2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aslinda emin degilim bende :) ama doktor cok net gorunen 2 tane ultrason ciktisi verdi,bizde kesin erkek canim belli iste dedik. hamileligim boyunca sadece bir kez girdim ultrasona, o yuzden ne dusunmem gerek hic bilmiyorum:) kizsa da kizdir canim diyoruz. zaten ben ne sadece erkegin kullanabilecegi seyleri begeniyorum, ne de sadece kizin, bilincalti demek ki:)bakarsin kizdir:)hemen gidip begendigim elbiseleri aliriz he he :)

cinsiyeti onemsemiyorum da acaba3 boyutlu ulyrasona girsem mi diye dusunuyorum bebegi yeniden inceliyorlar midir yoksa sadece bebegi 3 boyutlu mu goruyoruz... off offf :)

sen kiz mi istiyordun daha cok, erkek mi? tabiki Allah saglikla gelmesini nasip etsin...

bende tuhaf tuhaf rüyalar görüyorum artık, doğumla ilgili falan:44: bende 9 kilo aldım toplamda,akşam 8den sonra yemiyorum artık..sabah kahvaltımı yaptım az öncede 1 avuç kuruyemiş(2 ceviz,siyah çekrdekli kuru üzüm, 2 fındık,2 badem) yiyorum her gün, öğlen yemeğimde 1 dilm kepek ekmek oluyor..3 gibi 2 bisküvi yanında 200 ml süt içiyorum..5 gibide meyve,sonrada akşam yemeği başkada birşey yok..ama neden bu kadar aldım bilmiyoum..gerçi eşim kahvaltıya çikolata alıyor onu kaçırıyorum bazen,bazende çekirdek

çok haklısın en önemlisi sağlık, bildiğim kadarıyla 20. haftada setaylı ultrason var ama benimki normal siyah beyaz ekranda yapıldı organları filan orda bakıldı o yüzden detaylı ultrasonla ilgili pek fazla bişey bilmiyorum
acıkcası bekarlıktan beri gönlümden geçen erkek ama illa ki ilk erkek olacak diye bişey yok inşallah 2. ye düşünüyorum bir kaç yıl sonra o zaman da olsa olur yani:)

http://www.kadinlarkulubu.com/indir...de-olan-bebek-odalari-giyim-aksesuarlari.html

soyle bi sayfa var cnm ama pek kimse yazmiyor sanki.

isterseniz abone olun bu sayfaya, biz de girer yazariz bildigimiz kampanyalari.

su an e-bebekte var cnm; 250 tlye 50 tl hediye cei veriyor
15 mayisa kadar, kacirma bari

Sanirim listeyi uygulayabildigimi gormek moralimi duzeltiyor :) bir de isime odaklanirsam simdi ooo super

bende bazen garip ruyalar göruyorum ama benimki biraz daha kötu... Allah korusun insallah öyle bir sey hicbirimizin basina gelmez, dusuk yaptigimi göruyorum sicrayarak uyaniyorum. Zaten gun icinde de camasirima her seferinde acaba kan var mi diye bakiyorum. Insallah hicbir sey olmaz, bebeklerimizi kucaklarimiza alabiliriz ...

simdi bende merak ettim :) kacinci haftada erkek demislerdi ? 18. haftada detayli ultrasona girdim ben, hani detayli oldugu icin yanlis görulmemistir diyorum. gerci bir kac kez bakti doktor, cok netti :) saglikla gelsin de ikisi de evlat :) ögrenmeyi istememin tek nedeni oglum diye ya da kizim diye sevmek istememdi :) simdi hicbir önemi yokmus diyorum... burada aileler cinsiyeti dogumda ögrenmeyi tercih ediyor genelde, o yuzden ultrasona girdiginizde özellikle sormazsaniz söylemiyorlar cinsiyeti. birde okudugum bir kitapta,bebek dogdugunda cinsiyetine ya da baska bir seye odaklanmayan, sadece bebegini tum ictenligiyle seven anneler bebekleriyle daha kolay ve guclu baglar kuruyormus... bunu okuduktan sonra cinsiyetini merak ettigim gunleri hatirlayip, kendime kizmistim. simdi acaba kiz mi olsaydi bile diyoruz ona caktirmadan :) :) tek dilegim Allah'in izniyle saglikli, normal bir cocuk olarak dunyaya gelmesi ve hayirli bir evlat olmasi.

Kızlaaarr kimse benim soruma cevap vermemiş ( Unutulmuş (

Ama ben unutturmammm

ben park yatak dusunmedigim icin hic arastirmadim. ama sanirim naylon tercih etmezdim. sentetik, naylon turu seyleri hic sevmiyorum, bebege mumkun oldugunca pamuklu seyler degerse daha iyi olur gibi dusunuyorum. Ama temizligi daha kolaysa tercih edilebilir, görmek lazim ben gercekten hic incelemedim.

Kızlarrrrrrr selam,

grupanya da e-bebek için hediye çeki var... Ben 3 tane fırsat kodu aldım. 50 TL'lik hediye çekini 25 TL ye alıyorsun...

Biberonları,alından sıcaklık ölçme makinesi filan alıcam....

5 ağustosa kadar geçerli...

Bu arada 1 tane 125 ml, 1 tane 260 ml, 1 tane de 330 ml biberon yeterli mi sizce??

günaydın kızlar dünden beri hem başım ağrıyor hem faranjit olmuşum hem de çok yoğun bir hafta beni bekliyor. dün aşı oldum 2i tetanoz ilki kadar çok ağrımadı çok şükür. ama çok kilo almışım toplamda 7 kilo oldum. bir ayda 4 kilo falan almışım.

biberonlari hemen kullanmamiz gerekmeyecek bence, en kotu durumu dusunursek hastanede sutumuzu kabul etmeyebiliyormus ya da anneden sut gelmiyormus, oyle bir durum olusursa diye bir tane yeter bence. cunku biberona alismasi iyi degilmis, daha kolay oldugu icin anne yerine biberonu tercih etmeye baslayabiliyormus. burada biberonlari hediye veriyorlar gerci, o yuzden almis oldum ama mumkun oldugunca kullanmayip kasikla vermeye calisacagim, böyle yapan annelerin yazilarini okumustum. daha zor olur amadenemey deger diye dusundum, yapamazsam o zaman biberona dönerim.

cnm ben aventin çantalı göğüs pompası setini almıştım onun içinden bi tane 125 lik bi tane 250lik biberon çıkıo... şimdilik daha da fazla almayı düşünmüorum bunlar yeter die düşünüorum başlangıç için...

Benim gördüğüm park yatakların kumaşı genelde naylon. Yan tutma yerleri kumaştı onu da 1 yerde gördüm. Temizlik açısından mantıklı geldi ama yine de kararsız kaldım.

ben de bi tane kod aldım..acaba 1 tane daha alsam mı :26: emzik, biberon alcam sadece e-bebek ten yeter diye düşündüm

Selam kizlar

bi sorum olucakti size, hamilelikte dis dolgusu yada dis cekimi yapilir mi ? :26:
gecen konusu acilmisti, yaptirmak zorunda kalan kizlar vardi sanirim. dis cekimi yapilabiliyor bence, dolgu da amalgam degilse yaptirabilirsin bence. amalgam daha uzun ömurlu ancak civa bebegine zararliymis. mesela agzimizda amalgam dolgu varsa(ki daha saglikli diye ben amalgam yaptirmistim) her gun bebege miktarini hatirlamiyorum ama cok az bir miktar geciyormus, bu iyi bir durum degil o yuzden hamilelikten once amalgam dolgulari sokturmek daha dogruymus(ben gec kalmistim hala agzimda amalgam var) cunku amalgam dolgu sokulurken bebege yuksek miktarda civa gittigi icin bu onun kaldirabileceginden fazlaymis, her gun azar azar gitmesi daha iyiymis.

eger dolgu yapilirken eski amalgam dolgu kaldirilmayacaksa ve amalgam yerine beyaz(ya yine adini unuttum beyaz dolgunun) dolgu tercih edersen bence bir sorun olmaz.

tabii en dogrusunu dis doktoru bilir ben disim agridiginda okudugum bir yaziyi aktardim. simdilik dis doktoruna gitmem gerekmedi ama 20lik disler korkutuyor beni.

Göğüs pompasını özellikle çalışmayan bayanlar için doğumdan önce almayın diyorlar. Bende elektrikli bir set almayı düşünüyordum ama tavsiyeler üstüne kafam karıştı. Bir de elektrikli setlere çok para vermek yerine normal pompalardan tavsiye edenler de oldu. Şimdi o pompalardan almayı düşünüyorum, işimi görmez de sonradan çok ihtiyaç hissedersem elektriklisini alırım

Benim gördüğüm park yatakların kumaşı genelde naylon. Yan tutma yerleri kumaştı onu da 1 yerde gördüm. Temizlik açısından mantıklı geldi ama yine de kararsız kaldım.

neden park yatak tercih ediyorsunuz peki? herkes park yatak almak istiyor gibi okuyorum, ben hic dusunmedim, asil yatagini aldiktan sonra seyehatlerde kullanmasi icin kucuk siradan bir park yatak alirim diye dusunmustum. daha mi kullanisli park yatak?

ben bunu da dogumdan sonraya biraktim. ilk 3 ay evde olacagim insallah o ara karar veririm dedim ama calismiyor olsak da gogusteki sutun fazlasini sagmazsak iltihap mi ne oluyormus, egitimlere giden kizlar yazmislardi o yuzden mutlaka almak gerekiyormus. ben almadim cunku turkiyeden alirim diye planliyorum. bir de gerektikce alirsam daha iyi olurmus gibi geliyor, fazla bir sey almamis olurum. her seyi en basta alirsam eminim hic kullanmadiklarim olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…