oh, canım, sen baya hızkı çıktın:) hepsini hallettin zaten:) bebişin o cicişleri güle güle kullanır inş. içinde ilk gülüşünü, ilk kelimesini ve ilki olan herşeyini sana yaşattırır inş.selam kızlar
dün havuzluhan macerasından sonra bitmis bi haldeyim hala kendime gelebilmiş değilim ama burdan alabileceğim herşeyi halletmenin mutluluğunu yaşıyorum bi yandan da :) mevlüt şekerlerimizi hastane için kalpli çubuklarımızı kapı süslerimizi şeker sepetimizi altın yastığımızı herşeyi aldık battaniyeler penye battaniyeler havlular mevlüt takımımız buların hepsini de aldık havuzlu handan kıyafet olarak fazla bişey almadım zaten hediyeler geldi daha doğmadan :) bereketli kızım benimmmbende hafta sonu torium a gidip ordan beğendiğim bazı şeyleri alıcam tek kalan eksiklerimiz küvet biberon şampuan krem bakım ürünleri vs. onları da almanyaya döndüğümüzde alıcaz çok şükür bitirdik alışverişin çoğunu bi de annem sağolsun burda yıkıcak aldıklarımızı ve hediye gelenleri. bana pek iş kalmıcak :) insan ağırlaştıkça gezemiyo fazla yaa 8 kilo almışım şimdiye kadar burda da çok yiyorum daha fazla almaktan korkuyorum doğrusu
aldıklaımın resmini koymak isterim ama o kadar çok oldular ki belki almanyaya döndüğümde bi boş vakitte koyarım azar azar :)
hepinizi öpüyorum kendinize ve bebişlerinize dikkat edin
canım, güzel sonuçlar almışsın, senin adına çok sevindim. hayırlı olsun. bu arada, benim kız da detaylıda çok esnedi. şimdi bunlar gündüz böyle esniyorlarsa gece kesinlikle uyutturmazlar:):)kızlar biz geldikkk .. keyifler yerinde bebiş nası esniyodu anlatamam.. 650 gr olmuş. ben 5,5 kilo aldım bu arada..
şeker 139 çıkmıştı referansın altında diye doktor ailede şeker yoksa yenilemk gerekmez dedi.. hamurişi, çikolata yasak değil ama dikkatli ol dedi. o kadar az tatlı yiyorum ki meyvesuyu içmem, çaya kahveye şeker atmam niye şeker yüksek anlamadım. neyse daha dikkat edeyim..
pıhtılaşmaya gelince testteki yüksek değer gebelik haftasına göre önemli değilmiş iğne dozumuz aynı kaldı. pleasanta beslenme normal bi risk yok dedi. ben takıntılıyım bu konuda şükür iğneler işe yarıyo.. kızlar pıhtılaşma konusu sizi hiç korkutmasın kan akışına bakılıyo hani dinliyolar aynı zamanda ordan anlaşılıyo bizimki biraz da tedbir amaçlı.
mide yanması için gaviscon, kan değer düşüklüğü için demir hapı alıcam bundan sonra.. böyleyken bööleee ...
canım, ben ankardan dönünce aynısı olmuştu. annemde bana şunu tavsiye etti; bir bardak ılık sütün içine bir yemek kaşığı bal kat. gerçekten çok işe yaradı, hem bebeğede sağlıklı. direk ciğerdeki tüm pislikleri çıkartıyor. bu arada, çok geçmiş olsunkızlar ii akşamlar biz hiç ii değiliz sabahtan beri öksürmekten kasıklarıma ağrı girdi. havalar çarptı sanırsam bizi boğazımda çok yanma var öksürüğe ne iyi gelir bana acil söyleyebilirmisiniz zor duruyorum pc nin başında size sormak istedim bi ?
oh, maşallah. ne guzel, hayırlısı olsun. sağlıkça doğurursun inş.merhaba kızlar:))
bizde bugün doktora gittik 24 hafta itibariyle 756 gr 33 cm olmuş
yüzünü göstermedi elleriyle kapatmış. ayaklarını uzatmış üst üste koymuş keyfine düşkün olacak gibi:))
canım, aramıza hoş geldin. umarım oglunu 26 hafta sonra mutlu bir şekilde kucağına alırsın. bu arada, alışveriş konusunda bende pek bir şey henüz alamadım. yani yalnız değilsin. hem eşimin askerden dönmesini bekliyorum, hem annemin memleketimden gelmesini bekliyorum. sonra kim tutar beniArkadaslar herkese merhaba! Topiginizi bikac haftadir zevkle takip ediyorum, bi türlü yazma firsatim olmadi. Ben de insaallah Agustos annesi olucam. 24 haftaligiz biz deinsallah oglusumuz olcak. Yazdiklarinizi okuyorum da ben daha bitürlü baslamadim alisverise. Iki hafta sonra annemler gelcek onlari bekliyorum beraber yapalim diye. Ilk bebis oldugu icin baya tecrübesizim ama netten ve sizden ögrendiklerimi not aliyorum. Kafamda biraz sekillenmeye basladi ne alicam die. en cok da yatak konusunda kararsizim. Yatak odamizda olacagi icin oraya uygun, kullanisli biseye bakiyorum ,sanirim park yatak tarzi olcak ama okadr cok cesit var ki ondada hangisi daha ii ,hangi marka almaliyim kafam karisti.
Hosbulduk canim! Istanbulda oturuyorum gecen yazdan beri.. Aslen Kirsehirliyim cnm. Ama hep sehir sehir gezdik bu yasima kadar. Sen nerdesin cnm??
ben izmirdeyim. ama bu topikte istanbullu olan bir sürü arkadaşımız var. dur tahmin edeyim, ya ailende birisi asker yada doktor olduğu için mi tüm türkiyeyi gezmiş oldun:) çünkü bir sürü şehirde yaşamış olduğu tanıdıklarım hep askerlik veya doktorluk yüzünden hep taşınmışlar. umarım doğru tahmin etmişimdir:):)Hosbulduk canim! Istanbulda oturuyorum gecen yazdan beri.. Aslen Kirsehirliyim cnm. Ama hep sehir sehir gezdik bu yasima kadar. Sen nerdesin cnm??
ben izmirdeyim. ama bu topikte istanbullu olan bir sürü arkadaşımız var. dur tahmin edeyim, ya ailende birisi asker yada doktor olduğu için mi tüm türkiyeyi gezmiş oldun:) çünkü bir sürü şehirde yaşamış olduğu tanıdıklarım hep askerlik veya doktorluk yüzünden hep taşınmışlar. umarım doğru tahmin etmişimdir:):)
evet belli oldu, oglum olacakmis:)tabii ben hala kiz elbiselerine falan bakip duruyorum:)cunku cok tatli seyler var:):)basindan beri oglum olsun diyordum halbuki, bu gidisle oglum pembe kirmizi mavi sari her rengi giymek zorunda kalacak hi hi:)
idrar yolu testi yapildi ve vajinamdan ornek ,ikisi de normal sanirim ama sari akinti neden normak onu anlamiyorum:)
bunlar disinda okul cok yogun artik, bu durum da beni geriyor sanirim,hem tezim, hem makaleler....kendimi cok gergin hissediyirum. hmmm birde 9 kilo almisim, bu da beni cok uzuyor
ipad ile yaziyorum,bir suru kelime hatadi oluyor,umarim anlasilir yazdiklarim,harf harf yazmak cok zor...
ay ay büyümüş kuzucuklarınız haa...Maşallah anneleri
bizde de bu akşam ayrı bi mutluluk var...TV karşısında yatıyordum...kuzum kıpraştı,dur yaw bu sefer görecemm dedim ısrarla takibe aldım ve göbuşumun üstüne pıt pıtlarını gördüm...bi heyecanla babasını da çağırdım...o da ilk kez gördüüüüüüü ve hissetti...Allahım çoook güzel bi duygu bu yaaaaaaa
tüh ya, tutturamadım:):) benim eşimle babamda - ikiside bilgisayar mühendisi ama özelde çalıştıkları için bir noktaya takılıp kaldık:):) ondan ben yer değiştirdim:) ama izmirden memnunun baya, o yüzden burda kalmaya razıyım:)Malesef cnm , babam mühendis ama devlette calistigi icin tayin olayi oluyor 4-5 senede bir. Ya ne sorcam , simdi nette arasitiyorum da hamile yastiklarini. Karnima ,bacaklarimin arasina ayri ayri yastiklar koymak zor oluyor ama anca öle rahat ediyorum. Shuma diye bir makanin comfy die modeli var. kullananlar memnun, sonradan emzirme yastigi olarak da kullaniliomus. Acaba ondan mi alsam rahat görünüyor.
Canım bence uyku seti al o bizim örttüğümüz yorganlar gibi kalın değil incecik birşey, zaten kasım gibi anca örteriz ben oğlumda kullandımsimdiiiiii kuzucuklarimmm;
ben bir konuda yine kararsiz kaldim.
bebegime bir uyku seti almak istiyorum; hatta funnababy den park yatak icin begendim bile bir tane.
yalniz:
sitede bazi aciklamalar var, onlari okudum bugun;
bebek 12 aylik olana kadar yorgan ve yastik kullanmayin diyor.
onun yerine 100*150 lik polar battaniyeleri var;
sizce uyku seti mi (yorgan+yastik+carsaf+yastik kilfi+yorgan kilifi ) -90 tl-
yoksa polar battaniye seti mi (yastik kilifi+polar battaniye+carsaf ) -72 tl-
almaliyim ?
not: bir tane nevresim takimi aldim halihazirda
Geçmiş olsun cnm ben daha erkene alamıyorum kendi drum zaten yok o dr da doluymuş mecburum e işten de izin problemi oluyor bakalım inş.hallederim gece 24 de birşeyler yerim diyorumarkadaslar bız bugun seker yuklemsı yaptırdık sormayın randevum saat 10 daydı ee tabı ben kan verene kadar seker içene kadar saat 11.30 oldu 1 saat de seker üçtüklten sonra beklıyosun o sırada bankda oturuyoduk annem vardı yanımda bırden ates bastı dısarı cıklaım dedım kapıda yıgıldım hafıf bı baygınlık oldu.
sormayın ama suan hamadolsun ıyıyım inş. sonucumda iyi cıkar
eyeszay senın nasıl gectı seker yuklemesı ???
50 lik bildiğim kadarıyla aç yapılmıyor ama bazı drlar aç istiyor temkinli gidiyorum benbenim dr 25 inde şeker testi yapıcak ama beni hiç uyarmadı aç gel diye bu test kesin aç karnına mı yapılıyo.
Oh güzel haberlerle dönmüşsün cnm, darısı başıma inş.çıkmaz da 100 lük istemezler ilkinde yaptırmıştı o daha kötü :-((kızlar biz geldikkk .. keyifler yerinde bebiş nası esniyodu anlatamam.. 650 gr olmuş. ben 5,5 kilo aldım bu arada..
şeker 139 çıkmıştı referansın altında diye doktor ailede şeker yoksa yenilemk gerekmez dedi.. hamurişi, çikolata yasak değil ama dikkatli ol dedi. o kadar az tatlı yiyorum ki meyvesuyu içmem, çaya kahveye şeker atmam niye şeker yüksek anlamadım. neyse daha dikkat edeyim..
pıhtılaşmaya gelince testteki yüksek değer gebelik haftasına göre önemli değilmiş iğne dozumuz aynı kaldı. pleasanta beslenme normal bi risk yok dedi. ben takıntılıyım bu konuda şükür iğneler işe yarıyo.. kızlar pıhtılaşma konusu sizi hiç korkutmasın kan akışına bakılıyo hani dinliyolar aynı zamanda ordan anlaşılıyo bizimki biraz da tedbir amaçlı.
mide yanması için gaviscon, kan değer düşüklüğü için demir hapı alıcam bundan sonra.. böyleyken bööleee ...
Geçmiş olsun cnm ıhlamurun içine bal koy, sabahları yataktan kalkar kalmaz da bir kaşık at ağzına cnmkızlar ii akşamlar biz hiç ii değiliz sabahtan beri öksürmekten kasıklarıma ağrı girdi. havalar çarptı sanırsam bizi boğazımda çok yanma var öksürüğe ne iyi gelir bana acil söyleyebilirmisiniz zor duruyorum pc nin başında size sormak istedim bi ?
Hoşgeldin cnm allah sağ salim kucağına almak nasip etsin, bende ısınamadım şu park yataklara beşik almayı düşünüyorum hala araştırma içerisindeyimArkadaslar herkese merhaba! Topiginizi bikac haftadir zevkle takip ediyorum, bi türlü yazma firsatim olmadi. Ben de insaallah Agustos annesi olucam. 24 haftaligiz biz deinsallah oglusumuz olcak. Yazdiklarinizi okuyorum da ben daha bitürlü baslamadim alisverise. Iki hafta sonra annemler gelcek onlari bekliyorum beraber yapalim diye. Ilk bebis oldugu icin baya tecrübesizim ama netten ve sizden ögrendiklerimi not aliyorum. Kafamda biraz sekillenmeye basladi ne alicam die. en cok da yatak konusunda kararsizim. Yatak odamizda olacagi icin oraya uygun, kullanisli biseye bakiyorum ,sanirim park yatak tarzi olcak ama okadr cok cesit var ki ondada hangisi daha ii ,hangi marka almaliyim kafam karisti.
günaydın güzel anneler, bugün toğiği ben açtıım sanırım
kızlar mayıs annelerine bir baktımda, gerildim biraz..çoğu mayıs gelmeden doğum yapmış
Günaydın kızlaaaar...
Canım ama doğumu 37. haftadan sonra her an olabilir diye bekliyorlar zaten, erken doğum sayılmaz yani, çoğunluk 40. haftayı görmüyor. Bizim tarihlerde 40. haftaya göre belirlenmiş ya. Doğum yapanlar da mayıs başı beklenenlerdir, 2-3 hafta önce erken gelmiştir. Telaş yapma
evet canım, bizde de ağustos başı gibi görünenler temmuzun ortaları gibi doğum yapabilr o zaman:18:haziranı devirdikten sonra doğum haberleri gelir bir bir...hayırlısı, hepimize bir nefeste kurtulmayı nasip etsin allahım
evet canım, bizde de ağustos başı gibi görünenler temmuzun ortaları gibi doğum yapabilr o zaman:18:haziranı devirdikten sonra doğum haberleri gelir bir bir...hayırlısı, hepimize bir nefeste kurtulmayı nasip etsin allahım
evet belli oldu, oglum olacakmis:)tabii ben hala kiz elbiselerine falan bakip duruyorum:)cunku cok tatli seyler var:):)basindan beri oglum olsun diyordum halbuki, bu gidisle oglum pembe kirmizi mavi sari her rengi giymek zorunda kalacak hi hi:)
idrar yolu testi yapildi ve vajinamdan ornek ,ikisi de normal sanirim ama sari akinti neden normak onu anlamiyorum:)
bunlar disinda okul cok yogun artik, bu durum da beni geriyor sanirim,hem tezim, hem makaleler....kendimi cok gergin hissediyirum. hmmm birde 9 kilo almisim, bu da beni cok uzuyor
ipad ile yaziyorum,bir suru kelime hatadi oluyor,umarim anlasilir yazdiklarim,harf harf yazmak cok zor...
merhaba
cinsiyeti belli olmuş demişsin de merak ettim yeni mi belli oldu yoksa yanılma olmuştu o mu netleşti acaba? ben de bu konudan biraz muzdartibim de daha önce yazmıştım o yüzden merak ettim
o kampanya nisan sonuna kadardi canim yaa :-(
ben sadece bir kez girdim ultrasona,18.haftada. yani cinsiyeti cok acik bir sekilde belliymis gibi gelmisti bana, soneadan okuduguma gore kordon bagini gorup erkek diyebiluyirlarmis, ben de endiselendim ama hala aldiklarimi unisex almaya calisiyorum,cinsiyet okadar da onemli degil saglikli gelsin diyorum:) doktora inanmamdaki bir baska neden de hayatim boyunxa kizim olmasini isteyen ben,hamile kaldigimi ogrendigim andan itibaren erkek erkek... dedim. oyle de cikinca dogruymus dedim:) senin belli oldu mu cinsiyet?
cok tesekkur ederim canim, aldim ve sana cevap bile yazdim. cok begendim listeyi ve bu aksamdan uygulamaya basladim bile:) ben et iceren porsiyonlari buyuk tutuyormusum 300gr falan, onu da azaltacahim simdi, diger yazdiklarini da uygulamak icin haftalik program yaptik,esim de bana destek oluacakmis, bakalim:)
bu arada bence de polar battaniye kullanmayin,yorganda tehlikeliymis... en uygunu bence de penye/pamuk battaniye...
kızlar mayıs annelerine bir baktımda, gerildim biraz..çoğu mayıs gelmeden doğum yapmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?