2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bu yatak konusunu çok araştırdım ben, daha 1 ay öncesi büyüyebilen mobilya beşik ve ilk 6 ay için sepet almayı düşünüyordum. ancak sepetleri araştırdım 400-450 tl civarı, mobilya beşik de 600-700 arası. Oldukça pahalıya geliyor, hımm bir de bebek 6 aydan sonra odasına alışamadı ve yatağı odama almam gerekti diyelim; mobilya beşiği yatak odam almıyor, bu durumda tekrar bir yatak almak zorunda kalacağım ve ekstra masraf olacak. Park yataklar 100-300 arası ve 4 yaşa kadar yatabiliyor ayrıca katlanması da çok basitmiş, seyehatlerde kolayca taşınabilir.

Sagol canim cevabin icin, ben yurtdisindayim ve burda bunlar surekli bisey olmaz deyip duruyo. turkiyeden doktora sordurdum anneme ilk 3 ay ve son3 ay icinde yapilmaz demislerdi ve ben israr ettimde simdi randevuyu bu tarihe verdiler, birde benim bebegimin esi asagidaymis sanirim soylediler ama tam olarak anlamadim, bebekle esin yeri degismesi bekliyolar kontrollerde bakiyolar ve buna ragmen bisey olmaz diyolar bebegime bisey olursa diye korkuyorum Burdakiler cok rahat bana bisiklet bile surebilirsin diyolar hic bi kisitlama yok dogalliktan yanalarmis da yinede tedbir alinmasi gerek demi ama. bu arada 3 gun randevu verdiler 11 tane dolgu ve 20 liklerden 3 tane cekiceklermis. Oha dedim bende halbuki tr den gelmeden once disciye gidiyodum surekli onlar boyle bisey demiyolardi. Dogumdan sonraya ertelemek istiyorum ya

Benim gördüğüm park yatakların kumaşı genelde naylon. Yan tutma yerleri kumaştı onu da 1 yerde gördüm. Temizlik açısından mantıklı geldi ama yine de kararsız kaldım.

cnm açıkçası yazıcaktım ama acaba benmi bilmiorum die düşünerekten biraz çekindim ama ben de hiç %100 koton kumaşlı park yatak görmedim... benim aldığımda kraft marka park yatak ve naylon... açıkçası hiç bu açıdan düşünmemiştim ama temizliğinin bu şekilde daha kolay olcağı kanısında ben de hemfikirim...

ben çalışmıorum şu an ve doğumdan sonra da düşünmüorum ama geçenlerde gittiğim bi emzirme eğitiminde her halükarda göğüs pompası alınması gerektiğini tavsiye ediolar... çünkü göğüslerimizin sürekli süt üretimi yapması için en fazla 3 saatte bir boşaltılması gerekiyormuş, boşalmayan göğüs beyine daha fazla süt üretimine gerek yok die sinyal gönderip süt üretimini yavaşlatıp ya da durudurabiliomuş... sonuçta bebeğimizin 3 aydan sonra 4 saatten uzun gece uykuları olacaktır ve bizim bu anlamda sütümüzün kesilmemesi için bebeğimiz emsede emmese boşaltım yapmamız gerekecekmiş... ayrıyetten boşalması gereken saatlerde boşalmayan göğüslerde sertlik şişlik olup kompres yapılması gerekip hatta bu sorunlar göğüs içinde iltihaplanmaya kadar gidebiliomuş...
ben de bunlara dayanarak nolur noolmaz aldım :)

Kızlar geceleri ayaklarıma kramp giriyor benim. Bir de diş etlerim kanıyor, söylemiştim.

Doktorla konuştum, Osteocare al dedi. Sabah akşam içeckmişim. Bu akşam alıcam...

Vitamin manyağı olduk resmen

benim ise durumum söyle :)
bebegin yatak odasi var o yuzden oda takimi almak istedim ama odasinda beyaz renk bir boydan boya dolap var zaten, buyuyebilen yataga heveslendim, caplonbaa dan begendim bir tane ama 1.000 tl. esimle bebek ayaklanip olan biteni anlayacak yasa geldiginde kendi oda takimini kendi secse daha iyi olur diye dusunduk, yaklasik 1000tl ye kaydirakli ranza, arabali yatak ya da kizilderili yatagi, prenses yatagi gibi yataklar var, kendisi secer diye dusunduk ve buyuyebilen yataktan vazgectik. cocugu 15-16 yasina kadar da ayni yatakta yatirmaya mahkum etmeyelim dedik, kendi secsin. sonrasinda ikea'dan bir yatak aliriz ve onu kullanir dedik. Geriye bir tek dogdugunda ne kullanacagi sorusunun cevabi kaldi. bir kere dogduktan sonra esim,ben ve bebek ayni yatakta yatmaya karar verdik,felsefemiz bebegi mumkun oldugunca az aglatmak oldugu icin, annenin kokusuya uyuyunca, sut emmek icin kalmasi gerektiginde aglamak yerine sadece kipirdanip agziyla annenin memesini aradigini anlatan yazilar okuyunca, en onemli sey guvende uyumasi dedik ve beraber uyumaya karar verdik. bir sure sonra kendi yatagina koyariz hatta kendi odasinda, aglamaz ise orada devam eder, aglar ise yavas yavas o ayrilmayi isteyinceye kadar bizimle yatmasi daha dogru dedik. bizimle derken biraz buyunce bizim yataktan kendi yatagina gecse daha iyi olacagindan, odasinda korkuyorsa besigini bizim odaya getirir diye dusunduk ve sonunda kucuk bir yatak/besik konusunda karar kildik :) ama sallanan mi sallanmayan mi???? bu da cok zor bir soru benim icin :) ama agladiginda dokunulmak ve hatta annenin/babanin sarilmasini istiyormus bebek, bazen kucakta bile olsa saatlerce aglayabilirmis ama buna da ihtiyaci varmis ve aglasa bile kucakta olmasi en iyi dogrusuymus. O yuzden kucaga alismasin aman alismasin sozlerine kulagimi tikayip ne zaman aglasa kucagimi alirim diye dusundugumden yatak sallanan ya da sallanmayan olsa da farketmez diyorum artik. en kotu ihtimal ikea'dan beyaz bir yatak alacagiz ve yatak isini cözmus olacagiz. belki annemi kirmam ve sallnana yatak alirim cunku o cok istiyor ama bana farketmez diyorum simdilik.

bu kadar sabirli olup bebegi surekli kucagimda sallayamazsam da esime vermeyi dusunuyorum o sallar :)

Aynen canım bende sadece bir yerde gördüm kenarları pamuklu kuaştandır. Hatta havuzlu handa gördüm geçen hafta.

Göğüs pompasını da bir arkadaşın evinde görmüştüm, 5 liraya almış ve işimi çok çok gördü diye anlatmıştı. Havalı kornaya benzeyen bişey :)) Ben onun dediği pompayı o fiyata daha görmedim. Ama şimdilik emzik, biberon, pompa gibi şeyleri almaya hiç başlamadım, onlara geçince alayım ucuzlarından bi tane diyorum. Hımm bir de numaralıymış bu emzikler, biberonlar falan. Kaç numara alıcaz?

kizlar,

su grupanya'dan en fazla kac tane kupon alinabiliyor ??
10 tane falan alinir mi?
bebek arabasi icin kullansak

Olmuyr öyle canım. Bir fatura da 50 Tl lik kediye çekini kullanabiliyorsun.Büyük değil küçük alışverişlerde karlı olur..
Ayrıca da maximum 3 tane fırsat kodu kullanabiliyorsun...

kizlar gurupanyanin kuponlari bir faturada 1 tane kullanilabiliyormus.
yani 3 kupon alip 75 tl lik indirim yaptirilamiyormus.

cnm benim durum biras farklı zorunluluktan aldım ben, evim bi kaç katlı olduğu için yatak odaları ve yaşam alanımız arasında 2 kat fark var bebeği uykusu için gündüzleri yukarı kata çıkartıp indirmek biraz zor olacağı için yaşam alanında sürekli duracak bi yatağa ihtiyacımız vardı tercihimizi park yataktan yana kullandık, çünkü hem bi kaç sene kullanılabilio hem de daha sonrası için oyun parkı olabildiği için (ileriki zamanlarda oyun parkı ihtiyacı da olacak unutmamak lazım) çok kullanışlı geldi bize...

e-bebek in magazasi var mi kizlar? yoksa viaportta olan joker miydi? bir de mothercare urunlerini satan hangisiydi? yoksa iyice karistirdim mi :)

canm şimdi durum şöle: e-bebek hem internt satış mağazası hemde alışveriş merkezlerinde mağazaları var. joker de aynı şekilde. mothercare türkiye için sadece alışveriş merkezleri ve bazı noktalarda caddelerde mağazaları var. :)

bende yurtdisindayim ve haklisin bana da bisiklet surebilirsin ama ata binme demislerdi. eger profesyonel at binicisiysen devam et ama duzenli yaptigin bir spor degilse binme demislerdi. bence bisiklete izin vermelerinin nedeni yillarca duzenli yaptigin bir sporu devam ettirebilecegine inaniyorlar ama ben aksilik olur duserim diye bisiklete binmeyi biraktim, bas dönmesi de yasiyorum cunku bazen.

kardesime sorup sana mesaj atabilirim istersen, buradaki hicbir doktorlar görusmedim ama muhtemelen normal derler. sana yazdigim yaziyi netten okumustum ve acikcasi endiselenmistim. erteleyebildigin kadar ertele ama beyaz dolgunun dedigin gibi 3-6 ay arasinda zarari yoktur gibi geliyor.

20lik dislerimde benim de sorun var, gelmeden birini ameliyatla almislardi ama 10 gunu askin bir sure bir sey yiyemedim, cenem sisti ve inanilmaz agridi. digerlerinin sadece cekilmesi gerek gibi geliyor ama dayanabildigim kadar dayanirim, donunce tr de hallederim diye dusunuyorum.

Bizim de bebeğime oda yapmayı düşündüğümüz odada beyaz bir dolap var, aynen senin dediğin gibi :)
Ama ben bebeği anne ve baba yatağında yatırmaya iyi bakmıyorum, hem sürekli anne kokusunu alan çocukların daha sonra ayrılması zor oluyormuş hem de güvenli ve sağlıklı bulmuyorum. Uyku haliyle çocuğa bişey olursa diye korkuyorum ya da ona bişey olursa diye ben uyumayacağım ve bu sefer uykusuzluktan bedbaht olmuş bir annesi olacak. En iyisi bir yatak alıp yatağımın yanına koymak ve ağladığında ya da emzirmek gerektiğinde oradan almak. Hem bebekler her ağlama girişiminde bulunduğunda hemen elinize alıp yaygara yapıyor muamelesi yapmayın diyor bazı doktorlar.

Hmm beni anlayan biri cikti sukur

Canim cok sevinirim sorup mesaj atarsan, randevum yarin bugun iptal etmem gerek. Birde benim bu dolgusuz dislerimle hic bi sorunum yok hatta hic bi rahatsizligim yok ki. 20 lik disim sisiyo benimde bazen ama evlenmeden oncede oluyodu o, cocuk olmus 5 bucuk aylik bekleyebilirim doguma kadar dogumdan sonra yaparim. dolgu ihtiyacim yok suan ama onlarda diyo daha beter olursa korkutmaya calisiyolar beni:95:

Aynen bende bisikleti biraktim, dogumdan sonraya insallah. hangi ulkedesin ? Ben hollanda.

Canim cevap bekliyorum senden hemen gidip iptal etmem lazim bugun.

günaydın hanımlar

ben bugün tam 12 de uyandımmmmmmmm :26:
ya bu aralar cok uyuyorum yaaa acaba vücut enerjı mı depoluyo heee
ŞEKER YÜKLEME SONUCUMU NETTEN BAKTIM SOYLE YAZIYO
GLİKOZ ACLIK : 81
GLİKOZ SERUM 1 SAAT SONRA : 168
GLUKOZ :81 ( normal degerler 70- 105 )

eczacı normal bı sorun yok dedı ama ?
sizce ????

kizlar,

bebek arabasi konusunda hala cok kararsizim.

araba alanlar, aldiklari arabalari buraya ekleyebilirler mi, fikir olsun.

bir de arabayi simdi mi almaliyiz, dogumdan sonraya mi birakmaliyiz sizce ???

benim okudugum kitaplarda aslinda bebegiyle fazla vakit geciremeyen annelerin bu sorunlari daha fazla yasadiklari yonunde. en uc noktadan örnek veriyorum: bebek agliyor agliyor ve sen ona karsilik vermiyorsun bebek zamanla ben zaten degersiz biriyim, hic gucum yok tek yapabildigim aglamak ona da karsilik veren yok tarzi bir dusunce icine giriyormus, hatta psikolojisi bozuluyor ve aglamaktan vazgeciyormus aslinda bu istenilen bir durum degilmis, uzerlerinde biriken stresi atmak icin her gun duzenli aglamalari gerekiyormus ama aglamasina izin verip onu oksamazsak stresi artiyor ve hircin,saldirgan,kavgaci bir cocuk oluyormus. ama aglamalarinda yaninda olursak bebek bir zmaan sonra nasilsa her ihtiyacim oldugunda yanimdalar, ne yaparsam yapayim kizmiyorlar biraz kendi basima takilayim ben yahu, ben bunlari da yapabiliyorum kendi basima her zmaan onlari cagirmama gerek yok tarzinda dusunmeyi ögreniyor ve ileriki yasamlarinda daha kendine guvenen,uyumlu ve basarili bireyler oluyormus. Su an okudugum kitap "Bilincli Bebek". Okudukca hamileligimin basindaki dusuncelerimden uzaklasiyorum, belki su an dusunduklerimde bebek dogunca degisecek her bebek farkli bir birey ve farkli tepkilerle yaklasmak gerekiyor. Ama avrupa'da bebeklere ögretilen aglamamak(aglatila aglatila aglamaktan vazgeciyorlar, ilk gunden beri yalniz uyuyorlar). Amerika'da ise tam tersi dogal ebeveynlik yayginlasiyor, bebegin ihtiyaclarina göre davraniyor anneler, bebeklerini uzmeden,strese sokmadan... ben kendimi dusunuyorum hala korksam annemlerin yanina giderim, biz ki buyuk insanlariz ve korkabiilyoruz, o kadar savunmasiz ki bize muhtaclar ki...

evet annesi her zaman uykusunu almali ki bebege bakabilsin. Okudugum yazida bebek sut icmek icmek uyandiginda aglamiyor, sadece agziyla memeyi ariyor diyordu. belki bende bu gerceklesmeyecek zir zir zir aglayan bir bebek olacak ama bunu denemek istiyorum, belki ikimizde guvenle ve misil misil uyuyacagiz. olmazsa kendi yatagina o da olmazsa kendi odasina gececek. zaten tek bir dogru yok ki bebek gelisiminde ne zorluklar bizi bekliyordur kim bilir :) yaygara yapiyor muamelesi yapmamaliyiz bu konuda da haklisin, cunku rutin olarak aglama ihtiyaclari olabiliyormus, hicbir neden yok ama agliyorlarmis. bu durumda ona sarilip rahatlamak mi istiyorsun sen, agla o zaman bebegim, bende agliyorum bazen gibi yumusak onu rahatlatan ses tonuyla konusmak daha dogruymus onu susturmaya calismak degil. zaten bir sorun mu var yoksa öylesine mi agliyor bunu zamanla ayird edebiliyormusuz. Ben benimle uyumasini denemem gerektigine inaniyorum, yapilan onca test diyor ki, bebek anneye nekadar doyarsa, bagimli degil aksine kendine guvenen ve zamanini geldiginde kendiliginden anneden kopan bir birey oluyormus.

Ama su da var ki her anne bebegi icin en dogru olanini bilir, annenin yaptigi en dogru olandir. icinden nasil geliyorsa kimseyi dinlemeyip öyle yapmaliyiz...

Aslında haklısın canım, 1 tane yeter şimdilik...

Bazen bebek göğüsten ememiyormuş, pompa ile çekip biberon ile veriyormuşsun. O yüzden en küçüğünden bir tane olsa yeterli

Canım geçmiş olsun...

Benimde ilk başta acımamıştı, ama bi gün sonra mahvolmuştum...

Umarım öyle olmaz seninde...

kizlar,

bebek arabasi konusunda hala cok kararsizim.

araba alanlar, aldiklari arabalari buraya ekleyebilirler mi, fikir olsun.

bir de arabayi simdi mi almaliyiz, dogumdan sonraya mi birakmaliyiz sizce ???

ben dogumdan sonraya birakmaya karar verdim.

Maxicosi(tr de bebeconfort diye geciyor nedense) mila almaya karar verdim. cunku maxi-cosi araba koltugu aldim ve bununla uyumlu ayni zamanda hafif ve kolay katlanan tek puset bu. maclerenlerde oldugu gibi araba koldutugunu bebek arabasinin uzerine koymak gerekmiyor, ayrica monte edilmesi gerekiyor, benim de istedigim buydu... hemde uzun sure kullanibilirim cunku cok hafif...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…