paylasimin harika bayildimmm cok tesekkürler . bende burda doguma hazirlik kurslarina yazildim nisan 15 gibi baslicak herhalde cünkü bunlara katilmanin cok faydali olucagini düsünüyorum özellikle normal dogum yapmayi düsünenler icin. bu arada hamilelik yogasina da yazildim ben o da 13 mayista baslicak kismetse insallah faydasini görürüm bunlarin.bu arada gögüs konusunda benim cok sikintim var yaa o kadar büyüdüler ki bu hic hosuma gitmiyo bi de catlamaya basladilar daha simdiden böyle kirmizi kirmizi damar falandir dedim ama yoko kadar da yag sürüyorum karnima gögüslerime her gün
canım ben hep sıcak yaptım
sıcak cnm sıcak inş.bol sütün olur onların dediği gibi gelmiyor valla benim oğlum sadece 3,5 ay emdi sonra mama ile beraber emdi 7.ayda da tamamen bıraktı loğusalık stresine girdim biraz da sorunlarım vardı ondan sütüm gelmedi inş.bunda sütüm çok olur dua ediyorum....
valla çevremde gördüğüm kadarıyla göğüsleri küçük olanlar da daha çok süt çıkıyor)
aaa gözden kaçırmışım demekki,sğl cnm bilgin için...
bende mustellada karar kılmıştım ama bi türlü alamadım,badem yağı kullanıyodum bugüne kadar ama en kısa zamanda alıcam madem faydalı ve dr önerisi...
ne yalan söyliyim benimde okurken gözlerim bozuldu
bize aktardığın bilgiler için sğl cnm...
gece yorgunluktan uyuyamamışsın bide yorgunluk fena diyosun sabahın köründe uyanıp nasıl yazdın yaa maşallah valla
ben yorgun olmasamda o saatte uyanamıyorum fena uykucuyumda
valla kızlar uyuyabildiğiniz kadar uyku depolayın
benim Alp gibi olursa yandınız 2 senedir uykuya hasretim....
bende doğuma hazırlık kursunun açılmasını bekliyorum mart sonu açılacak. yogayıda araştırıp bulmam lazım. dün bu arada almanyadan çok tatlı bi kızla tanıştım 6. ayında gelmiş trye. 33. haftadamı neydi.
aman iyi bunuda öğrenmiş oldum. sıcakmı soğukmu kafam karışmıştı. yaa işte mamaya başlatılmıycak yada biberon verilmiycek göğüslerde hani fazla süt olsa bile sağılcak tekrar üretilmesi için gibi bişey dedi. artık sonlarda kafam gitmişti çünkü çok uzun sürdü. ama doğumu iyice anladım nefesleride öğrendim ya ondan mutluyum:)) işallah olur canım sütün bol istediğin kadar emzirirsin. ikincide artık stresse girmessin sanırım. bende nedense bi doğuriyim artık stresse girmem diyorum hihi. o zamanda bugünleri arıyacağım:))
sorma bacaklarımın ağrısından uyuyamadım ki. bari dedim kalkıyim kızlara bilgilerimi aktarıyım unutmadan. hem tekrar etmiş olurum:)) ama sanırım benim bacaklarım taşımıyor artık beni( yani ben anlamadım bu nasıl bir yorgunluk. gerçi nankörlük etmiyim seminerden 2 saat önce gittim ordaki alışveriş merkezini gezmek için. seminere bile yorgun girmiştim. sora bide çıkışta hazır oraya kadar gelmişim bide carrefour a gidiyim dedim. bebek mağazalarını gez arabalara bak bilmemne ordada iyice yoruldum. bu arada mamas&papas die bi araba var hiç duydunuzmu?? oda hoşa benziyor.
bende doğuma hazırlık kursunun açılmasını bekliyorum mart sonu açılacak. yogayıda araştırıp bulmam lazım. dün bu arada almanyadan çok tatlı bi kızla tanıştım 6. ayında gelmiş trye. 33. haftadamı neydi.
Selam Arkadaşlar,
Şu son iki günde yaşadıklarımı kısaca özetlemek istiyorum;
Çarşamba saat 15:30 gibi 3 lü test sonucumun 1/151 olduğunu öğrendim. 2 lim ise 1/5434 dü. Doktorumu aradım o da cumartesi detaylı ultrasona gir, Prof yapacak gerekli görürse amniyosentez yapar dedi. Kısaca bilgiler verdi. Bu kısa konuşma haliyle beni teselli etmedi. O andan ertesi gün akşam üzerine kadar ağladım durdum öyle ki gözlerim bulanık görmeye başladı.
Dün değişik devlet hastanelerinden peritanalog, genetik uzmanı ve kadın doğumcularla görüştük, annem ve babam da memlekette üniversiteden bir hoca ile görüştüler.
Hepsinin söylediği şu arkadaşlar;
İkili test daha güvenilir.
Birçok doktor ikili iyiyse 3 lü yaptırmıyoruz diyor. E diyorum benim doktorum istedi diye yaptırdım diyorlar ki yaptırmasaydın ikiline göre durumun iyi olduğu için kimse amniyosentez ödermezdi ama şimdi ortada güvenilirliği daha az da olsa bir test var şimdi sana amniyoya gerek yok desek, bişey çıkarsa ilerde biz suçlu oluruz.
Özetle 3 lü testi yaptırmamış olsaydım bu stresi yaşamayacaktım.
Amniyo sentez için gün aldık ama yaptırmayı düşünmüyorum gibi, çünkü elimize verdikleri kağıtta bütün riskler yazıyor. Bir olasılık nedeni ile bebeğimi kaybetme olasılığını üstlenmek çok mantıklı gelmiyor.
Neyse, benim 3 lüyü yaptırdığım yeri aradım. Dedim ki 3 lü de bile HCG, E3 ve AFP değerlerim yapıldığı hafta değerleri ile uyumlu sorun ne? neye göre belirlendi bu 1/151, bilgisayar başka hamile kadın istatistiklerinden ve verilerden yararlanıyormuş ama tam olarak nasıl olduğunu onlar da bilemedi.
Peritanalog detaylı ultrasona aldı beni, ultrasonda en ufak down sendromu belirtisi göremediğini söyledi. Beni ferahlatacak pek çok şey de söyledi, o da ikilinin daha güvenilir olduğunu söyledi, 4 lü yapalım dedi. O iyi gelirse 3 lüyü yırtar atarız, ama o da kötü gelirse bilemiyorrum dedi.
Kan verdim.Yarın profesör ayrıntılı ultrasona alacak 4 lü ise pazartesi belli olacak.Umuyorum 4 lü iyi gelirde amniyosentez yaptırmama kararım ile aylarca stres içinde kalma olasılığım ortadan kalkar.
Ama ne yalan söyleyeyim. Bu testlere olan güvenim ortadan kalktı. iki günde kilo verdim ve en ilginci arkadaşlar dün ultrason ilk açıldığında gördüğüm sahneydi. Bebeğim namazdaki dua pozisyonundaydı. dizlerinin üzerine oturmuş, elleri dizinin üstünde başı eğik. Tutamadım kendimi " üzgün" dedim. Doktor yok üzgün değil dedi. Bebeğim doktoru hiç yakmadı bir müddet öyle durdu, doktor ölçüm yaptıkça bana herşey normal dedikçe ve ben rahatladıkça o da hareketlendi.
İçimdeki his bebeğin sağlıklı diyor, dün ultrasona bakan doktor da bence çok sağlıklı bir bebek olacak dedi.
Ama doktorların kendi deyimi ile " Bir deli bir kuyuya taş attı işte..."
Keşke hiç üçlü test yaptırmasaydım. En azından huzurlu olurdum. Hem ben üzüldüm, hem bebeğimi hem de eşimi üzdüm.
Bütün arkadaşlarım seferber oldular. Herbiri tanıdık doktor aradı, danıştılar sordular, araştırdılar.Hepsinden Allah razı olsun. Sizlere de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dualarınızı esirgemeyin. Benimle aynı sıkıntıları çeken veya başkaca sıkıntılar çeken tüm arkadaşlarımıza Allah yardımcı olsun.Güzel günleri görmeyi nasip etsin. Bebeklerimizi korusun.
eyeszay, cnm seminerde öğrendiklerini paylaştığın için çok teşekkürler... harika bilgiler almışsın... benimde pazartesi doktr kontrolüm var hastaneye sorucam bu tarz kurslar varmı die... çünkü internet sitesinde olduğu gözüküo...
zaten Mehmet ÖZ'ün kitabında okumuştum 4-5 aylık hamileliğe kadar hamilelik kitaplarını okumayı bitirip bebek bakım kitaplarına başlamak gerektiğini söylüyordu...
Bu arada kızlar yeni okumaya başladığım bir kitabı size tavsiye etmek istiorum:
Merhaba Bebek - Sinem Olcay Kademoğlu
bebeğimizin ilk yılında onunla nasıl iletişim kurcağımız, ebeveyn ve bebek arasında sağlıklı bağın kurulması ve bunun yanında bebek gelişimi ve bebek bakımıyla ilgli bilgiler veriyor... yani kısacası bebeğin yaşama iyi bir başlangıç yapmasını sağlamamıza yol gösteriyor.
ben çok beğendim ve çok faydalı buldum... size de tavsiye ederim...
Selam Arkadaşlar,
Çarşamba saat 15:30 gibi 3 lü test sonucumun 1/151 olduğunu öğrendim. 2 lim ise 1/5434 dü. Doktorumu aradım o da cumartesi detaylı ultrasona gir, Prof yapacak gerekli görürse amniyosentez yapar dedi. Kısaca bilgiler verdi. Bu kısa konuşma haliyle beni teselli etmedi. O andan ertesi gün akşam üzerine kadar ağladım durdum öyle ki gözlerim bulanık görmeye başladı.
Dün değişik devlet hastanelerinden peritanalog, genetik uzmanı ve kadın doğumcularla görüştük, annem ve babam da memlekette üniversiteden bir hoca ile görüştüler.
Birçok doktor ikili iyiyse 3 lü yaptırmıyoruz diyor. E diyorum benim doktorum istedi diye yaptırdım diyorlar ki yaptırmasaydın ikiline göre durumun iyi olduğu için kimse amniyosentez ödermezdi ama şimdi ortada güvenilirliği daha az da olsa bir test var şimdi sana amniyoya gerek yok desek, bişey çıkarsa ilerde biz suçlu oluruz.
Amniyo sentez için gün aldık ama yaptırmayı düşünmüyorum gibi, çünkü elimize verdikleri kağıtta bütün riskler yazıyor. Bir olasılık nedeni ile bebeğimi kaybetme olasılığını üstlenmek çok mantıklı gelmiyor.
Neyse, benim 3 lüyü yaptırdığım yeri aradım. Dedim ki 3 lü de bile HCG, E3 ve AFP değerlerim yapıldığı hafta değerleri ile uyumlu sorun ne? neye göre belirlendi bu 1/151, bilgisayar başka hamile kadın istatistiklerinden ve verilerden yararlanıyormuş ama tam olarak nasıl olduğunu onlar da bilemedi.
Peritanalog detaylı ultrasona aldı beni, ultrasonda en ufak down sendromu belirtisi göremediğini söyledi. Beni ferahlatacak pek çok şey de söyledi, o da ikilinin daha güvenilir olduğunu söyledi, 4 lü yapalım dedi. O iyi gelirse 3 lüyü yırtar atarız, ama o da kötü gelirse bilemiyorrum dedi.
Kan verdim.Yarın profesör ayrıntılı ultrasona alacak 4 lü ise pazartesi belli olacak.Umuyorum 4 lü iyi gelirde amniyosentez yaptırmama kararım ile aylarca stres içinde kalma olasılığım ortadan kalkar.
Ama ne yalan söyleyeyim. Bu testlere olan güvenim ortadan kalktı. iki günde kilo verdim ve en ilginci arkadaşlar dün ultrason ilk açıldığında gördüğüm sahneydi. Bebeğim namazdaki dua pozisyonundaydı. dizlerinin üzerine oturmuş, elleri dizinin üstünde başı eğik. Tutamadım kendimi " üzgün" dedim. Doktor yok üzgün değil dedi. Bebeğim doktoru hiç yakmadı bir müddet öyle durdu, doktor ölçüm yaptıkça bana herşey normal dedikçe ve ben rahatladıkça o da hareketlendi.
İçimdeki his bebeğin sağlıklı diyor, dün ultrasona bakan doktor da bence çok sağlıklı bir bebek olacak dedi.
Keşke hiç üçlü test yaptırmasaydım. En azından huzurlu olurdum. Hem ben üzüldüm, hem bebeğimi hem de eşimi üzdüm.
Bütün arkadaşlarım seferber oldular. Herbiri tanıdık doktor aradı, danıştılar sordular, araştırdılar.Hepsinden Allah razı olsun. Sizlere de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dualarınızı esirgemeyin. Benimle aynı sıkıntıları çeken veya başkaca sıkıntılar çeken tüm arkadaşlarımıza Allah yardımcı olsun.Güzel günleri görmeyi nasip etsin. Bebeklerimizi korusun.
ehh cnm sende yeterince zayıfsın o kadar yoruyosun bide kendini,dikkat et kendine valla
bence bacaklarınıda güçlendirmen lazım hamileliğin son aylarında ne yapacaksın...
huu kızlar sanki bende artık içimde hissediyorum bişiler kıpraşıyo gaz değildir heralde değilse bile çok hoş bişi yaaa
Selam Arkadaşlar,
allah bana da gelmeyi nasip eder insallah ama 33. haftalik baya gec kalmis normalde ucaga almama ihtimalleri var galiba 28.haftadan sonra rapor istiyolarmis cünkü ben 25 nisan gibi gelmeyi düsünüyorum insallah bi sorun olmaz cünkü ilk hamile kaldigim zaman doktor ucaga binmememin daha iyi olucagini söyleyip biletlerimiz yanmisti gelememistik simdi icimde hep ya bi sorun olursa korkusu var
evet uçak çok önermiyorlar ama özellikle benim gibilere:)) benim uçak fobim var. ve uçak fobisi sonradan olan bişey. filipinlerden dubai aktarmalı dönerken uçak feci salaldı hava boşluğuna girdi. ilk o zaman başladı fobim. ikincide athinadan dydymotiko diye bi şehre gidiyordum odahada feciydi uçağın içindeki arkamdakiler çığlık atmaya başlayınca ordan sonra zaten koptu film. her uçağa bindiğimde nefes almam güçleşiyor korkudan başım dönüyor. en son türkiyeye hamileyken döndüm ve allahım dedim bebeğimin hatrına hep sallar sallamasın bu sefer. ve gerçektende sallamamıştı. şimdi hayatta tek dönmem heralde gidersem. yada araba ile dönücem. 12- 13 saatte gidilir sanıyorum. bikere gitmiştimde unuttum. 6 saat selanikti gerisini hatırlamıorum.
Selam Arkadaşlar,
eyeszay, cnm bu tavsiye ettiğim "merhaba bebek" kitabı babalar için de çok faydalı, çünkü içinde sadece annelere yönelik bilgiler değil ebeveynler için bilgiler var... biz eşimle beraber okuoruz...
gerçi eşin türkçe biliomu bilmiomu bilmiorum ama eğer bilmiosa sen ona tercüme edebilirsin faydalı gördüğün kısımları , onun dışında "what to expect the first year" kitabını da okuyabilir, biz eşimle bi yandan bu kitabın türkçesini okuyoruz...
benim öyle bi korkum yok aksine bayilirim ucak yolculuguna cünkü beni sevdiklerime kavusturuyo 2,5 saat gibi kisa bi sürede :) bana kalsa her haftasonu giderim de malum finansal olarak insani zorluyolar :)
ama hamileligin ilk dönemlerinde önermiyo doktorlar yüksek radyasyona maruz kaliyomus insan ucakta o yüzden bebegin organlarinin olusmaya basladigi ilk dönemler fazla önerilmiyo 2,5 saatllik ucusu bile yapma dedi bana doktorum ama 20.haftadan sonra gidebilirsin demisti bakalim bu kontrolde ne dicek bende ona göre bilet alicam cünkü
selanik benim dedemlerin memlekti :) bi kez gittim ama kücüktüm o yüzden ne kadar sürüyo pek bilmiyorum eger gidersen hamileligin süresince araba yolculugu da zorlayabilir seni cünkü 2 saatte bi yürüyüs yapmak gerek bacaklar ve ayaklar su toplamasin diye bol bol mola vermeniz lazim yani :)
ahh canım seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki... yazdıklarını okurken gözlerim doldu...benim de ikili testim de risk çıkmıştı, üçlüde de 1/796 çıkınca dr. iyi deyip fazla açıklama yapmamıştı. Açıkcası ben de fazla sorgulayamadım... hem gücüm kalmadı hem de canım istemedi...çünkü ikiliden üçlüye kadar olan zamanda o kadar üzülmüştüm ki.. yeter artık, Allah benim için de bebeğim için de elbet birşey kararlaştırmıştır deyip herşeyi kabullendim... aynen senin gibi benim de bu testlerin güvenirliliğine inancım kalmadı.. her ırktan her yaştan, dünyanın en mahrumiyet bölgesi sayılabilecek yerlerinde yaşayan sağlıksız, bakımsız,hastalıklı, imkansızlıklar içinde hamilelik geçiren kadınların da bu istatiklere katıldığı düşünülürse... varın siz hesap edin... Allah senin de bebeğinin de yardımcısı olsun.. hepimizin de tabi.. bence doğru yoldasın, hamileyken doğru ve mantıkı düşünebilmeyi başarabilmek de ayrı bir meziyet canım... Allah hakkımızda herşeyin hayırlısı versin... şimdiden geçmiş olsun
eyeszay... seminer izlenimlerini okudum canım, böyle bir fırsat bulduğun için çok şanslısın ayrıca..benim ikinci gebeliğim olduğu için az çok tanıdık geldi bana ama bazı şeyleri tekrar hatırlattı. sağolasın, emeğine sağlık...
yok canim bisey olmamistir korkma o sadece bi ihtimal ayrica ben 2 hafta icinde toplam 5 saat ucacagim icin demisti doktor onu da bosver suan bebegin saglikli ya bisey olmamis iste :)
türkçe bilmiyor maalesef. bu ikinci sölediğin kitabı söleyeceğim ama. aslında vardı önerilen bikaç kitap ama sora kitap hakkındaki yorumları okudum işte anneyle ve hamilelikle dalga geçerek falan anlatanan herşeyi mizaha vuran bi kitapmış ondan dolayı vazgeçtim bende. ama bu dediğin kitabı söylicem. yazarı kim??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?