2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben 16+4 te hissetmeye basladim. önce gum gum hissedecegim gunleri iple cekiyordum, bazen hareketsiz kalirsa ciddi endiseleniyordum. Nette buyume döneminde hareketleri azalabilir hatta bir kac gun hissedemeyebilirsiniz diye okuyunca rahatladim. Birde bir kitapta aslinda sert tekmeleri hoslanmadigi bir durum ortaya cikinca attiklarini okudum. Mesela yuksek gurultu bebekleri rahatsiz ediyormus ya da rock muzik bebekleri rahatsiz ettigi icin bunun gibi hoslanmadiklari durumlarda sert tekmeler atiyorlarmis. Mesela gece huzursuz uyursam o da huzursuz oluyor ve beni cok tekmeliyordu. Simdi onu daha cok dinlemeye basladim, korktugunu ya da sevindigini anliyormusum gibi hissediyorum ve hemen elimi karnima koyup onunla konusuyorum, rahatla bebegim diyorum. Belki de ben rahatladigim icin artik tekmeleri pit pit seklinde hissediyorum, bazen beni itiyor resmen ama o da yavas bir sekilde ya da icimde döndügünü hissediyorum. Cok hareketli olmamasi yani sert ve ani hareketli olmamasi sanki iceride rahatmis hissi uyandirdigi icin bende aksine mutlu oluyorum. Ama doktora bebegin hareketi ile ilgili hicbir sey sormadim, belki de hareketli olmasi daha iyidir...

kızlarrr hbr vereyim dedim gebe mağazalarında anneler gününe özel %20 indirim varmış hbriniz olsun...20 gün önce kociş bana almış bitane gömlek pek hoşuma gitmedi ama kırılmasın diye bişi diyemedim 15 gün sonra falan giymeye başlarım,şimdi fiyatına bakmak için gebe nin sitesine girdimde indirim başlamış yeni hbr vereyim dedim,bakın gömleğim bu:
4/3 Kollu Gmlek Pebble www.e-gebe.com

kizlarr,
benim ayaklarim ve ayak bileklerim sismeye basladi 2-3 gndur,
ayakkabilar sikiyor, ayak tabanlarim agriyor, epey rahatsizlik vermeye basladi..

offff

evde olsam da azicik uzansam simdi ne guzel olurdu :97:

Canım çok sarkık durması şişlik yapıyor. Tabure iyi olmuş. Tabi ben şanslıyım kendi odam var işyerinde , kapıyı kilitleyip günde en azından 30 dk. uzatıyorum ayaklarımı. Birde benim hamilelik takvimi diye gebelik hftalarını takip ettiğim bir günlüğüm var. Hem de o haftaya ait bebek ve anne deki değişimleri anlatıyor. Bu haftalarda ayk şişmeleri seninde yazdığın gibi normalmiş. Orada soğuk kompress öneriyor. Akşam evde ayaklarınızı kaldırın ve soğuk su ile ıslattığını havluları ayaklarınıza sarn diyor ( öncesinde soğuk su ile yıkamayı öneriyor.) Ben bunu yapmaya başladım 2 gündür biraz işe yarar gibi. Birde aynı yerde bu soğuk kompress den önce ayağınızı sirkeli soğuk suda bekletebilirsiniz diyor.

Beni hep 4 haftada bir çağırıyor, hatta ilk zamanlar 5 haftada çağırmıştı.

Bizide dr. umuz en başında haftada 1 gördü ( düşük riskim vardı) 12. haftadan itibaren 4 hftada çağırıyor.

Merhaba Agustosun Guzel Anneleri ve Onlarin Guzel Yavrulari

My Little Sunshine, Masallah

Teşekkür ederiz :))))

Canım ben tam 20. haftada hissetmeye başladım bebişimi ama sadece 1 defa çok sert tekmeleyip beni sabah 6 da uyandırdı onun dışında aynen senin tarif ettiğin gibi ya pıt pıt vuruyor yada 5 -6 defa arka arkada veya döndüğünü hissediyorum vs. bence bunda tuhaf birşey yok.Rahat ol :)))

cnm ben de soguk kompresi deneyeyim bari..

-- senin bebisin de ayni benim ki gibiymis, sevindim bari, normal demek ki

zaten 28. haftadan sonra duzenli hareket etmeleri onemliymis degil mi..

banada bi aralar akşam sekizlerde uykular basıyodu.ölüyodum uyuyodum hemen.şimdi öyle bişey yok tamamen kaçtı uykularım.gündüzleri de uyumuyorum.niye böyle oluyo anlamadım

bugün sonunda gittim korkulu rüyam olan tetanoz aşımı yaptırdım en son on sene önce lisede aşı olmustum korkudan ölüyodum:)) şimdi şeker yüklemesi kaldı ondan da tırsıyorum ama kendimi teselli etmeye çalışıyorum hep.

slm teyzoşlar..o kadar yorgunum ki,vallaha bu sefer atlaya atlaya okudum yazdıklarınızı...
bi bakıp kaçayım dedim...güzel haberlerinizi okudum...
şeker yüklemesinden yırtan arkideşler...sizlere de geçmiş olsun...
lohusa geceliklerinin hepsi de çok cici...güle güle kullanın...
ben pijama ve sabahlık aldım ama gecelik de istiyorum...alacağım inşallah en kısa zamanda...
kızım da vuruyor deminden beri...bebiş müzikleri dinletiyorum rahatlasın diye ama uyumuyor sanırsam...beğenmedi mi acaba eheueh
bu arada ben de kendimi bikaç gündür şiş hissediyorum(daha ne kadar şişeceksem)....babet aldım kendime büyük numara...şu havalar tamamen düzelse de rahat rahat giysem diye bekliyorum...
off yorgunum ben...babamız gelene kadar biraz uzanayım en iyisi...öperiz sizi,şimdilik bye

Gözün aydın canım.Çok sevindim.

kızlar ben goya bu sabah erkenden gıdıp seker yuklemesı yaptıracaktım. ama öyle bir uyumusumkı 12 de açtım gozlerımı ve kurt gibi acıkmışım:)))) gözum yemedı aç karnına gidip ordada 1 saat ac kalmayı, hanı tansıyonum falan duser dıye korktum tek basıma. insallah yarın sabah eşim işe giderken bende onunla birlikte cıkıcam işten ki sabahın korunde fazla acıkmış olmam.
gercı kızlar ben hastaneyı aradım bıraz once labaratuardakı gorevlıyle konustum. aclık sartmı dıye.
ac olmanız daha ıyı dedi ama eğer doktorunuz illkaki aç gel demediyse gun ıcerısındede gelebilirsiniz dedi.
heralde kilolularamı acaba ozellıkle ac gel dıyorlar anlamadım. neyse ben sabahın köründe gideyimde garantı olsun. bu arada yarın onemlı gun. aksam saat 8 de ayrıntılımızada giricez allah kısmet ederse. offff acayıp stresli bir gün olacak. daha doğrusu yarım gunum hastanede gecmıs olacak. sabah testler aksamda ayrıntılı. neyse bunuda atlatalımda. sonra gonul rahatlığıyla alışverısımıze bakıp hamılelığın keyfını cıkartmaya devam edelım dımı kızlar:) bu arada fazla gecmısı okuyamadım.

canım ben 3kere tup bebek denedım. üçündede garantılı olsun dıye pıhtılasma ıcın iğne kullandım. kan iğnesi çok can yakıyor yahu. ama en ıyısı gobekten oluyorve vurduktan sonra iyice ovusturmak gerekıyor. sıcak bezle komplekste sıslıkler ıcın ıyı gelıyor. benım gobeğimde mosmor olmustu artık gozumden yas gelıyordu vururken ama ne yapalım. bebeklerımız ıcın ne gerekıyorsa yapıcaz.
allah sabrını ve mukafatını verıcek ınsallah.

kızlar ne dıcem sıze. bızım yığenın temmuz 2 de duğunu var.
ebru m. den bır elbıse beğendım ama sımdıden almaya korkuyorum acaba kılo alırsam goğus kısmı falan olmazmı dıye. ıkı ayda kaç kılo alabılırızkı yaw. hazır anneler gunu ındırımı varken alsammı acaba. ıkıtane alıcam cunkı bır sıyah bır kırmızı.

Hippy, iyi dinlenmeler, sanirim bu aralar hepimizin ayaklarinda bir siskinlik baslamis durumda. Bir de bazi geceler benim ayaklarimin altinda mangal komuru yaniyormus gibi yaniyor. 30.haftadan sonra hem yorgun olma hissi hem de gobegimizin buyuklugu artiyormus, haberiniz olsun. Simdi bizim haftamizda bebeklerimizin yag dokulari olusmaya basladi, olussun biraz kilo alsinlar.

Patricia, bana kan sulandirici igneden sonra kesinlikle ovusturmamam gerektigi soylendi! Sadece pamugu bastiriyorum o kadar.
Gebelik kiyafeti icin de biraz zor bir karar acikcasi, cunku her hafta gobusumuz biraz daha buyuyor, biraz buyuk mu alsan acaba?:44:

Son düzenleme:
cnm ben de soguk kompresi deneyeyim bari..

-- senin bebisin de ayni benim ki gibiymis, sevindim bari, normal demek ki

zaten 28. haftadan sonra duzenli hareket etmeleri onemliymis degil mi..

Evet canım ama şu açıdan önemli; eğer şuan bir düzen oturursa doğumdan snrada o saatlerde uyuyup o saatlerde kalkarlarmış. Benim sanki öle bir düzen oturmaya başladı gibi. Çok aşırı dikkat etmesemde son 1 haftadır bebişimin 12:00- 13:00 arası hareketli birde 15:00 -16:00 , akşam 20:00 - 21:30 arası hareketli olduğunu hissediyorum. Herhalde o saatlerde uyanık olacak diyorum.

Kızlar bu şişliklerle alaklı olarak bir de şunu syledi bana doktorumuz( sen babet diyince aklıma geldi hippy' cim) tamamen düz ayakkkanılar veya yüksek topuk ayak şişliklerini arttırırmış. 2 - 3 cm yükseklikte topuğu olan ayakkabılar giymeye çalış demişti.

Canım bebişlerimiz iyi olsun da 1 günümüz geçsin hastanede inşallah güzel haberlerle gelirsin

2 atda 4 -6 kg arasında alabilirsin ona göre bak bence ama göğüsün çok anormal büyümez diye düşünüyorum.

eyeszay canım yoksun uzun zamandır, özledik, iyi olduğun haberlerini okudum çok sevindim. Eviniz hayırlı olsun buarada. Yaaa çok merak ettim, kilo aldım yazmışsın bir foto koysana
Bu arada dr. kontrolün bugün müydü? Nasıl geçti anlat? Ben işten şimdi çıkıyorum ama akşam buların yanıtlarını okuyacağımı umuyorum

kizlar biz geldik doktordan. aman bidaha test yaptirmicam dedim biliyorsunuz ama neler neler cikti sasarsiniz:)) oncelikle bu sefer sanirim inanilmaz mutluyum doktordan:)) alexin annesi bizi kendi doktoruna goturdu. adam atinada doktorlar birligininde baskaniymis ve burda avrupanin en iyi hastanesi secilen bir hastanenin sahiplerinden biri ve dogumuda o hastanede yapacagiz. yasi olgun bir doktor genc degil yasi var. ama inanilmaz memnun kaldim. ayrintili ultrasonda canimi inanilmaz yakmasi disinda:))

oncelikle biliyorsunuz bagirsaklarla ilgili bisey gormustu doktor benim ayrintili ultrasonda onun icin ici rahat etmedi esimin annesinin bidaha ayrintili ultrason yapildi. bagirsaklarda bu hafta itibariyle hicbirsey yok hersey gayet saglikli dedi doktor. ama emin olmak icin tekrar 1 ay sora ayrintili ultrason yapilicak. onun disinda benim ilk kan testlerinde cok az bi anemi cikmis ama cok az. ona bakilacak ve onunla birlikte tum kan testlerim yinelenecek. birde cok ilginctir burda hamilelikte en korkulan ve en cok bakilan sey akdeniz anemisi imis. daha hamile kalmadan doktorlar eslerin ikisindede olup olmadigina bakiyorlarmis. tehlikeli imis. onun icin alexde kan verdi. birde yarin bana glikoz testi yapilacak. hicbisey yemeyecekmisim simdi taa yarin sabaha kadar( glikoz testi falan bidaha test yaptirmicam diyodum yarin gene bi dolu test yapicaklar. 839 gram olmus bebisim. yeni kan ilaci ve kalsiyum bisiler verdi doktor. bide o saate kadar 2 dilim ekmekle duruyordum ne yedigimi sorunca sok oldu. nasil bu saate kadar bisey yemezsin diye. ev telasi kosturmaktan valla unutur oldum. geldim hemen balik yapti esimin annesi 2 gundur balik yiyoruz

aa birde bebek asagida gibi geliyor bana demistim ya. doktor plasenta gayet guzel yukarida dedi. bebegin durusunu gosterdi kafasi asagida bende gecende konusmustukya ondan sordum kafasi asagida olmasi kotu degilmi diye. hayir bu haftalarda bebegin pozisyonu bizi ilgilendirmiyor takla atip surekli degistiriyorlar cunku plasenta yukarida gayet iyi dedi. yani bebegin kafasi asagida yukarida bu haftalar onemi yokmus onemli olan plasentanin yukarida olmasi imis. tansiyonuma bakti her zamanki gibi 9-5. simdilik bole hatirladiklarimD

umarim herkes iyidir bugun doktora gidicekler vardi nasil sonuclari???

canim benim valla bende ozledim. ev telaslarindan giremiorum. cok cok saol. koyucam simdi fotoda bu bilgisayar yunanca bide degisik biraz cozmeye calisiorum foto kucultmeyiD kucultunce eklicem hemen gobek showa. sen nasilsin bu arada anlat

canim benim valla bende ozledim. ev telaslarindan giremiorum. cok cok saol. koyucam simdi fotoda bu bilgisayar yunanca bide degisik biraz cozmeye calisiorum foto kucultmeyiD kucultunce eklicem hemen gobek showa. sen nasilsin bu arada anlat

koydum sonunda buda benim gobisim. cok kilo aldim ama ben kollarim bile aldi((

http://www.kadinlarkulubu.com/agust...eleri-gobek-sov-baslasin-35.html#post19018895

Son düzenleme:

genel olarak durumun iyi olduğuna sevindimgözünaydın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…