2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

doktora dedim hergün biyerim ağrıyo diye..hiçbişey demedi..artık çıkarken ben magnezyum istiyorum dedim,faydası olmaz ama yazayım dedi

bakalım kullanıcam bacağımın ağrısı geçer inşallah,4 gün oldu hala ağrıyor..

bende bepanthene kullaniyorum, belki icerikleri benzerdir, bir tup 5 ytl :) hucre yenileme ozelligi varmis onunda...

yyaa ne güzel bende bir aydır tahin helvasına dadandım.her kahvaltıda yiyorum.ama üzülüyodum boşa kilo alıcam diye..madem bebeğe faydası var üzülmeyyeyim artık.canım çok çekiyo çünkü..

Tansiyon 13'un uzerine cikarsa kesinlikle takip yapiyorlar. Allah korusun hem sizin hem de bebeginiz icin tehlikeli olabilir. Benim gebeligin basinda tansiyonum cok yukseliyordu ve cok basim agriyordu, agri ense kokunden basliyor. Sizde de varsa enseye buz kompresi iyi geliyor, duzenli olcum mutlaka yaptirin -ben dijital tansiyon aleti aldim- ve her sabah bir limon suyu iciyorum. Limon suyu tansiyonu dusuruyor.

kızlar ben tam 9 kilo aldım haftama göre 6-9 kilo almam normalmiş..ama bence değil hızlı gidiyorum.artık akşam 8den sonra birşey yemeyeceğim

Evet, aksam 8'den sonra yememek en iyisi, zaten gebelikte sindirim sistemimiz yavas calisiyor.

Bende hergün tartılıyorum... 60 kiloyum 2 haftadır... Toplamda 5 kilo aldım.

Ama 2 haftadır hiç kilo almadım, enteresan geldi...:44:

Ayyy ne guzel kilo almamak daha iyi, bebegin normal kilodaysa endiseye gerek yok bence.

Randevu sonraya kalmis, hadi hayirlisi...

Tesekkurler.

Randevu saati degistirilemiyor mu? Biraz gec bir saat...:26:

Sut fisi iyiymis! Catlak kreminin geri bildirimlerini bekliyoruz ama kisiden kisiye bu catlak olayi cok degiskenlik gosteriyor. Ben de Palmer'inkini kullaniyorum, gogsumde ve gobegimde yok ama belimin asagisi popoya yakin yerlere surmemistim orada catlaklar olustu.

Geremy, abine cok gecmis olsun. Evet, Faktor V Leiden genetik maalesef, bir cok kisi de bilmeden yasiyor. Cok sukur ki simdiye kadar bir sorun yasamamisin ama icin rahat olsun diye bence testi sen de yaptir.:13:
mothercarede var canım süpermen li tulum. hatta kızlar için pembesi de var.

Tesekkur ederim.

slm fıstıklarr biz geldik :))

doplerrimiz güzel geçti bir sorun yok dedi radyolaog.sonra ben sizi biyerdenb tanıyorum dedi dr bana.ne iş yapıyosunuz dedi.öğretmenim d edim.nerde oturyosunuz dedi , turkuazd a deyice evet biz komşuyuz ordan tanıyorum dedi :)) bebeği iyice inceledi kan akımlarını faln bir sorun gözükmüyor dedi.hareket azlığını ise bak şu a nda hareket e diyo ama sen hissetmiyosun dedi.bebeğin fıtratıylada alakalı bu d urumlkar dedi.kimi, hareketli kimi sakin olur dedi.böbreklere baktı , hem sağda hem solda genişleme var d ei.sol da birazda çok.bebek baskı yaptığı için böbrekler suyu tam atamıyormuş o yüzden bel boşluğuna ağrı veriyormuş.normal bunlar dedi.çok şükür iyi geçti yani..

Bir arkadasim erkek bebek bekliyor ve supermenli tulum ariyor, hic bir yerde gozunuze ilisti mi?:26:

bend e istiyommm oğlumaaa.... süpermen haaa ayyy yerim ben onu o tulumla amaa

Yok canım ya, 7. aya girdiğinde ayda 12 lt süt fişi veriyorlar, gidip marketten ücretsiz alıyorsun...

Lohusa döneminde de devam ediyor..

anaaaaa ne güzelmiş...

kızlar şimdi dokktorun erken doğumla normal ağrıyı nasıl ayırt etmem gerektiğini yazıyorum size.

erken doğumda , yumuşak olması gereken karnın sertleşip 2-3 dk kadar s ert kalıp sonra yumuşaması ve bunun gün içinde tekrar etmesi gerekirmiş.satte 4 kez ise doğum başlarmış.Allah korusun..

normal ağrı ; ayakta kalınca ve yorulunca daha çok, bebeğin bir yere toğlanıp karnın sertleşmesi ve ağrıması.10 dk dan çok sürermiş.ama bununda çok olması iyi değilmiş.dikkat etmek lazımmış.

bunlarla beraber, eğer sağ ya da sol kasıkta ağrı oluyorsa arada, ve karnımızın alt kısmına doğru dolgunluk hisssi oluyorsa bunlarda erken doğum habercisiymiş.bunlar bazen ağrısız bile olabilirmiş, dolgunluk hissi ve sık kasılmalar olunca sola yatıp dinleniyoruxz ve en kısa zamanda dr kontolüne giriyoruz. tabi Allah ım korusun.hiçbirimiz böyle bişey yaşamayalım.hatta diğer normal ağrımız bile olmasın dimiii

Kullan bence, daha fazla catlak olusmasini engeller.

Gobisli Anneler, tahin helvasi onermisiniz ama kalorisi cok yuksek bildigim kadariyla...
My Little Sunshine, tahin helvasi yeme konusunda ne dusunuyorsun canim, bir uzmana soralim diye dusundum.

Ben şeker testimi yaptırdım canım, herşey normal çok şükür. Kanım da hiç düşmedi bu zamana kadar. Tatlıyı zaten severim de hamile kalınca daha bi fazla sevmeye başladım. Ben dengeli olarak günlük şekerimi alıyorum ama arkadaşımın da dediği gibi aman haaaa şekeri olan arkadaşalar dikkat!!

Bepantholü hemşire arkadaşım tavsiyesi üstüne aldım, birkaç eczaneye de sordum gayet iyi dediler. Bebe yağı kullanan arkadaşlar da var ama ben başından beri bepanthol kullandım hep.

bende bepanthene kullaniyorum, belki icerikleri benzerdir, bir tup 5 ytl :) hucre yenileme ozelligi varmis onunda...

Onu hamileliğimin ilk aylarında almayı bende düşündüm ama doktorum ve hemşire olan arkadaşım tavsiye etmedi. Uygun kelimeyi bulamadım ama şöyle ifade edeyim "daha çok ilaç etkisi" varmış. Bi araştır derim.

yyaa ne güzel bende bir aydır tahin helvasına dadandım.her kahvaltıda yiyorum.ama üzülüyodum boşa kilo alıcam diye..madem bebeğe faydası var üzülmeyyeyim artık.canım çok çekiyo çünkü..

Canın çekiyorsa ye hayatım, kiloyu çok da takma derim. Ama şekerimize dikkat edelim...

bebek kilo alir diyoruz da bebegin kilo almasi buyuk/kilolu bir bebek olarak dogmasina yarar sadece. mesela hamileliginiz boyunca cok sekerli gidalar tuketirseniz muhtemelen biraz kilolu bebek dogurursunuz, bebegin kilolu dogmasi gelistigi anlamina gelmiyor bence. pekmez kan yapiyor falan diye duymustum, tahin ile ikisini karistirip bazen kahvaltida bir kasik yiyiyordum. cok yemekten kacinmaliyiz bence, cesitli ve her seyden azar azar yemeliyiz. mumkunse sekerli gidalar hic tuketmemeliyiz.

arkadasim hamile, dogumuna 3 hafta falan kaldi, hamileligi boyunca sadece seker yedi desem yeridir, kilo kilo jelibon gibi sekerlerden yiyordu. zaten et, yumurta falan hic tuketmiyor. patates falan arada... kontrollerden birinde bebek haftasindan ileride dediler ama dogacagi tarihi degistirmediler, kilolu dogacak dediler. gerci arkadasim bekliyor bugun yarin dogmasini ama doktorlar seker cok tuketirseniz bebeginiz kilolu dogar bu gelistigi anlamina gelmez diyor. sanirim yumurta,kirmizi et,tavuk,balik,yesillik,baklagil,meyve... cok dengeli tuketmeliyiz. Baska bir arkadasimin ablasi 6 kilo olarak dogmus, her insanin yapisi da farklidir ama yediklerimizle alakali sanirim bebegin kilolu dogmasi. kilolu dogmasinda sakinca yok tabii ama dengeli beslenelim ki zekasi organlari insallah her seyi normal gelissin...

sanirim hamileyken kendimizi cok yormamiz da bebegin geilsiminde etkiliymis, agir kaldirmak da benzer bicimde bebegin gelisimini etkiliyormus. stres ise bebegin aci cekmesine neden oluyormus. son gunlerde anlamlandiramadigim bir kaygi hali mevcut bende endise gibi... kaygi gibi... gerci hicbir neden yok...

zaten bu sabah aldigim kilolar yuzunden esimi sucladim hep sen sunu da ye sunu da ye diyorsun ben de hayir diyemiyorum zaten, senin yuzunden kilo aldim diye

Venus, gozunaydin, umarim icin biraz rahatlamistir simdi. Arkadaslar supermenli tulumu mothercare'de gormusler, bir ziyaret yap istersen. Anladigim kadariyla bobreklerdeki durum icin birsey yapilamazi anladim. Benim de benzer bir agrim var, senin anlattigina cok benziyor, sadece sag bel boslugumda... Bebeklerimiz saglikla gelsinler, insallah bunlar gelip gececek canim.

benim kardesim doktor, doktor bir arkadasi hamileliginde bepanthene kullanmis ve hic catlamamis. onlar önermisti, bende sorgulamadan kullandim, belki dedigin gibi ilac etkisi vardir. ama ise yaradigini dusunuyorum mesela karnim kasiniyor, ondan suruyorum rahatladigini hissediyorum. gerci duzenli kullanmiyorum, unutuyorum ama ne zaman kullansam rahatlatiyor beni.

Canım tahin helvasının ne gibi bir faydası var merak ettim. Bir kibrit kutusu 500 kalori falan bildiğim kadarıyla sonra çok kilo almayasın !!!

Bepantheneyi bana da ilk aylarımda başka bir doktor tavsiye etmişti, eczaneye sorduğumda da kullananların olduğunu söylemişti. Fakat daha sonra ilaç etkisi var diye söylenince riske atmak istemedim ve almamıştım. :97:

mothercare yok canım biizm burada. ( o yüzden hep özeniyom ben sizee :)) bi arkadaşım ordan hastane öçıkışı almış hapishane kaçkını figürlü.çok güzeldi mesela :)) amannn napimmm..

evet sağlıkla gelsinlerde dayanırız artık biz:)) yapıcak bişi yok böbreğe,suyu azaltayımmı dedim hayır dediler ikiside.su sağlıkmış...

Venus gözün aydın canım, bak korkulacak bişey yokmuş. stressiz güzel günler diliyorum canım.

cnm hadi gözünaydın dopplerinde güzel geçmiş bak sevindim buna
bel ağrısı bendede çok oluyo yaa oda normal diye önemsemiyodum
Canım tahin helvasının ne gibi bir faydası var merak ettim. Bir kibrit kutusu 500 kalori falan bildiğim kadarıyla sonra çok kilo almayasın !!!

fıstık benim bebişin göbişi 1 hafta geriden geliyomuş o yüzden dengeleyene kadar tüketirim diye düşündüm ama 500 kalori çokmuş yaa

Zarpdeniz;
canım normalde benim tansiyonum hep 13-8 çıkardı. Bazen 12-7 çıktığı oluyordu. Her sabah ölçtürücem, işyeri hekimine. Bu sabah ölçtürmedim , yarın başlıycam...

Benimde başım çok ağrıyor... Bir ara hergün ağrıyordu ama tansiyon ölçtürmek aklıma bile gelmedi.

Doktorumla konuşucam bu konuyu..

Kızlar birde benim dişlerim ağrımaya başladı... Yeterince kalsiyum alamıyorum galiba. Sizde de varmı böyle birşey, ek olarak kalsiyum tableti filan alıyormusunuz?

Canım, 1 hafta ileride geride hep olurmuş. Doktorun çok bişey demediyse bence sen dengeli beslenmene devam et, bebişler boşu boşuna kilolu doğacaklarına sağlıklı olsunlar daha iyi değilmi.

Dişlerin ağrıyorsa artı kalsiyum kullan bence. Mesela günde en az 2 büyük bardak süt içmelisin. Elevit diye bir vitamin hapı var, duymuşsundur. Doktoruna sorup kullan bence.

simdi doktorsitesi.com dan baktim, kullanabilirsiniz diyor, ama guvenilir bir sitemi bilmiyorum. belki de riske atmamak daha dogrudur. ben arada goguslerime de kullaniyorum gerci. belki arada kullanirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…