2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım teşekkürler...
Bu yorum önemliydi benim için..
Ben 2 tane 125 ml alayım

Kizlar bakin ne buldum :

Bilimsel çalışmalar bebeğin ihtiyaçlarını ön planda tutan ve yakın temas öneren Doğal Ebeveynlik (Attachment Parenting/ Co-sleeping) gibi bebek bakım yaklaşımlarıyla büyüyen bebeklerin ilk üç ay daha az ağladıkları ve daha az huysuz olduklarını ancak devam eden aylarda gece uyanmalarının devam ettiğini göstermiştir. Buna karşılık bebeğin ağlamalarını dikkate almayan, ihtiyaçların daha yapılandırılmış ve saatli, disiplinli bir şekilde karşılandığı Ferber tarzı yöntemlerle büyütülen bebeklerin diğer grupla kıyaslandığında ilk üç ay daha çok ağladıkları ve huysuz oldukları ancak ilerleyen aylarda gece uyanmanın daha az olduğu bildirilmiştir.

Alinti : Ağlatmalı mı, kucak kucağa uyumalı mı?

benim okudugum kitapta diyor ki aglayan bebegin yanina gidip konusup, sevip sakin bir sekilde dokunmazsaniz, bebek elbette ki aglamamayi ögrenecektir. halbuki bebekler kendileri ifade edemedikleri icin uzerlerinde biriken stresi atmak icin her gun duzenli aglamaya ihtiyac duyuyorlarmis(hani hep dis cikartma aglamasi denir ya aslinda aglamalarin dis cikarma ile dogrudan bir iliskisi saptanamamis) sadece desarj olmaya ihtiyac duyuyorlarmis(mizmizlama aglamasi dedigimiz aglama sanirim hicbir sebep yokken 2 saat aglayabiliyorlarmis).

bana göre de cocuga aglatmamayi ögretmek gerekmiyor, biz nasil aglama ihtiyaci duyuyorsak bebekler de duyuyor gibi geliyor. bir arastirmada yetimhaneden alinan bebekler ihtiyaclarina hicbir karsilik verilmedigi icin, yeni aileye verildiklerinde aglamayi unutmus, aglamayan bebekler ouyorlarmis, eger verildikleri aile sevgi dolu ve ilgili bir aile ise yeniden aglamayi ögreniyorlarmis(mizmizlama aglamasi yani) ama arastirma sonucunda aglamasina izin verilen ve bizden farkli bir birey olarak kabul edilen, ihtiyaclarina cevap verilmeye calisilan bebekler daha cok aglayan ama daha disa donuk ve basarili bebekler olmuslar.

ekledigim yazi guzel ama bence ferber yaklasimi dogru bir yaklasim degil, bebege aglamamayi ögretmek evet yasamimizi kolaylastirir ama ona haksizlik etmis oluruz, tek yapabildigi aglamak cunku bebeklerin. tek dilegim cok aglayan bir bebek de olsa sabrimin hic tukenmemesi. onun yaninda oldukca, bebegimde "aglamalarima karslik veriyor demek ki annemi her sey icin kullanabilirim" dusuncesinden cok, nasilsa her aglamama karsilik veriyor, ihtiyacim olunca aglarim biraz da tek basima bir seyler yapayim dusuncesinin gelismesini umuyorum :)

son bir örnek mesela bebek bir seye uzaniyor ama erisemedi ve agladi, o daha uzanmaya calismadan onu bebege vermek onu gelisimini engellermis. aslinda uzanmaya calismasi bebegi gelistiriyormus.

okuyorum okuyorum ama biliyorum bambaska bir sey olacak cocuklar, hicbir okudugumuz bir ise yaramayacak :)

selamlar teyzoşları...az önce geldik evimize...sınav kağıtlarıyla cebelleşmemiz lazım...sizleri bi göriyim istedim...yorgunuz biz gene vallaha yemek yapacak gücüm bile yok bugün...ne yiyces akşama
ühühühüh...
bebişime rahatlasın diye müzik açtım ama ben de koptum kopacağım...nası esniyorum varya eheuehe...
o indirim kuponundan ben de alayım bari...bir kere de olsa üç kere de olsa işe yarar
biz de kısmetse önümüzdeki haftasonu kuzumuzun odasını artık sipariş verelim diyoruz...sipariş gelecek de biz odayı hazırlayacağız da....ay sanki yetişmeyecek gibi stres yapıyorum ben...
neyse ellerim işlemiyooo..biz kaçtık şimdi,akşama uğrarız...öptük

Ben de önceden aynen senin gibi düsünüyordum ama dedigin nedenleri söyledi herkes. Ben de bu ara park yatak düsünmeye basladim. Ama o da güzel durmuo, söyle icime sinen bisey göremedim.. Biraz daha sade bisey istiorum..

canım kemeraltı hergün açık hatta haftasonları inanılmaz kalabalık oluyor

senerd canım yanlış anlamışım ben kusura bakma...

kızlar bir sorum olacak..
tsh (Tiroid stimülan hormon) testini yaklaşık 4 ay önce yaptırdık..
yeniden yaptırmamız gerekir mi ?

aynı şekilde toksoplazma ıgg ve ıgm ?
yaptıran var mı ikinci kez
gereksiz mi yaptırmak ?

selam kızlar geçmişi okuyamadım gözüm almadı
hastayım biraz soğuk algınlığı bogaz şişliği halsizlik
onun dışında fena değilim girip ses vereyim istedim :))
bizde hafta sonu odasını alıcaz kuzumun aksilik olmazsa
arabayıda bi ara alırız heralde bide emzirme ve banyo malzemelerini almadık amaaaan onlarda hallolur heralde şimdi halsizim yaaa takatim yokk

Yok canım mothercare ürünleri yalnızca kendi mağazalarında satılıyor.

Canım teşekkürler...
Bu yorum önemliydi benim için..
Ben 2 tane 125 ml alayım

Rica ederim...

merhaba bayanlar
sımdı bebısımızın tam olarak alısverısıne cıkmadık bız ama tek tuk seyler aldık
1-otokoltugu anakucagı olarak gecıyo ıkı sekıl kullanılıyo(kraft)
2-kuvet
3-bebek mama sandalyesı yuksek ılerı zamnlar ıcın ama hevesle aldık ıste :)
4-hstne cıkısı 8li
5-patıklerımız var pufpus 4 tane
6-coraplarımız 7-8 cıft
7-ayakkabılarımız 4 cıft
8-alt degısttrme bezımız 1 tane
9-5lı zıbın
10-alttan cıtcıtlı badı2tane
11-annelerın yaptıgı orgu hırka yelek pantolon takımlarımız

ufak tefek seylerımızde vrdır unuttugum ama alısvterıse yavas yavas devam edıcez ılk bsta almamıs gerekenlerımız neler tavsıyde bulunabılırmısnız 3 ayımız var kısmetse doguma annemlerın alacaklarıda var lıyolarda kıyafet flan ama bıanda alıs verıs deılde hanı aylık 150 tl malıyetımız olsa 3 ayda 450 tl lık alısverıs yapabılsek ılk basta ılk ay alısverısımızde ılk almamıs gereken neler olsun ??

puffffff,
kizlar sabahtan beri kendimde degilim yaaa,
sabah uyuyakalmisim, 5 dk.da hazirlanip evden ciktim , servise zor yetistim,
tum gun o sersemlik surdu ben de.

bir de icimde bi sikinti var nedense (hayrolsun) :-((

bu testler herkese yapilan rutin testler mi? bana bu testleri de yapmadilar

kizlar,

bebek arabasi konusunda hala cok kararsizim.

araba alanlar, aldiklari arabalari buraya ekleyebilirler mi, fikir olsun.

bir de arabayi simdi mi almaliyiz, dogumdan sonraya mi birakmaliyiz sizce ???

Evet bir de şu işi halletsek içimiz rahatlayacak.

EYESZAY bende Jane rideri oldukça beğendim. Aslına bakarsan fuşya rengi süper ama ikinci bebek için de tereddüt ediyorum, hadi kırmızı filan kullanılıyor da erkek olursa fuşya nasıl durur.Sen alırken Moonlıght diye bir siyahı var jakarlı kumaş onu gördün mü? bir de bordo siyah olanı vardı.

Gönlüm jane den yana Bazen de acaba Chicconun liteway modeli var baston ve çok memnun kullanan herkes, öyle alıp idare mi etmeli diyorum.

:44:

güzel haber teşekkür ederiz...

bu testler herkese yapilan rutin testler mi? bana bu testleri de yapmadilar

hamileliğin başında idrar kan vs testleri..
bazı doktorlar gerek görmüyor canım
kendi doktoruna bi sorsan ?
mesela yeni doktorum benden şeker yüklemesi istedi bu hafta
tam idrar ve tam kan da istedi...

hamileliğin başında idrar kan vs testleri..
bazı doktorlar gerek görmüyor canım
kendi doktoruna bi sorsan ?
mesela yeni doktorum benden şeker yüklemesi istedi bu hafta
tam idrar ve tam kan da istedi...

burada herkese standart prosedur uygulaniyor:
10. haftada kan testleri, idrar testi
12. haftada seker tesi(ailende seker varsa)
18. haftada ultrason
25. haftada kan testleri yeniden
28. haftada seker(bu herkese yapiliyor)
32. haftada yeniden ultrason
aralarda da ebeyi göruyorsun. baslarda haftada bir, sonra seyreklesiyor, sonlara dogru da 15gunde bir sanirim.

2li,3lu test falan yapilmadi o yuzden bana... risk grubunda degilsin dediler, 35 uzerindeysen yapiliyor burada da... insallah bir sorun cikmaz...

kızlar kötü haber 100 luk şeker yuklemesı ıstedı drum ((((((((((
3 gun ıcınde yaptırsın demıs pzrtsı tekrar gıdıcem dra
100 luk seker yuklemesınde 3 saat beklıyomussun ben 50 lılıkte bayıldım 100 lukte ne olur bılmem
sınır oldum yaaaa ((((((( :18:
degerlerım :
aclık 81
1 saat sonra 168

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…