2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cinsiyet, isim, cul-caput hepsi bos kizlar
bebeklerimiz saglikli olsunlar yeter
Allah onlari melekleri ile korusun...

Çok haklısın, bugün bende düşündüm. Kız mı erkek mi ultrasonda en çok bunu merak ediyorum, ne kadar aptalım dedim. Şimdi sağlıklı bir bebek mi sadece bunu merak ediyorum. Gerçi nasıl gelirse gelsin onu çok seveceğim ama inşallah sağlıklı bir bebeklerimiz olmasını nasip eder Allah...

beyinde sivi birikmesiymis sanirim.
ayrintili ultrasonda cikmis.

kizlar ihmal etmeyelim, ayrintililari yaptiralim.

Ayrıntılı ultrason ne demek? Burada bir 19. haftada bir de sanırım 8. ayda ultrasona girme şansım var. 4 boyutlu denilen ultrason mu? Ya ben türkiye ye mi dönsem acaba

haklisin cnm,
ben de hep sagligini sorucam artik

bir de biz tabi ki onu hersekilde sevicez de , yavrumuzun ileriki yasamini mutlu mesut gule oynaya gecirmeleri icin, cok saglikli dogmalarini dilerim ben

Ayrıntılı ultrason ne demek? Burada bir 19. haftada bir de sanırım 8. ayda ultrasona girme şansım var. 4 boyutlu denilen ultrason mu? Ya ben türkiye ye mi dönsem acaba

cnm bebegin tum organlarinin tek tek incelendigi 20. hafta civari yapilan bi ultrason incelemesiymis.
gebelik.org de anlatiyor bu konuyu cnm ordan oku istersen

Sen yanında götür o zaman:)
Doktor ablama içmekte zorlanırsan, içine limon sıkabilirsin demişti, ben de ordan hatırlıyorum...

yanımda götüreyim sorayım..sıkabilirmiyim diye... ama kimyasını bozarmı diye düşünüyorum....belki sonuç değişirse

yanımda götüreyim sorayım..sıkabilirmiyim diye... ama kimyasını bozarmı diye düşünüyorum....belki sonuç değişirse

cnm ben sıkmadım beni çok da sarsmadı yani ama sıkanlar vardı sanırım birşey olmuyor, ama sor yinede tabi testi etkileyen birşey olmasın.

Ben özellikle içmesi kolaylaşsın diye doktor öneriyor diye biliyorm. Doktoruna sor canım şeker yüklemesi yapılmadan önce, ona göre yanına alırsın.

Sen yanında götür o zaman:)
Doktor ablama içmekte zorlanırsan, içine limon sıkabilirsin demişti, ben de ordan hatırlıyorum...

cnm ben sıkmadım beni çok da sarsmadı yani ama sıkanlar vardı sanırım birşey olmuyor, ama sor yinede tabi testi etkileyen birşey olmasın.

yanımda 1 limon götüreyim izin verirlerse sıkarım....ohhhhhhhhhhhhh limonata gibi hüpletirim

Burada herkes sıktı limon, bende normalde etkiler mi diye düşünüyordum ama vücuduna bir seferde giren şeker miktarı önemli sanırım, limonun etkisi yok heralde ki kendileri önerdiler zaten.

Kesinlikle sağlıklı olsunlar yeter. Allah herkesin bebeğini korusun. bir daha kimseden böyle kötü haberler almayalım inşallah.

Gerçekten çok sağol, buldum sonunda :)

Burada herkes sıktı limon, bende normalde etkiler mi diye düşünüyordum ama vücuduna bir seferde giren şeker miktarı önemli sanırım, limonun etkisi yok heralde ki kendileri önerdiler zaten.

limonun mikterı önemlimiki 1 limon sıksam....şöyle ferah ferah çok bayıyo yoksa ya....hele son yudumlar büyüyo büyüyo ...öğğğğğ

süpermiş bunlar....

limonun mikterı önemlimiki 1 limon sıksam....şöyle ferah ferah çok bayıyo yoksa ya....hele son yudumlar büyüyo büyüyo ...öğğğğğ

Bana 1 tam limon sıktılar, yani yine şeker tadını alıyorsun ama ben çok zorlanmadım içerken ki mide bulantılarımın yoğun olduğu bir haftada gitmiştim. Yine doktoruna danışırsın istersen :)

Kesinlikle sağlıklı olsunlar yeter. Allah herkesin bebeğini korusun. bir daha kimseden böyle kötü haberler almayalım inşallah.

burada hiçbir test yapılmıyor ne 2li ne 3 lü test, hiçbiri. 17 haftalık hamileyim ve sadece ( o da ısrarlarım sonucu) kalp atışlarını dinledik, şeker yüklemesi yapıldı ve kan tahlili(nelere bakıldı bilmiyorum sonuçları bize göstermiyorlar). Şimdi eşime desem sen evham yapıyorsun, internetten bir şey okuma artık doğal olanı bu, hamilelik doğal bir süreç endişelenmen bebeğe daha çok zarar verir, zaten her şey olacağına varır diyecek. Ama hiç mi test yapılmaz anlamıyorum ki Risk grubunda değilmişim

Gerçi eşimde haklı, down sendromu varsa bu çocuğu istemeyecek miyiz? Sen normal değilsin seni sevemeyiz deyip hayatına son mu vereceğiz dedi? Çocuğun hayatı diğer normal çocuklardan farklı olacak ama farklı diye yaşam hakkını elinden almalı mıyız dedi? Bir hikaye okumuştum, bir aile 2. çocuklarını doğuruyor ve farkedyorlar ki down sendromu var ve çocuğu hastanede bırakıyorlar, evde bekleyen kardeşi o nerede sonra mı gelecek diye sorduğunda, hayır o gelmeyecek, biraz farklıydı ve özel eğitim alması gerekiyor o yüzden hastanede bıraktık diyorlar. Çocuk da soruyor: 'Anne, baba, eğer bir gün bende normal biri olmazsam, bir şeyimi kaybedersem ya da çirkinleşirsem beni de mi bırakacasınız ve artık sevmeyeceksiniz diye soruyor. Bunun üzerine yaptıkları hatayı anlayıp bebeği geri alıyorlar.' Ben çok duygusal anlatamadım ama belki de bu sitede okumuştum bu yazıyı ve çok etkilenmiştim. O yüzden testleri yaptırmaktan vazgeçip, Allah'tan bana hayırlı bir evlat yetiştirmeyi nasip etmesini dilemeye başladım. Ama ya başka sorunları varsa, hiçbirini öğrenemeyecek miyiz?? Ülkemde olmayı çok isterdim. Tek dileğim, şu an yapmadıklarım ya da yaptıklarım yüzünden ileride pişmanlık yaşamam ...

Bana 1 tam limon sıktılar, yani yine şeker tadını alıyorsun ama ben çok zorlanmadım içerken ki mide bulantılarımın yoğun olduğu bir haftada gitmiştim. Yine doktoruna danışırsın istersen :)

benim bu 2. yükleme olcak....limon bi parça düzeltir heralde...benimde bulantım olmadığı halde nerdeyse kusacaktım...iğğğ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…