2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

my_little_sun_shine ben sana mesaj atmayi planlyordum, nette gorunce buradan sorayim dedim.

ben malesef 9 kilo almisim, bundan sonra daha az kilo almayi basarabilir miyim egzersizle falan yoksa buna hic niyetlenmeyeyim mi? bir de dogum icin egzersiz onerin var mi?:)

bebeginin resimlerini gormus ama yazamamistim, insallah her sey boyle yolunda devam eder... is sorunlari falan da umarim cozulmustur...

Son düzenleme:
Kızlar normalde hamilelikte akıntı artıyor, ama rengi, kokusu değişiyorsa belki vajinit ya da idrar yolları enfeksiyonu olabilir nedeni. Bu haftalarda doktorlar kontrol amaçlı idrar tahlili istiyorlar zaten.
ben ilaç kullanınca azalma olmuştu akıntıda. İnşallah kimsede birşey çıkmaz.

Son düzenleme:

Cnm bende emzirme sutyeni alacagim zaman anneme sormustum kilo konusunu ozellikle gogusler icin o da goguslerimin daha fazla buyumeyecegini solemisti... Tabi kisiden kisiye degisebilir bilemiorum ki cok muglak bi konu :))

canim benim valla bende ozledim. ev telaslarindan giremiorum. cok cok saol. koyucam simdi fotoda bu bilgisayar yunanca bide degisik biraz cozmeye calisiorum foto kucultmeyiD kucultunce eklicem hemen gobek showa. sen nasilsin bu arada anlat

Canım bebişin barsaklarında sorun çıkmamasına çok sevindim ve yeni doktorunun seni rahatlatmasınada .. doktor çok önemli çünkü. Buarada Türkiyede evlenirken çiftlerfe mutlaka akdeniz anemisi testi yapılıyor. Yunanistan gibi bizdede önemli bir sorun aslında.
Bu arada prenses kocaman olmuş maşallah :)
Bizim durumlarda gayet iyi geçen haftasonu İstanbuldaydım detaylı ultrason için. Çok şükür hiçbir sorun çıkmadı oğluşumda Doktor amcası oğluşumun yüzünü bize göstermek için çok çaaladı göbüşüm çok acıdı, oğlum inat etti poz vermemek için. Ama doktor amcası 1 poz da olsa alabildi. Bu hafta da kendi doktorumuzla randevumuz var. Bizden de iyilik sağlık yani :)) Daha önce koymuştum rfesmini ama teyzesi de görsün :)))

koydum sonunda buda benim gobisim. cok kilo aldim ama ben kollarim bile aldi((

http://www.kadinlarkulubu.com/agust...eleri-gobek-sov-baslasin-35.html#post19018895

Canım çok tatlı olmuşsun. bayıldım ben size ayrıca bu kilo almak değil bu hamişlik :))) sadece göbüşün var kollarda falan birşey yok inşallah da böyle devam eder canım.

Canım 9 kilo çok olmuş biraz ama bundan sonra biraz daha az alabilirsin sen bana aç karınla kilonu birde boyunu tam haftanı yazarsan birde çalışma koşıllarında ve evde besine ulaşımını biraz anlatırsan yardımcı olurum. Minimum kilo artışı ile tamamlarız hamileliği :))

bu akıntı olayı bnde de en başından beri var ama tabi ki tedbiri elden bırakmamak lazım bi idrar yolu tahlili yaptırcm bn de korkuorum içten içe :26:

canım ben sadece gecelşiği görüyorum..güzelmiş.hepsimi 25tl....nerden aldın?

sabahlıgın kusagı var kolları aynı gecelık gıbı bıde penyesı cok kalıteli delikli bole
nbb nın ürünü
pijamayı ekleyemedım sınır oldum yaaa

12 den onra su bile içme dedim doktorum..kolay gelsin....

nasıl yanı su nıe etkılesın kı ben gece sabaha kadar nerdeyse 1 lt su ıcıyorum yanarım ben su ıcmessem ama ?
emınmıısn kuzum

oyyyy masallahhh o nasil tatli birsey ole annesi. yaa ben bilmiyorumda bu ultrasonda bile gorunce bebiklerimizi ne kadar zor olsada hareketten dolayi goruntu bozuluyor cunku. ben bayiliyorum. allahin mucizesi yani 2 insan bir mucize yaratiyor gercekten inanilmaz. canim cok sevindim herseyin iyi olmasina seninde. valla korkuyoruz ediyoruz ama sukur hicbirimizde onemli bisey yok.

cok saol jnm bnm sende bi ara koy gobisinide bakalim:) bu arada balik yiyemiorum derken hergun balik yer oldumD paskalyadada et olayindan artik et lafini duymak istemiyorum

bende gunluk ped kullaniyorum ama zararli diyor kizlar( ne olucak

doktorunuza sorun, akinti tehlikeli cunku ama bence sari ve agrisiz akinti nirmal,bende hep vardi bazen inanilmaz artiyir, bir kac kez idrar testi hep yaptirdim ve hep normal dediler... insallah hicbir sey yoktur...

benim beyaz kokusuz bi akinti geliyor sari degil ama.

bana da oyle dediler, su bile icmek yok...

sana neden ole dediler canim sen ne testi yaptirdin. glikoz testi icin bana sadece yeme dediler su icme demediler. amniyon sivisi icin tehlikeli olmazmi su icmemek.

yaa ben gunluk ped kullaniyordum surekli( ne zarari varmiski acaba?

canım benim dr.da günlük ped kullanma dedi..çamaşırını sık sık değiştir dedi...ama iş yerinde okdar sık değiştirememki...mecbur ped kullanıp onu sık sık değiştiriyorum....

pofff bende gunluk ped kullaniyorum yaa(

glikoz testi icin 12 den sonra su icme demisti doktor.
daha dogrusu 12 den sonra bir sey yemek ve icmek yok demisti. testten sonra beklerken de bir sey yemek ve icmek yasakti. 12. haftada test yapmislardi bana,yanimda birde limon goturmustum ve icine sikmislardi.

Son düzenleme:

gözde yaa su içebiliyosun dımı benım dr bısey demedı
ya ben yanarım sabah kadar susuzluktan

cicişlerr nasılsınız
kusura bakmayın biz geç geldik yazmaktaa kocişin odası çok kalabalıktı giremedim yazamadım sizede...
dr amcaya girmeden 2 tane çikolata yedim kızım oynasın diye ama nafile
oynadı oynamasına tekmeleri sıraladı ama yine yüzünü göstermedi cimcime...
bide 556 gr olmuş cimcime,dr amcası göbeği 1 hafta geride dedi ama sorun değil dedi
ben tabi korkulu rüyam bebeğin aşağıda olması durumunun olumsuzluklarını sordum bana sadece hiç bişi olmaz dedi çünkü ne sancın var nede rahim ağzında açıklık dedi ölçtü yine açıklık yok,senin vücut yapın böyle demekki dedi o kadar...15 gün sonraya şeker tahlilini verdi aç istedi aç bakılması daha iyi dedi aynen böyle,kontrolden sonra arkadaşa geçtim oradanda kocişlerle pierre lotiye çaya gittik anca eve gelebildik durumlar bu kızlar geçmişi okumadan yazayım dedim.hee bide 15 günde 1.5 kilo almışım...

cnm senin bebiştemi tüp bebek?
cnm bence alma derim çünk son aylarda ne olacağımız hiç belli değil..
cnm senin kontrolünnde güzel geçmesine sevindim testlerdede bişi çıkmaz inş..
bende bugün kontroldeydim dr bebeğin aşağıda olmasıyla ilgili hiç korkma bu senin vücut yapın hiç bi sorun olmaz dedi..bebeğin kafası benimde aşağıda gözüküyo demek sorun değilmiş rahatladım..
kız sen bu tansiyonla nasıl geziyosun..

cnm geldim ben ama geç kusura bakma cnm yaa
ya bende akıntı olayını sordum dr a oda kokusuz ve yanma kaşıntı yoksa hiç sorun değil hamilelikte karşılaşılıyo dedi..benim sabahları sarımsı gibi oluyo gün içinde süt gibi beyaz,ama koku olmadığı için telaşlanmadım..

kızlar, biz geldik. tüm gün görüşemedik. bizim üniversitede bu hafta sempozyum var, sunumlar falan derken çok yoruldum. büyük ihtimal bu hafta sizle çok görüşemeyecez. umarım hepiniz çok iyisiniz, güzel sonuçlar alanlar için hayırlısı olsun, günlük ped kulananlar için kullanmayın derim:):) hamilikte daha fazla akıntımız geldiği için mikrop kapma olasılığı fazlaymış. sonuçta ped ne kadar ince olursa olsun çamaşır kadar hava aldırmıyor, o yüzden bakteri üremesine çok ideal ortam oluyor. ama malum tüm gün dışarda olduğumuz için değiştirme fırsatı olmuyor, baren sık sık pedi değiştirmeye çalışın. hele kotex bana çok ince geliyor. ben onu kullanmaya çalışıyorum.

bu arada, patricia, arkadaşımı buğün aradam. kullandığı petekli radyatör Zas markalıymış. termostatlı ve geniş olan modelindenmiş. kız onu ta öğrencilik evinden getirmişti, yani 4 yıldan fazlasıyla kullanıyormuş, ne sararma olmuş, nede herhangi bir sorun olmuş. içinde yağ mı ne varmış, onunla çalışıyormuş ama yağı şu ana kadar hiç ilave etmemiş. ısınma konusunda çok memnun ama tek eksiklik 1 saat önce falan açmak gerekiyormuş çünkü odayı ısıtana kadar zaman alıyomuş. o yüzden kız hiç kapatmamaya çalışıyor ama evden çıkınca fişini yine çekmek zorunda kalıyor. elektrik konusunda net bir şey söylemedi çünkü evde termosifon falan çalıştırdığı için ne kadar tam olarak yakıldığını bilmiyormuş. bölümdekilerden soruşturdum bazılar çok elektrik yakar dediler, bazılar tam tersine elektikli isıtıcılardan en uygunu elektrikli petek dediler. yani elektrik konusunda tam net sonuç alamadım. ama bunu herkes söyledi, bu peteklerin en güzel yanı üzerinde kıyafet kuratabilirsin ve elektrikli sobalar gibi kıyafet yakmıyormuş:):) istersen bide bizim kızlardan kullanan var mı diye soralım

şimdi ben yatıyorum, yorgunluktan gebermek üzereyim. yarın akşam bide koktel var. yani tüm gün ayakta olacağım gibi.
bu arada, ben bu ay hiç teze bakamamışım, ne olacak bizim bu halimiz
size ve bebişlerinize iyi geceler. sağlıkça kalın:)

iyi geceler mi desem iyi sabahlar bilemedim.. :)) saat 02:45 uyuyamadım yattım ama geri kalktım.bugün dr beni kontrol etti.rahim ağzı uzunluğu plesanta v.s. iyi dedi.belimdeki ağrı için böbreklerede baktı ve sol bvöbreğim genişlemiş.içindeki suyu tam boşaltamıyormuş bebek baskı yaptığı için.ağrı bu sebebden olabilir dedi.kasılmaları söyleidm.nasıl ayırt e deceğimi anlattı.erken doğumda kısa aralıklarla kısa süreli kasılmalar(yani karnın sertleşmesi) olurmuş.benim sertleşince yarım saat kadar durduğu oluyor.ben bazen bebeğin hareketlerini 5 saat boyunca duymadığımı söyledim.dr riskli gebelik uzmanı olduğu için, seni riske atmıyım dedi.yarın sabah 08:30 a doplerr randevusu verdi.radyolojide yaptıracakmışım.bi, bakalım dedi.böyle işte.bu arada perşembeye kadar rapor aldım.dişneleneyim az.cuma gideceğim inş..öyle işte..yarın gelince yazarım..
ama lkime sorsam herkeste karnının sertleşmesi oluormuş , ama reken doğuran yok..sanırım benimki normal..bebeğin hareketleri
bi soruyorum çeşitli kişilere,kii diyor ben günd e bir kez duyardım.o zaman telaşlanacak bişey yok gbi geliyor.ama benim dr nedense 2 saat hareket hisseidlmezse tehlike olabilir diyor..

Gunaydin Arkadaslar

Kontrolunuzun guzel gecmis, gozunuzaydin. Umarim bir dahaki sefere bebisin guzel pozunu yakalarsiniz, insan bir sonraki kontrole kadar o foto ile avunuyor desem... Sancinin olmamasi ve rahim agzinin da normal olmasi onemli seyler. Benim de plasentam asagida, doktorum 28.haftaya kadar cikmasini bekleyelim dedi, umarim cikar. Darisi guzel seker yuklemelerine...

Venus, ben de 1.30 civarinda uyandim.... Dopler randevusu iyi olmus acaba bendemi yaptirsam diye dusunmeye basladim. Karindaki sertlik bende de oluyor nasil ayirt edecegimizi daha anlamadim, benim de sag yan-belimde bir yer zaman zaman agriyor acaba seninki gibi mi simdi merak ettim, bir sonraki kontrole doktoruma soracagim. Kasilma derken tam olark nasil bir agridan bahsediyorsun? Umarim renkli dopleriniz iyi gecer canim, dinlenmek de iyi olacak sana ve bebise yarasin.

Gule gule, saglikli gunlerde giyinin minnos giysilerinizi...

Eyeszay, sizin de sonuclar iyi cikmis, gozunuzaydin. Derin dip baligi yemiyorsundur insallah...

canım güzel haberlerini bekliyoruz, dualarımz seninle
Günaydın kızlarrrrrr

Kimsecikler yok, noluyor herkeseeee:26:

günaydın canım, nasılsınız ciciler eklenmiş göbişler ortaya dökülmüş..bende çekeyim bari göbişimi..iş yoğunluğndan çoğu zaman giremiyorum ama aklım sizlerde

Ben iyiyim canm..

Evet bende baktım, güzel güzel cicişler, göbişler eklenmiş.

Eeee sende ekle bari

Kızlardün sağlık ocağından çağırdılar beni. Kan testi filan yapılacakmış. Tansiyonumu ölçtüler, 13-8 çıktı. Doktor biraz yüksek dedi. Takip yapacaklarmış. Halbuki hastane de de sürekli ölçüyorlar.. Orda da 13-8 çıkıyor ama yüksek filan demedi kimse...

Birde süt fişi verdiler. Bende içemiyorum ki dedim, olsun yinede veriyoruz dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…