2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gerçekten can sıkıcı bir durum canım. İnsanın dünyası başına yıkılmış gibi hissedebiliyor. Seni çok anlıyorum çünkü benim de ikili de yaş riski çıkmıştı. İNşallah ciddi bir şey yoktur. Sen hayırlısıyla tekrarlat bakalım testini de sonra gerekirse amniyosentez de yaptırırsın. Ben bi ara ciddi ciddi 3 lü falan yaptırmadan amniyo yaptırmayı kafama koymuştum. Kesin sonuç ne de olsa. eğer amniyo kesin yapılacak derse dr.un hiç düşünme canım bence. ÇÜnkü böyle kendini üzüp durdukça bebeğine yazık.

ben ilk hamileliğimde bazı şeylerden dolayı çok üzülmüştüm. sonrasında iki gün bebek hareketlerini hissetmedim diye ağlaya ağlaya dr.a gittim. ULtrasonda bebeği muayene ederken," bak o kadar kendini sıkıp, üzülmüşsün ki bebeğinin bağırsakları ile midesi büzülmüş. daha doğmadan sen bu gidişle bebeğini mide-bağırsak hastası yapacaksın. rahat ol biraz. Allah'a emanet onlar, bizim yaptığımız da sadece gözlemlemek nihayetinde, çok da fazla müdahale etme şansımız yok zaten" demişti.

Bir de ultrason muayenesi down sendromunu belirlemiyor arkadaşlar. haberiniz olsun. bi arkadaş nedense burun kemiğine baktı demişti. Doğrudur, nazal kemik, sendrom taşıyan hasta bebeklerde daha geç oluşuyormuş ya da ultrason görüntüsü normale göre 11-14.haftalarda daha batık oluyormuş. o yüzden bulgu olarak değerlendiriliyor.

hatta serçe parmak boğumları, FL dedikleri uyluk kemiği hasta bebeklerde normale göre daha kısa oluyormuş. bu da başka bir bulgu ama bunların hepsi 15-30 dk. süren ayrıntılı ya da 2.düzey ultrason dedikleri taramada daha da net görülebiliyormuş.

Yine de bu bulguların sendromlar sebebiyle mi yoksa bebeğin taşıdığı genetik fiziksel özelliklerinden mi kaynaklandığı sorusuna kaç dr. net bir yanıt verebiliyor? mesele bu bence. onlar bile kendi aralarında fikir birliğine varamamışken bizim elimizden ne gelir ki...

HAmilelik, baştan sona bir süreç, Allah nasıl bir kader yazdıysa onu yaşayacağız. Dr. ların ki de bizim de yaptığımız biraz konfor sağlayıp, önlem alabilmek ama ne kadar başarılıyız...?
Allah hepimize sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin, inşallah analı babalı büyütmek de kısmet olur...

Πώς είσαι καλή μου; πώς είναι το μωρό σου???

ne güzel anlatmışsın canım. dediğin gibi kesinliği olmayan testler bunlar. ben tahlilimi yaptırmaya gittiğimde 2li test ordaki kadınlardan birine bebekte riskin yüksek olduğunu ve alınması gerektiğini sölüyorlardı. kadın da dediki 2 bebeğimede risk çok yüksek dediniz 2sinide doğurdum 2 side sapasağlam biri 10 yaşında biri 7 dedi. ben o olayı görünce zaten bu testlerin hani olasılıklara göre tamamen çalıştığını anladım. bence kendinizi hiç üzmeyin bebeğide boşuna üzmeyin. denildiği gibi kesin öğrenmek için diğer testleride yaptırın. ama bu dönemdede hayatı kendinize zehir etmeyin ki bebişlerinizde üzülmesin.

allah hepimize sağlıklı bişekilde bebeklerimize kavuşmamızı nasip etsin işallah. böyle üzüntüler yaşatmasın hiçkimseye.

Benim de bir arkd.öyle demişlerdi hatta kızkardeşine de ikiside yaptırmadı amiyosentez
ve ikisininde çok sağlıklı bebekleri var şimdi....

Son düzenleme:
venus 43 canım yeni okudum allahım yardımcın olsun bişey yoktur sen içini rahat tut dualarımız seninle canım

Herkese selamlar

hehe doru sölüosun canım. ama senin olduğun yerdede vardır kesin. mustelanın seminerlerine bak netten.

ayyy ben çok heyecanlıyım o seminere gidicem diye yaa:)) mutlu oldum.

Canım ben ocak ayında Ayşe Öneri seminerine gittim gerçekten çok keyifliydi tavsiye ederim fırsat buldukçada gitmeye devam edicem...

Gerçekten çok sağol bu bilgiler benim çok işime yarayacak...

Dualarımız seninle hayırlısıyla güzel haberler alırsın...

nasıl oldun canım umarım iyisindir tablo guncellendiğine göre işe başlamışsın sanırım işe başladığına göre de iyisin sanırım :))

gidicem canım. çok heyecanlıyım bende o seminere gitmek için. sertifikada veriyorlamis devam edenlere.

venüs canım içini ferah tut bence bu sadece ihtimal zaten görümcemin 2li de 3lü de kötüydü ama sapasağlam bir bebeği var

ben okudum da kozyatagı ters bana bakırköy yeşilköy tarafları bana uyuyor :)
seminer ve eğitim seminer acaba herkese eğitim sadece gebelere mi veriliyor böyle bir fark old. bilmiyordum :)))
seminer her daim nasıl var ya anlamadım ben bu işleri bi el atim ya çok üstüne düşmedim ben nasılsa 28-30 da olacak diye
efsung hamileyim kitabinda normal dogum fotolari var evet,
ben baktim , hosuma gitti aslinda, hic rahatsiz olmadim cnm
ben daha o sayfalara gelmedim ya açıpta bakmıyorum bide sanki yasak
ilk haftalarımda ben bi normal doğum videosu izledim ama doğum ters gelen bir bebekle ilgiliydi hatta üniv.lerde derslerde izlettiriliyormuş o biraz ürküttü ama en riskli normal doğum videosuydu sanırım o fotolar beni etkilemez :)))
canım bak buralarda kaç kez yazdı arkadaşlar 2li sonucu riskli olan falan ama sonuç gayet olumluydu sen hiç kafana takma dr değiştirmekle iyi yapmışsın
bu amniyo konusunda hocaların hocası dedikleri atıl yüksel var netten arayıp bulabilirsin nişantaşında muaynanesi var benim arkadaşım ona yaptırdı hiç bişey hissetmedim dedi ki yaşı 36-37 gibiydi hiç bir şikayeti olmadı istirahat bile etmedi yani belki biraz pahalıdır bilmiyorum ama ben kesinlikle atıl hocayı tavsiye ederim bi düşün istersen :) çok geçmiş olsun ama sakın endişe etme

venüs, bencede zeynepela'nın dediği gibi içini ferah tut, inşallah iyi haberlerini alıcaz...

eyeszay, cnm harika bir ihtiyaç listesi paylaşmışsın hemen kopyaladım pc'me ... teşekkürler...
şu gittiğin seminerlerden ist. avrupa yakasında da varmı acaba bende biras onları araştırmayı düşünüorum bgn...

canim ben bitürlü bilemediğim için aksamdan beri bakiyorum listelere ama çok gereksiz ayrintilar yazmislar. yani mesela bebeğin biberon yada emzik kullanip kullanmayacağini bilmiyormussun doğmadan önce. iste baska seylerde vardi. listelerin hepsi gereksiz sayfalarcaydi en öz bunu buldum. ama tabi ben su an için aklinizda bulunsun diye yazdim. ben daha bekliycem iyice sorucam sorusturucam eczaci bi arkadasim var ona sorucam. iste biberon mesela cam olsun diyorlar biçoğu. iste ağizliği yeni doğan için farkliymis, 6 aylik için farkli. ben mesela çalismiycam evde olucam bebek emzirmeyi kabul ederse ilk basta biberonla vermekte istemem çünkü 2 yil emzirmek gibi bi niyetim var allah isallah nasip eder sütüm yeter yada gelirse.

daha arastirdiğim seyleri paylasirim burdan hep. seminer konusunda avrupa yakasini bilmiyorum ama mustela yi arayip sorabilirsiniz.

efsung canım ben arabayı aldım diye silip atmışım ama dün bir likn vermiştim yine kadinlar kulübü içinden o da bana çok yardımcı oldu

Bu arada tecrübeli anneler tulum, body, önlük en az 10' ar tane alın yazın çok ihtiyaç oluyor diyorlar..
Ya ben akşam tatlı yiyip yiyip hareket etmesini bekledim ama sanırım ben daha hissedemiyorum.

venüs43 canım korkma inş bışey çıkmaz kesın sonuç değilki bunlar ihtimal canım inş bebeğinde bişey yoktur kötü düşünme iyi düşün tamam dualarım senınle

Canım lütfen sakin olmaya çalış, son gittiğin doktorun da eben de buradaki arkadaşlarda hep bahsetmiş, bu değerler bir oran kesin sonuç değil ki. İnşallah hiçbir sıkıntısı yoktur bebişin. ama olur da amniyosentez derse doktorun mutlaka yaptır ki için içini yemesin. Sen bu kadar üzüldükçe bebişin de kötü etkilenecek. Benim arkadaşımda amniyosentez yaptırdı sonuçları temiz çıktı. sende çok fazla arayış içine girip kafanı bulandırmadan deneyimli bir prof.a amniyosentesi yaptır, inşallah seninde tertemiz çıkacaktır. dualarımızda seninle...

Bu arada tecrübeli anneler tulum, body, önlük en az 10' ar tane alın yazın çok ihtiyaç oluyor diyorlar..
Ya ben akşam tatlı yiyip yiyip hareket etmesini bekledim ama sanırım ben daha hissedemiyorum.

baska neyi önce almak gerekiyr acaba.

bu arada ben saatlerdir bebek arabalarina bakiyorum kizimda tepismeye basladi kalk ben aciktim diyor sanirsam hehe. ayy ne ilginç yaa 3 gündür gerçekten anne olucağimi hissediyorum. acele etme. ama bence 18. hafta olduğunda bebislerimiz hareketleri hissedilecek kadar büyük oluyorlar. ondan öncesi sadece böle bi pit pit çok hafif tene değme olduğu için gazla karistiriliyor. yani o hareket ediodur ama sen gaz yada bağirsak hareketi ile karistiriosundur. ben simdi anliorum daha öncede hissetmisim ama hep gaz sanmisim.

canım hayırlı olsun allah sağlıcakla kucağına almayı nasıp etsın en önemlısı sağlık canım gözün aydın kız bereketı var maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…