyor burda yaz sezonu uzun değil athinadaki gibi ekim sonu hatta kasım bile yaz orda. zaten kışda soğuk geçmiyor güneşli gün sayısı fazla. ama burda daha eylülde bozar hava. off kafam allak bullak oldu ne almamız gerekiyor bilmiyorum.

canım fotoları eklemek için normal mesaj yazıyorsun üstte ataç işareti var A' nın yanında. ona bas dosya ekle de. sora içeriğe ekle ve bitiyor galiba ondan sonra.

canım benim ne riskiymiş bu? yaş mı? umarım yanlş anlaşılmştır.allah yardımcın olsun dualarım sennle:26:

trizomi 21 yani downm sendromu (

hissedersin canım merak etme. eminim benim gibi korkmassın da:)) bu arada o sağlam hareket ben bal yedikten sonra oldu. bi deneyin bal yiyip, tatlı bişey yada enerji veren bişey yiyip.

evet canım bende dikkat ettim. tatlı bişeyler yiyişnce hareketleniyor...bugünde göbeğin altında göbek kordonu sanki eline almış dönüyordu durmadan....

venüs benimde 2li testimde sıkıntı olmuştu banada doktorum amnisentez demişti doktorum değiştirdim 3lü temiz çıktı senin 2li sonuçların nasıldı ve galiba önemli olan ense kalınlığı benimki o normal çıkmıştı bide burun kemiğini ölçmüşlerdi(nedense) oda normaldi o yüzden en azından şimdilik gerek görülmedi amnisenteze başka doktorada görün mutlaka geç olmadan. ben hergece kendim için dua ediyorum inan sorunlu tüm anne adaylarınada yardım diliyorum bu gece dualarımda sende olucaksın, çünkü bilirim ne zor bi duygu olduğunu ben öğrendim 2 gün durmadan ağladım. bu gittiğim doktor rahatlattı beni.

günaydın herkese!!

GİYİM İHTİYAÇLARI
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Body (İhtiyacınıza ve mevsime göre yarım kollu, kolsuz ya da uzun kollu body alabilirsiniz. Sayısı da tamamen ne sıklıkta çamaşır yıkayabileceğinize bağlı olarak değişir.)
4-5 adet geniş yakalı fanila
5-6 tane tulum
3 tane pijama
2-3 adet önlük
4-5 çift yumuşak çorap, patik
5-8 adet külot
Mendil
Bebek başlığı ya da şapka (özellikle pamuklu olanları tercih edin.)
Yelek
En az 2 hırka ve mont (mevsim kışsa atkı, eldiven gibi aksesuvarları da unutmayın.)

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Yalancı emzik
Emzik Kutusu
Dişlik
Tırnak makası
Tarak ve fırça
Bakım çantası
İlaç kaşığı
Beden termometresi
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Bebek eldiveni
Bebek çorabı
Patik
Islak Mendil
Temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
Steril pamuk toplar (Bebeğin göz ve kordon temizliği için ve ilk haftalardaki pişiklerinde işinize yarar.)
Çeşitli ebatta tülbentler
Güneş koruyucu krem ve losyon (Mevsim ne olursa olsun bebeklere özel güneş kremini mutlaka kullanın.)
Steril yara bantları ve gazlı bezler

BANYO İÇİN
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Başlıklı bebek bornozu
Bebek şampuanı, sabunu, bebek losyonu ve pişik kremi
Bakım yatağı
Banyo termometresi

EMME VE BESLENME İHTİYAÇLARI
Biberon
Kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmeyecek kalitede biberon emzikleri
Biberon ısıtıcısı, biberon taşıyıcısı
Emzik
Diş kaşıyıcı
Emzirme minderi
Mama tabağı ve kaşığı
Mama sandalyesi

MOBİLYA VE YATAK İHTİYAÇLARI
Bebek karyolası
Yatak
Yastık
Gardırop
Şifonyer
Yorgan, nevresim takımı, çarşaf
Kenar minderi
Cibinlik
Oda termometresi
Battaniye, pike, yorgan

ELEKTRONİK CİHAZLAR
Bebek telsizi
Sterilizatör
Biberon ısıtıcısı
Oda nemlendiricisi

SEYAHAT İHTİYAÇLARI
Puset
Oto koltuğu
Portbebe
Kanguru
Ana kucağı

ANNENİN İHTİYAÇLARI
Hijyenik kadın pedi
Göğüs pedi
Emzirme sütyeni
Hamile külotu
Loğusa külotu
Göğüs pompa seti
Göğüs koruyucu aksesuvar
Meme uçları için krem
Önden açılan gecelik ve pijamalar
Alçak topuklu terlik

bulduğum en öz liste:)) alışverişe başlıyoruz dayanamayıp bari gerekli şeylerden başlıyalım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…