2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba Agustosun Guzel Anneleri ve Onlarin Guzel Yavrulari

kizlarr,
benim ayaklarim ve ayak bileklerim sismeye basladi 2-3 gndur,
ayakkabilar sikiyor, ayak tabanlarim agriyor, epey rahatsizlik vermeye basladi..

offff

evde olsam da azicik uzansam simdi ne guzel olurdu :97:

Peppermint, bu haftalarda odem olabiliyormus, mumkun mertebe ayaklarin altina yastik koyup dinlenme oneriliyor, isterinde de ayaklarini biraz yuksekte tutma sansin var mi acaba, duzenli aralikladolas ve bol bol da su ic arkadasim.

Masallah bebisine. Umarim seker yuklemen normal cikar.

Masallah kizina... Seker yuklemen iyi cikar insallah benim de haftaya olacak.

Umarim iyi sonuclarla gelirsin doktorundan, haberlerini bekliyoruz.

Evet, bu pihtilasma gebelikte cok onemli... Ben hic koldan yapmadim ve yaptirmadim, biraz da oralari denesem iyi olacak. Ben gobekten yapiyorum, bezeler icin de Hiroudid krem kullaniyorum, arada duzeliyor sonra yeniden oluyor. Doktorun tekrar teste grek gormediyse noraml demekki ama istersen kilonun simdi arttigini ignenin dozajini da artirmanin gerekli olup olmadigini sorabilirsin.

masallah kızına ne tatlı olee yaaa ogluma alsam mı ???

Tesekkurler Azra Teyzesi.

Acaba ani olarak oturdugun yerden kalktiginda mi oluyor yoksa normal zamanda mi? Eger normal zamandaysa bir uzmana danismak ta fayda var canim.

Evet, 3.trimesterde de baska sorunlar olacakmis. Kramp oldugunda ben bacaklarimi germeye calisiyorum ve biraz yukari kaldiriyoru, tavsiye ederim. Bir de masaj iyi geliyor.

Mutlu yillar ve yaslar.

canım benim de akşam erkenden uykum geliyor ama sabah da çok erken uyanıyorum ve uyuyamıyorum bir de gece wcye çok uyanıyorum. geceleri ağzım kurumuş uyanıyorum çok susamış oluyorum sizde de oluyor mu?

Aksamlari belki biraz gec yatmak faydali olabilir, ben de gece wcye kalkiyorum bazen uykuya geri donuyorum bazen donemiyorum. Yatagin basinda da su bulunduruyorum, benim de agzim kurumus ve susamis uyaniyorum. Burnun tikali olabilir mi? O yuzden agizdan nefes aldiginda agiz kurulugu yapiyor olabilir, benim sinizut problemin ve ayni zamanda sag burun deligimdeki kemikte egilme oldugundan o taraftan pek nefes alamiyorum, onun icin de geceleri agizdan nefes almiyor olmaliyim ki sabahlari agzim acaip kurumus oluyor.

Uyuyamadigin zaman bence kalk, birseyler oku, uykun geldigi zaman yataga git derim. Uykusuzluk cok zor ama yakinda geceleri bebislere hep uyanacagiz.

Cok sukur kalp atislarini duymusunuz, umarim bugun de daha gur attigini gorup gelirsin canim, haberleirni bekliyoruz.:13:

O zaman seker testini bir daha istemeyecek, guzel gelismeleri bekliyoruz.

Test sonuclari icin gozunuzaydin, darisi bana ve yaptiracak arkadaslara... Yeni cicileriniz hayirli olsun.

poff kizlar yanlislikla tarihi gecmis sut ictim bisey olurmu sizce(

Icerken garip bir tat hissetmedigine gore bir sey olmaz, demekki kotu degildi, icini ferah tut.

My Little Sunshine, Masallah

ya ben tum gun masa basinda oturdugum icin oluyor herhalde, ogleden sonra sismeye basliyor;
sabah 7 aksam 7 ben ayaktayim, bi 15 dk uzanmam bile yok ki:-((

bol su iciyorum, tuz da ben az kullanirim aslinda ama daha da azaltayim bari

Canım aynen bende de oluyor hatta perşembe,cuma günleri bacağım taş gibi sertleşiyor ben de baya azalttım ama nafile :-((

Peppermint, bu haftalarda odem olabiliyormus, mumkun mertebe ayaklarin altina yastik koyup dinlenme oneriliyor, isterinde de ayaklarini biraz yuksekte tutma sansin var mi acaba, duzenli aralikladolas ve bol bol da su ic arkadasim.

.:

cnm kucuk bi tabure aldirdim isyerine, arada bi ona uzaticam artik ayaklarimi.
gebelik.org'da sunu yazmis:

ayaklarda sisme
Neden? Gebelik ilerledikçe hücrelerarası sahada sıvı miktarı artar ve bu da dokuların daha "şiş" hale gelmesine neden olur. Özellikle ayak bilekleri gibi uterus basısı nedeniyle oluşan dolaşım yavaşlamasından çok etkilenen bölgelerde ödem adı verilen şişlikler ortaya çıkar. Ödemli bölgeye parmakla basıldığında bu bölgenin kolayca içe göçtüğü ve bir çukurluk oluştuğu, bu çukurluğun bir süre değişmeden kaldığı gözlenir. Ödemler çalışanlarda özellikle akşam saatlerinde daha belirgindir ve istirahatle hafifler.

Öneri: Ayaklardaki şişmeleri etkili bir şekilde önleyecek bir tedavi yöntemi yoktur. Eskiden uygulanan tuz kısıtlaması, idrar söktürücü ilaç kullanımı gibi öneriler artık çağdışı olarak kabul edilmektedir. Zira ayaklardaki ödem gebeliğin fizyolojik değişiklikleridirler. Ancak ellerde, yüzde ve diğer bölgelerde oluşan şişliklerin preeklampsi habercisi olabileceğini unutmayın.

ya ben tum gun masa basinda oturdugum icin oluyor herhalde, ogleden sonra sismeye basliyor;
sabah 7 aksam 7 ben ayaktayim, bi 15 dk uzanmam bile yok ki:-((

bol su iciyorum, tuz da ben az kullanirim aslinda ama daha da azaltayim bari
haklısın cnm çalışırken zor tabi
evde olduğun zamanlar için dedim...
evet cnm senin çektiklerinide biliyorum çok zor bi süreç geçirmişsin...
ama kavuştuk sonunda çok şükür..
çok şükür...

tabure iyi fikir cnm..
hihihi bizim önerdiğimiz tuzu kısıtla çağ dışı kalmış...

Tabure aldigin cok iyi olmus, dogum iznine kadar sanirim bunlara dayanacaksin-dayanacagiz canim, bilgi icin tesekkurler.:13:

Canım aynen bende de oluyor hatta perşembe,cuma günleri bacağım taş gibi sertleşiyor ben de baya azalttım ama nafile :-((

valla cnm snei dusundukce ben halime sukur diyorum,
senin isin bizden zor, cocuk var, calisiyosun, hamilesin

ama Allah bi sekilde kolaylik veriyor diy mi.

cnm bilerek mi 2. cocugun arasini kisa tuttun ??

ay kizlar yaa sorularim bitmedi bugun, bisey daha sorucam

hani bazilariniz anlatiyorsunuz ya "bebegim trompet caliyor artik, gum gum vuruyor, tekmesinden uyuyamadim" vs. seyler
benim bebegim cok narin, hareketlerini 18. haftadan beri hissediyorum cok sukur ama benim kizim pit pit die vuruyor hala, mesela en seri vurusu da 5-6 kez arka arkayadir, daha cok degil.
bazen de icer de dondugunu, kipridandigini hissediyorum.
ama oyle cok guclu tekme gibi vurmuyor henuzz ?????????

Canım hem bilerek hem bilmeyerek aslında 2.yi pek düşünmüyorduk sonra tek kalsın mı kalmasın mı nasıl olur diye konuşuyorduk acaba yapsak mı diye biz konuşurken prensesimiz meğer yerleşmiş aynı ayda konuşuyorduk ) yaş olduğu için kısa tuttuk cnm ama bence iyi oldu ikisi bir arada çıkacak allah izin verirse tabi

Selam kızlar biraz işim vardı bakamamıştım yine ne çok yazmışsınız.

zynptnc, kontrollerinin iyi geçmesine sevindim, ne çok şey almışsın öyle, güle güle kullan.

Zeynepcim Limango kids de %40 indirimde bi bak istersen.

Canım ya üzme bu kadar kendini, bazen bebişler böyle sessiz sakin durabiliyorlar, çok yorulmuşsundur ondan olabilir. Sen yinede doktoruna gisip içini rahatlat ama çok evham yapma olurmu.

bu arada kızlar lohusa takımım aşağıdakiler :))

Eki Görüntüle 188795 Eki Görüntüle 188796

Çok güzeller, güle güle kullan canım.

Çok geçmiş olsun hüsnüzan. Bir an önce gripten kurtulursun inş. Kramplar için de sanırım magnezyum hapları oluyor doktoruna kramplarından bahset istersen.

Canım boşu boşuna üzme kendini bak bugün doktor kontrolün varmış kötü düşünüp moralini bozma.

Gözün aydın canım, bebişe de maşallah

ayy iyi de olmus valla;
ikisi beraber buyurler hayirlisiyla..

bi prens bi prenses... cok sanslisinn
sansin hep guzel olsun canimm

canım benimkide öyle öyle çok sert bir vuruş yok daha,ilk hissetmelerime göre biraz daha belirginleşti ama tekme atar gibi sert hissetmiyorum diyebilirim... dışardan belirgin değil...merak etme sen de, hem ben senden öndeyim...
Bizim kızlarımız narin ondandır

Son düzenleme:

senin kızın narolcak demekki annesi bu normaldir merak etme...
bizimkiler zıppır olacaklar herlade,benim kızım yemek sonrası durduğu yerde durmuyo,kociş az geciksin yemeğe diyorum benden değil kızımızdan özür dile..

ayy iyi de olmus valla;
ikisi beraber buyurler hayirlisiyla..

bi prens bi prenses... cok sanslisinn
sansin hep guzel olsun canimm
Darısı başınıza bende hep bir kızım bir oğlum olsun istemiştim....

Canım oğluşuna sağlıklı uzun ömürlü yıllar diliyorum kardeşiyle birlikte. Çok güzel hazırlanmışsın. Bizlerde bu günleri görürüz inş.

Çok saol cnm darısı başınıza....

canım narin olacaktır aşkiton o yüzden
hareketlerinin özellikle dışarıdan çok belirgin hissedilememesinin bir sebebi de plasentanın yukarıda olması bebek aşağıda kalıyor ve tabaka kalınlaşıyor..doktorum öyle dedi..eşim hala net vuruşlar hissedemiyor da:26:

aynıyız

Sanirim plasentanin nerede oldugu ile de iliskili bu durum....24-25.haftalarda hareketlerini biraz daha eskiye ragmen guclu hissetmeye baslayacaksin. Gebelik kitabina gore 3.trimester basinda daha da guclu olacakmis, bir arkadasim 30.haftasinda mesaneye acaip vuruyor diyordu, biraz sabir canim az kaldi daha guclu hissetmene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…