valla süper olur. ben zaten şimdi ne almam gerektiği stresine girdim. mesela ben kendime araba konusunda hiç güvenmiyorum yollarda araba ile gezme konusunda. kesin en çok kanguru kullanıcam ben. bide mesela hiç düşündünüzmü. bizimkiler yaz bebeği olacağı için bazı hantal arabalar gereksiz diyorum. ama sora tr de olucağım aklıma geliyor burda yaz sezonu uzun değil athinadaki gibi ekim sonu hatta kasım bile yaz orda. zaten kışda soğuk geçmiyor güneşli gün sayısı fazla. ama burda daha eylülde bozar hava. off kafam allak bullak oldu ne almamız gerekiyor bilmiyorum.
canım fotoları eklemek için normal mesaj yazıyorsun üstte ataç işareti var A' nın yanında. ona bas dosya ekle de. sora içeriğe ekle ve bitiyor galiba ondan sonra.
nasıl oldun canım umarım iyisindir tablo guncellendiğine göre işe başlamışsın sanırım işe başladığına göre de iyisin sanırım :))
bebek esyalari konusunda ne almam gerektigini bende bilemyiroum acikcasi bazilari diyo ki bol bol citcitli body lerden al cok lazim oluyolar bazilari diyo 4-5 tane 53-56 4-5 tane 62-68 yeter haa bi de su citcitli body lerin önden acilanlari var onlar daha cok tavsiye ediliyomus yeni dogan bebekler icin giydirip cikarmasi daha kolay oldugu icin ben onlardan almayi düsünüyorum mevsim sorunu bende de var burda agustos ayi genelde yagmurlu ve serin geciyo ama bazi günler de cok sicak olabiliyo yazlik mi alicam yoksa daha kalin seyler mi bende bilemiyorum
bebek arabasi konusuna gelince biz bi sürü markanin arabalarina gittik baktik kullandik suan icin iki araba arasinda kararsiziz biri bugaboo cameleon digeri concord neo baktim türkiyede de var galiba ikiside ama fiyatlarini tam olarak bilemiyorum burda bugaboo 910 euro falan concord neo 710 euro falan bu ikiside hem bebegin kücükken yatabilecegi yatak gibi olan sepetiyle birlikte cünkü bebegi gün icinde 2 saatten fazla araba koltugunda oturtmak beli icin hic iyi degilmis
araba koltugu konusuna gelince onda en iyisinin maxi cosi oldugu söyleniyo bi kac degisik modeli var ortalama fiyati da 150 euro civari bu iki bebek arabasina da adapter yardimiyla maxi cosi takilabiliyomus
fotograflari eklemeye calistim ama olmadi bi türlü gerci internette isimlerini yazinca cikiyo biraz pahalilar ama kullanisi gercekten cok güzel ben hangisini alicagima bi türlü karar veremedim
gidicem canım. çok heyecanlıyım bende o seminere gitmek için. sertifikada veriyorlamis devam edenlere.
ayy ne güzel ben de merakla bekliyrm ne zaman hissetcem diye...kizlar ben bu sabah esim ise gittikten sonra yatakta uyumadan yatiyordum
karnimda pir pir bisey hissettim, bi 10- 15 sn surdu, boyle segirme gibi ama pir pir atti.
bebegimdi sanirim.
cok heyecanlandim.
cok kucuk bi hareketti ama:79:
hehe gülüceksiniz ama bana ben önce liste yaptim. gidip en tarz olanlarini ve böyle iç karartici olmayanlarini seçtim. tabi bunlarin içindende gidip bebeğe en uygun olanlarini sorusturucam. birde ben dediğim gibi araba çok kullanacağimi sanmiyorum. kesin kanguru ile tasirim yada sürekli kucağimda olur bebek:))) oda belli bi saatten sonra heralde olmaz. off tecrubeli anneler yardimm....
en beğendiğim arabalar ve arastiracağim arabalari yaziorum
bayildim buna maclaren techno xlr travel system fiyati 1.349.00 tl
kraft twist travel system 939.00
maxi cosi quinny buzz xl üç tekerlek
1.399.00
jane solo formula rebel pro travel system
kraft rapid jogger travel system
599.00
p208a racer travel 565.00
p209 racer travel 560.00
çooook güzeel inşallah iştahla yemeklerini yemek nasip olur bebişine :)) hayırlı olsun
Canım çookk teşekkür ederim daha güzelleri silerin bebişlerinin olsun :)
bende sen gibiydim ama şimdi durum farklı benim ve bebişimin sağlığını riske atmama gerek 2 dr da onaylayınca hapları kullanıyorum
mesela aşı konusunda birisi jinekologum gerek yok dedi aşı yaptırmıyorum allahtan öteki illla olacak diyen cinsten değil :))) prospektüsü jinekologuma sordum yazaröyle dedi hatta düşük tehlikesi olan bbazı gebelere bende veriyorum dedi insülin direncimde önemli es geçilecek bi mevzu değil bide 1 tableti sabah akşam yarım yarım alıcam ilk 3 aydan sonrada riskli bir durum teşkil etmez dedi içicem valla :))
Buarada diyetisyen sana neye dayanarak glukophage verdi? Evet glukophage hamilelikte kullanılabiliyor ancak, öncelikli olarak kan şekeri ile ilgili sıkıntın varsa çok düznli olarak glisemik indeks diyet listesi uygulamalısın, eğer hala şekerde yükselme veya düşüşler ( düşüş en istenmeyen şeydir ) varsa o zaman ya kendi doktorun veya ( en doğrusu) bir endokrinolog ile ilaç planlaması yapılmalı.
Bence bol bol çıtçıtlı bady alın çok işe yarıyorlar, patikli tulum çok almayın
hemen boyları uzuyor ve ayaklarını rahat geremiyorlar, onun yerine ayrı altlar oluyor patikli onlardan alın derim, yelek alın malum havalar sıcak oluyor ama sırtını sıcak tutmak gerekiyor,
baska neyi önce almak gerekiyr acaba.
bu arada ben saatlerdir bebek arabalarina bakiyorum kizimda tepismeye basladi kalk ben aciktim diyor sanirsam hehe. ayy ne ilginç yaa 3 gündür gerçekten anne olucağimi hissediyorum. acele etme. ama bence 18. hafta olduğunda bebislerimiz hareketleri hissedilecek kadar büyük oluyorlar. ondan öncesi sadece böle bi pit pit çok hafif tene değme olduğu için gazla karistiriliyor. yani o hareket ediodur ama sen gaz yada bağirsak hareketi ile karistiriosundur. ben simdi anliorum daha öncede hissetmisim ama hep gaz sanmisim.
hehe gülüceksiniz ama bana ben önce liste yaptim. gidip en tarz olanlarini ve böyle iç karartici olmayanlarini seçtim. tabi bunlarin içindende gidip bebeğe en uygun olanlarini sorusturucam. birde ben dediğim gibi araba çok kullanacağimi sanmiyorum. kesin kanguru ile tasirim yada sürekli kucağimda olur bebek:))) oda belli bi saatten sonra heralde olmaz. off tecrubeli anneler yardimm....
en beğendiğim arabalar ve arastiracağim arabalari yaziorum
bayildim buna maclaren techno xlr travel system fiyati 1.349.00 tl
kraft twist travel system 939.00
maxi cosi quinny buzz xl üç tekerlek
1.399.00
jane solo formula rebel pro travel system
kraft rapid jogger travel system
599.00
p208a racer travel 565.00
p209 racer travel 560.00
Πώς είσαι καλή μου; πώς είναι το μωρό σου???
ne güzel anlatmışsın canım. dediğin gibi kesinliği olmayan testler bunlar. ben tahlilimi yaptırmaya gittiğimde 2li test ordaki kadınlardan birine bebekte riskin yüksek olduğunu ve alınması gerektiğini sölüyorlardı. kadın da dediki 2 bebeğimede risk çok yüksek dediniz 2sinide doğurdum 2 side sapasağlam biri 10 yaşında biri 7 dedi. ben o olayı görünce zaten bu testlerin hani olasılıklara göre tamamen çalıştığını anladım. bence kendinizi hiç üzmeyin bebeğide boşuna üzmeyin. denildiği gibi kesin öğrenmek için diğer testleride yaptırın. ama bu dönemdede hayatı kendinize zehir etmeyin ki bebişlerinizde üzülmesin.
allah hepimize sağlıklı bişekilde bebeklerimize kavuşmamızı nasip etsin işallah. böyle üzüntüler yaşatmasın hiçkimseye.
Ne güzel alışveriş listesi bile yapmışsınız.. Ben daha cinsiyeti öğrenemedim
Yandan açılan body ve tulumlarının daha kolay kullanıldığını da belirtiyorlar. 1-2 sitede de okumuştum.
Ya evet işte emin olamıyorum ama belki benim karnım olması gerekenden biraz fazla büyük belki ondan da hissetmiyor olabilirim.
Bebek arabasını almadan yaptığım araştırmaya göre bu arabaların olumsuz yanlrını bildiğim kadarıyla yorumluyorum
kraft alan arkadaşlarım 2. bebek arabası almak zorunda kaldıklarını söylediler. Araba resmen elimizde kaldı diyen oldu.
jane solo da benim de aklım kalmıştı. Ona da iyi diyorlar ama herbir parçasını ayrı alınca tuzlu geldi.
maxi cosi quinny buzz xl üç tekerlek için ise maxi cosi en kaliteli bebek arabalarından ancak 3 tekerlek almayın dönüş kavrama gibi sıkıntıları var diyorlar.
maclaren techno xlr travel system ise aslında çok güzel bir araba ama üretim yeri çin sen bilirsin
Είμαι καλά, αγαπητέ μου, καλό το μωρό. Τι κάνεις; εσείς ζηλότυπος:))) εκτιμούν τις κινήσεις του μωρού. Ακόμα δεν αισθάνεται ...
doğru anlatabilmişimdir inşallah:))) endaxi..:)))
Ayyy canim daha bilmiyorlar mi kimbilir ne ka dar sevinirler canimm yaefsung yok canım kimse şımartmıyo... 1,5 günlük tatilden sonra bugün iş yapasım gelmiyo da..
yrn doktora gitcem. inş. herşey yolundaysa açıklıycam ailelere , arkadaşlara ... çok bekledim şımartsınlar valla...
Oh oh sevindimcanim iyiyim sukur,
kanamam filan olmadi tekrardan.
ise baslamadim henuz, pzt. baslicam.
yarin da doktor kontrolum var. insallah guzel haberler getiririm size.
tabloyu evdeki bilg.da tekrardan yaptim canim)
benim yavrukus da bugun kipirdak durup durup pirpir ediyorkizlar ben bu sabah esim ise gittikten sonra yatakta uyumadan yatiyordum
karnimda pir pir bisey hissettim, bi 10- 15 sn surdu, boyle segirme gibi ama pir pir atti.
bebegimdi sanirim.
cok heyecanlandim.
cok kucuk bi hareketti ama:79:
bende sen gibiydim ama şimdi durum farklı benim ve bebişimin sağlığını riske atmama gerek 2 dr da onaylayınca hapları kullanıyorum
mesela aşı konusunda birisi jinekologum gerek yok dedi aşı yaptırmıyorum allahtan öteki illla olacak diyen cinsten değil :))) prospektüsü jinekologuma sordum yazaröyle dedi hatta düşük tehlikesi olan bbazı gebelere bende veriyorum dedi insülin direncimde önemli es geçilecek bi mevzu değil bide 1 tableti sabah akşam yarım yarım alıcam ilk 3 aydan sonrada riskli bir durum teşkil etmez dedi içicem valla :))
Buarada diyetisyen sana neye dayanarak glukophage verdi? Evet glukophage hamilelikte kullanılabiliyor ancak, öncelikli olarak kan şekeri ile ilgili sıkıntın varsa çok düznli olarak glisemik indeks diyet listesi uygulamalısın, eğer hala şekerde yükselme veya düşüşler ( düşüş en istenmeyen şeydir ) varsa o zaman ya kendi doktorun veya ( en doğrusu) bir endokrinolog ile ilaç planlaması yapılmalı.
biz de bugun öğrendik cinsiyetini.
bi oğlan daha geliyomuş
hayırlısı olsun tabı saglıklı olsun ama hayalkırıklıgı yasadım.
agladım doktordan cıkınca; sonra da Allaha isyan , bebeğime de haksızlık ettiğimi düşünüp çok üzüldüm.
ama yaşadığım duyguyu inkar edemem ki,..
kız istiyordum evet ama en çok da kocam kız kız diye tutturduğu için..
sonra hiç olmayanları düşündüm.. utandım kendimden ..
ama cinsiyet konusunda beklenti içinde olmak suç mu? bi de kız annesi olmak nası bişey onu bilelim demek..
doktor bebeğin sağlıklı oldugunu söylediğinde sevinmek yerine kız değil diye üzülmek şımarıklık belki ama üzgünüm ne yapayım.
düşünün artık doktora ilk sorduğum şey üçüncü gebelik için ne kadar beklemeliyim oldu.
Allahım ne olur gücüne gitmesin; bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alıp saglıkla buyutmeyı nasip et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?