Bende normal kilomun 4 kilo üstüne hamile kalmıştım. Şu an 28.haftadayım ve 8 kilo aldım, doktorum ne kadar her gittiğimde çooook kilo alıyosun değip moralimi bozsa da sağlık ocağında normal diyorlar.
Dizlerimde de aşırı ağrım var. Diz çöktüğüm yerden zor kalkıyorum ağrıdan. Geçmiş sayfalarda magnezyum demişler, doktora gidince bi sorayım.
Tahin helvası normalde de çok faydalı diyorlar, yarın markete gidicem alayım bari :)
Çatlak kremi olarak da bepanthol kullanıyorum, aslında bu çatlak kremi değil ama hücre yenileyici özelliği var. fiyatı da 20 lira. şimdiye kadar da hiç çatlağım olmadı arkadaşlar bilginize
cnm inş ayrıntılın güzel geçer
bak ne öğrendim
bende şeker tahlilini yaptırayım güzel çıkarsa deneyeceğim
tahin helvası hergün bi kibrit kutusu kadar yersen bebeğe çok faydası varmış kilo alımında benimkininde göbüşü 1 hafta ggerideymiş...hbrin olsun..
Ben iyiyim canm..
Evet bende baktım, güzel güzel cicişler, göbişler eklenmiş.
Eeee sende ekle bari
Kızlardün sağlık ocağından çağırdılar beni. Kan testi filan yapılacakmış. Tansiyonumu ölçtüler, 13-8 çıktı. Doktor biraz yüksek dedi. Takip yapacaklarmış. Halbuki hastane de de sürekli ölçüyorlar.. Orda da 13-8 çıkıyor ama yüksek filan demedi kimse...
Birde süt fişi verdiler. Bende içemiyorum ki dedim, olsun yinede veriyoruz dediler
kızlar ben tam 9 kilo aldımhaftama göre 6-9 kilo almam normalmiş..ama bence değil hızlı gidiyorum.artık akşam 8den sonra birşey yemeyeceğim
Bende hergün tartılıyorum... 60 kiloyum 2 haftadır... Toplamda 5 kilo aldım.
Ama 2 haftadır hiç kilo almadım, enteresan geldi...:44:
günaydın kızlar..
bugün doktora gideceğiz biz de 10:45 de..bakalım ben kaç kilo aldım bu ay..geçen ay 2 kilo almıştım..ayrıntılı ultrason olucak bu ay..şeker yüklemesi de 24-28.hafta arasındaymış..bu ay o da olur diyordum,unutmuşum hemen ne ne zman :) bakalım benm minik kaç kilo olmuş..ben sizden baya gerideyim aslında :) ağustos sonuna doğurcam bebiş beklerse içerde..
bacak ağrılarım için de magnezyum isteyeceğim..artık dayanamıyorum..hergün biyerim ağrıyor
mothercare de vardı. hatta kızlar için de kırmızısını yapmışlar ama belki kış sezonunda görmüş olabilirim, uzun zamandır rastlamıyorum.
Ped kullanan arkadaşlar pamuklu olanları tercih edin. carefree ve kotex in pamuklu olanları var
Günaydınlar....
Oh dr.randevuları genelde güzel geçmiş, bende ctesi günü şeker testi yaptırıcam ama benim rndv 11 de napıcam o kadar saat bilmem, birde oğlişimin aşısı var onunda saat 10 da aşı olacak kıyametler kopacak gene....
günaydın cici anneler,
kızçeler ve kızancıklar
süt fişini bildiğim kadarıyla sadece kocaeli belediyesi uyguluyor..
istanbul da arkadaşım alamadı..
akıntıyı konuşmuşsunuz yine benim de var şikayetim akıntıdan..fitil verdi doktor ama almadım daha..
devam ederse kültür alıp bakalım dedi tamam dedim..
bir de müthiş bir haberim var eğer işe yararsa hepinize sölicem,
yeni bir çatlak kremi uygulaması..
"bella b" diye duydunuz mu bilmiyorum doktorum tavsiye etti bana..organikmiş işe yararsa hemen haber veririm
Günaydın kızlar,keyifler nasıl? Umarım herkes iyidir, gün foruma giremedim ve henüz geçmişi okuyamadım. Moralim çok bozuk. Abim hastaydı uzun zamandır teşhiş koymaya çalışıyorlardı. Dün test sonuçlarını aldık ve Faktör 5 leiden çıktı. Yani genetik bir pıhtılaşma zamanı hastalığı. Henüz doktorla görüşemedik ama ya bende de varsa diye içim içimi yiyor,çünkü oldukça riskli bişey yani gebelik döneminde riskli
mothercarede var canım süpermen li tulum. hatta kızlar için pembesi de var.
Bir arkadasim erkek bebek bekliyor ve supermenli tulum ariyor, hic bir yerde gozunuze ilisti mi?:26:
Yok canım ya, 7. aya girdiğinde ayda 12 lt süt fişi veriyorlar, gidip marketten ücretsiz alıyorsun...
Lohusa döneminde de devam ediyor..
Kullan bence, daha fazla catlak olusmasini engeller.sağolun kızlar.
böyle püf noktalarına ihtiyacım var aslında..tahin helvası hemen alayım ben de..bir de yumurta-balık-tavuk-et bunlara çok dikkat edeyim diyorum..çok sebze ağırlıklı beslendim bu ara..
benim ilk doğumda göbeğim,bacaklarım çok çatladı..bebe yağı kullanıyordum.şimdi görümcem lierac verdi ama hiç kullanmıyorum zaten çatladı faydası olmaz diye düşünüyorum..kullansam mı acaba?
şekeri olan arkadaşalr ve testi yapılmamışlar dikkat edin ama bak ee sonra bozuşuruz bende yiyecektim ama testi bekliyorum...
çatlak kremi olarak ben sabahları bebe yağı akşamları lierac sürüyorum
ama kaşınıyorumda ara ara ama ben kaşımıyorum
bebe yağı bitince bepantol deneyeyim bide bari
bende bepanthene kullaniyorum, belki icerikleri benzerdir, bir tup 5 ytl :) hucre yenileme ozelligi varmis onunda...
yyaa ne güzel bende bir aydır tahin helvasına dadandım.her kahvaltıda yiyorum.ama üzülüyodum boşa kilo alıcam diye..madem bebeğe faydası var üzülmeyyeyim artık.canım çok çekiyo çünkü..
yyaa ne güzel bende bir aydır tahin helvasına dadandım.her kahvaltıda yiyorum.ama üzülüyodum boşa kilo alıcam diye..madem bebeğe faydası var üzülmeyyeyim artık.canım çok çekiyo çünkü..
Bepantholü hemşire arkadaşım tavsiyesi üstüne aldım, birkaç eczaneye de sordum gayet iyi dediler. Bebe yağı kullanan arkadaşlar da var ama ben başından beri bepanthol kullandım hep.
Onu hamileliğimin ilk aylarında almayı bende düşündüm ama doktorum ve hemşire olan arkadaşım tavsiye etmedi. Uygun kelimeyi bulamadım ama şöyle ifade edeyim "daha çok ilaç etkisi" varmış. Bi araştır derim.
cnm inş ayrıntılın güzel geçer
bak ne öğrendim
bende şeker tahlilini yaptırayım güzel çıkarsa deneyeceğim
tahin helvası hergün bi kibrit kutusu kadar yersen bebeğe çok faydası varmış kilo alımında benimkininde göbüşü 1 hafta ggerideymiş...hbrin olsun..
benim kardesim doktor, doktor bir arkadasi hamileliginde bepanthene kullanmis ve hic catlamamis. onlar önermisti, bende sorgulamadan kullandim, belki dedigin gibi ilac etkisi vardir. ama ise yaradigini dusunuyorum mesela karnim kasiniyor, ondan suruyorum rahatladigini hissediyorum. gerci duzenli kullanmiyorum, unutuyorum ama ne zaman kullansam rahatlatiyor beni.
Venus, gozunaydin, umarim icin biraz rahatlamistir simdi. Arkadaslar supermenli tulumu mothercare'de gormusler, bir ziyaret yap istersen.Anladigim kadariyla bobreklerdeki durum icin birsey yapilamazi anladim. Benim de benzer bir agrim var, senin anlattigina cok benziyor, sadece sag bel boslugumda... Bebeklerimiz saglikla gelsinler, insallah bunlar gelip gececek canim.
cnm hadi gözünaydın dopplerinde güzel geçmiş bak sevindim buna
slm fıstıklarr biz geldik :))
doplerrimiz güzel geçti bir sorun yok dedi radyolaog.sonra ben sizi biyerdenb tanıyorum dedi dr bana.ne iş yapıyosunuz dedi.öğretmenim d edim.nerde oturyosunuz dedi , turkuazd a deyice evet biz komşuyuz ordan tanıyorum dedi :))bebeği iyice inceledi kan akımlarını faln bir sorun gözükmüyor dedi.hareket azlığını ise bak şu a nda hareket e diyo ama sen hissetmiyosun dedi.bebeğin fıtratıylada alakalı bu d urumlkar dedi.kimi, hareketli kimi sakin olur dedi.böbreklere baktı , hem sağda hem solda genişleme var d ei.sol da birazda çok.bebek baskı yaptığı için böbrekler suyu tam atamıyormuş o yüzden bel boşluğuna ağrı veriyormuş.normal bunlar dedi.çok şükür iyi geçti yani..
bend e istiyommm oğlumaaa.... süpermen haaa ayyy yerim ben onu o tulumla amaa
anaaaaa ne güzelmiş...
kızlar şimdi dokktorun erken doğumla normal ağrıyı nasıl ayırt etmem gerektiğini yazıyorum size.
erken doğumda , yumuşak olması gereken karnın sertleşip 2-3 dk kadar s ert kalıp sonra yumuşaması ve bunun gün içinde tekrar etmesi gerekirmiş.satte 4 kez ise doğum başlarmış.Allah korusun..
normal ağrı ; ayakta kalınca ve yorulunca daha çok, bebeğin bir yere toğlanıp karnın sertleşmesi ve ağrıması.10 dk dan çok sürermiş.ama bununda çok olması iyi değilmiş.dikkat etmek lazımmış.
bunlarla beraber, eğer sağ ya da sol kasıkta ağrı oluyorsa arada, ve karnımızın alt kısmına doğru dolgunluk hisssi oluyorsa bunlarda erken doğum habercisiymiş.bunlar bazen ağrısız bile olabilirmiş, dolgunluk hissi ve sık kasılmalar olunca sola yatıp dinleniyoruxz ve en kısa zamanda dr kontolüne giriyoruz.tabi Allah ım korusun.hiçbirimiz böyle bişey yaşamayalım.hatta diğer normal ağrımız bile olmasın dimiii
Canım tahin helvasının ne gibi bir faydası var merak ettim. Bir kibrit kutusu 500 kalori falan bildiğim kadarıyla sonra çok kilo almayasın !!!
cnm hadi gözünaydın dopplerinde güzel geçmiş bak sevindim buna
bel ağrısı bendede çok oluyo yaa oda normal diye önemsemiyodum
fıstık benim bebişin göbişi 1 hafta geriden geliyomuş o yüzden dengeleyene kadar tüketirim diye düşündüm ama 500 kalori çokmuş yaa
Zarpdeniz;
canım normalde benim tansiyonum hep 13-8 çıkardı. Bazen 12-7 çıktığı oluyordu. Her sabah ölçtürücem, işyeri hekimine. Bu sabah ölçtürmedim , yarın başlıycam...
Benimde başım çok ağrıyor... Bir ara hergün ağrıyordu ama tansiyon ölçtürmek aklıma bile gelmedi.
Doktorumla konuşucam bu konuyu..
Kızlar birde benim dişlerim ağrımaya başladı... Yeterince kalsiyum alamıyorum galiba. Sizde de varmı böyle birşey, ek olarak kalsiyum tableti filan alıyormusunuz?
Bepantheneyi bana da ilk aylarımda başka bir doktor tavsiye etmişti, eczaneye sorduğumda da kullananların olduğunu söylemişti. Fakat daha sonra ilaç etkisi var diye söylenince riske atmak istemedim ve almamıştım. :97:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?