2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam güzel anneler, ben dün bir yaramazlk yaptım horon teptim biraz..eşime gelince söyledim çok kızdı,ya kordon dolandıysa sen zıpladıkça dedi.daha kontrolede 15 gün var beni korkuttu bayağı

kızlar ben bugün bebişin cinsiyetini öğrenmek için doktora gittim.kız bekliyoduk erkek çıktı.çok şaşkınım hala...
doktora inanamadım kesin erkekmi dedim evet dedi.oğluşum benim ya annesi yesin onu

gözünaydın canım benim de çarşamba randevum var aynı günümüz bakalım benim belli olacak mı

kızlarrrrrrrrrrrrr...
ben geldim:)
bugün başka bir doktora gittik ilk kez...
kesinlikle erkek doktorlar başka ya....
çevremdekilere bi kez daha katıldım bugün...
ben sormadan bütün soracağım soruları bildi...tıkır tıkır anlattı...beni çok rahatlattı...
Allaha şükür herşey yolunda bebişimizde...pozisyon gene cinsiyet için uygun değildi...uğraştı göriiyim diye...pipi göremiyorum dedi aama %100 kız da demedi....anlaşılan biz 2 hafta daha beklices...20.hafta gelsin de hayırlısıyla...şu dopplerde görricis kısmetse...
benle aynı haftalarda olan arkideşler...iyi dinleyin beni:)
beslenmeyle ilgili bi ton şey anlattı doktorum bugün...
ikindiye kadar yediklerimizi bebişimizle paylaşıyormuşuz ama ikindi sonrası ne yesek bizeymiş...
kilo kontrolü için akşamları en fazla 1 dilim ekmek ve salata yanına bi porsiyon bişi yiyin dedi...
kussan da kusmasan da günde 2 bardak süt mutlaka içiceksin bu haftalarda dedi...kahvaltını süper yapacaksın ama reçel,bal,pekmez asla yeme dedi...tatlılardan uzak duracaksın dedi...
et,tavuk,balık,yoğurt iyidir ama bu haftalarda süte ağırlık verceksin didi...
en rahat tüketebileceğimiz en az kalorili meyvanın kivi olduğunu söyledi...muzdan uzak dur dedi...
elma istediğin kadar yiyebilirsin didi...haaa bu arada tansiyon sorunları 6.aydan sonra asıl ortaya çıkıyormuş...tuzu hayatından tamamen çıkartıyorsun dedi...
bu arada diğer doktorum elev....i bıraktırmıştı....bu doktor asıl şimdi içmem gerektiğini söyledii...busc....adlı bi ilaç var belki bilirsiniz..regl sancılarına felan iyi gelir...ben kullanırdım arada...kasıklarda ve karın bölgende ağrı hissedersem o ilaçtan almam gerektiğini söyledi...
yaw ne biliyim çook mutlu çıktım ordan...tabi Zeynep Kamilin doktoru olması da ayrı bişi...bakalım bundan sonra napıcas..neler yaşıcas:)
herkese mutlu bir haftasonuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Son düzenleme:
hippy demek yaramaz göstermedi cinsiyetini...
bu beslenme konusunu bende dikkate alıcam ve gidip şimdi hemen kendime süt ısıtaım hafif ballı çünkü balsız içemiyorum..elma hergün yerim ama balık belkide 1 ayı geçti yiyemiyorum sevmiyorum,dr un ne güzel açıklamamlar yapmış senin için bak.
benimde dr um erkek ve çok memnunum benimde ptesi kontrolüm var hayırlısıyla...
ikindi geçti kızlar şimdiden sonraki yedikleriiz kendimiz içinmiş demek..
ha bu arada bal reçel falan onları neden yasakladı acaba hiç yemezsekte kan şekerimiz ne olacak...

yaa beni biraz şişmiş gördü:)
ondan olabilir herhalde sanırsam
ben bi de tatlısız yapamadığımı söyledim de eheueh...abarttığımı düşündü herhalde...
ama eşimi görsen...bana bi bakışı var...eve bundan sonra nutella girmeyecek dediği anda yüzüm düştü bi anda
tatlı krizin tutunca meyva ile gidermeye bak dedi o isteği...ne kadar başarabilirsem onu da

Son düzenleme:
cnm benim sende abartmadan azıcık azıcık yersin yine....kaçamak yapmadanda olmaz
kızlar ne diyorsunz bu horon işine,zararlı mıdır ya?internette aradım bulamadım bu konuyla ilgli bişey

sementa cnm keşke oynamasaydın çok ama olan olmuş artık,telaş yapma bişey olmamıştır sıkma canını...eğer çok dert edersen dr una git gör bebeğini için rahatlasın

vallaha dayanamam şekersizliğe sanırsam...kaçamak mı hmmm olabilir ihihih
sementa1983 doktor randevun ne zaman?çok huzursuzsan randevunu erkene çeksene canım?

vallaha dayanamam şekersizliğe sanırsam...kaçamak mı hmmm olabilir ihihih
sementa1983 doktor randevun ne zaman?çok huzursuzsan randevunu erkene çeksene canım?

doktor randövüm 28inde, doktordan randövü almak için 1 ay önceden aramak lazım..neyse bekleyeceğim zaten hissedilecek bir rahatszlkta olmadı ama,belki burdaki arkadaşlar bu konuda deneymlidr yani doktorları ikaz etmiştir yada bir problem yok demiştir oynamalarında diye sorayım dedım..
canım sen kaç kilo aldınki doktorun uyardı.ben toplamda 3 kilo aldım..dikkat etmemiz lazım bencede.akşamları bir kase çorba ve salata bence güzel bir kapanş olabilir..ya ben bir kase yoğurt ve 1 bardk süt içyorum yetersz mı acaba

kızlar benden başka 3 lü test yaptıran var mı bizde?? yada henüz yaptıracak olan , kimse 3 lüden bahsetmedi bi tek ebn mi yaptırdım ki...

slmlar
ne zmandır bende giremiyodum maşaallah herkes de herşey yolunda.
araba konusunda bende bir fikir söliyim dedim.bende coook arastırma yaptım.gecen yıl 4 arkadasım doğum yaptı ve 3 ü maxi cosi aldı ve cok memnunlar.titanyum olan sadece maxi cosiymiş yani en sağlamı ve bebek puseti de chiccoya göre daha hafif.hafif olması önemli,içine bi de bebişimizi koyunca yeterince ağırlık olacak zaten.bende inş. maxi cosi alcam.chiccoyu kmse tawsiye etmio sadece adı var diolar.

ben 19.haftama gireceğim...5.5-6 kilo aldım nerdeyse...
bi de vücudum tuz tutuo herhalde...ödem olmuş dedi...kötü bişi yane
sen gene bi bardak süt içiomussun...ben hiç içemiyorum....yoğurt da arada...kesinlikle 2 bardak süt içmem lazımmış ühühühüh

kızlar benden başka 3 lü test yaptıran var mı bizde?? yada henüz yaptıracak olan , kimse 3 lüden bahsetmedi bi tek ebn mi yaptırdım ki...

ben 2 doktora gittim ve sordum..2li test değerlerim iyi olduğu için 3lüye gerek görmedi canım...

burda 2 li yaptıran arkadaşlarımız 3 lüyü yaptırmıyorlar sanırım.belkide en iyi öyle yapmaktı.çünkü benim 2 lide risk çıkmadı 3 lüde çıktı ((

kızlarrr bu arada doktorunuz bebişinizin ultrason resmini size verdiğinde üstündeki şeyleri siz de anlamaya çalışıyorsunuz dimi benim gibi...
şunlar çok işinize yarayacaktır...elinizde bulunsun:)

Bebeğin rahim içindeki gelişiminin değerlendirilmesinde sıklıkla kullanılan parametreler :
• CRL (Crown-rump lenght): Popo ile baş tepesi arası uzunluk.
• BPD (Biparietal diameter): Başın enlilemesine çapı.
• HC (Head circumference): Baş çevresi.
• OFD (Occipitofrontal diameter): Başın uzunlamasına çapı.
• TCD (Transvers cerebellar diameter): Beyinciğin enlilemesine çapı.
• FL (Femur lenght): Uyluk kemiğinin uzunluğu.
• AC ( Abdominal circumference): Karın çevresi.
• Diğer: Ulna, Tibia, Humerus, Klavikula kemiklerinin uzunlukları ve her iki göz arası mesafenin ölçülmesi.

Son düzenleme:

en iyisi bu sanırım hippy..kafan karışmaz.benim 2 li temizdi 3 lüyü yaptırmamak varmış...

ben yaptrıdım..dr umuz 2lı temıs gerek yok dedı ama ben pımpırıklı oldugum ıcın yaptırdım o da temız cıktı cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…