slm fıstıklarr biz geldik :))
doplerrimiz güzel geçti bir sorun yok dedi radyolaog.sonra ben sizi biyerdenb tanıyorum dedi dr bana.ne iş yapıyosunuz dedi.öğretmenim d edim.nerde oturyosunuz dedi , turkuazd a deyice evet biz komşuyuz ordan tanıyorum dedi :))bebeği iyice inceledi kan akımlarını faln bir sorun gözükmüyor dedi.hareket azlığını ise bak şu a nda hareket e diyo ama sen hissetmiyosun dedi.bebeğin fıtratıylada alakalı bu d urumlkar dedi.kimi, hareketli kimi sakin olur dedi.böbreklere baktı , hem sağda hem solda genişleme var d ei.sol da birazda çok.bebek baskı yaptığı için böbrekler suyu tam atamıyormuş o yüzden bel boşluğuna ağrı veriyormuş.normal bunlar dedi.çok şükür iyi geçti yani..
bend e istiyommm oğlumaaa.... süpermen haaa ayyy yerim ben onu o tulumla amaa
anaaaaa ne güzelmiş...
kızlar şimdi dokktorun erken doğumla normal ağrıyı nasıl ayırt etmem gerektiğini yazıyorum size.
erken doğumda , yumuşak olması gereken karnın sertleşip 2-3 dk kadar s ert kalıp sonra yumuşaması ve bunun gün içinde tekrar etmesi gerekirmiş.satte 4 kez ise doğum başlarmış.Allah korusun..
normal ağrı ; ayakta kalınca ve yorulunca daha çok, bebeğin bir yere toğlanıp karnın sertleşmesi ve ağrıması.10 dk dan çok sürermiş.ama bununda çok olması iyi değilmiş.dikkat etmek lazımmış.
bunlarla beraber, eğer sağ ya da sol kasıkta ağrı oluyorsa arada, ve karnımızın alt kısmına doğru dolgunluk hisssi oluyorsa bunlarda erken doğum habercisiymiş.bunlar bazen ağrısız bile olabilirmiş, dolgunluk hissi ve sık kasılmalar olunca sola yatıp dinleniyoruxz ve en kısa zamanda dr kontolüne giriyoruz.tabi Allah ım korusun.hiçbirimiz böyle bişey yaşamayalım.hatta diğer normal ağrımız bile olmasın dimiii
Dişlerin ağrıyorsa artı kalsiyum kullan bence. Mesela günde en az 2 büyük bardak süt içmelisin. Elevit diye bir vitamin hapı var, duymuşsundur. Doktoruna sorup kullan bence.
Canım elevit kullanıyorum zaten. Süt içemiyorum, yoğurt ve peynir yiyorum. Ama yetmiyor galiba:26:
Extra kalsiyum tabletleri varmış, suda eriyen.. Doktoruma sorup alıcam...
Zarpdeniz;
canım normalde benim tansiyonum hep 13-8 çıkardı. Bazen 12-7 çıktığı oluyordu. Her sabah ölçtürücem, işyeri hekimine. Bu sabah ölçtürmedim , yarın başlıycam...
Benimde başım çok ağrıyor... Bir ara hergün ağrıyordu ama tansiyon ölçtürmek aklıma bile gelmedi.
Doktorumla konuşucam bu konuyu..
Kızlar birde benim dişlerim ağrımaya başladı... Yeterince kalsiyum alamıyorum galiba. Sizde de varmı böyle birşey, ek olarak kalsiyum tableti filan alıyormusunuz?
Canım, 1 hafta ileride geride hep olurmuş. Doktorun çok bişey demediyse bence sen dengeli beslenmene devam et, bebişler boşu boşuna kilolu doğacaklarına sağlıklı olsunlar daha iyi değilmi.
oyyyy masallahhh o nasil tatli birsey ole annesi.yaa ben bilmiyorumda bu ultrasonda bile gorunce bebiklerimizi ne kadar zor olsada hareketten dolayi goruntu bozuluyor cunku. ben bayiliyorum. allahin mucizesi yani 2 insan bir mucize yaratiyor gercekten inanilmaz. canim cok sevindim herseyin iyi olmasina seninde. valla korkuyoruz ediyoruz ama sukur hicbirimizde onemli bisey yok.
cok saol jnm bnm sende bi ara koy gobisinide bakalim:) bu arada balik yiyemiorum derken hergun balik yer oldumD paskalyadada et olayindan artik et lafini duymak istemiyorum
bende gunluk ped kullaniyorum ama zararli diyor kizlar( ne olucak
benim beyaz kokusuz bi akinti geliyor sari degil ama.
sana neden ole dediler canim sen ne testi yaptirdin. glikoz testi icin bana sadece yeme dediler su icme demediler. amniyon sivisi icin tehlikeli olmazmi su icmemek.
yaa ben gunluk ped kullaniyordum surekli( ne zarari varmiski acaba?
pofff bende gunluk ped kullaniyorum yaa(
cicişlerr nasılsınız
kusura bakmayın biz geç geldik yazmaktaa kocişin odası çok kalabalıktı giremedim yazamadım sizede...
dr amcaya girmeden 2 tane çikolata yedim kızım oynasın diye ama nafile
oynadı oynamasına tekmeleri sıraladı ama yine yüzünü göstermedi cimcime...
bide 556 gr olmuş cimcime,dr amcası göbeği 1 hafta geride dedi ama sorun değil dedi
ben tabi korkulu rüyam bebeğin aşağıda olması durumunun olumsuzluklarını sordum bana sadece hiç bişi olmaz dedi çünkü ne sancın var nede rahim ağzında açıklık dedi ölçtü yine açıklık yok,senin vücut yapın böyle demekki dedi o kadar...15 gün sonraya şeker tahlilini verdi aç istedi aç bakılması daha iyi dedi aynen böyle,kontrolden sonra arkadaşa geçtim oradanda kocişlerle pierre lotiye çaya gittik anca eve gelebildik durumlar bu kızlar geçmişi okumadan yazayım dedim.hee bide 15 günde 1.5 kilo almışım...
kızlar, biz geldik. tüm gün görüşemedik. bizim üniversitede bu hafta sempozyum var, sunumlar falan derken çok yoruldum. büyük ihtimal bu hafta sizle çok görüşemeyecez. umarım hepiniz çok iyisiniz, güzel sonuçlar alanlar için hayırlısı olsun, günlük ped kulananlar için kullanmayın derim:):) hamilikte daha fazla akıntımız geldiği için mikrop kapma olasılığı fazlaymış. sonuçta ped ne kadar ince olursa olsun çamaşır kadar hava aldırmıyor, o yüzden bakteri üremesine çok ideal ortam oluyor. ama malum tüm gün dışarda olduğumuz için değiştirme fırsatı olmuyor, baren sık sık pedi değiştirmeye çalışın. hele kotex bana çok ince geliyor. ben onu kullanmaya çalışıyorum.
bu arada, patricia, arkadaşımı buğün aradam. kullandığı petekli radyatör Zas markalıymış. termostatlı ve geniş olan modelindenmiş. kız onu ta öğrencilik evinden getirmişti, yani 4 yıldan fazlasıyla kullanıyormuş, ne sararma olmuş, nede herhangi bir sorun olmuş. içinde yağ mı ne varmış, onunla çalışıyormuş ama yağı şu ana kadar hiç ilave etmemiş. ısınma konusunda çok memnun ama tek eksiklik 1 saat önce falan açmak gerekiyormuş çünkü odayı ısıtana kadar zaman alıyomuş. o yüzden kız hiç kapatmamaya çalışıyor ama evden çıkınca fişini yine çekmek zorunda kalıyor. elektrik konusunda net bir şey söylemedi çünkü evde termosifon falan çalıştırdığı için ne kadar tam olarak yakıldığını bilmiyormuş. bölümdekilerden soruşturdum bazılar çok elektrik yakar dediler, bazılar tam tersine elektikli isıtıcılardan en uygunu elektrikli petek dediler. yani elektrik konusunda tam net sonuç alamadım. ama bunu herkes söyledi, bu peteklerin en güzel yanı üzerinde kıyafet kuratabilirsin ve elektrikli sobalar gibi kıyafet yakmıyormuş:):) istersen bide bizim kızlardan kullanan var mı diye soralım
şimdi ben yatıyorum, yorgunluktan gebermek üzereyim. yarın akşam bide koktel var. yani tüm gün ayakta olacağım gibi.
bu arada, ben bu ay hiç teze bakamamışım, ne olacak bizim bu halimiz
size ve bebişlerinize iyi geceler. sağlıkça kalın:)
iyi geceler mi desem iyi sabahlar bilemedim.. :)) saat 02:45uyuyamadım yattım ama geri kalktım.bugün dr beni kontrol etti.rahim ağzı uzunluğu plesanta v.s. iyi dedi.belimdeki ağrı için böbreklerede baktı ve sol bvöbreğim genişlemiş.içindeki suyu tam boşaltamıyormuş bebek baskı yaptığı için.ağrı bu sebebden olabilir dedi.kasılmaları söyleidm.nasıl ayırt e deceğimi anlattı.erken doğumda kısa aralıklarla kısa süreli kasılmalar(yani karnın sertleşmesi) olurmuş.benim sertleşince yarım saat kadar durduğu oluyor.ben bazen bebeğin hareketlerini 5 saat boyunca duymadığımı söyledim.dr riskli gebelik uzmanı olduğu için, seni riske atmıyım dedi.yarın sabah 08:30 a doplerr randevusu verdi.radyolojide yaptıracakmışım.bi, bakalım dedi.böyle işte.bu arada perşembeye kadar rapor aldım.dişneleneyim az.cuma gideceğim inş..öyle işte..yarın gelince yazarım..
ama lkime sorsam herkeste karnının sertleşmesi oluormuş , ama reken doğuran yok..sanırım benimki normal..bebeğin hareketleri
bi soruyorum çeşitli kişilere,kii diyor ben günd e bir kez duyardım.o zaman telaşlanacak bişey yok gbi geliyor.ama benim dr nedense 2 saat hareket hisseidlmezse tehlike olabilir diyor..
Gobisli Anneler, tahin helvasi onermisiniz ama kalorisi cok yuksek bildigim kadariyla...
My Little Sunshine, tahin helvasi yeme konusunda ne dusunuyorsun canim, bir uzmana soralim diye dusundum.
Yok canım ya, 7. aya girdiğinde ayda 12 lt süt fişi veriyorlar, gidip marketten ücretsiz alıyorsun...
Lohusa döneminde de devam ediyor..
venüscümm hadi geçmiş olsunn..
kızlar bende akşama gitcem kontrole bana dua edin pıhtılaşma şu bu gerdi biraz bebişim gelişmiş olsun sorun olmasın..
buarada bizim işyerinde büyük sirkulasyon olmuşl odam oda arkadaşım grubum birim yöneticim filan değişcek .. bu hafta bööle gider artık inşallah iş yoğunluğu ve oda arkadaşı bakımından şu dönemime uygun düzenlemeler olur..
hepinizi opuyorum.. kulis yapayım biraz
çok aldım diye dert ediyorum :)
birgünde kilo alınırm? ama ben alıyorum. Birkaçgün kabızlıkan sonra bir bakmışım yarım kilo ile 1 kilo arasında değişen bir kilo almışım. of of of ne yapıcam ben.
ayy cnm yaa , beni korkuttun simdi yaa,
bende ki belirtiler erken dogum agrisina benziyor;
simdi doktorumu aricam :18:
gerci ben de saatte 4 kez falan degil,
gunde 3-4 kez oluyor.
arasam mi, aramasam mi, ufff kararsiz kaldim
ben 24. haftadayim bende 9 kilo almisimof of offf
hatta 23+6 yimacaba az yagli yemeye agirlik versem bebegin gelisimi etkilenir mi dersiniz? mesela et yemem gereken ogunde haslama tavuk?
Canım elevit kullanıyorum zaten. Süt içemiyorum, yoğurt ve peynir yiyorum. Ama yetmiyor galiba:26:
Extra kalsiyum tabletleri varmış, suda eriyen.. Doktoruma sorup alıcam...
Canım merak etme.Okuyunca ben de telaşlandım ama hepimizde oluyor bu ağrılar.Mesela benim kasıklarıma ara ara ağrı giriyor.Alt karın bölgemde dolgunluk hissediyorum.Doktorum normal olduğunu bebek büyüdükçe kasların dahada gerildiğini ve bebeğin baskısının arttığını söyledi.Sonuçta içimizde büyüyen bir canlı var illaki bir yerlerimize ağrı yapacak.İçin rahat edecekse ara ama sorun olduğunu zannetmiyorum.
dişlerinizi fırcalarken kanıyorsa bu kalsıyum eksıklıgınden kaynaklanıyormus canım dr oyle soyledı
canım ben de 25. haftada düzenli kullanmaya başladım. Kalsiyum+magnezyum+d vitamini içeren bir tablet.
Hiç duymadım ben bunu her yerde mi böyle sizin yaşadığınız yerde mi acaba?ben son günlerde günde 2 bardak içmeye başladım çok ii olu bu fiş)
Sen söyleyince hatırladım, kışın çok hasta olmuştum eczaneden dokorun verdiği ilaçları alırken eczane tavsiye etmişti o suda eriyen kalsiyum ilaçlarını. Ben o zaman almamıştım ama hiçbir zararı yok demişti eczacı.
aynen canim dedigin gibi bu haftalarda rahmimiz bi futbol topu buyuklugune ulasmis, kolay mi, butun organlar yer degistiriyor rahme yeracmak icin, hepsi sikisip, daraliyorlar;
dedigin dogru
fazla evham yapiyoruz biz burda yaa..
psikolojimizi duzgun tutmamiz lazim aslinda.
Canım dişlerimi fırçalarken kanıyor ve aynı zamanda elma yerken de ağrı oluşuyor. Baktım azıcık kararmış dişim...:26:
Normalde maşallahı vardı dişlerimin. Son 1 aydır yaşıyorum bu problemleri...
Bende doktorumu arıycam bugün , bakalım ne diycek..
Sana doktorun mu önerdi? Yoksa kendin mi aldın?
Galiba Kocaeli'ye özgü bişeymiş canım. Sabah birisi yazmıştı, arkadaşım İstanbul'da alamadı diye...
Canım bende alıcam.Senin aldığın tabletin adı neydi hatırlıyormusun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?