Allah o anneye babaya sabır versin,o hidrosefali teşhisi ne demek cnm biliyorsan açıklayabilirmisin.üzülme cnm herşey Allahtan önüne geçmemiz mümkün değil...
cinsiyet, isim, cul-caput hepsi bos kizlar
bebeklerimiz saglikli olsunlar yeter
Allah onlari melekleri ile korusun...
beyinde sivi birikmesiymis sanirim.
ayrintili ultrasonda cikmis.
kizlar ihmal etmeyelim, ayrintililari yaptiralim.
Çok haklısın, bugün bende düşündüm. Kız mı erkek mi ultrasonda en çok bunu merak ediyorum, ne kadar aptalım dedim. Şimdi sağlıklı bir bebek mi sadece bunu merak ediyorum. Gerçi nasıl gelirse gelsin onu çok seveceğim ama inşallah sağlıklı bir bebeklerimiz olmasını nasip eder Allah...
Ayrıntılı ultrason ne demek? Burada bir 19. haftada bir de sanırım 8. ayda ultrasona girme şansım var. 4 boyutlu denilen ultrason mu? Ya ben türkiye ye mi dönsem acaba
Sen yanında götür o zaman:)
Doktor ablama içmekte zorlanırsan, içine limon sıkabilirsin demişti, ben de ordan hatırlıyorum...
yanımda götüreyim sorayım..sıkabilirmiyim diye... ama kimyasını bozarmı diye düşünüyorum....belki sonuç değişirse
yanımda götüreyim sorayım..sıkabilirmiyim diye... ama kimyasını bozarmı diye düşünüyorum....belki sonuç değişirse
Sen yanında götür o zaman:)
Doktor ablama içmekte zorlanırsan, içine limon sıkabilirsin demişti, ben de ordan hatırlıyorum...
cnm ben sıkmadım beni çok da sarsmadı yani ama sıkanlar vardı sanırım birşey olmuyor, ama sor yinede tabi testi etkileyen birşey olmasın.
Çok haklısın, bugün bende düşündüm. Kız mı erkek mi ultrasonda en çok bunu merak ediyorum, ne kadar aptalım dedim. Şimdi sağlıklı bir bebek mi sadece bunu merak ediyorum. Gerçi nasıl gelirse gelsin onu çok seveceğim ama inşallah sağlıklı bir bebeklerimiz olmasını nasip eder Allah...
haklisin cnm,
ben de hep sagligini sorucam artik
bir de biz tabi ki onu hersekilde sevicez de , yavrumuzun ileriki yasamini mutlu mesut gule oynaya gecirmeleri icin, cok saglikli dogmalarini dilerim ben
cnm bebegin tum organlarinin tek tek incelendigi 20. hafta civari yapilan bi ultrason incelemesiymis.
gebelik.org de anlatiyor bu konuyu cnm ordan oku istersen
Burada herkes sıktı limon, bende normalde etkiler mi diye düşünüyordum ama vücuduna bir seferde giren şeker miktarı önemli sanırım, limonun etkisi yok heralde ki kendileri önerdiler zaten.
ANNE İHTİYAÇ LİSTESİ :
A- Genel Bakımla ilgili gerekenler
• Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler
• iç çamaşırları
• Koyu renk banyo havluları
• Hijyenik pedler
• Lohusa külodu
• Göğüs koruyucu aksesuarlar
B- Emzirme ile ilgili gerekenler
• Emzirme sütyenleri ( 2 adet)
• Göğüs pedleri
• Göğüs pompası
• Süt muhafaza poşetleri
• Göğüs ucu koruması/Adaptörü
• Göğüs kremi (Onerilen dogumdan iki ay once baslanmak uzere Lansinoh gogus kremi)
• Emzirmek için yastık
ANNELERDEN ÖNERİLER ….
göğüs pompasında medela, elektrikli ve pilli olanı
anne sütü arttırmada vitamalt, ritmix, alkolsüz bira, bazilari GNC'nin bira mayasi tabletleri ile sutleri cok artmis, Humana Still Tea, Bulgur Pilavi, Taze sogan, Dereotu, Bol bol su icmek oneriliyor. Emzirdikce sutun arttigini soyluyorlar.
biberon seti ve steril aleti olarak Avent ve Br.Brown
chicconun fizyolojik biberonu ve dr brown
emzik olarak da Nuk, avent
şampuan ve bebek yağı olarak Bübchen, mustela , sebamed ( Ozellikle allerjik bebekler icin Mustelanin urunleri oneriliyor, tanidigim anneler tasdikliyor.)
avent kelebek gögüs koruyucu
lansinoh krem ve göğüs pedi
canbebe yada sevi bebe alt açma bezi
chicconun güvenli yatış yastığı
bebek yorganında kaztüyü yorgan öneriliyor ( Allerjisi varsa sadece yun ve pamuklu bataniyeler oneriliyor)
termos çanta avent
nivea'nın no alkol no parfüm ıslak mendil (ama ilk aylarda kaynatılmış ılıtılış suya batırılmış pamukla silinmesi öneriliyor ya da ıslatılmış pamuk olan Unibaby yenidoğan) Unibaby yenidogan urununden anneler cok memnunlar!
havlu sevi bebe , taç organik
hava nemlendirici tefal-chicco
burun aspiratörü
DETERJANLARDA:
Hacı şakir granül, , omo baby, Roxy Matik Dalin sıvı
bebeğin kullanacağı emzik-biberon vs. ürünlerde AMWAY marka tamamen bitkisel deterjanlar
PİŞİK KREMLERİ:
pişik önleyici kremi olarak Nivea , hametan pomad, zind oxide , mustela
GAZ ÖNLEYİCİ:
Zinco,nurse harvey,debridat,sab, neo baby grippe mixte,metsil
theraline-dodo pillow emzirme yastığı
Doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya
. 2 adet gecelik
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal
. 1 adet terlik
. 2 adet pijama
. 5 adet kilot – atlet, 3 adet sütyen
. 3 çift çorap
. 3 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak
. deodorant
. ruj
. yüz kremi
. bepanthol
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. kutu mendil , . ıslak mendil
. kitap
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Pike Takımı
Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
10 tane bebek bezi-alt açma yatağı
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Biberon
Çarşaf
limonun mikterı önemlimiki 1 limon sıksam....şöyle ferah ferahçok bayıyo yoksa ya....hele son yudumlar büyüyo büyüyo ...öğğğğğ
kizlar cok cok sagolun,
doktor tek dozluk bi toz antibiyotik verdi, bu aksam icicem. o seni rahatlatir dedi.
idrar yolu enf. zormus yaa, cok sanci yapiyor :-((
Kesinlikle sağlıklı olsunlar yeter. Allah herkesin bebeğini korusun. bir daha kimseden böyle kötü haberler almayalım inşallah.
Bana 1 tam limon sıktılar, yani yine şeker tadını alıyorsun ama ben çok zorlanmadım içerken ki mide bulantılarımın yoğun olduğu bir haftada gitmiştim. Yine doktoruna danışırsın istersen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?