2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarr yaaa ben ena üzülüyom aslında.benim bebişin hareketleri dışardan görünürdü o kadar kuvvetliydi yani maşallah.ama nolduysa oldu ses seda gitti gün içind e çok nadir hafif bir kıpırtı hisseder gibi oluyorum o da 1-2 yani.3 bile olmuyoo ( eşim falan trakma büyüyodur normal falan diyo ama ben kafayı yicem.sizinde azaldığı dönemler falan oluyor mu,normal mi sizce??

canım sıkma canını sen stres yaptıkça o da geriliyordur ondan hareket etmez, doktor bana bazen çok hareketli olur bazende olmaz dedi robot değil ki istediğinde hareket etsin falan dedi, canı ne zaman isterse hareket eder zaten :) benimde gün içinde çok az hareket ediyor. derslere girip çıkıourm ayaktayım sürekli ozaman hiç hissetmiyorum anca akşamları uzanınca başlıyor.

babanin da seni dusunmesi ne guzelll:) esin hakli, o gunu seni en mutlu edecek sekilde gecirmek istemis ve annene getirmis. yoksa hediye herzaman alinir, ama bu anlar geri gelmez ki... ne guzel bir gun gecirmissin,cok sevindim:)

benim de kasiklarimda agri oluyor vevajinama cok yakin hatta vajinamda kalp atisi gibi hareketlenme,kasilma hissediyorum,pit pit diye,bunlar tekme yuzunden mi oluyor hicbir fikrim yok.aunen adet olacakmisim gibi kasik agrisi da yasadim(hatta bu sabah). akintim onceden sari renk oluyordu ama kesildi ya da cok cok azaldi ben artik herseye normaldir dite baktigim icin, rahmim buyuyordur diyir kendi kendime. her firsatta doktora sorma sansim yok ki,cok acil bir durum olmadikca gitmiyoruz,nasilsa normal diyorlar...

benimde gecen cuma gobek deligimin etrafina kramp girdi,sanci gibi. uzandim falan gecti.

Günaydın kızlar...
genelde durumlar iyi ama hastalarımız varmış çok geçmiş olsun, suçiçeği geçiren arkd.geçmiş olsun...
Benim de ctesi şeker yüklemem oldu sınırda çıktı napıcam bakalım drum yoktu nöbetçi dr.vardı benim ilkinde de 50 lik yüksek çıkmıştı 100 lük normaldi çok cnm sıkıldı benim de inş.100 lük tekrarlatmazda sadece diyetle yırtarım :-((
Onun dışında hala 1 hft önde gidiyoruz 1.194 gr olmuşuz başımız aşağıya dönmüş doğum için 32.hftdaki duruş önemli dert etmeyin kızlar, herşeyimiz iyi çıktı 10 kg almışım toplamda ama bu ay 2 kilo almışım böyle gider inş.çok kilo almak istemiyorum

canım yediklerine dikkat et, tuzu azalt mümkün olduğnca..gebelikte en önemli şey tansıyon.geçmiş olsun canım

bebişimizinde günü gününe aynı değilki,insan sonuçta canı ister oynar canı ister yatar sakın takma kafana, ama çok evhamlandıysan doktora git derim için rahatlasın

benim ölçümlerde genelde bi hafta önden uçuyo...korkma canım...endişelenme...geride kalmasından iyidir öyle düşün...en azından bebişimize iyi bakıyoruz

Arkadaşım 1 hafta fark normal sayılabilir fakat çok fazla önde olması da iyi değil, çünkü zaman tanımlamaları zaten belirli bir alt-üst limit arasında ölçülüyor. Yani aman bebeğim iyi besleniyor diye düşünmemek lazım, çünkü iri bebeklerde hipoglisemi, sarılık, mekonyum aspirasyonu riskleri artıyor.
Aslında mümkün mertebe hamur işinden uzak meyve sebze ve protein ağırlıklı beslenip gerisini Allaha bırakmak lazım. İnşallah sağlıkla kucaklarımıza almak nasip olur

benimde hareketi azaldi ama ben icerde huzurlu diye aksine mutlu oluyirum. mesela gece uzerine yatarsam sikisiyor heralde bazen hemen tekme atardi ya da sabah uyaninca,bu gece de sabh da atmadi,annesini uyandirmak da istemezmis falan diye mutlu oluyorum ben. ardarda gelen sert tekmeler cogu zaman hoslanmadiklri bur durumu ifade etmek icin kullanabilecekleri tek yontemmis cunku. hem simdi buyuyorlar,az hareket etmesi nirmal,huzurlu huzurlu vakit gecirsinler icerde daha iyi...

günaydınnnn kızlar bende gece uyuyamadım ya bel ağrısı oluyor bir de allah yardımcımız olsun...

benim bel agrim da felaket.
artik hicbir is yapamiyorum ben kizlar;
az bir ayakta kalsam yuruyemeyecek hale geliyorum belimin agrisindan :-((((

cok cok gecmis olsun cnmm
peynirini zeytinini suda beklet ye, yemeklerini de tuzsuz yap bari bir muddet
korkma, tuzu azaltinca duzelir ins tansiyonun

venuscugum sen coktelas yapiyorsun cnm yaa, yapma boyle bak hm kendin stres oluyorsun hem bebegin.
artik bebek buyuyor , yeri daraliyor, daha az hareket edebilir, normall

gunaydin cnm,
masallah bebegim 1 kilonun uzerine cikti, ben de 1 kg olsa diye dort gozle bekliyorum.
sen kacinci haftadasin cnm
10 kg icin doktorun normal mi dedi?
seker bana daha yapilmadi, cikmaz insallah bakalim :-((

ne güzel böyle sakin sakin olumlu düşünmen.. :)) benim dr diyorki 2 saat kıpırdamassa problem olabilir. ( adam böyle demöese ben belki hiç takılmıcaktım bu duruma.artık dr gitmekten fenalık geldi bana.ultrason falan görmek istemiyorum.ama 15 güne indirdi yine takibi.cuma yine gidicem.hatta o bana diyorki 2-3 saat kıpırdamassa gel hemen..o zaman benim hastaneden çıkmamam lazım.. :))

aynen cnm,
ofiste bazen klavyeye dogru egilince ben bebek rahatsiz oluyor, daraliyor karninda herhalde hemen tekmeliyor; ben de geri yaslaniyorum rahat etsin diye; duruyor tekmeleri seviniyorum ben de

bir de geceyan yatinca yattigim tarafi tekmeliyor; azicik donuyorum rahatliyip duruyor yine.

biciriklarimiz onlar bizim yaaaİ kurban olurum , kiyamammmm

Geçmiş olsun bel ağrın için cnm, görümcem korse mi ne takıyor sende ondan alabilirsin ayaktayken takılıyormuş, evet sonunda 1 kiloyu devirdik 26.hftdayım ama 1 hft önden gidiyoruz ultr 27.hft cnm
inş.çıkmaz cnm o testten sonra test kalmıyor allaha şükür aslında bir topic açsanızda sonuçlarımızı oraya yazsak benim gibi sınırda ve yüksek olanlar için iyi olurdu

canim senin gebeliginde sorun mu var? ben biz daha 2 saatte bir tekmeleri hissedebilecegimiz donemde degiliz diye dusunuyordum,sonlara dogru yeri iyice daralinca oyle olmasi gerekmiyor mu?

tamamen aynisi oluyor, arka yaslaniyorum ya da uyurken azicik yer degistiriyorum kesiliyor:)

canim senin gebeliginde sorun mu var? ben biz daha 2 saatte bir tekmeleri hissedebilecegimiz donemde degiliz diye dusunuyordum,sonlara dogru yeri iyice daralinca oyle olmasi gerekmiyor mu?

hayır cnm çok şükür yok..ama dr un d ediği bu 2 saatte bir hissetmemiz.o böyle söyleyince ben de panik oluyorum.dr acaba bebeğe giden kan akışında sorun mu var diye dopleree gönderdi beni.ama bi sorun çıkmadı çok şükür.kilosu gelişimi maşallah çok güzel haftasıyl a uyumluyuz.ama bebek kıpırdamadığnda dr problem vardır diyoo başka şley demiyooo en son girişcem valla dr a böyle pimpirik ötesi bişey oldum yaa

merak etme canım bişeyin yoktur tuzu tamamen kes..limon suyu iç birazcık tansiyonu dengeler..bebeğe zarar vermiyor diye biliyorum limonu doktoruna da sor mutlaka..sıcak banyo yapma suyun ılık olsun..geçmiş olsun
canım bebikler canları istediğinde oynuyor biraz da doktorum bana endişelenmemem gerektiğini söyledi..
şimdiden komuta başladı kızlar benim ki yatmamı istemiyor ne zaman yatsam hemen kalk diyo bana

cnm aslinda benim bel rahatsizligim daha onceden vardi,
hamilelikte olursa korse takarsin demisti doktorum.
ama doktorum cokmeshur, tv'ye cikiyor; rand. bulmak imkansiz; aylar sonraya belki
o yuzden gidip de kontrol olamadim, korseyi de soramadim.
acaba kendim alip korseyi denesem mi 1-2 gun.

cnm bende bebeğin tekmelerini aşağıda içerde ve çok derinde hissediyorum ...
sola döndüğümde yada sağa yattığımda bacaklarımı kendime doğru çektiğimde
sanki bacağımamı vuruyo ne anlamıyorumm ya diyorum bacağımda niye hissediyorum...
sen erken doğumu falan düşünme dr un da öyle bişi dememiştir zaten...
hepimiz pimpirikliyiz cnm takma kafana
ben kendimi sakinleştrimeyi öğrendim çok şükür yoksa başa çıkamıyorum kendimle
günaydınnnn kızlar bende gece uyuyamadım ya bel ağrısı oluyor bir de allah yardımcımız olsun...
cnm ya o bel ağrısı bendede var dr umda bişi önermiyo olacak diyo...
gece normal ağrıyla bile yatsam wc ye kalktığımda dayanılmaz gibi kalkamayacak saıyorum kendimi wc ye zor oturuyorum yani düşn..
inş ilerleyen aylarla bel ağrısıda artmaz...
cnm sende takma kafana
nasıl bizim bile günmüz günümüze uymuyorsa onlarında günü gününe uymuyor....
belki ayakta olduğun zamanlar güçlü tekmeler atıyo ama sen o an işle ilgilendiğin için hafif hissediyoda olabilirsin..

senin dr da stres yaptırmış sana
cnm senin hamileliğin sorunlu hamilelik değilki ne o öyle 2 3 saat kıpırdamazsa hemen gel...
sen korkma cnm benim...
normal seninkinin tekmeleri..

günaydın canım :) bizde gönderdik babişkomuzu işe bizde uyuyalım diyoruz ama yatakta döndük durduk baktık uyuyamıcaz kalktık :) şöyle saat 10lara kadar uyumayı ösldim yaa sende de oluyo mu bu ?
canım günü gününe uymuyor ...bugün çok güzel uyuduk vallaha...kafayı bi koydum saat 8de 10.30'a kadar aralıksız uyuduk kusumlaaa ihihih:)

ayyy senin şu doktor valla senin kadar beni de geriyor...izin verirsen dövücem :):):)
aaaa o kadar hamile insan etrafta...biz varız burda...neden bizim doktorlarımız böyle şeyler söylemiyor o zaman....seni de bebişini de boşuna üzüyorlar canım...nolur çok takma...başka doktora devam etme şansın yok mu??

valla cnm benim görümcem aldım kullanıyorum demişti ama hala kullanıyor mu bilmiyorum bence dene belki iyi gelir bir arat netde mutlaka yorumlar filan vardır

Kızlar teşekkür ederim. Az önce yine gittim ölçtürdüm 15,5 - 10 çıktı...

Vücudumda şişlik yok, başım ağrıyor sadece...

Tuzu azaltıcam artık.Sabahları 3-4 zeytin yerdim, artık yemiycem...

Dikkat edicem biraz, bakalım nolcak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…