eyeszay kız sen eşinle hiçmi görüşmüyosun o merak edip bebişi hiçmi aramıyo ,özel değilse tabi...
bu arada e bebek mağazasını bende çok merak ediyodum ama sen böyle diyince
hippy cim. senin bu doktorun beni şoka soktu:)) benim bildiğim bana bütün ye dedikleri şeyleri yeme demiş:))) bal pekmez ve muz benim en çok tükettiğim şeyler. bunları hamileliğin içinmi söledi yoksa kilo fazla alma diyemi söledi??? bak ben şu zamana kadar 1 kilo 800 gram gibi bişey aldım. ama gündüz durmadan yiyorum. akşam 8 den sonra athinadaki doktorumun dediği gibi sadece meyve yiyorum. akşam yediklerin kilo yapıyor. bu arada ikindiden sora bebek nasıl bizden bişi almıomuş yahu onada şaşırdım:)))
eyeszay,canım belki de kiloma dikkat etmem için söylemiştir...ben gerçekten çok hızlı şişmeye başladım yaa...dışardan görenler 1-2 ay kaldı sanıyorlar doğuma :)
ödem tutuyor bi de vücudum anlaşılan...inşallah bunlar bana sorun olmaz ilerde
bu arada akıntım için de fitil verdi 5 gün kullanacağım...en nefret ettiğim şey onu kullanmak...hamile değilken bile beceremezdim...bu durumda nası becericem bakalım
bu arada muz çok yeme,,kabızlık yapıyor...mesela ben ceviz yediğimi de söyledim...ceviz omega3 biliyorsunuz...ama çok yağlı olduğu için fındığı yememi tercih etti doktorum.....kivi ve elmaya hücüm bi de....offffffff karıştı kafam yaw...
o videoyu varya ben kaç kez izledim,eşime de izlettim..hayran hayran bakındım...doktorun nerde olduunu bilsem gidecem valla...kaç dakka anlattı dimi...benim de en fazla 15 dakka oluyor kontrollerim..ne biliim yaa...şu cinsiyet için de dedi ki sen ne erkek ne kız bekle biraz daha didi....illa giysi alcaksan da sarı renkli ciciler al didi ehehehe:)
eyeszay cnm kusura bakma dertlerini açtım sanırım...zor dönemler atlatıyosun sen cnm ya kolay değildir muhakkak hamile şekilde anne evine dönmek....
bu arada senin hbrin varmı facebook ta gruptan
2011 ağustos anneleri diye
yok canım benim önemli değil. evet oldukça zor. hani insan adalet olayına inanamaz hale geliyor. birileri sana dünyanın en büyük kötülüğünü yapı hayatına devam ediyor. sense biton zorluk çekiyorsun. hergün dua ediyorum hakkı adalet vardır diye ama.....
yok canım haberim facede öle bi gruptan.aaa bizim grupmu??
kızlar cinsiyetimiz kesinleşti oğluşumuz geliyo... doktorumuz 11+3 ken %90 erkek demişti. şimdi kesinleşti. ben folbiol ve corasprin+kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. bunlara ilave herhangi bir ilaç vermedi. 3'lü test istedi.. özellikle sordum riskliyim ondan mı diye hayır rutin herkesten istiyorum dedi. perşembe sonuç çıkacak hayırlısı..
tetenoz aşını ister yaptır ister yaptırma dedi.fazla bişey yiyemiyorum kilo almıyorum süt falan içemiyorum dedim. hiç önemli değil . elinden geldiğince beslenmene dikkat et.. zaten bundan sonra büyüyecek karnında kilon da dedi..
kızlar benden başka 3 lü test yaptıran var mı bizde?? yada henüz yaptıracak olan , kimse 3 lüden bahsetmedi bi tek ebn mi yaptırdım ki...
face ne gir arama motoruna 2011 ağustos anneleri diye yaz çıkıyo gel cnm katıl sende ayrıca diğer arkadaşlar sizde gelin 2 arkadaş var onlar açmış siteyi bende 1 haftadır müdaviniyim gayet güzel online konuşuyosun herkesle buradan pek kimseyle karşılaşamadım daha,istersen gel cnm sende..
kızlar ben bugün bebişin cinsiyetini öğrenmek için doktora gittim.kız bekliyoduk erkek çıktı.çok şaşkınım hala...
doktora inanamadım kesin erkekmi dedim evet dedi.oğluşum benim ya annesi yesin onu
ayyyyyy buldum canım çook güzel:))) heyecanlandım valla. oldum üye kapalı grupmuş zaten. adminide athinada yaşayan biri hehe. burdan biri olduunu nerden anlıcan ki zaten canım. ben kimsenin ismini bilmiorum daha:) ama bana herkesten yakın oldu burdaki herkes. hatta hayatımın tümünü dolduruyor su anda:)) hayat ne garip.
eheh iyi cnm hadi hoşgeldin diyim bari..
öyle etrafında kimseyle paylaşamadığın anlatamadığın konuları burda paylaşıyoruz...
facedenmi bahsediyorsun jnm. sendemi adminsin?
hippy cim. senin bu doktorun beni şoka soktu:)) benim bildiğim bana bütün ye dedikleri şeyleri yeme demiş:))) bal pekmez ve muz benim en çok tükettiğim şeyler. bunları hamileliğin içinmi söledi yoksa kilo fazla alma diyemi söledi??? bak ben şu zamana kadar 1 kilo 800 gram gibi bişey aldım. ama gündüz durmadan yiyorum. akşam 8 den sonra athinadaki doktorumun dediği gibi sadece meyve yiyorum. akşam yediklerin kilo yapıyor. bu arada ikindiden sora bebek nasıl bizden bişi almıomuş yahu onada şaşırdım:)))
eyeszay,canım belki de kiloma dikkat etmem için söylemiştir...ben gerçekten çok hızlı şişmeye başladım yaa...dışardan görenler 1-2 ay kaldı sanıyorlar doğuma :)
ödem tutuyor bi de vücudum anlaşılan...inşallah bunlar bana sorun olmaz ilerde
bu arada akıntım için de fitil verdi 5 gün kullanacağım...en nefret ettiğim şey onu kullanmak...hamile değilken bile beceremezdim...bu durumda nası becericem bakalım
bu arada muz çok yeme,,kabızlık yapıyor...mesela ben ceviz yediğimi de söyledim...ceviz omega3 biliyorsunuz...ama çok yağlı olduğu için fındığı yememi tercih etti doktorum.....kivi ve elmaya hücüm bi de....offffffff karıştı kafam yaw...
o videoyu varya ben kaç kez izledim,eşime de izlettim..hayran hayran bakındım...doktorun nerde olduunu bilsem gidecem valla...kaç dakka anlattı dimi...benim de en fazla 15 dakka oluyor kontrollerim..ne biliim yaa...şu cinsiyet için de dedi ki sen ne erkek ne kız bekle biraz daha didi....illa giysi alcaksan da sarı renkli ciciler al didi ehehehe:)
Canım ya doktorunun diğer konularda bilgisini bilemem ama kilo fazlan dahi olsa beslenme ile ilgili söylediklerini biraz amatör buldum. Ben beslenme uzmanıyım ve hergün en az 2 gebe ile beslenme konuşuyorum ki bana gelenler çoğunlukla ya diyabet tanısı koyulmuş veya kilosu önde gidenlerden oluşuyor. Hiç bir zaman muzu yasaklamıyoruz. Evet bal reçel pekmez bir süre kısıtlıyoruz ( belli bir dengeye oturana kadar ) ama sonra az da olsa veriyoruz. Muz iyi bir potasyum kaynağıdır, Ceviz iyi bir magnezyum kaynağıdır ikiside gebelikte sık görülen krampları önleyici özellikte besinler. 50 g kadar muz yan 1 adet yerli muz, 80 g yani 1 küçük kivi ile aynı kaloriye eşdeğerdir yani meyvelerdeki dengeyi sağladıktan sonra hepsini tüketebilirsin.
Ayrıca, meyveyi sınırsız tüketmek yda her canın birşey yemek istediğinde meyveye saldırmakda reçel/ bal yemekle aynı etkiyi yapar. ne kadar faydlı olsada meyvelerde fruktoz dediğimiz meyve şekeri içerirler.
Bir karar aldım bu gebelik beslenmesi ile ilgili kurslar veriyoruz hastanede ( bu arada niye söylemedin demeyin ben İstanbul dışınyım ) ben size gebelikte beslenme eğitimini pazartesi günü detaylı olarak yazıp yollayayım. :87:
valla banada biraz garip geldi aslında söledikleri. benim doktorumun tam tersi. ama belki kilo alması dursun diyemi sölemiş anlamadım. bide şu ikindiden sonra bebeğe gitmiyomu yediklerimiz?? onuda merak ettim.
sen yaz yolla vallahi. en çokta bana lazım.
doktorum bu bir ay içinde maksimum almam gereken kiloya göre bi beslenme şekli önerdi...
tabi ki senin de uzmanlık alanın...işte bu arada kalmalar mahvediyor beni...ilgin için teşekkürler canım...sen bize o bilgilendirmeyi yollarsan sevinirim:):):)
bu arada nette deliler gibi dolanıp okuyoruz kafamızı karıştıran çok şey oluyor...
kilolu ve beslenmesine dikkat etmeyen kişiyle gebelik şekerinin nasıl bir orantısı var? bizi bilgilendirirsen sevinirim:)
Valla o ikindiden sonra olayını okuyunca 1 yaşıma daha girdim. 4 yıl beslenme okudum, bunun 1 yılı ratik + teorik anne çocuk sağlığında beslenmeydi, yıllardır çalışıyorum, gebelere eğitimlr veriyorum ama hiç böyle birşey duymadım. Bir de balık yağı konusu var. balık tüketemeyen gebelerde mutlaka omega 3 desteği veriliyor. Hatta bazı makalelerde 400 g / hafta balık tüketen gebelerin yoğun ağır metale maruz kalacağını bu yüzden balık yağı tableti kullanılmasının daha yararlı olduğunu ifade ediyor tabi öyle her önünüze geleni değil menşeii belli olan ve saflık derecesi yüksek olanları.
Pazartesi yollayacağım tüm eğitim notlarımı.
doktorum bu bir ay içinde maksimum almam gereken kiloya göre bi beslenme şekli önerdi...
tabi ki senin de uzmanlık alanın...işte bu arada kalmalar mahvediyor beni...ilgin için teşekkürler canım...sen bize o bilgilendirmeyi yollarsan sevinirim:):):)
bu arada nette deliler gibi dolanıp okuyoruz kafamızı karıştıran çok şey oluyor...
kilolu ve beslenmesine dikkat etmeyen kişiyle gebelik şekerinin nasıl bir orantısı var? bizi bilgilendirirsen sevinirim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?