ben yaptrıdım..dr umuz 2lı temıs gerek yok dedı ama ben pımpırıklı oldugum ıcın yaptırdım o da temız cıktı cok sukur
ne güzel maşallah...inş bizdede bişey çıkmaz..ok kötüyüm kızlarr..ne yapacağımı şaşşırdım..cumartesi detaylı ultrasona giricem..inş güzel çıkar herşey..
kızlarrr bu arada doktorunuz bebişinizin ultrason resmini size verdiğinde üstündeki şeyleri siz de anlamaya çalışıyorsunuz dimi benim gibi...
şunlar çok işinize yarayacaktır...elinizde bulunsun:)
Bebeğin rahim içindeki gelişiminin değerlendirilmesinde sıklıkla kullanılan parametreler :
• CRL (Crown-rump lenght): Popo ile baş tepesi arası uzunluk.
• BPD (Biparietal diameter): Başın enlilemesine çapı.
• HC (Head circumference): Baş çevresi.
• OFD (Occipitofrontal diameter): Başın uzunlamasına çapı.
• TCD (Transvers cerebellar diameter): Beyinciğin enlilemesine çapı.
• FL (Femur lenght): Uyluk kemiğinin uzunluğu.
• AC ( Abdominal circumference): Karın çevresi.
• Diğer: Ulna, Tibia, Humerus, Klavikula kemiklerinin uzunlukları ve her iki göz arası mesafenin ölçülmesi.
kızlar ne diyorsunz bu horon işine,zararlı mıdır ya?internette aradım bulamadım bu konuyla ilgli bişey
kızlar ben bugün bebişin cinsiyetini öğrenmek için doktora gittim.kız bekliyoduk erkek çıktı.çok şaşkınım hala...
doktora inanamadım kesin erkekmi dedim evet dedi.oğluşum benim ya annesi yesin onu
ne güzel maşallah...inş bizdede bişey çıkmaz..ok kötüyüm kızlarr..ne yapacağımı şaşşırdım..cumartesi detaylı ultrasona giricem..inş güzel çıkar herşey..
Hayırlı olsun canım:)
Bence de olumlu düşün olumlu şeyler olsun. İnşallah güzel haberler alırsın.
kızlar cinsiyetimiz kesinleşti oğluşumuz geliyo... doktorumuz 11+3 ken %90 erkek demişti. şimdi kesinleşti. ben folbiol ve corasprin+kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. bunlara ilave herhangi bir ilaç vermedi. 3'lü test istedi.. özellikle sordum riskliyim ondan mı diye hayır rutin herkesten istiyorum dedi. perşembe sonuç çıkacak hayırlısı..
tetenoz aşını ister yaptır ister yaptırma dedi.fazla bişey yiyemiyorum kilo almıyorum süt falan içemiyorum dedim. hiç önemli değil . elinden geldiğince beslenmene dikkat et.. zaten bundan sonra büyüyecek karnında kilon da dedi..
kızlar benden başka 3 lü test yaptıran var mı bizde?? yada henüz yaptıracak olan , kimse 3 lüden bahsetmedi bi tek ebn mi yaptırdım ki...
kızlarrrrrrrrrrrrr...
ben geldim:)
bugün başka bir doktora gittik ilk kez...
kesinlikle erkek doktorlar başka ya....
çevremdekilere bi kez daha katıldım bugün...
ben sormadan bütün soracağım soruları bildi...tıkır tıkır anlattı...beni çok rahatlattı...
Allaha şükür herşey yolunda bebişimizde...pozisyon gene cinsiyet için uygun değildi...uğraştı göriiyim diye...pipi göremiyorum dedi aama %100 kız da demedi....anlaşılan biz 2 hafta daha beklices...20.hafta gelsin de hayırlısıyla...şu dopplerde görricis kısmetse...
benle aynı haftalarda olan arkideşler...iyi dinleyin beni:)
beslenmeyle ilgili bi ton şey anlattı doktorum bugün...
ikindiye kadar yediklerimizi bebişimizle paylaşıyormuşuz ama ikindi sonrası ne yesek bizeymiş...
kilo kontrolü için akşamları en fazla 1 dilim ekmek ve salata yanına bi porsiyon bişi yiyin dedi...
kussan da kusmasan da günde 2 bardak süt mutlaka içiceksin bu haftalarda dedi...kahvaltını süper yapacaksın ama reçel,bal,pekmez asla yeme dedi...tatlılardan uzak duracaksın dedi...
et,tavuk,balık,yoğurt iyidir ama bu haftalarda süte ağırlık verceksin didi...
en rahat tüketebileceğimiz en az kalorili meyvanın kivi olduğunu söyledi...muzdan uzak dur dedi...
elma istediğin kadar yiyebilirsin didi...haaa bu arada tansiyon sorunları 6.aydan sonra asıl ortaya çıkıyormuş...tuzu hayatından tamamen çıkartıyorsun dedi...
bu arada diğer doktorum elev....i bıraktırmıştı....bu doktor asıl şimdi içmem gerektiğini söyledii...busc....adlı bi ilaç var belki bilirsiniz..regl sancılarına felan iyi gelir...ben kullanırdım arada...kasıklarda ve karın bölgende ağrı hissedersem o ilaçtan almam gerektiğini söyledi...
yaw ne biliyim çook mutlu çıktım ordan...tabi Zeynep Kamilin doktoru olması da ayrı bişi...bakalım bundan sonra napıcas..neler yaşıcas:)
herkese mutlu bir haftasonuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
bu arada gittiğim bütün doktorlar bu ne hareketli bebek yerinde durmuyor diyorlardı. bende haftamdan dolayı bebeklerin en hareketli oldukları zamanlar bu zamanlarmış diyordum bilir kişi olarak. ancak bu 3 gün içerisinde anladım bebişim gerçekten fazla hareketli. babası gibi konser verip dans ediyor her dakika içeride. sabah onun kıpranması ile kalkıyorum durmadanda tepişiyor:)) artık doktor uyuduğu saatleri yaz dese yazıcam yani:))bide sonunda aldım kameraya göbeğimden hareketlerini. göbeğimin atmasını. 20 haftada ayrıntılı ultrason cd si ile yollarım babasına artık. gerçi onunda çok umrunda ya. izlerse nerde bu bebişin pipisi diye sorar haberi bile yok daha cinsiyetinin kız olacağından.
canimm ,
seninle ayni kaderi paylasiyoruz;
ben de bugun doktordaydim,
aslinda gecen haftaki kanamadan dolayi kontrole gittim,
ama 16. hafta olduk artik cinsiyeti ogreniriz diyordum, cok heyecanli gittim,
bebegim bagdas kırmus resemn, cekmis bacaklarini kapatmis ; gostermedi cinsiyetini.
dotor 3 hafta sonra cagirdi, yani taa 19. hafta
herhalde en son ben ogrenicem aranizda yaa
kizlar , benim doktorum ablamin 2 bebeginin ve abimin esiin doktoru,
ail doktoru bir nevi.
iyi de bir doktor,
o yuden degistirmek istemiorum ama ultrason muayenelerimiz cok kisa suruyor,
simdi youtube da bi video izledim, 16 haftaik bi gebenin,
doktor oyle ayrintili anlatiyor ki, bu gozu, bu burnu, bu kafatasi, hatta beynini, diger otganlarini bile tek tek gosteriyor,
bizimkisi hic o kadar ayrintili gosterip anlatmiyor,
bikac dk bakiyor sadece ultrasonda,
supheye dustum yaa.
baska bi doktora gitsem mi, ama nereye gidicem ki :-((
o videoyu varya ben kaç kez izledim,eşime de izlettim..hayran hayran bakındım...doktorun nerde olduunu bilsem gidecem valla...kaç dakka anlattı dimi...benim de en fazla 15 dakka oluyor kontrollerim..ne biliim yaa...şu cinsiyet için de dedi ki sen ne erkek ne kız bekle biraz daha didi....illa giysi alcaksan da sarı renkli ciciler al didi ehehehe:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?