evet fazla yazamıyorum ben , yazmışken biraz döktüreyim. İkinci kez hamileyim sekiz yıl aradan sonra. İkinci hamilelik çok kolay artık başınıza gelecek herşeyi biliyor ve asla panik yapmıyorsunuz., belim ağırıyo birazdan geçer, ayağıma kramp girdi iki dakka sürecek derken hamile olmanın tadını sonuna kadar çıkarıyorsunuz.Ağrılardan çok içinizde dolaşan minik el ve ayakları ne zaman öpeceğinizi düşünüyorsunuz.
Alınan kilolar ne kadar fazla olursa sonradan vermek o kadar zor oluyor. Bence iştahınızı biraz kesin. Çünkü emzirme döneminde de sütüm artsın derken onu ye bunu ye kilolar verilmiyor çoğu zaman alınıyor bile.
Bence imkanı olan herkes eşiyle mümkün olduğunca çok vakit geçirsin doğumdan sonra belki altı ay beraber sofraya oturmak bile çok zorlaşacak. Film izlemek (kesintisiz) hayal ötesi olacak.
Doğumdan sonra insanlara onu istemem bunu istemem demeyin Kimden ne yardım alabiliyorsanız alın. Herşeye kendiniz yetemeyeceksiniz.Psikolojiniz bozulacak. Mesala görümce ütü yapabilir. Anneniz yemek yapmadan gitmesin evinizden. En azından ilk dört ay mutlaka yardım alın.
Bu arada eşinizle paylaşımınız azaldığı için , çevredeki insanların kolayca dolduruşuna gelebilir. Bunu engellemek için duygularınızı herdaim paylaşın. Anne oluyorsunuz sadece , kadınlığa devam... Eşinize şişko göründüğünüzü düşünüp moralinizi bozmayın , karnınızdan ondan bir parça olduğunu hatırlatarak aslında sizi ne kadar sevimli ve kutsal gördüğünü anlayabilirsiniz.
Her zaman iyi düşünün iyilikler sizi bulsun. o bunu dedi şu bunu yaptılarla gününüzü zehirlemeyin. İnsan her zaman hamile olmuyor. Çoğumuz bir iki kere yaşayacağız bu süreci tadını çıkarın.
Bebekleri mutlaka emzirelim. Emzirirken sinirden ağlıyordum çok zor geliyordu.Eşime söz verdim diye bir yıl emzirdim kızımı. Şimdi anneliği hissetmek açısından ve çok özlediğim için emzireceğim bebeşimi. Emerken yüzünüze dokunacak minik elleri bunu mutlaka yaşayın.
Yıllar çok çabuk geçiyor , her anın tadını çıkarın eşinizinde hep yanınızda olmasını sağlayın....
kızlar glukoz 50g yükleme 139 çıkmış referans değer 70-140 arası .. tekrar isterler mi sizce ..
kan sayımnında işaretli olanları yazıyorum bilgisi olan varmı
hemoglobin 10,90 ref12-16
hematokrit 32,90 ref 36-46
eritrosit 3,5 ref 4-5,2
lokosit 11,34 ref 4,5-11
eozınfıl 0,82 ref 0-0,77
mch 31,10 ref 27-31
bi de bnm pıhtılaşma testşiim vardı o referans değerinden bayyaa yüksek çıkmış.. iğne dozum artıracak herhalde .. napalım hayırlısı..
biraz canım sıkıldı...
merhaba arkadaslar,
h.sonu foruma girdim soyle biraz yazdiklarinizi okudum ama ben yazamadim.
dunden beri yazdiklarinii okuyamadim yalniz,
herkes iyi mi?
kizlar ben bu h.sonu artik 3. trimester'a yaklastigimi hissettim, agirlastim biraz,
oturdugum yerden esimin destegiyle kalkiyorum,
gece sagdan sola zor donuyorum
bir de cmr. az bir ev isi yapmistim (camasir yikadim, banyoyu temizledim, esimle dolabimizin icini duzenledik; aksam da market alisverisine gittik) aksam o kadar kotu oldum ki, sanki belim ve kalcam yerinden cikmis gibi oldu, adim atamadim, koltuktan yatagima zor yurudum, yatip dinlenince ertesi sabaha gecti.
pazar gunu de el ve ayaklarimda, kollarim da, bacaklarimda karincalanmalar basladi, bugund de hala var, boyle hafif uyusuyor sanki, karincalaniyor bir de minik minik igneler batiyor gibi oluyor
kizlar sizler de var mi boyle sikayetler;
ablama sordum olur, normal dedi
doktora gitmeme daha 2 hafta var,
bei magnezyuma da baslatmadi daha doktorum?? siz basladiniz mi??
sana özelden mesaj attım ama mesajların dolu diye iletilmiyo mesaj sana
inş öyledir cnm benim valla senle konuşunca öyle rahatladımki anlatamam iyi geldin kız gel ara sıra yaa...
ben cd alıp evde yapmak istiyodum yogayı ama kanamalar falan geçirince korktum bebeğe bişi olur hreketlerden dolayı knama tekrar başlar diye vazgeçtim.
bende vajinamin pit pit attigini hissediyorum,tam vajinada degil aslinda,azicik daha iceride...
ben hamile kaldiyimdan beri bacaklarimin arasina yastik koymaya calisiyorum ama bazen sikilip bosveriyorumbazen de sirtustu yatarken bulursam kendimi,1-2dk daha kalip oyle yon degistiriyorym, sirtustu yatmak cok mu tehlikeli acaba?
canim sen rusyanin neresindensin? aslinda bir ihtimal belarustan gelmissindir diye soruyirum, ben 2 yil yasamistim belarusta(kucuktum tabii ozaman ama hatirliyorum baranovic,minsk falan:) ) moskovaya da gittim ama yasamadim orada o yuzden pek hatirlamiyorum. st. petersburg a gitmeyi planliyoruz esimle, insallah yakin zamanda olur...
bebege mi zararli bize mi zararli acaba? birde gerinmek icin ne diyorsunuz? cok zararli mi? gecen esimle denize tas atip aramizda yasirken karnima kramp girdi, simdilik cok onemli degil ama artik hareketlerime dikkat etmeliyim sanirim. bugun de hamile oldugumu unutup, bacagimi boyumdan yukari bur noktaya kaldirdim, hicbir sey olmadi ama dikkat etmeliyim hareketlerim bebegime zarar verebilir degil mi? yoksa egzersizlere eskiden oldugu gibi devam edebielir miyim?
merhaba arkadaslar,
herkes iyi mi?
kizlar ben bu h.sonu artik 3. trimester'a yaklastigimi hissettim, agirlastim biraz,
bir de cmr. az bir ev isi yapmistim (camasir yikadim, banyoyu temizledim, esimle dolabimizin icini duzenledik; aksam da market alisverisine gittik) aksam o kadar kotu oldum ki, sanki belim ve kalcam yerinden cikmis gibi oldu, adim atamadim, koltuktan yatagima zor yurudum, yatip dinlenince ertesi sabaha gecti.
pazar gunu de el ve ayaklarimda, kollarim da, bacaklarimda karincalanmalar basladi, bugund de hala var, boyle hafif uyusuyor sanki, karincalaniyor bir de minik minik igneler batiyor gibi oluyor
ilk aylarda iş görür ama dönmeye başlayınca tehlike olabilir görmeden alma derim :)efsung canım o portatif beşiği gördüm demişsin...zaten benim derdim ,ilk doğduğu günlerde 1 ay falan bizim odada yanımızda yatırmak sonra kendi odasına zaten mobilya alacağım...orda yatırmak...ilk aylar için iş görür mü o beşik,ne dersin ???
valla hiç anlmaıyorum canım geçmiş olsun umarım iyidir sonuçların :)kızlar glukoz 50g yükleme 139 çıkmış referans değer 70-140 arası .. tekrar isterler mi sizce ..
kan sayımnında işaretli olanları yazıyorum bilgisi olan varmı
hemoglobin 10,90 ref12-16
hematokrit 32,90 ref 36-46
eritrosit 3,5 ref 4-5,2
lokosit 11,34 ref 4,5-11
eozınfıl 0,82 ref 0-0,77
mch 31,10 ref 27-31
bi de bnm pıhtılaşma testşiim vardı o referans değerinden bayyaa yüksek çıkmış.. iğne dozum artıracak herhalde .. napalım hayırlısı..
biraz canım sıkıldı...
merhaba arkadaslar,
herkes iyi mi?
merhaba arkadaslar,
herkes iyi mi?
evet fazla yazamıyorum ben , yazmışken biraz döktüreyim. İkinci kez hamileyim sekiz yıl aradan sonra. İkinci hamilelik çok kolay artık başınıza gelecek herşeyi biliyor ve asla panik yapmıyorsunuz., belim ağırıyo birazdan geçer, ayağıma kramp girdi iki dakka sürecek derken hamile olmanın tadını sonuna kadar çıkarıyorsunuz.Ağrılardan çok içinizde dolaşan minik el ve ayakları ne zaman öpeceğinizi düşünüyorsunuz.
Alınan kilolar ne kadar fazla olursa sonradan vermek o kadar zor oluyor. Bence iştahınızı biraz kesin. Çünkü emzirme döneminde de sütüm artsın derken onu ye bunu ye kilolar verilmiyor çoğu zaman alınıyor bile.
Bence imkanı olan herkes eşiyle mümkün olduğunca çok vakit geçirsin doğumdan sonra belki altı ay beraber sofraya oturmak bile çok zorlaşacak. Film izlemek (kesintisiz) hayal ötesi olacak.
Doğumdan sonra insanlara onu istemem bunu istemem demeyin Kimden ne yardım alabiliyorsanız alın. Herşeye kendiniz yetemeyeceksiniz.Psikolojiniz bozulacak. Mesala görümce ütü yapabilir. Anneniz yemek yapmadan gitmesin evinizden. En azından ilk dört ay mutlaka yardım alın.
Bu arada eşinizle paylaşımınız azaldığı için , çevredeki insanların kolayca dolduruşuna gelebilir. Bunu engellemek için duygularınızı herdaim paylaşın. Anne oluyorsunuz sadece , kadınlığa devam... Eşinize şişko göründüğünüzü düşünüp moralinizi bozmayın , karnınızdan ondan bir parça olduğunu hatırlatarak aslında sizi ne kadar sevimli ve kutsal gördüğünü anlayabilirsiniz.
Her zaman iyi düşünün iyilikler sizi bulsun. o bunu dedi şu bunu yaptılarla gününüzü zehirlemeyin. İnsan her zaman hamile olmuyor. Çoğumuz bir iki kere yaşayacağız bu süreci tadını çıkarın.
Bebekleri mutlaka emzirelim. Emzirirken sinirden ağlıyordum çok zor geliyordu.Eşime söz verdim diye bir yıl emzirdim kızımı. Şimdi anneliği hissetmek açısından ve çok özlediğim için emzireceğim bebeşimi. Emerken yüzünüze dokunacak minik elleri bunu mutlaka yaşayın.
Yıllar çok çabuk geçiyor , her anın tadını çıkarın eşinizinde hep yanınızda olmasını sağlayın....
merhaba arkadaslar,
herkes iyi mi?
selam kızlar...
markafonide nike ın ürünlerinde indirim var.ben bi tane çanta sipariş verdim.bebek çantası olarak kullanmayı düşünüyorum spor bişey olsun istedim.ayıcıklı çantalardan falan hoşlanmıyorum.Ölçüler: 57x25x26 cm çok ufak mı acaba. gerçi çok büyüğünü de taşıyamam ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?