2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

rica ederim canım. normal doğummu yapmıştın ilkinde??[/QUOTE]

çok isterdim normal doğum yapabilmeyi ama... maalesef ben çok korktum o zaman.. herşey yolundaydı, rahatlıkla da normal doğum yapabileceğimi söylemesine rağmen dr.umu dinlemedim ve sezeryan oldum.. hatta dr.um inşallah sezeryan tarihine kadar normal sancın tutar da normal doğurturum seni diye çok söylenmişti.....:)))şimdi de malum ilki öyle olunca ikinci de sezeryan olacak... hayırlısı...
şimdi anlıyorum ki benimki çok gereksiz bir korkuymuş.. keşke 5 sene önce de böyle düşünebilseydim... ilk doğumu yapacak bütün arkadaşlara tavsiyemdir ki sakın benim gibi hata yapıp yersiz endişelere kapılmasınlar...

yazın harika canım hele şu sondaki "bende tam iki tane kalp atıyor" ağlattı resmen

yok canim bisey olmamistir korkma o sadece bi ihtimal ayrica ben 2 hafta icinde toplam 5 saat ucacagim icin demisti doktor onu da bosver suan bebegin saglikli ya bisey olmamis iste :)

evet çok kısa mesafeydi benimki zaten ama bana doktorum söylememişti uçma diye. ne biliyim.

yazarları Heidi Eisenberg Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway.
cnm bu kitap, hani okuduğumuz "bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" kitabı var ya işte o serinin 2. kitabı... :)

aa evet bu bizim okuduğumuzun 2. kitabı yazarlar aynı. ok onu söliyim o zaman.

rica ederim canım. normal doğummu yapmıştın ilkinde??

çok isterdim normal doğum yapabilmeyi ama... maalesef ben çok korktum o zaman.. herşey yolundaydı, rahatlıkla da normal doğum yapabileceğimi söylemesine rağmen dr.umu dinlemedim ve sezeryan oldum.. hatta dr.um inşallah sezeryan tarihine kadar normal sancın tutar da normal doğurturum seni diye çok söylenmişti.....:)))şimdi de malum ilki öyle olunca ikinci de sezeryan olacak... hayırlısı...
şimdi anlıyorum ki benimki çok gereksiz bir korkuymuş.. keşke 5 sene önce de böyle düşünebilseydim... ilk doğumu yapacak bütün arkadaşlara tavsiyemdir ki sakın benim gibi hata yapıp yersiz endişelere kapılmasınlar...[/QUOTE]

son andamı karar verdin peki sezeryan olmaya?? :)) ben mesela şu an hiç korkmuyorum. içime kolay olucakmış gibi doğuyor. ama kesin bi iki ay kala benimde eteklerim tutuşur:))

topikteki diğer anneler siz normalmi yaptınız doğumunuzu??

ignedaz cnm yasadiklarin icin cok uzuldum, ama ben de inaniyorum bebeginin saglikli olduguna. doktor bile ultrasonda demis bak saglikli bir bebek diye . hic canini uzme tatlim ..
ayrintili ultrasona girdin mi cnm, bir de onu yaptir bakalim.

eyeszay cok heveslendirdin beni, ben de arastiricam doguma hazirlik kursu yaaaa :84:
cnm hani bebek 3 gunluk besini depolu doguyormus ya , o normal dogumda gecerlidir diy mi? cunku sezeryande bebek hazir olmadigi bir anda aliniyor annesinin karincigindan

mgokberk bugun yazilarinla buyuluyorsun bizi cnm yaaa :97:

diger kizlar hepinizi opuyorum nanaktannnn

yok canim bisey olmamistir korkma o sadece bi ihtimal ayrica ben 2 hafta icinde toplam 5 saat ucacagim icin demisti doktor onu da bosver suan bebegin saglikli ya bisey olmamis iste :)

Bizim doktora ilk sorduğumuz soru bu olmuştu. O da uçak yolculuğu gayet güvenli, artık kabin basıncı ayarlı uçaklar olduğu için herhangi bir sakıncası yok demişti, hatta araba yolculuğuna göre tercih edin kesinlikle demişti. Ben de ilk 16. haftamda 1,5 saat uçtum, bu hafta bir uçak yolculuğu daha yapacağım.

"Otomobil kadar olmasa da günümüzün modern insanı zaman zaman uçak seyahati yapmak durumunda kalır. Hamile iken uçak yolculuğu yapmaksa çoğu kez kadınlarda endişe yaratır. Uçak firmalarının hamile olduğunu beyan eden kadınlardan uçabilir raporu istemesi ise bu korkuları şiddetlendirir. Oysa hamilelikte uçak yolculuğu kanama, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ya da erken doğum öyküsü gibi yüksek risk faktörlerinin olmadığı durumlarda son derece güvenlidir.

Hamilelikte seyahat etmek için en keyifli dönem 14 ile 27'nci haftalar arası yani ikinci trimesterdır. Bu dönemde sabah bulantıları geride kalmış, uyku hali kaybolmuş, düşük olasılığı azalmış ve hamileliğe alışıldığı için artık olay keyif verici bir hal almıştır. Gezmek, dolaşmak, ve hamileliğin keyfine varmak için tüm şartlar uygundur"
ALPER MUMCU

igdenaz; çok ama çok geçmiş olsun hem sonuçların için hemde yaşadığın tüm korkular için. bende 2li testi yaptırdım doktorum yaptıracak mısın diye sormaya bile lüzum duymadı ptesi git kan ver dedi. çok şükür sonuçlarda da bir sıkıntı çıkmadı. bu sefer gidişimde doktorum 3lü mü 4lü mü diye sordu yani bunları isteğe bağlı bırakıyorlar. hatta dedi ki ben 3lüyü önermiyorum güvenilirliği %65 ama 4lünün güvenilirliği daha yüksek. yine de yaptırman şart değil 2lin iyi dedi.hatta herhangi ters bir durumda gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorsan yaptırmana gerek bile yok dedi. bende öyle bir şey düşünmüyorum ama sonradan keşke yaptırsaydım dememek için yaptıracağım dedim. tamam o zaman dedi.
yani onlar için esas belirleyici 2li test kendini üzme sen doğru kararı vermişsin yüreğini ferah tut eminim ki bebeğin çok ama çok sağlıklı.
Allahım doğumlarını da görmeyi nasip etsin hepimize..

canım ya ben şöle biliyorum, sen şimdi 31.haftada yaz tatiline giriyosun, ilk 8 haftanın 5 haftası için çalışabilir raporu alsanda zaten tatilde olduğun için çalışmıyosun ya o iznin yanıyor,
yani sadece doğumdan sonraki 8 haftalık iznin var,
bende şunu merak ediyorum, süt izni doğumdan sonra 6 ay günde 3 saat, bunu toplu kullandırtırlarmı acaba, öle olursa 4 ay X 3 saat de baya bi gün yapar, ona göre hesaplama yaparız bizde, peşine 20+20 40 gün rapor falan, bi netleştirsek, benim bildiklerimde kulaktan dolma bilgiler işte, yapcaz artık bişiler :)

valla kızlar uyuyabildiğiniz kadar uyku depolayın
benim Alp gibi olursa yandınız 2 senedir uykuya hasretim....

bu uyku denilen zevkli şey depoda da tutulmuyorki, zaten farkındaysanız hamilelik süreci uykusuzluğa da alıştırıyo bizi, zırt pırt uykuların bölünmesi şimdiden başladı bile :)

kizlar dogumdan bahsetmissiniz;

benim ablamin cati muayenesinde catilari cok dar oldugu icin , bebegin basinin gecmesine imkan yok demislerdi ve normal dogum yapamamisti;

vucut tiplerimiz de cok benzer, ve benim hamileligim de tipki onunkilere benzer ilerliyor

o yuzden benim de muhtemelen catilarim dardir :-(( bir de hamilelikten once doktor kontrolune gittigimde senin rahim agzin cok dar demisti, ama ihtimal normal dogum yaparsan biraz acilir falan demisti

o yuzden normal dogumdan pek umitli degilim acikcasi :-((

bir de sunu okumustum, uzun boylulorun normal dogum yapmasi daha kolay oluyormus

ben uzun degilim, boym 160

doğumumuz yaz tatiline geldi diye doğum öncesi izinleri doğum sonrasına aktaramıyoruz diye duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum.bende çok merak ediyorum bu konuyu.

çok güzel bır yazı paylaşım için tesekkurler

canım ya ağlattın valla beni ilk öğrendiğim zaman aklıma geldi . o ne değişik bir duyguydu ağlamak, gülmek, endişe ,mutluluk , bütün duyguları aynı anda yaşabilirmiymiş insan ? ewet yaşanıyomuş ve şimdi içimde atan minik kalbiyle pır pır eden hareketleriyle ben burdayım diyor . çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum .bu duyguyu herkesin her bayanın yaşaması gerektiğini düşünüyorum. minik prens ve prenseslerimizi Rabbim korusun melekleri hep onlarla olsun inşallah...

rica ederim canım. normal doğummu yapmıştın ilkinde??

şimdi anlıyorum ki benimki çok gereksiz bir korkuymuş.. keşke 5 sene önce de böyle düşünebilseydim... ilk doğumu yapacak bütün arkadaşlara tavsiyemdir ki sakın benim gibi hata yapıp yersiz endişelere kapılmasınlar...[/QUOTE]

aynı ben:)) canım bende çok rahat doğum yapacakken 4.5 santim açıklığım varken ve hiç sancım yokken korkumdan sezeryanı seçtim. gece nişan gelmişti ve çok korkmuştum zaten son zamanlarda doğum psikolojisi beni mahvetmişti. dediğim gibi çok kolay bi doğum olucakken sezeryanı seçtim ikincide malum yine sezeryan olucak şimdi diyorum keşke o kadar rahat olucakken yapabilseydim ama o an korku stres herşey vardı.

Son düzenleme:

Uçuşlarda karşılaşılabilecek diğer bir sorun da radyasyon tehlikesidir. Bilindiği gibi dünyamıza uzaydan her zaman bir radyasyon bombardımanı vardır. “Kozmik radyasyon” dediğimiz bu ışınların etkisi yukarılara çıktıkça artmaktadır. Ama yine yapılan çalışmalar göstermiştir ki, gebelikte müsaade edilen radyasyonun alınabilmesi için kişinin 9 ay boyunca yaklaşık 5000 kere kıtalar arası uçması gereklidir! Gebelikte şehirlerde yaşayan gebelerin ve bebeklerin yaklaşık 300 milira kadar kozmik radyasyona uğradığını biliyoruz. Bu radyasyondan hiç kimse kaçamaz. Uçaktayken de yaklaşık 10 saatlik bir uçuşta yaklaşık 1 milira kadar ışın alınmaktadır. Dolayısıyla bu miktarın bir gebenin yerde 1 günde aldığı kozmik radyasyonun hemen hemen aynısı olduğunu vurgulamak gerekir. Sonuç olarak uçakta bulunmanın kozmik radyasyon açısından tehlikesi de kesinlikle mevcut değildir.

Gebelikte Uak Yolculuu

Eyeszay, seminer notlari icin tesekkurler. Ben de bu yazdiklarini kitaptan ogrendim ama uygulamali ogrenmek sanirim daha iyi olacak. Mustelanin pisik ve diger kremlerini ileride bebeklerimize kullanabiliriz. Dogum yapan arkadaslarim Mustelanin urunlerinden cok memnunlar ozellikle birinin allerjik bebegi var ve ona cok iyi geliyor, bilgilerinize...

Mgokberk, iki kalbin atmasi super bir duygu!

Igdenaz, 4'lun umarim iyi cikar da amniyo senteze gerek kalmaz canim. Ben de 4'lu sonucu bekliyorum ve Pazartesi detayli ultrasonum var, tabii bir cok endiselerim de var...

Venus, nasilsin, randevun yarindi degil mi, bol sanslar.

My Little Sunshine, cok tesekkurler.

Tum kizlara sevgiler

Ucus bilgileri icin cok tesekkurler. Ben de 12 haftalikken uctum ve dogumdan once yine yolculuk gorunuyor. Allah bebeklerimizi korusun.

Kızlar selam,

az önce bir arkadaşımın bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendim. 15 haftalık hamile...

İkili testteki hcg değeri 50'den büyükse kız, küçükse erkekmiş diye varsayım var.

Sizler baktınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…