neden park yatak tercih ediyorsunuz peki? herkes park yatak almak istiyor gibi okuyorum, ben hic dusunmedim, asil yatagini aldiktan sonra seyehatlerde kullanmasi icin kucuk siradan bir park yatak alirim diye dusunmustum. daha mi kullanisli park yatak?
gecen konusu acilmisti, yaptirmak zorunda kalan kizlar vardi sanirim. dis cekimi yapilabiliyor bence, dolgu da amalgam degilse yaptirabilirsin bence. amalgam daha uzun ömurlu ancak civa bebegine zararliymis. mesela agzimizda amalgam dolgu varsa(ki daha saglikli diye ben amalgam yaptirmistim) her gun bebege miktarini hatirlamiyorum ama cok az bir miktar geciyormus, bu iyi bir durum degil o yuzden hamilelikten once amalgam dolgulari sokturmek daha dogruymus(ben gec kalmistim hala agzimda amalgam var) cunku amalgam dolgu sokulurken bebege yuksek miktarda civa gittigi icin bu onun kaldirabileceginden fazlaymis, her gun azar azar gitmesi daha iyiymis.
eger dolgu yapilirken eski amalgam dolgu kaldirilmayacaksa ve amalgam yerine beyaz(ya yine adini unuttum beyaz dolgunun) dolgu tercih edersen bence bir sorun olmaz.
tabii en dogrusunu dis doktoru bilir ben disim agridiginda okudugum bir yaziyi aktardim. simdilik dis doktoruna gitmem gerekmedi ama 20lik disler korkutuyor beni.
Benim gördüğüm park yatakların kumaşı genelde naylon. Yan tutma yerleri kumaştı onu da 1 yerde gördüm. Temizlik açısından mantıklı geldi ama yine de kararsız kaldım.
Göğüs pompasını özellikle çalışmayan bayanlar için doğumdan önce almayın diyorlar. Bende elektrikli bir set almayı düşünüyordum ama tavsiyeler üstüne kafam karıştı. Bir de elektrikli setlere çok para vermek yerine normal pompalardan tavsiye edenler de oldu. Şimdi o pompalardan almayı düşünüyorum, işimi görmez de sonradan çok ihtiyaç hissedersem elektriklisini alırım
Bu yatak konusunu çok araştırdım ben, daha 1 ay öncesi büyüyebilen mobilya beşik ve ilk 6 ay için sepet almayı düşünüyordum. ancak sepetleri araştırdım 400-450 tl civarı, mobilya beşik de 600-700 arası. Oldukça pahalıya geliyor, hımm bir de bebek 6 aydan sonra odasına alışamadı ve yatağı odama almam gerekti diyelim; mobilya beşiği yatak odam almıyor, bu durumda tekrar bir yatak almak zorunda kalacağım ve ekstra masraf olacak. Park yataklar 100-300 arası ve 4 yaşa kadar yatabiliyor ayrıca katlanması da çok basitmiş, seyehatlerde kolayca taşınabilir.
cnm açıkçası yazıcaktım ama acaba benmi bilmiorum die düşünerekten biraz çekindim ama ben de hiç %100 koton kumaşlı park yatak görmedim... benim aldığımda kraft marka park yatak ve naylon... açıkçası hiç bu açıdan düşünmemiştim ama temizliğinin bu şekilde daha kolay olcağı kanısında ben de hemfikirim...
ben çalışmıorum şu an ve doğumdan sonra da düşünmüorum ama geçenlerde gittiğim bi emzirme eğitiminde her halükarda göğüs pompası alınması gerektiğini tavsiye ediolar... çünkü göğüslerimizin sürekli süt üretimi yapması için en fazla 3 saatte bir boşaltılması gerekiyormuş, boşalmayan göğüs beyine daha fazla süt üretimine gerek yok die sinyal gönderip süt üretimini yavaşlatıp ya da durudurabiliomuş... sonuçta bebeğimizin 3 aydan sonra 4 saatten uzun gece uykuları olacaktır ve bizim bu anlamda sütümüzün kesilmemesi için bebeğimiz emsede emmese boşaltım yapmamız gerekecekmiş... ayrıyetten boşalması gereken saatlerde boşalmayan göğüslerde sertlik şişlik olup kompres yapılması gerekip hatta bu sorunlar göğüs içinde iltihaplanmaya kadar gidebiliomuş...
ben de bunlara dayanarak nolur noolmaz aldım :)
kizlar,
su grupanya'dan en fazla kac tane kupon alinabiliyor ??
10 tane falan alinir mi?
bebek arabasi icin kullansak
neden park yatak tercih ediyorsunuz peki? herkes park yatak almak istiyor gibi okuyorum, ben hic dusunmedim, asil yatagini aldiktan sonra seyehatlerde kullanmasi icin kucuk siradan bir park yatak alirim diye dusunmustum. daha mi kullanisli park yatak?
e-bebek in magazasi var mi kizlar? yoksa viaportta olan joker miydi? bir de mothercare urunlerini satan hangisiydi? yoksa iyice karistirdim mi :)
Sagol canim cevabin icin, ben yurtdisindayim ve burda bunlar surekli bisey olmaz deyip duruyo. turkiyeden doktora sordurdum anneme ilk 3 ay ve son3 ay icinde yapilmaz demislerdi ve ben israr ettimde simdi randevuyu bu tarihe verdiler, birde benim bebegimin esi asagidaymis sanirim soylediler ama tam olarak anlamadim, bebekle esin yeri degismesi bekliyolar kontrollerde bakiyolar ve buna ragmen bisey olmaz diyolar bebegime bisey olursa diye korkuyorumBurdakiler cok rahat bana bisiklet bile surebilirsin diyolar hic bi kisitlama yok dogalliktan yanalarmis da yinede tedbir alinmasi gerek demi ama. bu arada 3 gun randevu verdiler 11 tane dolgu ve 20 liklerden 3 tane cekiceklermis. Oha dedim bende halbuki tr den gelmeden once disciye gidiyodum surekli onlar boyle bisey demiyolardi. Dogumdan sonraya ertelemek istiyorum ya
benim ise durumum söyle :)
bebegin yatak odasi var o yuzden oda takimi almak istedim ama odasinda beyaz renk bir boydan boya dolap var zaten, buyuyebilen yataga heveslendim, caplonbaa dan begendim bir tane ama 1.000 tl. esimle bebek ayaklanip olan biteni anlayacak yasa geldiginde kendi oda takimini kendi secse daha iyi olur diye dusunduk, yaklasik 1000tl ye kaydirakli ranza, arabali yatak ya da kizilderili yatagi, prenses yatagi gibi yataklar var, kendisi secer diye dusunduk ve buyuyebilen yataktan vazgectik. cocugu 15-16 yasina kadar da ayni yatakta yatirmaya mahkum etmeyelim dedik, kendi secsin. sonrasinda ikea'dan bir yatak aliriz ve onu kullanir dedik. Geriye bir tek dogdugunda ne kullanacagi sorusunun cevabi kaldi. bir kere dogduktan sonra esim,ben ve bebek ayni yatakta yatmaya karar verdik,felsefemiz bebegi mumkun oldugunca az aglatmak oldugu icin, annenin kokusuya uyuyunca, sut emmek icin kalmasi gerektiginde aglamak yerine sadece kipirdanip agziyla annenin memesini aradigini anlatan yazilar okuyunca, en onemli sey guvende uyumasi dedik ve beraber uyumaya karar verdik. bir sure sonra kendi yatagina koyariz hatta kendi odasinda, aglamaz ise orada devam eder, aglar ise yavas yavas o ayrilmayi isteyinceye kadar bizimle yatmasi daha dogru dedik. bizimle derken biraz buyunce bizim yataktan kendi yatagina gecse daha iyi olacagindan, odasinda korkuyorsa besigini bizim odaya getirir diye dusunduk ve sonunda kucuk bir yatak/besik konusunda karar kildik :) ama sallanan mi sallanmayan mi???? bu da cok zor bir soru benim icin :) ama agladiginda dokunulmak ve hatta annenin/babanin sarilmasini istiyormus bebek, bazen kucakta bile olsa saatlerce aglayabilirmis ama buna da ihtiyaci varmis ve aglasa bile kucakta olmasi en iyi dogrusuymus. O yuzden kucaga alismasin aman alismasin sozlerine kulagimi tikayip ne zaman aglasa kucagimi alirim diye dusundugumden yatak sallanan ya da sallanmayan olsa da farketmez diyorum artik. en kotu ihtimal ikea'dan beyaz bir yatak alacagiz ve yatak isini cözmus olacagiz. belki annemi kirmam ve sallnana yatak alirim cunku o cok istiyor ama bana farketmez diyorum simdilik.
bu kadar sabirli olup bebegi surekli kucagimda sallayamazsam da esime vermeyi dusunuyorum o sallar :)
Olmuyr öyle canım. Bir fatura da 50 Tl lik kediye çekini kullanabiliyorsun.Büyük değil küçük alışverişlerde karlı olur..
Ayrıca da maximum 3 tane fırsat kodu kullanabiliyorsun...
bende yurtdisindayim ve haklisin bana da bisiklet surebilirsin ama ata binme demislerdi. eger profesyonel at binicisiysen devam et ama duzenli yaptigin bir spor degilse binme demislerdi. bence bisiklete izin vermelerinin nedeni yillarca duzenli yaptigin bir sporu devam ettirebilecegine inaniyorlar ama ben aksilik olur duserim diye bisiklete binmeyi biraktim, bas dönmesi de yasiyorum cunku bazen.
kardesime sorup sana mesaj atabilirim istersen, buradaki hicbir doktorlar görusmedim ama muhtemelen normal derler. sana yazdigim yaziyi netten okumustum ve acikcasi endiselenmistim. erteleyebildigin kadar ertele ama beyaz dolgunun dedigin gibi 3-6 ay arasinda zarari yoktur gibi geliyor.
20lik dislerimde benim de sorun var, gelmeden birini ameliyatla almislardi ama 10 gunu askin bir sure bir sey yiyemedim, cenem sisti ve inanilmaz agridi. digerlerinin sadece cekilmesi gerek gibi geliyor ama dayanabildigim kadar dayanirim, donunce tr de hallederim diye dusunuyorum.
Bizim de bebeğime oda yapmayı düşündüğümüz odada beyaz bir dolap var, aynen senin dediğin gibi :)
Ama ben bebeği anne ve baba yatağında yatırmaya iyi bakmıyorum, hem sürekli anne kokusunu alan çocukların daha sonra ayrılması zor oluyormuş hem de güvenli ve sağlıklı bulmuyorum. Uyku haliyle çocuğa bişey olursa diye korkuyorum ya da ona bişey olursa diye ben uyumayacağım ve bu sefer uykusuzluktan bedbaht olmuş bir annesi olacak. En iyisi bir yatak alıp yatağımın yanına koymak ve ağladığında ya da emzirmek gerektiğinde oradan almak. Hem bebekler her ağlama girişiminde bulunduğunda hemen elinize alıp yaygara yapıyor muamelesi yapmayın diyor bazı doktorlar.
biberonlari hemen kullanmamiz gerekmeyecek bence, en kotu durumu dusunursek hastanede sutumuzu kabul etmeyebiliyormus ya da anneden sut gelmiyormus, oyle bir durum olusursa diye bir tane yeter bence. cunku biberona alismasi iyi degilmis, daha kolay oldugu icin anne yerine biberonu tercih etmeye baslayabiliyormus. burada biberonlari hediye veriyorlar gerci, o yuzden almis oldum ama mumkun oldugunca kullanmayip kasikla vermeye calisacagim, böyle yapan annelerin yazilarini okumustum. daha zor olur amadenemey deger diye dusundum, yapamazsam o zaman biberona dönerim.
günaydın kızlar dünden beri hem başım ağrıyor hem faranjit olmuşum hem de çok yoğun bir hafta beni bekliyor. dün aşı oldum 2i tetanoz ilki kadar çok ağrımadı çok şükür. ama çok kilo almışım toplamda 7 kilo oldum. bir ayda 4 kilo falan almışım.
kizlar,
bebek arabasi konusunda hala cok kararsizim.
araba alanlar, aldiklari arabalari buraya ekleyebilirler mi, fikir olsun.
bir de arabayi simdi mi almaliyiz, dogumdan sonraya mi birakmaliyiz sizce ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?