2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın güzeller

zeynepelacım çok geçmiş olsun. Hüsnüzana katılıyorumm canım biran önce önlemini al.. Sonra uğraştırır çok zor acısı.. Bende de normal zamankarda da kabızlık vardı ilk haftalarda ayıptır söylemesi kanama oldu.. Başka şey sandım öldüm korkudan bol su, kayısı, lifli gıdalarla atlattım.. şimdi demir hapını yeni kullanmaya başladım o da tetikliyo galiba dikkat etmek lazım..

Buarada demir hapıyla ilgili sorumu yanıtlamışsınız arkadaşlar çok teşekkür ederim. Içim rahatladı daha rahat kullanırım artık..

Sabah sabah alışverişten bahsetcem kızlar ama bi sorum olucaktı ben daha sembolik bikaç parça giysi almıştım.onlarda 0-3 aylık falan.. Dün de bi iki şey aldım sizce yeni doğan olarak ne kadar şey almak lazım kaç tulum vs. Ya da hastane çıkışı gibi 5li ürünler ben de ölçü kavramı yok ... Bebe mağazasında gördüklerimi alasım geliyo. Ama kullanmayacaksam yazık siz ne düşünüyosunuz.

Son düzenleme:

evet bebk haftasına göre fazlaymış.ama orda herkes şöyle diyordu , yaşıyacak ki bu kilo doğdu.Allah yardım ediyor diuyorlardı.ama ben takip ediyodum son z amanlar kilosu düşüyo yazmıştı a nnesi , ve bazı olumsuz şeyler daha bend e hep ağlıyordum dua ediyordum onlara..ama sonrasını okumayı bıraktım artık.kötü oluyorum diye..siz nasıl duydunuz ya :)) ben sizden o kadar gizledim , kim buldu çıkardı şimdi bunu..stres yapmayalım boşverin.
geceleri bende sırtüstü buluyorum kendimi ve sağa dönük ama onun dışında ben hep yemeklerden sonra flan kanepede sola dönüp tv izlerim :)) aklıma geldikçe sola dönüyorum işte.dr sıkı sıkı tembihledi bana.dediğin gibi riskli gebelik uzmanı olduğu için böyle,birde benim 10 haftalık kalp durması nedeniyle kayıbım var ya , o yüzden beni risk kategorisine alıyor..

kızlar doğum doğruymuş 2011 temmuz anneleri ilk sayfadan girince nicki limon_kabuğu ama bence okumayın ben çok kötü oldum tabiri caizse salya sümük ağlıyorum inşallah ikiside çok iyi olur

ayyyyy boşver yaaa , ben de ilk zamanlar çok ağlamıştım hatta okusam şimdi yine fena olurum.hatta ben destek mesajlarıda yazmıştım.üzmeyin kendinizi , zaten en ufak şeyde hop oturup hop kalkıyoruz..Allah yardımcıları olsun.dua etmekten başka çaremiz yok ki bizim..

yaa o sıkıntı bendede var.uzun süre ve zorlayınca meme diye tabir edilen şey çıkıyoo ama ben pek önemsemedim yaa..acı yem ve baharatı kes.o zmaan yanma olmuyor.bana senmax mı öyle bişi verdiler.ama ben kullanmıyorum.zar zor yapıyoz işte :))dr da söylemedim.

normal doğumla ne alakası varki bunun.hiç duymamıştım..bi araştırayım..

canım ben new born yani yeni doğan için 3 tulum ,patikli altlar ve üztüne dış zıbınlar aldım.toplam 6 takım.bide hastane çıkışında var baya olluyor o z man.bunları 1 ay giyiyormuş.herkes çok alma diyor ama bana saçma geliyor napalım 1 a y giyecek diye 2 takım alıp akşamdamn yıkayıp sabaha kurutacakmıyız.o yüzden almak lazım bence.0-3 ay olarakta şimdilik 6 tulum , 4 takım patikli alt ve üstü olan takım aldım.tulumlara ekleme yapıcam daha.ama çeşit yok burda.bakıcam bulamazsam intd en sipariş vericem son zaman.3-6 için ise 2 tane falan tulum var.1 de takım var.çok değil yani.son zmaan alırım daha diye düşünüyorum.bu ay inş odasını halletmek istiyorum.

Son düzenleme:

sağol canım ben de ööle düşünüyorum almak lazım. ben alışverişte bayaa gerideyim bu ay giysilere yönelip gelecek ay odaya odaklanıcam kısmetse...

kızlar kabızım geçti ama 2 gündür beze var umarım sorun olmaz yarın doktora gidiyorum ya soracağım yönlendirirse doktora gideceğim ama çözüm yokmuş artan kan basıncı, bebek baskısı ıkınma kabızlık sebepmiş ve kimisinin doğumdan sonra geçiyormuş hormonların etkisiyle düz kaslar da kendini bırakıyor ya tabi onun da etkisi var ama geçmeyenler de varmış umarım sorunolmaz özellikle bebeğime zarar verecek boyuta gelmez.

ben şimdi gribim ya doktora gitmelimiyim sizce:44:

Canım ben de olmuştum, bir gün sırf yatmıştım yerimden kalkamamıştım, o zaman aradım doktoru ağırlaşırsan, ateş olursa 38'in üstü doktora git, verdiği ilaçları da bana danış demişti, allahtan ertesi gün geçmişti gerek kalmamıştı. Sende de ateş olursa ara bence doktorunu. En azından ateş düşürücü almanı isteyebilir.
Bir de ben ıhlamurla atlattım, içine kestane balı ve pekmez koyup koyup içtim. Özellikle pekmezli olan öksürüğü fln kesiyor. Bi de dinlenmek şart.

Canım 6 tulumun varmış zaten yetmez mi??

venüsücm benim öncesinde böyle bişeyim yoktu sen kayboluyor beze demişsin 2 gündür duruyor geçer mi sence? ileri aşama hemoroid normal doğuma engelmiş kızlar benim zaten sezeryan olucak rahim kanalım dar ve küçük rahim ağzı yaram var o yüzden sezeryan benim onunla ilgili sıkıntı yok

sağol canım ben de ööle düşünüyorum almak lazım. ben alışverişte bayaa gerideyim bu ay giysilere yönelip gelecek ay odaya odaklanıcam kısmetse...

merak etme bi gittinmi listeyle hemen hemen heps, alınıp çıkılıyor.liste kabarık gibi ama öyle korkulacak bişi değil inan.

ayy bugün bütün uyuzluğum üstümde :)) az sonra eşim gelecek kahvaltı yapıcaz , köfte yoğurmam lazım ama cnm istemiyo hiç.mecbur yapılacak ama.akşam bi de bize ne çıkardılar , bugün 17:30 dan sonra merkezdeki tüm öğretmenler t-yeni açılan bi lise var oraya katılmak zorunda.başbakanda gelecekmiş.ya var mı böyle bi zorunluluk yaa , üğstelik tüm öğretmenler ben ham ile halimle napıcam oralarda zaten 17:00 çıkıyoruz oraya ulaşmak buçuğu bulur.bşz hiç yemek yemeyelim, dinlenmeyelim dimii..pofff

Canım 6 tulumun varmış zaten yetmez mi??

yetmeyebilir cnm.kusuyomuş falan bebekler çok kirletiyolarmış..bide ben tulum hastasıyım yaa :)) çok şeker duruyor bebeklerde herald e ben 3 yaşına kadar tulum giydirmeye devam ederim :)) hatta son zamanlarda şu süpermenli tuluma taktım burda kızlar yazmıştı ama kimö hatırlamıyorum.mother care de varmış fiyatını öğrenip birinize aldırmayı düşünüyorumm :))burda mother care yok ta(

ya şimdi nasıl biliyomusun ben hep kabızım ve 2-3 günd e bi tuvalet yaparken zorlanmaktan haliyle çıkıyor beze.bir süre duruyor sonra geçiyor gibi ama yine tuvalete gittiğind e var.yaniş acı ve baharatlı yemessend e yanma ve kanama olmaz.öyle idare edicez artık hamilelikten bu.sonra geçer inş..

canım bende kanama falan yok geçen haftaya kadar da normaldi ama beze çok acıyor şimdi umarım kurtuluruz bu dertten

Biliyorum canım, çok şeker oluyor gerçekten ben 3 tane aldım, annem niye aldın bunları başka alma dedi gece yatırırken iyi de, gündüz altını çok sık aldığın için tulum zorluk çıkarıyormuş.

6 tane almışsın zaten, toplamda 10 takım var diyosun, yetmez mi ki? Kaç takım daha alacaksın, 1-2 tane daha eklesen yeter gibi geliyor bana( 0-3 için diyorum)

ben hic newborn almadim.

sadece hatane cikisinda var 3 tane tk. bir de ayrica 5li zibin takimi almistim o var.

0-3 ay icinde 3 tane tulum (ince ama mothercare'in paketli satilanlarindan ),
2 tane alt ust tk.
2 tane ic dis tulumlu tk.
2 tayt, bir kadife ust
9 tane body
2 yelek aldim.

yaa giysi olarak yine cok az geldi bana :-(((((((((((((
napsam, bu ayin 15'i yine mothercare'e mi ugrasamm

kizlar,
bu sabah ben de temmuz annelerinden dogum yapan limon kabugu arkadasi okudum
cok agladim.
bebegi 920 gr dogmus, 24 haftalik :-(
sonra 500 kusure dusmus ama, cigerleri hava kacirmis, tup baglanmis, sut alamamis serumla beslenmis vss
cok zor gunler gecirmisler;
ama baktim su an hala yasiyor (cok sukur )
annesi dua istemis; bi ayetel kursi okuyup gonderseniz yeter bana demis,
hepimiz okuyalim nolurrr; cinar bebek biran once sagligina kavussunn..

Allah da baska kimseye bu sekilde aci yasatmasin;
hepimize gununde, saglikli dogumlar nasip etsin..

aman kizlar;
agir kaldirmayalim; yormayalim kendimizi; mumkun mertebe dinlenelim, moralleri yuksek tutalim.
olur olmaz seyi kafamiza takmayalim.

birde kizlar,

bahsetmistim koridoruma buyuk dolap yaptiriyoruz diye;
pazar gunu dolabimiz geldi, monte edildi;
temizledik

dun aksam da esimle birlikte kizimizin esyalarini icine yerlestirdik. o kadar zevkliydi i anlatamam.
Allah guzel gunlerde kullanmayi nasip etsin insallah

Canım bence daha fazla newborn almana gerek yok, toplamda 4 takımın var, belki kilolu doğacak. son aylarda belli olur, zaten doktorlar tahmin ediyor doğacağı kiloyu. Arkadaşımınki 4 kilo doğdu, hastane çıkışını 1-2 hafta giydirdim dedi. 0-3 aya geçmiş hemen.

Son ayda baktın minyon bir kızın olacak, 2 takım daha alırsın hemen ne olacak.

Son düzenleme:

soyle dusunmustum,
son aydaki gidisata gore bakarim dedim; bebek kilolu dogacak gibiyse daha cok buyuk beden, zayif dogacak gibiye de kucuk beden bisiler daha alirim demistim.
0-3 ay icin sence daha bisiler almali miyim?

ben venus'un listesinden su koyu yaptiklarimi tamamlamisim baktim da.

1. GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ
1. Hastane çıkışı 2.Yenidoğan bezi

3.Bady ( uzun ve kısa kollu )

0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

6-9 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane

5.Pijama

0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane

6. önlük 4- 5 tane
7. çorap patik her boy 3 çift
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek

12.hırka
13.mont ya da astronot

ben de dün biraz alışveriş yaptım ama kafam karıştı içine giydireceğim zıbın kolsuz mu kollu mu olacak ilk doğunca neyden kaçtane alacağım bi sürü soru işareti var kafamda

uğrayalım bence.. zaten fazla bişey olmuyo herayın 15inde gidip uygunlardan azar azar alalım ben iş çıkışı gitmiştim geçen erkek bebişler için 1-2 çeşit vardı..

canım hastaneye giderken 20li set yeterli oluyo mu.. ben de 10lu set bi de 2 tane 5li set alıyom diyorum çeşit çeşit olsun diye.. biraz daha pahalıya gelir ama..

bi de arkadaşım göbek bağı hemen düşmediği için ilk günlerde minik tulumlar daha kolay olur diyodu.. zıbın takımlarının altı lastikli ya.. bebişin canı yanmasın diye..

evet evet, ugrayalim biz.
canim 20li setin icinden 2 tane alt ust; bir de tulum cikiyor. 2 tane body , 2 corap, 2 eldiven, 2 sapka, 2 tane gobegi dusene kadar giyecegi ic zibin.
ben bunu goturucem; bir tane 5li zibin tk.da evde hazir bekletiem, yetmezse esime kos onu da getir diycem.
yeter gibi geliyor bana

ben minik minik bikac tulum alayim en iyisi.
yaa mothercare'in de kaliplari buyuk, minik bisi yok ki hicc

benim 171 çıktı..yarın bari düşük çıksa...of offff....açlık 75 çıkmıştı....ben karşıdayım....aynı yerde olsak muhabbetle zaman geçerdi

gelişimci senden ne var ne yok bende haberler asagıda
merhaba hnmlar
kaç gündür giremedim ((,
100 lük yükleme sonuclarım :
aclık :112
tokluk :256
doktorum hemen bı dahılıyeye görün cok yuksek dedı
hemen gıttım bu sonuca göre insülin baslamamız lazım dedi
ben nasıl beslendıgımı anlattım, ailede varmı dedı yok dedım
sasırdı allah allah nasıl senden seker cıkar dedı
1 hafta takıpteyım rapor cıkardık hergun 4 kere şekerımı ölçecekmişim
diyet listesi verdi hemen hemen hersey yasak
meyvelerde bıle erik 10 kiraz 10 adet yazıyo
neyse vardır bunda da bı hıkmet
tek üzüldüğüm gerecekten bu kadar kendıne dıkkat eden bırısınde nasıl cıkar seker
kuzenım hamıle kaldı homlıde gırtlak nasıl yıyodu anlatamam kebaplar tatlılar borekler halada ole
bense yok su saglıklı yok bu saglıklı su daha yararlı al sana gördün mü ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…