2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende yapış yapış olmadı o kadar iyi emdiki hatta ben inanamadım. birde benim eczacı çok yakın bi arkadaşım var oda mustelayı öneriyordu zaten hep bana ama ben aman kimyasal bişi olmasın aman annamler badem yağı kakao yağı sürmüş çatlamamışlar diye diretiyodum. heralde bunun için hazırlandığına göre bi zararı olmaz. bu hafta alıcam bende.

bu arada aşkolsun kızlar. sabah sabah girip size bütün notları yazdım gözlerim bozula bozula kimse ilgilenmemiş bile(

herkese günaydınlar...
bu arada aşkolsun kızlar. sabah sabah girip size bütün notları yazdım gözlerim bozula bozula kimse ilgilenmemiş bile(

canım bende okudum dikkatle, ellerine sağlık, yazmaya fırsatım olmamıştı, tören vardı çanakkale şehitlerini anma töreni, bu arada allah ruhlarını şad etsin...

şu süt işini iyice öğrenmek lazım, genelde yeni anneler bu konuda çok sıkıntı çekiyorlar, dilerim böyle bişi gelmez başımıza, meme ucu yaraları, süt damarı tıkanıkları, apseler, falan filan...

bu krem var, lansinoh 7.8. aylarında başlıyosun bunu kullanmaya, emzirmeye başladığında yara olmuyormuş uçlar, emzirmeden önce silinmesine de gerek yokmuş. yenilebilir yani.

Ellerine sağlık, keşke bizim de vaktimiz olsa biz de katılabilsek Yazdıklarında ne kadar faydalı bir seminer olduğu anlaşılıyor zaten...

Mgokberk, paylaştığın yazı çok güzeldi, esprili bir anlatım ile 9 ay çok güzel özetlenmiş.

Son düzenleme:
eyeszay canım bende okudum şimdi çok güzel paylaşım
emzirme konusu başta biraz sıkıntı yaratıyo benim meme ucum yok ve ilk zamanlarda emzirmek çok zordu ağzına alması falan sonrada yara oldu zaten ama 10 günde yarada iyileşti emmeyide öğredi sorunsuz 2 yaşına kadar emzirmiştim oğlumu inşallah bunuda 2 yaşına kadar emzirebilirim:))

BURCUTO, gözün aydın canım, umarım sağlıcakla kucağına alırsın oğluşunu.

dmt, umarım sende kötü bir sonuç çıkmaz canım, içini ferah tut.

gozdeece, güle güle kullan canım, resimlerini bekliyoruz.

sementa1983, maaşallah göbişine, benimde bu kadar sanırım :)

hawar, 3lü test sonuçların iyi çıkar inşallah, 10 gün zor geçeçek :)

asude,hoşgeldin aramıza, ademele mesaj at senide eklesin canım. seninle günlerimiz aynı, nasıl geçiyor hamilelik, cinsiyetini öğrendinmi?

mgokberk, yazıların çok güzeldi, tsk :))

eyeszay, harika bir seminer olmuş, bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar öğretmenlerde doğum izni bildiğiniz gibi 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası şeklinde oluyor. fakat biz ağustos anneleri doğum öncesi iznimizi hatta doğum sonrası iznimizin de bir kısmını tatilde harcıyoruz. Doğum öncesi aslında pek fazla problem teşkil etmese de doğum sonrası çalışmamız gerektiğinde bebeğimizle çok erken ayrılmak zorunda kalacağız ve sonrasında bir de bebek bakım sıkıntısı var.
Bununla ilgili benim şöyle bir tasarım var, örneğin benim beklenen doğum tarihim 20 ağustos ve okulların kapandığı hafta 31. haftamda oluyorum. 32. haftada doktordan alacağımız "son 3 haftaya kadar çalışabilir" raporu doğum öncesi 5 haftamızı doğum sonrasına aktarmamızı sağlıyor. bu durumda 8+5 13 hafta yani kurban bayramı dönüşü haftasına kadar (kasım 14) izinli oluyorum. Fakat 31. haftamda acaba 32. hafta iznini alabilecek miyim? alamazsam ne yapabilirim? bu konuda düşündüklerimiz ve bildiklerimizi paylaşalım ve birbirimize yardımcı olalım istiyorum. eğer bu 32. hafta izni alınabilirse aynı doktordan 20+20 40 gün rapor alıp yılbaşına kadar idare edebileceğiz. Bu konuda bildikleriniz veya kendi tasarılarınız varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

mustelanın hangisi kaşıntıya iyi geliyordu ?

inanır mısınız o gün çok yoğun bir gündü aldığım poşeti dolaba koydum ve unuttum :26:
ben çok unutkan oldum ya

olur mu arkadaşım ellerine sağlık

allah ruhlarını şad etsin canım.

evet valla ben bu kadar sorun olduğunu bilmiodum neden emzirmiyorlar ben 2 yaşına kadar emziricem diyodum. çünkü bende 1 buçuk yaşına kadar emzirmiş annem ve ondan çok hasta olmadığıma inanırım mesela. ama meğer herkesde olan sorunlar oluomuş. bide mesela bilinçsizlik sonucu apse oluyormuş. aslında oluşmaya başladığında masaj, işte sağmak gibi gösterilen metodlar uygulandığında bişey olmuyormuş. bide ayşe önere gidiyordu bütün ünlğler falan ama kadın cidden hakkı ile yapıyor bu işi. ses tonu inanılmaz. ve anlamamanız mümkün değil. doğumla ilgili bi ton kitap okudum. nerde ıkınılıyor nerde ne nefesi alınıyor hiç anlamamıştım. bu seminerde şimdi çok iyi anladım.

Ellerine sağlık, keşke bizim de vaktimiz olsa biz de katılabilsek Yazdıklarında ne kadar faydalı bir seminer olduğu anlaşılıyor zaten...

keşke olsa valla. haftasonuda var cumartesi ama busefer ilkyardım falan konuları olucak.

canım meme ucu çıkartıcı diye bişey duymuştum ben o işe yaramıyormu. bu arada benim göğsümün her yeri delik gibi bugün baktım bunlar ne anlamadım

günaydın herkese nasılsınız?

canım bilmiyodum ozamanlar ama eme eme çıktı zaten ama bende apse falan olmadı hiç birkaç günde ateş basmıştı taş gibi oldu çok süt dolmuştu ama emdiği için hemen geçti sürekli kompleks yapıyodum bende o rahatlatıyodu sanki.
sende delik delik niye olmuş bende bilmiyorum canım :26:

evet zaten emmesi gerekiyormuş.
masaj uyarma ve kompress olayınıda söledide. soğukmu koymak gerekiodu sıcakmı unuttum. delik değilde delik gibi bişey bende anlamadım. akşam gene bakıyım bakiim duruomu.

paylasimin harika bayildimmm cok tesekkürler . bende burda doguma hazirlik kurslarina yazildim nisan 15 gibi baslicak herhalde cünkü bunlara katilmanin cok faydali olucagini düsünüyorum özellikle normal dogum yapmayi düsünenler icin. bu arada hamilelik yogasina da yazildim ben o da 13 mayista baslicak kismetse insallah faydasini görürüm bunlarin.bu arada gögüs konusunda benim cok sikintim var yaa o kadar büyüdüler ki bu hic hosuma gitmiyo bi de catlamaya basladilar daha simdiden böyle kirmizi kirmizi damar falandir dedim ama yok o kadar da yag sürüyorum karnima gögüslerime her gün

masaj uyarma ve kompress olayınıda söledide. soğukmu koymak gerekiodu sıcakmı unuttum. delik değilde delik gibi bişey bende anlamadım. akşam gene bakıyım bakiim duruomu.
canım ben hep sıcak yaptım

sıcak cnm sıcak inş.bol sütün olur onların dediği gibi gelmiyor valla benim oğlum sadece 3,5 ay emdi sonra mama ile beraber emdi 7.ayda da tamamen bıraktı loğusalık stresine girdim biraz da sorunlarım vardı ondan sütüm gelmedi inş.bunda sütüm çok olur dua ediyorum....
valla çevremde gördüğüm kadarıyla göğüsleri küçük olanlar da daha çok süt çıkıyor )

http://www.kadinlarkulubu.com/agust...nnelerinin-meleklerine-aldiklari-ciciler.html
canım bizim zaten var topiğimz..bir aydan fazla oldu topiği açalı.burdan paylaşabilrsinz
aaa gözden kaçırmışım demekki,sğl cnm bilgin için...

bende mustellada karar kılmıştım ama bi türlü alamadım,badem yağı kullanıyodum bugüne kadar ama en kısa zamanda alıcam madem faydalı ve dr önerisi...

ne yalan söyliyim benimde okurken gözlerim bozuldu
bize aktardığın bilgiler için sğl cnm...
gece yorgunluktan uyuyamamışsın bide yorgunluk fena diyosun sabahın köründe uyanıp nasıl yazdın yaa maşallah valla
ben yorgun olmasamda o saatte uyanamıyorum fena uykucuyumda

eyeszay, cnm seminerde öğrendiklerini paylaştığın için çok teşekkürler... harika bilgiler almışsın... benimde pazartesi doktr kontrolüm var hastaneye sorucam bu tarz kurslar varmı die... çünkü internet sitesinde olduğu gözüküo...

zaten Mehmet ÖZ'ün kitabında okumuştum 4-5 aylık hamileliğe kadar hamilelik kitaplarını okumayı bitirip bebek bakım kitaplarına başlamak gerektiğini söylüyordu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…