2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

eyeszay kız sen eşinle hiçmi görüşmüyosun o merak edip bebişi hiçmi aramıyo ,özel değilse tabi...
bu arada e bebek mağazasını bende çok merak ediyodum ama sen böyle diyince

onun derdi bebekten çok benimle canım. aramıyor. en son heralde 1 buçuk ay önce içip içip neden herşeyi mahvettin fotoğraflarımıza bakıyorum dayanamıyorum çok sarhoşum. diye mesaj atmıştı faceden. sonra gecenin bi vakti nedeni belirsiz uyuyormusun diye mesaj atmış. sabah evet uyuyordum yazdım. ondan öncede gene gecenin bi vakti internettemisin yazdı sabah hayır başım ağrıyordu yazdım. 1 buçuk aydır ses yok kendisinden. artık bana iftira atan hayranları ile mutlu huzurlu takılıyordur. çocuk doğuncada utanmadan ben baba oldum der.

belki ondan demiştir canım. eleviti banada doktor bu kutuyu bitir daha içme dedi. bende bigün içip bi gün içmiorum şimdi saçmalıomuyum acaba:))

bu arada doktor konusunda yeni gittiğim doktor bana öle baya uzun anlattı. işte bu midesi bu bilmemnesi. ama ben daha çok pipisi ile ilgilenmistim:)) bu midesi diye gösterdiğinde zaten hiçbişey anlamadım. bakındım durdum. işte bişilerini daha gösterdi. ama ben gerçekten bu doktor konusuna çok takığım. illa athinadaki gibi bi doktor bekliyorum. o kadar süperdi ki o doktor. off off.

bu arada rüyamda normal doğum gördüm. biri doğuruyordu. kadını gördüm korktum teyzemde hemşire zaten bana iğne yapmıştı sakinleştirici.

eyeszay cnm kusura bakma dertlerini açtım sanırım...zor dönemler atlatıyosun sen cnm ya kolay değildir muhakkak hamile şekilde anne evine dönmek....
bu arada senin hbrin varmı facebook ta gruptan
2011 ağustos anneleri diye

yok canım benim önemli değil. evet oldukça zor. hani insan adalet olayına inanamaz hale geliyor. birileri sana dünyanın en büyük kötülüğünü yapı hayatına devam ediyor. sense biton zorluk çekiyorsun. hergün dua ediyorum hakkı adalet vardır diye ama.....

yok canım haberim facede öle bi gruptan.aaa bizim grupmu??

face ne gir arama motoruna 2011 ağustos anneleri diye yaz çıkıyo gel cnm katıl sende ayrıca diğer arkadaşlar sizde gelin 2 arkadaş var onlar açmış siteyi bende 1 haftadır müdaviniyim gayet güzel online konuşuyosun herkesle buradan pek kimseyle karşılaşamadım daha,istersen gel cnm sende..

tebrık ederım canım bızımde sayımız artsın bıraz dımı allah sağ salim kucağına almayı nasıp etsın

kızlar benden başka 3 lü test yaptıran var mı bizde?? yada henüz yaptıracak olan , kimse 3 lüden bahsetmedi bi tek ebn mi yaptırdım ki...

canım ben yaptırdım hem ikiliyi hemdde 3 lüyü ikilı temiz cıkmıştı ama benım dr gene yapalım dedı yaptırdım temız cıktı allaha sukur merak etme canım ıyı cıkar inş

ayyyyyy buldum canım çook güzel:))) heyecanlandım valla. oldum üye kapalı grupmuş zaten. adminide athinada yaşayan biri hehe. burdan biri olduunu nerden anlıcan ki zaten canım. ben kimsenin ismini bilmiorum daha:) ama bana herkesten yakın oldu burdaki herkes. hatta hayatımın tümünü dolduruyor su anda:)) hayat ne garip.

gözün aydın canım allah sağlıcakla kucağına almayı nasıp etsın

slm kızlar bende agustos annesi olacam inşallah sizi ara sıra takip ediyorum ama pek yazmıyorum kızlar bişi dikkatimi çektide genelde bebekler erkek

eheh iyi cnm hadi hoşgeldin diyim bari..
öyle etrafında kimseyle paylaşamadığın anlatamadığın konuları burda paylaşıyoruz...

Canım ya doktorunun diğer konularda bilgisini bilemem ama kilo fazlan dahi olsa beslenme ile ilgili söylediklerini biraz amatör buldum. Ben beslenme uzmanıyım ve hergün en az 2 gebe ile beslenme konuşuyorum ki bana gelenler çoğunlukla ya diyabet tanısı koyulmuş veya kilosu önde gidenlerden oluşuyor. Hiç bir zaman muzu yasaklamıyoruz. Evet bal reçel pekmez bir süre kısıtlıyoruz ( belli bir dengeye oturana kadar ) ama sonra az da olsa veriyoruz. Muz iyi bir potasyum kaynağıdır, Ceviz iyi bir magnezyum kaynağıdır ikiside gebelikte sık görülen krampları önleyici özellikte besinler. 50 g kadar muz yan 1 adet yerli muz, 80 g yani 1 küçük kivi ile aynı kaloriye eşdeğerdir yani meyvelerdeki dengeyi sağladıktan sonra hepsini tüketebilirsin.
Ayrıca, meyveyi sınırsız tüketmek yda her canın birşey yemek istediğinde meyveye saldırmakda reçel/ bal yemekle aynı etkiyi yapar. ne kadar faydlı olsada meyvelerde fruktoz dediğimiz meyve şekeri içerirler.
Bir karar aldım bu gebelik beslenmesi ile ilgili kurslar veriyoruz hastanede ( bu arada niye söylemedin demeyin ben İstanbul dışınyım ) ben size gebelikte beslenme eğitimini pazartesi günü detaylı olarak yazıp yollayayım. :87:

valla banada biraz garip geldi aslında söledikleri. benim doktorumun tam tersi. ama belki kilo alması dursun diyemi sölemiş anlamadım. bide şu ikindiden sonra bebeğe gitmiyomu yediklerimiz?? onuda merak ettim.

sen yaz yolla vallahi. en çokta bana lazım.

Valla o ikindiden sonra olayını okuyunca 1 yaşıma daha girdim. 4 yıl beslenme okudum, bunun 1 yılı ratik + teorik anne çocuk sağlığında beslenmeydi, yıllardır çalışıyorum, gebelere eğitimlr veriyorum ama hiç böyle birşey duymadım. Bir de balık yağı konusu var. balık tüketemeyen gebelerde mutlaka omega 3 desteği veriliyor. Hatta bazı makalelerde 400 g / hafta balık tüketen gebelerin yoğun ağır metale maruz kalacağını bu yüzden balık yağı tableti kullanılmasının daha yararlı olduğunu ifade ediyor tabi öyle her önünüze geleni değil menşeii belli olan ve saflık derecesi yüksek olanları.

Pazartesi yollayacağım tüm eğitim notlarımı.

doktorum bu bir ay içinde maksimum almam gereken kiloya göre bi beslenme şekli önerdi...
tabi ki senin de uzmanlık alanın...işte bu arada kalmalar mahvediyor beni...ilgin için teşekkürler canım...sen bize o bilgilendirmeyi yollarsan sevinirim:):):)
bu arada nette deliler gibi dolanıp okuyoruz kafamızı karıştıran çok şey oluyor...
kilolu ve beslenmesine dikkat etmeyen kişiyle gebelik şekerinin nasıl bir orantısı var? bizi bilgilendirirsen sevinirim:)

arkadaşlar ben sürekli yiyen biri olduğum için belki doktorum böyle bir yönlendirme yapmıştır...sonuçta ona da saygı duyuyorum...çünki nerdeyse benim yaşım kadar doktorluk tecrübesi var kendisinin...
ama paylaşımlar ve yorumlar için teşekkürler:)

Canım, gebelerde hızlı kiloalımı sonucu vücudun şeker dengesi tamamen bozuluyor. Birde tabi ne kadar kilo alırsak iç organlar okadar eziliyor, sıkışıyor ve bu da pankreasın görevini tam olarak yerine getirememesie neden olabiliyor. Bu da yeterli insülin salınmamasına dolayısıile gebelik şekeri oluşuyor.
Evet doktorun belli ki seni kilo alımın konusunda uyarmaya çalışmış ancak, dediği bana göre tek doğru ( tabi ki senin durumunu o takp ediyor) tatlıdan uzak durma konusu. Onun dışında söyledikleri bana çok abartı ve gereksz geldi. Dediğim gibi daha detaylı yazacağm pazartesi

çok saol canım bilgi için. alla yollarsan süper olur. sen hangi balık tabletini öneriosun?

off sorma. işte her doktorun ayrı bişey sölemeside insanı arada bırakıyor. bende bu tetanoz aşısı ile ilgili öleyim. benim doktorum mutlaka olmalısın dedi. biyerlerde okudum yeni doğan tetanozu var bide şu uniceff in falan biliosunuz. ama bi yandanda başka arkadaşların doktorları gerek yok demiş. kafam allak bullak oldu benimde bende arada derede kaldım işte. bu arada bişey sölicem sana. bebeğin hareketlerini hissedince bence daha dengeli beslenmeye başlayacaksın. böle ağır olmayan meyve sebze aradada tabi gerekli protein vs. bana öle oldu çok ilginç. bugün babamla lahmacun yedik. önceden kırmızı et yemiorum diye bari ondan yiyim diyordum. bide çay içtim mesela. o kadar sağlıksız beslenmememe rağmen bebek bir kıpraşmaya başladığında pişman oldum. daha dikkat eder oldum o hareket ettiğinden beri içgüdümü ne. sanada öle olabilir. bende mesela çok tatlı yiyordum şerbetli falan. artık yemiorum. bide akşamları 8 den sora sadece meyve ye. benim doktorum öle demişti. belki ben ondan aşırı kilo almıorum. bide bol su iç. oda yemek yiyince erken doymanı sağlıyor hemde metobolizman güzel çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…