ya kizlar,
haftalara gore kac kilo almamiz gerektigini gosteren bi int.sitesi var mi?
ya kizlar,
canım bende de aynısı var ama bak takip et yorulduğunda kasılmalarının arttığını göreceksin endişe etme benim dr çok bilmemi istemiyo ondan açıklmayo fazla ama bende rahatım sorun olmadığını düşünüyorum geçmiş olsun tekrar :)iyi geceler mi desem iyi sabahlar bilemedim.. :)) saat 02:45uyuyamadım yattım ama geri kalktım.bugün dr beni kontrol etti.rahim ağzı uzunluğu plesanta v.s. iyi dedi.belimdeki ağrı için böbreklerede baktı ve sol bvöbreğim genişlemiş.içindeki suyu tam boşaltamıyormuş bebek baskı yaptığı için.ağrı bu sebebden olabilir dedi.kasılmaları söyleidm.nasıl ayırt e deceğimi anlattı.erken doğumda kısa aralıklarla kısa süreli kasılmalar(yani karnın sertleşmesi) olurmuş.benim sertleşince yarım saat kadar durduğu oluyor.ben bazen bebeğin hareketlerini 5 saat boyunca duymadığımı söyledim.dr riskli gebelik uzmanı olduğu için, seni riske atmıyım dedi.yarın sabah 08:30 a doplerr randevusu verdi.radyolojide yaptıracakmışım.bi, bakalım dedi.böyle işte.bu arada perşembeye kadar rapor aldım.dişneleneyim az.cuma gideceğim inş..öyle işte..yarın gelince yazarım..
ama lkime sorsam herkeste karnının sertleşmesi oluormuş , ama reken doğuran yok..sanırım benimki normal..bebeğin hareketleri
bi soruyorum çeşitli kişilere,kii diyor ben günd e bir kez duyardım.o zaman telaşlanacak bişey yok gbi geliyor.ama benim dr nedense 2 saat hareket hisseidlmezse tehlike olabilir diyor..
ya kizlar,
iyi geceler mi desem iyi sabahlar bilemedim.. :)) saat 02:45uyuyamadım yattım ama geri kalktım.bugün dr beni kontrol etti.rahim ağzı uzunluğu plesanta v.s. iyi dedi.belimdeki ağrı için böbreklerede baktı ve sol bvöbreğim genişlemiş.içindeki suyu tam boşaltamıyormuş bebek baskı yaptığı için.ağrı bu sebebden olabilir dedi.kasılmaları söyleidm.nasıl ayırt e deceğimi anlattı.erken doğumda kısa aralıklarla kısa süreli kasılmalar(yani karnın sertleşmesi) olurmuş.benim sertleşince yarım saat kadar durduğu oluyor.ben bazen bebeğin hareketlerini 5 saat boyunca duymadığımı söyledim.dr riskli gebelik uzmanı olduğu için, seni riske atmıyım dedi.yarın sabah 08:30 a doplerr randevusu verdi.radyolojide yaptıracakmışım.bi, bakalım dedi.böyle işte.bu arada perşembeye kadar rapor aldım.dişneleneyim az.cuma gideceğim inş..öyle işte..yarın gelince yazarım..
ama lkime sorsam herkeste karnının sertleşmesi oluormuş , ama reken doğuran yok..sanırım benimki normal..bebeğin hareketleri
bi soruyorum çeşitli kişilere,kii diyor ben günd e bir kez duyardım.o zaman telaşlanacak bişey yok gbi geliyor.ama benim dr nedense 2 saat hareket hisseidlmezse tehlike olabilir diyor..
Günaydın kızlar,keyifler nasıl? Umarım herkes iyidir, gün foruma giremedim ve henüz geçmişi okuyamadım. Moralim çok bozuk. Abim hastaydı uzun zamandır teşhiş koymaya çalışıyorlardı. Dün test sonuçlarını aldık ve Faktör 5 leiden çıktı. Yani genetik bir pıhtılaşma zamanı hastalığı. Henüz doktorla görüşemedik ama ya bende de varsa diye içim içimi yiyor,çünkü oldukça riskli bişey yani gebelik döneminde riskli
ben 24. haftadayim bende 9 kilo almisimof of offf
hatta 23+6 yimacaba az yagli yemeye agirlik versem bebegin gelisimi etkilenir mi dersiniz? mesela et yemem gereken ogunde haslama tavuk?
bende belimde aşırı ağrı hissediyorum zaman zaman...iyi geceler mi desem iyi sabahlar bilemedim.. :)) saat 02:45uyuyamadım yattım ama geri kalktım.bugün dr beni kontrol etti.rahim ağzı uzunluğu plesanta v.s. iyi dedi.belimdeki ağrı için böbreklerede baktı ve sol bvöbreğim genişlemiş.içindeki suyu tam boşaltamıyormuş bebek baskı yaptığı için.ağrı bu sebebden olabilir dedi.kasılmaları söyleidm.nasıl ayırt e deceğimi anlattı.erken doğumda kısa aralıklarla kısa süreli kasılmalar(yani karnın sertleşmesi) olurmuş.benim sertleşince yarım saat kadar durduğu oluyor.ben bazen bebeğin hareketlerini 5 saat boyunca duymadığımı söyledim.dr riskli gebelik uzmanı olduğu için, seni riske atmıyım dedi.yarın sabah 08:30 a doplerr randevusu verdi.radyolojide yaptıracakmışım.bi, bakalım dedi.böyle işte.bu arada perşembeye kadar rapor aldım.dişneleneyim az.cuma gideceğim inş..öyle işte..yarın gelince yazarım..
sğl cnm iyiydi dünkü kontrolmüz çok şükür..Gunaydin Arkadaslar
Kontrolunuzun guzel gecmis, gozunuzaydin. Umarim bir dahaki sefere bebisin guzel pozunu yakalarsiniz, insan bir sonraki kontrole kadar o foto ile avunuyor desem... Sancinin olmamasi ve rahim agzinin da normal olmasi onemli seyler. Benim de plasentam asagida, doktorum 28.haftaya kadar cikmasini bekleyelim dedi, umarim cikar. Darisi guzel seker yuklemelerine...
Venus, ben de 1.30 civarinda uyandim.... Dopler randevusu iyi olmus acaba bendemi yaptirsam diye dusunmeye basladim. Karindaki sertlik bende de oluyor nasil ayirt edecegimizi daha anlamadim, benim de sag yan-belimde bir yer zaman zaman agriyor acaba seninki gibi mi simdi merak ettim, bir sonraki kontrole doktoruma soracagim. Kasilma derken tam olark nasil bir agridan bahsediyorsun? Umarim renkli dopleriniz iyi gecer canim, dinlenmek de iyi olacak sana ve bebise yarasin.
Gule gule, saglikli gunlerde giyinin minnos giysilerinizi...
inş cnm yaaa küstümü bize bilmem bi pozu çok görüyo annesine babasına
o kadarda çikolata yedim tekmeledi ama pozisyonu değişmedi zillinin
inş 15 gün sonraya bakalım ne olacak
Eyeszay, sizin de sonuclar iyi cikmis, gozunuzaydin. Derin dip baligi yemiyorsundur insallah...
süt fişi ilginç geldiYok canım ya, 7. aya girdiğinde ayda 12 lt süt fişi veriyorlar, gidip marketten ücretsiz alıyorsun...
Lohusa döneminde de devam ediyor..
cnm çook geçmiş olsunGünaydın kızlar,keyifler nasıl? Umarım herkes iyidir, gün foruma giremedim ve henüz geçmişi okuyamadım. Moralim çok bozuk. Abim hastaydı uzun zamandır teşhiş koymaya çalışıyorlardı. Dün test sonuçlarını aldık ve Faktör 5 leiden çıktı. Yani genetik bir pıhtılaşma zamanı hastalığı. Henüz doktorla görüşemedik ama ya bende de varsa diye içim içimi yiyor,çünkü oldukça riskli bişey yani gebelik döneminde riskli
kızlar akıntı herkeste var galiba bende de koku ve kaşıntı yok umarım hiçbirimize bişey olmaz. haftaya randevum var çarşamba hem de şeker yüklemem bakalım bebiş nasıl hemen geçse günler
herzaman seninle canım iyi olmanıza çoook sevindim rabbim sonuna kadar iyilik versin inşallah
canım o bir yere toplanmasını ben de arada yaşıyorum bence hiç sorun yok dert etme canım doplerde iyi çıkar inşallah. duyduğum herkeste var o sertleşme .
öğleden sonra tetanoz aşım var bakalım hayırlısı
Bir arkadasim erkek bebek bekliyor ve supermenli tulum ariyor, hic bir yerde gozunuze ilisti mi?:26:
Bende hergün tartılıyorum... 60 kiloyum 2 haftadır... Toplamda 5 kilo aldım.
Ama 2 haftadır hiç kilo almadım, enteresan geldi...:44:
ben 24. haftadayim bende 9 kilo almisimof of offf
hatta 23+6 yimacaba az yagli yemeye agirlik versem bebegin gelisimi etkilenir mi dersiniz? mesela et yemem gereken ogunde haslama tavuk?
canım bende de aynısı var ama bak takip et yorulduğunda kasılmalarının arttığını göreceksin endişe etme benim dr çok bilmemi istemiyo ondan açıklmayo fazla ama bende rahatım sorun olmadığını düşünüyorum geçmiş olsun tekrar :)
selam kızlar ben geldim doktordan..ama radyolog izindeymiş,cumartesi gideceğim ayrıntılıya.
genel olarak iyi ama bi hafta geriden takip ediyo,haftasına göre de 40-50 gr eksik çıktı kilosu.345 gr..
ben de 2 kilo almışım bu ay.toplamda 4 kilo almış oldum..bundan sonra daha çok artar heralde.
selam kızlar ben geldim doktordan..ama radyolog izindeymiş,cumartesi gideceğim ayrıntılıya.
genel olarak iyi ama bi hafta geriden takip ediyo,haftasına göre de 40-50 gr eksik çıktı kilosu.345 gr..
ben de 2 kilo almışım bu ay.toplamda 4 kilo almış oldum..bundan sonra daha çok artar heralde.
canım hamur işi,pilav makarna bunlar direk bize yarıyor, çocuğa pek faydası yok.o yüzden bunları mümkün olduğnca azaltacağm.8den sonrada yemek ağzıma birşey almayacağm..25 haftaya kadar bu kiloyu korusak normale döneriz
gerçi bi çok arkadaş yazmış ama ben de yaziim :)) pazartesi gördüm daha mothercare de erkek için mavisi kızlar için pembesi var cnm :))
aynı durum bende de oldu bi kaç haftadır çok enteresan bi şekilde aynı kilodayım gerçi şu şeker korkusuna aynı zamanlara denk gelen dönemde yediklerime çok dikkat etmiştim hala da ediorum, belki onunla ilgilidir...
et ya da tavuk pek bişey farkettirmez sonuçta ikisinde de bulunan proteıne ihtiyacın var ... haşlama ızgara olarak tüketmeye dikkat et türlerini mesela kilo kontrolü için, bol yeşillik ye öğünlerinde, yağ yemenin zaten bi faydası olduğunu sanmıorum ben yaptığım tencere yemeklerini hem az hem de zeytinyağlı yapıorum genelde... ara öğünleri sakın ihmal etme ve akşam 8 den sonra ana öğün yememeye çalış cnm... sabah kahvaltısında mutlaka taze yeşillik domates salatalık tüketmeye çalış zaten artık domatesler de düzeldi :)) bi de makarna fln canın çekerse kepekli olanlarından tüketmeye çalış ama genelde elinden geldiğince yapay şekerlerden( tatlı) ve karbonhidratlardan uzak durmaya çalış... ben son bi kaç haftadır çok dikkat etmeye başladım çünkü 9 kilo almıştım ve dikkat etmeye başladığım günden beri kilom sabit ve bebeğimin kilosu normal... :))
ben normal kilomun uzerine 6 kilo alarak hamile kalmistim, ilk aylar cok dikkat ettim ve 4. aya kadar 1 kilo falan almistim, sonra rahatladim toparladim diye ama 4. ayda bir istah artmasi yasadim ki sormayin, 9 kilo almisim simdiyeniden toparlamaya calisacagim simdi.
bebek normal ise kilo almamak daha iyidir bence, bazi anneler az kilo aliyor. her sey yolundaysa insallah almazsin :) ama sende bebeginde cok saglikli olursunuz insallah :)
zayif kadinlara hamilelik cok yakisiyor, burada kizlar hem cok zayif hemde cogu hamile :)
cnm inş ayrıntılın güzel geçer
bak ne öğrendim
bende şeker tahlilini yaptırayım güzel çıkarsa deneyeceğim
tahin helvası hergün bi kibrit kutusu kadar yersen bebeğe çok faydası varmış kilo alımında benimkininde göbüşü 1 hafta ggerideymiş...hbrin olsun..
Bende normal kilomun 4 kilo üstüne hamile kalmıştım. Şu an 28.haftadayım ve 8 kilo aldım, doktorum ne kadar her gittiğimde çooook kilo alıyosun değip moralimi bozsa da sağlık ocağında normal diyorlar.
Dizlerimde de aşırı ağrım var. Diz çöktüğüm yerden zor kalkıyorum ağrıdan. Geçmiş sayfalarda magnezyum demişler, doktora gidince bi sorayım.
Tahin helvası normalde de çok faydalı diyorlar, yarın markete gidicem alayım bari :)
Çatlak kremi olarak da bepanthol kullanıyorum, aslında bu çatlak kremi değil ama hücre yenileyici özelliği var. fiyatı da 20 lira. şimdiye kadar da hiç çatlağım olmadı arkadaşlar bilginize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?